Ma délután 16.00-tól Man City-Fulham találkozó, ES2 közvetíti, de csak 1 órás csúszással, vagyos 17.00-től adja a meccset. A City otthon veretlen még (3 meccs, 3 győzelem), a Fulham pedig egy fárasztó Európa Liga meccsen van túl.
 
 
 

 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 

   

Előzetes, tipp, infók a tovább után.
 
A Fulham 8 meccsből 3 győzelmet, 1 döntetlent, 4 vereséget ért el eddig, ebből idegenben 4 meccsből gyűjtött 4 pontot. Most inkább nekik vannak sérülésből fakadó gondjaik, pl. nagy valószínűséggel nem lép pályára majd Danny Murphy, Simon Davies, Andy Johnson, Toni Kallio és várhatóan D. Etuhu sem. Emellé odavehetjük, hogy csütörtökön a Fulham egy elég kemény meccsen látta vendégül az AS Roma-t, ahol bár részben domináltak, de a végén 1-1-re hozták az olaszok a meccset az utolsó percekben, szóval rendesen elfáradt a londoni csapat.  
Nagy játékos-mozgás sem jellemezte őket nyáron, érkezett Damien Duff és Bjorn-Helge Riise (John-Arne Riise testvére), meghatározó játékos pedig nem is igazán távozott tőlük.
 
A City 17 ponttal jelenleg az 5. helyen áll, 7 ponttal a listavezető Chelsea mögött, de ők már 2-vel többet játszottak, tehát egyelőre nagyon bíztató a helyzet.
 
Hughes sem számolhat teljes kerettel, hiszen Robinho rásérült valamijére újra, így a tervezett visszatérése 2 hetet csúszik legalább, Onuoha bár idén még nem is játszott, csak november elején lesz bevethető, Benjani-val szintén nem számolhat. Valamint ott van még Touré és Bellamy két fontos láncszem, akik a Wigan elleni meccset kihagyták, és jelenleg egyik játékos sem biztos, hogy játszik, de kb. 60% esély van rá, hogy kezdeni fognak, ami jó hír. Illetve Adebayor is kisebb térdproblémával küzd, de ez nem tűnik komolynak. Na persze ott van még Zabaleta, aki eltiltását fogja tölteni, Richards nagy örömére (?).
 
Tavaly a City hazai pályán csúnya verést kapott a Fulham-től, 1-3-ra kikaptunk Ireland ill. Dempsey(2), Etuhu góljaival. Erről itt egy 3 perces összefoglaló, azt az Ireland gólt mára is elfogadnánk.
 
 
 
Kezdőre most könnyebb dolgunk van, optimistán azzal számolunk, hogy Touré, Bellamy és Adebayor is fixen kezdeni fog:
 
Given, Bridge, Lescott, Touré, Richards, Bellamy, Barry, Ireland, SWP, Tevez, Adebayor
 
A hátsó négyes stabilabb lenne, mint legutóbb, ami kellhet is a két erőszakos csatár ellen (Kamara, Zamora), Richards visszahúzódhat szélre. Ha mégse lenne Touré fitt, akkor Kompany kezdene középen. Széleken nincs gond, SWP-nek drukkolunk, hogy varázsoljon jobb szélen, Bellamy pedig tudja a dolgát. Középen most De Jong helyett Ireland-el kezdenénk, a szokásos miatt, legyen irányító, ne annyira szélekre koncentráljunk, Bellamy, SWP zárjon néha vissza, Ireland meg tömje  passzokkal Tevez-t is, hogy ne keresztbe meg hátrafelé futballozzon, meg főleg Ade-t.  Ha nincs Bellamy, ott van Petrov, ha nincs Ade ott van Santa Cruz. Szóval van opciós megoldás is.
 
Igazából most sima meccset várunk, aztán majd pofára esünk, de reméljük nem, a Fulham néha kitámad, de mi sokat támadva odaszegezzük őket többször is, és pár helyzetből rúgunk 3 gólt kb. Ez lenne a terv.
 
Tipp: City-Fulham 3-1, Ireland gól!  + Ade gól + Lescott gól szögletből (!)
 
A fordulóban kikapott otthon a Tottenham nem kis meglepetésre, a Chelsea agyonzúzta a Blackburn-t, de a Villa csak X-re volt jó a Wolverhampton ellen, tehát eddig 3 riválisból 2 pontokat vesztett, és még ott a Pool-MU meccs is, ahol valaki elvérezhet. Na meg hajrá WHU és Bolton. (Riválisnak a Top 4-et, és a mögötte lévő erős 3-ast nevezzük: Villa, Everton, Tottenham.)
 
Órákat vissza 1-el és Come on CITIZENS!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr401473104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kranczy 2009.10.25. 10:39:08

A Stoke játssza a világ legcsúnyább fociját, szerintem az Olaszok már Tony Pulishoz járnak defenzív focit tanulni. És a Fulham idegenben úgy nyomja mint a Stoke általában.
Szóval az menthet meg minket az év egyik legunalmasabb meccsétől, ha az első 20 percben megszerezzük a vezetést.
Attól meg mentsen meg az ég, hogy a Fulham szerezzen vezetést....

Bízom a győzelemben és NAGYON remélem, hogy megússzuk kapott gól nélkül az sokat jelentene már a védelemnek meg Givennek.

Én tuti nézem a neten, a franc se tudja kivárni az egy óra csúsztatást, mire a tv előtt a második félidőhöz készülődnek a türelmesek, én már részegedek valahol a City győzelmét ünnepelve!!! :D

GO City, GO!

double 2009.10.25. 13:35:18

én is sima győzelmet várok, simábbat, mint a Wigan ellen vártam, mondjuk nem is nyertünk ott, de a Fulham azért erősebb csapat, persze idegenben vannak most

nálam Barry lő 2 gólt, ezt érzem:)

Bellamy meg egyet, ha játszik

igazából elég jól fejelik ki a labdákat, Hangeland vagy ki, erős belső védő, nem biztos, hogy érdemes erőltetni a beívelt labdákat most, inkább laposan, technikásan kéne támadni, és nagyon gyorsan, meg van rá az emberanyagunk, és még Ireland-et is bevállalnám De Jong helyett, ha hátrányba kerülünk, akkor meg főleg jobb, ha ő van ott középen(persze De Jong-al meg lehet nem kerülünk hátrányba, hacsak hátul nem bakizunk)

otthon eddig 3-ból 3, legyen 4-ből 4 !

Come on City!

(én kivárom azt a rövid időt, TV-n mégis csak jobb)

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.10.25. 14:18:13

nagy hiba lenne nem megnyerni a meccset, nem is a top4-hez, hanem a top6-hoz kell az ilyenek behúzni, ha ez se megy, akkor nehéz lesz

mondjuk otthon kevésbé van gond mentálisan, remélem jó hangulat lesz, és végig támadunk, mert az megy egyelőre csak jóformán

igazi támadófocit kell mutatni, Schwarzer élete mentéseit készül bemutatni:D
süti beállítások módosítása