Az idei szezontól új szelek fújnak a Premier League-ben, hiszen már tavasszal megalkottak egy új szabályt, amely minden PL klubra vonatkozik. Lényegében arról van szó, hogy kötelező módon le kell adni egy listát 25 főről, akik a klub PL keretét alkotják, és aki nincs rajta ezen a listán, az nem léphet pályára PL meccsen. Kivételt képeznek ez alól a 21 év alatti játékosok, őket nem feltétlenül kell nevezni a 25-ös keretbe, anélkül is játszhatnak bajnoki meccseket. Az igazán érdemi pontja ennek a szabálynak, hogy a 25-ös keretbe minimum 8 „home grown”, azaz hazai nevelésű játékost kell nevezni. (Hazai nevelésű játékos az, aki 21 éves kora előtt 3 évet töltött el bármely angol vagy walesi klubnál, függetlenül a játékos állampolgárságától.) Ha egy klubnál nem tudnak 8 ilyen játékost benevezni, akkor a 25-ös keretlétszám annyival csökkenni fog. (Extrém esetben, ha egy klub csak 1 hazai nevelésű játékost tud felvonultatni, akkor a klub csak 18 fős keretet nevezhet be, illetve rendelkezésre állhatnak a 21 éven aluliak. Ilyen klub nincs persze.)  A listát szeptember 01-ig kell benyújtani, a következő alkalom januárban lesz, amikor változtatni lehet a listán.
 
A tovább után mélyére nézünk a dolgoknak, hogy a Man City-nél hogyan is alakulhat a keret, milyen módon befolyásolja az átigazolásokat az új szabály. (Vigyázat, hosszú lesz!)
 
Először is nézzük meg a jelenlegi játékoskeretünket, amely meglehetősen nagy, benne pár olyan játékossal, akik amúgy sem jutnak (jutnának) sok lehetőséghez.
 
A felsorolás csak a 21 éven felüli játékosokat tartalmazza, hiszen a 21 éven aluliak most nem annyira "érdekesek". Csillaggal (*) jelöljük azokat a játékosokat, akik megfelelnek a hazai nevelésű feltételnek is.  (Nyilván van több játékosunk, akik több pozícióban tudnak játszani, de a legvalószínűbb posztra soroltuk be őket.)
 
Kapusok: Given(*?), Hart*, Taylor*, Gonzalez, Gunnar Nielsen (5 fő)
Védők: Richards*, Boateng, Zabaleta, Kolo T., Lescott*, Kompany, Onuoha*, Bridge*, Kolarov, Garrido (10 fő)
Középpályások: De Jong, Vieira, Barry*, Ireland*, M. Johnson*, A. Johnson*, Weiss(*?), SWP*, David Silva, Yaya T., Bellamy*, Etuhu* (12 fő)
Csatárok: Tevez, Adebayor, Santa Cruz, Caicedo, Jo, Robinho (6 fő)
 
Ez összesen 33 fő. De már vannak is változások, hiszen Gunnar Nielsen másfél hete kölcsönbe ment másik csapatba, Garrido pedig a napokban igazolhat a Lazio-ba. Tehát 31 főről beszélhetünk.
 
Mivel csak 21 éven felüliek vannak a felsorolásban, ezért ezt a 31-et le kell faragni 25-re. Természetesen, ha új játékos érkezik (21 éven felül), akkor neki is helyet kell szorítani. Az még nagyon fontos, hogy ez a beadott lista, csak a PL-re vonatkozik, tehát az FA-kupára és Liga-kupára nem.
 
Jobban megnézve, ez mégsem jár olyan jelentős áldozatokkal. Vagyis kik azok a játékosok, akikre nincs is akkora szükségünk, kik azok, akiket mellőzni tudunk az új szezonban. Őket vagy el kell adnunk, vagy kölcsönbe küldeni, esetleg maradnak a klubnál, de csak kupameccseket játszhatnak.
 
Kapusoknál már eleve kieshet Gonzalez, elég 3 kapust nevezni a 25-ös listára. Gonzalez tavaly sem játszott 1 percet sem a felnőtt csapatban, extra-extra tartalék volt. Amikor kellett volna Given és Taylor) sérülésénél, akkor ő is sérült volt. Gunnar-ral pedig már nem kell számolni, legalábbis januárig.
 
Védőknél Garrido távozik, esély van sajnos Onuoha távozására is, de ha marad, akkor van is minden posztra 2 játékosunk (na meg a sok ifi…), + Zabaleta, aki a joker szerepét töltheti be. Ha esetleg érkezne még védő a nyáron, akkor biztosan távozni fog vki a fenti sorból.
 
Középpályán elsőként Etuhu-t lehet „kivenni”, tavalyi évet kölcsönben töltötte, nem igazán volt jó, a közelmúltban a börtönt is meglátogatta egy kis bunyó miatt, kb. 0 az esélye, hogy az első csapat közelébe kerüljön, pláne ilyen igazolások után. Weiss helyzete is érdekes, legvalószínűbb az, hogy kölcsönbe megy idén is, nem nagyon férne be SWP és Adam Johnson mellett. M. Johnson pedig már nem sérült, de a felépülése meglehetősen lassú, egyes hírek szerint október, november körül végezhet teljes értékű edzést, a meccsfitnesze is kb. akkora állna be, így őt ezen körülmények miatt nem érdemes nevezni a 25-ös keretbe, a kupameccseken pedig játszhat anélkül is.
(Sok pletyka van Ireland és SWP távozásáról is, nem lehet tudni, hogy mi lesz a sorsuk, saját nevelésű játékosok, akik már bizonyítottak, igaz legutóbbi szezonjuk nem volt a legjobb.   Mi megtartanánk őket mindenképpen.)
 
Csatárposzton is nagy változások lehetnek, Tevez és Ade helye biztos, bár hírek/pletykák róluk is vannak. Viszont másik 4 támadónk „veszélyben” van, Robinho, Jo, Caicedo tavaly is kölcsönben voltak, RSC pedig nem elég jó sajnos, cserébe állati sérülékeny. Robinho a napokban visszatér majd, sorsa még kérdőjeles. RSC iránt érdeklődnek más csapatok, viszont Jo és Caicedo után annyira nem.
Balotelli érkezése valószínű, de ő 21 éven aluli, nem kell nevezni, viszont vélhetően előrébb lesz a sorban, mint Jo vagy Caicedo, így utóbbi 2 támadótól meg fogunk válni. Ha Robinho marad, akkor biztosan. Viszont, ha Robinho távozik RSC-vel együtt, akkor Jo vagy Caicedo maradhatna esetleg. Sok variáció van, nem tudhatjuk mi fog történni.

Így összességében, lefaragva a keretet:
 
Kapusok: Given, Hart, Taylor (3 fő)
Védők: Richards, Boateng, Zabaleta, Kolo, Lescott, Kompany, Onuoha, Bridge, Kolarov (9 fő)
Középpályások: De Jong, Vieira, Barry, Ireland, A. Johnson, SWP, D. Silva, Yaya, Bellamy (9 fő)
Csatárok: Tevez, Ade (Robinho, RSC, Jo, Caicedo négyesből 1 v.2 játékos + érkezik Balotelli) (3 v. 4 fő)
 
Ezt összeadva 24/25 fősre jön ki a keret. Éppen a csatároknál lévő dilemma miatt. Elképzelhető, hogy hogy pl. csak Jo maradna +Tevez, Ade, Balotelli trió. Tekintve, hogy 433-as taktikában Silva és Adam Johnson is játszhatna támadót (szélen), ahogy Bellamy is. Szerencsére sok multifunkciós játékosunk van.
 
Ezzel a "módszerrel" nem lenne gond a 25 fős keret, és nem kéne megválnunk a saját nevelésű Onuoha, Ireland, SWP trió valamelyikétől, és Bellamy-tól sem. De ha Balotelli-n kívül új játékos is érkezne, akkor már nehéz döntést kellene hozni. Összességében még elég képlékeny a keret, nem tudjuk, hogy mi van Mancini fejében pontosan, milyen taktikát tervez. Ez a fenti 24/25 fős keret egyébként kb. 12 hazai nevelésű játékost tartalmaz, tehát a szabály ezen akadályát könnyen átugorjuk.  (Nincs ilyen könnyű helyzetben a Chelsea vagy a Liverpool.)
 
Ezen felül még ott van a jó pár 21 éven aluli játékosunk, pl. Boyata, Cunningham, Nimley, Ibrahim, Guidetti, illetve szinte bárki az akadémiáról is. Ők bármikor bevethetőek a PL-ben, szükség esetén. Van 1-2 kakukktojás is, mint pl. Vidal és Logan, ők sajnos azok a sajátnevelések, akik nem elég jók, eddig sem fértek be az első csapatba, elmúltak 21 évesek, nincs értelme megtartani őket, ha sosem játszanak, és ez nekik sem érdekük.
 
Majdnem pont 1 hónap van még az átigazolási szezonból hátra, a City-t ismerve még bármi lehet, és annak az ellenkezője is, a keret már így is nagyon sokat erősödött a 4 új játékossal, Balotelli is érkezhet napokon belül. És még mindig vannak esetleges nevek: Milner, David Luiz stb. Persze most már sokkal jobban meg kell fontolni az igazolásokat a jövőben minden csapatnak…    

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr312185909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.07.29. 21:58:16

dióhéjban tehát jelenleg tőlük kell megválnunk: Etuhu, Weiss, M. Johnson, Jo és/vagy Caicedo, Gonzalez, Logan, Vidal (bár ő lehet még u21.., de tavaly is kölcsönben volt)
(Robinho-t is esetleg)

Weiss-t nem szabad eladni, nagy tehetség, kölcsön jót tenne neki, ha sok játéklehetőséget kapna, M. Johnson-ra pedig várni kell még...
a többit viszont jobb lenne eladni, nincs jövőjük a City-nél
(Gonzalez maradhat tartalék kapusnak max.)

nem kis kamu volt egyes lapoktól, hogy Ireland, De Jong, Barry, Lescott, SWP-nek mind mennie kell az új szabályok miatt
a fenti módon megtartható az összes, aztán januárban is lehet változtatni szükség esetén...

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.07.29. 22:04:11

meg persze "áldozatok" voltak az eddigi távozók, is pl Sylvinho, Bojinov, Benjani, Petrov, de hát náluk is az volt a szitu,hogy nemhogy kezdő, hanem még a top 25-be is alig fértek volna be

black:roll 2010.07.30. 00:20:57

így van, nem tudom miket találtak ki, hogy 14 játékosnak kell távoznia stb.

ha ezek mennek csak, akkor ők csak a kiegészítő emberek, akik tavaly sem tettek hozzá semmit
M. Johnsont sajnálnám, de ha nem épül fel teljesen, akkor felesleges benevezni januárig tényleg
(Weiss nem u21-es?)

Jo legalább játszik a bari meccseken, Caicedo még azt sem, de mondjuk nem látok sok esélyt az ő szerepeltetésükre Tevez-ék előtt/mellett

meglátjuk...

black:roll 2010.07.30. 00:26:58

ja és mi lenne, ha a PL-re és az EL-re megkockáztatnánk 2 külön keret?:D

EL-re is kell nevezni keretet, csak kicsit mások a szabályok oda gondolom, nem tudom pontosan, de nem hiszem, hogy a csoportkörben ősszel túl nehéz ellenfeleket kapnánk...
Liga-kupában szintén lehet rotálni
FA-kupát remélem komolyan vesszük

EL-ben tolhatná M. Johnson, Weiss stb.
vagy Vieira is vagy csak a PL-ben vagy csak a kupákban

mondjuk még mák, hogy Balotelli fiatal, így ő kiesik a szabály alól, de mi lesz 1-2 év múlva, mikor a mostani fiataljaink már elmúlnak 21 évesek? Kiöregedni meg max. Vieira fog, Kolo meg Given...
mert elég jó korban van a jó
keret...

Vladi Weiss 2010.07.30. 06:59:08

Nagyon jó cikk, ilyet kéne az nso-nak meg a társainak is lehozni, nem pedig olyan baromságokat, hogy 10+ játékostól kell megválnunk.

Ez az új szabály felvet egy csomó új dolgot, nem is most akkora para, hanem majd csak a későbbiekben. Egyik ilyen valóban az, amikor az ifik elérik a 21 éves kort, akkor ha nem férnek be a top25be, akkor sajnos el lesznek adva előbb-utóbb.

Ez azt jelenti, hogy kell egy erős 25ös keret, de baromi nagy figyelmet kell fordítani mostantól az akadémiára, ezen belül az U21es játékosokra. Hogy legyen 3 év múlva is egy Boyata pl. vagy egy Weiss, akit lehet játszatni akkor is.
Pont kettejük esete is érdekes, ha pl. Boyata nem lesz elég jó, mikor 21 éven felüli lesz, akkor sajna meg kell válni tőle. Tehát a fiatalokra is nagy nyomást helyez ez az új szabály, hogy most nagyon gyorsan be kell érniük, különben nem fognak beférni. Persze ez minden klubra igaz, nem csak a City-re.
Mu-nál is van egy csomó, tán még több is, olyan U21es játékosokból, akik 1-2éven belül, már nem lesznek elég jók valszeg a 25ös kerethez.
(Persze ott van 4 nagy öreg is, akik addigra visszavonulnak, van der Sar, Giggs, Scholes, meg a ronda majom Neville:D)

Vladi Weiss 2010.07.30. 07:00:14

Weiss esetét én sem tudom, 89 novemberi születésű, tehát pillanatnyilag még nincs 21 éves. Ergo játszhatna nevezés nélkül is, de ahogy fentebb írtátok, nem fér be még sajnos egyáltalán, ráadásul még sokat kell fejlődnie, hiszen nincs még végigjátszott szezonja, nincs annyi sok meccstapasztalata. Sampdoria volt talán a legutolsó érdeklődő, ők BL-ben indulnak, nem lenne rossz talán, ha odamenne. Ha nem, akkor mindenképpen egy PL csapat, ahol játszik is rendszeresen.

Vieira-nál nem értem minek hosszabbítottunk, így hogy jött Yaya, van 3 védekező szellemű középpályásunk, egyiknél sem jobb Vieira. Cserének jó, de nem létfontosságú csere. Jobban örültem volna, ha idéntől a szakmai stábot erősítette volna csak.:)

RSC, Caicedo, Jo sztem mennek, Balotelli jön(tényleg komoly előny Dzeko-val szemben a kora, ha ezt a szabályt nézzük most), és van egy olyan érzésem, hogy Robinho maradni fog, kb. egy fél évet, aztán januárban, ha lesz kérő eladjuk.
Lesz sok meccs, EL meccsek is, lesz rengeteg sérülés is, ebben biztos vagyok sajna.
RSC-vel semmire nem megyünk, mindig sérült, ha Robinho távozik, akkor én is hasonlóan látom, vagy a brazilt vagy a kolumbiait megtarthatjuk végszükség esetére. Caicedo-ra azért voksolnak, mert sokkal izmosabb, talán gyorsabb is. PL-ben ez sokszor fontosabb csatárposzton, mint a technika.

Ireland-et megmondom őszintén nem adnám el, ott van benne továbbra is a potenciál, hogy kiemelkedő szezont futhat ha kap esélyt, cserének is jó lehet, tavaly reménytelen volt, de hátha idén jobb lesz, elkerüli a sérüléseket stb.
Nála simán benne van a pakliban, hogy eladjuk 10 millióért mondjuk egy Villa-nak, aztán 2 év múlva olyan játékos lesz, mint akiért 20-30 milliót fogunk fizetni. Ő is csak nemsokára lesz 24 éves.
(A BL-ben, de lehet hogy az EL-ben is saját nevelésűeket is nevezni kell majd a keretbe, és nyilván a BL a cél már jövőre, szóval ezzel is okosan kell bánni, nehogy jövőre legyünk kényszerhelyzetben.)

Vladi Weiss 2010.07.30. 07:02:25

Ja és Hughes a frissen kinevezett menedzsere a Fulham-nek.:)

Miért van olyan érzésem, hogy a Fulham ellen a bajnokságban vmi peches módon fogunk kikapni legalább egyszer?:D

double 2010.07.30. 08:53:24

na erről van szó, jó lett Ireland7!:)

a szabályhoz képest eddig azért jóval lazább volt a keretalakítás, most viszont tényleg minden helyet be kell osztani, igaz eddig is elmentek kölcsönbe azok, aki nem fértek be többnyire

ha pont így alakítaná Mancini a dolgokat, akkor kijönne ez is, hogy ne kelljen megválni Bellamy, Ireland, Onuoha stb.-től, de azért ennyire optimista nem vagyok...

elvileg Milner is jöhet még, David Luiz-ról is sok pletyka van, és ugye még van idő igazolni, ő nekik még mind kellene hely a 25-be
másrészt ha jönne Milner, akkor vmelyik középpályásunk felesleges lenne, SWP vagy Ireland sztem, kb. ezeket a posztokat tudja Milner játszani

David Luiz esetében meg éppen Onuoha lehet, aki távozik

de persze még Balotelli sem érkezett meg, vannak hírek miszerint, nem tudunk az ügynökével megegyezni, jól elhúzódik ez is, ahogy a Kolarov-deal is...

double 2010.07.30. 08:58:56

@black:roll: EL csoportkörbe előbb be kell jutni, nehogy leégjünk már a selejtezőben:D
amúgy ellenfelektől függően én is rotálnék rendesen, most egy macedón vagy albán csapat ellen nem kéne a legerősebb kezdőt kiküldeni semmiképpen
(vagy ha ilyen távoli örmény vagy kazah vagy orosz csapat van, amikor a világvégére kell utazni)

@Vladi Weiss:
hát igen, jobban belegondolva nem is tudom kinek kedvez ez a szabály, akadémiákat segíti, azt olvastam, de épp ez az, hogy most az akadémiákon lévő (vagy onnan kiöregedő)19-20 éveseknek vagy 1-2 évük, és többségében nem igazán adnak a klubok esélyt a fiataloknak, ez az általános tendencia 1-2 kivétellel...

fogalmam sincs, hogy pl. az angol kisebb PL klubokat ez mennyiben segíti
ők könnyebben beraknak 4-5 ifit is a 25ös keretbe, de nem biztos, hogy jobbak lesznek ifikkel, mintha vennének külföldről vkit...

illetve ez a 8 hazai nevelés, ez is úgy lett volna igazán érdekes, ha 8 angol kellett volna legalább, mert így szintén minden nációból össze lehet szedni 8-at
és ez talán serkenti is az akadémiákat arra, hogy nem kell angol tehetség, elég ha 3 évig itt van, külföldről bárhonnan...

Chelsea-be így saccra nincs is 8, csak 4-5 home grown player...

Jared23 2010.07.30. 11:02:52

Gonzalezt nem is ismerem, sztem mehet, és vmi ifikapust kéne keríteni, aki játszhat ha kell, meg az akadémián fejlődik közben
a feröeri kapusnak sincs sok esélye a Cityben, nem tudom miért nem adjuk el...

Garrido mehet, tényleg csap epizodista volt, Onuoha helyzete sem egyszerű, oké saját nevelés, de úgy tűnik nem elég jó Mancini-nek, és évente játszik össz-vissz 10 meccset, gondolom ennél ő is többet akar
(más kérdés hogy pl. Kolo Touré-t én egyáltalán nem tartom annyival jobbnak, mint Onuoha-t, mint ami a két játékos ára közötti különbség)

Jo és Caicedo szintén mehetnek, de sztem Robinho-t sem lenne jó megtartani, potenciális feszültségforrás, bármikor bedurcázhat megint
és nehogy vki más a példáját kövesse!!!
(mert ennyi erővel Tevez is kiállhatna, hogy visszamegy a Boca Juniorsba ingyen, de a fizetése egy részét a City fizesse továbbra is...)

Michael Johnson pedig szintén veszélyben, oké, hogy nem nevezi be a klub januárig, de utána? kit vennénk ki a 25-ből, hogy ő bekerüljön?

nehéz ügye azért

pláne ha majd igazol a klub még pár játékost

Jared23 2010.07.30. 12:19:55

@double: na ezt én is láttam, hogy még nincs megegyezés (Balotelli), az ügynöke meg hazarepült:D

pedig amit a City hajlandó lenne fizetni, az bőven sok érte, pláne amilyen balhés stb.
ha ennél is többet kérne érte, akkor hagyjuk meg az Inter-nek, hátha összeverekszik edzésen Benítezzel:D

Robinho pedig már nyávog, hogy ő maradni akar a Santosban
egyre szánalmasabb

man city 2010.07.31. 02:12:59

most csak le kell faragni a felesleget, felesleg pedig az, aki tavaly sem jutott szóhoz, vagy a kölcsön ideje alatt nem nyújtott nagy teljesítményt (pl. Hart jó volt, nem is megy sehova...)

ha jön BALO, akkor nem kell RSC, Caicedo, Jo sem
Bellamyt megtartanám mindenképpen
(jó csatárnak is néhanapján)
Robinhot sztem is le kéne passzolni valahova, cserébe valakiért, senki nem hajlandó nagy pénzt fizetni érte, sőt nagy pénzt is a Cityn kívül max. a Barca költött idén eddig David Villara

man city 2010.07.31. 02:23:40

@Vladi Weiss: az idei szezonban évben, ha jól tudom az számít u21-esnek, aki 89.01.01. után született
most sztem akkor az nem számít, majd áprilisban, hogy addigra nyilván elmúlt 21 éves

tehát Weiss még oké lenne ebből a szempontból
(de jövőre már nem)

@double: az igazi trükk a szabályban, hogy a jövőbeli igazolásoknál lesz nagy was ist das, pl. januárban meg jövő nyáron meg azután...
ha jönne 3-4 játékos, akkor másik 3-4-et ki kéne venni a 25-ből

másrészt állítólag annyiból segíti az akadémiákat, ahol nincs annyi pénz, hogy külföldit vegyenek, azok majd erőltetik a saját neveléseket, vagy azokat, akiket még megbírnak venni Anglián belül

de ez a 8 hazai nevelés kitétel elég gyenge, a 20 PL klubból talán 1-2 van, aminek egy kicsi nehézséget okoz, a többinek nem
6+5-ről hadoválnak, erre 8 hazai nevelés, és még egy kínai is lehet hazai nevelés:D

amúgy nembaj, hogy kisebb nagytakarítást végzünk, legalább a wage bill csökken annyival is
5-6 kiegészítő játékostól kell megválni átlagos esetben augusztus végéig...

man city 2010.07.31. 02:28:07

@Vladi Weiss: én már nem igazán látom Ireland-ben ezt a nagy potenciált (bár tévednék)

volt 1 kifutott szezonja, ott tényleg top játékosként tolta, mondjuk ott sem mindig, de előtte és utána csak 1 tehetség volt, akinek nem ment annyira
ráadásul elég gyér volt a 2 évvel ezelőtti szezonban City-nek, amikor Elano, Ireland, Robinho kedvükre focizhattak, a csapat meg a tabella rosszabbik felében volt

tavaly se Sparky (welcome back), se Mancini nem adott neki eléggé szabad szerepkört, kicsit hátrébb, kicsit több munkát kellett végeznie, nem ment neki, ráadásul iszonyatosan lassan játszott, meg 1.5 havonta megsérült
ha marad, és januárig nem él azokkal a lehetőségekkel és nem bizonyít, amiket kap (lehet csak csereként vagy kupameccseken), akkor sztem el fogjuk adni

pedig egy jó Superman jó lenne, elférne, hasznos lenne, HA...

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.07.31. 18:52:54

@man city: én is így látom Ireland helyzetét, bár sztem nem csak jó szezonja volt fogalmazzunk inkább úgy:), hogy voltak nagyon jó periódusai is előtte, igaz az egy gyengébb csapat volt, mint a mostani, ez tény

sztem nem adja el Mancini most (még), de ha ősszel sem tud 3-4 meccsen zsinórban jól teljesíti, vagy sokat hozzá tenni a csapathoz, akkor bajban van
pl. az EL meccseken végig kezdetném, mert azért formába is kell jönni

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.07.31. 18:57:57

hajnal 2-kor Inter-City meccs, elvileg a digisport online streamje adja!, legalábbis remélem, csak regisztrálni kell hozzá, most pl. adták végig jó minőségben a Milan-Arsenal meccset is...

digisport.hu-n lehet regelni

one citizen 2010.07.31. 22:42:18

jó volt átnézni így a keretet, tényleg sokan vagyunk, nem kell ennyi játékos, kár hogy sokra nagyon sok pénzt elpocsékoltunk, és nem is használtuk őket, illetve az áruk jó része nem is jön vissza eladás után

"...nem tudjuk, hogy mi van Mancini fejében pontosan..."
hát remélem legalább 1 agy minimum:DD

nem tudom sikerül-e vezéráldozat nélkül letudni ezt az átigazolási szezont, de hogy a következőket már nem az tuti, ahogy írták mások is fentebb
nagyon fontos lesz minden City játékosnak ez a szezon, most kell bizonyítaniuk egyénileg is, nem csak csapatként(de főleg csapatként persze)

Touré, Lescott, Ireland, Adebayor + az új játékosoknak idén villogniuk kéne

one citizen 2010.07.31. 22:44:03

Hughes-nak sok sikert, természetesen ellenünk meg vmi kamu taktikát nyomjon:)

lehet fog vásárolni a Citytől

nem semmi azért a pénz, a Citynél költhette két kézzel, csak úgy dobálta a 10-20 millió fontokat, Fulham-nél meg lehet összesen költhet 10 milliót 1 évben
kemény dolog menedzsernek lenni, na:D

Lamps08 2010.08.01. 00:02:00

Hű de rég jártam erre...

Ahogy látom tényleg kicsit túlszabtátok a keretet:D, 30-35 játékos az nagyon sok, és ebben nincsenek is benne az ifik, így pár játékostól áron alul kell megválnotok, jó nagy bukóval.

Chelsea esetében annyi gond , hogy 5 vagy 6 ilyen hazai nevelésű játékosunk van, aki használható is a 25-ös keretben, de a tartalékok között akad talán aki még megfelel, ha nem akkor lehet igazolunk 1-2 angol játékost.
Meg hát volt pár távozó, akiket pótolni kéne, (Belletti, Ballack, Joe Cole távoztak, lehet Carvalho is megy a Real-ba, és csak Benayoun jött eddig).

Richards 2010.08.01. 21:31:11

a keretet valahogy meg fogjuk oldani, saját neveléseket megtartanám, 1 évre még mindenképpen, hátha jó szezonjuk lesz

amúgy nem azért, de pl. Dunne-nak semmivel sem volt rosszabb szezonja tavaly a Villa-ban, mint nálunk Kolo Touré-nak

ami aggasztó az a kapusügy, most Hart nyilatkozgat, hogy nem akar padozni, nem tudom hogyan tudjuk ezt megoldani, lehet mégis az lett volna jó, ha 1 évre kölcsönadjuk megint, és Given mellé venni 1 kapust, aki jobb mint Taylor, így sérülés esetén biztonsággal be tudjuk vetni

van egy olyan érzésem, hogy rá fogunk baszni erre, annak ellenére, hogy nincs másik PL csapat, amelyiknek 2 ilyen jó kapusa egyszerre
(pl. Chelsea-nél Hilario meg Turnbull abszolút bakikirályok, Kuszchak is, Almunia és Fabianski stb.)
süti beállítások módosítása