Fontos győzelem Mancini első meccsén, sokkal kevesebb izgalom, de sokkal magabiztosabb, céltudatosabb játék, mint eddig. Clean sheet is bejött, amire jórég nem volt már példa. Minden jól alakult a Boxing Day meccsen végül, fejben már a Wolves meccsen jártak a srácok, vagy talán inkább egy kis pihenésen, mert Mancini kemény edzéseket tartott a héten, de meg lett a gyümölcse.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Összefoglaló videó a meccsről, játékosok értékelése a tovább után.

 
 
Stadion: City of Manchester Stadium
Nézőszám: 47,325
Játékvezető: Lee Mason
 
Eredmény: 2-0 (Petrov 28’; Tevez 45’)
 
Kezdők:

Man City: Given, Sylvinho, Kompany, Touré, Zabaleta, Petrov, De Jong, Barry, Ireland, Robinho, Tevez

Stoke City: Sörensen, Colins, Higginbotham, Faye, Wilkinson, Etherington, Whelan, Diao, Whitehead, Tuncay, Sidibe  
 
Cserék:
 
Man City:
 
Richards Sylvinho helyére 66. percben
Bellamy Robinho helyére 70. percben
Garrido Tevez helyére 90. percben
 
Stoke City:
 
Huth Wilkinson helyére 48. percben
Beattie Sidibe helyére 53. percben
Fuller Tuncay helyére 59. percben
 
Statisztika:
 
 
Man City
Stoke City
Lövések (kaput eltaláló)
14(6)
8(2)
Szabálytalanságok
12
11
Szögletek
7
6
Lesek
0
4
Labdabirtoklás
64%
36%
Sárga lap
0
2
Piros lap
0
0
Védések
2
4
 
Roberto Mancini először vezette új csapatát a PL-ben, ennek megfelelően nagytapssal várta a közönség az olasz gurut. Bár a kezdő 11 és a cserepad láttán kicsit meglobogott a hajam, mert épp huzat volt a lakásban.
 
De elkezdődött a meccs, mindenki várta a csodát, hogy most ez majd egy másik City lesz, amely ma nyerni fog, és nem fog bohóckodva 2-3 gólt kapni az újabb döntetlen közben. Így is lett.
 
Tehát Ireland jobbra húzódva, Petrov balon, Robinho és Tevez, mint két alacsony támadó. Nem is igazán működött, mondjuk a labdabiztonság máris érezhetően jobb volt, már az első percekben is. De pillanatok alatt (15 perc kb.), Ireland visszament középre, Petrov kijött jobbra, Tevez centerbe került, de azért csak-csak visszajárt, és Barry-nek kellett baloldalon előremenni kicsit.  Elég gyorsan nyúlt bele a meccsbe Mancini és elég jól. Okosan passzolgattunk, sok helyzet nem igazán akadt, 1-1 Barry elfutás, 1 Tevez lövés ki a nézőtérre. Majd jött egy Stoke lehetőség, ahol Tuncay-ról csúnyán lemaradtunk, de Given bravúrral védett, és közben Touré rá is csúszott a kapusra, ápolni is kellett, de nem lett komoly szerencsére.
 
Azért elkezdtük növelni a ritmust, a taktikai váltások is jól sültek el, majd Ireland beindította Tevez-t, akinek Robinho csinált egy kis helyet befelé futva, kapta is a labdát Tevez-től, de eltörte, ami kb. ziccer lett Petrov számára, és a labda a helyére került. 1-0.
 

 
Mancini ujjongott, a City drukkerek főleg, meg van a vezetés. Innentől kis mezőnyjáték következett, kapura veszélyes támadások alig akadtak, egy Robinho lövés még volt, szépen mellé is ment. Majd egy szép Tevez beadás, ami a levegőben akart Robinho a kapura rúgni, de megint nem találta el jól. Félidő legvégén pedig már a hosszabbításban Zabaleta szépen felívelt egy labdát Barry-nek, aki elég messze volt a kaputól, hogy ráfejelje, ezért okosan Tevez irányába fejelte, akinek ez magas volt, de egy balettos mozdulattal, lábbal még a kapuba tudta pöckölni a labdát Sörensen fölött. 2-0.
 

2. félidő nem sok izgalmat tartogatott, így nem is volt veszélyben a győzelem. Folytattuk a játékunkat, mi irányítottuk a meccset, pár játékoson látszott már a fáradtság, nagyon laza passzolgatásba is belekezdtünk már, kissé pihenhetett is a csapat a Wolves meccsre, mert a Stoke nem igazán tűnt veszélyesnek, aztán behozták Beattie-t is, hogy csatárposzton veszélyesebbek legyenek. volt is 1 nagy helyzete a meccs folyamán, közelről rúghatott kapura, Given ott is nagy bravúrt mutatott be. Több szögletből is veszélyes volt a Stoke, amiben a Man City elég gyenge ugye, le is maradtunk a fejelő játékosról, de szerencsére nem tudtak gólt lőni. Ireland élénkebb volt, a többiek inkább szürkébbek és fáradtabbak ekkor már, Tevez persze nem fáradt el. Robinho-nak volt egy gyatra lövése, igazából most legalább próbálkozott, ment, de az utolsó megoldások hihetetlenül nem sikerültek. Jött is Bellamy a helyére, aki lőhetett is volna 1 gólt, ott Sörensen védett nagyot, meg a védő is megdolgozta kissé a támadót.
 
Rövid összefoglaló:
 
 
Taktika:
 
Mancini-t csak dicsérni lehet az első meccs alapján, komoly következtetéseket nem lehet levonni 1 Stoke ellen hazai meccsből, de ami már egyből látszott, hogy csapatként játszottunk, tudtuk mi a dolgunk, a védelem és a középpálya között jó kapcsolat volt, a védelem sem görcsölt annyit, és a támadásokban is több ötlet volt, mint régebben, mikor felállt védelem ellen csak körbepasszolgattuk a labdát. Ez az irány jónak tűnik, sok mindenben kell még erősíteni, és hozni az ilyen meccseket, ilyen magabiztossággal. Mancini jól cserélt, jól nyúlt bele a meccsbe mikor kellett, egyébként is Kidd-del meccs közben különböző papírlapokon megrajzolták Manchester térképét. Így tovább Mancini!
 
Mancini nagyon meccs utáni interjújának részlete:
 
"Nagyon boldog vagyok, mert egy nagyon nehéz meccset nyertünk meg."
 
"Mondtam a játékosoknak, hogy fantasztikusak voltak, valamint nagyon jól oldottuk meg a nehéz szituációkat."
 
"Még nagyon sokat kell dolgoznunk, de most nagyon elégedett vagyok a játékosokkal."
 
"Vannak pillanatok, amikor váltani kell meccs közben a pályán, ezt tettük, és egyből jött is a gól, ilyen a futball."
 
Given-ről is kérdezték, aki 2 nagy mentést is bemutatott:
 
"Számomra Shay a legjobb kapus."
 
 
 
Játékosok értékelése:
 
A Stoke City-ből igazán kiemelni senkit sem lehet, több gyenge produkció volt, nem igazán voltak felkészülve erre a meccsre, 1-2 szögletnél tudtak veszélyeztetni csak igazán. A Sky Sports úgy látta, hogy Sörensen, Higginbotham és Whelan jók voltak, hát lelkük rajta. Pulis, a Stoke menedzsere már az 59. percig lecserélte 3 játékosát is, aligha volt elégedett úgy összességében.
 
Man City:
 
Given: 8 Remekül védett, 2 nagy bravúrja is kellett a győzelemhez, volt 1-2 szép kijövetele is, el is ütötte a labdát.
 
Sylvinho: 6.5 Átlagos napja volt, nem volt komoly hibája, de nem is ment annyit előre, mint eddig, 1-szer szépen elment, be is adta, de Petrov brutálisan elkaszálta a labdát a nézőtérre.
 
Kompany: 7.5 Meglehetősen jó volt, legutóbb mikor játszott sokszor bizonytalan volt, most állta a sarat, hozta magát, jobb volt, mint Touré. Reméljük ez a formája tart ki január végéig, nem a másik.
 
Touré: 6.5 Párszor nem volt a helyzet ura, de sokkal jobb volt a védelem, mint eddig, Mancini talán jobban el tudja majd magyarázni neki, hogy mi is lesz a dolga mostantól.
 
Zabaleta: 7.5 Egészen jó volt, tette a dolgát, megint nyomott egy felívelést Barry-nek, amit fejelt is tovább Tevez-nek, így lett a 2. gól. Sunderland ellen is volt két szép felívelése az argentin védőnek, amikből gól lett, ráadásul ott is az egyik Barry-hez ment.
 
De Jong: 7.5 Kicsit az eddigieknél is mélyebben játszott, de remekül zárt középen, segítette a védőket, rendesen megkeserítette a Stoke középpályások dolgát.
 
Barry: 9 Végig elemében volt, nagyon érezte a meccs ritmusát, jókor ment előre, balra többször is kihúzódott, gólpasszt is adott fejjel Tevez-nek, hátul is szépen közreműködött, az egyik, ha nem a legjobb meccse a City-ben volt a tegnapi.
 
Ireland: 7 Kissé eltűnt, majd előkavarodott, jobbon kezdett, hamar rájött Mancini is, hogy belül élesebb játékra képes az ír középpályás, adott is néhány bravúros indítást, pl. Tevez-t ő indította el nagyon jól, az 1. gól előtt, a végén Bellamy-nak futtatta meg, az is nagy helyzet volt.
 
Petrov: 8 Góllal hálálja meg a bizalmat, szinte mindig, most is betalált, ráadásul jobbszélsőként funkcionált, de megoldotta, kissé el is fáradt a 2. félidőben, mondjuk régóta nem játszott.
 
Robinho: 7 Az akarás látszott rajta, messze nem volt annyira indiszponált, mint lenni szokott, de semmi nem jött össze neki, volt 1-2 lövőhelyzetbe, azt is elrontotta, pár labdát eladott, legalább annyi szerencséje volt, hogy Tevez labdáját nem találta el jól, de éppen így volt jó Petrov-nak a hosszún. 1-2 góllal talán helyrerázódna a brazil, de az igazán jó teljesítmény még várat magára.
 
Tevez: 8.5 Parádés formában van, együtt él a meccsekkel, küzd, hajt, megy, mászik, harcol, és mostanában ontja a gólokat is és gólpasszokban sem áll rosszul. Szép mozdulattal lőtte a gólját, de az első gól előtt is szépen vitte el szélen a labdát, majd jól is tette be Robinho-nak. A gólöröme pedig nem kis poén.
 
Cserék: Garrido-nak nem jutott komoly idő,aki elvileg először lépett pályára idén a PL-ben, Richards hamar felvette a ritmust pár fejessel, Zabaleta áthúzódott balra ekkor, de megoldotta. Bellamy pedig nagy ovációt kapott, majdnem minden labdaérintésére, baloldalon szépen akciózott és volt egy nagy ziccere is, amiért 11-est is reklamált, amiben volt is realitás, de nem fújták be.
 
A meccs embere most Gareth Barry, igazi vezér volt középen, remélhetőleg Mancini állandósítani tudja Barry-nél ezt a formát és funkciót, mert Hughes-nak nem igazán sikerült kihoznia Barry-ből a legjobbat.
 
A City továbbra is 6. helyen áll, most már 32 ponttal, de egyre csökken a távolság az első 5 csapattól és még van egy elmaradt hazai meccsünk is.
 

Tabella

 

Góllövőlista

 

Következő meccsünket holnap, azaz hétfőn fogjuk játszani, este 20.45-től a Wolverhampton ellen idegenben. Elvileg ES2 megint adja a meccset, de stream is lesz, ha kell. A Wolves egészen jól tartotta tegnap magát az 1. félidőben a Pool ellen, aztán emberhátrányban kikaptak a Pool-tól 2-0-ra, remélhetőleg ez vár rájuk holnap is.

Come on Citizens!
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr931626008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

black:roll 2009.12.27. 14:38:58

köszi az összefoglalót

épp most ismételték a meccset ES2-n, itt meg tudtam nézni végre

nagyon örültem , sima 3 pont, nagyobb vérnyomás-emelkedés, dühöngés nélkül:D
rohadtul jól toltuk, eldugtuk a labdát, labdabirtoklási arányban is látszik, nem engedtük őket játszani, simán érződött Mancini keze munkája már így pár edzés után

ha ezt így tudnánk folytatni 2010-ben, simán ott a helyünk a top4-ben, de várjunk még ezzel persze
...

Barry elementárisan jó volt, Ireland is feljavult, Kompany-Zabaleta nagyon jók voltak, Tevez eszméletlenül jó, ha nem jó, akkor is hasznos, de ha még gólokat is lő, akkor pláne:D

nagyon jó meccs volt, kezdésnek Manicni-nek pedig egészen kellemes volt, csak a Wolves ellen is toljuk így, remélem ott Bellamy fog kezdeni, ahogy bejött egyből volt egy nagy helyzete, nem kérdéses, jobb formában van,mint Robinho, remélem azért pihent, mert nem 100%-os

amúgy nagyon úgy nézett ki, hogy valóban nem adta ki a 100%-ot magából a csapat, és így is sima volt, ez is mutatja, hogy mennyire erősek vagyunk(és a balfaszkodás helyett, mennyivel több pontunk lehetne már most is)

GO CITY!!!

(most pedig hajrá Villa, legalább egy X-et elcsíphetnének:D)

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.27. 15:32:02

ja én is az előbb néztem csak meg, azért nem gondoltam volna, hogy Mancini egyből nagy hatással lesz a csapatra, és tényleg sok minden változott már most

még a végén Lescott-ból is betonvédőt farag, Bridge-ből pedig Dani Alves-t:D

Tevez zseniális formában van, remélem januárban végig bírni fogja még, Santa Cruz-zal nem tudom mi van, nem olvastam semmit a sérüléséről, lehet csak simán kihagyta Mancini ?

Touré még lesz holnap a Wolves ellen, és csak azután utazik el az ANK-ra

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.27. 15:34:35

ha jóindulatúak akarnánk lenni, mondhatnánk azt is, hogy Robinho az első gólnál tudatosan rakta így tovább a labdát Petrov-nak, nem ?:D

Ireland pedig milyen szép labdákat osztott megint, de nem tetszik, hogy ennyire mélyen van, neki simán be kéne futnia 16-osn belül, vagy bombázni távolról, mostanában mindent lepasszol

10+ gólt vártam tőle idén is, nem úgy tűnik, hogy sikerülni fog, viszont összjátékban egyre jobb

remélem ez a De Jong-Barry-Ireland 3-as meg tud majd ragadni középen, lassan rá is éreznek egymásra

man city 2009.12.27. 20:09:04

kicsit végre öltük a focit, a 2. félidőben főleg, egyből jött az olasz, meg is lett az eredménye:D

ha így megöljük a játékot előnyben a Hull, Burnley, Fulham ellen most 38 pontunk lenne

Robinho viszont eléggé aggasztó, ekkora klasszis ennyire semmit ne nyújtson, az vállalhatatlan, ráadásul idegenben rendre fos, még akkor is, mikor amúgy jó, nem kezdetném a Wolves ellen...

viszont a védelem nem tűnt totális csődtömegnek, komoly hiba sem volt, amikor meg volt, akkor Given ott volt

Richards 2009.12.28. 09:57:56

reme meccs volt, nincs is mit magyarázni sokat róla, lélektanilag is fontos volt Mancini-nek, hogy behúzza a meccset, és hát megy a harc a top4-ért, ott is faragtunk 2 pontot a Tottenham-en, 3-at a Villa-n, 2-t a Chelsea-n is, de jön mögöttünk a Liverpool is, úgyhogy hajtani kell keményen

Robinho már nem volt olyan messze a góltól, tényleg peches volt 1-2-szer, de azért nem játszatnám addig, amíg Bellamy ennyire jó formában van
persze lehet a sérülése miatt nem kezd 3 nap alatt kétszer Bellamy, akkor érthető, de idegenben mindenképpen a walesit erőltetném

a középpálya nagyon tetszett, remek passzolgatás volt,Barry nagyon tudta a dolgát, Ireland pedig mesteri labdákat szórt, de én is hiányolom a tavalyi gólra törő játékát
és a védelme sem volt annyira megzavarható, mint szokott lenni

támadásban Petrov, Robinho, Tevez aligha játszott még így sokat együtt, ilyen variációban, úgyhogy az is jó volt, voltak helyzetek is
itt viszont lehet 1-2 áldozat, hiszen még ott van Ade, Santa Cruz, SWP , komoly rotálás lesz itt lehet

Petrov is, aki sírt egy kicsit, hogy Hughes mindig padra tette, ha gólt lőtt, na most nem kicsit lenne kínos, ha 3-4 meccsen át padozna most a bolgár, a gólja után:D

a Wolves ellen nyerni kell, mert megint lesz 1 meccs ahol valakire sok pontot tudunk verni, hisz Pool-Villa meccs lesz

GO CITY!

one citizen 2009.12.28. 14:29:49

jól játszottunk, simán behúztuk a 3 pontot, mondjuk ez a meccs sztem Hughes-al is meglett volna, de hát már mind1:)

a mai nehezebb lesz, ha itt is így tudjuk majd kezünkben tartani a meccset, akkor már elismerem, hogy a váltás jó volt, vagy hogy jónak tűnik egyelőre
a Stoke nagyon fos volt, ők se pörgötek igazán, lehet a mai Birmingham elleni meccsre figyeltek ők is inkább, ott van esélyük legalább

Barry volt a legjobb, remélem még sokszor fog ilyen elánnal játszani, Tevez formája pedig igaszán kitarthatna VB-ig, vagy még ott is:)

Robinho pedig remélem nem fog kezdeni Bellamy kárára
süti beállítások módosítása