Csak szombaton derült ki, hogy Roberto Mancini lesz a hirtelen leváltott Mark Hughes utódja, a hivatalos ceremóniára a klub részéről hétfőn került sor. Ekkor mutatták be az új menedzsert, ekkor nyilatkozott először a klubról, kinevezéséről, feladatairól, céljairól az olasz szakember és innentől ő felelős a City-nél történő szakmai dolgokért, az új stábjával együtt, aminek tagjait szintén bemutatjuk ebben a posztban.

 
Mindezt a tovább után.
 
Roberto Mancini 3.5 éves szerződést írt alá a klubnál. Erre már egyből ugrott a média, hogy ez 3.5 éves kontraktus vagy 0.5 + 3 éves, vagyis hogy a szezon végéig tart, és ha sikeres a szezon, akkor maradhat, ha nem akkor a maradék 3 év már nem is lép életbe. Hát ez az amit, egyelőre csak azok tudnak, akik éppen jelen voltak. Ami még nyilvános, hogy a fizetése 10.5 millió font lesz, de az eredményektől függően további bónuszok léphetnek életbe.
 
 
Nagy érdeklődés volt a sajtó felől az új menedzser irányába, az angol futballban ezt szolgáltatta a legnagyobb témát a hétvégén, így nagy várakozások előzték meg a hétfőre ígért sajtótájékoztatót.
 
Roberto Mancini a következőket nyilatkozta:
 
„Büszke vagyok arra, hogy megkaptam az állást, mert a Man City egy fantasztikus klub, nagyszerű játékosokkal.”
 
„Manchester kicsit hasonló Milanóhoz futball szempontból. Milánóban is két nagy rivális csapat küzd a trófeákért, és a dicsőségért, és ezt itt is így van. Szeretem az ilyen kihívásokat.”

„Tudom hogyan éreznek a szurkolók az ilyen meccsekről, és szeretném külön megköszönni a szurkolóknak az üdvözlésüket, amikor eljöttek a hotelemhez. Ismerem a szenvedélyüket és tudom ez segíteni fog a csapatnak.”

Már rögtön megérkezéskor tudott volt, hogy Brian Kidd lesz Mancini az asszisztense, aki korábban játszott is a klubnál, és szeptember óta a klub utánpótlásánál dolgozott.
 
’Ismerem Brian-t, ő egy komoly figurája az angol futballnak. Tudok a múltjáról is, hogy nagy játékos volt az Everton, a Man City és a MU színeiben is. Ő is csatár volt, ahogyan én is, ugyanazt a futball filozófiát valljuk, valamint nagyszerű edzői tapasztalata is van. Úgy érzem nagyon jól fogunk tudni együttműködni.”
 
Robinho-val kapcsolatban is kérdezték az újságírók Mancini-t, és szeretné, ha a brazil játékos maradna csapatnál:
 
„15 éven át játszottam a Sampdoria-nál és sikerült történelmet írnom a csapattal. Azt gondolom, hogy ha Robinho itt marad, ő is képes lehet beírni magát a Man City történelmébe.”
 
„Robinho fantasztikus játékos, de 5-6 olyan támadója van a csapatnak, akik remek játékosok. Többféle formációban is pályára tudunk majd lépni. Mindig szerettem támadni, és számomra ez a legfontosabb.”

„A csapat mindig győzelemre fog játszani, otthon, idegenben és az edzéseken is, ez a legfontosabb. A célom hogy az első 4 hely valamelyikét elérjük a Premier League-ben. De a következő szezonban meg szeretnénk nyerni a bajnokságot.”
 
Eriksson-ról, korábbi mesteréről, mentoráról is ejtett pár szót:
 
„Tegnap felhívott, és azt mondta, hogy nagyon örül a kinevezésemnek, valamint azt is, hogy a Man City egy fantasztikus klub.”
 
A kapitánykérdésről nem mondott semmi konkrétumot:

„Ebben a pillanatban nem gondolkodom azon, hogy ki legyen a csapatkapitány. Sok játékosom van, fontos játékosok, válogatott játékosok is. Jelenleg Kolo Touré a kapitány.”
 
A csapat védekezéséről is nyilatkozott:
 
Nem nyerhetsz meccseket anélkül, hogy gólokat rúgnál és a csapataim Olaszországban sosem játszottak 0-0-s döntetlenért. Persze nagyon fontos, hogy a csapat jól védekezzen.”

„Karácsonykor nagyon sűrűn és gyorsan jönnek a meccsek Angliában, de most van 5 napunk felkészülni a következő meccsre a védelemmel is. Számomra nagyon fontos, hogy a csapatnak legyen egyensúlya.”

„A győzelemhez jó védekezés is kell. Ami a legfontosabb, hogy ne kapjunk gólokat. A játékosokra rengeteg munka vár és fejleszteni kell a koncentrációs képességüket is. Olyan játékosaink vannak, akikkel sikeresek lehetünk.”

A top 4 a célom a bajnokságban, valamint a FA-kupában is szeretnénk jól szerepelni. Ha minden jól megy talán két kupadöntőt is játszhatunk idén.”

„A 6. hely a bajnokság számomra nem megfelelő és remélem, hogy rövid időn belül ez javulni fog, valamint a kupákban is sikerül előrehaladnunk.”

„Tudom milyen fontosak a hazai kupák Angliában, Olaszországban csak az elődöntőtől számít a kupa.”
 
Hughes-ra is kitért a végén:

„A menedzserek munkája nagyon nehéz. Ilyen a futball, sajnálom Mark-ot, de mikor elvállalunk egy állást, tudjuk, hogy ez is benne van a pakliban.”
 
Mancini meglehetősen jól kezelte a kérdéseket, angolul válaszolt, ami tekintve, hogy nem túl erős az angolja, szép gesztus volt tőle.
 
Az új szakmai stáb is egyre gyorsabban alakul:

Menedzser: Roberto Mancini
 
Asszisztens: Brian Kidd
 
Kidd tapasztalt figurája a szakmának, volt asszisztens a Leeds, Sheffield United és a Man United csapatánál is, ahogyan az angol válogatottnál is. Remekül ismeri az angol futballt és az angol bajnokságot.
 
Erőnléti edző: Ivan Carminati
 
Dolgozott Mancini segítőjeként is, de az angol válogatottnál is megfordult, még Eriksson idejében, ugyanúgy ahogy a Lazio-nál is, onnan ismeri Mancini-t.
 
Mancini „jobbkeze”: Fausto Salsano
 
Jó régről ismerik egymást, játszottak is együtt még a Sampdoria-nál és az Inter-nél is Mancini segítője volt az olasz edző.
 
Kapusedző: Massimo Battara
 
Az Inter-nél elért sikerek nagy részénél Mancini mellett dolgozott szintén.
 
Eddig ez a stáb személyi összetétele, de ez még a következő hetekben bővülhet is, ahogy az utánpótlásnál is várhatóak változások.
 
Mancini első meccse a City-vel szombaton lesz, a Stoke City-t fogadjuk 16.00-tól, ES2 is közvetíti a mérkőzést. Bár már több edzést is tartott hétfő óta, de a problémák tovább nőttek, hiszen megsérült Nedum Onuoha is, 3-4 hetes pihenő vár rá, így a teljes védelemben csak Touré teljesen egészséges azok közül, akik kezdeni szoktak. Richards nem sérült, de nincs is 100%-os állapotban. Így elég nehéz dolga lesz összefoltozni a védelmet védők nélkül.
 
Persze a kitűzött, most már konkretizált top 4-es célt elérni sem lesz könnyű, annak ellenére, hogy a keret adottságai alapján ez lehetséges. A következő 5 hónap hihetetlenül nehéz lesz, és a csapatra nehezedő nyomás az eddiginél is nagyobb lesz elvárások terén is és a média részéről is.  Mancini-nek saját elképzelésein keresztül kell megvalósítania a célokat, reméljük ezt a játékosok is elfogadják és teljes erejükből, professzionális módon fognak dolgozni a klubért a stábbal együtt.
 
Sok szerencsét az új stábnak!
 
Come on Citizens!  
 
 
 
(forrás: mcfc.co.uk, guardian.co.uk)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr251617243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kranczy 2009.12.23. 14:12:29

NAGYON jó ez a két Mancinit bemutató írás. Maximálisan gratulálok hozzá.
Nagyon jól sikerült közelebb hozni, megismertetni az új edzőnket a két cikkben.
Nekünk meg nincs más dolgunk mint szurkolni a csapatunk sikeréért.

GO City, GOOO!!!!!!

black:roll 2009.12.23. 16:40:46

tényleg fasza lett, megérte elolvasni őket:)

az első benyomásaim jók róla, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit tud ehhez hozzátenni a gyakorlatban a köv. 2 meccsen

néha minta kicsit túl elegáns is lenne, de hát ez legyen az ő dolga, azért gondolom Király Gabi mackó-alsójában nem fog a kispadon ülni:D

A Robinho-s ügyet lekezelni pedig igazán komoly fokmérő lesz, itt én a gyors megoldás híve lennék, vagy képes változtatni a brazilon, és játszani fogja, és a brazil hozza amit tud, vagy eladjuk végérvényesen, mert ez a se nem igazol el, se nem játszik semmi elfogadhatót, nyilatkozgat ezt-azt, ez a köztes állapot a legrosszabb, és egy ekkora játékost padoztatni nem érdemes
főleg ha Bellamy meg ennyire jól tolja éppenséggel idén
modjuk az Inter-nél ott volt az Adriano, vele is voltak gondjai, bár ő jobban elhagyta magát, mint Robinho persze

annyit várok tőle konkrétan ,hogy a kisebb csapatokat ellen , a hozható 3 pontokat be fogja húzni, sokkal nagyobb %-ban,mint Hughes

a parázsmeccseken pedig kimegyünk és lesz ami lesz, azokat Hughes-al is jól megvívtuk, Chelsea,Arsenal, MU, Pool ellen eddigi 4 meccsből van 7 pont,az nem rossz, ezt remélem Mancini is összeszedi
hazai pályán nincs is gond ezekkel a meccsekkel sem, csak idegenben

black:roll 2009.12.23. 16:45:11

ja még annyi, hogy sikerülhet az a top4, de brutál nagy menetelés kell, sok szerencse is, meg a többiek bénázása is , kb. ők is úgy lőhették

kb. 70 pontra lett belőve ez az eredmény, az valszeg már elég lesz az első 4 helyhez

ha pesszimisták vagyunk és most csak 2 X-re futja decemberben, akkor 31 pontunk lesz 19 meccs után

a maradék 19 meccsen pedig kell 39 pont, ami kb. 12 győzelem,3 döntetlen, 4 vereség, elég necces

ezért is nagyon kár a sok x miatt elvesztegetett 2 pontokért, hazai pályán, ráadásul simán hozható meccseken
(ilyen szempontból simán megértem az arabokat is, én is rohadt ideges voltam, hát még ha betoltam volna annyi pénzt:D)

bízzunk benne, hogy a Stoke + Wolves ellen valahogy összejön a 6 pont, akár olaszos, kiszenvedett antifocival is:D, aztán majd lehet változtatni januárban

Lamps08 2009.12.23. 17:22:26

hát legyen minden olasz edző vezette angol csapat top4-ben ?!:D

még Zola is beférhet a West Ham-el, lecserélve a Arsenal-t:D

amúgy sztem is gond lesz azokkal a játékosokkal, akik nem nyújtják a maximumot, vagy zűrösek, de hát nem nagy gond, ha az ilyen játékosokat megfegyelmezi, vagy ki is teszi a csapatból , amúgy simán el tudom képzelni, hogy Robinho-nak Hughes-zal volt gondja, nem a City-vel, de hát ez majd kiderül mostanában

Vladi Weiss 2009.12.23. 18:28:30

remek írás(mind2), tényleg közelebb hozta Mancini-t, akit őszintén szólva nem nagyon ismertem, azon túl, hogy az Inter edzője volt Mourinho előtt, de hogy konkrétan milyen edző, milyen a stílusa, milyen játékot erőltet a csapataira, azt nem tudom...

sok sikert neki

double 2009.12.23. 18:57:23

hát messze a szezon legnagyobb váltása eddig szezonközben, kb. az európai topfociban, a visszhangja is óriási...
nehéz helyzetben lesz, minden alkalommal a képébe fognak törölni 1-1 rossz eredményt, pedig valljuk be ennyi sérülttel/hiányzóval januárban Hughes is simán elbukott volna jó pár pontot megint

ha teljes lenne a keret, még oké lenne, de így...

igazolásokról még semmi konkrét dolgot nem mondott, de biztosan vannak már jelöltjei, én azzal lennék elégedett ha 1 olaszt is hozna, 1 védőt, de az angol bajnokságból is venne egy védőt
aztán lehet, hogy Richards-ból és Brdige-ből kihozza a maximumot, de lehet hogy nem, meglátjuk...

Stoke ellen kb. 3-4-3-as felállásról lehet majd csak szó, ha még lesérül vki:D
Barry lehetne balhátvéd, középen meg az Ireland-Kompany-De Jong , az lehetne egy biztos/stabil középpálya

sztem Robinho kezdeni fog, amolyan gesztusból is, hogy Mancini megadja neki az esélyt, mondjuk Bellamy helyet elég gázos lenne kezdetni, a walesinek jelenleg helye van a kezdőben, de Santa Cruz is jól jöhet elől a keményen védekező Stoke ellen, aki valszeg betömörülnek majd, 1-1 fejes gól jól jönne

Come on City! Come on Mancini!

Richards 2009.12.23. 21:17:40

a stáb is érdekes, remélem az olaszok azért jól beszélnek angolul:)

pl. a kapusedző hogyan foglakozik a kapusokkal?
csak mutogat?:D

amúgy bízom bennük, hogy pl. Robinho ma egy olyat mondott a City oldalán Sylvinho interjúját megszakítva:d, ami eléggé éles volt, hogy most már az edzési metódus, módszerek top 4 szintűek, ez azért azt jelentheti, hogy eddig nem ilyenek voltak Hughes alatt...

remélem jól fog alakulni ez a váltás, és Mancini kihozza a legjobbat a játékosokból, és a csapatból is, és szervezett csapatot tud csinálni, hát elég rövid idő alatt

one citizen 2009.12.23. 23:10:35

uhh köszi a részletes nyilatkozatokat, meg a cikket:)

bár nem örültem Hughes leváltásának, Manicni-ben sem vagyok biztos, hogy eléri az elvárt sikereket, de drukkolok neki is meg a csapatnak is, hogy sikerüljön, "sajnos" olyan helyzetben van a City most, hogy addig kell ütni a vasat míg meleg

Stoke ellen remélem győzelemmel melegítünk a Wolverhampton elleni győzelemre:)

one citizen 2009.12.23. 23:13:44

@Richards: hát ha más nem, 1 sokrétű tolmács csak akad a pályán majd edzéseken:D

a futball nyelvét mindenki ismeri amúgy is:D

@double: sztem még 1 hét, és konkrét nevekkel is előáll az olasz, pont hogy sok a sérült, így még hamarabb várhatóak az üzletek nyélbe ütése
csak ne fog mellényúlni az újakkal, bár a Cassano-s dolgot hallottam, nem hiszem hogy kéne ő ide, szükségtelen sztem, és hát a csúcson is túl van már, meg pár kudarcon

man city 2009.12.24. 05:43:48

ajánlom az olasznak, hogy tegye is oda magát

mondjuk egyáltalán nem kizárt, hogy szezon végén elküldik, ha nincs eredmény, ha meg van, akkor nyilván marad

egy Hiddink-nek mindenki jobban örült volna, akár csak úgy,mint a Chelsea-nél tavaly, hogy szezon végéig éppenhogy

esetleg nyáron jön Capello, ha leég a válogatottal ?:D

egyelőre Mancini a boss, és ütine kell a Stoke-ot, különben rengeteg szar fog a fejére zúdulni

remélem ebben a pár napban már el is magyarázta a srácoknak, hogy mindent töröljenek a fejükből ki,amit eddig a védekezésről hallottak Hughes-tól

és azt is remélem, hogy korrekten fogja kezeli az új igazolásokat, tehát ha vki helyett vesz vkit, akkor megmondja neki, hogy mot nincs szükség rá, vagy hátrébb fog szorulni, nem pedig a balhéktól lesz hangos a klub...

@Richards: azt láttam én is, igen elég kis buzerák az a Robinho, hogy ilyet mond utólag, meg idén eddig elég komolytalanul állt a dolgokhoz, de még van benne esély, hogy észhez tér , és akar futballozni, talán a VB-vel is majd lehet motiválni

ha játszik, és érzi a játékot, és jól tolja akkor jobb, mint Bellamy

Hughes alatt Bellamy volt a jobb, most ha Mancini alatt sem változik ez, akkor robinho menejen vissza a spanyolba, ahol simán lő majd 25 gólt, ott tulajdonképpen nem védekeznek rajta nagyon:D

Kranczy 2009.12.24. 08:02:05

Az Utd-nek nincs védelme a Chelsea-nak meg támadósora (Drogba és Kalou arfika kupa, Anelka meg lesérült tegnap, a tőlünk igazolt csatártehetség D. Sturridge áll rendelkezésre... :D)

Tudom mi is küzködünk a kerettel, de két könnyű meccs jön remélem kihasználjuk a két nagycsapat vélhető ponthullajtásait.
NAGYON remélem, hogy MI és nem az Aston Villa a Tottenham és az Arsenal használja ki. (Esetleg a Liverpool)

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.24. 08:42:13

goal.com/en/news/1717/editorial/2009/12/23/1705938/manchester-city-debate-can-roberto-mancini-reach-70-point

a szerző végigveszi, hogy milyen meccseink lesznek, hónapokra lebontva, és melyik meccsen hány pontot jósol majd, és így a véggére kiszámolta, hogy 66 ponttal fejezzük be a szezont::d

hát mi a City-vízió posztokban, kb. a 2-3-szorosát tippeltük mindig a pontoknak, talán ez most változik:)

black:roll 2009.12.24. 11:13:27

@crazy_horse: hát így mi is ki tudnánk számolni, csak nincs értelme:D

20 meccs van vissza, az maximálisa 60 pont:), tehát 90 pontunk már nem is lehet idén:)

mondjuk más sem fog ennyit elérni, az biztos idén

a 70-hez tehát veszíthetünk maximális 19 pontot még, hát könnyen előfordulhat mondjuk, de épphogy a riválisok sem számolhatnák sokkal optimistábban, hisz nincs miért...

one citizen 2009.12.24. 22:23:04

kicsit off

egy Chelsea drukker ismerősöm mondta, hogy tőlük 1-2-en elmennek az ANK-ra már vasárnap, a szombati meccs után, tehát az idei utolsó fordulóban már nem lesznek ott

ajon Touré/Ade is utazik a válogatotthoz, vagy csak a Wolves meccs után majd?

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.25. 02:01:40

@one citizen: volt korábban szó róla, hogy még a karácsonyi meccsek előtt lelépnek, de úgy tűnik, hogy nem

de kedden délelőtt már mehetnek is:D reméljük nem fognak ott külön lesérülni
süti beállítások módosítása