Rövid hírek - Man City

2010.08.12. 12:30

  • Elmaradtunk 1-2 hírrel, most pótoljuk ezeket. Még az 1 héttel ezelőtti, 2 utolsó barátságos meccs videóját ajánlanánk, annak aki még nem látta. Elsőre a Dortmund elleni 3-1-es vereséget, ahol az 1 félidőben Jo góljával még vezetett is a City, de a 2. félidőben már sok közünk nem volt meccshez. Videó itt. A másik pedig a Valencia elleni hazai meccs, ahol végre Tevez és Silva is szerepelt már, igaz csak 30 percet. Barry és Jo góljaival nyertünk. Erről az összefoglaló itt.
  • Múlt héten sorsoltak az Európa-Ligában, ahol bár kaphattuk volna éppenséggel a Győrt is, végül a romániai Temesvárt (Timisoara) kaptuk az EL playoff körében. Az első meccset idegenben játsszuk augusztus 19-én, a visszavágót augusztus 26-án. A győztes csapat bejut az EL csoportkörébe, vagyis kötelező a továbbjutás a City számára.   
  • Az elmúlt napokban felgyorsultak az események a klub körül, ki kell alakítani a 25 fős keretet és jó pár játékosnak bizonytalan lett a helyzete. Kezdésként Andrew Tutte távozott kölcsönbe, a Rochdale-hez (League One) írt alá. a 19 éves középpályás 6 hónapra szerződött. Kieran Trippier (19 éves védő) szintén 6 hónapra került Barnsley-hoz (Championship). Nedum Onuoha távozása pedig tegnap vált hivatalossá, ő a Sunderland-hez került év végéig kölcsönbe, melyben a Sunderland opciós jogot is kapott a védő megvásárlására szezon végén.
  • De még korán sincs vége az átigazolásoknak, hiszen Ireland az Aston Villa-val tárgyalt a napokban (sajnos..), illetve nagy port kavart Bellamy tegnapelőtti nyilatkozata, melyben kifejtette, hogy elég bizonytalan a jövőjével kapcsolatban a City-nél, úgy érzi, hogy nem fog bekerülni a 25 fős PL keretbe. Ez még hagyján, de tetézte olyan kijelentésekkel is, hogy Mancini konkrétan nem beszél vele 6 hónapja, illetve bírálta Mancini válogatási módszereit, ami miatt a klub kilátásba helyezett egy pénzbüntetést Bellamy irányába. Nagy valószínűséggel ez a nyilatkozat csak rontotta Bellamy esélyeit a City-nél, pedig a tavalyi szezon egyik legjobbja volt összességében.
  • Új igazolásokról csak annyit lehet tudni, hogy Milner és Balotelli állítólag egyre közelebb a klubváltáshoz. Kolo Touré pl. kedden válogatott meccsen találkozott Balotelli-vel, erről ezt nyilatkozta: „Beszéltem Mario-val a meccs előtt és után is, csak annyit mondtam neki, hogy már várjuk őt. Remélhetőleg minél gyorsabban megtörténik a megegyezés az ügyében.” Milner-ről az a hír járja, hogy 24 órán belül aláírhat a City-ről. (De azon sem lepődnénk meg, ha majd csak jövő kedden történne meg…)
  • A hét elején az Aston Villa menedzsere, Martin O’Neill azonnali hatállyal lemondott, sok találgatás folyik azóta is arról, hogy miért mondott le a szezonkezdet előtt pár nappal. Legtöbb információ azt támasztja alá, hogy a Villa amerikai tulajdonosa, Randy Lerner nem biztosított elég pénzt az átigazolásokra O’Neill számára, illetve a Milner-ért várhatóan kapott pénzből sem vásárolhatott volna. No meg, hogy Milner eladása után Ashley Young (Tottenham, Liverpool) eladása is szóba került, ami újabb nagy érvágás lenne a Villa-nak.
  • Kedden és szerdán barátságos meccseket rendeztek a legtöbb válogatottnál, természetesen City játékosok is szerepeltek, csak felsorolás szinten: Kolo Touré, Yaya Touré, Given, Hart, Kompany, Barry, A. Johnson, Bellamy, Robinho, De Jong, David Silva, Boateng, Kolarov, Zabaleta. Szóval elég sokan, voltak akik 90 percet, mások csak 45 percet vagy kevesebbet kaptak. Azért sérülés remélhetőleg nem történt.
  • Szombat 13.45-kor, immáron a Digisport közvetítésével (nálunk nincsen sajnos) Tottenham-Man City mérkőzéssel indul útjára a Premier League.
  • (Már előző posztban említettük, de itt is: aug. 21. és aug. 31. sajnos nem frissül a blog majd egyéb elfoglaltságok miatt, tehát senki ne lepődjön meg, hogy a közbenső 3 meccsről nem írunk semmit. Később próbáljuk pótolni, legalább rövid beszámoló formájában. Bár csak 3 győzelemről maradnánk le. :D)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr942216724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.08.12. 12:48:49

legfrissebb, hogy a Celtic vinné Bellamy-t kölcsönbe
hát inkább ez, minthogy a Spurs-t erősítse egész évben..

(persze ennyi erővel erősíthetne minket is, na mind1:D)

vannak Mancini-nak érdekes húzásai, mondtam már, hogy a tűzzel játszik...

double 2010.08.12. 12:57:13

annyival kiegészíteném, hog Kolo Touré győztes gólt fejelt, Silva utolsó pillanatokban egyenlített, Adam Johnson ziccert hagyott ki a magyarok ellen, de volt pár szép lövése, van helye bőven a válogatottban, Kompany is szerzett gólt (öngólt:D), illetve Bellamy is nyomott egyet Luxemburg ellen::)

Tevez-t meg érdemes volt behívni, ha be sem cserélték, de legalább fittebb lesz szombaton

double 2010.08.12. 12:59:23

ja és ez milyen duma, Kolo-tól, hogy "már várunk téged.":D
Kolo ott áll az ablakban, lesi hogy érkezik-e Balotelli:)

mondjuk az jó, hogy alapvetően barátságosan közelít hozzá, végül is még Kolo a kapitány, tehát Balotelli-nek biztos jó, hogy többen is várják (Yaya, Kolo és Vieira is nyilatkozott hasonlót már)

double 2010.08.12. 13:01:16

O'Neill erősíteni akarta volna a Villa-t, hogy azért kegyen némi esélyük a TOP4-re, mert alapesetben nem nagyon lett volna idén nekik (még senkit sem igazoltak!), de Lerner már eddig is rengeteg pénzt rakott bele a Villa-ba, és megunta talán...

lehet Hughes lett volna az új menedzser, ha nem fogadja el korábban a Fulham állást:)

black:roll 2010.08.12. 14:30:37

Bellamy-ban van egy nagy adag őrültség ezek szerint, de ettől nálam még lenne helye a csapatban...

lehet, hogy egy elviselhetetlen kis bunkó amúgy, de jobban odateszi magát bármikor, mint Robinho
sőt magabiztosabb vagyok a csapatban, ha Bellamy ott van, mint ha helyette mondjuk SWP van ott a szélen...

másrészt egy idős(31 éves), abszolút tapasztalt, a PL-t kívülről-belülről ismerő játékosról van szó, kizárt, hogy ne lenne hasznára a klubnak(és ott vannak a kupák is még, ne zárjunk ki egy tömeges sérüléshullámot, amikor majd Nimley-nek kell esetleg szélsőt játszania a végén)

Villa sztem nem lesz benne a top6-ban így idén

na ha a Temesvár ellen bakizunk és kiesünk, akkor olyan sajtónk lesz egész évben, hogy azt jobb lenne nem megtapasztani:D

black:roll 2010.08.12. 14:32:15

@double: "már várunk téged."

na ja, 1 baseball ütővel, mi?:DD

Vieira, a Touré testvérek, Richards Bellamy vezetésével verőlegények is lehetnének akár egy jó maffia filmben:DD

Kranczy 2010.08.12. 16:14:16

- Given ultimátumot adott Mancininek

www.fourfourtwo.hu/hirek/anglia/premier-league/manchester-city/given-ultimatumot-adott-mancininek

Kíváncsi leszek, hogy ki fog kezdeni szombaton.

- A felkészülési meccseken egy City játékos sem sérült meg, ez a lényeg.

- Én már alig várom, hogy aláírjon akinek még kell, meg elmenjen akit elküldenek az okosok és lezáruljon végre az átigazolás. És akkor végre csak azzal kell törődni, hogy minél jobb teljesítsünk a bajnokságban és minden kupában.

Lamps08 2010.08.12. 18:12:24

őrültek vagytok, ha apróért elkúrjátok Ireland-et és Bellamy-t:D

az írnek volt 1 szar szezonja, na de kinek nincs olyan ...
Bellamynak pedig remek szezonja volt, sztem tárt karokkal várná a Spurs, Everton Villa, de talán még a volt csapata a Spurs is
sőt Chelseaben is simán elférne a keretben...

Mancininak csak nem a hajában volt a bölcsessége? mert akkor kár volt fodrászhoz mennie:)

oké, hogy sok új érkező van, de alapvetően minden új igazolásnál ott van, hogy nem biztos hogy beválik, pláne nem egyből, lehet majd csak a 15. fordulótól lesz formában pl. Silva és Yaya Touré (ezek tényleg nagy vételek voltak, irigylem is:D)

double 2010.08.12. 19:22:09

@Lamps08: hát nekünk személyesen sok beleszólásunk nincs sajnos, hogy ki megy ki marad:)
illetve engem rendszeresen megkérdezne Mancini, de azt mondja mindig foglalt a telefonom:DD

@black:roll: ez az:DD

double 2010.08.12. 19:24:09

Robinho vissza talált...

i.dailymail.co.uk/i/pix/2010/08/12/article-1302561-0AC71256000005DC-790_468x295.jpg

lassan kiderül az ő sorsa is, bár ha eddig nem jelentkezett komoly kérője, most már nem fog sztem, így maradni fog tán még a 25ös keretben is kap helyet (kisebb-nagyobb meglepetésre)

man city 2010.08.12. 21:51:10

a legnagyobb ökörség Bellamy-val kapcsolatban tényleg az lenne, ha a Spurs-nek adnánk el
még nagyobb ökörség ha éppen holnap, hogy esetleg szombaton játszhasson ellenünk már:D
erre mondjuk nincs sansz kb.

ez a nyilatkozat sztem is már csak egy utolsó próbálkozás tőle, érzi hogy nem lesz benne a buliban a City-nél már

rosszban van Mancini-vel, nagyon nem örült Hughes kirúgásának, sok a rivális a posztjára csapaton belül is, ezer oka lehet, illetve ezek mind együtt is, az tény, hogy tavaly klasszis teljesítményt hozott nagyon sokszor

de 31 éves, a térdei nem igazán jók, sok hír volt erről is tavaly, nyilatkozta tavaly, hogy kizárt az nála hogy hétvégén bajnoki meccset játsszon, hét közben nemzetközi meccset, és közben még a CC, FA-kupa is ott van...

meg az is benne van a pakliban, hogy Mancini nem fog szélsőket használni, úgy és annyiszor mint tavaly, Bellers csatárnak is jó, de lehet hogy a fiatalabb Jo-nak ad esélyt esetleg, vagy Robinho is tényleg marad végül fasz tudja most még

ha biztosan távozik, akkor sztem is Celtic-be menjen, különben minimum 2 meccsen a PL-ben mindent bele fog adni ellenünk és rábasz6unk:D

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.08.13. 10:50:20

@man city: azért nem így kellett volna rendezni a Bellamy ügyet

eleve hülyeségnek gondolom, hogy Mancini nem számol vele, mert ennyi erővel tavaly tavasszal is kitehette volna a csapatból, ha tényleg komoly zűrök vannak közöttük
másrészt Bellamy abszolút használható lenne a keretben, jobban mint Jo vagy RSC stb.

az EL keretbe be sem neveztük, ahogy Ireland-et sem, szóval esélyes a távozásuk

@Lamps08: hát igen, nem mi döntünk:)

minden csak utólag fog kiderülni, hogy 1-1 döntés jó volt-e vagy nem, de valóban szamárságnak tűnik Bellamy-t eltakarítani...
Ireland szituja más alapvetően, ha nincs ez a 25 fős keret szabályozás, akkor tuti maradt volna
így meg beleesett abba a kategóriába, ami Mancini-nek nem kell...

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.08.13. 11:01:16

www.skysports.com/story/0,19528,11679_6309316,00.html

Balotelli már az orvosi vizsgálatra készül, szóval innentől órák, max 1-2 nap kérdése

csak ne balhézzon, különben cseszhetjük...

Vladi Weiss 2010.08.13. 11:59:17

Én optimistább vagyok Balo-val kapcsolatban, persze tény hogy visszafelé is elsülhet a dolog.

Ez kb. számára is az utolsó esély, hogy benőjön a feje lágya és megkomolyodjon némileg. Bár láthatjuk, hogy Bellamy még 31 évesen is képes problémákat okozni, vagy robinho 26 évesen. Baloteli pedig még csak 19 éves. (Ráadásul elég zűrös családi háttérrel.)
20 millió font + 3 millió font jövőbeli árat írnak, hát nem olcsó. Igaz voltak lapok, amik 35 millió fontot írtak 1-2 hete. Ennyi erővel írhattak volna 50-et is.

Onuoha-nak pedig sok sikert, na meg az összes ifinek aki kiment kölcsönbe.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.08.13. 13:00:05

@Vladi Weiss: én egyelőre maradnék a pesszimisták táborában Balotelli-nél, de bebizonyíthatja, hogy tévedtem:)

ok, hogy ez az utolsó nagy esélye a változásra neki is, de a City most még csak erősen épülő státuszban van, nem hiányzik semmi egyéb balhé, mert már van így is elég ugye...
ms lenne a szitu, ha pl. Balotelli a Chelsea-be menne, mert ott már kialakult egy stabil alapcsapat, taktikával, sikerekkel megalapozva
oda könnyebb betenni Balotelli-t

Citynél még elég nagy a bizonytalanság, hogy as köv. 1-2 évben ki megy, ki mard, hogyan fogunk játszani stb.
nem tudom mennyire hiányzik ebből egy potenciális veszélyforrás Balotelli személyében
(azért durva ügyei voltak az Inter-nél, az se felejtsük el)
Mancini azt mondja, hogy fogja tudni kezelni, hát legyen úgy:)

double 2010.08.13. 14:00:06

hallottam olyasmit, hogy Boateng és Kolarov is összeszedett vmi sérülést a barátságos meccsen a válogatottjaikban a héten, remélem csak kamu, mert befosok, ha az 1. meccs előtt kidőlnek...

bár Boteng-et Mancini is megerősítette a mai sajtótájékoztatóján...

one citizen 2010.08.13. 15:28:19

@Vladi Weiss: @crazy_horse: na ugyanígy vagyok én is, mint crazy.horse:)

legutóbb is pont Weiss-el vitáztam vmelyik topikban, hogy jöjjön Balo vagy ne jöjjön Balo:)
hát most jött, drukkolok neki én is persze, hogy beváljon, de hogy Dzeko-val sokkal jobban jártunk volna, abban biztos vagyok

meg azért ennyi nagy ego-val rendelkező játékost egy csapatban, rossz vége is lehet, ha Mancini nem fogja elég erősen a gyeplőt majd...

Richards 2010.08.13. 19:50:55

HIVATALOS:

Balotelli-t leigazoltuk...

eléggé megosztó személyiség Balotelli, bízzunk a legjobbakban, hogy itt meg fog változni, előnyére...
na meg Mancini-ben, hogy tudja kezelni tényleg a srácot

(hivatalos oldal befagyott nálam:D)

www.skysports.com/story/0,19528,11679_6310525,00.html
süti beállítások módosítása