Nehéz meccsen van túl a City. Könnyed győzelem helyett necces pontmentés a DW Stadium-ban, akadozó támadásépítés, néhányszor rossz helyezkedés hátul, mégis több jó és rossz egyéni teljesítmény, kiállítás miatt 25 perc emberhátrány, röviden ennyi volt a meccs, nézzük meg bővebben videókkal a gólokról, statisztikával stb. Katt. Tovább!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stadium: DW Stadium
Nézőszám: 20,005
Játékvezető: Alan Wiley
 
Wigan: Kirkland, Boyce, Bramble, Figureoa, Melchiot, Diame, Thomas, Scharner, Rodallega, N’Zogbia, Scotland
 
Man City: Given, Bridge, Lescott, Richards, Zabaleta, Petrov, Barry, De Jong, SWP, Tevez, Adebayor
 
Cserék: J. Gómez Scharner helyére a 72. percben, illetve Kompany Ade helyére a 70. percben, és Ireland- SWP, Santa Cruz-Tevez cserék a 83. percben.
 
Nem úgy alakult a meccs, ahogy a City-nél számítottak rá, a Wigan végig keményen küzdött, az emberelőnyben pedig már győzelemre tört, a City szinte csak védekezni tudott akkor már csak, persze addig is a Wigan támadott többet, igazán komoly helyzetekig csak ritkán jutva.
Kirkland is bemutatott 1-2 nagy védést, és Given is megfogott legalább 2 óriási helyzetet.
 
Statisztika:
 
Wigan
Man City
Lövések (kaput eltaláló)
16(7)
6(4)
Szabálytalanságok
15
12
Szögletek
6
6
Lesek
1
2
Labdabirtoklás
57
43
Sárga lap
2
0
Piros lap
0
1
Védések
3
6
 
 
Első félidő elején a Wigan dominált, de csak távoli lövésekig jutottak. A City is csak szép passzolgatással múlatta az időt, de legelöl sok veszélyt nem okoztak, Petrov beadásai eléggé gyatrán sikerültek.
 
 
Az első félidő 1 perces hosszabbításában viszont ez gyors eszmélést követően a Wigan támadói észbe kaptak, Richards hibájából be tudták centerezni a labdát, amit Given kiütött, de az érkező N’Zogbia, lefutva Bridge-t, a kapuba vágta a labdát, ezzel lett 1-0.
 
 
 
Hughes-nek 1 dolga volt a szünetben, felrázni a csapatot, nem csak a hátrány miatt, hanem a lagymatag játék miatt is. Elég jól sikerült, Tevez ment el a szélen nagyon szépen, középre adta, és az érkező Petrov a kapu jobb oldalába helyzete a labdát. 1-1.
 

 

   Aztán kicsit leült a meccs, voltak próbálkozások, de nem igazán nagy veszéllyel. Adebayor sem tudott mit kezdeni magával, Tevez harcosan rohangált, de gólveszély az ő játékában sem volt, SWP viszont egyre jobb volt.
 
Sajnos Zabaleta egy elég buta belépő után megkapta a 2. sárgáját teljesen jogosan a 65. perc körül, noha az 1. lapja elég vicces volt, így 10 emberre csökkent a City. Ezt Hughes egyből úgy reagált le, hogy az amúgy se sok veszélyt okozó Ade-t, aki húzta is a lábát, lehozta, helyére Kompany érkezett, így Richards kiment jobb szélre, Kompany pedig belül magabiztosan hozta a maradék szűk fél órát.
 
Ebben az időszakban a Wigan próbálta megszerezni a 3 pontot, Rodallega nagyon aktív volt a meccsen, ekkor is próbálkozott, szélről, középről, nem sok sikerrel. A City főleg védekezett, elől néha emberünk sem volt, SWP-nek volt egy szép megindulása, mikor érdekes szituban elesett a 16-oson belül, a bíró semmit nem fújt, kissé 11-es gyanús eset volt, de utólag kb. tök mind1. Mondjuk nem lett volna szomorú semelyik City drukker, ha befújja. Ennek ellenére Hughes megjegyezte, hogy nincs gond Wiley kondíciójával. Bezzeg Ferguson-nak van gondja vele.
 
Ahogy a Wigan cseréje sem tudott sokat alkotni, úgy a két támadó jellegű csere sem dobott semmit a City-n, sem Ireland, sem Santa Cruz nem alkotott semmit abban a 7percben, amit kaptak. Kompany pedig jól mutatkozott be, visszatérvén hosszú sérülése után.
 
Rövid meccs utáni nyilatkozat Hughes-tól angolul:
 
 
Játékos értékelő:
 
Úgy illik, hogy a meccs emberét is a Wigan-ből válasszuk, amúgy mind védekezésben, mind támadásban jó volt a Wigan, sok gondot okozhatnak a nagyobb csapatoknak, ha nem fekszenek oda nekik :D. N’Zogbia, Rodallega, Melchiot, Kirkland mindenképpen a jobbak között volt.
 
 
Man City:
 
Given: 7 Megint biztos pont volt hátul, de a védelem biztos ráhozza a szívbajt meccsenként 3-szor, volt 2 nagy bravúrja, a kapott gól előtt kicsit szerencsétlenül ütötte ki, de hát ez van.
 
Bridge: 6 Nem volt túl jó, túl rossz sem, érződött benne, hogy nem 100%-os, elvileg úgy volt, hogy nem is játszik, támadásokat sem vállalta fel annyira.
 
Lescott: 6.5 1. félidőben gyengébb volt, viszont a kiállítás után mondhatni a védelem vezére volt, magabiztosan, erősen játszott. Néha lemaradt amúgy, de ha Touré irányít, reméljük remek pársot alkotnak idővel.
 
Richards: 6.5 Középső védőként nem volt rossz, volt 1-2 hibája, 1-2 remek belépője, jól fejelte ki sokszor, amit kellett, de jobban éreztük magunkat, mikor visszament a helyére, jobbra.
 
Zabaleta: 5 Túl idegesnek tűnt, jobb oldalon ment előre gyakran, nem sok haszonnal, sokat reklamált, 2. sárgája miatt pedig végképp lemondhattunk a támadófociról.  
 
Petrov: 6.5 Gólja ellenére nem volt valami jó a meccsen, 1. félidőben rengeteg akció ment el rajta, egyszerűen pontatlan rossz beadások, rossz szögletek jellemezték, és a 2. félidőben is eltűnt, nem jött labdáért.
 
Barry: 7.5 Fáradhatatlanul ment, küzdött, szerelt, egyre jobban vezérszereplő középen, már csak a támadásokhoz kéne többet hozzátennie, egyik legjobb volt a City-ből.
 
De Jong: 7.5 Szintén remek volt középen, bár néha eltűnt, de ott volt a szeren, remek védekező középpályás, bár Barry is sokat segít neki, viszont elég bizonytalan sokszor mikor támadásokról van szó. Nagy kérdés, hogy Ireland vagy ő lesz favorizálva többször a szezon során, mert taktikai kérdés is ez, de ennyi támadóból nem lehet csak 3-at szerepeltetni, így néha nem gond, ha belül defenzívebbek vagyunk.(Néha meg igen.)
 
SWP: 7 Most már jóval jobb volt, mint azt megelőző két meccsen, voltak jó passzai, jó elfutásai, veszélyes megindulásai, szerelni is tudott 1-2-szer, reméljük, ezt a játékot gyakorolja legközelebb is.
 
Tevez: 7 Rengeteg harcolt, futott, lépett vissza, emiatt a támadásokban sok szerepe nem volt, kivéve a gólban, mi többet szerepeltetnénk elől, a center mögött, de nem ennyire mögötte. Lőnie, próbálkoznia kéne jóval többször.

Adebayor: 6 Talán leggyengébb bajnoki meccse eddig, tényleg nem sok támogatást kapott, de azta keveset is elrontotta, nem pörgött nagyon az afrikai csatár.
Cserék:
 
Kompany: 6.5 Megoldotta, amit kellett, visszatérésével bővíti a biztonságot hátul, akár sérülés esetén, akár pl. az ANK-n, mikor lehet, hogy Touré hetekig távol lesz.

Ireland & Santa Cruz: ennyi idő alatt nem nagyon lehet elvárni nagy teljesítményt, pláne, hogy csak védekeztünk.
 
A meccs embere nálunk Hugo Rodallega, a kolumbiai játékos, aki végig remekül küzdött, ment, hajtott, szélről veszélyt okozva, távoli lövésekkel is próbálkozott. Azért meg kell említeni Kirkland-et is, aki törött ujjal játszotta végig a meccset, meccs közbeni sérülése után.
 
Zsinórban második 1-1-es döntetlenjével a City a tabella 5. helyén áll 17 ponttal, 1 meccsel kevesebbet játszva, mint a legtöbb csapat.
 
Vasárnap a Fulham-et fogadjuk (október 25.), akik tegnap elverték otthon magabiztos játékkal a Hull-t, csütörtökön pedig EL meccsen fogadják az AS Roma csapatát, tehát reméljük kissé fáradtan érkeznek hozzánk, ahol amúgy idén 3-ból 3 meccset nyert már a City. Jó lenne 100%-osnak maradni.
 
Következő meccsünkre megint vasárnap kerül sor, megint közvetít az ES2, de nem élőben, hanem elvileg 1 órás csúszással. (Reméljük nem Hajdú B., mert vele idén még nem nyert PL meccset a City.)
 
Come on Citizens!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr811463784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

black:roll 2009.10.20. 19:55:25

azért ha a Fulham ellen se nyernénk,akkor konkrétan már hullámvölgyről beszélhetünk:)

Ireland-ot kezdőbe, Barry védekezzen akkor , és SWP is lépjen vissza néha, meg ha Bellamy játszik, ő úgyis visszalépeget

ez a Wigan tényleg kemény volt, van náhny csapat amely beáll védekezni nagyobb csapatok ellen, és néha kitámad, de ezek odaálltak keményen most

Chelsea ellen is emberelőnyben durván rákapcsoltak

de valahogy nem volt összhang a középpálya és az 1 személyes csatársor között, így nem sok esélyünk volt gólt rúgni

távoli lövések megint sehol

a Fulham ellen most már egy 3-0, 4-1-es parádés győzelmet akarok, Tevez pedig támadjon, ne keresztbe harcoljon a pályán :D

sztem nincs másik klasszis, aki ennyit mozog keresztbe, de nem a kapura:D

gyors, lendületes támadás, ezeket kell erőltetni, és a labdatartásban is van mit javulni

most arra lennék kíváncsi,hogy ha Richards visszatér Zabaleta eltiltása miatt, akkor mit lépne Hughes, ha Richards-ot is kiállítanák vmelyik meccsen:D

man city 2009.10.21. 15:28:26

mondjuk né nem álltam volna vissza, hanem megkockáztattam volna a 3 pontot, max. bukunk 1-et, de ha Kompany helyett 1 támadó jön be, és Ireland is, akkor mi okozhattunk volna nekik kemény 20 percet, legfeljebb bukunk 1 pontot, de ott lehetett volna a 3 pont is nekünk

így tényleg fel lett adva

Wigan most hétvégén meg elmegy a Burnley-hez és simán kikapnak majd...

Ireland helyzete pedig tényleg kérdéses, mert taktikai döntés,hogy nem játszik, ő valóban inkább irányító, aki nem igazán védekezik jól, termetre sem izmos, annyira mint mondjuk Nigel, inkább egy vékony irányító

na most, ha széleken támadunk, akkor belül kell védekezni, végülis tavaly a MU is így tolta, széleken Nani/Ronaldo, de belül nagyon mélyen védekeztek Carrick-ék

Chelsea belül nagyon erős, LAmpard ugye, Essien, Deco is felér, néha Ballack is,de nincsenek olyan szélsőik most,akik a szélen elfutnak rendszeresen,mint nálunk most SWP, Bellamy vagy Petrov

a kettő nem megy egyszerre, max, a Barca-nal, de hát ott meg Henry és Messi elég jó két szélső/csatár, és középen is 3 klasszis van(Yaya Touré,Xavi,Iniesta)

Barry nyilván kezdő, kvalitásai alapján, De Jong-Ireland viszont felállás kérdése, 4-3-3-ban elfér, 4-4-2-ben csak az egyik, és otthon könnyebb meccseken kedvez inkább ez Ireland-nak

idegenben, pl. ilyen meccseken mint a Wigan ellen már nem annyira

VAGY a széljátékot kéne vmilyen értelemben feladni, és Tevez+Bellamy fog játszani, kb. úgy mint Messi, legelől 1 center, és akkor a 4-3-3 adott

de akkor meg Petrov,Robinho folyton padozik ? ha Robinho játszik,akkor meg Bellamy ?

sehogy se jó:D

viszont váratlan megoldások középen szinte csak Ireland-ban van, mert Barry sem az a trükkös, Nigel meg alig támadgat

Ireland pl. remekül ki tudná ugratni meccsenként 2-3-szor Adebayor-t ez szinte biztos

de ez önmagában kevés, ha belül nem úgy védekezünk,átjönnek rajtunk, már közepes csapatok is

ez kicsit hosszú lett...

Richards 2009.10.21. 19:06:41

hát kár ezért a meccsért is, ha a Villa ellen jó is volt az X, itt győzelemre számítottam , aminek a végén még mi örülhettünk

Ade tényleg fásult volt, Tevez jó volt, hasznos is volt, csak nem csatár volt, kb. az helyére kéne tenni Ireland-ot:)

nálam Barry volt a legjobb a City-ből, sztem jobban ellátta a feladatát ,mint De jong, és tényleg mindenhol feltűnt

na meg Given persze, összesítve talán a legjobb játékosunk idén, nagy fegyver egy ilyen jó kapus

ha nem állítják ki Zabaleta-t,sztem akkor sem viszünk óriási támadásokat, bár akkor Hughes előbb hozza be Ireland-ot, de hát ő sincs mindig formában

Richards így sztem megragad a kezdőben most, most is nyilatkozott, hogy semmiképpen nem akar távozni, harcol a helyéért stb.
süti beállítások módosítása