4 idegenbeli meccsünk lesz még a szezonban, ebből a második legnehezebb kétségtelenül a mai találkozó lesz. A Fulham-hez látogatni könnyű, onnan pontot vagy pontokat elhozni nagyon nehéz és értékes. A Man City kereken 1 hetet pihenhetett a meccsre a Sunderland elleni izgalmas döntetlen után, a Fulham viszont csütörtökön drámai csatában az olasz Juventust fektette két vállra, bejutva így az BL legjobb 8 csapata közé. Nagy kérdés, hogy az extra fáradtság vagy az extra motiváltság mutatkozik-e meg majd a Fulham játékán.
 
 
 
 
 
 
 
 
A tovább után a két csapat mai találkozójáról hosszabban, a meccs 16.00-kor kezdődik a Craven Cottage-en, sajnos csak csúszással adja az ES2 a meccset, stream-eket tudunk majd ajánlani.

 
Szokásos köröket megtéve elmondhatjuk, hogy a Fulham a szokásosnál kicsit (sokkal) jobb szezont fut, igaz a Liga-kupából hamar kiestek éppen a Man City ellen, de a bajnokságban hozzák az elvárt helyezést,  állnak még az FA-kupában, na meg az EL-ben is. Roy Hodgson munkája beérett, egy nem túl erős és változatos keretből rettentő masszív csapatot faragott, akik ellen nagyon nehéz jól játszani, főleg náluk idegenben. A PL-ben a londoni csapat 10. helyen áll 38 ponttal, 14 hazai meccsükből 9 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség a mérlegük, tehát 64%-ban megnyerik a hazai meccseiket, 78.5%-ban pedig nem veszítik el azokat. Utoljára január 30-án veszítettek otthon meccset, a Villa ellen kaptak ki 2-0-ra.
 
Eltiltottjuk nincs, ellenben a védő Pantsil és a csatár Andy Johnson biztosan hiányzik sérülés miatt, Elm és Etuhu (korábbi City játékos) játéka pedig kérdéses kisebb sérülés miatt, valószínűleg nem fognak rendelkezésre állni. Két tapasztalat játékos Greening és Murphy pedig kipihenten térhetnek vissza, hiszen eltiltás miatt nem játszhattak a Juve ellen csütörtökön. Ki kell emelni a PL legjobb magyarjának is a formáját, hiszen Gera Zoli ritka jól játszik mostanában, erről a Juve is be tudna számolni. ráadásul ősszel a Liga-kupa meccsen is betalált Zoli, ma hanyagolhatná ezt.

Amit még érdemes megemlíteni az a Fulham márciusi sorsolása, ami már felmerült a kommentek között is korábban:
Fulham-Tottenham FA-kupa meccs 0-0
 Juventus-Fulham EL-meccs 3-1
Man Utd-Fulham PL 3-0
Fulham-Juventus EL 4-1
Fulham-Man City PL
Tottenham-Fulham FA-kupa (visszavágó)
Hull City-Fulham PL
 
Ez azért olyan sorozat, amibe könnyen belefáradhat egy középcsapat. Közvetlenül a City meccs után a Spurs-höz mennek az FA-kupában, ami csak azért is lehet nekik fontos, mert ha sikerülne kiverni a Spurs-t, az elődöntőben a Portsmouth várna rájuk, ami már azt jelentené, hogy fél lábbal az FA-kupa döntőjébe is bekerülhetne a Fulham, mi erre pihentetnénk az ő helyükben a mai meccsen. :)
 
A Man City körül szorul a hurok, a Spurs menetel, egyre nehezebb lesz őket befogni, pláne döntetlenekkel. Jelenleg 6. helyen áll a csapat 50 ponttal, idegenbeli mérlegünk 15 meccsen 4 győzelem, 7 döntetlen és 4 vereség. Idegenbeli meccseink 26.6%-át nyerjük meg, de mondhatjuk azt is, hogy 73.4%-ban nem nyerünk idegenben. MA úgy léphetünk pályára, hogy tudjuk már a Villa eredményét (2-2 a Wolves ellen), a Spurs eredményét (2-1-es győzelem a Stoke ellen) és félig-meddig a Pool eredményét is, hiszen korábban kezdenek 1.5 órával, mint mi. Nem kérdéses persze, hogy a 4. helyhez a mai győzelem szinte kulcsfontosságú lenne.
 
Van friss sérült sajnos, méghozzá Bridge, aki 1 hónapra dőlt ki a játékból, talán április 2. felében tér vissza majd valamikor, a legnehezebb időszak lesz az, tele MU-Arsenal-Spurs-Villa elleni meccsekkel. Petrov még mindig nem tért vissza, de most már nagyon közel van hozzá, M. Johnson-ra pedig a köv. évtől számíthatunk majd. Adebayor még mindig eltiltott 2 meccs erejéig.
 
Itt is megemlítjük, hogy nagyon fontos a sorsolásunk jelenleg, ma a Fulham ellen játszunk idegenben, szerdán (március 24.) elmaradt meccset fogunk bepótolni hazai pályán az Everton ellen, héftőn (március 29.) pedig a Wigan-t fogadjuk szintén hazai pályán. 8 nap alatt 3 olyan meccs, ahol elviekben hibázhatnánk a top4 szempontjából. Nagyon nem mind1, hogy az áprilist 59 ponttal kezdjük, esetleg csak 56 vagy 55 ponttal.
A két csapat legutóbb októberben találkozott a PL-ben, akkor a City hazai pályán 2-0-s vezetést volt képes leadni, a vége 2-2 lett sajnos. Erről egy összefoglalót a hivatalos oldalon nézhettek meg:
 
Érdekességek:
 
  • Hazai pályán a Fulham utoljára 2005 novemberében győzte le a Man City-t.
  • A két csapat elmúlt 13 találkozójából 7 döntetlenre végződött, de az elmúlt 11 alkalommal mindkét csapat szerzett gólt meccseken a meccseken.
  • A két menedzser még jó 9 éve találkozott, akkor Mancini a Fiorentina-t vezette 2-1-es győzelemre Hodgson Udinese-je ellen.
  • Elmúlt 3 hazai PL meccsét a Fulham megnyerte
  • A Fulham az 1. félidőben mindössze 2-szer szerzet gólt elmúlt 10 meccsén a PL-ben.
  • A Man City csak 4 idegenbeli meccset tudott megnyerni, de a hátralévő 10 meccsből már csak 4-et játszik idegenben. De mindössze 4 vereséget könyvelhet el a City a bajnokságban eddig, ami rekord.
  • A Man City 11 döntetlent játszott eddig idén, ezzel másodikak a Stoke mögött, ők 12-nél tartanak.
 
Taktika/kezdő:
 
Ugye 1 dolog amit mi elképzelünk, meg 1 másik, amit Mancini kitalál. Nem érdemes ragaszkodni a 4-3-3-hoz, 4-51-hez, 4-4-2-höz, mert Mancini 20-30 perc után is át tudja bármikor forgatni a csapatot 1-2 húzással. Mi Ireland-nak most adnánk lehetőséget, persze nem látjuk, hogy edzéseken milyen szinten teljesít. Az ő játéka nagyon kellene a Fulham ellen, akiknek a védelme nagyon erős hazai pályán, feltörni is nehéz őket, fejjel aligha fogjuk megverni őket, pláne ha a Tevez vs. Hangeland párharcot nézzük, tehát ismét a lapos gyors passzos játékkal kéne kidrukkolni, amire azért néha képes a Fulham is. Ami még veszélyes náluk, az a széljáték, remekül tudják használni Duff-ot, Dempsey-t, sőt Gerával még középen is tudnak újat mutatni, nem beszélve Zamora fejjátékáról és idei formájáról. Tehát van mire figyelni bőven. Adja magát a kérdés, hogy ki lesz a balhátvédünk? A hírek szerint Garrido tölti be az űrt, de erre a posztra betehetnénk Zabaleta-t Barry-t, Lescott-ot, de még Sylvinho-t is.  Talán tényleg a kipihent Garrido lesz a megoldás. Középen nincs ok változtatásra, Kompany-Lescott duó maradhat. Jobboldalon Richards utolsó 2-3 meccs elég gyengére sikerült, de magassága miatt továbbra is ő kezd és nem Zabaleta. A középpályán nálunk NDJ-Barry-Ireland trió lenne, hogy legyen valaki, aki legalább megpróbál a támadásokat szervezni, még ha idén nem is megy neki a játék. Mancini-ből viszont a NDJ-Barry-Vieira triót nézzük ki inkább, ami a fejpárbajoknál jól jöhet. Ireland-et viszont minimum csereként bedobnánk, főleg ha az eredmény kínosan alakul. A támadótrió nem kérdéses most, Bellamy-Tevez- Adam Johnson, de a két szélsőnek ki kell segíteni a széleken, mert a Fulham ott veszélyes tud lenni, éppen ezért is tennénk egy támadóbb középpályát is a kezdőbe.
Ami biztos, hogy még 1 olyan gyenge 1. félidőt nem engedhet meg magának a City, mint a Sunderland ellen, mert a Fulham azt jobban meg tudja büntetni, Mancini is kiemelte, hogy a Sunderland elleni 2. félidei játékkal van keresnivalója a City-nek. Reméljük így lesz.
 
Tippünk a kezdőre: Given – Garrido, Lescott, Kompany, Richards – NDJ, Barry, Vieira – Bellamy, Tevez, A. Johnson.
Padon RSC, Ireland, SWP, akik bármikor bejöhetnek.
 
Tippünk a végeredményre: 1-1, a Sunderland ellen optimisták voltunk, mindhiába. Most reálisabb tippet adunk, de reméljük, hogy tévedünk a City javára. A védelmünk még mindig nem annyira hibátlan, hogy ne kapjunk gólt ez Fulham-től, a támadógépezet meg sokat csikorog, ahhoz hogy 2-3 gólt magabiztosan rúghassunk.
 
A találkozót Lee Probert vezeti, a Fulham-nek még nem dirigált idén meccset, a City-nek csak a rossz emlékű Man City-Hull City meccset, mikor 1-0-ás előnyben a 80. perc körül Touré nem túl komoly lerántásért befújt egy büntetőt a Hull javára, amit Bullard gólöröme tett híressé. A sors fintora, hogy azóta Mark Hughes-t és Phil Brown-t is kirúgták már.
 
A meccs 16.00-kor kezdődik, aki nem élőben akarja nézni, az 16.30-tól figyelje az ES2-t, aki élőben, az meg itt majd talál stream-et a meccs előtt.
 
COME ON CITIZENS!
 
Ireland7, crazy_horse

 

SOPCAST
LiveTVfootball [EN] - sop://broker.sopcast.com:3912/74348
LiveTVfootball [EN] - sop://broker1.sopcast.com:3912/74348
LiveTVfootball [EN] - http://livetvfootball.com/international2.html
AZ Sportz [EN] - sop://broker.sopcast.com:3912/90952
Eurosport 2 [ROM] - sop://broker.sopcast.com:3912/88392
Eurosport 2 [ROM] - sop://broker1.sopcast.com:3912/88392
Z1 Eurosport [ROM] - sop://broker.sopcast.com:3912/79080
Z1 Eurosport [ROM] - http://meciurionline.net/eurosport2-s.html


TVANTS
Eurosoccer 2 - tvants://list.tvants.com/tvants/?k=3e6a ... f3d654f8d9
Eurosoccer 2 - tvants://list.tvants.com/tvants/?k=7fae ... 1788bdd99a


PPLIVE
Eurosoccer 2 - http://ikan.pptv.com/p/6263/


Quick Media Links: -
http://www.atdhe.net/15580/watch-fulham ... ester-city
http://www.iraqgoals.net/7049-fulham-fc ... city-.html
http://azsportz02.blogspot.com/2010/03/ch2.html
http://eplsite.com/stream1.html
http://www.ilemi.com/1034/1/Watch-Fulha ... ter-City-/
http://www.ilemi.com/1036/2/Watch-Fulha ... ster-City/
http://livefooty.doctor-serv.com/sun21. ... nCity.html (sopcast plugin required)
http://www.rajangan.net/template_live.php?ida=12953
http://www.livevss.net/channel5.php
http://www.livevss.net/channel6.php
http://soccerjumbohd.blogspot.com/2010/ ... nel-2.html
http://www.freedocast.com/forms/embedpl ... ype=stream
http://www.justin.tv/dailylive003
http://www.justin.tv/livefooty003

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr481855863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

one citizen 2010.03.21. 13:34:28

nagyon jó előzetes, de honnan szeditek az olyant, hogy Mancini még 2001-ben "találkozott" a Fulham edzőjével?:)
csak nem fejből vágjátok?:D

nekem is 1-1 a tippem, pedig a Spurs nagyon elmegy, ha ma sem nyerünk

Vieira helyett pedig Zabaleta kezd sztem, ő azért jobban bírja a meccseket

kemény, szoros meccset várok, nagy kontrákra nem számítok, mert a Fulham be szokott állni, feltörni meg sokkal nehezebb őket, mint a Sunderland-et

azért hátha nyerünk, egyszer már lehet mákunk:)

hajrá City!

black:roll 2010.03.21. 14:03:56

ha nem nyerünk, + az Everton-t sem verjük meg, akkor kb. végünk is van a 4. helyet illetően

nem lehet már hibázni itt ennyit, s a Sunderland ellen mégis megcsináltuk a hülyeséget

mondjuk ha a Fulham+Everton meccs is nagyon nehéznek bizonyul, akkor még a 4 pont sem rossz a két meccsből, csak ne úgy legyen, hogy 10 helyzetet kihagyunk (vagy nem dolgozunk ki 1-et sem)

Johnson most már legyen kezdő, Ireland-ban már annyira nem bízom, lehet benne van egy villanás, csak ha megint betlizik, akkor teljesen haszontalan idegenben egy Fulham ellen
Zabaleta és Vieira ebből a szempontból nem olyan rizikós megoldás

remélem, hogy szögletből fogunk gólt csinálni, vmi lepattanós, megpattanós mákos gólt begyötrünk 2x is, csak így nyerünk sztem:)

Come on City!

(Johnson fog gólt lőni, érzem!:D)

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.21. 14:26:59

@one citizen: bbc meccselőzetesei nagyon sokat szoktak segíteni:)

amúgy így 1.5 órával a meccs előtt azt kell mondjam,hogy alig van pár stream(+ abból hány működik...), így nem tudom mi lesz ebből

16.30-tól ad vmit az ES2, vagy a meccset 30 perc csúszással, tehát az első 30 percet nem adják, vagy 16.30-tól adják az egészet, de ez nem valószínű, mert 18.00-kor már más van a műsör szerint...

double 2010.03.21. 14:59:09

MU-Pool eddig 1-1

Mascherano már kaphatott volna pirosat, Torres meg 2 sárgát, mindkettőnek 1-1 sárgája van eddig, érdekes...

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.21. 15:30:02

a pár stream-et, amit találtam befrissítettem, hát ha egyik se jó, akkor várjuk ki az ES2-n t a meccset, jobbat nem tudok:)

@black:roll: a moment:)

double 2010.03.21. 15:34:01

amit én láttam a kezdőből, az alapján vmi brutális nagy okosságot/hülyeséget talált ki Mancini:D

RSC is kezd, Richards sehol, középen mindössze a Barry-Vieira páros

hátul Touré, balhátvéd Lescott

bameg mi lesz itt:D

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.21. 15:45:11

hát bbc szarakodik, nem tették még mindig ki a kezdőket

MCFC: Given, Zabaleta, Toure(c), Kompany, Lescott, Barry, Vieira, A Johnson, Bellamy, Santa Cruz, Tevez.

de vmi ilyesmi lesz

most épp azt olvastam, hogy Lescott bemelegítés közben sérült meg vagy mi a fasz, jöhet be Garrido, vagy Sylvinho a helyére, kibaszott vicc, ha igaz...

double 2010.03.21. 15:49:19

@crazy_horse: na az hiányzik még, hogy Bridge mellett LEscott is kidőljön...

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.21. 15:52:36

hát vmi lett vele, mert most már Garrido mégiscsak kezd, és Richards kerül a padra, aki elvileg a padon sem lett volna

nem tudom, hogy Lescott sérülése súlyos-e, reméljük nem

one citizen 2010.03.21. 15:56:25

hát akkor ez elég szarul kezdődik

1 Garrido szabadrúgás gól, talán ezért történt minden:)

hajrá!

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.21. 16:05:18

1 stream bejött, de azon is a Mu-t adják, hát ez a vicc:D

double 2010.03.21. 16:07:51

nekem se jön be egyik kibaszott stream se, fenébe
RSC gólt lőtt!!!!!!

1-0:)

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.21. 16:10:18

valahogy vezetünk, az a lényeg:D

16.30-tól ES2 adja a meccset kb. a 30. perctől, szóval szűk 20 perc még

sopcast-es link mind szar, vagy a MU meccset adják, atdhe, iraqgoal semmit nem ad be

double 2010.03.21. 16:14:17

@crazy_horse: na ja, most már kivárhatjuk azt a közvetítést is :)

bammeg 1-0-ról nehogy elkúrjuk most a meccset, kell a 3 pont

double 2010.03.21. 16:15:09

@Gio Kinky: nekem ez se jön be sajnos

Gio Kinky 2010.03.21. 16:18:50

sajnos már nekem se:(

black:roll 2010.03.21. 16:20:34

lefújhatnák már a MU meccset 2-1 pont jó lenne, és végre látnánk vmit a meccsünkből...

nehogy Gerrard itt a végén még bevarrjon 1 gólt

Kranczy 2010.03.21. 16:21:12

www.eredmenyek.com/detail/soccer.php?match=349570&gmt_offset=-3600&tab=1

Itt van élő komment meg statisztika. Ennek tanulsága szerint nagyon jók vagyunk.
Persze, hogy pont ezt nem látjuk...

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.21. 16:23:40

ja én is azt olvasom épp több helyen, hogy támadunk volt helyzete pluszban még RSC-nek is Tevez-nek is

ezt kell gyors vezetés, majd tovább kell támadni

ősszel 2-0-ról álltak fel ellenünk, nagyon oda kell figyelni

közben majdnem Pool gól, de már a hosszabbításban járnak...

double 2010.03.21. 16:26:58

5 perc hosszabbítás a MU meccsen, de már csak 2 van vissza ebből is, remélem nem mennek el reklámozni, hanem egyből kapcsonak a mi meccsünkre

Come on CITYYYYYYYYY!!!!

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.21. 16:30:43

na akkor akinek van ES2-je, az most nézheti a meccset:)

@double: amúgy persze, hogy reklámmal kezdenek, buzik:D

Gio Kinky 2010.03.21. 16:36:45

nagyon királyok vagyunk :)

double 2010.03.21. 16:36:57

mekkroa játék bammeg....

az egész passzolgatás középpályától...

Tevez&Bellamy

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.21. 16:38:37

így kell csinálni

ez tényleg parádés összjáték volt, és Tevez cselei, 1 középen, meg 1 a lövés előtt:)

double 2010.03.21. 16:47:44

eddig egész jó, kifejezetten tetszik, hogy a földön tatva rövid passzokkal építkezünk

Johnson-ra túl sok ember jut, míg Bellamy sokszor üresen indul, ez nem tudom miért van:)

ha nem nyerük meg innen a meccset, nem is érdemlünk semmit idén...

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.21. 16:49:35

2-0, nem godnoltam volna, hogy ennyire sima lesz a félidő

ha rőgunk mg 1-et, sztem zsebben meccs, 3 gólt csak nem szopunk be, igaz hozzá kell tenni, hogy elég fásult a Fulham, nincsenek hozzászokva, hogy 3 naponta meccseket tolnak a Juventus ellen:)
de ez most az ő bajuk, remélem kihasználjuk ezt

RSC gólját majd mutatják a szünetben, figyeljétek:)

black:roll 2010.03.21. 16:52:46

wow 2 gólos előny

sikerülnie kell

2 pontot verhetünk a Villa-ra, 3-at a Pool-ra

Go City!!!

double 2010.03.21. 16:59:01

lol RSC gólja elég máker volt:D

de nembaj:)

double 2010.03.21. 17:15:57

ezt RSC bevághatta volna...

amúgy jól toljuk, okosan járatjuk a labdát...

VAZZE kapufa Johnson-tól...

shit

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.21. 17:22:01

kezd feljönni a Fulham, nehogy rábasszunk

1 gól kell, nem több...

double 2010.03.21. 17:27:17

Johnson megint, mint a Sunderland elen, úgy tekerte el

ezt most pontatlanabb volt:

double 2010.03.21. 17:32:16

na ne 11-es...

miért kell kezezni

itt fogjuk elbaszni az egészet...

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.21. 17:33:35

kár ezért

2-1 a javunkra, de meddig?

black:roll 2010.03.21. 17:37:26

volt csomó helyzet, nem lőttük be őket, most ha ezt el fogjuk rontani, akkor nem tudom mit török össze...

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.21. 17:38:28

RSC szokás szerint lesérült...

De Jong jött be

Come on Citizens!

double 2010.03.21. 17:40:18

omg Okaka

mit csinálunk basszus?

képesek vagyunk el loser-kedni

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.21. 17:42:13

Johnson le SWP be

hátha egy sprint után rúg egy gólt

double 2010.03.21. 17:47:02

De Jong bazd meg

sosem fog a hollnd gólt lőni...

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.21. 17:49:50

4 perc extra time

és még 1 11-es gyanús , de ezt nem adta meg

ez mák volt, de az előző meg lehet, hogy jogtalan volt...

fene se tudja, ez a Kompany eset jogosnak tűnt...

SWP is ziccer ront, bassza meg miért nem tudunk helyzeteket belőni, pláne ekkorákat

double 2010.03.21. 17:50:25

szabaot kapnak közelről

double 2010.03.21. 17:53:49

3 pont faszomat, meg van!!!

Kompany-é lehet hogy 11-es volt, Barry-é nem biztos

de ha Gerrard-ot nem tiltják el könyöklésért, akkor ez nekünk is belefér:D

különben meg 3-4 góllal illett volna nyerniű

GO CITY!

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.21. 17:55:41

3 pontunk van, szerencsénk is volt, bíró nem merte sztem ezt már megadni az első után , mondjuk ha 3-1-re vezetünk és nem 2-1-re biztos befújja

Lescott és RSc sérült meg, remélem max. pár napra estek ki

vesztett pontokban még mindig jobban állunk, mint a Spurs, de ez szerdán kiderül, hisz behozzuk a meccs lemaradást

black:roll 2010.03.21. 17:58:43

utolsó 20 percben extra fosok voltunk, volt vagy 3 nagy helyzetünk mindent kihagytunk + ott hagytuk a helyet a Fulham-nek simán, meg kezezünk 16-osopn belül
majdnem összeomlottunk

de a 3 pontot nem kell magyarázni:), jöhet az Everton

Vladi Weiss 2010.03.21. 19:18:41

Nem láttam sajnos a meccset ismételten, de sokkal jobb így a 3 ponttal, mintha láttam volna, de X lett volna a vége.:)

Spurs + mi lettünk a forduló győztesei, na meg a MU és Arsenal a Chelsea-vel szemben.

Így tovább!

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.21. 20:00:52

Lescott biztosan nem játszhat az Everton ellen sem, majd holnap jobban megvizsgálják és kiderül, hogy pontosan mennyit kell kihagynia...
süti beállítások módosítása