Volt már 1 hasonló poszt, de most fordul rá leginkább a bajnokság a célegyenesre, itt lehetnek már olyan fordulók, amikor végképp eldől, hogy ki (nem) lesz a 4. a fenti csapatok közül. 4 meccse van hátra a csapatoknak, ez alól kivétel képez a Pool, mert nekik már csak 3. Jelenleg a Spurs volt „pole” pozícióban, élve Harry Redknapp szavaival (aki ezt 1 hete nyilatkozta a City-ről, mily fordulatos az élet és a foci…), de matematikai esélye még mind a 4 csapatnak van.

 

 

 

 

 
A kattintás után röviden szemügyre vesszük e 4 csapat lehetőségeit a hátralévő fordulók tekintetében.
 
Március elején már megpróbálkoztunk egy „prognózissal”, az ’A visszaszámlálás’ nevű posztban, akkor az jött ki komoly műveletek elvégzése után, hogy a City 69 ponttal fog zárni, míg a másik 3 rivális klub egyaránt 66 ponttal. Éppen erre a végeredményre most már szinte nincs is esély (miért is találtuk volna el, ugye? :D), leginkább a Spurs húzta keresztül számításainkat, remek márciusi és áprilisi formájukkal, köztük azzal, hogy 6 pontot gyűjtöttek az Arsenal és a Chelsea ellen pár napon belül. Ezt nem kalkuláltuk bele, nagyon nem. Most csak felmérjük majd a helyzetet és sejtetni fogjuk pár meccs esélyes kimenetelét.
 
A tabella jelenleg így néz ki:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Piros téglalappal jelöltük két fontos dolgot, egyrészt, hogy a Pool már csak 3 meccset játszik, emiatt kevesebb az esélye  a többi csapathoz képest, illetve a gólkülönbséget, ami döntene a helyezésekről esetleg holtverseny esetén. A Villa-tól eltekintve meglehetősen szorosan áll ebben a másik 3 csapat, ami csak fokozza az izgalmakat.
 
Csak gyors felsorolással a sorsolás:
 
Tottenham: MU-Spurs; Spurs-Bolton; City-Spurs; Burnley-Spurs
Man City: Arsenal-City; City-Villa; City-Spurs; West Ham-City
Liverpool: Burnley-Pool; Pool-Chelsea; Hull-Pool
Villa: Hull-Villa; Villa-Birmingham; City-Villa; Villa-Blackburn
 
(A Pool-nak még ott van az EL is, minimum 2 meccs az Atletico ellen, egyéb hír, hogy Torres-t megműtötték, biztosan nem játszhat már idén, legfeljebb  VB-n majd.)
 
Ebből egyértelműen látszik, hogy egyik csapat sem esélytelen, ha rangsorolni kéne, akkor talán a Pool helyzete a legrosszabb, mert olyan 6-7 pont a reális számukra csak, és a 4. helyre az biztosan nem elég.
 
Legkevesebb szó általában a Villa-ról esik, de ha jól megnézzük simán sikerülhet nekik akár, és az az előnyük is adott, hogy a Hull-Villa meccset már e hét szerdán rendezik, tehát ha nyernek, akkor már 61 pontról várhatják az utolsó 3 meccset, amiben van 2 könnyebbnek tűnő hazai meccsük, ami kis túlzással biztos 6 pont. Az meg már 68 pont lenne önmagában.
 
A Spurs helyzete a legjobb, hiszen fogadják a bennmaradást már szinte kiharcoló Bolton-t, mennek a kiesést elkerülni már nem nagyon tudó Burnley-hez, ez is lehet 6 pont könnyedén, amivel már 70 pontjuk lenne, igaz a másik két meccs nehéz, hisz mennek a MU-hoz, majd jönnek hozzánk, de a 70 pont egy abszolút reális (minimum) határ. Az pedig lehet, hogy egyből elég is a 4. helyre.
 
A City helyzete sajnos a Spurs remek szereplése miatt nem a legjobb, bámulatos utolsó 4 meccsre van szükség a Spurs megelőzéséhez, illetve hogy meg is tartsuk az előnyt a legvégéig. Pl. ha az Arsenal-t nem verjük meg, amire azért bőven van esély ugye, akkor a Spurs még egy MU elleni vereséggel sem jár rosszul, nem beszélve arról, hogy ha még pontot is szereznek. Nekünk fix meccsük nincs a többiekkel ellentétben, hisz az Arsenal után fogadjuk a Villa-t, majd a Spurs-t, és a kiesés ellen menekülő WHU-et.
 
A City-Spurs meccs tűnik létfontosságúnak, ha azt nem nyeri meg a City, akkor szinte biztosan nem lesz 4. De persze tegyük fel, hogy megnyerjük, míg a WHU és Arsenal ellen nem sikerül más, csak 1-1 döntetlen és mondjuk azt, hogy a Villa-t is verjük, de csak a hazai pálya miatt. Így kereken 70 ponttal zárnánk, amire jó esélye van a Spurs-nek is vagy akár többre.
 
Tehát jól látszik, hogy a 4 meccsből a 70 pontot el kell most már érnünk, pontosabban, aki 4. akar lenni, annak el kell érnie nagy valószínűséggel. (A Pool maximálisan már csak 68 pontot gyűjthet, ha nyerik utolsó 3 meccsüket.)
 
A City 12 pontot gyűjthet, de a 4 meccsből 3 ellenfél a liga legjobb 6 csapata között van. Bődületes pech kéne ahhoz, hogy ha a maximális 12 pontot begyűjtve sem lennénk 4. helyen a végén, hisz az 74 pont lenne már. De milyen mák kell a +12 ponthoz! Nem reális, viszont a 8 vagy 9 pont esetén könnyen lehet, hogy a gólkülönbség döntene, amit ugye nehéz megjósolni, hogy milyen irányba alakul majd és mennyivel. Ha 8 pontnál kevesebbet gyűjtünk, akkor szinte biztos, hogy nem mi leszünk a 4.-ek. De 8 pontot is csak úgy gyűjthetünk, hogy a 4 meccsből 2-t nyerünk, másik kettő pedig döntetlen. A City-t ismerve, még ennél rosszabbra is lehet akár számítani, de reménykedjünk a 12 pontban, vagy a 10 pontban (3 győzelem, 1 döntetlen), vagy a 9 pontban (3 győzelem, 1 vereség).
 
Az is biztos, hogy ha az Arsenal-t meg tudnánk verni (mert rengeteg sérültjük van pl.), miközben a Spurs a bajnoki címre törő MU ellen idegenben jó eséllyel nem fog nyerni, akkor megelőznénk őket a tabellán vagy gólkülönbséggel avagy akár 1 ponttal is. (Függően attól, hogy kikapnak a MU-tól vagy elérnek 1 döntetlent.) Ezt követően pedig zsinórban két hazai meccsünk jönne, igaz 2 bitang nehéz meccs.
 
Minden most dől el, siránkozni az eddig elrontott meccseken ráérünk bajnokság után, most pedig nincs más hátra, mint szorítani a csapatért.

COME ON CITY!  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr241937383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Richards 2010.04.20. 17:16:20

én a hétvégén elvesztettem a hitemet ez ügyben,Spurs-MU kettős győzelem kb. teljesen betett nekünk

eleve mi a garancia arra, hogy otthon verjük a Spurs-t? kb. semmi
Arsenal-t idegenben? ha X-re játszunk akkor kikapunk, még akkor is, ha a klasszisok hiányoznak tőlük

Spurs-nek meg tényleg ott a Bolton és a Burnley, mi 6-1-re vertük őket, valszeg a Spurs is behúzza, otthon meg a Bolton-t csak elverik, és akkor biztosan elég nekik egy döntetlen is a City-Spurs meccsen
(ja és párhuzamosan nekünk verni kell Arsenal-t, Villa-t WestHam-t)

megmondom őszintén, ezt elkúrtuk, és sztem nem fog sikerülni, de persze hogy drukkolunk
és nem is fognám fel csalódásként, mert aláírtam volna 1 5. helyet + 1 jó kupaszereplést szezon elején, de ha ez megint edzőváltással fog járni, fél keretet elküldik vagy hasonló, akkor nagyon elbasszuk a dolgokat

go City!

Jared23 2010.04.20. 17:38:29

nincs veszve még semmi, de közben pedig eszméletlen nehéz is
az biztos, hogy a Spurs nagyon fog kaparni a MU ellen, mert ha ott elérnek 1 bravúrt, azzal kb. behozhatatlan előnyhöz juthatnak, mert sztem is világos, hogy a Bolton6burnley elleni meccseken nyugodtan lehet 4 ponttal számolni a részükről, vagy 6-tal is
ha megverik a MU-t is, akkor már van 71 pontjuk, és függőben lenne persze csak elméletben:), a City-Spurs meccs, aminek komolyabb tétje csak akkor lenne, ha közben a City verte már már az Arsenal-t és a Villa-t
persze esélyes a MU, de ki tudja idén a PL annyi meglepetést hordoz, hogy lassan bárki elverhet bárkit

persze érdekes így kombinálni:), mert lehet mindent rosszul gondolunk, de pl. itt van ez a Hull-Villa meccs is, ahol ha mégsem nyer a Villa, akkor ők már nem igazán csinálhatják meg a BL helyet
hiszen minket azért otthzon nem vernek meg, max 1 pont lesz, ha a Hull-t se verik meg, de az is X, akkor 60 pontjuk van, és ha a másik 2 hazai meccsüket nyerik az max. 66 pont
tehát ugyanúgy, mint a Pool, ez már nem lesz elég sehogy sem
(tehát akkor, ha nem verik most a Hull-t holnap-vagy egyik hazai meccsüket-, és majd a mi pályánkon sem nyernek)

nekünk pedig csak akkor fog sikerülni sztem, ha a köv. 2 meccsünket nyerjük, az 6 pont, akkor lenne 68 pont, a Spurs pedig köv. 2 meccs 1 vereség-1győzelem lesz, akkor nekik lesz 67 pont, így a City-Spurs meccset úgy játszhatnánk, hogy 68-67 pont lesz a pontállás a javunkra

ha nyerjük, akkor vége, hiszen 71-67 lenne, amit az utolsó fordulóban nem tudnak már ledolgozni
ha csak X, akkor az utolsó forduló dönt, ha pedig kikapunk, akkor meg is érdemli a Spurs a BL helyet
de mondom, ehhez verni kell az Arsenal-t és a Villa-t, amire képesek lehetünk persze, csak a MU meccset el kell felejteni teljesen, mert az hozzáállásban és kivitelezésben is szar volt

sztem 9-10 pontot fogunk gyűjteni, ennél kevesebb tényleg csak 5-6. helyre elég

Lamps08 2010.04.20. 21:39:46

hát kurvára nem örültem, hogy kikaptatok a MU-tól, gondolom ti meg épp fordítva, hogy a Chelsea meg a Spurs-től, rettentő szar hétvége volt ez, 4 pontos előnyről lehet bebukjuk a bajnokságot, egy amúgy nem vmi túl erős MU-nak

bár a chelsea-nek 3 meccse an csak, otthon a Stoke és Wigan, idegenben meg a Pool...
nyerni kell mind a 3-at

4. helyen meg vagy a City vagy a Villa legyen, Pool menjen a francba, Spurs meg menjen a picsába:D
viszont sajna nekem is úgy tűnik, hogy a Spurs be tudja húzni ezt innen már, nagyon jó esélyük van

man city 2010.04.21. 04:47:20

nyerjük meg mindegyiket, és akkor nincs mit számolni

pl. ez hibás:D, hogy:

"Bődületes pech kéne ahhoz, hogy ha a maximális 12 pontot begyűjtve sem lennénk 4. helyen a végén"

Pool max. 68-ot gyűjthet
Villa max. 70 pontot, de akkor vernek minket is
Spurs 76 pont, de akkor vernek minket is
(meg a MU-t idegenben...)

míg ha mi 12-öt szedünk be, akkor verjük a Villa-t és Spurs-t, tehát a 74 pont, annál másnak ez esetben nem lehet több:)

ha 1-et hibázunk sztem, onnantól a srácok beremegnek és elkúrják, ezért Arsenal-t verni, Villa-Spurs két fantasztikus meccs 4 napon belül, 6 pont, de ha ez sikerülne, akkor már tényleg úgy mehetnénk bele az uccsó meccsbe, hogy 4 pont előny van a Spurs-sel szemben...

Villa meg Pool 4. helyében nem hiszek, nincs esélyük reálisan(csak ha minket vernek a COMS-ban, de nem fognak)

az mondjuk tény, hogy a Spurs az Arse és Chelsea ellen max. 2 pontot gyűjthetett volna, nem pedig kibaszott 6 pontot, betettek nekünk a londoniak ezzel

Torres999 2010.04.21. 20:20:47

Torres szezonjának vége, ezt egy elátkozott szezon volt számára, és így közvetve a Pool-nak is sajnos, ráadásul jövőre még BL-ben sem indulhatunk, de végre a két amerikai majom lekopik a klub éléről, csak jöjjön vmi normál befektető.
A Pool biztosen nem nyeri meg a maradék három meccsét, maximum kettő és a Chelsea ellen egy döntetlen, szóval olyan 65-66 pont a max. ami az idei Pool-ban van, na most mennyit realitása, hogy a 64 pontos Spurs nem gyűjt már többet, mint 2-3 pont?:DDD
Pont annyi, amennyi a Pool esélye a 4. helyre.:)

Benítez is mehet, elég volt ebből a nagy semmiből, nyáron vagy veszünk 4-5 klasszis játékost(DE NEM AQUILANI-t 20 millióért), vagy jövőre is távolról nézzük a top4-et, meg a bajnoki címet, hát még a BL-t.

Idén remélem az EL-t elhódítjuk, eleinte úgy voltam vele, hogy inkább essünk ki, hogy a PL-re tudjunk koncentrálni, de most már csak 3 meccs választ el a trófeától, adott esetben a döntőben egy Fulham lenne az ellenfél.

Spurs meg úgy esik majd ki a BL csoportkörében, mint a Pool idén, ráadásul ez majd kivesz belőlük annyit, hogy jövőre jó 10-15 ponttal lemaradjanak a 4. helyezett mögött, szóval megszívják majd, persze pénzügyileg nem rossz az nekik.
Sztem ők csinálják meg, mert a City túl sokat hibázott már, és még fog is.

YNWA!

double 2010.04.22. 07:22:18

@Torres999: hát igen, a Pool már nem játszik e terén, de majd jövőre talán:)
Torres tényleg peches volt, és még így is rengeteg gólt nyomott, pedig kb. feleannyit játszott, mint a top csatárok

@Lamps08: hát a MU lehet nyeri a 3 meccsét, szóval a Chelsea-nek is kell a 3 meccs, a Pool idegenben azért pokoli lehet, hacsak nem akarják ők is azt, hogy a Chelsea legyen a bajnok:D, és ne a MU:)

bizony, ha a Spurs-t vertétek volna, akkor most sokkal jobb helyzetben lennénk:)

double 2010.04.22. 07:28:35

City-nek két lehetősége van igazán, de mindkettőhöz kell az, hogy a MU elverje őket

tehát MU-Spurs H, és mi verjük az Arsenal-t, akkor elég ha megverjük a Spurs-t otthon, + vagy a Villa-t vagy a WHU-et, + egyik X
hisz akkor 72 ponttal zárunk, Spurs meg max. 70-nél

vagy MU-Spurs H, és nem verjük meg az Arsenalt(hanem csak X, ez azért könnye lehet), de akkor meg nyerni kell az utolsó 3-at hiba nélkül, és akkor szintén 72 pontunk van

az nálam is tuti, hogy a Spurs minimum 70 pontról indul, a 2 könnyebb meccsük miatt
ha megverik a MU-t, akkor totálisan vége van a dalnak számunkra
de akkor a MU-nak is vége:D

double 2010.04.22. 07:34:32

ja még annyi, hogy a Villa behúzta tegnap is a meccsét, meg hétvégén is, így már 61 pontjuk van, nekünk meg 62

ha nem verjük meg az Arsenal-t, vasárnap a Villa meg fogja verni a Birmingham-et otthon, akkor megelőznek minket, és 1.5 hét múlva úgy fogadjuk a Villa-t, hogy már ők is előttünk vannak 1-2 ponttal, ami szörnyű lenne, ezért is fontos, hogy verjük az Arsenal-t, majd a Villa-t
persze ezt könnyű leírni, remélem bemákoljuk vhogy ezeket

carlitos 2010.04.22. 08:25:48

@double: láttam részleteket a Hull-Villa meccsből, nem volt nagy iram, de biztosan hozták. jó szériában vannak, azok után, amiken átmentek ők is, gondolok itt a Sunderland, Chelsea, Everton elleni márkőzésükre.

szerintem otthon a házirangadót nem fogják megnyerni, a tippem döntetlen! (amúgy is több meccsük vaneggyel és az is számít)

na most meglátjuk, igazad lesz-e, miszerint a Kompany-deJong kettős újra megbízhatóan tud majd teljesíteni a gyors Arsenalos támadások, szélsőik ellen?!

bár, ha azt vesszük, hogy....ha Tevez gólt lőne, akkor....?!:-)

black:roll 2010.04.22. 18:50:08

@double: tehát mindenféleképpen 10 pont kell legalább:)

amúgy a poszthoz kapcsolódóan visszanéztem, hogy az akkori poszt alá mit írtam , vagyis mit jósoltam, és 66-70 pont közé vártam akkor a City-t
sajna ez a reális, 70 pont fölé nem tudom, hogy megyünk, van egy olyan rossz érzésem, sehogy sem

ha az Arsenal-t nem verjük meg, azzal óriási esélyt szalasztunk el, éppen azért, mert előzni lehetne a Spurs-t, ami lélektanilag nagyon fontos lenne az utolsó 3 meccsre
de olyan hírek vannak, hogy Arshavin lehet játszik mégis, meg akár Song is, a végén még Fabregas is visszatér(na jó, ő nem), utálom, hogy ellenünk valahogy visszatérnek a nagy hiányzók, a Spurs-Arsenal-on meg mki hiányzott a Spurs-ből...
(ugye van Persie is csak 10 percet kapott ott, ellenünk már lehet kezdő lesz...)

double 2010.04.22. 19:41:41

off

bő 1 óra, és kezdődik a HSV-Fulham EL meccs, vmi streamet biztos lehet rá találni, már csak Boateng miatt is érdemes megnézni, hogy hogyan játszik mostanában:)

amúgy a Pompey-t nem engedik az EL-be, így már fix, hogy a z 5-6-7. hely is EL indulást ér a PL-ben idén

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.04.22. 20:51:25

@double: nézem én is, középső védőt játszik ma valszeg...

digi jó minőségben adja eddig neten

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.04.22. 21:26:47

www.4tv.hu/musorok/europa_liga/

itt is jön jó minőségben, storytv:D

érdekes ez a Hamburg, inkább ilyen 3 védős taktika ez, amiből az egyik Boateng, nem nagyon szélső, legalábbis ezen a meccsen:)

amúgy unalmas meccs:D

double 2010.04.22. 21:59:40

gyatra 1 meccs, nem nézem tovább:D
Boateng-nek semmi dolga nem volt kb.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.04.22. 22:55:03

a meccs hurka minőségű, Boateng-gel elégedett vagyok, kemény védő, mindkét lábát tudja magabiztosan használni, gyors, és nagyon jó hosszú labdái vannak!

régen szokás volt,, ugye hogy a kapuskirúgásokhoz hátrament 1 játékos, és az végezte el, na ez lehetne Boateng nálunk jövőre:D

+ a Manchester Senior Cup döntőjébe jutott a City reserves, miután 2-0-ra verte a MU reserves csapatát
éljen éljen!

Vladi Weiss 2010.04.23. 07:46:33

Miért most akkor már 1000%, hogy Boateng a miénk nyártól?

Weiss-t meg Coyle akarja még 1 évre kölcsönben, azok után, hogy amióta "megkapta" 1-szer volt képes betenni a kezdőbe(kb. február óta), szóval ha Weiss megy is kölcsönbe, akkor olyan helyre remélem, ahol kezdő lehet, vagy sokat lehet kezdő.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.04.23. 16:01:48

@Vladi Weiss: igen, borítékolható Boateng érkezése nyáron...
süti beállítások módosítása