Mit várhatunk ebben a hónapban, mire számítsunk, milyen meccsek lesznek? Lesz megint válogatott szünet, amiben rendre pórul jár a City 1-2 játékosa, lesz 4 PL meccs és 1 Liga-kupa találkozó is, összesen tehát 5 meccs, light-os hónapnak nézünk elébe.

Nézzük meg részletesebben!
 
 
 
 
Novemberi meccseink:

11.01. Birmingham City –Man City
 
11.07. Man City-Burnley
 
11.21. Liverpool-Man City
 
11.28. Man City-Hull
 
 
 
11.XX. Man City-Arsenal
 
 
 
 
 
A lista utolsó meccse egyelőre november legvégén lesz, még nem tudni pontosan melyik nap.
 
Összességében 5 meccs, közöttük egy válogatott szünettel, nem annyira megterhelő szemben pl. a nemzetközi kupaporondon küzdőkkel, másrészt a 4 PL meccsből 3 olyan, amikor vélhetően kiesés ellen küzdőkkel játszunk, és hát van 1 nagy rangadó is a Pool ellen, a végén pedig egy pikáns Liga-kupa párosítás.
 
A Birmingham ellen kezdünk/kezdtünk, mely igazából már meg is történt(Birmingham-Man City 0-0), meglehetősen gyenge játékkal jóformán pontot mentettünk hála Given-nek, pedig elvileg sima kötelező győzelemnek kellett volna lennie. A betervezett 3 pontból megint csak 1 sikerült, a végelszámolásnál lehet, hogy sok múlik majd rajta.
 
Majd fogadjuk a Burnley-t újra szombati meccsen, amiből elég kevés volt mostanában, hát ez már minden szempontból sima kötelező győzelem, ha a klub tényleg valami komolyért akar harcolni idén. Nem lehet ezt a balmát bevállalni, hogy itt is csak X-re hozzuk a meccset.
 
Ezt követően 2 hetes szünet, reménykedünk benne, hogy City játékos nem fog lesérülni ez idő alatt komolyabban, hiú remény persze, ha más nem, az éppen gyógyulgató Robinho félrelép a lépcsőn, és kimegy a bokája. Többnyire barátságos meccsek lesznek a válogatottak szempontjából, így talán kevésbé lesz fárasztó szünet a játékosok számára. De pl. Given Írországgal Franciaország ellen csatázik a VB-pótselejtezőjén, nagy fricska lenne a franciáknak, ha kivédené a szemüket, és kivezetné a csapatot a VB-re.
 
Aztán visszatérve a szünetről ellátogatunk a Liverpool-hoz, akik egyelőre elég rosszul kezdték a szezont, de ott vannak a nyomunkban, nincs veszve még a helyzetük, és az Anfield-en vélhetően parázs meccset fog játszani a két csapat, amolyan 6 pontos meccs. A City jelenlegi formáját figyelve, ha addig nem változtatunk, sima verés is benne van, azért a Pool a MU-t is elverte, noha aztán kikaptak a Fulham-től. Persze nekik ott a BL is, melyben már ősszel kettőzött erővel kell küzdeniük, különben kiesnek, újabb pénzt forrástól pedig eles(né)nek.
 
A hónap utolsó PL meccs hasonlóan kötelező, mint a Burnley elleni meccs, ráadásul a Hull lényegesen gyengébb formát mutat idén, mint tavaly szezon elején, akár simán ki is eshetnek, nekünk pedig ezt könyörtelenül ki kell használni. Ez is fix 1-es elvileg, blama a négyzeten, ha nem nyernénk meg.
 
Majd vélhetően a hónap utolsó napja körül még ott van egy Liga-kupa meccs, mely az elődöntőért megy, de legalább hazai pályán játszunk, ez nagy előny. A másik nagy kérdés, hogy az Arsenal, pontosabban Wenger mit talál ki, továbbra is az ifikre bízza kiegészülve 1-2 nagyobb sztárral, vagy azért az ifik kiszorulnak, és mégis inkább az Arsenal 1. csapata lesz jelen. Ha Wenger igazán tökös, akkor jön az ifikkel, Hughes pedig aligha fogja felkutatni a City akadémiát a kezdő összeállításánál, vélhetően szinte a legerősebb kezdővel megyünk ki, hisz a Crsytal P. és  Fulham is így volt ez a kupában. Erre nem lehet azt mondani, hogy esélyesek vagyunk, egy ifikkel teletűzdelt csapat ellen azért persze igen, de nem ügyetlenek ők sem, 1-1 meccsen benne van a meglepetés a részükről is, hosszabb távon nyilván nincs, de ez kupasorozat, épp ez a lényege, hogy 1-1 meccsen bármi lehet.
 
Ha pedig a két 1. csapat küzd egymással, akkor 3 esélyes találkozó és az Arsenal alighanem tanult az idény eleji 4-2-es verésből.
 
Összességében 5 meccs, most már csak 4, a maradék 3 PL meccsből hát minimum elvárás a 6 pont, és a Pool meccsen legalább az X, de úgy, hogy a meccs képe alapján legalább esélyben legyünk a győzelemért, ha esetleg nem sikerül a pontszerzés. De inkább nyerjük meg valami álomfocival, ha már a Birmingham ellen megint fontos 2 pont ment a levesbe. Elvárás: 6-7 pont.
 
A kupameccsen pedig egy szoros csatát, de továbbjutást várunk, sőt az egész kupát illetően a végső győzelemre is esélyesek vagyunk, de ezért focizni is kell, reméljük így tesz a csapat.
 
Előző hónapban eléggé kudarcosra sikerült a víziónk, ott 3 PL meccsből 6-7 pontot vártunk, de mindegyik X lett, összesen 3 pont, ami nem elég, most novemberben jobb játék és több pont kell.
 
Go Man City!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr401492440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

double 2009.11.02. 10:08:38

hát hiába jósoljuk meg, mennyi pint legyen, legutóbb is nem az lett, nagyon nem

sajnos hiába van könnyebb sorsolásunk, pontosabban kevesebb meccsünk, még ők vernek ránk pontokat ,és közben a BL-ben is simán mennek tovább(kivéve a Pool)

Burnley, Hull ellen tényleg ultragáz lenne nem 6 pontot szerezni, de a többiek is hozzák ezeket a meccseket

Pool ellen 3 esélyes, Arsenal ellen én is remélem, hogy az ifikkel jönnek, és nem égünk be:D
bár van Persie-ket is agyonütöttük, de akkor még jobb formában voltunk

na de majd a december lesz komoly,6 PL meccsünk lesz, sztem januárra már látni fogjuk, hogy ott lehetünk-e a top 4-ben, vagy idén még nem

aztán januárban mik lesznek az új igazolások, ha lesznek

amúgy mindjárt összeszedem, hogy hogy a top 4-nek milyen meccsei vannak hátra novemberben a PL-ben

double 2009.11.02. 10:19:59

Arsenal:

Wolverhampton(idegenben)
Sunderland(i)
Chelsea(otthon)

Liverpool:

Birmingham(o)
Man City(o)
Everton-Pool(i)

MU:

Chelsea(i)
Everton(o)
Portsmuth(i)

Chelsea:

MU(o)
Wolverhampton(o)
Arsenal(i)

na még a Tottenham mondjuk:

Sunderland(o)
Wigan(o)
A. Villa(i)

szóval nekik nagyjából nehezebb meccseik lesznek, mindenhova jut 1 nagy rangadó, Chelsea-nek kettő is

az elmaradt meccsünknek még mindig nincsen meg a helye, sztem oda teszik be, mikor amúgy tavasszal játszanánk az Everton-al, így extrém esetben, zsinórban két meccs lenne ellenük, mindkettő PL:D

de pl. a februári-márciusi forduló nekünk eléggé pokol lesz:

feb.20: City-Pool
feb.27: Chelsea-City
márc.7: City-Tottenham
márc.13: Sunderland-City
márc.20: Fulham City

kevesebb,mint 30 napon belül 5 ilyen meccs, shit...

és még lesz ott talán FA-kupa is, Liga-kupa döntő február végén, ha bejutunk esetleg:D

ezért is fájó, ez a sok X már itt az elején, mert később is vesztünk még sok pontot

Richards 2009.11.02. 18:37:33

nem rossz hónap ez sem, a 6 pont sztem fix lesz, a két nagyobb meccs meg lutri,azért az Arsenal ellen otthon nem kéne kiesni

Pool ellen 1-et meg el kéne csípni

azért én remélem a Chelsea se menettel sokáig, csak hogy még szorosabb legyen a mezőny:)

a december lesz majd tényleg nagyon durva, ott sztem is jobban "tisztázódik" a csapat, és hogy miért is küzdünk majd

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.11.03. 05:39:50

hát az Arsenal és a Tottenham ha nagyon megküldik 9 pontot is összeszedhetnek

fontos lenne tartani a lépést, mert tavasszal nem lesz könnyebb semmivel a dolog

a kettős terhelés is majd főleg tavasszal jöhet ki, a fáradtság, meg az hogy kb. 5-10 meccsel több lesz a lábukban, az majd akkor érződhet 1-1 meccsen

ráadásul lesz az egésznek a végén egy VB is

sőt pár játékosnak még Afrika-kupa is, tőlünk is elmegy Touré és a legjobb csatárunk Adebayor szűk 1 hónapra !

Hughes már nézegetett 1-2 játékost, januárra, bár a keret így is nagy, most a padra hiába veszünk embert, a kezdőből meg el kell adni vkit, hogy oda jöjjön vki

man city 2009.11.03. 12:32:26

2 pikáns meccs, meg 2 kötelező

bár nyernénk meg az összeset, sztem a Pool van olyan szar formában, hogy mi jobban fel tudnánk pörögni talán, de amit most nyújtunk az ott kevés lenne jelenleg

Arsenal-t nagyon remélem, hogy ütjük, nálam vetekszenek a MU-val szemben érzett utálattal:D

RVP-től főleg kiver a víz, remélem játszani fog, és megint hazaküldjük őket

Hull meg Barnsley ellen meg nem lesz gond, még szar formában is ütjük őket, otthon pláne

man city 2009.11.03. 14:37:39

@man city: ez itt nem Barnsley, hanem Burnley, ki tudja, miért írtam ezt:D

közben kiderült, hogy az Arsenal ellen dec.2-án játszunk, tehát nem 11.XX. :)

szerdai nap, talán van esélye annak, hogy a sport1 ezt adja le majd

rá 3 napra, 12.05-én meg fogadjuk egyből a Chelsea-t

fasza hónap lesz, és így 7 meccsünk lesz decemberben !!!
(de már csak 3 bajnoki novemberben)

black:roll 2009.11.04. 09:36:15

na ja hiába mondjuk hány pontunk lesz, legutóbb sem így történt:D

@double: sztem itt a Chelsea ha nagyon megnyomja mind a 3 meccset képes lehet behúzni, amivel elég komoly előnyben lennének

reménykedem a 9 pontban, hazai a sima meccseket sztem sem bukjuk el, ha igen, akkor Hughes lehet menni fog

Pool ellen az lenne a jó, ha ott lenne nekik vmi BL meccs, de akkor asszem épp a Loki lesz az ellenfelük, a mi meccsünk után közvetlenül,amire nem nagyon kell készülniük

a december félelmetes lesz, de hát a többi csapatnak is, nemcsak nekünk
süti beállítások módosítása