Az elmúlt 10 napban a blog nem frissült, most pedig csak röviden, de lényegre törően próbáljuk összefoglalni ezen időszak fontosabb történéseit a City-vel kapcsolatban. Új érkező nem volt, 1-2 távozó viszont igen. Játszottunk 2 PL meccset, 1 EL meccset, lezárult az átigazolási időszak. Sorsoltak az EL-ben és a Liga-kupában is. A mai napon pedig leadásra került a bűvös 25 fős lista, mától csak ők léphetnek pályára a PL-ben, illetve bárki, aki 21 évnél fiatalabb a csapatban.
 
A tovább után összesűrítve az elmúlt másfél hét.

 

Liverpool-t fogadtuk aug. 21-én, hétfő esti rangadónk és simán nyertük a meccset, ráadásul helyenként bámulatosan játszva. Oké, a Pool komoly gondokkal küszködik, de mégis csak a Liverpool, akiknek a céljuk a TOP4-be való visszakerülés. 3-0-ra nyertünk, Barry kezdte a gólgyártást, majd Richards fejese után kellett Tevez kalimpálása, illetve a Pool védőinek bohóckodása. Végül Johnson harcolt ki egy büntetőt, amit Tevez értékesített. Nagyon fontos 3 pontot gyűjtöttünk ezzel, közben debütált Milner is, meglehetősen jó játékkal. A nézőtéren pedig megjelent (először) maga Sheikh Mansour is, szerencsére nem egy balszerencsés hazai vereséget látott élőben elsőre.:)      
 
A meccs videós összefoglalója: itt.
A meccs összefoglalója a Skysports-on: itt.
 
Következett a Temesvár elleni visszavágó, idegenben 1-0-ra nyertünk, otthon tovább kellett jutni. Ezt a feladatot egy kicsit rotált kezdőcsapat simán hozta, SWP és Boyata góljaival. Boyata első gólját szerezte a City-ben (D. Silva remek beíveléséből.) 2-0-ra nyert a csapat, ezzel abszolválta a kötelezőt, bejutottunk az EL 48 csapatos csoportkörébe 3-0-ás összesítéssel.
 
A meccs videós összefoglalója: itt.
A meccs összefoglalója a Skysports-on: itt.
 
Jött a sorsolás, sok csapatot kaphattunk volna (pl. a Lokit is akár), a sors döntött: az olasz Juventus, az osztrák Salzburg és a lengyel Lech Poznan-t kaptuk. Nem olyan könnyű ez, de természetesen elvárás a továbbjutás. Az első két helyezett csapat jut tovább a legjobb 32-be (ami tavasszal folytatódik), a 12 EL csoport legjobb első kettője (ez 24 csapat), és a 8 BL csoport 3. helyezettjei (8 csapat) alkotják a végső 32 csapatot. Innen pedig egyenes kiesési körök jönnek egészen a legvégéig.
 
A Juventus elég nagy mélyrepülést hajtott végre tavaly, a bajnokságban csak 7.-ek lettek, idén nyáron pedig rendesen átvariáltak a keretet, új edző, nagy elvárások. Nincsenek könnyű helyzetben. A Salzburg osztrák bajnok lett tavaly, a BL playoff-ban estek ki az izraeli Hapoel Tel-Aviv ellen 4-3-as összesítéssel. A Lech Poznan pedig lengyel bajnok lett tavaly, ők a BL 3. selejtezőkörében estek ki a cseh Sparta Praha ellen 2-0-s összesítéssel.
 
A Salzburg ellen kezdünk idegenben szept. 16-án. Az EL meccseket mindig csütörtökön rendezik, így esélyes, hogy azon a héten a bajnoki meccseink vasárnapra kerülnek.
 
Hétvégén ismét PL, a Sunderland-hez látogatott a City, sajnos nem sok sikerrel. Az 1. félidőben remekül játszott a csapat, több helyzetet is kidolgoztunk (Tevez, Tevez…), de nem sikerült gólt lőni. 2. félidőben feléledt a Sunderland, de felülkerekedniük nekik sem sikerült, így gólnélküli döntetlen lehetett volna a meccs. Ha nincs Richards időntúli hibája, egy beadást követően Bent-re kicsit ráakaszkodott, aki 13 centis lesen volt egyébként, Dean egyből 11-est adott. Bent pedig, bár van már múltja a kihagyott büntetőkben, most nem hibázott, nyert 1-0-ra a Sunderland. Nagy kár a pontvesztésért, az 1 pont a minimum lett, ami járt volna a City-nek. Ez volt az első bekapott gól idén és az első vereség is egyben.
 
A meccs videós összefoglalója: itt.
A meccs összefoglalója a Skysports-on: itt.
 
Átigazolások:
 
Ahogy Mancini korábban már elmondta, hogy Milner után már nem lesz új érkező, úgy is lett. Elég is bőven a 6 új játékos, mire egységes csapatot gyúr a keretből. Távozott ellenben végleg a brazil Robinho. Nagy-nagy szappanopera volt az övé. Kereken 2 évet töltött a City-nél, ebből az első szezonjának hazai meccsein volt kiemelkedő. A 2. szezonja egy kalap fossal volt egyenlő, hiszen sérülése/felépülése után lelépett a brazil tengerpartra. Remek játékos, remek képességekkel, de csapnivaló mentalitással. Az AC Milan szavazott neki bizalmat, pontos információ nincs a vételárról, jó esetben is csak a vételára felét kapja vissza a City. Igaz a fizetése is most már Berlusconi-ra tartozik.
 
Adam Clayton-t (21 éves középpályás) a Leeds vette meg, már korábban kölcsönvették, de az első meccsein olyan jól szerepelt, hogy a Leeds beruházott rá, és megszerezték végleg.
 
Felipe Caicedo iránt 2-3 csapat is érdeklődött, egyszer már majdnem a WHU-be igazolt kölcsönbe, végül az utolsó napon került a spanyol Levante-hoz. A szlovák Weiss pedig a skót Rangers-höz került 1 évre. (Ahol már a Rangers 3 bajnokijából 1-szer kezdőként, 1-szer csereként pályára is lépett.)
 
RSC nem talált új csapatot magának, így maradt, illetve sikerült megtartani Shay Given-t is.
 
A mai napon járt le a 25 fős PL keret leadási határideje. Jó pár könnyebb és nehezebb (pl. Bellamy, Ireland) távozás után már nem volt különösebb gond ezzel a listával, íme a City hivatalos kerete a PL-re:
 
Kapusok: Shay Given*, Joe Hart*, Stuart Taylor*.
Védők: Jerome Boateng, Wayne Bridge*, Aleksander Kolarov, Vincent Kompany, Joleon Lescott*, Shaleum Logan*, Micah Richards*, Kolo Toure, Pablo Zabaleta.
Középpályások: Gareth Barry*, Nigel de Jong, Adam Johnson*, Michael Johnson,* James Milner*, David Silva, Yaya Toure, Patrick Vieira, Shaun Wright-Phillips*.
Csatárok: Emmanuel Adebayor, Jo, Roque Santa Cruz, Carlos Tevez.
 
Csak ők játszhatnak PL meccseken, és az U21-esek. Mint pl. Balotelli, Boyata, Cunningham, Ibrahim, Nimley stb. Egyébként a 8 hazai nevelésű játékosról szóló kritérium is teljesítve van, hiszen a csillaggal jelöltek mind hazai nevelésűek. (Esetleg Given mégsem, nem tudjuk.:)

A keret kellően erős, sok multifunkcionális játékossal, hiányposzt nem igazán van, minden posztra jut 2 játékos kb., adott a lehetőség a sok rotálásra. Úgy néz ki Jó a felkészülési meccseken beverekedte magát a keretbe. Kisebb meglepetés Logan (22 éves védő) bekerülése, aki még Eriksson idejében debütált, azóta viszont nem sok lehetőséget kapott.
 
Komoly faktor lesz a sérülések kezelése idén, hiszen jelenleg Balotelli 1-2 hete sérült, Kolarov még 3-4 hétig, Boateng még 2-3 hétig nem játszhat. 6 új igazolásból 3 már az első hónapban sérült. Ahogy Bridge is sérült már 3 hete.
 
Liga-kupa idén 1 fordulóval később kezdődik a számunkra, mint tavaly, most szeptember közepén lépünk pályára a PL újonc WBA ellen idegenben.
 
A bajnokságban felemásra sikerült a kezdés, egy értékes döntetlen a Spurs ellen idegenben, egy remek győzelem otthon a Pool ellen, majd egy váratlan vereség a Sunderland ellen, egy olyan meccsen, amiben több volt. 3 meccs = 4 pont. Még az elején vagyunk nagyon, de folyamatosan érünk össze, egyre jobbnak kell lennünk. Legközelebb a Blackburn-t fogadjuk hazai pályán, majd megyünk a Wigan-hez. Közte még ott lesz az EL találkozó is a Salzburg ellen. Nincs mese, hozni kell a győzelmeket. Addig viszont szűk 2 hetes válogatott szünet, hiszen kezdődnek a 2012-es EB selejtezői. Csak sérülés nélkül térjenek vissza a válogatott játékosaink. Ne sérülten, ahogy máskor.
 
Come on Citizens!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr572265557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

one citizen 2010.09.01. 22:59:14

eh ez rám fért, én is a nyaralás utolsó darabjait nyomtam le az elmúlt héten, sikerült szar időt kifogni, mint mindig:D

kb. ilyeneket kéne fejlődni tavalyhoz képest, hogy egy Sunderland-et legyalulunk gond nélkül
nem pedig még peches módon az X-et elbukjuk, de még tényleg az elején vagyunk, lehetünk jobbak is, de rosszabbak is:)

a 25 fős keret oké, Bellamy nálam alap lett volna simán, Balotelli-re kíváncsi vagyok, de kicsit pesszimista, vmi fogadást akar vki kötni, hogy Jo és S. Cruz együtt nem fognak 10 bajnoki gólig jutni?:D

Juventus vs. Man City, mindkét csapat épülőben van, mindkettőnek fontosabb a bajnokság, mint az EL, de mindkettőnek nagy égés lenne nem továbbjutni
talán a Tv adja, hiszen 2 komoly csapat játszik, többi meccsről max. stream lesz

(asszem a Digi nyomja az EL meccseket is kizárólag)

sérülések vicckategória, 1 meccset játszanak és már sérültek? ennyire azért nem kemény az angol foci:D

a Pool elleni 1. gól gyönyör támadás volt, még sok ilyet idén:)

one citizen 2010.09.01. 23:02:52

ja és Robinho, hát azért megnézem majd mit alkot a Milan-ban, még a végén ránk cáfol, bár nem hiszem

Ibra is odaigazolt (ez se semmi, 1 év Barca után), támadófronton bazi erősek, de középen meg hátul nem annyira

Caicedo-t pedig mindig továbbadjuk kölcsönbe, évente költözködik:D, jobb lenne eladni már őt is, ha egy S. Cruz-t nem tud megelőzni...

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.09.01. 23:18:59

@one citizen: ezt a fogadást nem vállalnám:D
azért minden fronton remélem lőnek jó párat

tavaly még a Sztori Tv (vagy sztori4) is adott Uefa meccseket, nem tudom idén mi van velük (az mondjuk bejön nálunk, nem úgy mint a digisport:D)

Balotelli-vel nekem csak a mentalitásával van gond, a képességei egyértelműek, csak kb. 70-80%, hogy a bajkeverő énje felülkeredik előbb-utóbb, ezért nagy kockázat

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.09.02. 00:16:38

mcfc.co.uk/News/Club-news/2010/August/Mohammed-Abu-signs-for-City-and-goes-on-loan-to-Stromsgodset

van új igazolás:D

Mohammed Abu, 18 éves, ghánai, védekező kp.
ahogy jött, úgy megy is egy norvég csapathoz 1 évre kölcsönbe

hátha az új Essien:)

Richards 2010.09.02. 13:04:43

na tényleg Given, végül akkor mégis itt maradt:)
így helyes végül is:)
mert az Arsenal kapust megint nem bírt szerezni, de ők tudják...

Manszúr sejk is meglátogatta a csapatot wow:)

EL csoportból továbbjutunk, Robinho-nak sok jót nem jósolok, nem biztos, hogy fix kezdő lesz, maximum, ha jó formában lesz kapásból

amúgy asszem ez a Dean volt az, aki tavaly is befújt egy büntető Richards ellen az Everton mecvcsen, mikorcsak megfogta Saha mezét, de Saha el sem esett, és mikor fúj a bíró Saha azt hitte, hogy kifelé szabad, erre ők kaptak 11-est:D
sztem nem volt egyértelmű 11-es azért, illetve adjanak meg minden ilyet nekünk is majd, és akkor oké

Richards 2010.09.02. 13:08:10

sérültek extra gyorsan épüljenek fel, persze ez a válogatott szünet sem hiányzott, alig van együtt a keret, akik a VB-ről később jöttek vissza együtt voltak 1-2 hetet, utána volt 1 szar válogatott fordult (ahol megsérült Boateng is ugye), most lement 2.5-3 hét erre megint 2 hétig nincs együtt a keret

nehéz lesz így jó csapatot kialakítani, hiszen októberben is van 1.5 hét szünet

black:roll 2010.09.02. 17:11:44

végre vmi írás, nem pedig az nyomott képű macska jelenik meg:DD

a szezonkezdet sztem nem rossz, 4 pont + EL továbbjutás, de a lényeg majd tényleg csak most kezdődik
a 25ös keret elég jó, ezzel már eredményt kell hozni, az fix

Robinho, Caicedo tavaly sem igazán voltak már itt, Givent meg hülyeség lett volna riválisnak adni
Bellamy előtt le a kalappal még egyszer, mégis csak lejjebb ugrott 1 osztályt, bár annak is meg voltak az érvei...

azért messze még van a csapat attól, hogy egységes massza legyen, inkább hónapok, mint hetek kérdése a dolog így pár meccs után sztem
Mancini-nak kurva nagy melója van így is, de egyszerűen hozni kell a TOP4-et

elnézve a többi keretet, máshol sem nagyon aggódtak a 25 fős keret miatt, sőt Chelsea 19 embert nevezett csak, abban is csak 4 hazai nevelésűt
sokan nem is neveztek 25 főt
nem igazán látom át ennek a szabálynak a jelentőségét, de majd az idő eldönti:D

EL és Carling Cup továbbjutás kötelező

Vladi Weiss 2010.09.03. 06:54:20

Bizony Weiss már kapott is lehetőséget egyből. Remélem jó szezont fut.

Sunderland meccsben az volt zavaró nekem, ogy ha kicsit másképp alakulnak a dolgok, akkor simán nyertünk volna. Persze
se fociban nincs HA.:)

Hazai pályán továbbra sem kell senkitől félnünk, idegenben viszont 1 cseppet bátrabb játék kell, hogy mi támadjunk főleg. Ezt a kisebb csapatok ellen gondolom, nem kell hagyni őket, hogy ők támadjanak, mert 1 gólt benyalunk vhogy ellenük is.

EL jó lesz remélem, sztem csoportelsőség is meg lesz.

M. Johnson-nal nem tudom mi van, remélem kap 1-2 mecset ősszel, csak a 2 durva több hónapos sérülése ne lett volna az elmúlt 2 évben. Lehet már kirobbanthatatlan lett volna azóta.

Főbb riválisainknak ott lesz a BL, ami azért megterhelőbb, mint nekünk az EL remélhetőleg, ebből is hasznot kell húznunk.

Elég sok játékosunk ment el válogatott meccseket tolni, hát ja, nem sérülten kellene visszakapni őket.

Vladi Weiss 2010.09.03. 06:57:30

Idéntől a válogatott meccseket úgy tűnik pénteken és kedden tolják, ez jó, mert így jövő hétvégére 1 nappal többet regenerálódhatnak a játékosok. Persze 1 nappal kevesebb idejük van a válogatott meccsekre készülni, de a klubérdek azért némileg fontosabb, ha azt nézzük.

Vladi Weiss 2010.09.03. 06:59:14

Angol válogatottba 6 játékosunk is bekerült, valszeg arányosan ez a legtöbb klubszinten.:D

Richards 2010.09.03. 15:16:10

@Vladi Weiss: "M. Johnson-nal nem tudom mi van, remélem kap 1-2 mecset ősszel, csak a 2 durva több hónapos sérülése ne lett volna az elmúlt 2 évben. Lehet már kirobbanthatatlan lett volna azóta."

pont ma láttam egy cikket, miszerint decemberre várható a teljes felépülése, hiszen végez edzéseket, de ezek még csak könnyített edzések, így nem is játszhat tétmeccsen kb.

mi lett volna ha, ja sok értelme nincs:), de sztem is volt sok fantázia a játékában, bár láttuk, hogy Ireland is csúnyán visszaesett tavalyra már

one citizen 2010.09.03. 20:42:10

hehe, Hart-ot mikor igazoltuk jó pár éve, volt a szerződésében egy kikötés, hogy ha tétmeccsen játszik a válogatottban, akkor kap a eladó klub (Shrewsbury) fél millió fontot

na most ez ma lesz ugye, így 0.5 milla megy ennek a csapatnak, ami jól is jön nekik, hiszen League Two-ban, vagyis negyedosztályban vannak

City-nek gondolom nem lesz gond átutalni:D

one citizen 2010.09.03. 20:45:30

Hart, Barry és Milner is kezdő a angoloknál, Adam J. nem, legalább nem sérül le a padon:)

one citizen 2010.09.03. 20:46:05

na meg egyelőre a magyarok is tartják magukat a svédek ellen, egy X-et jó lenne lehozni

black:roll 2010.09.04. 14:33:29

Johnson és Silva lőtt is 1-1 gólt

ezek vicces eredmények:
francia-fehérorosz 0-1

portugál-ciprus 4-4:D

double 2010.09.06. 23:31:06

eddig nem jött hír sérülésről

Spurs megszívta, Dawson 6-8 hétre kidőlt térdsérülés miatt

@black:roll: franciáknál elképesztő szarkavarás mehet, pedig már Blanc a kapitány
pedig a keret alapvetően nagyon erős

double 2010.09.06. 23:34:29

Rooney megcsalta a feleségét, miközben az terhes volt pár hónapja
ez a legnagyobb történés kb. az elmúlt napokban a angol sajtónál:D

Terry, Ashley Cole, Crouch, Rooney stb.

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.09.07. 18:28:39

ha minden igaz, akkor Boateng és Balotelli rendben lesz hétvégére

Jared23 2010.09.08. 15:18:59

@Ireland7: én tegnap még azt olvastam estefelé, hogy Balotelli térde továbbra is szarakodik

végén még kiderül, hogy totál sérülékeny...
süti beállítások módosítása