Úgy alakult, ahogy vártuk, továbbmentünk egy nem túl erős csapat ellen, és még pihentetni is tudtuk pár fontos játékosunkat. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, párat be is lőttük, de a Scunthorpe sem szégyenkezhet, a szituációhoz képest hozták magukat. Robinho teljesítményére sem lehet sok panasz, most legalább hasznos volt a játéka néha. Sylvinho pedig bődületes bombagóllal ajándékozta meg az ellenfelet. A következő forduló sorsolása is elkészült: február 2. hétvégéjén a Stoke City-t fogadjuk a 8 közé jutásért.

 
Röviden, tömören a meccsről videókkal a gólokról a tovább után.

Eredmény: 2-4 (Hayes 29’; Boyata -öngól- 69’, illetve Petrov 3’; Onuoha 45’; Sylvinho 57’; Robinho 84’)
 
Kezdők:
 
Man City:
 
Taylor, Onuoha, Boyata, Kompany, Sylvinho, Ireland (Zabaleta 65’), De Jong (Cunningham 46’), Ibrahim, Robinho (Bellamy 84’), Benjani, Petrov
 
Scunthorpe:
 
Murphy, Byrne, Jones (Milne 82’), Murfin, Williams, Thompson, McCann (Wright 87’), Togwell, Woolford, Hayes (Forte 87’), Hooper
 
Sárga lapok: Cunningham 48’ (Több helyen írták, hogy 2 sárgát is kaptunk, nem találjuk, hogy kié a 2. :D).
Statisztika:
 
 
Scunthorpe U.
Man City
Lövések (kaput eltaláló)
13(4)
20(12)
Szabálytalanságok
9
6
Szögletek
7
2
Lesek
1
5
Labdabirtoklás
50%
50%
Sárga lap
0
1(2?)
Piros lap
0
0
Védések
10
5
 
 
A meccsről csak röviden:
 
Összességében nem mondható el, hogy igazán jól játszottunk volna, ellenben rúgtunk 4 gólt és tömérdek helyzetet dolgoztunk ki, amik kimaradtak. A meccs nagy része mezőnyharccal telt, elég unalmas periódusokban, majd hirtelen 1-1 támadásnál felébredtünk, majd vissza :). Támadóinkban mindig ott volt a veszély, kontráknál is tudtunk veszélyeztetni, de azért hátul is akadtak gondok néha.
 
Nézzük a gólokat:
 
Robinho átlépős cselei, majd egy passz Petrov-nak, aki rendesen meglepte a kapust. 0-1.
 
Scunthorpe támadás, a labda kifelé tart, visszateszik a csatárnak, Hayes egyértelműen lesen van, a gól szabálytalan, a bíró (+partjelzője) megadja. 1-1.
 
Félidő végén szép támadás, Ireland zseniálisan teszi be Onuoha-nak, aki könnyedén beteszi a hálóba a labdát. 1-2.
 
Petrov visszatette a középen lévő Sylvinho-nak, aki igazít a labdán egyet, majd elemi erővel bezúdítja. Mekkora gól! 1-3.
 
Scunthorpe bedobás után nem tudtuk kifejelni a labdát, egyik hazai játékos elé került, aki bár rárúgta, de Boyata lábán változtatott irányt a labda, épp úgy, hogy bemenjen, különben ez nem lett volna gól. 2-3.
 
A végére pedig maradt egy gyönyörű akció, Petrov középen kapja a labdát, egyből beindítja Robinho-t, (zseniális passz volt), aki ezt már nem hibázta el. Szép gól volt, viszont lehet, hogy ez volt Robinho utolsó gólja a City-ben? 2-4.
 
 
Játékosokról:
 
Taylor debütált a kapuban, felemás a benyomásunk róla, leginkább az, hogy lehetne jobb is. Persze úgy nehéz, ha valaki sose véd, csak edzéseken. Volt 1 nagy bravúrja azért. Az Onuoha-Boyata-Kompany-Sylvinho védelem nem volt rossz, bár 1-2-szer a Scunny túljárt az eszükön, Onuoha lőtt 1 gólt, Sylvinho 1 másikat, míg a belga belső páros kezd egyre összeszokottabb lenni. De Jong csak 1 félidőt kapott, hozta a szokásos harcos játékát, félidőben le lett cseréve, hogy pihenjen. Ireland visszatért, jól mozgott, volt pár nagyon szép labdája, 1 szép tekerése, ami mellément, meg 1 gólpassz. A fiatal norvég Ibrahim is debütált, 1. félidőben elég jól játszott, a 2.-ra kicsit elfáradt a mezőnyben, de összességében rendben volt. Robinho gólt rúgott, gólpasszt is adott, azért sokat szenvedett megint, helyzeteket hagyott ki, és a távozásával kapcsolatos dolgok is épp most kavarognak a fejében, talán ő maga sem tudja, hogy mit csináljon. Benjani elég gyenge volt, helyzetbe sem került igazán, ezért sokadik számú csatár csak. Petrov viszont remekül tolta végig, minden megindulásában ott volt a veszély, megint játszott baloldalt majd jobboldalt is, vágott 1 remek gólt és adott egy gyönyörű gólpasszt Robinho-nak, meg 1 másikat Sylvinho-nak.
 
A meccs embere éppen ezért: Martin Petrov.
 
A cserék közül Cunningham, a fiatal ír védő szintén debütált, jól mozgott balhátvéd pozícióban, Zabaleta-tól nem sokra futotta, míg Bellamy szintén kevés időt kapott, csak pár sprintért jött be.
 
Ha van valami pozitívum a továbbjutás mellett, akkor az a saját nevelésű játékosok előtérbe hozása, reméljük Mancini majd néha folytatja ezt a szemléletet, hogy esélyt ad 1-1 fiatal tehetséges játékosnak.

Az FA-kupa 5. fordulójának párosításai:

Wolves/Crystal Palace vs Aston Villa
Manchester City vs Stoke City
Derby vs Birmingham City
Bolton vs Spurs/Leeds
Chelsea vs Cardiff City
Fulham vs Notts County/Wigan
Reading vs West Brom
Southampton vs Portsmouth
 
Következő mérkőzés a szezon talán eddigi legnehezebb és legnagyobb meccse lesz, hiszen az Old Trafford-ra látogatunk, hogy kiharcoljuk a Liga-kupa döntőben való részvételt. Hazai pályán múlt héten 2-1-re nyertünk, így bármilyen győzelemmel és döntetlennek mi jutnánk tovább.  Reméljük más variációra nem is kerül sor:).
 
Ezt a meccset a Sport1 szerdán 20.45-től élőben fogja közvetíteni.  
 
Come on Citizens!
Ireland7, crazy_horse

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr651699710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

one citizen 2010.01.25. 07:50:12

szép gólok, továbbjutás, pihent pár játékos, Robinho végre gólt lőtt, szerencsés sorsolás,lehetőséget kaptak az ifik mi kell még?:)

teljesen elégedett vagyok így ezzel a hétvégi produkcióval!

azért az igazi megmérettetés most jön csak szerdán, talán tényleg az év meccse lesz

de lesz PL forduló is, tehát nem fogunk unatkozni:)

Hajrá City!

black:roll 2010.01.25. 09:42:40

így kell a kupában játszani, gond nélkül, helyenként szépen játszva, és már meccs közben készülni a köv. meccsre:D

remélem a Stoke ellen is hasonló könnyedséggel vesszük az akadályt, és akkor már csak 3 meccsre lennénk a kupagyőzelemtől

Sylvinho-ról nem gondoltam volna, hogy tud ilyet is:)

kaptunk egy lesgólt, meg egy "flipperezőset", az ilyeneket nekünk kéne belőni majd a MU ellen:D

megint nagy kavarodás volt amúgy taktikailag, Petrov-ot nagyon szereti Mancini a jobb szélen, Robinho most inkább belül játszott középen, Sylvinho 2. félidőben pedig előrejött középpályásnak, Cunningham volt a balbekk

de mindenki jól megoldotta a dolgát, ezért is mentünk tovább simán

Robinho-val kapcsolatban nem tudom mi lenne a legjobb, nagyon úgy látszik, hogy a padozás nem tesz jót neki, amikor meg PL meccsen játszik, az meg a City-nek nem túl hasznos
talán ez a kölcsönadással még meg lehet menteni a köv. 2-3 szezonra, de ez nem biztos persze

ezen a héten az átigazolások is befejeződnek, februártól pedig pedig marad a "netto" PL top4 küzdelem, az Fa-kupa, és ha van igazság, akkor még egy Liga-kupa döntő is:)

Go City Go!

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.01.25. 10:05:44

Mancini pár szóban a meccsről:

"Jól játszottunk, főleg a 2. félidőben néhányszor, de nem volt egyszerű meccs. Scunthorpe néhol megnehezítette a dolgunkat, dicséretet érdemelnek. Tipikus FA-kupa meccsre számítottunk, az is lett. Mondtam a játékosoknak, hogy végig koncentrálniuk kell, így is tettek, ezért nyertünk, de nem volt egyszerű."

"A fiatal játékosaink nagyon jól szerepeltek, edzéseken is megmutatták, hogy mire lehet számítani tőlük, ezért nem féltem betenni őket a csapatba. Nagyon jó mentalitással rendelkeznek, és ez a meccs jó teszt volt számukra, és nagyon jól helyt álltak, örülök nekik."

"Syviho megérdemelten szerzett gólt, hasznára van a keretnek, példát mutat a többieknek, kemény munkát végez a csapat érdekében."

Vladi Weiss 2010.01.25. 11:40:35

Megérdemelt továbbjutás, kisebb győzelemmel is beértem volna, de a srácok úgy tűnik, hogy nem:D.

Az ifiket külön jó, hogy kiemeltétek, Mancini számít rájuk, persze most sok hiányzó van egyébként is, valszeg csak ezért vannak a tűz közelében, de rajta tartja a szemüket edzéseken, és ez egy óriási lehetőség + élmény egy ifinek, hogy edzésen jól játszik, majd Mancini nevezi a meccsre, netán még a kezdőbe is kap esélyt.

Inkább hozzunk ide 5 ifit olcsón,kiből 1-2 talán beérik, mint még 1 sztárt, aki vagy akar itt játszani vagy nem, és csak a pénzt veszi fel.

A sorsolás remek, Stoke City nem rossz csapat, de idegenben az:), PL-ben 10 meccsen 1-szer tudtak csak nyerni idegenben. Sztem hasonlóan gyors kontrákkal el kaphatjuk őket is.

Come no City!

(Csak szerdán jussunk tovább még!:D)

double 2010.01.25. 12:14:03

köszi az összefoglalót:)

a gólok tényleg szépek, Petrov eléggé bevágta, ott nem is vártam lövést abból a szituból, de neki megy:)

Sylvinho állat, Petrov labdája a legvégén na meg Ireland-é mesteri...

ilyen Ireland-et akarok a csapatba!!!

szerdán elég lenne 3-2-re nyerni csak, nem?:D

double 2010.01.25. 12:34:24

off

@Vladi Weiss: amúgy pont most olvasom, hogy Weiss már a holnapi PL meccsen pályára léphet a Bolton színeiben, akár kezdőként:)

Lamps08 2010.01.25. 13:20:37

grat, szépen vettétek ezt az akadályt is, mi a Preston-t intéztük el(Fergusoná fiának csapatát, haha:D), többek között egy Sturridge góllal:)

sosrolás is jó, mi a Cardiff-ot kaptuk, otthon játszunk, kötelező győzelem

Stoke-ot meg sztem megütitek

azért kurvára remélem, hogy ha a Chelsea és a City összefut, akkor az max. a döntőben lesz, vagy pedig ha előtte, akkor mi leszünk otthon:D

Robinho-t meg el kell távolítani, ha nem hajlandó megszakadni a csapatért, ez a jó megoldás, különben rombolni fogja a közeget

nagy sztár meg nagy játékos, de ha ő szarik bele, akkor rá is szarni kell...
nem is bánom, hogy anno nem a Chelsea-hez jött, elég volt ott Crespo-ból meg Sevcsenko-ból, akik óriási klasszisként jöttek, aztán nem győztük őket kölcsönbe adni, annyira gyérek voltak...

szerdára pedig sok sikert, remélem kiütitek a tetves Manure-t, Tevez gólokkal:D

man city 2010.01.25. 15:04:08

asszem Sylvinho-é volt a 2. sárga, de tényleg mások is lemaradtak róla, livescore se írja...

Abdu Ibrahim-nak, aki kezdett tegnap állítólag Vieira volt a példaképe kiskorában
nesze, megkaptad testközelben:DD

Vieir-a fel kéne venni az Akadémiára vmilyen posztra:D

jó kis meccs volt, az a pár ezer ember a lelátón is jó hangulatot nyomott, City drukkerek többször énekeltek a MU-ról, "you have a debt..." kezdetű nótákat:D)

ja és 1 kép, hogy Mancini mennyire odafigyel az ifikre
img.thesun.co.uk/multimedia/archive/00973/Roberto_Mancini__68_973067a.jpg

LOL

jöhet a Manure szerdán remélem támadni fogunk, ahogy a csövön kifér, mert Rúnyi jó formában van sajnos

Shay Given 2010.01.25. 15:23:07

Szerdára én X-et tippelek, de a lényeg, hogy jussunk tovább.

learn.tsinghua.edu.cn:8080/2004311061/music/01.Right_here,right_now.mp3

Ez az atmoszféra... :D:D:D El kell menni egy City meccsre! Mikor megyünk? :P Ha megyerem az 5 eurót, feltornázom annyira hogy kimehessünk vagy 10en :)

Shay Given 2010.01.25. 15:24:29

ÁÁÁ nem ezt akartam belinkelni bocsi!!!

www.youtube.com/watch?v=sQEdrdVQoxA

Na erről beszéltem :D

man city 2010.01.25. 15:29:51

ez a szám óriási amúgy, nem tudom ki találta ki, hogy hazai meccseken ez menjen, de jól tette:D

felspannolja az embert ez a szám

Neville-t meg kéne kérni, hogy az OT-n is tegye be a lejátszóba:D
úgyis már csak egy hostess boy

(fatboy slim - right here, right now amúgy)

double 2010.01.25. 16:30:09

@man city: ez nagyon nagy kép:D

Mancini és a komolysága + gyerekek:D

Robinho-t is komolyan le kéne ordítania, talán megjönne az esze:D

de nem ez volt a cserepadunk tegnap, ugye?:DD

man city 2010.01.25. 16:42:45

nocsak Adebayor ma már a csapattal tréningezett...

Richards 2010.01.25. 17:43:18

na csupa jó hír akkor a tegnapi győzelem után:)

Robinho amennyiben nem akar harcolni a csapatért, akkor nem kell, menjen a fracba, és majd akkor jöjjön vissza, ha olyan a hozzáállása

de most komolyan, mi lenne, ha bármelyik játékosunk eljátszaná ugyanezt.
kicsit változtatni kéne a szerződéseken, hogy ennyi pénz kiadása után a klubnak legyen vmiféle hatalma azért

tegnpi meccsről:

így kell tolni, bátor támadójáték, becsúszott pár hiba, de belefért, mert támadtunk és gólokat lőttünk

Petrov óriási napot fogott ki, ennyire jó azért nem szokott lenni, meg hát komolyabb meccseken sokkal jobban szokták fogni

+ az ifik mind remekül szerepeltek, ennek én is örültem
(bazz még Robinho is példát vehetne róluk általánosságban, mert tegnap ő is azért jobb volt)

MU meccsen nem tudom, hogy mi lesz, de iszonyat nagy meccsre számítok, akár még a dráma is benne van, hisz abszolút 2 esélyes a továbbjutás:D

Come on City!

man city 2010.01.25. 17:59:17

@Richards: na de most ezt valahogy el kéne mondanod Robinho-nak is:D

Richards 2010.01.25. 18:31:36

amúgy Petrov, aki minden labdát áttesz a bal lábára, mert jobb lábbal teljesen ügyetlen, na ez a Petrov Robinho-nak jobb lábbal tette be, de milyen ütemben és milyen jól:D

ráadásul kapásból egyből látta, tudta, hogy hova kell tenni, mindezt jobbal:)

sztem kezdeni nem fog az OT, de csereként behoznám, meg tudná zavarni a Mu-t, ha más nem 1-2 távoli bombával...

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.01.25. 19:33:14

off

kicsit késni fog az előzetes, így a tippjátékhoz a tippeket csak holnap tudjátok majd leadni, úgy hogy mindenki figyeljen, hogy még este előtt írjatok tippeket holnap, az előzetes kb. délelőtt már kint lesz meccsekkel

a legkorábbi meccs pedig 9 körül kezdődik majd csak este

Shay Given 2010.01.26. 09:58:47

Lassan jönnek vissza a játékosok, 2 hét múlva már többek leszünk Vieirával, Adéval, Touréval, plusz az új igazolásokkal(?). Bridge nekem nem hiányzik, a többiek jól helyettesítik. Lescott nélkül is meg vagyunk eddig, Boyata nem rossz, de hát csak Lescott a jobb és a rutinosabb.

double 2010.01.26. 14:09:32

@Shay Given: én sztem Ade-t és Touré-t 2 hétnél hamarabb is fogjuk látni játszani

konkrétan talán már a hétvégén

de azt sem kizárt, hogy holnap mondjuk Benjani helyett Ade ott lesz már a kispadon
azt nem mondom, hogy ez jó döntés(tekintve, hogy nem lehet vmi nagy formában Ade), de elképzelhető, hogy így lesz
süti beállítások módosítása