Kiestünk az FA-kupából is. Sőt, még a meccset sem láttuk. Így az összefoglaló is eléggé foghíjas lesz, illetve arra építünk, amit a ma reggel megtudtunk a meccsről. Nem játszott rosszul a Man City, bár ez elég érdekesen hangzik, miután hosszabbításban a Stoke simán elintézett bennünket. Kitson, Shawcross, Tuncay, Bellamy góljai és rövid eszmefuttatás a tovább után erről a meccsről és a közeli jövőről.

 
 
 
 
 
 
 
 
 Katt tovább!
 
 
Stadion: Britannia Stadium
Nézőszám: 21,813
Játékvezető: Steve Bennett
 
Eredmény: 1-1, majd 3-1 hosszabbításban (Kitson 79’; Shawcross 95’; Tuncay 99’, illetve Bellamy 81’)
 
Kezdők:

Stoke City:
 
Sorensen, Whitehead, Shawcross, Huth, Collins, Lawrence (Pugh 70’), Whelan, Diao (Tuncay 54’), Delap, Sidibe (Kitson 74’), Fuller
 
Manchester City:
 
Given, Richards, Bridge (Santa Cruz 85’), Onuoha, Lescott, Zabaleta, Ireland (Wright-Phillips 61’), Kompany, Barry (Sylvinho 108’), Bellamy, Adebayor
 
Sárga lapok: Sidibe, Fuller, Shawcross, Huth, Pugh, illetve Richards, Zabaleta, Bellamy
 
Piros lap: Adebayor
 
Statisztika:
 
 
Stoke City
Man City
Lövések (kaput eltaláló)
10(6)
15(9)
Szabálytalanságok
19
15
Szögletek
8
9
Lesek
2
2
Labdabirtoklás
46%
54%
Sárga lap
5
3
Piros lap
0
1
Védések
7
3
 
Először is beteszünk egy hosszabb összefoglalót, ez mégis korrektebb képet adhat a meccsről, mint a mi írásunk „látatlanból”. A videó linkjét köszönjük Kranczy-nak:
 
 
Az 1. félidőben meglehetősen sokat támadtunk, kis túlzással több akciót vezettünk, mint az ezt megelőző 3 meccsen együtt. Ezt mutatja is a lövések aránya, 9 ment kapura, Pool ellen pl. csak 1 ilyen volt. Több nagyobb helyzet is akadt, de nem sikerült gólra váltani őket, Barry közelről és Bellamy ziccerben hibázott. Sokkal aktívabb volt a Man City, úgy tűnt, hogy ez már nem az impotens, támadásokat kialakítani sem tudó Man City. A helyzetek ki nem használására aztán ráfizettünk. 2. félidőben már nem volt annyira folyamatos a Man City játéka, a Stoke kezdett feljönni, szokásos pontrúgások/bedobások, náluk ez mindig életveszély. Man City kezdett fáradni, koncentráltság csökkent. és hát a Britannia sem a vendégeket segítette.
 
79. percben Stoke támadást vezetetett,  Kitson-Tuncay páros baromi könnyen megzavarta a védőinket, főleg Bridge mozgását nem értettük, a vége az lett, hogy Kitson belőtte. 1-0.
 
 
 
2 teljes perc sem telt el, Man City támadott, Ade vett le mellel egy labdát Bellamy-nak, aki középen helyezkedett végre, nem kint szélen, így be tudta lőni a labdát a kapuba. 1-1.
 
 
A rendes játékidő végéig még volt 1-2 lehetőség, de inkább a Stoke számára. A hosszabbítást még megelőzte egy akció, mikor Adebayor próbált elmenni, de védője a mezét húzva próbálta visszatartani, ugyanilyenért Richards miatt 11-est ítéltek ellenünk az Everton meccsen, csak sajnos Ade kicsit ingerülten visszaütött, bár nem volt egy durva ütés, de sajnos megér egy pirosat. További eltiltásról még nincs hír, bár az FA-t ismerve a 3 meccs borítékolható. A hosszabbításban pedig minden úgy történt, ahogy az a Stoke-nak jó volt.
95. percben jött a legendás Delap bedobás. A védők helyezkedése és Given felugrása, hogy kiöklözze a labdát, az „no comment” kategória. 2-1.
 
 
99. percben Tuncay csinált bohócot a védőinkből. Bár az akció úgy kezdődött, hogy Onuoha félpályánál bohóckodott, Lescott sem tudta elszedni a labdát, majd Zabaleta és SWP is asszisztált. 3-1.
 
 
 
Taktika/játékosok értékelésénél arra szorítkozunk, amiket máshol olvastunk: Lescott, Adebayor, Zabaleta a jobbak között volt, állítólag Lescott nagyon jó volt. Kompany-nak nem tett jót, hogy a középpályán szerepelt. Zabaleta jobbszélső középpályásként szerepelt, Bellamy nem volt nagy formában gólja ellenére, viszont sokkal több helyzete van, amikor középre van tolva, nem pedig szélen ügyeskedik. Ez részben megoldás lehet a kevés csatár okozta problémára, Johnson-nak át kell vennie a baloldali középpályás szerepét, így Bellamy Ade mellett/ mögött vagy Tevez-el párban is játszhat. Onuoha hosszú idő után kapott lehetőséget, sajnos volt pár hibája. Given nem védett jól, az egyik gólnál a kijövetele ismét szörnyűre sikerült. Richards, Barry nem igazán hozták magukat, ahogy a cserék egyike sem. Bridge nagyon kevés, már egy Stoke ellen is, Ireland pedig olyan messze van az optimális jó formájától, amilyen messze csak lehet.  Nem láttuk a meccset, de kb. a fentieket tudtuk leszűrni máshol olvasottakból.
 
Meccs emberét is nehéz látatlanban kiválasztani, több helyen írták Fuller-t, Shawcross-t és Delap-et. is. Felőlünk ők 3-an is lehetnek együtt, igazán mind1. :)
 
Így búcsúztunk az FA-kupától is, az 5. körben. Meglehetősen „letisztult” így a szezonunk hátralevő része: 12 PL meccsünk van hátra, semmi több. Ennyi lehetőségünk van arra, hogy kiharcoljuk a már többször deklarált idei célt, a top4-es helyezést, ami Bajnokok Ligája indulást érne. Jelenleg 46 ponttal vagyunk 5. helyen a PL-ben, 1 meccsel kevesebbet játszva, így a száraz tények alapján csak a mi kezünkben van a sorsunk. Túl nagy optimizmusra még sincs semmi okunk igazából. Meglátjuk.
 
Az FA-kupa innentől nélkülünk megy tovább, a legjobb 8 párosítása:
 
Chelsea v Stoke City
Fulham v Tottenham Hotspur
Reading v Aston Villa
Portsmouth v Birmingham City

Mi a Pompey-nak drukkolunk!
 
Következő mérkőzésünket a PL-ben fogjuk játszani, már szombat koradélután, 13.45-től, amikor is a Chelsea-hez látogatunk. Eurosport2 elvileg élőben közvetíti a találkozót. Semmi mást nem lehet elmondani egyelőre erről, csak azt, hogy:
 
Come on Citizens!
 
Ireland7, crazy_horse

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr791788768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

double 2010.02.25. 10:14:07

kösz, hogy legalább megírtátok, sztem senki nem nagyon látta a meccset:)

tényleg voltak helyzeteink, de miért is lett volna olyan mákunk, hogy elmegyünk 2 góllal félidőben...

ehelyett kiesés + piros+lehetséges eltiltás+120 perc játék, totál kifáradás...

nem is nagyon foglalkozom ezzel a meccsel, nincs mit csinálni vele, volt 1 lehetőségünk otthon, nem éltünk vele, volt még 1, ezzel sem, nem érdemeltünk volna továbbjutást sehogy sem
az meg világos, hogy a Chelsea ellen kiesünk kb. 80%-os eséllyel

most tényleg arra a maradék ár meccsre kell koncentrálni, több idő lesz pihenni is, nincs annyira zsúfolt meccs-sorozat most

hátha beakad az a 4. hely...

COME ON CITY!

Vladi Weiss 2010.02.25. 11:20:15

Sajnálom, hogy nem tudtuk megragadni az alkalmat, úgy gondoltam, hogy 1 jó menetelés még kinézhet nekünk az Fa-kupában, bár a Chelsea ellen kisebb csoda kellett volna, de talán sikerülhetett volna, persze így már nem.

Vmi nagy baj van a csapatnál, Mancini jól kezdett, jónak tűnt minden, azóta viszont minden rosszul alakul.

Fa-kupában is mentünk 2 kört, Boro és Scunthorpe ellen, majd belefutunk egy alsóházi PL csapatba és ki is esünk. Ez abszolút kudarc sztem. Ennél többet vártam sokkal az idei kupákból. Mert a MU ellen még ki lehet esni, mert jóval erősebbek. De a Stoke is?

PL meccsekre nem tudom, hogyan fogunk készülni, de minden döntetlen/vereség a 7. helyhez visz közelebb, és hát lesz pár ilyen nyilván. És még azt sem mondhatjuk, hogy alakul a csapategység, hasznosan telik ez a szezon, mert még mindig nem vagyunk sehol csapatként, két hónappal a vége előtt.

Mindenesetre hajrá City!

black:roll 2010.02.25. 12:13:02

nem tudom hány rossz meccsünk lesz még zsinórban

most megyünk a Chelsea-hez szombaton, azt követő szombaton jön hozzánk a Spurs

a 6 pont kicsit túl szép lenne, 4 ponttal azért még lenne némi esélyünk top4-re, 2 ponttal már nem hiszem
(bár a többiek is mennek még a Chelsea-hez asszem)

tegnap csak az történt, ami annyira tipikus volt, most végre volt jobb játék is a részünkről részben és kikaptunk, mint a franc
amikor tök szarul játszunk, eseménytelenül, akkor csak X van...
zsinórban 4. X Mancini számláján, most hétvégén már az 5.-nek is örülnék

ha megint összejön 8 X zsinórban beszarok komolyan

amúgy meg az a gond, hogy nincsen 1 jó kezdőnk se, nincs jó balhátvédünk, jobb hátvéd poszt még oké Rchards/zabaleta-val, bár csak éppen hogy

De Jong/Barry nyilván adott, bár a támadásoknál nem elég hasznosak, ha Vieira játszik mellettük az defenzív, ha Ireland, az megint haszontalan

most vagy Tevez-t vagy Bellamy-t kéne kipróbálni támadó középpályásként, vagy pedig azt a 4-4-2-t, amit a Pool ellen toltunk, csak Ireland helyett Tevez
(széleken Bellamy és Johnson)

remélem ilyesmi lesz a kezdőnk a Chelsea ellen nem tartom kizártnak a pontszerzést, bármilyen szar formában vagyunk(bár ezzel a MU-nak is kaparnánk a gesztenyét:D)
nem volt vmi túl jó a Chelsea az Inter ellen, persze nem is könnyű Mourinho csapata ellen...

Ade-ról vmi ? megkapja a 3 meccses eltiltást végül ?

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.25. 17:49:05

@black:roll: még nem tiltották el, sztem csak készülnek a döntésre:)

legnagyobb hír ma tényleg Bridge "visszavonulása", ami érthető is részben, meg hát saját szuverén joga így dönteni
bár ahogyan játszik idén, nem tudom mennyi helye van egy VB-esélyes csapat kezdőjében egyáltalán...

mondjuk a hétvégi meccsen érdekes lesz, mert Terry és ő együtt lesznek pályán, nehogy vmi karaterúgással leszedje Terry-t:D

Richards 2010.02.25. 18:23:31

én se láttam a meccset, de hát akkor annyi jó volt benne ezek szerint, hogy legalább voltak támadásaink, mert tényleg borzasztó volt már az elmúlt meccseken a gólínség, pontosabb a "helyzetínség", mert még helyzetünk is alig volt eddig
most volt pár, de hiába, Mancini is ezt okolja, hogy nem lőttük be ezeket
mondjuk ettől még nem kellett volna beszopni 3 gólt...

abszolút lett volna esélyünk ebben a kupában, oké a Chelsea óriási falat, de nincs lehetetlen , ha a Leeds elveri a Mu-t, akkor mi is el verhettük volna akár a Chelsea-t ki tudja
pláne, hogy az Arse-Manure-Pool trió már sehol sem volt...

mondjuk a MU elleni Liga-kupa kiesésnél sokkal mérgesebb voltam, mit tegnap, azt jobban átéltem, meg hát a piszkos MU ellen, hát az jobban fájt

sok időbe fog telni míg a klub "mentalitása" megváltozik, mert sztem az is beleszámít, hogy ez a klub nem nyer semmit és nem is fog, ezt le kell vetkőzni
nehéz egyik pillanatról a másikra, de talán sikerülni fog...

Chelsea elleni meccs döntő fontosságú lehet a 4. hely szempontjából, ez igaz a többi maradékmeccsre is persze:), sztem sem leszünk ott a végén, de a sok szar ellenére, ami történik még mindig jól állunk
ha sikerül az óriási lenne, ha nem, akkor sztem is megválunk Mancini-től

játszottunk már amúgy szombat ebédidőben idén? max. 1-szer talán, de amúgy nem:)
talán ez lesz a titok nyitja:D

Go City!

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.25. 19:34:21

én kicsit azt érzem, hogy nem lesz ebből 3 meccs Ade-nak, bár lehet, hogy igen:)
sztem nem volt ez olyan durva

mondjuk ha mégis megkapja, akkor holnap kell az FA-nek bejelenteni, mert szombaton délelőtt csak nem tiltják el a meccs előtt

Chelsea ellen nagy szükség lenne rá

Lamps08 2010.02.26. 06:07:08

hát kicsit örülök, mert így nem lesz több Chelsea-City meccs, csak a szombati, Stoke-ot annak ellenére könnyebb ellenfélnek gondolom, mint a City-t, hogy kivertek titeket...

tőlünk lesérült Cech 3-4 hetet biztos kihagy, a szezon legfontosabb szakaszában, borzalom...
Hilárió gyenge vicc kapus, remélem nem fog rajta sok meccs elmenni

a hétvégi derbi sztem X lesz, legalábbis ilyen érzésem van most

one citizen 2010.02.26. 07:57:08

hát azért kicsit többet hittem a védelemről, mostanában már nem kaptunk 3 gólt, Stoke meg bever 3 gólt ?
pár fordulóval ezelőtt, minta ők lőtték volna a legkevesebb gólt a PL-ben

elég amatőr védekezés volt mind a három gólunknál

most már tényleg csak a Premier League maradt, máshol már nem mondhatunk csődöt:)
6. helyet jósolok most, csak a csoda segíthet, bár rajtunk még az sem(hisz az arabok érkezése volt a legnagyobb csoda ugyebár)

játszunk pár szép meccset, aztán meglátjuk mire elég, 4. helyhez sajnos sokkal több kell, mint pár jó meccs

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.26. 10:37:44

@Ireland7: nem lesz 3 meccs neki?:D

tényleg nem, mert 4 lett neki:(

www.manchestereveningnews.co.uk/sport/football/manchester_city/s/1194007_adebayor_banned_for_four_matches

beszarás, ez viszont azért durva, mert most ritkábban lesz meccsünk szinte csak hetente 1, így most 4 hétig nem léphet pályára Adebayor...

fuck fuck fuck FA

Richards 2010.02.26. 10:59:35

@crazy_horse: hát ez szopás, szokásos...

csak azt nem értem hová tűnt a Tottenham elleni meccsünk

mert úgy volt, hogy most Chelsea, jövőhéten Tottenham, de már nincs benne a sorsolásunkban

így viszont tényleg azt a 4 meccset hagyja ki Ade, amit írnak tehát Chelsea, Sunderland,Fulham, Wigan

ami konkrétan azt jelenti, hogy legközelebb Ade ápr. 3-án játszhat a Burnley ellen
szegény Ade most bő 1 hónapot kiülhet, talán a maradék jó formája is el fog veszni...
pláne szegény Man City, iszonyat fontos meccseken egyetlen magas csatárunk RSC lesz...

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.26. 11:04:09

@Richards: pont ezt nézeggetem én is

a Spurs elleni meccs azért kerül le műsorról, mert ők azon a hétvégé Fa-kupa meccset tolnak

ezzel csak az a baj, hogy irreális módon egész márciusban CSAK 3 meccsünk lesz, remélem beteszik az Everton meccset erre a hónapra így...
különben beteszik majd áprilisban a Spurs/Everton elleni nehéz meccseket, amikor ott amúgy is játszunk a MU-val és Arsenal-al
FA ki fog pécézni minket, nagyon úgy tűnik egyelőre

mondom én hogy fuck fuck fuck FA

Richards 2010.02.26. 11:09:37

@crazy_horse: ez tényleg undorító, az augusztusban elmaradó Everton meccset jó hogy nem idén augusztusban fogjuk pótolni:D

attól, hogy a Spurs Fa-kupát játszik, attól még le lehetne játszani a meccset pl. 3 nappal később
hétközi meccsként, van erre sok példa

3 meccs márciusban, hát az elég unalmas hónap lesz akkor:), és mennyire frusztráló, ha nem is nyerjük meg őket

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.26. 12:23:47

naiv voltam, többet nem leszek...
:)

Tevez már megérkezett Londonba, holnap 2-kor meccs van, tán nem is éri meg felutaznia Manchester-be:)

hogy 1 jó hír is legyen mára...
süti beállítások módosítása