Megint nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt mi szerettük volna, ehhez már hozzászokhattunk City drukkerként. Most viszont hazai pályán, a korábban a bajnokságban már megvert Stoke ellen léptünk pályára, el kellett volna dönteni a továbbjutást. Sajnos SWP góljára Fuller válaszolni tudott egy Delap bedobást követően, így maradt az 1-1, ezért majd ellátogathatunk a Stoke-hoz, ahol már biztosan eldől a továbbjutása valamelyik csapatnak.
 
 
 
 
 
 
 
 
Szokásosnál némileg rövidebb összefoglaló + gólok a tovább után.
 
Stadion: City of Manchester Stadium
Nézőszám: 28,019
Játékvezető: Mark Clattenburg
 
Eredmény: 1-1 (SWP 11’, illetve Fuller 57’)
 
Kezdők:
 
Manchester City:
Given, Zabaleta, Toure, Lescott, Bridge, Wright-Phillips, Ireland (Vieira 72), Barry, De Jong, Petrov (Santa Cruz 62), Adebayor
 
Stoke City:
Sorensen, Huth, Higginbotham, Shawcross, Wilkinson (Collins 55), Whelan, Sidibe, Diao, Tuncay, Fuller, Etherington (Lawrence 13, Delap 45+1)

Sárga lapok: Wilkinson
 
Statisztika:
 
Man City
Stoke City
Lövések (kaput eltaláló)
14(8)
13(6)
Szabálytalanságok
8
9
Szögletek
10
4
Lesek
1
4
Labdabirtoklás
54%
46%
Sárga lap
0
1
Piros lap
0
0
Védések
3
9
 
Az első 25 perc volt az az időszak, amikor elégedettek lehetünk a csapattal, rendesen nyomtunk, gól is született ekkor, szélen többször el tudott menni Bridge is. Innentől átadtuk a teret sajnos a Stoke-nak, nem nagyon tudtak élni vele, de mi sem tűntünk úgy, mint akik akarnának még 1 gólt lőni, amivel el is dőlhetett volna javunkra meccs. Talán ezen ment el a meccs. 11. percben Ireland remek labdával indította SWP-t, aki átemelte a kapust, majd egészen érdekes védői mozdulatok után kis szerencsével SWP elé került a labda ismét, gyerekjáték volt onnan berúgni üres kapura. 1-0.Két Petrov szabadrúgás volt még ekkor, egyik sem volt túl jó, pár Bridge beadás, amik szintén nem voltak pontosak.
2. félidőben nem az történt, aminek kellett volna. Még ekkor sem volt túl veszélyes a Stoke, akik már 50 perc után kihasználták a 3 cseréjüket, nem kevés sérülésük volt a meccs folyamán. 60. perchez közeledve kb. úgy álltunk fel hátul, mintha szöglet jönne, pedig csak Delap készülődött bedobáshoz. Be is dobta, egyenesen az üresen érkező Fuller fejére, aki a kapuba bólintott. 1-1.
 
A 2 gólt ebben a videóban lehet megtekinteni:
 
 
 
Maradék 30 percben bár felpörögtünk, de nem eléggé. Beadásokat/felíveléseket erőltettük, értelmetlenül, talán 1-2 alkalom volt, mikor ez bejött, 1 Barry fejesnél, amit Sörensen kiszedett és 1 RSC helyzet, amit elég gyengén oldott meg. Volt sok szögletünk, amikből veszélytelenek voltunk, szokás szerint.  Sajnos nem volt meg az átütő erő a csapatban, már sokadszor nem.
 
Kevésbé a taktikát okolnánk, inkább a játékosok formáját, játékát, illetve hogy miért teljesítenek tudásukon alul, pl. Ireland leginkább, aki ma végre saját posztján játszhatott, mégis rengeteg labdát vesztett. Szélen Petrov teljesen haszontalan volt tegnap, így egyedül Ade és SWP volt némileg veszélyes, az kevés egy 5-6 emberrel mindig védekező Stoke ellen. Noha több támadóbb felfogású játékost nem tehettünk volna a kezdőbe, hisz a sérülésből visszatérő RSC volt az egyetlen támadóbb jellegű játékos a padon. Talán ha Johnson, Bellamy és Tevez is játszhatott volna.
 
Játékosok értékelése:
 
Stoke-ból Sörensen-t és Fuller harcosságát érdemes kiemelni, amúgy egyáltalán nem játszottak jól, de a mi gyenge játékunkhoz képest, úgy tűnhetett, hogy a két csapat kb. egyenlő erősségű. Delap hozta, amit tud, kár hogy nem figyeltünk erre.
 
Man City
 
Csak röviden: akikkel elégedettek lehetünk, az SWP, Bridge és talán De Jong. Barry sem volt rossz, de nem elég hatékonyak a támadásoknál, Lescott is elfogadható volt. Touré még mindig sokszor bizonytalan, Adebayor-nak nagyon rossz meccse volt, ahogy Ireland-nak és Petrov-nak is. Zabaleta nem megoldás jobbhátvéd posztra, Bridge nagyon bizonyítani akart, ezzel is „rontotta” Zabaleta teljesítményét, hisz az argentin nagyon halovány volt hozzá képest. Given-nek 1-2 védése volt, a bekapott gólnál talán kijöhetett volna lehúzni. Meg a védők is odafigyelhettek volna.
 
Cserék: RSC próbálkozott, 0 sikerrel, Vieira sem tudott már sokat hozzátenni.
 
A meccs embere: SWP, gólja miatt is és végre végig harcosan küzdött, még az utolsó percekben az ő elfutásaiban volt némi veszély.
 
Sajnos így lesz 1 visszavágó is, a Britannia stadionban, ahol olyan sok csapat nem járt még sikerrel, pl. az Arsenal is ott esett ki az FA-kupából. Ezt a meccset elvileg febr. 24-én rendezik majd.
 
Következő mérkőzésünk ismét a Stoke ellen lesz, kedden látogatunk hozzájuk, elmaradt PL meccs pótlásaként, januárban maradt el, az eltolódó Liga-kupa elődöntő miatt. A mérkőzést az ES2 élőben közvetíti elvileg 20.45-től.
 
 
Come on Citizens!
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr471756326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

one citizen 2010.02.14. 08:25:06

felváltva mennek a jó és a szörnyű meccsek:)

Blackburn-t megcsapjuk, Everton ellen vereség, majd MU ellen kiesünk

Portsmouth ellen nagyon rossz játék, de legalább győzelem, majd Hull ellen ismét vereség

Bolton ellen ismét győzelem, majd Stoke ellen borzasztó döntetlen
most jó meccs jön elvileg Stoke ellen, és majd a Pool ellen égünk:D

ez már csak egy ilyen fura szezon

tegnapi meccsről semmi jót nem lehet írni, Bridge esetében is szomorú, hogy ilyen magánéleti botrány után kezd csak el normálisan focizni, de legalább pozitív jeleket mutatott elmúlt 2 meccsén, legalább tartsa meg ezt a formát

köv. meccsre kell koncentrálni, ami most megint a Stoke, herótunk lesz tőlük lassan:)

ha talán kiesnénk az FA-ből, legjobb a PL szempontjából az lenne, ha a Spurs és a Villa továbbmenne, hadd fáradjanak még 1-2 meccsen
ha meg mi jutunk tovább, akkor meg essenek ki, annál könnyebb lesz nekünk:D

mindenesetre hajrá City!

(ja SWP gólja óriási vicc volt, még a kapufa is benne volt, a védő hova csúszott, stb.:D)

man city 2010.02.14. 08:58:01

nagy szopás volt, 3/4-ed csapat nem érdemelne fizetést a héten kb. annyira fos volt, ami mutattak

ha így játszunk idegenben is majd simán kikapunk, sőt ha kedden így toljuk, akkor is bukó lesz
Petrov/Ireland kb. mindent elkúrtak tegnap, Zabaleta 1 vicc, meg az egész támadásépíti folyamat egy nagy poén

az a védekezés Fuller góljánál gyönyörű volt...

fél csapat beleszart a meccsbe, óriási

black:roll 2010.02.14. 11:53:02

ez van ezt kell szeretni, még nem estünk azért ki, előző 2 körben is idegenben mentünk tovább:)
persze ez lesz a legnehezebb most majd

nem mennék bele a részletekbe, de azt ki kell emelni, hogy nem akartunk nyerni pontosabban nem tettünk meg mindent azért, hogy továbbmenjünk, ez nem túl biztató

gyáva/rossz megoldásokat választottunk sokszor, főleg támadásoknál, illetve nem koncentráltunk eléggé, amikor kellett volna

Stoke-ot én már most unom, mi lesz ha a további két meccsen nem is nyerünk?:D

egy sima meccsből csináltunk egy necces idegenbeli meccset pluszba, ha ez jó nekik, akkor oké:)

Go City!

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.14. 12:48:03

sokan formán kívül vannak, pedig páran közülük rendre a kezdőben vannak és így is

ha ez megoldódna sztem hoznánk a meccseket sorba, így viszont sokszor "megakadunk", csak már egyre kevesebb hiba fér bele...

off

Vidic-ért megyünk!:D
persze kb 0 az esélye

www.rs.goal.com/en/news/11/transfer-zone/2010/02/14/1790209/manchester-city-line-up-shock-nemanja-vidic-swoop-from-cross

Richards 2010.02.14. 18:30:03

rettentő motiválatlannak tűnt a csapat, én inkább így mondanám

1 nagy csapat nem áll le 1-0-nál, lásd Chelsea

nem is lenne baj az X, ha a Stoke nagyon jó lett volna, de a meccs nagyrsézbéen közük sem volt a meccshez, mi meg mintha nem akartunk volna potot tenni az i-re:)

próbálkoztunk, de hát kb. 0 hatékonysággal, az a Barry fejes a végén bemehetett volna, de nem ment...

most javíthatunk a Stoke ellen:D

Richards 2010.02.14. 18:33:58

Spurs is Xelt amúgy, nekik is van +1 meccsük, igaz otthon fogadják a Bolton-t

Fulham gond nélkül, viszont a Villa épphogy egyenlíteni tudott, így valszeg ők is meccset ismételnek, otthon a Crystal P. ellen

na jó van még pár percük, de sztem nem jönnek már vissza

Caicedo pedig gólt lőtt a Malaga-ban

még nincs sorsolás amúgy?

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.14. 18:52:32

de van:D

Chelsea-t kaptunk idegenben:DDDDDD

úgy tudtam:D

Portsmouth v Birmingham
Reading/West Brom v Crystal Palace/Aston Villa
Fulham v Bolton/Spurs
Chelsea v Man City/Stoke

ha továbbmegyünk esetleg, akkor mehetünk a Chelsea-hez:D

még ez is bazz, még ez is:D

Richards 2010.02.14. 18:58:11

@crazy_horse: óriási:D

nagyon komoly, főleg ha ugyanannyi esély volt, hogy a Pompey-t fogadjuk majd

a döntőben már nem találkozunk velük az biztos, de lehet, hogy már itt sem:DD

one citizen 2010.02.14. 20:22:07

na szép

persze a Stoke-ot sem lesz könnyű kiejteni, talán sikerülni fog

azért vmivel jobb, hogy a köv. körben legalább nem a Stoke-ot kaptunk ismét:DD

Vladi Weiss 2010.02.14. 21:41:41

Ha FA-kupát akarunk nyerni, akkor mindenkit meg kell verni.:D
Amennyire meg tudjuk nehezíteni saját dolgunkat, 11-esekkel megyünk tovább a Stoke ellen, majd Chelsea ellen X és megismételt meccs.:)

Szóval most kevesebb, mint 1 hónap alatt 2 Stoke meccs idegenben, ha a 2.-kat sikerrel vesszük, akkor 2 Chelsea meccs is idegenben, + még fogadjuk a Pool-t és a Spurs-t.
Elmehet a szezon, de akár nagyon jó helyzetben is kerülhetünk,ez utóbbi lenne a legjobb, kezdésként a Stoke-ot kéne verni nemsokára.

A tegnapi meccsből sokat lehet tanulni, ahogy a Hull elleniből is, remélem mki levonja a a tanulságokat és nem követjük el az ilyen hibákat legközelebb.

black:roll 2010.02.15. 13:02:50

holnapi meccsről csupa rossz hír:
Tevez, Bellamy, Kompany lehet nem is játszhat
SWP-Petrov-Ireland meg kisebb rúgásokat kaptak a Stoke ellen, de ha ők sem játszanak, akkor ki más játszhatna:D

szóval kedden Stoke, majd vasárnap Pool, álmodni sem merek a 6 pontról...

Lamps08 2010.02.15. 13:30:23

nem tudom miért nem tud a City sokkal állandóbb teljesítményt nyújtani, azért ennyi hónap után már elvárható lenne, de sokszor ennek nyoma sincs a meccseiken

nem örültem, hogy a City/Stoke győztesét kaptuk az FA-kupában, bár mégis jobb, hogy mi leszünk majd otthon:)

ha minden igaz 1 héten belül lenne a 2 meccs
mondjuk nekünk meg kezdődik a BL éppen jövőhéten a City elleni PL meccs előtt, nem kicsit lenne zsúfolt az az időszak, ha mondjuk 2 Inter és 2 City elleni találkozó is lenne 2-2.5 héten belül

double 2010.02.15. 16:23:43

@black:roll: micsoda jó hírek:D

nem tudom hogyan nyerhetünk holnap

kell 1 mákos gól és be kell állni 10 emberrel védekezni esetleg?:D

nem kapunk annyi gólt, mint Hughes alatt, de nem is lövünk annyit

február 13/16/24 vagyis 1.5 héten belül 3-szor játszunk a Stoke City-vel:D
maradék 2-t nyerni kéne valahogy mindenképp

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.15. 22:55:27

SWP és Ireland valszeg lesz, Petrov nem biztos

Kompany nem tudom miért sérült, talán azért mert a Bolton ellen túl hamar hoztuk vissza?

RSC-t akár megkockáztatnám a kezdőben is, elnézve Ade 1 kapura lövés/meccs átlagát, olyan rossz RSC sem lehet...
ketten együtt valszeg nem kezdenek, érdekes lesz, hogy Mancini milyen taktikát választ

Benítez a hétvégi Pool meccs kapcsán elmondta, hogy optimista, bár kemény meccs lesz, a City-nek több nehéz meccs van hátra a bajnokságban, ez sajnos igaz, valamint, hogy ez az 1 meccs nem dönt a 4. helyről
Benayoun valszeg visszatér, Torres talán még nem

ők csütörtökön fogadják a román Unirea-t, mi meg holnap megyünk a Stoke-hoz, tehát végül is mi többet pihenhetünk vasárnapig

carlitos 2010.02.16. 09:19:24

Sajna Tévez nem fog játszani, hétvégén is azért volt távol az FA kupa meccstől, mert kórházban volt a feleségével Buenos Airesben - megszületett a 2. kislánya.

black:roll 2010.02.16. 10:28:16

@carlitos: www.telegraph.co.uk/sport/football/leagues/premierleague/mancity/7245793/Carlos-Tevez-to-miss-Manchester-Citys-Premier-League-showdown-with-Liverpool.html

itt meg azt írják, bár konkrétum nincs, hogy még a Pool meccset is kihagyhatja Tevez sajnos

nagy kár lenne, mert a Pool ellen főleg kellene már játszania, hozza Manchester-be a gyereket, családot stb., nehogy ott maradjon:D

Kranczy 2010.02.16. 11:13:40

A Birmingham City megtartaná Hartot

www.fourfourtwo.hu/regio-hirek/1831

Vieira: Jó döntést hoztam!

www.fourfourtwo.hu/regio-hirek/1838

Benítez: Nem a City elleni meccs fog dönteni

Kranczy 2010.02.16. 11:18:42

Előzetes: Stoke City - Manchester City

"Shaun Wright-Phillips, Stephen Ireland és Martin Petrov is kisebb sérülést szenvedett hétvégén, így kihagyhatják a ma esti meccset."

www.fourfourtwo.hu/regio-hirek/1917

carlitos 2010.02.16. 11:44:22

@Kranczy: ez remek, akkor valóban kellene már Santa Cruz, meg Adam Johnson is! Le kell győzni a Stoke-ot és kész!
p.s. látom már te sem "látogatod" az mcfc.hu oldalt...:-)

carlitos 2010.02.16. 11:50:16

várható kezdő 11:
Given-Onouha, Touré, Lescott, Bridge- Vierira, de Jong, Zabaleta- A. Johnson, Santa Cruz, Adebayor

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.16. 12:03:53

nemsokára kikerül az előzetes amúgy:)
süti beállítások módosítása