Sosem találjuk el az ilyen jellegű írásokban azt, amire tippelünk. Viszont most a szokásosnál könnyebb dolgunk van, hisz május a szezon érdemi részének utolsó hónapja, a bajnokságból sok csapatnak már csak 2 meccse van hátra, nekünk még 3 is. A helyzet pedig úgy áll, hogy matematikai esélyünk is van még a hőn áhított BL kiharcolására, igaz a legnagyobb esélyesek nem mi vagyunk. Kattintás után megnézzük röviden, hogy mit tippeltünk áprilisra, és reménykedjünk abban, hogy májusban mindent eltalálunk.

Az április sajnos nem sikerült úgy, ahogy vártuk, pedig milyen szépen indult. 4 meccsünk is volt ebben a hónapban:
 
Burnley-City 1-6
City-Birmingham 5-1
City-MU 0-1
Arsenal-City 0-0
 
Elvárásunk volt legalább 10 pont megszerzése, méghozzá úgy, hogy a két könnyebb meccset nyernünk kell, az Arsenal és MU elleni 2 meccsből pedig kell 4 pont legalább. A két újonc ellen sikerült a 6 pont, 11 gólt rúgva ráadásul, de a MU elleni vereség nem volt beszámítva, akkor pedig már az Arsenal ellen inkább nyerni kellett volna, de csak X-re volt esélyünk, az sikerült is.
 
Ami összejött a City-nek az 7 pont 4 meccsből, de talán ez sem lett volna túl nagy gond. Csakhogy a Tottenham várakozáson felül szerepelt, ahogy a Villa is kőkeményen behúzta a 3 pontokat. A Villa 5 áprilisi bajnoki meccséből 4-szer nyert és 1-szer Xelt, így 13 pontot gyűjtöttek a hónap során, 6-tal többet mint mi. A Spurs pedig megverte az Arsenal-t és a Chelsea-t, viszont 2 vereséget is szenvedett, de még így is 1 ponttal előttünk állnak. (Spurs márciusban volt különösen jó, ahol 3-ból 3-at nyertek.)
 
De nézzük a mindent eldöntő májust:
 
 
05.01. Man City - Aston Villa
05.05. Man City - Tottenham
05.09. West Ham - Man City
 
 
 
 
Ennyi a program és nem több. Május első 9 napján eldől már minden, tehát lényegben ennyi van vissza a szezonból, 9-10 nap. Matematikailag számunkra rossz esetben már akár május első napján eldőlhet.
 

A Villa ellen szombaton létfontosságú meccset játszunk, hisz nekik 64 nekünk 63 pontunk van, de nekik ez lesz az utolsóelőtti meccsük a szezonban, ebből is látszik, hogy nekik az 1 pont már nem jó ezen a meccsen. Sérültjük nem nagyon van, szerencsésen érkeztek meg a hajrára, viszont a 4. helyre csak úgy van esélyük, ha megvernek minket. Ez annyiból jó, hogy nyitott(abb) meccsre lehet számítani,  hisz ha a City nem 3 pontot szerez, az ezen az oldalon is végzetes lehet. Közben persze figyelni kell, hogy a riválisok mit játszanak, de a Tottenham-nek lényegesen könnyebb meccse lesz. Van 1 olyan elmélet, hogy a City-nek elég a döntetlen is, feltéve, hogy utána verjük a Spurs és a WHU-et több góllal, mert akkor vélhetően holtversenyben a jobb gólkülönbség a City javára döntene. De ez annyira vékony jég, hogy erre nem lehet alapozni, és emiatt győzni kell és a pályára is így kell kifutni. Győzelmet is várunk, bármi áron, hazai pályán egy Villa-t meg kell verni, a példa kedvéért még tavaly is sikerült.

 
Hétközi meccsen fogadjuk a Spurs-t, ami elvileg márciusra volt kiírva, de az FA-nek sikerült elhalasztani a meccset az utolsó hétre. Ha minden jól alakul és verjük a Villa-t, ezt a meccset akkor sem lehet másképp aposztrofálni, mint a mindent eldöntő meccs. Nem kérdéses az, hogy ha itt kikapunk, akkor a Spurs-é a 4. hely. Ha döntetlenezünk az is a Spurs-nek jó, ha a meccsig még megtartják a pontelőnyüket, ami valószínű. Ha nyerünk, akkor pedig meg is előzhetjük őket, kivéve, ha a Villa-t nem verjük meg, míg ők a Bolton-t igen. Szintén kevés a sérült náluk, az utolsó meccsekre felépült még Lennon is, és talán a legjobb focit is ők játsszák jelenleg a 4. helyért harcolók közül. Mindez semmit nem ér, ha nem végeznek a 4. helyen persze, bár ők a legesélyesebbek erre pillanatnyilag. Itt is győzelmet várunk, a hazai pálya előnyét ki kell használni a Villa és a Spurs ellen is, ők is a 4. helyet akarják, de nekünk kell jobban akarni.
 
Végül ellátogatunk a bennmaradást szerencsére szinte már 100%-osan bebiztosító West Ham-hez, akikhez így nem úgy megyünk, hogy élet-halál kérdése nekik a meccs. Ezen nincs mit csűrni és csavarni, kötelező módon meg kell nyerni a meccset, klasszisokkal rosszabb csapat a WHU, kimondottan gyengék idén, éppen, hogy kiharcolták a bennmaradást, szezon utolsó meccse, egyszerűen kötelező.
 
Összesítés 3 meccs és 3 győzelem az elvárás. Erre lehet azt mondani, hogy túlzott elvárás, de a csapat alakította ilyen nehézre, főleg a sok könnyebbnek tűnő meccs elbénázásával szezon közben. A szezon előtt az állítólagos elvárás nagyjából a top6 volt és a 70 pont. Ez valószínűleg sikerülni fog és a 70 pontot is nagyon megközelítjük. Csak nagyon nem mind1, hogy felülről 2 ponttal vagy alulról 3 ponttal. Ez dönti el a 4. hely sorsát is.
 
Ezt várjuk a májustól. És Ti?
 
COME ON CITY!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr151963468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vladi Weiss 2010.04.30. 07:40:50

Itt már tényleg felgyorsultak a dolgok, konkrétan kevesebb, mint 10 nap van hátra.:)

Azért én reménykedem abban, hogy hetedikek nem leszünk, hanem inkább ötödikek, ha nem sikerülne a BL. Persze ez is, meg az is EL-t ér, de az 5. hely mégiscsak 5 helyes előrelépés tavalyhoz képest.
4. helyhez tényleg 3 meccset kell nyerni(én a gólkülönbségben nem bízom, a Spurs még játszik a Burnley-vel akit megszórhatnak 4-5 góllal ugyanis), és hát 3 ilyen meccset nyerni sztem nem tudunk, de bár ne lenne igazam. Pláne, hogy Fülöp a kapus, akinek bár örülünk, de klasszisokkal gyengébb, mint Given.

5 vagy 7 pontot tippelek, 5 pont, ha 1-et nyerünk és 2 döntetlen, 7 pont pedig ha 2-t nyerünk és 1 döntetlen.

Hajrá City!

Jared23 2010.04.30. 08:07:14

én is kellemesen csalódnék, ha sikerülne 9 pontot hozni 3 meccsből, de sztem már a Villa ellen megbotlik ez a terv

csomó pontrúgásra fog építeni a Villa, maga emberek, mint Carew, Agbonlahor, jó szélsőik vannak, akik tudnak beadni, nagyon jól védekeznek stb.

egyszerre csak 1 meccset vegyünk, és sikerüljön a Villa elleni, bár sztem nagy mák kéne ehhez is

Richards 2010.04.30. 09:16:40

legalább annyira akarnak ők a 4. helyen végezni, mint mi,l tehát a motiváció nem hiszem a City-nél nagyobb lenne
a Villa,Pool,Spurs triót idén még 1-szer sem tudtuk leverni, 3 döntetlen és 1 vereség ellenük a mérleg idén

nagyon örülnék a BL-nek, de sztem sincs realitás annak, hogy 3-at fogunk nyerni, de amilyen gecire velünk a sors, majd 1 ponton fog múlni, hogy még jobban fájjon
elég lett volna az Arsenal-t verni, és akkor most nekünk lenne 65 pontunk, ami már óriási előny lenne, valószínűleg ez a 2 pont nagyon keményen hiányozni fog
(meg persze a más csapatok ellen elbukott 2 pontokat is behelyettesíthetjük ide)

ettől függetlenül sztem ha nekirohanunk a MU-nak és az Arsenal-nak is nagyon keményen, akkor az egyiket megnyerhettük volna, vagy minimum egy X-et értünk volna a 2-ből, éppen ahogy meg is történt, csak védekezéssel főleg
viszont ha az egyiket nyerjük, már 2 ponttal biztos többünk van, mint most, ami nagy helyzeti előny lett volna

azért bízzunk abban, hogy támadni fogunk, és helyzeteket bírunk kialakítani, meg a csatárjaink lőnek majd kapura, nem úgy mint a MU és Arsenal ellen
legalább legyen 3 jó meccs, ha nem sikerül a 4. hely
persze aláírnék 3 szar meccset is, amiket 1-0-val bemákolgatunk:D

Kranczy 2010.04.30. 10:31:22

EZ A BESZÉD!!!

Mancini: "Tevez can leave if unhappy"
fourfourtwo.com/news/england/53134/default.aspx

black:roll 2010.04.30. 11:04:31

"szóval 8 pontot várok, esetleg jó esetben 9 pont
7 pont a minimum, de annál lehetőleg több kell"

ezt írtam 1 hónapja áprilisra:D
hát igen, több kellett volna a 7-nél:(

most meg már tényleg csak a 9 pont segíthet rajtunk, én szorítani fogok érte, nem is kicsit:)

come on City!!!!!!!!!!!!!!

@Kranczy: ez nem tudom miért ilyen fontos meccsek előtt jön ki Mancini szájából? Hülye ez?

üljön le május 10-én a sajtó elé, küldjön el minden játékos a faszba, de nem a legfontosabb meccseink előtt, főleg egy lelkizős Tevez-t, akinél nagyon fontos a jó kapcsolat és a bizalom

Tevez is hibás, hogy elkezdte ezt a hüyleséget, hogy neki sok az edzés, meg ilyen blabla, de Mancini-nak a Villa meccsre így kell készülne, hogy csak szítja a feszültséget

mintha nem lenne elég gond a sérülésekkel, meg rossz formájú játékosokkal...

amúgy egyetértek vele, tényleg nem lehet 1 játékosnak nagyobb szava, mint az edzőnek, az őszinteség is tetszik, de nem 3 meccsel a szezon vége előtt, hanem majd utána
a csapat érdekei a legfontosabbak, itt meg kicsit úgy tűnik, hogy Tevez és Mancini is előbbre helyezte saját érdekeiket

man city 2010.04.30. 12:21:07

9 pont kell a többi már mese habbal:D

meg tudjuk csinálni sztem, és meg is kell, ott a helyünk a BL-ben jövőre

@black:roll: ez tényleg nincs jól időzítve, de ez a City, itt a banánhéj mindig ott van a lábak előtt:D
amúgy tényleg jogos Mancini kritikája, aki nem tud vagy akar itt játszani 100.000 font feletti fizetéssel, az tényleg keressen olyan klubot, ahol még jobban megfizetik(nincs sok ilyen, tán összesen 2-3)
és ebbe beletartozik Mancini is, ahogy ő saját maga fogalmazta:D

ha már Tevez, sztem nem megy sehova, ha jót akar magának, akkor meg nem a Real-ba megy

itt meg van neki a szabadsága a pályán, legalábbis jóval több, mint a MU-ban volt, a Real-ban pedig nem lenne meg neki, ott már van 1 Higuain és CR, akiknek nem védekezniük, Tevez majd gürizhet, sose lenne több 20+ gólos szezonja...
(és akkor még ott van Benzema, Kaká, Raúl stb.)

Richards 2010.04.30. 13:31:04

a legszebb az lenne, ha vernénk a Villa-t, a Spurs-Bolton X, a Chelsea meg veri a Pool-t:)

áá nem lesz ilyen mákunk

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.04.30. 15:33:29

tényleg sosem találjuk el pontosan, ezért most direkt 4 pontot tippelek 3 meccsből, hogy ennyi biztosan ne legyen
valszeg több lesz, remélem 5-tel több:D

7 vagy 9 ponttal lehet meg a 4. hely, de 7-tel csak tényleg akkor, ha abban a Spurs verése van benne, és a gólkülönbség a végén nekünk kedvezne

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.04.30. 16:44:39

csak magamat tudom idézni:)

"...a 70 pontot is nagyon megközelítjük.Csak nagyon nem mind1, hogy felülről 2 ponttal vagy alulról 3 ponttal. Ez dönti el a 4. hely sorsát is."

tényleg könnyebb lenne elfogadni majd az 5-6. helyet, ha legalább 5-10 pontra lennénk, de így tényleg 1-2-3 pont híján fog elmenni, vagy épp sikerülni

double 2010.05.01. 01:28:20

én is azt mondom már, hogy előbb legyen meg a Villa, aztán számolgassunk, de persze nehéz ezt kizárni már ilyen kési részében a szezonnak:)

kronológiailag is hogy megnő a szerepe 1-1 meccsnek már itt a végén, pedig minden meccset a 38-ból ugyanolyan komolyan kellene venni, ősszel is, és akkor most nem itt tartanánk, hanem legalább 6-10 ponttal feljebb

sztem is csak 9 ponttal sikerülhet, de egész nyáron részeg leszek, ha ez sikerülne kb:D
süti beállítások módosítása