A március nem lesz túl zsúfolt a Man City számára. Mindössze 4 bajnoki meccset fog játszani a csapat, ezt a 4-et is március 2. felében csak. Mivel az FA-kupából is kiestünk, így egyébként is csak bajnoki meccsek vannak hátra a szezon végéig, összesen 11. Éppen ma barátságos meccseket is szerveznek világszerte, jó pár játékosunk tesz eleget efelé kötelezettségének is a héten.

 
A tovább után tehát a márciusi meccsekről röviden.
 
De még ezelőtt rövid áttekintés a februári teljesítményünkről. Februárban volt összesen 7 meccsünk. Ebből 5 PL meccs és 2 FA-kupa találkozó. A bajnoki meccsek nem igazán úgy alakultak, ahogyan azt vártuk.   Kezdésként kikaptunk a Hull ellen idegenben 2-1-re. Ezen felbőszülve viszonylag simábban vertük otthon a Bolton-t 2-0-ra. Stoke City-vel sem 1-szer kellett játszanunk a hónapban, a bajnoki meccs sajnos 1-1-es döntetlenre végződött. Majd jött a szezon meccseként is beharangozott City-Pool találkozó, ami rémunalmas 0-0-val fejeződött be. A hónap végére pedig maradt a „happy end”, mikor a Chelsea-t a Stamford Bridge-en sikerült elkapni 4-2-re. Az 5 bajnoki meccs között, magunknak tettük komolytalanná az FA-kupa szereplésünket, hiszen otthon kezdhettünk a Stoke ellen. Ennek ellenére csak 1-1-es döntetlenre futotta, így mehettünk hozzájuk idegenbe is.  Ahol szintén 1-1 lett a vége, de hosszabbításban a Stoke 3-1-re nyert végül, így kiestünk, ők pedig a Chelsea-hez látogatnak a következő körben, vagyis most hétvégén. Nem mellékesen Vieira és Adebayor eltiltása is 1-1 Stoke elleni meccsről származott, nem volt elég, hogy se a bajnoki, se a kupa meccsen nem tudtuk őket megverni.
 
Március
 
4 PL meccs. Néhány játékosunknak még a válogatottban is szerepelnie kell. Elég érdekesen alakult a hónap előzetesen, hisz azt tudtuk már legalább 1 hete, hogy a Tottenham elleni bajnoki meccs, ami ezen a hétvégén lett volna el fog maradni, mert ők FA-kupa meccset játszanak. Ekkor úgy tűnt, hogy 3 meccsünk lesz csak a hónapban. De az augusztusból elmaradt Everton elleni (régóta várt) meccsünket végre betűzték a naptári programban, így kiderült, hogy ebben a hónapban velük is meg kell mérkőznünk. Viszont nagyon úgy tűnik, hogy a Spurs elleni meccs így áprilisban lesz valamikor, ami a legnehezebb hónapunk egyébként is.
 
A márciusi program:
 
03.14. Sunderland – Man City
03.21. Fulham – Man City
03.24. Man City – Everton
03.29. Man City – Wigan
 
 
Tehát az első 13 napon nincs meccsünk, aztán 15 napon belül 4 is. Nem a legjobb elosztás. Két idegenbeli, amivel rendre gondunk van általában, valamint két hazai, ahol azért optimistábbak lehetünk, pláne, hogy egyetlen hazai pályán veretlen csapat vagyunk idén a PL-ben.  
 
A Sunderland elleni meccsig is még 10-et kell aludni legalább, viszont ezt nevezhetjük létfontosság meccsnek, ahol győzni kell, mese nélkül. Ha van csapat, amely szörnyű formában van, akkor az a Sunderland. Ezt leginkább az támaszthatja alá, hogy elmúlt 14 PL meccsükből egyet nem tudtak megnyerni! Utoljára még novemberben verték meg az Arsenal-t otthon, azóta vagy döntetlen, vagy vereség az eredményük. A télen (december- január-február) 15 meccsből csak 1-et nyertek, azt is az FA-kupában a Barrow ellen. Decemberben vertük meg mi is őket még otthon 4-3-ra, ez volt Hughes utolsó meccse a City kispadján. Ez a 3 pont kötelező, nagy valószínűséggel riválisaink is be fogják húzni.  (Ők nem pihenhetnek annyit, mint mi, hiszen a meccs előtti napokban a Bolton ellen van 1 PL meccsük.)
 
1 hétre rá a Fulham-hez látogatunk, ami nagyon kemény dió lesz. Nem lebecsülve az Everton-t, talán a legnehezebb meccsünk a hónapban. Amennyire nem jó csapat a Fulham idegenben, annyira jó otthon. Persze ez sem igaz, hisz ellenünk idegenben 2-0-ról álltak fel még ősszel, és lett 2-2 a vége. Viszont otthon nem sokszor kapott ki a londoni csapat, 14 meccsből mindössze 3-szor, emellé an 9 győzelmük is. Mindössze 2 ponttal gyűjtöttek hazai pályán kevesebbet, mint mi.  Ez a 3 vereség is a Chelsea, Arsenal és Villa ellen sikerült, de elverték a MU-t 3-0-ra, a Pool-t 3-1-re, szóval piszok nehéz meccsre számíthatunk. 1 pont a reális belőle.
 
Sok pihenésre idő nincs, hisz 3 nap múlva fogadjuk az Everton-t. Sokszor volt már szó a kommentekben is arról, hogy miért kellett eddig várni erre a meccsre. Reális magyarázat nincs, biztosan lett volna lehetőség betenni a naptárba a meccset eddig is. Annak ellenére, hogy mi a hazai kupákban meneteltünk egy ideig, az Everton pedig az EL-ből esett ki csak nem olyan régen. Idegenben kikaptunk 2-0-ra tőlük, de úgy, hogy mozdulni sem bírtunk, kvázi leiskoláztak bennünket. Nagyon nehéz meccs ez is, de optimistán győzelmet várunk, hazai pályán nem hibázhatunk sem alsóházi, sem középmezőnybeli csapattal szemben, bármelyik ilyen bukta a top4-be kerülhet a végén.   
 
A hónap végére pedig marad még egy „könnyebb” meccs, hazai pályán fogadjuk a Wigan-t. Ahogy a Sunderland, úgy a Wigan sincs jó formában, a kiesési harc egyik tagjaként a Wigan-nek sürgősen pontokat kel gyűjtenie. Idegenben csak 1-1-es döntetlenre futotta ellenük, amely meccs része volt a zsinórban 8 döntetlent számoló őszi szériánknak. Elmúlt 13 bajnokijukból csak 1-et nyertek meg. Remélhetőleg nem a tipikus City játékot hozva fogjuk 1 vagy 3 ponttal megajándékozni olyan csapatokat, mint a Sunderland vagy a Wigan. Itt is győzelmet várunk.
 
Könnyű összegezni, 4 meccsből a két hazai győzelem abszolút elvárás, idegenben a Sunderland-en át kell hasítanunk, míg a Fulham ellen az 1 pont is jó eredmények számít. Ez összesen 10 pont a maximális 12-ből. Ez igazából a minimum, amit el kellene érnünk ebben a hónapban. Még ennyivel sem biztos, hogy fel tudunk lépni a 4. helyre, hisz a riválisoknak talán még ennyire sem nehéz meccseik lesznek. Előző hónapban az 5 bajnoki meccsből 11 pontot reméltünk, de csak 8 lett belőle. Ha most is hibázunk, akkor az már túl sok lesz a végére.
 
(Még a héten megpróbálunk összehozni egy átfogóbb posztot részletes sorsolással mind a 4 top4-re törekvő csapattól, hogy jobban lássuk ezt az utolsó 10-11 meccses hajrát, mert egyértelmű, hogy most dől el a 4. hely sorsa, pontosabban most ér finisbe a harc. Számolunk, jósolunk, tervezünk, hátha ki fogjuk tudni hozni a City-t a 4. helyre. :D)
 
Válogatott játékosainknak pedig sok sikert, de a legfontosabb, hogy sérülés nélkül térjenek vissza a szezon legnehezebb és egyben utolsó szakaszára.
 
Come on Citizens!
  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr301805733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

black:roll 2010.03.03. 16:20:08

sztem még 1-szer sem jött be az ilyen irányú jóslat, mármint havonta:D
na persze nekem se:D

Sunderlan, Wigan 6 pont, Fulham 1 vagy 0, ott simán kinézek belőlünk olyan leblokkolást, mint az Everton vagy Spurs ellen csináltunk korábban
Everton ellen pedig 1 vagy 3 pont

sajnos elég biztos, hogy 12 pont nem lesz, 10 is csak akkor, ha nem jön elő a szokásos balfasz játékunk, talán a Chelsea elleni siker mentálisan megváltoztatja a játékosokat

Adebayor pedig csak a Wigan térhet vissza majd, addig rá leszünk szorulva a Bellamy-Tevez duóra, akik remélem hozni fogják magukat

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.03. 16:53:06

@black:roll: nem az a cél, hogy eltaláljam:), arra ott a tippjáték:)

másrészt ha mindig eltaláltam volna, már kb. bajnokok lennénk:D

one citizen 2010.03.03. 17:50:02

9 pont vagy 10 pont lesz sztem, de ez nagyon fontos 9/10 pont, muszáj begyűjteni őket...

most már tényleg nincs vissza annyi, hogy sokat lehessen számolgatni, nem nagyon lehet hibázni ilyen meccseken
áprilistól majd lesz MU, Arsenal, Villa, Spurs is, na ott aztán besülünk vagy révbe érünk:)

hajrá City!

Kranczy 2010.03.04. 09:38:52

Barry és SWP jó formában. ;)

Man.City - Egyiptom 3:1

SWP 1 gól - 1 gólpassz
Barry 1 gólpassz

Szerintem 12 pontot gyűjtünk. ENNYI!!!

double 2010.03.04. 10:45:07

egyszerű hónapnak néz ki, de itt már minden jobban számít a szezon ezen szakaszában...

a Sunderland-et tényleg elverte mostanában mki aki számít, mi sem éghetünk be, Wigan elleni hazainak is fixnek kell lennie...

másik kettőn meg majd megmutathatjuk, hogy komolyan gondoljuk-e a top4-et...

annak örülök, hogy az utolsó meccsekre nem lesz sok kiesés ellen küzdő csapat, mert azok az utolsó 5-6 fordulóban óriásit szoktak küzdeni, hogy bennmaradjanak

csak hát kell még az is, hogy a riválisok bukdácsoljanak, remélem nekik sok sikerük nem lesz márciusban:D

Vladi Weiss 2010.03.04. 11:37:11

Weiss kezdő volt a válogatottban tegnap, igaz kikaptak.:)

Nyilatkozott is, hogy akar beszélni a Bolton menedzserével, hogy többször lehessen kezdő, hisz alig van pár bajnoki meccs hátra a szezonból, és még alig volt kezdő a Bolton-ban, és mindjárt itt a VB.

Máciusban pedig maximális odafigyelés mellett sztem sem lehetetlen a 12 pont, ami óriási nyomást helyzene a többi csapatra, de valóban a 9 vagy 10 pont a reális.
Miután lépéselőnyben vagyunk, így minden megszerzett 3 ponttal lépünk egy kicsit a 4. hely felé.

Bazi szoros lesz, ha lemaradunk is végül, akkor sem lesz kb. 4-5 pontos hátrányunk sztem.

Hajrá City!

Richards 2010.03.04. 23:25:44

hát én 10 pontot most aláírnék...

az 3 győzelem + 1 döntetlen

persze ha úgy focizunk idegenben, mint a Chelsea ellen, akkor bármi lehet:D

black:roll 2010.03.05. 10:55:51

minden hír arról szól, hogy a korábbi Arsenal legenda, Ian Wright a City-t szidja, mert még nem hosszabbítottunk SWP-vel olyan fizetésért, amilyet ő akarna:D

azért képviselhetné a (mostoha)fiának az érdekeit kicsit "szebben" is:)

SWP most tényleg jobb formában van, de a szezon nagy részében ramaty volt ő is, legnagyobb bajom vele, hogy felállt védelem ellen semmit nem ér, csak amikor kontrázni kell, emberhátrányban vannak a védők, mi meg gyors kontrát vezetünk, na akkor aranyat ér SWP
amúgy meg belevezeti a labdát a játékosban 10-ből 9-szer...

ennek ellenére hosszabbítanék vele, mert csereként még tökéletes lehet
süti beállítások módosítása