Vitán felül áll, hogy a Man City legjobb játékosa idén Carlos Tevez volt, az argentin csatár 23 gólig jutott a bajnokságban, a kupákban 6 gólt szerzett, ezzel ő az első dél-amerikai játékos a Premier League történetében, aki 20 gól fölé jutott, ahogyan az első City játékos is.

2009 nyarán nagy vihart kavart az átigazolása, hiszen az ősi rivális, Man Utd csapatától érkezett, sokan kinevették, hogy a City-ben sem lesz kezdő játékos, de minden jól alakult számára, és az elvárásokat abszolút túlteljesítette, legjobb európai szezonját zárta a klubnál. Az elmúlt héten meg is kapta az ’Etihad Player of the Season’ díjat a klubnál, ezenkívül a ’Player’s Player of the Year’ díjat, amiben a csapat játékosai szavaztak Tevez-re.
 
A tovább után Tevez-ről és Tevez-től kicsit bővebben.
 
Tevez elég rossz szezont futott tavaly a MU-nál, Ferguson Berbatov leigazolásával Tevez-t a rangsorban eggyel hátrébb tolta, de ez nem bizonyult túl jó ötletnek, hiszen tavasszal a fontosabb meccseken sem Tevez, sem Berbatov nem volt kezdő. Carlitos ahányszor jól teljesített, utána mindig padra került.  Mivel a MU-nál csak kölcsönben szerepelt a csatár, így egész évben folytak a tárgyalások, hogy megvásárolja-e véglegesen Tevez játékjogát Ferguson, egész évben halogatta a kérdést Ferguson, bár a szezon végeztével ajánlatott tettek rá, de ekkora Tevez teljesen berágott már. Így dőlt el az, hogy Tevez eligazol, ami óriási meglepetés volt, hogy a szomszédos Man City-t választotta.
 
A 2008-2009-es szezonban összesen 5 gólt szerzett Tevez a MU-ban a bajnokságban, mindezt úgy, hogy Rooney, Berbatov és akkor még Ronaldo is ott volt mellette.
Idén a City színeiben Tevez 23 gólig jutott, emellett kiosztott 7 gólpasszt is, a góllövőlista 4. helyén végzett. Az FA-kupában nem szerzett gólt, a Liga-kupában viszont 6-ot is, így összesen 29 gólt szerzett idén és 39-szer volt kezdő.
 
2009 decemberében a 'Barclays Player of the Month' díjat is megkapta, City játékos ezelőtt mindössze 1-szer kapott ilyen díjat, még 2007-ben Micah Richards.
 
Tevez a díjakról:
 
„Nagyon boldog vagyok attól, hogy megkaptam ezeket a díjakat. Hálás a klubnak, a klub dolgozóinak, és legfőképp a szurkolóknak, azért a támogatásért, amit kaptam tőlük.”

Az, hogy a csapattársak szavazatát is én kaptam szintén nagyon különleges számomra. Az egyik legjobb dolog a világon, hogy azok az emberek ismernek el, akikkel minden nap együtt küzdesz, dolgozol, szóval boldog vagyok.”

Rengeteg cikk, hír, pletyka jelent meg arról, hogy Tevez nincs jóban Mancini-vel, és nyáron távozik a City-től. Erről is beszélt Tevez egy múlt heti interjújában:

„Nagyon élveztem az első szezonomat a City-nél, és ez még csak a kezdet.”

„Az az álmom, hogy a világ egyik legjobb és legnagyobb klubjává váljon a City a segítségemmel. Rendelkezésre áll az összes feltétel és a hit, hogy elérjük álmainkat.”

„Most el kell felejtenünk a top4-et. Az már a múlt. Arra kell gondolnunk, hogy megnyerjük a Premier League-et. Ez lenne a legjobb dolog a klub számára, ezt kell megcéloznunk.”

„Mindent bele kell adnunk a bajnoki címért, és a következő évtől fejben is így kell hozzáállnunk a meccsekhez.”
 
Végül ismét megköszönte a szurkolóknak a támogatásukat:
 
„Az első naptól kezdve úgy éreztem, hogy nagyon szeretnek itt. Ez már akkor megérintett és nagyon boldog vagyok emiatt. büszkévé és motiválttá tesz az, hogy rengeteg szurkolót, főleg fiatal gyereket látok olyan mezben, melynek a hátán az én nevem áll.”

„Nagyon remélem, hogy még sok gólt szerzek a City és Argentína színeiben - most a VB ideje alatt főleg.”
 
Tevez bekerült Maradona 30 fős keretébe, nagy valószínűséggel a VB-re is utazni fog júniusban, és idei formáját elnézve akár vezére is lehet az argentin csapatnak. Ahogy a City-nek is idén és majd jövőre is.
 
Good luck Carlitos!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr942001487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vladi Weiss 2010.05.14. 00:59:29

Valóban ő volt a legjobb, ez nem is kérdéses. Engem meglepett kicsit, talán Adebayor-tól túl sokat vártam, pontosabban őt vártam legjobb góllövőnek, de hát Tevez majdnem megduplázta Ade góljait.

Na még az is hozzá tartozik, hogy Robinho-tól is sokat vártam, jobbat mint az első szezonjában (13-14 gól PL-ben), aztán semmit nem tett le az asztalra.
Szóval Ade-Robinho-Tevez volt a sorrend nálam, gólokban, teljesítményben nálam, de Tevez szétcáfolt mindenkit:), megérdemli a díjakat.

Nem is csak a gólok, hanem a mérhetetlen harcosság, akaraterő, fizikai erő, hajtás...
Igazi kincs, meg kell tartani, a jövő alapembere lehet.

Hajrá Carlitos, bár az argentinoktól nem várok túl sokat a VB-n, éppen Maradona miatt.

Richards 2010.05.14. 07:21:32

azt is hozzátehetjük, hogy sérült volt a szezon első pár hetében(játszott, de volt vmi sérülése), nem is lőtt gólokat, onnantól viszont a gól/meccs aránya nagyon nagy

mondjuk ennyit én sem néztem volna ki belőle, de hát ki bánja:)

MU is szétnyerte magát a Liga-kupával nélküle:D
elnézve hogy mit szenvednek Berbatov-val, talán nem Tevez-t kellett volna Fergie-nek kiutálnia

jövőre sztem nem vág majd ennyi gólt, meg a sérülésekkel is lehet pechesebb lesz, de rendkívül hasznos játékos

ha már argentin csapat, Zabaleta meg nem került be, pedig talán számított rá

Kranczy 2010.05.14. 11:59:21

Nagy király volt idén Tevez és reméljük jövőre is az lesz. A díjakat maximálisan megérdemli.
A válogatottban mint szuper cserére számítanak rá. Reméljük ott is jó teljesít, ha lehetőséget kap.

ManCity_Fun 2010.05.14. 13:32:21

Ebben a szezonban más nemis kaphatta volna ,fényévekkel jobb volt mindenkitol ... grat Tevez !! :)

Remélem a VB-n kezdo és alapember lessz :) !!

ManCity_Fun 2010.05.14. 13:36:52

@Richards: Nem is érdemelte volna meg Zabaleta ,szerintem pocsék szezonja volt (1-2 meccs kivétel),ha a City a jovoben elakar valamit érni, tobbek kozott Zabaletat elkell adni !! Már ha valaki megérdemelte volna az Argentinoknál a VB-t akk az Cambiasso meg Zanetti !!

double 2010.05.14. 15:00:30

@ManCity_Fun: ez nem így van, sőt hiba lenne eladni Zabaleta-t, több poszton bevethető, és mindig széthajtja magát, mentalitása abszolút jó
technikai képzettségével van van ez tény, abban is igazat adok kb. közepes szintű játékos, de épp amiatt, hogy hajt, küzd, nem adja fel nagyon hasznos csere lehet a jövőben, nyilván kezdőként én sem számítanék rá
ráadásul nem nyavalyog ha padoznia kell, ez is fontos tulajdonság
(elég csak Brown, O'Shea-ra gondolni a MU-nál, na ők sem klasszis védők, még egy Rafael meg Neville is megelőzi őket, de ott vannak már évek óta, és ha kell lehet számítani rájuk, Zab-nak is ilyen céllal kéne maradnia)

meg az argentin behívott védők:

Nicolás Burdisso (Roma), Ariel Garcé (Colón), Fabricio Coloccini (Newcastle), Martín Demichelis (Bayern München), Gabriel Heinze (Marseille), Juan Manuel Insaurralde (Newell's), Nicolás Otamendi (Vélez), Clemente Rodríguez (Estudiantes), Walter Samuel (Inter).

ezeknek a felét nem is hallottam még:), főleg aki nem Európában játszik, mondjuk nem túl balanszos csapat, mert világklasszis támadók, vésők között max. klasszis szint van, az is az öreg Samuel, esetleg a sokat hibázó Demichelis a Bayern-ből

sokan mondták, hogy ez nagyon erős keret, megnézve a bő keretüket, messze nem olyan erős ez
(pláne ha azt nézzük, hogy Messi-nek rendre nem megy úgy a válogatottban, mint a Barca-ban)

double 2010.05.14. 15:05:07

ami Tevez-t illeti le a kalappal, valszeg azért nem vártunk tőle ennyi gólt, mert nem lőtt eddig ennyit, WHU-es szezonjában 10 alatt rúgott, 2. MU-s szezonjában 20 körül asszem, utolsó MU-s szezonjában a bajnokságban alig lőtt gólt...

összefügg ez azzal, amit nyilatkozott is, hogy teljesen más a posztja, nagyobb szabadságot kapott, nem volt előtte egy Rooney és Ronaldo a pályán, akik alá be kellett dolgoznia

és jól látszott, hogy ő is megkapja a szabadságot, bizalmat, akkor ő is tud 20+ gólt lőni, mint Rooney
és ha a City kicsit érettebb, egységesebb lett volna, ahogy mondjuk a MU, akkor több gólt is rúghatott volna
(pl. Bridge tudna beadni, vagy egyáltalán Johnson-on kívül vki tudna beadni)

Ade-t nehéz megítélni, a togói tragédia miatt, de jövőre több kel tőle
Robinho-t könnyű megítélni, nagy faszt a seggébe:D

ManCity_Fun 2010.05.14. 16:44:50

@double: Majd figyeld ki h a VB-n a Brasiloknál a legjobb lessz Robinho ,nálunk meg nem AKART futbalozni ,csak nyavajgott !!

black:roll 2010.05.15. 15:05:48

tényleg nem lehetett kérdéses, hogy ő volt a legjobb

ráadásul góljai közül jó pár tényleg gyönyörű volt, távolról, közelről, bebombázva, és sokat magának csinált meg...

abszolút jót tett neki a nagyobb szabadság, nyilván a MU-ban ez nem volt meg neki, és idén sem lett volna meg neki, hisz Rooney-nak volt teljhatalma
sokak szerint Ronaldo és Tevez távozása miatt nem nyertek semmit idén a Liga-kupán kívül
Berbatov eléggé zűrös állapotban van, tavasszal mindent kihagyott, amit lehetett, szóval jobban jártak volna, ha Tevez-t nem üldözik el

főleg, hogy a szezon nagyobb részében 4-3-3-at játszottak, Rooney volt az ék, Berba meg a padon:D
süti beállítások módosítása