Rövid hírek - Man City

2010.08.18. 21:00

  • James Milner leigazolása véglegessé vált. Az angol középpályásért nagyjából 16-18 millió fontot fizetett a City, valamint Stephan Ireland is az Aston Villa-hoz került. Milner tegnap esett át az orvosi vizsgálaton, a Liverpool elleni bajnoki meccsen már elvileg bevethető lesz. Mancini: „Boldog vagyok, hogy közöttünk tudhatjuk James-t, akit már régebb óta szerettünk volna megszerezni. Kiváló középpályás, ráadásul több poszton bevethető. Ez nagyon fontos a csapatnak, már alig várom, hogy lássam játszani a csapatunkban. Nagyon erős keretünk van, és ez az igazolás nagy hasznunkra lesz. James még fiatal, de már bizonyította, hogy magas szinten is megállja a helyét, másrészt nagyon jó személyisége van. Úgy gondolom, hogy még képes továbbfejlődni, nagy játékosa lehet a Man City-nek még hosszú ideig.
  • Ireland-ről is ejtett pár szót az olasz menedzser: „Remélem jól fognak menni Ireland dolgai a Villa-nál. Ő is remek játékos, akinek komoly szerepe volt a City elmúlt éveiben. Talán jót tesz neki a klubváltás, és jól fog teljesíteni a Villa-ban.
  • Aleksandar Kolarov-nak a hírek szerint legalább 2 hetet kell kihagyni bokasérülés miatt. Valószínűleg csak szeptember első tétmeccsén tér csak vissza. Jerome Boateng sérülése nem súlyos, ő jó esetben a Liverpool ellen debütálhat. Update: Kolarov akár 6 hetet is kihagyhat is legújabb vizsgálatok alapján.
  • Holnap (08.19.) a Man City a Temesvár ellen lép pályára Romániában az EL selejtező playoff szakaszában. Tv-s közvetítés nem lesz a meccsről, talán „sztrímet” fogunk találni. A meccs 20.45-kor kezdődik magyar idő szerint. Elvileg ez a keret utazott el a meccsre ma reggel: Hart, Given, Richards, Zabaleta, Lescott, K Toure, Kompany, Wright-Phillips, Johnson, Barry, Silva, Vieira, De Jong, Y Toure, Tevez, Adebayor, Robinho, Balotelli, Jo, Cunningham, Logan.
  • Ha már nemzetközi porond: tavaly a City-t óriási hajrában megelőző Tottenham 3-2-es vereséget szenvedett idegenben, a BL playoff-ban a svájci Young Boys csapata ellen. Így 1 hét múlva hazai pályán kötelező nyerniük, különben lemaradnak a BL főtábláról. A City-n kívül 2 angol csapat is játszik holnap az EL-ben: Liverpool - Trabzonspor, Rapid Wien - Aston Villa.
  • Pár játékos még távozni fog az átigazolási szezon vége előtt, bár sok kontrétum még nincs. Ami biztos, hogy Ireland a Villa-ba igazolt. Bellamy a Cardiff-ban folytatja, mindezt 12 hónapos kölcsönadás keretében. A fiatal szlovák szélső, Weiss iránt több klub érdeklődik, pl. a Stuttgart, Newcastle és a skót duó,  a Celtic és a Rangers is. RSC felől komoly érdeklődés nem igazán van, legfrissebb pletyka, hogy a West Ham-ben folytatja kölcsönben.  Shay Given helyzete sem rendeződött még. Mancini egyelőre Hart-nak szavazott bizalmat, Given viszont nem akar padozni. Egy pillanat alatt találna magának új klubot, ha arról lenne szó. Arsenal, Celtic lehetnek az érdeklődők.  Weiss a mai napon igazolt a skót Rangers-hez, 1 évig fog szerepelni náluk kölcsönben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr122231557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.08.18. 21:23:55

(amúgy komoly skizofrén állapotban írtam a híreket, Ireland7 nickel, úgy hogy Milner fogja a 7-es mezt a kezében, Ireland pedig már a Villa köv. meccsére készül:D)

go City!

Darmali 2010.08.18. 21:43:20

Milner nagyon jó játékos, nem egy olyan, akire odafigyelnek, tehát nem egy sztáralkat, de rendkívül hasznos munkát végzett a Villában is. Támad és védekezik leállás nélkül. Össze tudja kötni remélhetőleg a középpályát a támadókkal, ami nagy negatívuma volt pl. a tvalyi Citynek.

Bellamyt hiba volt elengedni, Robinho, Jo no meg Balotelli lehet feleannyira sem fog hajtani meccseken, mint Bellamy szokott. nem is értettem, hogy mi volt vele a baj.

Givennek is maradnia kéne, ilyen jó kapustól megválni nem szabad, akkor sem, van itt van Hart is.

Kolarov szépen bekezdett egy sérüléssel, ezért kell bő keret.
(Arsenalból Nasri dőlt ki 1 egész hónapra 1 meccs után.)

one citizen 2010.08.18. 22:57:41

sok sikert Milnernek, remélem be fog válni
Bellamy én is nagyon sajnálom, a legjobbak között volt tavaly

black:roll 2010.08.19. 08:42:51

nekem is fura a 7-es mez egy nem olyan penge játékoson:D

@Darmali: Kolarov szépen bekezdett egy sérüléssel, ezért kell bő keret.
(Arsenalból Nasri dőlt ki 1 egész hónapra 1 meccs után.)

így van, lehet ezért nem adta el Bridge-t sem, igaz ahogy hallom most éppen ő is sérült:D, nincs is benne a fenti EL keretben...

black:roll 2010.08.19. 08:51:51

amúgy vmiért én geci kemény meccset várok, sztem a románok beleadnak mindent, és talán tudunk győzni 1 góllal, bár egy 5 fős középpályával rámehetünk arr is, hogy ne kapjunk gólt:

Barry-Yaya-De Jong
-Vieira--Zabaleta

:DDD

illetve a szezon első hivatalos gólját is megszerezhetjük ma, ezt remélem Tevez vagy Ade szerzi, hogy jöjjön meg az étvágyuk, esetleg Balotelli 28 méterről vág egyet

Bellamy-nak és Ireland-nek pedig sok sikert új csapatukban, azért Bellamy lement a Championship-be, durva egy arc:D
(pedig állítólag a City simán megegyezett volna a Celtic-cel is, de Bellamy akkor inkább a Cardiffba ment mégis)

Vladi Weiss 2010.08.19. 10:15:21

Weiss-ről már van konkrétum, a Rangers-hez igazolt szezon végéig, így tehát nem adtuk el.:))
1 éves kölcsön, ráadásul a Rangers
skót bajnokként alapból BL főtáblás. + Ott a skót bajnokság, meg asszem ott is van skót Fa kupa meg skót Liga kupa. Tehát adott a lehetőség Weiss-nek hogy most igazán sok meccsen kapjon lehetőséget. Remélem élni fog vele.

Milner sztem is hasznos játékosunk lesz, igazából Barry helyett tudom elképzelni. Bár úgyis lesznek sérülések, ahogy mindig szoktak lenni, így a rotálás működni fog gond nélkül.

Caicedo-t pedig a West Ham venné kölcsön, de ez még nem végleges elvileg.

(Viszont megint kölcsönadások vannak többnyire, így jövő nyáron megint el kell adogatni pár játékost.)

Vladi Weiss 2010.08.19. 10:17:22

@Vladi Weiss: www.skysports.com/story/0,19528,11661_6322778,00.html

A Weiss-es hír lemaradt előbb.:)

És egy rossz hír, mégis igaz volt a korábbi pletyka, Kolarov nem 2-3 hétre, hanem akár 6 hétre is kidőlhetett a Spurs meccs miatt.
menmedia.co.uk/manchestereveningnews/sport/football/manchester_city/s/1314184_kolarov_set_for_six_weeks_out

Francba...

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.08.19. 11:19:34

Tevez pedig a 30 gólt célozza meg idén:

www.skysports.com/story/0,19528,11661_6322836,00.html

javítottam a fenti hírekben a változásokat:)

ma még lesz meccs előzetes az EL meccsről, remélhetőleg vmi stream is, és remélem azt is, hogy Balotelli debütál, utána viszont a köv. frissítés majd csak szeptember 01.-től...

a PL előzetesek is megszűnnek, főleg, hogy a tippjáték volt annak is a lényege eddig, de az megszűnt, inkább 4-5 fordulónként (kb. havonta) lesz egy nagyobb összefoglalás a PL-ról, hogy mi történt az elmúlt 4-5 fordulóban és így tovább:)

illetve nem ígérjük, de megpróbáljuk nyomon követni a kölcsönben lévőket, azt is kb. havonta 1 poszt erejéig, hogy ki hol játszott/nem játszott, lőtt-e gólt, lesérült stb.
mivel elég sok játékosunk van kölcsönben idén is...(de ugye elég merlós, főleg alsóbb osztályban utána nézni ennek, majd meglátjuk)

double 2010.08.19. 14:08:05

Mancio megerősítette, hogy Milner az utolsó érkező nyáron!

így is van még munka azzal, hogy 25-re lefaragjuk a keretet
süti beállítások módosítása