Ez amolyan előretekintő poszt lesz, csak most nem a City aktuális hónapját nézzük meg, hanem a top4-es harc 4 fő résztvevőjének maradék meccseit, helyzetét, kilátásait. Önkényesen csak 4 klubot választottunk ki, a Man City-n kívül a Tottenham, Liverpool, Aston Villa triót, ettől persze nagy meglepetésre még az Everton is odaérhet akár.  De a posztban az előbbi 4 csapatról lesz szó leginkább. Lassan itt az utolsó pár meccsből álló véghajrá, ezért ez az írás is. Másrészt óriási a tét, a 4. hely, amely BL-selejtezőt ér, óriási kiugrási lehetősége a Spurs és a Villa számára, ahogy a City számára is, bár itt már elvárás is a vezetők részéről, míg a Pool az idei korai BL kiesést követően újabb jelentős pénzösszegtől esnének el, ha lemaradnának a BL-ről, így a szükséges kereterősítésre még kevésbé lenne pénz.
 
A tovább után „Nostradamus”, vad jóslatok a hátralévő meccsek tükrében. „Bajnokok Ligáját érő helyezés kiadó” jeligére.
 
A szezon úgy alakult, ahogy. A top4 már évek óta szinte állandó: MU, Chelsea, Arsenal, Liverpool. A sorrend néha változó, de még az sem igazán. Legutoljára 2005-ben nem ez a 4 csapat volt az első 4-ben, akkor az Everton megcsípte a Liverpoolt, viszont a Liverpool csodák csodájára megnyerte a BL-t. Azóta viszont nem volt változás a top4 összetételébe, de idén erre minden esély adott. Ehhez több dolog is kellett, leginkább a Liverpool (nem várt) mélyrepülése. Azért a zárójeles megjegyzés, mert tavaly „ugyanez” a Liverpool úgy március táján még bajnokesélyes volt a MU-val karöltve, sőt kiütéses győzelemmel hangoltak a hajrára az Old Trafford-on is. Nyáron nem volt nagy játékos mozgás, Xabi Alonso távozott, de érkezett Aquilani, illetve távozott Arbeola és jött Glen Johnson. A két védő még hagyján, de a két középpályás minősége eddig nagyon nem egyenlő, pláne, hogy az olasz eddig talán 10-nél többször sem volt kezdő idén, a szezon jórészét sérüléssel töltötte. Nyilván ez csak 1-2 ok a Pool rossz szerepléséből, lehet említeni Gerrard formáját, a sok sérülést, Torres pl. nagyon sokat hiányzott a szezon folyamán, a gyenge cserepadot vagy akár Benítez-t is, aki az igazolásokat levezényelte az elmúlt években. Sőt még az amerikai tulajdonosokat is. Mindez így egyben megnyitotta az utat, de legalábbis szélesre tárta más csapatok előtt.
 
A szezon úgy hozta, hogy a Man City végre közel került a céljához a nyári erősítésekkel. Egy sor sztár érkezett a klubhoz, rengeteg döntetlen ősszel viszont eléggé megtépázta az esélyeinket, ez végül Hughes állásába került. Mancini alatt sem jött még el az a forma, amire azt mondhatnánk, hogy kiemelkedünk ebből a 4 csapatból, de jelei már vannak legalább. Tevez, Bellamy, De Jong, Kompany, Given lette idén a húzóemberek, Touré, Robinho, Ade még nem igazán váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Robinho egy külön történet lenne.
 
A Tottenham évek óta rengeteg igazol, nem kevés pénzért szintén, igaz játékos-eladásokból is szép pénzre tesz szert. Tavaly a City-hez hasonlóan elég nagy mélyrepülést vittek véghez, idén már más a helyzet náluk is. Redknapp munkája beérni látszik, abszolút számolni kell a Tottenham-mel minden fronton, veszélyes támadójátékot tudnak játszani, igaz a legnagyobb csapatok ellen rendre elvéreznek idén.  Legjobb játékosaik idén Defoe, Modric, Huddlestone, Dawson, Lennon.
 
Ott van még a Villa is, Martin O’Neill irányítása alatt, aki szép „csendben” nagyon erős csapatot hozott össze. Persze az amerikai tulajdonos itt is bejátszik, csak messze nem annyira nyilvánosan/látványosan mint orosz és arab „társai”. Liga-kupa döntőt is játszhattak idén, sőt az FA-kupa elődöntőben is ott vannak már. egy jó hajrával akár még a 4. hely is sikerülhet. Többek között Milner, Agbonlahor, Dunne, Friedel, Young jó formájának köszönhetően.
 
Térjünk rá a konkrét szituációra. A tabellán is látszik, hogy nem ugyanannyi meccset játszott a 4 csapat eddig, van pár elmaradt meccs még, ez ugye nagy fontossággal bírhat a későbbiekben. Így néz ki most a tabella idevonatkozó része:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Első blikkre elég szoros. A bajnoki cím is, de a top4-es harc még inkább. Ez utóbbira koncentrálunk most csak. Jelenleg a Tottenham foglalja el a 4. helyet jobb gólkülönbsége miatt, de 1 meccsel többet játszottak, mint a City, így vesztett pontok tekintetében nyilván a City áll jobban. A Villa kettővel játszott kevesebbet, így vesztett pontok tekintetében még ők is megelőzik a Spurs-t, persze ezeket a meccseket le kell játszani, és ki is lehet kapni ezeken. Tehát az elmaradt meccsek mindössze lehetőségek, pontra váltani őket nagyon nehéz.
 
Mielőtt rátérnénk a sorsolásra, meg kell említeni, hogy mely csapat hány fronton küzd még. Ebből a szempontból a City-nek van a legkönnyebb dolga, hiszen csak a PL-re koncentrálhat, így hátralévő meccseinek száma 11, mindegyik nyilvánvalóan PL meccs. Az Aston Villa bő 1 hete még Liga-kupa döntőt játszott, előző hétvégén FA-kupa meccset, ahol tovább is jutottak így minimum 1 meccs még vár rájuk, ha esetleg döntőbe jutnak, akkor még 1 meccs. PL-ben van még 12 meccsük, így összesen 13 vagy 14 meccsük van hátra. Tottenham szintén FA-kupa résztvevő még, hétvégén a Fulham ellen próbáltak továbbjutni, nem sok sikerrel, így hazai pályán ismét ellenük játszanak, ha továbbjutnak, akkor ott az elődöntő is, ahol a Portsmouth lenne az ellenfél, akik ellen szintén esélyesek lennének a győzelemre. Így 1 biztosan, de akár összesen 3 FA-kupa meccsük is lehet még a szezonban, emellé még 10 PL meccs, összesen 11 vagy akár 13 meccs. A Liverpool pedig a hazai kupákban már nem szerepel, de ott van még az EL legjobb 16 csapata között, éppen a héten utaznak a francia Lille-hez, ez a párharc 2 meccs, a PL-ből már csak 9 meccsük van. Ez így 11 meccs biztosan, de ha a Lille ellen továbbjutnak, jön még 2 meccs. Ha esetleg ott is, akkor ismét 2 meccs. És így tovább, amíg el nem érnek a döntőig. Tehát ez a „faktor” egy kicsit a City-nek kedvez.
 
A sorsolás abból a szempontból kicsit kusza, hogy nem minden elmaradt meccs van még betűzve a naptárba, másrészt lehetséges, hogy a kupa meccsek miatt 1-2 mérkőzés elmarad majd. De azért megpróbáljuk. 
 
A Tottenham hátralévő PL meccsei:
 
 
Ez csak 9, de van még függőben éppen egy Man City – Tottenham meccs, annak még nincs dátuma, várhatóan áprilisban kerül majd sor rá. Nem akarunk most külön pontozni, hogy melyik meccsen hányat fog gyűjteni, mert úgy sem találjuk el, tettünk egy optimista és egy pesszimista becslést, a kettő átlaga talán közelebb járhat a valósághoz majd :) . A Spurs sorsolása elég nehéz, játszanak még az Arsenal, Chelsea, MU, Man City 4-es ellen, de van pár könnyebbnek tűnő meccsük is. Optimista verzió alapján a 10 meccsből (potenciálisan 30 pont) 21 pontot gyűjtenek. Pesszimista becslésünk szerint 13 pont körül. A kettő átlaga 17 pont kb. Most van 49 pontjuk, ezzel összesen 66 pontjuk lenne.
 
Tottenham: 66 pont.
 
Az Aston Villa hátralévő PL meccsei:
 
 
Ez 11 meccs, de itt is van 1 elmaradt meccs dátum nélkül, ez Hull City – Aston Villa meccs lenne. (A Hull-t ismerve ez biztos 3 pont a Villa-nak.) A Villa sorsolása lehet a legkönnyebb, ezt majd láthatjátok, ha már látjátok a többi csapatét is. Papíron a 3 legnehezebb ellenfelük a Chelsea, Man City, Everton. Hazai pályán játszhatnak még a Blackburn, Wolverhampton és Sunderland ellen, akik idegenben nagyon gyengék. A többi meccsük pedig közepes nehézségűnek mondható, vagy még annál is kicsit könnyebbnek. De ez kicsit itt is belevettük a becslésbe, hogy a két kupában elég sokáig eljutottak, ami kicsit többet kivehetett belőlük, ezt a Spurs-nél is beszámítottuk. Optimista becslés szerint a maradék 12 meccsből (potenciálisan 36 pont) 24 pontot gyűjtenek, ami nem kevés. Pesszimista becslés szerint 18 pont. Átlagosan 21 pont. Most van 45 pontjuk, összesen 66 lenne.   

Aston Villa: 66 pont.
 
A Liverpool hátralévő PL meccsei:
 
 
9 meccsük van a PL-ben, olyan igazi nagy derbi csak kettő van, az mondjuk elég nagy, mennek a MU-hoz, fogadják a Chelsea-t. A többi 7 meccsen viszont van keresnivalójuk, ha összekapják magukat esetleg, elég sok pontot összekaparhatna azokból. De ott vannak még az EL-ben, minimum 2 meccs erejéig. Ebből a 9 meccsből (potenciális 27 pont) nagyon optimista jóslatunk szerint 21 pontot szereznek, vagyis a MU, Chelsea párostól kikapnak, többit mind megnyerik. Pesszimista becslés alapján 15 pont. Átlagosan 18 pont. Most van 48 pontjuk, így összesen ez is 66 pont lenne.

Liverpool: 66 pont.
 
A Manchester City hátralévő PL meccsei:
 
 
Most ugrik a majom a vízbe. Lesz-e 66 pontnál több a végén? :) Ha igen, meg is van a 4. hely. Vagy mégsem? Átlépjük-e az ominózus 70 pontos határt? Ismerjük a mondást: „Minden szentnek maga felé hajlik keze”. Lehet senki nem hiszi el, de nem úgy találtuk ki a számokat, hogy a többi csapatnak pont 66 pontja legyen, hanem csak így alakult. :D Viszont a sorsolásunk elég nehéz, nehezebb, mint a Pool vagy a Villa esetében. Ez 10 meccs, de van 1 elmaradt dátum nélkül, ez a Man City – Tottenham lesz. Nincs más meccsünk, csak ez a 11 PL találkozó május közepéig. De ebben aztán benne van minden, fogadjuk a MU-t, Villa-t, Tottenham-et, Everton-t, és ellátogatunk az Arsenal-hoz és a Fulham-hez is. Összességében talán a miénk a legnehezebb sorsolás. Optimista becslés szerint ebből a 11 meccsből (potenciálisan 33 pont) 24 pontot gyűjtünk. Pesszimistábban (aka. tipikus City módon) nézve csak 15-16 pont. Átlagosan 19.5 pont, legyen 20 pont. Ami éppen 69 pont lenne, a mi jóslatunk szerint ez már 4. helyet érne.
 
Man City: 69 pont.
 
Ennyit a jóslatokról, „papíron” meg van a 4. hely. Na most ebből a papírból lehet oklevél, meg WC-papír is még.  
 
Man City: 69 pont
Aston Villa: 66 pont
Liverpool: 66 pont
Tottenham: 66 pont
 
Ebből is látszik azért, hogy rettentő szoros lenne a vége is, nemcsak most 10 fordulóval a vége előtt. Olyan nagyot nem fogunk tévedni a pontokkal +/- 5 pontos hibahatárral. :D Sőt, az is egészen biztos, hogy a 4. és a 7. helyezett között nem lesz 10 vagy annál nagyobb pontkülönbség. A mi példánkban is csak 4 pont választja el a 4.-et a 7.-től. Az is világos, hogy egy Spurs, Pool vagy Villa blogon nem a City jönne ki valószínűleg 4.-nek a végén, de ennyi talán belefér, másrészt felelősséget meg nem vállalunk, ha esetleg valaki ez alapján a házát tenné rá erre a sorrendre :). Az utolsó 2-3 fordulóban még várhatóan teljesen nyitott lesz a harc, a sorsolásból is látszik, hogy utolsóelőtti fordulóra jut egy Man City – Aston Villa meccs is, de az FA még trükközhet a Man City – Tottenham meccs dátumával is.
 
A végén még röviden a fenti 4 csapat sérültjeiről/hiányzóiról röviden, hisz ez is egy olyan faktor, ami kőkeményen beleszól a véghajrába. Illetve pár szóban a januári igazolásokról, hogy mennyit tudnak hozzátenni az adott csapathoz.
 
Tottenham: két komoly sérült is van, igaz ők régóta sérültek, Woodgate és Cudicini, idén már nem térnek vissza várhatóan. Lennon komoly sérülése miatt kénytelen volt kihagyni jó 2.5-3 hónapot, de egyes hírek szerint március közepe felé már visszatérhet. Az ősz folyamán a Spurs egyik legjobbja volt, nagy szükségük lenne rá. Főleg, hogy Bentley, King és Huddlestone is kisebb sérüléssel küszködik és Jenas is hamarosan visszatér valószínűleg. Januárban 2 játékos érkezett, az egyik a City-vel is többször szóba hozott Kaboul, igazából egyelőre cserének jött, de akár komoly szükség is lehet rá, a másik pedig a már-már veterán Gudjohnsen, szintén csere, nagy hatása még nem volt a csapatra. (Ellenben az eddig jegelt orosz Pavlyuchenko elkezdte vágni a gólokat, reméljük abba is hagyja:). )
 
Aston Villa: 1 komolyabb sérültjük van csak, Reo-Coker, ő már több hete sérült, visszatérése kb. március végére várható, igaz elég jól teljesítenek nélküle is. Másik hiányzó Richard Dunne, jó ismerősünk, ő is kihagyott mostanában pár meccset, de fontos tagja a Villa védelmének, a hónap első felében tér vissza vélhetően. Vásárlás nem volt télen, 1-2 kölcsönüzletet zártak csak le.
 
Liverpool: Torres sokat hiányzott idén, nemrég tért vissza, Benayoun-nal együtt, most éppen egészségesek, bár nemrég meg egyik legjobb védőjük dőlt ki, nevezeten Skrtel, aki kb. májusra lesz ismét jó formában talán. Komoly sérültjük még Glen Johnson, akit majdnem 20 millió fontért vásároltak nyáron, több hónapja sérült már, a várható visszatérés márciusra van ütemezve, ez nagy segítség lehet nekik. No meg, ha a sérülten érkező Aquilani és a vállalhatatlan formában játszó Gerrard is elkezdene jól játszani, akkor egyből máshogy festene a Pool. Még másik két védőjük is sérült, Agger és Aurelio, ők is kb. március közepén térnek majd vissza.  Januárban csak Maxi Rodríguez érkezett, ingyen ráadásul, de nem nagyon találja a helyét még a csapaton belül, még meg kell szoknia a PL-t, ez biztos.
 
Man City: itt már biztosabb a talaj a lábunk alatt, sérülteket már fejből vágjuk, Michael Johnson év végéig nem játszik, közben a börtönt is meglátogatta, ne legyen annyira unalmas a felépülés. Másik sérültünk pedig Martin Petrov, ő március vége felé kapcsolódhat be az edzésekbe majd. Ez viszonylag ritka pillanat amúgy, hogy csak 2 játékosunk sérült az első csapatból. RSC és Touré is játékra kész elvileg, ez a 2 hetes szünet jót tett nekik. Vieira eltiltása lejárt, Adebayor viszont a következő 3 meccset kénytelen kihagyni. Januárban két játékos érkezett, az egyik Vieira, akiről eddig felemás a benyomásunk, talán valamit majd hozzá tud tenni a maradék pár meccsen a csapathoz. Adam Johnson viszont abszolút kellemes meglepetés eddig, a fiatal angol szélső talán még jobban is teljesít, mint vártuk, hozzáállásban abszolút veri a hátsó ajtón távozó Robinho-t.  Nagy jövő áll előtte, ha így folytatja. Mármint Johnson előtt.
 
Ennyi volt a mese mára, ezt a posztot kitesszük az oldalsó linksávba, hogy könnyen elérhető legyen, lehet követni a top4-es harcot, na nem mintha nem követnénk amúgy, más csapatokról híreket, sérülteket ide lehet belinkelni esetleg, vagy drukkolni ellenük. Sőt szezon végén megnézzük mennyire jósoltunk jól, persze szeretnénk, ha Ti is leírnátok akár pontszámokban, hogy mit vártok melyik csapattól, hogy ne csak mi égjünk be a végén. :D Hasonló irományt neten már több helyen láthattak, akik az angol forrásokat is nézegetik, pl. MEN-en is van, ott 73 pontot hoztak ki a City-nek, amivel szintén sikerülne a 4. hely. (Fourth place prediction)
 
Szóval jóslatokra fel!

Come on Citizens!
 
Ireland7, crazy_horse

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr161824017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.09. 15:42:44

csak annyit kiegészítésképpen, hogy kb. 2 hete akartuk már ezt a posztot, csak lusta módon toltuk elfelé, én már megírtam a részemet(kb. a 80%-a:D), crazy-re ritkán kell várni, de most végre megerőltette magát tegnap

ennek örömére a Wigan nyert is tegnap:D

kint van oldalt a linkeknél, így onnan elérhető

korábban más posztoknál már amúgy is sokat írtatok, hogy milyen a sorsolásunk, hány pontunk lesz, hát most akkor hajrá!:)

rohadtul remélem, hogy ha a pontokat nem is, de a sorrendet eltaláljuk:D

one citizen 2010.03.09. 16:45:34

uhh már vártam egy ilyen összesítő cikket:)
így már tisztábban lehet látni egyben az egészet:)

jó lesz egyszerre mindig csak a következő meccsre koncentrálni, így most a Chelsea verés után a Sunderland-et kéne jól elkapni
Pool tegnap váratlanul kikapott, amit olvastam az alapján Benitez is "szidta" őket, vannak (mentális) gondok ott is úgy néz ki

na de, ha már jóslás:)

tehát van 11 meccsük, ebből szerintetek lesz, amiből 20 pontot gyűjtünk

nálam ez így néz ki:
2 vereség tuti van még a csapatban, egyik az Arsenal ellen néz ki, másik az vmelyik gyengébb csapat ellen idegenben (pl. Fulham)

nagy valószínűséggel elverjük (legalábbis remélem) a Sunderlandet,Wigant, Birminghamet ez 9 pont

Everton, Villa, Tottenham elleni meccsek rohadt nehezek lesznek, itt tényleg optimista , hogy kb. 2-t megnyerünk ezekből, 1-et X-re hozunk
ez 7 pont
(jó hazai mérlegre alapozva)

és akkor még ott van a Burnley, West Ham, MU elleni meccsek, ezekből kb. 1 győzelem, 2 döntetlent tippelek
ez csak 5 pont ugye

összesen viszont 21 pont, tehát 70 pont:D

most nem tudom, hogy ez optimista vagy nem, de egészen biztos, hogy 70 ponthoz közel leszünk, de átlépni nem nagyon fogjuk
tehát 65-70 pont között valahol

a többi csapat nem hiszem, hogy átlépné a 70-et, de 60-nál mindegyik többet gyűjt sztem is, tehát 60-70 közé várom őket is

csak mindig a soron következőt nyerjük meg, az elég is lenne:))

hajrá City!

Richards 2010.03.09. 17:46:41

ez tényleg szép munka volt:D, én is nézegettem a napokban a riválisok sorsolását, és bizony a miénk a legnehezebb valóban:(
persze összességében mindenki játszik mindenkivel 2-szer, és legalább megúsztuk azt is, hogy a Portsmouth miatt 6 pontot levegyenek tőlünk

nehéz lenne megmondani, hogy ki a legesélyesebb a 4. helyre, csak általánosságokat tudok én is:
pl. hogy keret szempontjából talán a City a legerősebb, csapatösszhangban a Villa és a Spurs inkább
Pool már-már fekete ló, a tapasztalat mellettük szól, de ha így kikaptak a Wigan ellen, akkor akár még 1-2 hasonló bukta várhat rájuk, és nem nagyon hibázhatnak alsóházi csapatok ellen sztem már
(alighanem tegnap is 3 ponttal számoltak)
City is fekete ló, meg tudunk jobb napunkon verni bárkit ( a sok 10 meccse otthon veretlen Chelsea-t is), de mit ér, ez ha utána meg fos meccsen X-et hozunk Sunderland-ek ellen

brutális hajrát várok, nekünk elég durva lesz az a sorozat április közepétől, hogy hetente MU, Arsenal, Aston Villa sorban, erről írtátok asszem korábban, hogy a Tottenham meccset is ide fogják benyomni valahogy:D

a pontokat nem tudom megjósolni, a 33 pontból a felét biztosan elérjük, az 16-17 pont, viszont az még nem elég sztem
meglátjuk

én mondjuk nem bolondulnék meg a 6. helytől sem, az is szép eredmény, csak hát amiről már korábban vitatkoztunk, hogy a vezetőség egyfajta ultimátumként kezeli a BL helyet valszeg, és hát ők diktálnak...

Richards 2010.03.09. 17:50:11

ja még annyit, hogy abban bízom, hogy a nagyobb meccsekre megint felhúzza magát a csapat, végül is ha BL-ben akarnak játszani, akkor muszáj teperniük
Mancini állása is ettől függhet, ő sem fogja remélem visszafogni a csapatot:)
és sokkal jobb, hatásosabb játékra vagyunk képesek jobb csapatok ellen, míg beállós, defenzív csapatok ellen csak szöszmötölünk, ritkán tudjuk eléggé feltörni őket

MU ellen pedig pokoli meccs lesz, valszeg az még nem dönt semmiről, mert van utána 3 forduló még, de mekkora lenne, ha ott dőlne el a mi 4. helyünk, nekik meg a bajnokság úszna el:D

oklevél 2010.03.09. 18:22:08

@Ireland7: Engem egy lapon emlegetni valami WC PAPIRRAL?

double 2010.03.09. 19:34:51

ez elég tömény írás volt így estefelé, de megérte, bár így is csak az lett biztosabb, hogy piszok nehéz menetelés vár ránk, illetve arra, aki 4. akar lenni
:)
(lehet majd kölcsönveszem 1-2 részét a posztnak...:D)

tegnap a Pool kiszopott, ez tényleg jókor jött, ma pedig a Sunderland fogadja a Bolton-t, több, mint 10 meccse nyeretlenek PL-ben, talán ha ma elkapják a Bolton-t, akkor ellenünk már nem a nyeretlenségi széria megszakításáért játszanak(azt ellenünk szakítanák meg:D)
félek is ettől a meccstől, vmikor nyerni fognak úgyis

a pont tippelésre most nincs időm, de még este részletesen beírom, ahogy az a Brennan, bár ha így előre eltalálnánk, akkor abból hamar meggazdagodhatnánk:)

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.09. 20:13:23

@oklevél: upsz, valóban, a véletlenek így hozták:)
utóbbit áthúztam, fakóvá tettem és lekicsinyítettem bosszúból:D

@one citizen: a 21-et is aláírnám most rögtön:)
az sztem is elég lenne már biztosan

@Richards: igen, most azzal külön nem foglalkoztunk, kire milyen hatással lenne a BL komolyabban, bár pl. a Pool-nál is el tudom képzelni, hogy Benítez repülne adott esetben, és hát Mancini is "parancsba kapta" valóban a BL kiharcolását

ez csak még 1 plusz faktor, hogy még izgalmasabb legyen és nagyobb téttel bírjon a versenyfutás

amúgy nyilván az jött ki fent, hogy 4.-ek leszünk, de az is nyilvánvaló, hogy ez City szempontból optimistára sikerült (mondjuk a legtöbb ilyen jóslás abszolút szubjektív szokott lenni), azért ennyire mi sem vesszük készpénznek a 4. helyet:)

de sikerülhet és a mi kezünkben van jelenleg a lehetőség leginkább, persze ez 1-2 meccsen belül változhat

double 2010.03.10. 00:34:24

na akkor itt az én jósnőm tippje:D
elég hasonló eredmény jött ki, mint nektek

MANCHESTER CITY

Sunderland (A) 3 pont
Fulham (A) 1 pont
Everton (H) 1 pont
Wigan (H) 3 pont
Burnley (A) 1 pont
Tottenh’m (H) 3 pnt
Birm’ham (H) 3 pont
Man Utd (H) 3 pont
Arsenal (A) 0 pont
Aston Villa (H) 1 pont
West Ham (A) 1 pont

tehát ez 20 pont nekem is:)
5 győzelem, 5 döntetlen, 1 vereség
(végül is beleférhet, hogy 6 meccsen nem nyerünk, persze ha a többiek is hibáznak eleget)

Pool-t még leírom:

Wigan (A) 0 pont (ez a fix:d)
Portsmouth (H) 3 pont
Man Utd (A) 0 pont
Sunderland (H) 3 pont
Birm’ham (A) 1 pont
Fulham (H) 3 pont
West Ham (H) 3 pont
Burnley (A) 3 pont
Chelsea (H) 1 pont
Hull (A) 3 pont

ez összesen szintén 20 pont, mondjuk ez sem ennyi lesz, ha nem változtatnak sürgősen a játékukon, mert a vége felé a konkrétan kiesésre álló csapatok ellen piszok nehéz játszani, pl. a Hull ellen fejezik majd be, akiknek ha lesz esélyük egy győzelemmel bent maradni, akkor az nem sima 3 pont...

mondjuk annyit megtehetne számunkra a MU, Chelsea, Arsenal trió, hogy a mi riválisainkat rendre megütik kellőképp:)
mi cserébe elverjük nekik a Chelsea-t, majd a MU-t, Arsenal-tól ősszel vettünk el 3 pontot, talán most is lesz egy X...

én optimista vagyok, sztem sikerülni fog
amúgy nekem is meglepetés, hogy a Pool szakadt le ennyire, én igazából az Arsenal-ról gondoltam, hogy velük leszünk pariba a 4. helyért majd, hisz tavaly nekik kellett hajrázni az Everton/Villa-val szemben

talán azt még ki lehet jelenteni, hogy ha vki eléri a 70 pontot, az benne lesz a top4-ben (ezt jól jósolták az arabok szezon elején:D)
Spurs-t és Villa-t inkább a 60-hoz tenném közelebb, mint a 70-hez(tehát 64 pont:D), aztán nehogy rám cáfoljanak...

GO CITY!

Kranczy 2010.03.10. 09:50:53

A nagyok ellen jók vagyunk a kis és közép csapatok ellen dől el minden. Jelen pillanatban is azért szenvedünk a 4. helyért mert a sima meccseket x-re hoztunk, mert HA azokat nyerjük... ez lerágott csont.:)
A lényeg az, hogy meg kell nyerni minden meccset innentől és nem lehet baj, de 27 pontot minimum szerezni kell és akkor nem számít, hogy a többiek mit játszanak. ;)

Manchester City: Záratét, Pazzinit és Polit figyelik a „kékek"
www.nemzetisport.hu/nso_hirek/manchester-city-zaratet-pazzinit-es-polit-figyelik-a-kekek-2020501

Manchester City: Adebayor jól érzi magát a klubnál, nem gondol a Milanra
www.nemzetisport.hu/nso_hirek/manchester-city-adebayor-jol-erzi-magat-a-klubnal-nem-gondol-a-milanra-2020552

Vladi Weiss 2010.03.10. 13:07:16

@Kranczy: Sztem 27 ponttal még bajnokok is lehetünk, legalábbis közel lennénk hozzá:D

A 20 pont reálisabb célkitűzés, ha a többiek nem teljesítenek extra jól, akkor már ez is elég lehetne. Én is osztottam/szoroztam az elmúlt napokban/hetekben, de pl. az olyan meccsek is nagyon sokat nyomnak a latba, mint februárban Hull ellen idegenben kikaptunk, Stoke ellen is csak 1-1-et játszottunk. És lesz még pár ilyen meccs, tényleg sajnos a kisebb csapatok ellen (főleg idegenben) általában reménytelenül rosszul szoktunk játszani. A Sunderland ellen egyből kiderül, hogy mekkora lökést adott a csapatnak a Chelsea leverése.

Én így csoportosítanám a meccseinket:

Győzelem: Birmingham, Wigan, Villa, Burnley

Döntetlen: Sunderland, Fulham, Everton, Tottenham, MU, WHU

Vereség:Arsenal

Ez 18 pont lenne, mondjuk erre meg nem fogható rá, hogy optimista lenne. :)

Extrém módon még valami holtversenyt is el tudok képzelni, sajnos a City is tökre kiszámíthatatlan,ezért nem tudom azt mondani, hogy nekünk fog sikerülni.

A következő 2 meccs viszont rendkívül fontos lesz, megyünk a Sunderland-hez hétvégén, azt követő hétvégén megyünk a Fulham-hez, két idegenbeli meccs, Mancini már csomószor elmondta, hogy idegenben kell javulni a top4-hez, ha ebből a kettőből sikerülne 4 pont, az már sztem nagy lépés lenne számunkra.

(Kb. 2-3 napja keresgéltem neten, éppen belefutottam egy angol nyelvű Spurs fórumba, ahol az ottani drukkerek is épp ilyen számolgatásokat végeztek, és ahogy láttam saját maguknak csak ilyen 13-14 pontot várnak a csapattól, ők még 30-at gyűjthetnek ugye, tehát sztem ők maguk ilyen 63-65 pontra teszik a Spurs, de ez tényleg a maximum. Ők csak jobban képben vannak magukkal, ugyebár. :D)

Illetve van még 1 dolog, amit írtatok is, hogy a javunkra kell valahogy fordítani azt, hogy mi kiestünk az FA-kupából (sajnos), így nem kellett elődöntőt játszani a Chelsea ellen, ott meg lehet X lett volna, és akkor még 1 meccs a Chelsea ellen, ha továbbjutunk akkor még az elődöntő is. Jó, nem lett volna rossz:), de most már ebből kéne valahogy előnyt kiharcolni. Pihentebbek vagyunk és leszünk ezáltal, remélem ez is megmutatkozik majd valahogy.

Torres999 2010.03.10. 15:42:12

Hali, most találtam rá erre a blogra, egyébként Liverpool szimpatizáns vagyok.
A cikk teljesen jó és reális is sajnos, most függetlenül attól, hogy a Manchester City (Money City:D) számomra nem túl szimpatikus csapat és klub. :)
(De most nem csúfolódni jöttem, nincs is rá sok okom...)

Rohadtul elrontottuk ezt a szezon, szinte már a kezdetektől, Xabi Alonso eladása kulcsfontosságú "hiba" volt, de talán még hagyján, mert jó pénzt kaptunk érte, másrészt el is akart igazolni a Margithoz. De Benitez képes volt a helyére megvenni az eddig szinte semmit sem teljesítő olasz mankóst, tényleg sérülten vettük, azóta is többször megsérült már könnyebben, már a Roma-ban is hónapokat hagyott ki az elmúlt években, egyszerűen túl sérülékeny. Ez a transzfer csere baromi betett a Liverpool-nak, ez az egyik fő probléma.(Most ez ha a Manchester City-t nézve olyan, hogy Tevez-t eladnátok, a csapat legjobbját , és helyette Santa Cruz-t vennétek a pénzből, aki úgy tudom szintén többet sérült, mint amennyit játszik.)

A két tuskó, akik megvették a klubot semmire nem jók, nem igazán tesznek bele pénzt a klubba, bár az is tény, hogy kiket venne vajon Benitez, ha kapna 100 millió fontot pl., mert nyáron 1 sérült olasz, és 1 nem rossz jobb hátvédért adott majdnem 40 millió fontot. Ennek ellenére van respektje Benitez-nek, legalábbis a vezetőknél. (bár a legjobb egy tulajdonosi kör lenne, és nyilván sok pénz, a keret megerősítéséhez, vagy akár egy sportigazgató, hogy Benitez ne nyúlhasson a pénzhez.)

Lehet már írtam, szóval a keret ugye. Ngog a csatár, ha lesérül Torres. Máshol a padon jobbak ülnek, mint nálunk a kezdőben néha pár játékos. Így az is csoda, hogy tavaly milyen jók voltunk egy ideig. Lucas, Babel középszerű játékosok, Gerrard meg nagyon elkanászodott, nem bír el a csapat ennyi rossz játékost, illetve rossz formában lévő játékost. Védelem sem a régi, Agger csomót sérült, most kidőlt Skrtel is, ez a görög klükopsz, hát nem akarom szidni, de a tavalyi védelemben a cipőket sem súrolhatta volna. Carragher is egyre öregebb, Insua még úgy ahogy elfogadható, de még messze nem klasszis védő, Ja Johnson szintén durva sérülésből épül fel, hab a tortán.
A téli igazolás egyelőre mintha nem is lenne, Rodríguez-ben pedig bíztam, látva, hogy azért Mascherano és Tevez hogyan játszik a PL-ben, hát eddig nagy nulla.

Ja persze ősszel a BL-kiesést már nem is mondom, Fiorentina és a Lyon ellen, tehát nem is 2 nagy sztárcsapat ellen zúgtunk ki. Nem tudom, hogy ezzel pontosan mennyi pénz esett ki a klub kasszájából, de biztos meg fogjuk érezni. Ebből a szempontból is egyetértek azzal, ami írtatok.

A PL-ben nem ajánlom, hogy idén Pool meccset nézzetek, többnyire értékelhetetlen produkciót nyújtunk, ha nyerünk éppen, akkor is, talán ha volt 5 igazán jó meccsünk idén, talán nem mondtam sokat.(Man City-Pool is elég trehány volt ugye nemrég.:D)
Amit idén még elbukhatunk (iga-kupa még hagyján, FA-kupából Reading ellen otthon, áhhhh) az a jövő évi BL indulás. Mert ugye ha nem lesz még, az pénzügyi gondokat is okozhat, másrészt pont nem fogunk tudni igazolni 1-2 nagy nevet, aki kéne, még ha lenne is rá pénz. Ugyanez a keret jövőre hasonló eredménysort tudna felmutatni sztem. Talán edzőváltás is lenne, ezt nem tudom, nem tudjuk kirúgni sem a spanyolt, mert arra is le kéne számolni több millió fontot. Ez paródia már belülről nézve komolyan, gondolom kívülről is. Félő, hogy még Torres is elgondolkodna a távozáson, amivel vége is lenne a Pool-nak pár évre. Gerrard távozását sem zárnám ki, bár az idei szezonjáért megérdemelne 1-2 pofont, de tényleg.

Szóval hogy ki lesz a 4. azt nem tudom, azt írjátok, hogy 21 pontunk is lehet, na ha a 9 meccsünkből annyit vagy többet összegyűjtünk, megígérem, hogy Man City drukker leszek életem végéig.D Kb. ennyi esély van rá tehát.c Wigan ellen néztem a meccset, ha 2-0-ra nyer a Wigan, még az is nekünk lett volna kedvező, egy Wigan ellen!
Sztem még a 60 pontot elérni is nehéz lesz, nemhogy a 70-et. (LOL, ahhoz 22 pont kéne a 27-ből. ) Mondom, tragikomikus az egész. Most nincs benne a csapatban az a tűz, spiritusz, ami az elmúlt évek BL-meneteléseinél benne volt. Hátrányból esélytelenként bármikor tudtunk nyerni 1 párharcban. Idén ez nem megy, ráadásul a nyomás akkora, hogy nem igaz. Őszintén szólva sztem a Pool nem lesz 4., talán még 5. sem, bár reménykedem a csodában. Ha viszont nem sikerül, lehet hogy nagy tisztogatás lesz(edzőváltás, tulajdonosváltás, 1-2 játékos kibaszása, új játékosok stb.), ami meg lehet jót tesz a klubnak, mert ennek így nincs értelme.

Ha 1 ellenfelünk lenne, akkor talán azt mondanám, hogy a Liverpool megcsinálja, de így, hogy van 3 is, mindegyik jobban áll ráadásul, nekünk van vissza a legkevesebb meccsünk, ez mission impossible kb.
Innentől nekem mind1 ki lesz a 4., csak ne az Everton. :D (Spurs vagy City sztem, ha most tippelni kéne.)

You'll Never Walk Alone!

Torres999 2010.03.10. 15:58:22

Még annyiban kijavítanám a Liverpool-ról szóló részt a cikkben, hogy Skrtel valóban kiesett most (1.5 hónap asszem), de Johnson és Agger már ott ültek a padon a hétfői meccsen tehát a visszatérésük szinte már megtörtént, ha ki is hagyják az Európa-Liga meccset, hétvégétől remélem már be lehet vetni őket PL meccsen. A brazil Aurélio nem is biztos, hogy befér majd, nem nagyon jobb, mint Insua igazság szerint. (Szabadrúgásokban jobb, de amúgy...)

Ezt az Európa-ligát meg tényleg hátam közepére sem kívánom, talán kicsit nagyképűnek hangzik, de tovább kéne engedni ezt a Lille-t, fontosabb a jövőévi BL, mint ez most szerintem. Nem beszélve arról, hogy bárki lesérülhet ezeken a meccseken, aztán két szék között marad a padló.

You'll Never Walk Alone!

Richards 2010.03.10. 16:44:05

Firefox-ban nem tudtam a posztot megnyitni sem, a komment rész sem jelent meg, ahová éppen írok:)
Explorer működik:)

@double: ha ennyi mindenkinek kijön ez a 20 pont, akkor talán lesz benne valami:)

@Vladi Weiss: hát én is ettől félek, hogy az állandóság nálunk is hiányzik a teljesítményünkből, amilyen szépen meg tudjuk verni a Chelsea-t, olyan komolytalan játékkal ki tudunk kapni egy Burnley-től is esetleg
ha nem lenn ennyire szélsőséges a teljesítményünk, a bajnoki címért harcolnánk, de hát sajnos az

@Torres999: ez nagyon jó komment volt, talán többiek nevében is megköszönhetem, tényleg szinte 1000 sebből vérzik most a Pool, ami persze a riválisoknak jó
kicsit olyan, hogy na végre, nemcsak a City szop állandóan, máshol is vannak gondok:)

amiket leírsz problémákat azokat nem nagyon lehet egycsapásra megoldani, 2-3 év kéne ahhoz kb., én mondjuk Pool esetében az utánpótlást sem értem, nem nagyon látok már évek óta olyan játékost, aki Pool nevelésből lett sztár, vagy hasznára lenne a Pool-nak
utoljára talán Carragher és Gerrard, de ők már 10 éve is ott voltak
ha nem is a kezdőbe, de cserének mindenképp hasznosak, nálunk is pl. Ireland, Onuoha, Richards hozzá tudnak tenni a keret bőségéhez,erősségéhez, még ha nem is klasszisok (még)
(Németh Krisztián meg 1-2 magyar ott van a Poolnál, de nem tudom lesz-e belőlük vmi)
persze ez csak 1 része dolgoknak, és ha most kezdenek el vmi jó rendzsert abból is csak pár év múlva lesz vmi kézenfogható

a pénz nagy úr, anélkül sehol sincs eredmény szinte, persze jól is kell elkölteni, Pool esetében még az aránylag meglévő pénzt is érdekesen tapsolták el (Babel, Dossena, Kirjakosz, Aurelio valahogy egik sem kiemelkedő játékos és van még pár ilyen a Pool-nál)

de ha a Spurs drukkerek is azt mondják, hogy ők nem érnek oda, a Pool drukkerek sem tartják reálisnak a 4. helyet, a Villa fanok sem esetleg, a City fanok között is van 1-2 kevésbé optimista(pl. én:D), akkor mégis kié lesz a 4. hely?:D

one citizen 2010.03.10. 18:20:09

valahogy majd beszurkoljuk a Man City-t a 4. helyre:))

double 2010.03.10. 18:55:21

ha megállapodunk 20 pontban, akkor a Sunderland ellen nagyon kéne a 3 pont, és már csak 7 kéne 10 meccsből
meg hát a 11 meccsből 6 hazai és csak 5 idegenbeli van, 1 csöppet ez is kedvező nekünk
most a többieknél úgy néz ki hogy:
Pool-nak 5 hazai és 4 idegenbeli (9 meccs)
Villa-nak 7 idegenbeli, 5 hazai (12 meccs), ez azért így meg 1-2 fokkal nehezebb lesz nekik
Spurs-nek 5 otthon, 5 idegenben, 10 meccsből
Villa van szarban ezáltal leginkább, mert pl. ha nincsen variálás a sorsolásukban, akkor a következő 6 bajnoki meccsükből 4-et idegenben fognak játszani
csak 1 kicsit rossz széria, és már nincsenek is harcban:)

lassan minden tényezőt átveszünk itt közösen:), persze gyanús, hogy a legtöbb alapján mi fogunk a 4. helyen végezni:D,
de az biztos hogy eszméletlen jó 2 hónap vár még ránk, és milyen nagy meccsek lesznek még idén (MU, Arsenal, Spurs és Villa ellen pl.)

GO CITY!

@Torres999: ezért tényleg respect, jó kis összefoglaló a Pool idei vesszőfutásáról:)

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.11. 13:34:08

@Torres999: kösz a javítást, valóban már közel a visszatérésük akkor, meg kösz a Pool-ról a helyzet/szezonértékelőt, valóban cefet rosszul megy a sorsotok most
(nekünk meg épp ez a nagy lehetőség...)

ha esetleg lesz vmi új fejlemény a Pool-ról, sérülés, eltiltás nyugodtan írd be, hátha mi lemaradunk róla:)

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.11. 13:42:36

na még egy kis matekozás:

a tavalyi szezonban ugye 50 ponttal zártuk a szezont, az a 10. helyhez volt elég (most van 49 pontunk 11 meccsel a vége előtt, a fejlődés pontokban is látszani fog, na ez persze nem nagy következtetés:D)

a lényeg az, hogy tavaly az utolsó 11 forduló előtt (vagy 27 lejátszott meccs után) 32 ponttal álltunk csak

a vége 50 pont lett, tehát 11 meccsből 18 pont jött össze a tavalyi jóval gyengébb kerettel
és akkor abban a 11 fordulóban a mostanihoz hasonlóan nehéz meccsek voltak, mert kikaptunk az Arsenal-tól, Chelsea-től, Totteham-től, MU-tól és Fulham-től is, tőlük éppen otthon(ez volt az utolsó hazai vereségünk azóta)

igaz a többi 6 meccset viszont megnyertük ellenük: Villa, Sunderland, West Brom, Blackburn, Bolton, Everton, ami érdekes, hogy ebből a 6-ből meg csak az Everton volt idegenben, többi otthon

tehát a nehezebbektől vereség, könnyebbek ellen mind győzelem, döntetlen nem is volt az utolsó 11 meccsen

nagy következtetést ebből sem lehet levonni, annyit talán, hogy ha tavaly sikerült 18 pont 11 meccsből a végén, akkor elvileg idén is fog minimum annyi
és jóval több talán nem is kell a 4. helyhez, talán csak 20-21-22 függően a többiektől...

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.11. 13:53:22

és még egy adag matek:D

ha az átlagpontokat nézzük, vagyis idén eddig átlagosan hány pontot gyűjtöttek a csapatok, és azzal továbbszámolva:

Tottenham: 28 meccs/49 pont = 1.75 pont/m.
Man City: 27 meccs/ 49 pont = 1.81 pont/m.
Pool: 29 meccs/48 pont = 1.65 pont/m.
Villa: 26 meccs/45 pont = 1.73 p/m.

most ezt csak felszoroztam a maradék meccsekkel, akkor az alábbi jönne ki a végére:)

Man City: 68.91 pont
Tottenham: 66.5 pont
Villa:65.76 pont
Pool: 62.85 pont

ez majdnem hajaz arra, ami a posztban jósoltunk:)
persze mielőtt bárki komolyan venné, kb. horoszkóp jellegű infó ez, vagy bejön vagy nem, csak érdekességképpen:)

(pl. tavaly ez az átlagos módszer nem működött, mert 27 meccs után volt 32 pontunk, ez alapján a végére 45 ponttal zártunk volna, de 50 lett belőle)

de arra jó, hogy a City átlagosan 1.81 pontot szerez fordulónként, legalábbis eddig:)

double 2010.03.11. 14:10:57

@Ireland7: én bíróm az ilyen dolgokat de persze még deriválással is ki tudnánk hozni, hogy a City lesz a legjobb a 4-esből:D

ha mindig behúzzuk a következő meccset, annál könnyebb lesz számolgatni, ez biztos:)

black:roll 2010.03.11. 16:56:15

na végre gép elé jutottam, elég húzós hetem van, de most kicsit hosszabban "okoskodnék" én is akkor:)

így ránézve a dolgokra a Spurs-nek és nekünk pár fokkal nehezebb a sorsolásunk, Pool-nak és Villa-nak könnyebb, de azt ki kell emelni, hogy itt már fix meccs nincs, minket is leszopatott már a Hull, Burnley, Stoke , Pool is beég néha, Spurs otthon kapott ki a Stoke-tól és Wolves-tól is asszem...

a másik sztem is a sérültek, ki/mikor/hogyan sérül le melyik csapatból, melyik kulcsember dől ki stb., pl. nálunk ha kiesne Bellamy +Tevez sztem végünk lenne egyből
most is van minden csapatnál 1-2-3 sérült, de biztosan lesz még, nem hiszem, hogy 2 hónap alatt mki egészséges marad, nem kívánok a többi csapatnak se sérülést, de inkább nekik legyen, mint nekünk, ha már választani kell:)

Barry és SWP talán most majd elkapnak egy jobb formát, utolsó 2-3 meccsükön már biztatóbbak voltak, remélem felnőnek arra a szintre, amit Bellamy és Tevez tesznek hozzá, Johnson hozza magát, hát Ireland-ban nem reménykedem, de hátha észhez tér és elkezd jól játszani
hátul maradjon a Kompany-Lescott duó, nem érdemes most megpróbálni Touré-t visszaépíteni, mert ha 1-2 meccs csak emiatt megy el, már az is végzetes lehet

ami a pontokat illeti, hát a 60 pont, ahogy látom másoknál is evidens, ha ezt nem érjük el, az tényleg überfos lenne, hisz az "csak" 11 pont

a 70 pont meg jóval nehezebb, sztem azt már nem érjük el, 66-70 között sztem is reális, kb. az van benne a csapatban, de ahhoz is nagyokat kell még játszani

én nagyon fogok drukkolni a riválisok ellen, ez biztos:DD, ahogy rajtunk, így rajtuk is óriási a nyomás, főleg a Pool-on, és most még ma játasznak az EL-ben is, meg jövőhéten is

Come on City!

double 2010.03.11. 20:57:01

ajaj, a Pool elkezd kiszállni az EL-ből?
Lille-Pool 1-0 lett, visszavágó jövőhéten

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.12. 15:59:40

elég sok jó hozzászólás született, még "rivális" drukkertől is:), azt örömmel látom, hogy közelebb leszünk a jóslatok szerint a 4. helyhez, mint a 7.-hez:)

ahogy telik az idő, majd közelebb jutunk az igazsághoz is, de amit a poszt végén írtunk, írjátok be a tippjeiteket, mégha csak tipp is, hogy ki mennyi pontot ér el, hátha vki eltalálja majd, és 10-11 forduló távlatából az nem kis dolog:)

-------------------
update1: amit @Torres999: is írt, Agger és Johnson sérüléseit kicsit elnéztük, mert már konkrétan vissza is tértek, mégpedig tegnap a Lille elleni EL meccsen mind a 2 játékos kezdett(nyert a Lille 1-0-ra)

update2: a Spurs-ből Huddlestone sérüléseit is elnéztük, nem könnyebb sérüléssel küszködik, hanem állítólag több hétre is kiesett az Everton elleni bajnokin még, ami komolyan érintheti a Spurs-t, mert fontos tagja az idei Spurs-nek eléggé
(elképzelhető, hogy márciusban már nem léphet pályára)

Shay Given 2010.03.12. 20:26:42

Na ismét gép elé jutottam. Nagyon jó cikk, köszönöm mindenki nevében. Remélem, hogy behúzzuk a 4. helyet, és meglesz a BL indulás. Tippelni nem tippelek, csak azt kívánom, hogy legyen meg a TOP4.

man city 2010.03.12. 21:59:22

magam részéről Pool-tól nem tartok, nekik adnám a 7. helyet

Villa-tól várom már hogy beboruljanak végre, tavasszal van náluk egy kisebb-nagyobb visszaesés, és aztán most még ott van a CC-cup, FA-cup menetelés is nekik, szóval 6. hely

Spurs meglepetésre ott van nagyon elől, pár bakin kívül elég konzisztensek, aminek nem örülök, de jobb esélyük van elbukni az a hajrában, mint nekünk
5. hely

a 4. helyre meg nem most, hanem már hónapok óta a City-t várom, Hughes-sal sztem most a top 6 lenne csak a kérdés max, meg kell lovagolni az esélyt, különben fejek fognak hullani
de nem csak hátra, előre is nézni kell, ha beszedjük a 6 pontot a 2 elmaradt meccsből, 6 ponttal jobb csak a 3. Arsenal, és nekik (Manure, Chelsea,a Arse) ott van még a BL is

még egy 3. helyet sem tartok lehetetlennek, de 4. a reális és bőven jó lenne az is
bár azzal még kell nyomni egy selejtezőt a BL-ben, ahol rá lehet kefélni akár

man city 2010.03.12. 22:00:35

news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/eng_prem/predictor/default.stm

ilyen kalkulátor izé, én akárhányszor bepötyögtem a meccseket, a City minimum 4.

ennyien csak nem tévedünk:D

Richards 2010.03.13. 13:22:51

@man city: na ezzel nekem ilyesmi jött ki, igaz az elmaradt meccsek ebben sincsenek benne még:

City: 67 pont
Spurs: 67 pont
Villa: 65 pont
Pool: 64 pont

tehát ha kb. 1 meccset másra tippelek, már borulhat a sorrend:)

Torres999 2010.03.15. 12:13:22

Ha úgy vesszük ez most lehet a Pool fordulója.:)
Ha ma este nem verjük meg ezt a Portsmouth-t hazai pályán, akkor senkit sem verünk meg már idén.
A 3 ponttal viszont meg is előznénk a City-t, igaz többet játszottunk, de az nem jelent még semmit, City-nek nehezebb meccsei vannak ugye.

Sajnos a Pool olyan lépéshátrányban van, hogy ha a többiek nem hibáznak kicsit többet, akkor nem lesz meg a BL.
Ezért örültem a Villa és a City döntetlenjének, ez a Johnson gyerek igazán mellétekerhette volna a végén.:)

Apropó Torres. Épp most jött ki egy olyan nyilatkozata, hogy nem áll szándékában távozni, de "megrótta2 a Pool-t, hogy kell 4-5 klasszis játékos a csapatba, különben a top4-be bekerülni sem nagyon fog menni, nemhogy PL győzelem vagy BL menetelés.

Most ezt csak azért írom, mert mondta, hogy nem akar külföldre igazolni, és hát legtöbbször a City-vel hozzák kapcsolatban, bár csak pletyka szinten, meg hát pénze nem nagyon van másnak, ennyi legalábbis. :D

Mondjuk rossz érzésem van, ha nem lesz meg a BL, onnantól az egyetlen esélye a Pool-nak, ha a két amerikai barom lelécel, és jön vmi pénzes befektető.

Ja és jövő héten Manure-Liverpool meccs lesz. Az a tavalyi 1-4 de jó lenne most is.:D

YNWA!

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.15. 13:01:11

@Torres999: akkor kiszurkoljuk a MU győzelmet összeszorított fogakkal:D

Torres nem hiszem, hogy hozzánk igazolna, talán előbb a Chelsea-be menne, ha mondjuk lenne 2 ajánlat
olasz csapatba fölösleges lenne mennie, maradna 2 spanyol csapat Real vagy Barca

na ha a City sem harcolja ki a BL-t, akkor meg pláne nem jönne ide:)

Lille ellen továbbmegy a Pool?:)
remélem még 2 körrel tovább is jutnak:))

ma este nem tudom elképzelni, hogy a Pompey pontot szerez, mondjuk ellenük is mi is 6 pontot szereztünk

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.15. 23:25:34

csak rövid összefoglalásként az ominózus 4 csapat hétvégéjéről:

Tottenham-Blackburn 3-1
(Defoe, Pavlyucsenko (2), illetve Veijeany)
__________________________________
Stoke City-Villa 0-0
__________________________________
Sunderland-Man City
(Jones, illetve Johnson)
__________________________________
Liverpool-Portsmouth 4-1
(Torres (2), Babel, Aquilani, illetbe Belhadj)
__________________________________

így:

4. Tottenham: 52 pont/29 meccs
5. Pool: 51 pont/30 meccs
6. Man City: 50 pont/28 meccs
7. Aston Villa: 46 pont/27 meccs

Spurs és Pool hozta a kötelezőt, City és Villa fontos meccsen csak X-re volt képes, de matematikailag még a City áll legjobban, de csak vesztett pontok tekintetében

következő meccs holnap, azaz kedden lesz, mikor egy elmaradt meccset játszik a Villa, a Wigan-hez látogatnak, ha nyernek azonos meccsszámmal fognak 1 ponttal rosszabbul állni, mint mi

hétvégén is játszik mind a 4 csapat, de addig a Pool még pályára lép a Lille ellen is hazai pályán csütörtökön

Torres999 2010.03.16. 15:08:31

@crazy_horse: Fogalmam sincs, Benitez lehet van olyan "romantikus", hogy továbbvigye a csapatot a Lille ellen, pedig nem kéne, pláne a tegnapi nagy arányú győzelem után, ami adhat egy lökést esetleg a bajnokságban. Ha a Lille lő gólt, akkor nekünk már 3-at kell rúgni. Annak nincs értelme, hogy most továbbmenjünk, majd egy nehezebb ellenfél ellen pihentessünk.

A tegnapi meccs remek volt, a kevés idei jó Pool meccsek közé tartozott, Torres vágott is 2 gólt, már 15 gólos, talán ő az egyetlen aki megfoghatta volna vagy be is előzhette volna Rooney-t idén a gólokban, ha nincs a sok sérülése. (Talán még Drogba majd.)
(Ja és Aquilani meglőtte 1. gólját, március közepén talán nem is siette el.)

@Ireland7:
Hát így akkor az elmaradt meccsek elbukását várom a többi csapattól, ami igazán gázos hogy még a Spurs is ott van 1 ponttal a Pool előtt + 1 meccs. Na most annyiból még jó, hogy ha az az elmaradt meccs tényleg a Man City-Spurs, akkor ugye vagy az egyik hozza vagy a másik, vagy döntetlen, tehát mindketten nem nagyon hoznak több pontot a Pool-on.

YNWA!

man city 2010.03.16. 15:43:50

éppen jó, hogy van errefelé 1 Pool drukker:D

Torres, hány meccses eltiltást ér ez szted a tegnapi meccsről?

i42.tinypic.com/2r20kch.gif

i43.tinypic.com/34hbd77.gif

:)

Ferdinand és Adebayor hasonlóért, vagy talán nem is ennyire durváért kapott nemrég 4-4 meccses eltiltást

a korrupt FA persze kivételt is tehetne a Liverpool-lal...

man city 2010.03.16. 15:58:33

ja és már meg is van a döntés éppen:

semmilyen büntetést nem kap Gerrard úgy döntött az FA...

lefosom magam komolyan...

black:roll 2010.03.16. 16:07:06

@man city: ez most komoly, hogy ilyen szándékos könyöklésért, mert ez nem is ütés volt, hanem könyöklés kvázi, ami talán még durvább sérülést is okozhat akár, szóval ezért nem kap eltiltást?

akkor Adebayor miért eltiltott?

man city 2010.03.16. 16:16:41

@black:roll: mert szar korrupt majmok ülnek ott, ahol nem kéne

gerrard 1 hete ugye ilyen V-jelet mutatott Marriner-nek, ami mondhatni obcsén dolog, az
Fa megvizsgálta az ügyet, semmi büntetés

most ez, az FA megnézte, SŐT a bíró látta az esetet, elbeszélgetett Gerrard-dal, és úgy döntött semmi komoly nem volt, hisz még sárgát sem kapott

nem mind1, hogy melyik csapat meccse van, attól függ, hogy észre kell-e venni ilyen kirívó szabálytalanságot

Adebayor-nál egyből észrevették, pirosat kapott, + 4 meccset

Gerrard-nal is észrevette a bíró, sárgát sem kapott, 0 meccs eltiltás

a "Big Four"-t be kell védeni, mert az hozza a nagy pénzt az FA-nek, mert ugye mennyivel több pénz/marketing/stb. van egy Pool-ban, mint mondjuk egy Villa-ban...

undorító, de már így megy évek óta

black:roll 2010.03.16. 16:31:24

@man city: ez tényleg annyira egyértelmű szabálytalanság, hogy ez esetben akkor meg lehetne kivételt tenni

mintha a Vieira eset is ilyen lett volna, ott is látta a bíró a dolgot, aztán mégis felülbírálták és kapott 3 meccset, vagy vmi ilyesmi rémlik

kulcsemberét vesztette volna el a Pool mondjuk 3 meccsre, ez jól jött volna a Villa-nak, Spurs-nek meg nekünk is...

man city 2010.03.16. 16:36:39

@black:roll: ja tényleg, nekem is az ugrott be, asszem Wiley volt a bíró, és még oda is ment beszélni hozzájuk, hogy állítsák le magukat, és kapott sárgát Vieira azon a meccsen, de nem azért a szabálytalanságért...

Richards 2010.03.16. 16:56:50

ez elég nagy ocsmányság így, nemcsak a City-vel szemben, hanem ugyanúgy a Spurs és Villa-val szemben is, most gondoljátok el, ha egy Villa játékos leüt ma vkit este így, és megkapja a 3 meccset, vagy ahogy Vieira és Ade is megkapta a 3 meccsét, + igazságtalan a Pompey-val szemben is ugye, na meg azzal a 3 csapattal akikkel találkozna a Pool a köv. körben...

hétvégén MU-Pool meccs, Gerrard nélkül nem sok esélye lenne a
Pool-nak, mondjuk most asszem mi is a Mu-nak fogunk drukkolni, de csak halkan:D

one citizen 2010.03.16. 17:38:30

komolytalan döntés az Fa-től, sajnos érezhető a kedvezés a "nagyobb" csapatnak, nem ez az első ilyen döntés ugye
ezért remélem, hogy ha mi nem, akkor a Pool sem lesz 4.

Torres999 2010.03.16. 19:27:52

@man city: Hát világos, hogy ez egy könyöklés volt, nincs is mit szépíteni ezen. Arról viszont a Pool nem tehet, hogy mit dönt az FA vagy a bíró, rohadt sokszor meg a Pool ellen döntöttek a bírók sok meccsen ősszel, elmaradt fault-ok, elmaradt 11-esek stb.

Nyilván Pool drukkerként örülök, hogy most ezt "megúsztuk", persze elhiszem, hogy ez nem túl fair, de sírni sem fogok emiatt.:)

Gerrard pedig egyre több hülyeséget csinál, amivel csak megkoronázza a nagyon gyenge szezonját, példát vehetne ár más játékosról a Pool legenda idén a csapatból.

Ettől függetlenül nem hinném, hogy az FA csak azt lesi, hol tudná a Pool-t támogatni, mert akkor sokkal több ilyen döntés születhetne, minden fordulóban 1-1. Vagy pl. nagyon sokat fújnak a Spurs és Villa meg a City ellen is, minden héten, és ez azért messze nem így van.
A felelősség most inkább a bírón van, ha jól értem, ő azt mondta, hogy szerinte nem volt durva az incidens(persze hogy az volt pedig).

De ott van régről amikor Bosingwa a szögletzászlónál derékba rúgta Benayoun-t a partjelző szeme láttára, semmi büntetés nem volt abból sem tavaly asszem. Pedig a elég durva volt szintén.

YNWA!

Kranczy 2010.03.16. 20:45:44

Ja, és ne feledjük mikor Evans melbe talpalta Drogbát akinek bordája is tört az esetben és egy hónapig nem játszott és a mocskos MU-s semmit nem kapott, pedig egy életre el kellett volna tiltani.
"Elnéznek" ilyeneket a nagy4esnek az tuti.
És nem azért, mert Citys vagyok, de az MU kapja a legtöbb bírói segítséget az is tuti.

Gerrard azért is érinthetetlen és azért tehet meg bármit, mert volt elég balhé már a VB keret tagjaival (ezt nem kell taglalnom...) nem akarnak újabbat. Most Gerrard a második számú kapitánya az angoloknak... Bebizonyította a hetekben, hogy nem tudja mentálisan feldolgozni azt, hogy már soha nem lesz olyan jó mint 25 évesen volt. A teljesítménye középszerű és ezt ő is érzi..lesz ott még piros lap, ha más nem a VB-n.

double 2010.03.16. 20:57:57

ááá sima 3 meccses eltiltás, ami könnyen még jobban megnehezítette volna a Pool dolgát a 4. helyért

ilyen nincs, hogy Adebayor-nál észreveszi a bíró, Gerrard-nál meg nem

asszem múlt hét hétfőn volt, hogy mutogatott a bírónak, akkor is megúszott vmi büntetést

ha vasárnap Barry mutogatna vmit, abból meg egyből 3 meccs lenne

@Kranczy: na ja, van ebben is vmi, hogy az angolokat valahogy máshogy kezeli az FA, pl. Shawcross lábtörésénél már-már az áldozat szerepét osztották ki rá, míg ha mondjuk egy afrikai védő töri el Gerrard lábát, még ha véletlenül is, akkor akkora felháborodás lenne, mint még nem volt...

+ ott volt a City-Pool-on Mascherano késői belépője Barry-nek,volt már 1 sárgája, járt volna a következő, de akár egyből piros is lehetett volna, és akkor állítólag 4-5 meccsre kaszálták volna el, mert volt már idén neki 2 piros lapja is
sárgát sem kapott, sőt volt is 1 11-es szitu, amikor asszem Skrtel(vagy Agger) egyszerűen lerántotta Adebayor-t...

Richards 2010.03.16. 21:35:18

félidőben Wigan-Villa 1-1, maradhatna így

Es2 adja

vagy Ti is a Chelsea meccset lesitek?:D

Shay Given 2010.03.16. 21:46:01

Na beültem nézni a Chelsea meccset, megtettem mixen, hogy az INter megy tovább, de sajna mindkét csapat gólt lőtt a Sevilla meccsen, ezzel el is ment. Hát én azt mondom, hogy győz az igazság, és a Pool csak a 7. lesz év végén :D Innentől kezdve legyen balszeremcséjük, jussanak be az EL döntőbe, de ott kapjanak ki, a bajnokságban meg szopjanak mint a torkosborz :D

Richards 2010.03.16. 22:47:02

nyert basszus a Villa
erre nem volt szükség most
ott vannak a nyakunkon ők is

ráadásul ha azt nézzük a Wigan megverte otthon a Pool-t 1-0-ra, a Villa meg 2-1-re verte őket, így a Villa könnyű sorsolással előrébb is végezhet, mint a Pool, sőt akár nálunk is

mondjuk azt érzem, hogy ha a Villa jutna be BL-be ott még tovább sem jutnának a csoportkörből, bár pénzügyileg még az is jó nekik

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.17. 20:19:45

__________________________________________
Wigan-Aston Villa 1-2
(Caldwell, illetve McCarthy öngól, Milner)
__________________________________________

ezzel a Villa fontos meccset húzott be, a Wigan ellen idegenben kikapott a Pool, és a City is csak X-et játszott
(a Spurs simán nyert ott még korábban)

így néz ki a külön tabella:

4. Tottenham: 52 pont/29 meccs
5. Pool: 51 pont/30 meccs
6. Man City: 50 pont/28 meccs
7. Aston Villa: 49 pont/28 meccs

nem tudom hogyan lehetne ez még szorosabb
kb. csak akkor ha a Pool is 28-29 meccsnél tartana:D

lehet, hogy már írtuk, szóval hétvégén ilyen párosítások lesznek:

Villa-Wolves (hm, fix 1-es sajna)
Stoke-Spurs (talán egy X, amúgy Spurs győzelem)
Man Utd-Pool (vajon épp most szop-e le a MU?:D)
Fulham-Man City (kemény meccs, bármi lehet szinte)

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.19. 15:47:39

1 hír a Spurs-ről:
Defoe kidőlt pár hétre, kb. 2-3 hétre úgy tűnik, térdszalag sérülés elvileg, de nem annyira komoly...

Pool úgy tűnik megúszta sérülés nélkül a tegnapi meccset, viszont Riera problémázott a héten Benítez-zel, hogy nem kap elég helyet, és nem beszélte meg vele ezt úgy Benítez, ahogy azt kellett volna

egyébként Benfica-Liverpool a köv párosítás, ami kemény dió lesz

black:roll 2010.03.22. 18:08:09

ami talán most érdekes lehet az a Sunderland:), hisz köv. 3 meccsük zsinórban:

Villa-Sunderland
Pool-Sunderland
Sunderland-Spurs

abban nem reménykedem, hogy 9 pontot gyűjtenek, de Gordon bevetheti magát igazán a cél érdekében, úgy mint ellenünk tette
legalább 1 X-et vagy 1 győzelmet hozzanak vki ellen a 3 meccset, az már jó...

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.22. 19:45:34

nos akkor, hogy dokumentálva legyen:)

Aston Villa - Wolverhampton 2-2
(Carew x2, illetve Craddock, Milner öngól)
_____________________________________

Stoke City - Tottenham 1-2
(Etherington 11-es, illetve Gudjohnsen, Krancjar)
_______________________________________
Man Utd - Liverpool 2-1
(Rooney 11-esből, Park, illetve Torres)
______________________________________
Fulham - Man City 1-2
(Murphy 11-esből, illetve RSC, Tevez)
_______________________________________

tabella:

4. Tottenham: 55 pont / 30 meccs
5. Man City: 53 pont / 29 meccs
6. Liverpool: 51 pont / 31 meccs
7. Aston Villa: 50 pont / 29 meccs

a Pool-nak mindössze 7 meccse van, hogy kiharcolják a 4. helyet, igaz innentől 1 Chelsea elleni meccs számít nehéznek neki többit akár be is húzhatják, ha összekapják őket...

szerdán 2 meccsel folytatódik az izgalmas harc:

Man City - Everton, Aston Villa - Sunderland

one citizen 2010.03.25. 14:20:34

ezek a meccsek vannak még nekünk idén, felülről kimásoltak vkinek a kommentjéből:)

Wigan (H) 3 pont
Burnley (A) 1 pont
Birmingham (H) 3 pont
Man Utd (H) 1 pont
Arsenal (A) 0 pont
Aston Villa (H) 3 pont
Tottenham (H) 1 pont
West Ham (A) 1 pont

ez 13 pont lenne, 66 összesen

MU/Arsenal ellen az 1 pont is sok lesz lehet, ha szarul játszunk
Villa-t otthon elkaphatjuk sztem, persze az Everton-ról is ezt hittük:)

idegenben meg Burnley és WHU ellen nem nyerünk, az túl szép lenne

annyira szemétség, hogy ha a Pool vagy a Spurs meg 67 ponttal behúzná a 4. helyet mondjuk
az a City-Spurs meccs nagyon fontos lesz lehet

Pool-nak ahogy nézem sétagalopp lehet a vége, ha maximálisan tudnak koncentrálni akár még 18 pontot is gyűjthetnek, vagy 19-et

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.25. 15:52:36

@one citizen: hát ez sajnos könnyen lehet, mi ugye a posztban 69 pontot jósoltunk átlagolva, de abban kb. az volt benne, hogy a Sunderland és Everton meccsekből kb. 4, de legalább 3 pontot gyűjtünk, ehelyett csak 1 pont sikerült e két meccsből

ha ezt a 3-at levesszük, akkor tényleg 66 pont a reális:)

talán a WHU az utolsó fordulóra már megmenekül a kiesés ellen, és akkor ütjük őket, akkor az 2 ponttal több-->68

amúgy reális ez a 12-14 pont a maradék 24-ből

black:roll 2010.03.25. 20:56:08

köv. 3 meccsen sztem eldőlhet legalábbis a mi szempontunkból

WIGAN (hazai)
BURNLEY (idegenbeli)
BIRMINGHAM (hazai)

ennek a 3-nak 9 pontosnak kell lennie mese nélkül
kicsit komolytalan, hogy ősszel mindegyik ellen csak X-re futotta (Hughes döntetlenjei ugye...)
a két hazai meccsen ha nem nyerünk, még az EL-t sem érdemeljük meg, nemhogy BL-t
Burnley ellen nehéz lesz, mert ők a bennmaradást harcolnak, de el kell dönteni, hogy az ő PL tagságuk, vagy a mi BL helyünk a fontosabb:)

én sem vagyok optimista a 4. helyben,de itt ez a 3 meccs hozhat 9 pontot, ebben hiszek legalábbis

HA sikerül a 9 pont, akkor 62 pontról várhatjuk a MU, Arsenal, Villa, SPurs, WHU menetelést

ha azt mondjátok, hogy 68-69 pont már elég a 4. helyhez, akkor ebből az 5-ből elég lenne 2 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség, ami nem lehetetlen (69p pont)

sztem ez az utolsó esélyünk a 4. helyre, hogy a köv. 3 meccset mind behúzzuk hibátlanul

különben oda adjuk a 4. helyet a Pool-nak vagy a Spurs-nek...

Torres999 2010.03.25. 23:21:45

Nagyon kellett a Pool-nak a City és a Villa tegnapi "bukása". Egyik 2 pontot, másik 3 pontot vesztett, így kicsit javultak az esélyeink.

Mindenki azt mondja, hogy a Pool-nak könnyű a sorsolása, de hát akkor "cserébe" eddig meg nehezebb volt, nem ?:D
Utolsó nagy hajrára fel kell készülni, ezeket a meccset meg kell nyerni, igazi nagyon kemény meccs csak 1 lesz, a Chelsea-t fogadjuk még a végén.

A Benfica elleni páros derbi még bezavarhat, pl. ha lesérül Torres vagy Mascherano akkor vége van mindennek. Riera borzolta a kedélyeket, aki összebalhézott Benítez-zel, távozni akar, a CSKA-ba ment volna már a héten, de ez cáfolva lett, Benítez ezek után még a padra sem fogja odatenni sztem. Szerencsére nincs sok sérült, lassan épülnek fel ők is. (Skrtel mondjuk még 1 hónap.)

a sorsolás alapján a Pool-tól kb. ez várom el:
Sunderland-et verjük, 3 pont
Birmingham idegenben nagyon necces, 1 pont
fogadjuk a Fulham-et, majd WHU-t, ez 6 pont(ennyinek kell lennie legalábbis)
Burnley idegenben 3 pont
Chelsea-t fogadjuk, 1 pont
megyünk a Hull-hoz, elvileg sima 3 pont, főleg ha már kieső helyen lesznek, hisz ez az utolsó forduló

7 meccsből 17 pont, és így 68 ponton tudnánk zárni.Nagy kérdés, hogy ez mire elég, tényleg 1-2 ponton dől el az egész, szóval a 4-ből 3 csapat nagyon közel lesz, de mindegyik az Európa-ligába kerül.
Csak mondom, még ott a Benfica is, 2 kellemetlen meccs, és jövő héten már kezdünk is, rá 1 hétre visszavágó. Sztem ki kell esnünk itt, mert utána meg 1 spanyol csapatot kap a Pool, ha továbbjut.

Tottenham sajna nagy előnyben van a Pool-hoz képest, 4 pont, 1 meccs, és jó formában vannak.

YNWA!

double 2010.03.26. 01:44:01

@Torres999: hehe, most látom, hogy a belinkelt képen ugyanazokat az eredményeket várják a Pool-tól, mint Te:)

remélhetőleg ez 5-6 ponttal több, mint a valóság lesz;)

Torres999 2010.03.29. 17:30:37

Elég szép kör volt a mostani, a Liverpool végre újra bámulatosan játszott, igaz sok helyzetet kihagytunk, de amúgy minden rendben ment.:)

Torres egy über-zseni:), gyönyörű gólokat szerzett, ő tartja a lelket a csapatban, ha nem tért volna vissza már esélytelenek lennénk a BL-re, de vele talán sikerülhet, bár lekopogom.

Ma estére egy kis Wigan győzelem elég is lenne:)
Villa-ra már vertünk 3 pontot és 9-cel javítottuk velük szemben a gólkülönbséget.:)

Viszont csütörtökön megyünk a Benfica-hoz, ami sokat kivehet a srácokból, majd hétvégén Birmingham-hez megyünk, ahol iszonyat nehéz nyerni idén. Ha azt hozzuk, akkor sztem jó esélyünk is lehet a 4. helyre.

YNWA!

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.30. 16:22:50

most ez történt hétvégén:

Chelsea-Villa 7-1
(Lampard *4, Malouda *2, Kalou, illetve Carew)
_______________________________________
Tottenham-Portsmouth 2-0
(Crouch, Krancjar)
_______________________________________
Liverpool-Sunderland 3-0
(Torres *2, Johnson)
_______________________________________
Man City-Wigan 3-0
(Tevez *3)

így pedig így állunk most:

4. Tottenham 58 pont / 31 meccs
5. Man City 56 pont / 31 meccs
6. Liverpool 54 pont / 32 meccs
7. Aston Villa 51 pont / 31 meccs

Villa ugye kezd leszakadni, ráadásul most kb. 2 hétre kidőlt Carew is tőlük, szorul a hurok a nyakuk körül...

hétvégén mind a 4 csapat egységesen kellemetlen idegenbeli meccset fog játszani:

Burnley-Man City
Sunderland-Tottenham
Bolton-Villa
Birmingham-Liverpool

ember nincs aki meg tudja mondani, hogy ezek hogyan végződnek, reméljük a Burnley kikap:D

Come on Citizens!

Vladi Weiss 2010.03.31. 09:05:48

@Ireland7:

Nagyon szép az az 5 pont előny a Villa-val szemben, és még fogadjuk is őket hazai pályán, így sztem 6. vagy jobb helyen fogunk zárni már biztosan!:)

Tottenham is biztosan ott lesz a 6-ban, én őket mondanám 4.-nek jelenleg, de elnézve a BL-t, mondjuk simán el tudom képzelni a Spurs-ről, hogy már a csoportkörben kizúgnak, vagy akár 4.-ek lesznek csak a csoportban.

Viszont a + pénz, amihez hozzájutnak, abból szép kis erősítéseket csinálhatnak nyáron és tekintve azt, hogy a Spurs eddig sem spórolt a pénzzel, ha költeni kellett, elég erőssé nőhetik ki magukat 2-3 év alatt akár, bár esélyesebb az, hogy ha idén kiharcolják a BL-t, jövőre valszeg nem fogják, már csak a kettős terhelés miatt sem, annyira azért még nem jók. ( De mondjuk a City se, a Villa főleg nem.)

Másrészt nagyon erős ez a 4-es, Spurs valszeg FA-kupa döntőt fog játszani, Villa is elődöntőben van, ráadásul Liga-upa ezüst is ott van, Pool még benn van az EL-ben.

Remélem az 5. helyet megcsípjük, ha a 4. nem sikerülne.

Torres999 2010.04.02. 14:26:01

Liverpool meccsről annyit, hogy a Benfica egyáltalán nem volt annyira jó, amennyire hypeolták őket, mi viszont nem voltunk rosszak, de ajándék 11-est is kapott a Benfica, szóval otthon vélhetően kiejtjük őket gond nélkül sztem. ami azt is jelenti, hogy Rafa igenis komolyan veszi az EL-t, meg akarj nyerni sztem, mert a 4. hely ugye messze nem biztos, mondhatnánk úgyis, hogy az EL-t könnyebb megnyerni, mint a 4. helyet megszerezni innentől.

A hétvégében bízom, mert sztem a Spurs vagy a City most pontokat fog bukni(sztem a City:D), mi pedig csak vasárnap játszunk, mikor már tudjuk a másik 3 csapat eredményét, így talán faragunk egy pontot legalább de inkább kettőt.

YNWA!

man city 2010.04.02. 15:30:05

@Torres999: faragjatok csak a Spurs-ön akár 3-at is:D

amúgy távolabbra tekintve mi lesz ha mégis a Pool lesz a 4.?

mármint akkor lesz ár erősítés, vagy marad ez a "semmirekellő" massza a 2-3 klasszissal? mert az jövőre se lesz elég az ideinél jobbra...

double 2010.04.04. 14:24:12

nos eltelt pár hét a cikk óta, most csináltam egy újabb összegzést, és így ez jön ki nekem:)

-a Pool-nak én olyan 13 pontot jósolok, a Chelsea-től kikapnak, ma pedig X a Birmingham ellen, a többit nyerik, ha esetleg verik a Birmignham-et és a Chelsea ellen sem kapnak ki, akkor náluk van a 4.hely sajna sztem

-a Tottenham piszok kemény sorsolást kapott (ahogy mi is), Arsenal és Chelsea ellen sztem max. 1 pontot fognak gyűjteni, MU-nak meg drukkolhatunk utána:DD, de otthon csak elverik ezt a Spurs-t most, tehát eddig 1 pont, Bolton-t verik, az 4 pont, Burnley-t is verik az 7 pont, és akkor még ott van a City-Spurs csúcsmeccs
tehát 7-8 pontot nézek ki belőlük, ha minket megvernek, akkor meg nekünk annyi, kár is számolgatni:D

-Villa sztem ki fog kapni ellenünk, és a Birmingham-et sem verik meg, ez 1 pont eddig, Pompey, Hull, Blackburn viszont lehet, hogy 9 pont nekik, de remélem nem, szóval eddig 10 pont, az Everton-nak nagyon szoríthatunk, hogy nyerjenek, vagy legalább ne kapjanak ki, és akkor csak 11 pontot szed össze a Villa, különben 13-at...

-Man City-nek vernie kell a Birmingham-et és a villa-t hazai pályán, ami nem könnyű de 6 pontnak veszem, Arsenal ellen idegenben bármi lehet igazából, zakó is, győzelem is, egy X-et tippelnék, tehát 7 pont eddig, United-et nagyon meg kéne verni, de 3 esélyes igazából, és Rooney biztosan visszatér addigra sajna, tehát 1 pont ez is kb.

ami 8 pont, és a WHU-et idegenben azért lesz nehéz, mert lehet, hogy nekik épp azon a meccsen múlik a bennmaradásuk ugye, akkor viszont 3 esélyes a meccs
az lenne jó, ha addigra kiesnének, vagy bennmaradnának kérdés nélkül..., mert ha ez van akkor 3 pont az is vagyis 11 pont, és akkor a Spurs ellen kb. X-et jósolok, tehát 12 pont
(vagy csak 9 pont, ha nem verjük meg a Birmingham, Villa, WHU trió egyikét)

ezeket hozzáadva a mostanihoz:

City: 71 pont (vagy 68)
Tottenham: 66 pont (vagy 65, esetleg 68:D)
Aston Villa: 67 pont (vagy 65)
Liverpool: 67 pont (vagy több:D)

nagyon szoros...
süti beállítások módosítása