Man City - Rövid hírek

2010.07.27. 02:00

  • Vasárnap este újabb barátságos meccset játszottunk, 2-1-es vereséget szenvedtünk a New York Red Bulls ellen, természetesen ismét egy ifikkel teletűzdelt csapat kapott lehetőséget. A csapat jobban játszott, mint a Sporting ellen, sok helyzetet dolgoztunk ki, de sikerült kihagyni őket. Egyetlen gólunkat Jo szerezte. A mérkőzés összefoglalóját a hivatalos oldalon nézhetitek meg. Katt. Igaz, hogy a New York Challenge kupát 2 vereséggel zárta a City, Mancini ennek ellenére nem csalódott: „Nagyon keménye ndolgoztunk az elmúlt 2 hétben, így érthető, hogy messze nem nyújtottuk a legjobbunkat. A legfontosabb amúgy is az volt, hogy sérülések nélkül abszolváljuk a tornát. Egyébként is sok fiatalt játszattam, a legjobb játékosaink közül páran pedig még nem álltak rendelkezésre.
  • Júliusban még 2 barátságos meccs vár a City-re, csütörtök hajnalban a mexikói Club America, vasárnap hajnalban pedig a BL győztes olasz Inter ellen játszunk. Addigra a Touré testvérek, Barry és SWP is vélhetően játékra alkalmas lesz.
  • Élesedik a helyzet a City-nél, hiszen szeptember 1-jéig le kell adni egy 25 fős listát a Premier League-nek, amiben minimum 8 hazai nevelésű játékosnak kell szerepelnie. A bökkenő az, hogy aki nincs benne a listában, az nem szerepelhet a PL-ben egészen januárig, amikor újra be kell adni a listát, de van lehetőség változtatásra. A City-nél jelenleg a kölcsönből visszaérkezőkkel együtt 30 fő feletti játékoskeret van, így könnyen lehet, hogy a keretszűkítésnek lesznek meglepő áldozatai is. (Erről külön posztban hamarosan.)
  • Az új szerb balhátvédünk, Kolarov elmondta, hogy bajnokságot és trófeákat szeretne nyerni a City-vel, valamint beszélt saját magáról is: „Védő vagyok, méghozzá balhátvéd, de szeretek előre menni és bekapcsolódni a támadásokba. Szeretek támadni, szeretek gólt lőni, remélem ezt a City-nél is bemutathatom. A Lazio-ban többször szerepeltem középpályán is, de az igazi posztom a balhátvéd, ott tudom a legtöbbet nyújtani a csapatnak. Itt van Tevez, Adebayor és más remek játékosok is, akik felelősek a góllövésért, de szerintem remek dolog, ha védőként tudsz segíteni a csapatnak szezononként 3-4-5 góllal is akár.”
  • Mario Balotelli lehet a következő igazolás, a lapok szerint az Inter és a City nagyon közel vannak a megegyezéshez, így elképzelhető, hogy a 19 éves olasz támadó már a héten átigazol. Balotelli csatárként, (támadó)szélsőként is használható, a képességei kiemelkedőek, fizikuma is illik a PL-hez, de a mentalitásán van mit javítani. Mancini-nek ha eddig nem volt nehéz dolga, majd most lesz, de talán éppen ő tudná Balotelli-t a helyes útra terelni, hiszen anno az ő irányítása alatt debütált az akkor még csak 16 éves Balotelli az Inter-ben és állítólag jó viszonyt ápolnak.
  • James Milner ügye egyre kuszább, a Man City 24 fontot adna maximum érte, a Villa többet akar, de mikor jó pár távozóra lehet számítani a City-nél, könnyen lehetséges, hogy pénzt + játékost is adna a City a Villa-nak.
  • Robinho Santos-nál töltött ideje lassan lejár, augusztus 5-ig vissza kell térnie a City-hez, egyelőre nem tűnik valószínűnek, hogy újabb fél évet tölthet a brazil klubnál.
  • Mancini Torres-ről is szólt pár szót, amit az újságok sikeresen transzformáltak arra, hogy 60-70 millió fontos megaajánlatot tesz a City Torres-ért. Pedig az olasz menedzser csak annyit mondott, hogy Torres esetében minden attól függ, hogy távozik-e a klubtól (Pool), akar-e a City-hez jönni, na és mennyit kérne érte a Liverpool. Ha mindhárom tényező megfelelően alakulna, akkor esetleg lehetne valami az üzletből. (Legvalószínűbb eset így is az, hogy marad, vagy esetleg a Chelsea-be igazol.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr652178975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

man city 2010.07.27. 04:07:45

ha nem lett volna ez a Vb, már egybe lenne a keret, az új igazolások is, persze legalább ez minden csapatot hátráltat a felkészülésben

az új szabály bizony áldozatokkal fog járni, de meg lesz oldva, pl. Vieira a PLre lehet nem is nevezném, hadd terrorizálja az ELben a többi csapatot

Balotelli nálam aduász kategória, nincs nála jobb 20 éven aluli játékos, legalábbis olyan, akiben ekkora potenciál van
a sok balhéját meg épp itt az ideje kinőni

inkább ő 25 millióért, mint 70 millióért az egyre sérülékenyebb Torres
lehet úgy baszunk ki jobban a Pool-al, ha ott hagyjuk Torrest, majd 3-szor lesérül szezon közben 1-1.5 hónapokra
máskülönben lehet itt sérülne le, ők meg a mega pénzből akár jól is járhatnának
nem kell erősíteni a riválisokat
+Balotelli tényleg szélen is bevethető, Torres meg nem
(ettől még lehet nagy bukó Balo is:DD, de ez benne van a pakliban)

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.07.27. 06:04:32

@man city: hát aduásznak aduász, csak oda kell tenni mellé azt, hogy VAGY NEM:)
tényleg csak olyat tudok elképzelni, hogy Mancini tudja a titkot, amivel Balotellit meg lehet "nevelni", és ezért erőlteti annyira

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.07.27. 06:07:23

Mascherano pl. 100%, hogy távozik a Pool-tól, ez már egy jelentős gyengülés, és akkor még Aquilani is egy nagy kérdőjel, meg állati sérülékeny ő is, Torres meg as napokban dönti el, hogy marad-e
(de mint írtam fent, sztem Chelsea lesz abból, ha lesz...)

Kranczy 2010.07.27. 07:22:27

- A barátságos meccseken résztvevő fiatalok jól teljesítenek. És itt igaz a közhely, hogy a részvét számít nem az eredmény. Jó maradhatna a meccsek alapján.

- Kár, hogy az Inter meccs is hajnalban lesz...

- Szerintem nem lesz gond a 25-ös kerettel, majd meglátjátok.

- Balotelli jöhet, Milner ne, Robinho menjen.

- Torrest hülyeség lenne leigazolni. Ő már nem lesz az igazi. A spanyol bajnokságban lehet 35 éves koráig sztár lett volna, de itt a PL védők rendezték a sorsát.

Shay Given 2010.07.27. 12:09:06

az mcfc.hu-n van cikk erről a 25-ös dologról, nyugodtan használjátok! Nem saját nevelésnek, hanem PL-nevelésnek kell lenni, így Lescott, Barry, Taylor vagy AJ is beleszámít a 8ba. De biztosan lesznek távozók. Nekem is eszembe jutott a Vieira dolog, amit írt Man city.

black:roll 2010.07.27. 16:46:49

olyat is láttam már, hogy SWP-t + pénzt adnánk Milner-ért
de továbbra sem érzem annyira fontosnak a leigazolását

Balotelli ügylet is rendesen kockázatos, én láttam 1-2 balhéját az Inter-ben, ha itt is előhozza ezeket, akkor lehet rábaszunk
(pl. 11-es rúgó Eto, erre Balotelli odaállt, hogy ő végzi, úgy kellett elrángatni onnan:D, meg szeret belekötni az ellenfélbe, odaszólogat mindenkinek)

Torres- >_Chelsea transzfert már sok helyen írják, sztem ez as valószínűbb, minthogy marad a Pool-ban
(meg hát a spanyol Rafa könnyebben győzött meg egy Mascherano-t tavaly meg egy Torres-t, mint Hodgson...)

ezt a Jo gyereket meg sztem azért tolja Mancini, hogy vki felfigyeljen rá és kifizesse, nem hiszem, hogy be tudna kerülni, az a 25-ös keretszám most elég konkrét döntések elé állítja a klubokat
(hiába adjuk kölcsönbe ezeket a játékosokat már még1szer)

black:roll 2010.07.27. 16:52:13

ja és Robinho, hát nagy bukás, semmi ajánlat nem érkezik érte gondolom, és még becserélni sem tudjuk senkire
mert ha úgy nézzük, hogy 20-22 milliót akarunk érte, akkor kvázi most odaadhattuk volna a Touré üzlet keretén belül is a Barca-nak, vagy most Balotelli-ét cserébe abszurd esetben
(de gondolom mindkét klub a pénzt kéri, nem Robinho-t, ami érthető)

most meg már a City körül sem lézenghet, kivéve ha betesszük a 25ös keretbe, ami nagy kockázat, vagy megy megint kölcsönbe, ami szintén 0 haszonnal jár a City szempontjából

vagy visszatér és ő lesz a gólkirály?:D

ManCity_Fun 2010.07.27. 17:12:37

@Kranczy: egyetértek a hsz-eddel !

one citizen 2010.07.27. 21:02:39

sztem mindent meg kéne próbálni Dzekoért, mielőtt Balotelli idejön
kész vitaforrás a srác, sőt nem vita, hanem botrányforrás

Robinho-nál már láttuk mire képes ha vkinek kevés az esze, és Balotelli-ből is hiányoznak alapvető tulajdonságok
ráadásul Robinho 19 évesen még egy kis suhanc tehetséges brazil gyerek volt, Balotelli pedig tényleg egy vadállat, aki ronthatja a csapatösszhangot, a csapategységet, elve mindent

sokkal jobban bírnám Dzeko-t, 10-ed ennyire sem balhés...

én nem vagyok túl optimista az olasszal kapcsolatban, sőt inkább pesszimista
(még Mourinhoval is összebalhézott párszor, pedig róla ódákat zengenek korábbi játékosaik a legtöbb esetben, még a szintén óriási favágó Materazzi is sírt a vállán pár hónapja:D)

Vladi Weiss 2010.07.28. 18:01:41

@one citizen: Én nem látom ennyire negatívan Balotellit, persze ahogy mások is írták, nem egy kis angyal, és akkor még enyhén foglamazunk.:DD

De ott van benne a potenciál, olyan potenciál,ami meccseket dönthet el, pl. döntött már el meccset a BLben is 18-19 évesen, nem sok ilyen korú csatár mondhatja el ezt magáról. Talán a legnagyobb U20as olasz tehetség.

Én azt mondanám, hogy ha sikerül észhez téríteni (Mancini dolga lesz ez), és sikerül kihozni belőle a legjobbat, akkor a környezetváltás és stb. miatt akár óriási fegyver lehet Balotelli, a PLben is meg a kupákban is.

Lesz pár távozó, pl. RSC, Jo, Caicedo, Robinho sztem biztosan menni fog, így vagy úgy. Weiss is kölcsönbe csak remélem, és minimum 1 saját nevelésű játékos is sajna lépni fog.

double 2010.07.29. 07:30:28

Garrido->Lazio, 2.5 millió fontért, napokon belül ez is végleges lesz elvileg

nem volt rossz a spanyol, de elég jó sem, két szép szabigól marad meg emléknek tőle:)
(legalábbis nekem:D)

@one citizen: @Vladi Weiss: Balotelli egy időzített bomba:D, nem tudhatjuk, hogy robban-e, van-e időzítve egyáltalán, mekkorát fog robbanni, ha robban, stb.
Dzeko sztem is egyszerűbb, de sajna drágább megoldás lett volna
(40 millió fonto Dzeko sem ér, őrült a Wolfsburg is, mert egy rossz szezon után meg majd 20-at sem kapnak érte mástól)

de meg kell adni az esélyt Balotellinek, hátha beválik, a képességeivel nincs baj
(bár én olyat is olvastam, hogy a munkamorálja sem túl nagy, edzéseken sem hajt annyira, ez viszont bajos lesz Angliában, ha nem változtat magán)

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.07.29. 21:52:51

@double: "Balotelli egy időzített bomba"

na eddig ez a legtalálóbb talán, amit róla olvastam:D

milyen tűzszerész Mancini vajon?:))
süti beállítások módosítása