Given lehúzná a redőnyt

2009.10.03. 08:15

 Shay Given elhatározott azügyben, hogy a jól teljesítő Man City-nél be tudják foltozni a hézagokat, ami a védelmet illeti, hiszen a csapat remekül kezdte a szezont ebből a szempontból, mivel első 4 meccsünkön gólt sem kaptunk, viszont ezután 4 meccs alatt 8 gólt szedett be a csapat.
 
 
 
 
 
 
A kékek az idei 9 meccsükön veretlenek, eltekintve a vitatott városi derbitől, és ebben a 9 meccsben benne van a z FC Barcelona elleni félhivatalos Joan Gamper trófeáért vívott harc is. Given és a csapat többi tagja pedig elszánt, hogy újra lehúzzák a redőnyt hátul.
A tény, hogy 5 meccset nyert zsinórban a csapat, beleértve a Nou Camp-ban játszott meccset is, ami elég magasra teszi a lécet, de ezért többször viccelődve zrikálták is az ír válogatott kapusát.
 
Given, mikor a luxuskörülmények között pihent a Cheshire-i Motram Hall-ban, azt mondta:
 
„Nagyon csalódottak vagyunk, amikor gólt kapunk. Dicséretet kapsz, amikor kapott gól nélkül hozol le egy meccset, viszont ha gólt kapsz, akkor arra is van néhány kevésbé kedves szavuk. Ezért is szeretnénk annyiszor lehozni egy meccset kapott gól nélkül, ahányszor csak lehet.”
 
„Ez vonatkozik rám is, a védőkre is és magára a csapatra is, mint egység. Szeretnénk sokkal jobban védekezni, mert ha nem kapsz gólt, akkor az már fél győzelem.
 
„Azok a meccsek, amit szezon elején 1-0-ra vagy 2-0-ra megnyertünk, azokban fontos szerepe volt annak, hogy nem kaptunk gólt. Vissza kell térnünk erre az útra, hogy ne kapjunk gólt, remélhetőleg sikerülni fog és így a győzelmek is könnyebben fognak jönni.”
 
 Az első csapat, amely gólt lőtt a City-nek idén az Arsenal volt szeptemberben (egy hibátlan augusztus után), mikor 4-2-re nyert hazai pályán a City. Egy héttel később pedig 4 gólt kaptunk a városi derbin, az utolsó mindent eldöntő gólt pedig a 96. percben.
 
De Given, aki az Aston Villa elleni hétfői meccsre készül, kiemelte:
 
„Az Arsenal és a MU nagyon erős csapatok, Európa legjobb csapatai közé tartoznak, soraikban Európa néhány legjobb játékosával. Nem könnyű ilyen csapatok ellen elérni, hogy ne kapjunk gólt.”
 
„Nagyon jól kezdtük a szezont, eltekintve a városi derbitől még mindig nagyon jól állunk. A csapatnál nagyon jó a hangulat és nagyon magabiztosak vagyunk.”
 
(forrás:mcfc.co.uk)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr801424345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.10.03. 22:38:13

nem inkább rolót ?:D

redőny kicsit furán hangzik:D

amúgy igaza van, a védelmen fog múlni a szezon, mert támadójáték rendben van, lövünk minden meccsen gólt , 1-t,2-t, 3-t, csak mennyit kapunk mellé

jó lenne 30-35-nél nem kapni többet PL-ben

7 PL meccsen eddig kaptunk 7-et

Richards 2009.10.04. 10:37:15

Given remek bravúrkapus, amint összeszokik a védelemmel, Lescott-al, onnan már nagyon jó lesz a védelmünk sztem, a 35 gól az reális kb.

a top4, az kb. ilyen 25-30 gólt kap,de nekik nyilván jobb a védelmük
süti beállítások módosítása