Rövid hírek

2010.04.28. 07:20

A hírek száma csak nem akar apadni, ezért ismét az elmúlt pár nap terméséből válogatunk, kezdésként a címmel ellentétben egy hosszabb hírrel a „kapusügyről”.
 
Tegnap este hivatalossá vált, hogy a Sunderland magyar kapusa, Fülöp Márton a Man City-ben folytatja pályafutását, igaz csak 3 meccs erejéig kölcsönben. Given sajnálatos vállsérülése (több hónapra kidőlt) miatt került sor erre a transzferre, bár önmagában ez még nem lett volna elegendő. Ugyanis a PL-nek engedélyeznie kell ilyen esetben, hogy „vészhelyzetre” való tekintettel egy klub igazolhasson átigazolási időszakon kívül. Ha csak Given sérült volna le, akkor valószínűleg elutasították volna a City kérelmét, de sérült a 2. számú kapus is, Stuart Taylor, illetve sérült David Gonzalez (kolumbiai kapus) is, aki elvileg 3. számú kapus, igaz csak télen érkezett a klubhoz. Így a felnőttek közül csak Gunnar Nielsen állt volna rendelkezésre, aki viszont PL tapasztalattal nem rendelkezik. Könnyítette a kérelem elfogadásának az esélyét, hogy korábban már történt ilyen eset a PL-ben, pár évvel ezelőtt a WHU és az Aston Villa is rászorult arra kapusaik lesérülése miatt, hogy más csapattól kérjenek kapust kölcsönben egy rövid időszakra, mindkét csapat Király Gábort választotta annak idején. A hírek szerint ilyenkor a tartalékcsapat kapusai, illetve az ificsapat/akadémiai kapusok nem számítanak bele a szabályba, így a PL megadta az engedélyt a City-nek.
 
Fülöp neve már hétfőn felmerült, nyilatkozott is az ügyben (még hétfőn):
 
„Hivatalosan engem még senki sem keresett meg.”
 
„De ha igazak a hírek, nagyon szívesen és játékra éhesen csatlakoznék a Man City-hez.”
 
„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a nevem egyáltalán szóba került egy ekkora múltú klubnál.”
 
De a hét első 2 napján a City még azon dolgozott, hogy Joe Hart-ot sikerüljön megszerezni, aki éppen a City-től van kölcsönben a Birmingham-nél. Alapjáraton erre nem lett volna esély, hisz a teljes szezonra kölcsönadott játékosok szerződésében nem szerepelhet a visszahívási opció. De a City és a Birmingham illetékesei tárgyalásba kezdtek, hogy meg tudnak-e állapodni, amire majd a PL rábólint talán. Igazából egyik része sem járt sikerrel a tárgyalásnak, mert sem megállapodni nem sikerült, de a PL is lefújta az akciót a kölcsönszerződés általános szabályaira hivatkozva, illetve a liga „versenyképességi aggályaira” hivatkozva. A Man City egyébként pénzbeli kompenzációt ajánlott is a Birmingham-nek (nagyjából 0.5-1 millió fontnak megfelelő összeget), de a Birmingham eleve jóval többet szeretett volna kicsikarni a City-től. (Több milliót szeretettek volna kapni, különböző feltételekhez kötve.)
 
Így kedd estére biztossá vált, hogy a City a Fülöpöt szerzi meg kölcsönbe a Sunderland-től, a miről rövid közleményt adott ki a klub:
 
„Nem sikerült megállapodást kötnünk a Birmingham-mel, de valószínű, hogy Fülöp Márton már holnaptól velünk tud edzeni, ezt szeretnénk megköszönni neki és a Sunderland-nek, hogy segítettek nekünk ebben a váratlan szituációban.”
 
A tovább után még pár hír és pletyka, de tényleg csak röviden.
 
Alex Nimley, a City 19 éves libériai csatára szerződést hosszabbított, aki nemrég debütált a felnőtt csapatban is a Burnley elleni meccsen, 2014-ig írt alá.
 
Shay Given-t elvileg a mai napon fogják megműteni, a visszatéréséről csak ezt követően lehet majd részleteket tudni, de előreláthatóan hónapokat fog kihagyni, az is elképzelhető, hogy még augusztusra sem épül fel 100%-osan.
 
Gareth Barry az angol válogatott esélyeiről beszélt a napokban:
 
Sokkoló volt látni a spanyolokat (angol-spanyol, angol-brazil barátságos meccs), hogy mennyire jók, mennyire jól passzolnak, ha meg akarjuk megverni ezeket a csapatokat, akkor nekünk is a legjobb formánkat kell majd hoznunk.”
 
 „Amikor a brazilokról van szó, mindenkinek a látványos játék, és a támadófutball jut eszébe, de belülről teljesen más érzésem volt, konkrétan az, hogy mennyire jó volt a védelmük és a középpályájuk.”
 
„Sok-sok támadást, akciót reméltem a meccstől, de a labdabirtokláson kívül szenvedtünk, nem igazán tudtuk feltörni őket, ami kissé meglepő volt.”
 
„Nem véletlen, hogy e két válogatottat mondják a VB legnagyobb esélyeseinek, de mi sem vagyunk sokkal lemaradva, ha a legjobbjainkkal tudunk kiállni, akkor mindenkit meg tudunk verni.”
 
A találgatások száma a Man City-vel kapcsolatban csak egyre nő, legutóbb azt feltételezték a lapok, hogy nyáron Rafa Benítez váltja Mancini-t a kispadon. Ami azért is érdekes, mert előtt hetekig arról volt szó, hogy Benítez helye már biztos a Juventus-nál, az edzői stábot is már az ő kérései alapján állítják össze, jelentős mennyiségű pénz fog a spanyol mester rendelkezésére állni, hogy a Juventus-t újraépítse. Most hirtelen ez mind cáfolva lett, ráadásul sikerült továbbkombinálni az irányba, hogy Mancini veszi át majd a Juve vezetését. :)
Egy biztos, hogy Benítez nagyon nagy valószínűséggel távozni fog a Liverpool-tól nyáron.
 
Ellentmondásos hír szintén, hogy a Villa akár 5 millió fontot ajánlana Martin Petrov-ért a nyáron, annak ellenére, hogy szezon közben többször volt arról hír, hogy Petrov nyáron szabadon igazolhatóvá válik, hisz lejár a szerződése.
 
Még kevesebb konkrétumot tartalmazó és valóságalapot nélkülöző átigazolási pletyka a teljesség igénye nélkül:

Lehetséges távozók: Tevez, Adebayor, Ireland, Bridge, SWP, Robinho, Richards, Bellamy, Petrov, RSC.

Lehetséges érkezők: Torres, Dani Alves, Luca Toni, Gourcuff, Di María, Izmailov, Manolev, Cardozo, Milner, Young, Özil, Buffon, Pedro Leon, Azpilicueta stb.
 
(Az adott lapok, melyek ezeket a pletykákat megírták semmilyen felelősséget nem vállalnak híreikért, így tessék helyén kezelni őket. :D)  

Hajrá Marci & hajrá Man City!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr431958151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.04.28. 07:23:08

akit részletesebben érdekel a kapuügy, az itt olvashat róla pl.

www.dailyexpress.co.uk/posts/view/171922/Manchester-City-blocked-from-making-Joe-Hart-bid/

az átigazolási pletykákat meg nem kell komolyan venni, kb. az összes nevet beleírtam, akit említettetek az átigazolásos topikban:D
jövőhétre akár lehet, hogy lesz ugyanennyi új név is majd:)

one citizen 2010.04.28. 09:33:10

@Ireland7: köszi, hogy leírtad a kapus dolgot részletesen, én ennyire nem olvastam ennek utána, csak hogy jön Marci és kész:D

a lehetőséggel jól jár Marci, mert ha itt tényleg él a lehetőséggel, meg a City is, és mégis sikerülne a BL, akkor az nagy lökést adhatna neki is a jövőben
persze az ellentettje is igaz, ha rajta megy el 1-2 meccs, akkor meg lesz bélyegezve, de még mindig jobb ez neki, mint ha a Sunderland tartalékcsapatában véd...

Given sérülése nagyon kínos, én félek, hogy esetleg már nem is tér vissza, a váll nagyon kényes terület, neki meg már korábban is volt gondja azzal a vállával, most újabb műtét, és ha visszatér, edzésen elvetődik, pont rosszul, megint ott a baj...
ugye nem is fiatal, lehet, hogy végzetes ez a sérülés neki, persze ne így legyen

a Benítez+átigazolási pletykákról pont hajnalban írtam a másik topikba:), hogy teljese komolytalanok, tényleg csak agyszülemény szintű hírek amiket komoly lapok képesek leközölni
tényleg már csak az van vissza, hogy Ferguson lesz az új menedzser, Giggs, Ferdinand, Rooney meg az új igazolások:D

Marcinak meg egy nagy kalappal...

one citizen 2010.04.28. 09:35:41

az nem lehet, hogy Marci lesz a csere, és a feröeri meg kezdő?
vagy ez már le van osztva, hogy Marci lesz kezdő?
nyilván Marci jobb lenne, többet tudunk róla mégiscsak

black:roll 2010.04.28. 10:21:38

Petrov-ról én is úgy tudom, hogy lejár a kontraktja, de ha a Villa így is fizetne érte, akkor oké:D
vagy pedig akkor tényleg nem jár le neki

Fülöpnek pedig tényleg sok szerencsét, nem tőle kell várnunk a megváltás, hanem inkább a súlyos millókba kerülő sztároktól, tőle egyszerűen egy helytállást várunk, hogy bizonyítson magának is, a Sunderland-nek is stb.

@one citizen: valszeg Fülöp véd, hisz nem lenne logikus, hogy ennyit paráztunk, hogy jöhessen, majd a padra tesszük, hisz akkor csak akkor állna be ha Nielsen is lesérülne
edzéseken biztos látják, hogy mire képes Nielsen, és valszeg kevés volt amit láttak, másrészt tényleg nincs tapasztalata 23 évesen neki
ezért nem szabad elmenni nagy csapathoz sokadik számú kapusnak, mert ég akkor sem bíznak benned, mikor nincs más lehetőség, épp a kevés játék miatt

Fülöp kb. 20-szoros magyar válogatott, ezek többsége barátságos meccs volt, de mégis vmi

Richards 2010.04.28. 13:01:13

végül is gyorsan tető alá hoztuk, járhatunk volna úgyis, mint febr. 1-jén, mikor nem tudtuk megvenni az afrikai játékost, és mondjuk szombaton a meccs előtt derült volna ki, hogy nincs kapusunk:D

Hart lett volna az igazi megoldás, mert ő minőségileg is jó lett volna, Fülöpről nagyon sok rosszat is olvastam, meglátjuk mire fog menni tényleg csak szorítani tudunk neki

@one citizen: @black:roll: sztem is Fülöp kezd, Nielsen a padon, Hart meg jöhet vissza egyből VB után, hisz a felkészülésben Given biztosan nem tud majd részt venni

Vladi Weiss 2010.04.28. 15:58:52

Na ez érdekes lesz, több okból is lehet szorítani most már a City-nek. :)
Sok sikert Fülöpnek!

Ami az angolokat illeti a Vb-n, hát fene tudja mi lesz, engem inkább az érdekelne, hogy végül is a City-ből ki fog bekerülni?

Barry-fix
Hart-fix (De valszeg nem ő kezd majd.)
Bridge-lemondta
Lescott- sztem sérülései miatt nem fog bekerülni sajna
SWP/Johnson-kettejük közül maximum az egyik mehet majd csak, de lehet egyik sem
Richards-nem igazán esélyes rá

Szóval összesen lehet, hogy csak 2-3 játékost adunk az angol válogatottba.

Illetve hétvégén Spurs-Bolton meccs, ahol Weiss már beszélt is arról, hogy meg fogja próbálni a City-t segíteni:), bár sok esélyt én sem látok arra, hogy a Bolton nem kap ki, de hátha csoda történik.:)

mcfc.co.uk/News/Team-news/2010/April/Vlad-hopes-to-impale-Spurs-hopes

"Stopping Spurs will help City and it
would be incredible if I scored a goal
that eventually helped us qualify for
Champions League football next season"

Tehát hajrá City és hajrá Bolton hétvégén, na meg Chelsea.:)

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.04.28. 20:21:15

gyerünk Marci, mutasd meg a világnak, hogy milyen jó kapus vagy!:)

szombaton óriási tétje lesz a Villa meccsnek, nemcsak Fülöpnek, hanem az egész City-nek ugye

Dunne is készül már, és ránk helyzete az összes nyomás, (pressure is on City:D), de hát nekik is létkérdés a győzelem:)

double 2010.04.29. 02:54:00

én is remélem, hogy ha elkúrjuk a köv. meccseket, akkor azt nem Fülöpön fog múlni remélhetőleg

kint is van már egy videós interjú vele a hivatalos oldalon:)

bár inkább nyerjük meg a 3 meccsünket:)
(most függetlenül attól, hogy a BL-ben látva a mai BL -elődöntőt, sok keresnivalónk a késői szakaszban lehet nem is lenne:D)

@crazy_horse: na ja, Dunne csapatán is nagy a felelősség, nekik 100%-osan nyerniük kell szombaton a 4. helyért, és jövőre sztem kicsit mi is erősebbek leszünk, a Liverpool is valszeg, szóval mos van reális esélye a Villa-nak a BL-re, nem máskor

@Vladi Weiss: a titkosügynök Weiss, ohh bár rúgna 3 gólt nekik:D

nagyon kéne, hogy a Tottenham bukjon vagy a Bolton vagy a Burnley ellen pontokat, de sajna nem fognak, hisz még az Arsenalt és a Chelsea-t is verték, pedig a kutya nem számított erre

double 2010.04.29. 03:14:44

ha már a pletykákról itt is szó volt, akkor:

Radu - Lazio védője, ő érte is érdeklődik a City, ki gondolta volna?:D

Tevez-t a Marseille-el hozták kapcsolatba, de mikor Deschamps ezt meghallotta, kb. kiröhögte a hírt, szerinte ennek nincs reális esélye:D

Torres999 2010.04.29. 06:23:56

Hát nem biztos, hogy jogos az, hogy engedélyt kaptatok új kapusra, ez a Nielsen srác miért nem volt jó? Ő nem sérült, elvileg védhetett volna ő is. Padra meg 1 ifi is leülhet, abból gondolom van pár.
Meg miért adtátok kölcsönbe Hart-ot, ha ennyire nincs kapusotok,a mikor kéne?:)

Mondjuk jóval inkább zavarna, ha a Pool-nak lenne reális esélye 4. helyre:), de sajnos nincs. :(

Főleg, hogy ma este hátrányból indulunk az Atletico ellen az EL-ben, ez majd kivesz eleget a csapatból, hétvégén meg Chelsea meccs van, ami olyan pechesen alakul, hogy ha esetleg pontot szerzünk, akkor a MU lesz a bajnok.
Kapjunk ki inkább?:D
Na persze ehet, hogy könnyen kikapunk bármiféle bunda nélkül is.:)

Ez a sok hír, hogy a fél csapatot elkülditek meg nagyon visszatetsző, akkor minek igazoltátok őket? Torres sztem nem lesz City játékos, hanem remélem nyáron sikerül megerősíteni a Pool-t normál módon, hozva 2-3 jó játékost. Benítez sztem is lépni fog, érdekes, hogy alig vannak hírek arról, hogy ki lesz az új főnök.

YNWA!

carlitos 2010.04.29. 09:05:01

@double: ez teljesen más pl. mint a Real Madrid konkrét ajánlata...Marseille-ben meccset volt nézni és találkozott a honfitársaival (Heinze, Lucho), amúgy sem tudnák kifizetni az árát!

Richards 2010.04.29. 11:34:11

@Torres999: fent le van írva, hogy szabályos volt a kölcsön, sőt külön engedélyt kértünk és kaptunk

Hart meg azért lett kölcsönadva, mert ahhoz túl jó, hogy a padon legyen végi, arra várva, hogy vajon kiesik-e Given, és lám kölcsönben óriási szezont fut

Torres-t meg átpasszolhatnátok majd nyáron:D, de hétvégén tényleg feküdjetek le a Chelsea-nek, nehogy a koszos MU bajnok lehessen:))

Kranczy 2010.04.29. 13:16:32

Redknappet nem zavarja Fülöp kölcsönjátéka
www.fourfourtwo.hu/hirek/6426

Remélem kivédi a szemüket!!! :D

Richards 2010.04.29. 13:32:03

kérdéses, hogy Ade és Barry játszhat- a Villa ellen, hát mit mondjak, kurva jó:(

csak nehogy De Jong-Vieira középpálya legyen, mert abból gól nem lesz

"Big-money striker Emmanuel Adebayor is struggling to shake off a thigh problem, whilst former Villa midfielder Gareth Barry is doubtful for the encounter with his former club after picking up a hamstring injury. "

Kranczy 2010.04.29. 19:40:04

Román védőt igazolna Mancini?
www.fourfourtwo.hu/regio-hirek/6448

Given vállát megműtötték
www.fourfourtwo.hu/regio-hirek/6445

Givenért szorítok nagyon. Remélem nyáron tud már edzeni.

És itt egy újabb név. :D

one citizen 2010.04.29. 23:54:21

hát ha se Ade, se Barry nem lesz, akkor végünk van
még velük sem biztos, hogy nyerünk 3 meccset, de nélkülük biztosan nem

hacsak Ireland és RSC nem táltosodnak meg, de hát erre sincs esély idén már...

Vladi Weiss 2010.04.30. 07:34:15

@Richards: @one citizen: Ez már tényleg durva lenne, nem igaz, hogy mennyi sérülés van ebben a szezonban. Ade még hagyján, mert ott van Santa Cruz, de Barry-t nincs ki pótolja.

Richards 2010.04.30. 09:09:43

@one citizen: @Vladi Weiss: nem biztos még, hogy nem lesznek, de nem teljesen fittek, lehet ugye, hogy nem is edzenek éppen, tehát sehogy sem jó hírek ezek...
remélem játszanak majd holnap

man city 2010.04.30. 12:09:18

nem volt olyan sima ez a "kapus business"

a szabály értelmében volt lehetőségünk kapust szerezni, meg is szereztük Fülöpöt ez tiszta sor, bár vonalkapus mint Given, beadásoknál önveszélyes, lehúzni ritkán szokott labdát, szóval ne örüljünk még, majd ha lehozott 3 clean sheet-et:D

na de Joe Hart lett volna a jelölt, és elvileg a PL meg az Fa nem szólt volna közve, ha a Birmingham-mel a City meg tud állapodni, sőt már a 2. tárgyalásra készültek a klubok, amikor a PL kijött egy olyannal, hogy jogosulatlan nagy előny lenne a City-nek, ha Hart lenne az emergency kapus, mert a liga egyik legjobb kapusa

na ez is agyrém, mi az, hogy Hart túl jó lenne a City-nek, de Fülöp még éppen nem???ezt a PL, hogy dönti el önmagától? meg elve hogy képzeli?
ezzel kb. azt mondják, hogy Hart kurva jó, Fülöp meg szar, ezért az utóbbi okés...

de eredendően a ocsok Birmingham tett keresztbe nekünk, sztem ha elsőre megállapdunk velük, akkor a PL is rábólint nagy nehezn, nem tudnak mit tenni azzal, hogy ha a Birmingahm és a City felbontják as kölcsönszerződést, ugye máshol is volt már ilyen, pl. Jó és Caicedo is csapatot váltott, mert megszakadt az eredeti kölcsönszerződésük...
de a fasz Birmingham mindenért pénzt akart kérni, még akkor is, ha bejutunk BL-be, alapból vissza a loan fee-t, amit adtak szezon elején(talán fél milla sem volt), meg 0.5 milla körül bajnoki helyezésenként és még ki tudja mit akartak
ehhez képest a Sunderland nem kért pénzt Fülöpért, akihez semmi közünk, szemben Hart-tal, aki a City kapusa ugye

úgyhogy ha McLeish még egyszer kitalálja, hogy Hart hadd maradjon még 1 évet, akkor jól szembe kell hugyozni a skót buzit
meg ha bármelyik ifinket akarják majd kölcsönbe...
(az Alex keresztnevű skót, ahahah:D)

Hart több bajnoki helyezést hozott nekik a sok mentésével, nagyobb csapatok ellen is, most meg 2 meccsel a vége előtt, még ők akarnak anyagilag jól járni?
egy fényképet kapnak jövőre Hart-ról, de azt is csak kölcsönbe...

Richards 2010.04.30. 13:27:50

ma Buffon használta arra a drága idejét, hogy a City-n élcelődjön:D, az az érdekes, hogy amióta a Juve nem bundázik, lényegesen rosszabbul állnak a bajnokságban
előtte 1 meg 2. volt, azóta Serie B, meg most 6-7. hely:D
ezen kéne gondolkodnia Buffon-nak:D

sajna Richards felőle is erősödnek a pletykák, hogy a Tottenham-hz megy, hát kurvára nem örülök

21 éves bazz, lehet, hogy 5-10 évre megoldja a Tottenham jobbhátvéd gondjait, ha egy kicsit fejlődik még...
mi majd veszünk 1 külföldit, aki semmit nem érez a klub iránt, csak a pénzt majd...
eléggé berágok Mancini-ra ha a saját neveléseket fogja kivágni a csapatból

one citizen 2010.05.01. 06:57:29

@man city: hm, akkor a Birmingham tényleg elég retek módon viselkedett, pedig hát a mi szívességünk nem kicsit nagyobb volt feléjük, mint az övéké lett volna felénk...

"egy fényképet kapnak jövőre Hart-ról, de azt is csak kölcsönbe..."
ezen szakadtam:)))

@Richards: Mancini sztem sem bírja Richards-ot vmiért, de SWP-t se nagyon, sajnos az ő nevük éppen forog a sajtóban, mint lehetséges távozók
én sem örülnék, ha az angol, saját nevelések mennének el a csapattól
végén még olyan leszünk, mint az Arsenal, hogy 0 angol a kezdőben
süti beállítások módosítása