Felemás meccs volt, lehetett volna sokkal jobb is, és ezért mindkét csapat sokat tehetett volna. A City idegenben sosem olyan meggyőző, mint otthon, a Villa pedig most eléggé biztonságira vette a figurát, még annyira sem volt aktív támadásszervezésben, mint a Pool ellen idegenben, mikor 3-1-re nyertek. Valamint a City sem nyújtott most olyan teljesítményt, ami 3 pontot ért volna.
 
Statisztikák, videók a gólokról és játékos értékelés a tovább után.
 
 
 
 
 
 
 
 


Stadium: Villa Park
Nézőszám: 37924
Játékvezető: Mike Dean
 
Aston Villa: Friedel, Warnock, Dunne, Collins, Cuellar, Young, Petrov, Sidwell, Milner, Agbonlahor, Carew
 
MCFC: Given, Bridge, Lescott, Touré, Zabaleta, Bellamy, Barry, De Jong, SWP, Tevez, Adebayor
 
Cserék: Heskey Carew heylére a 69. percben, Reo-Coker Young helyére a 82. percbe, illetve Ireland De Jong helyére az 50. percben és Santa Cruz Tevez helyére a 69. percben.
 
A meccsen elég egyértelmű volt az X, mert a Villa kissé védekezősre vette a figurát, a City pedig annyira gyatra volt támadásban, hogy nem voltunk képesek helyzeteket kialakítani, és azokat belőni, sőt ők legalább jól védekeztek, mi meg hátul megint bizonytalankodtunk, csak most ők ezt nem használták ki. A két kapusnak alig volt dolga a meccsen.
 
 
Statisztika:
 
Aston Villa
Manchester City
Lövések (kaput eltaláló)
12(1)
12(4)
Szabálytalanságok
12
9
Szögletek
6
6
Lesek
2
0
Labdabirtoklás
44
56
Sárga lap
1
2
Piros lap
0
0
Védések
3
0
 
Az első félidő legelején még a hazai csapat uralta a meccset úgy 10-15 percig, de volt 1-2 City megindulás is, aztán a 15. percben a sors iróniájaként, egy beívelt labdát ki fejel a City kapujába? Na, ki? Dunna mester. Barry fogta volna, csak elfelejtett időben felugrani így egészen jó helyről Dunna csak bólintott egyet, és már vezetett is a Villa.
 

 

Aztán a City nem roskadt magába, hanem átvette a kezdeményezést, rengeteg akciót indítottunk innentől a meccs végégig, de gyalázatosan gyengén oldottuk meg őket, legtöbbször már a 16-osnál elakadtunk, 1-1 pontatlan passz, 1-1 rossz csel, 1-1 rossz helyezkedés miatt. Saját magukat vertük meg ezekben a szitukban.
 
Sajnos a szélről beívelt labdák nem jöttek, mert se Bellamy se a megint rém gyenge SWP nem tudott rendesen elmenni a szélen, Bellamy még csak-csak de Cuellar remek munkát végzett „rajta”.
 
Középen elég defenzív volt a Villa, ezért Hughes húzott egy nagyon jó cserét, a támadóbb felfogású Ireland jött, a támadásokat segíteni nem tudó De Jong helyére, így középen már ügyesebb volt a City, és a 67. percben egy remek Ireland-tól induló labda megtalálta a 16-oson belül Ade-t, aki visszatette Bellamy-nak, aki szépen helyére tette a labdát.
 

 

A maradék 20 percben ment a tili-toli, sem a Villa, sem a City nem akart mindent kockáztatva nyerni, de még itt is a City próbálkozott többet, de megint SWP-n, majd a csere Santa Cruz-on sorra haltak el az akciók, amelyekből legalább helyzetekig juthattunk volna.
 
Given-nek konkrétan nem kellett védenie, 1 szélről bejött labdát lehúzott és kész. Friedel kiszedett egy szép Ade fejest, meg még egyszer blokkolt ez lövést és neki is ennyi volt aznapra.
 
A City cserék Ireland részéről jó volt, mert Barry nem tudott sokat hozzátenni megint, akit amúgy rendesen kifütyöltek minden labdaérintésnél. A másik csere Santa Cruz elég gyenge volt most, 20 percet kapott, de kb. 5-ször kapott labdát a Villa térfelén, és mind az 5-ször elvesztette, nagyon gyenge volt. kissé értelmetlen csere volt, mert egy magas centert, akkor hoz be az ember, ha beadások vannak, és arra érkezik a magas jól fejelő center, de Cruz kicsit hátrébb is volt, meg pontos beadásból max. 1 volt a City részéről a meccsen, amúgy remekül fejeltek ki mindent a Villa védői, Dunne és Collins is.
 
Játékos értékelő:
 
A Villa csapatából több közepes teljesítmény volt és 1-2 jobb, pl. Dunne a gólja és a védekezése miatt, akár a meccs embere is lehetne, jó volt még Collins is, de végül is Cuellar is. Támadóik nem igazán muzsikáltak Carew nagyon gyenge volt, Young nem tudott villogni, Agbonlahor 1-2 szer megindult, e semmi veszély nem volt belőle. Sidwell egészen gyenge volt, Petrov meg olyan közepes.
 
Man City:
 
Given: 7 Megint nem volt dolga, a gólról nem ő tehetett, hanem inkább Barry, amúgy tényleg a kirúgásaiban volt a legnagyobb izgalom.
 
Bridge: 7 Voltak bizonytalanságai, de rengeteget ment előre, próbálta segíteni Bellamy-t, de hát Bridge ebben nem a legjobb, valahogy nincsen meg benne, hogy elmenjen a szélen és 1 jó csel után gólpasszt adjon. Pedig a modern fullback-nek ez lenne a feladata, a védekezés mellett.
 
Lescott: 6 Ha volt gyenge pontja a védelemnek, megint ő volt az, 1-2 bizonytalanság, most annyiszor nem fejelték le, de nem nagyon szereti, ha nála van a labda, egyből szabadulni akar tőle, néha görcsösen is. 1 hónap eltelt, mióta itt van, lassan összeérhetnének Touré-val. 
 
Touré: 7 Jobb volt, mint Lescott, de ő sem volt atom biztos, persze most a Villa csatárai nem tették nagy nyomás alá, de ennél tőle is több kell.
 
Zabaleta: 6.5 Hát a WHU ellen remek volt, de most tényleg nem volt jobb, mint egy átlagos Richards, sokszor átjátszották, elől is megakadtak rajta a támadások.
 
Bellamy: 8 Talán a legjobb a City-ből, végig forró fejjel futott, harcolt, küzdött, nagyon veszélyes játékos, nagy fegyvere a csapatnak és egyetlen gólunkat is ő lőtte.
 
Barry: 6 Középen megoldotta a feladatát, de semmi több, semmi extra, ráadásul 2-szer csúnyán lemaradt Dunne-ról.
 
De Jong: 6.5 Alig volt dolga, de tényleg, amikor az ellenfél középen nem vezet támadásokat, akkor De Jong nem tud mit kezdeni magával, előrébb nem lép, mert biztonsági játékos, jó példa volt erre a MU elleni meccs, ahol csak szélen játszott a United a 2. félidőben, De Jong meg középen volt, hiába.
 
SWP: 4 Gyatra formában van, tényleg semmi nem sikerül neki. Még 1 árva csel sem jön be neki, vagy lefutják, pedig elég gyors, vagy a labdakezelésnél hibázik óriásit. 2-3 meccsre padoztatnánk, mert ráférne, igazából most olyan volt, mintha 10 emberrel toltuk volna miatta.
 
Tevez: 6.5 Az első félidőben nagyon aktív volt, vállalkozott távolról is, de mégsem ment neki annyira, néha eltűnt, a 2. félidőben pedig egészen halvány volt. Le is cserélték, csak sajnos nem Petrov érkezett.
 
Adebayor: 7.5 Most nem volt annyira jó, mint elmúlt meccsein, de azért érződött rajta, hogy mégiscsak a legjobb csatár a keretben, nem nagyon tudják szerelni, ha pontosan ki tudnánk meccsenként szolgálni 2-3-szor, akkor mindig hozná a gólját. Most gólt nem lőtt, de gólpasszt azért adott 1-et.
 
Összességében igazságos az eredmény, de a City, ha kicsit okosabb, pontosabb elől, simán megnyerhette volna a meccset. Sajnos nem sikerült.
 
A meccs embere igazából nehéz döntés volt, mert nem volt nagyon kiemelkedő teljesítmény. Bellamy és Dunne voltak mégis a legjobbak, de most nem magunk felé húz a kezünk, ezért Dunne kapja meg tőlünk a MOTM díjat.(1-1 gól ugye az világos, de Dunne több beadást tudott kifejelni, mint amennyit Bellamy pontosan beadni:D). Jó öreg Dunne megint a City kapuba fejelt, mint megannyiszor már.
 
Ezzel az 1 ponttal a City 7 lejátszott mérkőzés után 16 pontot szerzett, a maximális 21 pontból, és végül is a pontokat csak a United ellen idegenben, és a top6 helyezésre törekvő Villa ellene idegenben vesztettük el, ami sok más csapattal is előfordul még idén.
 
Következő meccsünket a válogatott szünet után, október 18-án (vasárnap) a Wigan ellen idegenben fogjuk játszani.
 
Come on Citizens!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr911436617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

double 2009.10.08. 20:15:10

hát igen, nem volt túl jó meccs, nagyon suták voltunk elől

nem tudom miért, talán nem sikerült most a gyorsaságot használni a támadosáiokban, kontráink nem is voltak, nagyon beállt a Villa hátul

így mindig 1-1 ellen 1-2 ellen mentünk, és nem tudtuk megoldani a szitukat

Tevez távolról elég gyengén lő,Ade-nak nem volt nagy lehetősége kb., Bellamy-nak is max. a gól

SWP meg totál gyenge volt,ez igaz,nem tudom mi van vele

Bellamy meg bizonyítja,hogy helye van a kezdőben, így lehet SWP fogja megszívni azt, ha Robinho visszatér

Wigan-t viszont most már verni kéne, igaz a Chelsea-nek sem sikerült
süti beállítások módosítása