Ma 17.00-tól rendezik a 11. forduló utolsó mérkőzését, a Birmingham City-Man City találkozót, melyet az ES2 élőben közvetít. Nehéz eldönteni, hogy gólban gazdag meccs lesz, vagy gólszegény produkciókat fogunk látni, sok függ attól, hogy a City védelme hogyan fog működni, és mennyire próbálnak támadófocit erőltetni.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az újonc Birmingham eddig 10 mérkőzést játszott a PL-ben idén, ebből 3 győzelem, 1 döntetlen és 6 vereség, amivel jelenleg a 15. helyen állnak. Hazai pályán eddig elverték a Sunderland-et és a Portsmouth-t, döntetleneztek a Stoke-al, és kikaptak a Villa-tól és a Bolton-tól is, szóval mondhatjuk, hogy a Man City papíron a legerősebb eddigi vendégük. Nem is túl jó a sorsolásuk, mert ma fogadják a City-t, majd ellátogatnak a Pool-hoz, majd fogadják a nem túl egyszerű Fulham-et.
 
Tavaly a másodosztályban amúgy a legkevesebb gólt lőtték az első 10 helyezett csapatból is, kb. 10-el kevesebbet, mint az átlag, de a legkevesebb gólt is ők kapták, tehát masszív kis csapatról van szó.
 
 McLeish, az újoncok managere viszonylag szerencsés, hiszen több játékosa is felépült, vagy felépülőben van vasárnapra, pl: a nyári szerzemény Espinoza, vagy a védők közül Vignal, Taylor, Murphy. D. Johnson, Fahey és Marcus is Bent is akár ott lehetnek a padon vagy a kezdőben.
 
Érdekesség még a csapat háza táján, hogy az új kínai tulajdonos kb. 40 M fontos összeget ígért be McLeish-nek a januári igazolásokra, ha ez beteljesül, akkor könnyen lehet, hogy bent fognak tudni maradni a PL-ben.  
 
Hughes sem lehet szomorú, úgy tűnik Touré és Petrov is készen áll a bevetésre, ki is hagyták a szerdai Liga-kupa meccset, illetve a pihentetett Bridge-Bellamy duó is rendben van a hírek szerint. Mivel Benjani is bemutatkozott idén már, ezért a 2 sérült jelenleg Onuoha és Robinho, mindkettejük visszatérése november közepére tehető nagyjából.
 
Hughes amúgy optimista, azt nyilatkozta, hogy jó hangulatban telnek az edzések és jó formát mutatnak a játékosok, de a védelemben és védekezésben sokkal figyelmesebbnek, magabiztosabbnak kell lennie a csapatnak.
 
A Man City 18 ponttal jelenleg 6. helyen áll, de még csak 9 meccset játszottunk le, lehet ez akár 24 pont is maximálisan, de 20-21 is, ha a hátralévő meccseket belevesszük.
 
Mi ilyen kezdőt várunk: Given, Bridge, Touré, Lescott, Zabaleta, Bellamy/Petrov (amelyik fittebb), Barry, Ireland, SWP, Tevez, Adebayor
 
Hátul Zabaleta-t visszatennénk Richards helyére ok nélkül, középen Ireland kezdene, és Bellamy-Petrov duóból csak az egyik, másik oldalon pedig SWP rohamozna. De azért megkockáztatnánk néha aszt is, hogy baloldalon Petrov, jobbon SWP, előttük pedig a Bellamy-Adebayor páros, talán fikarcnyit veszélyesebb páros lenne, mint a Tevez-Ade páros.
 
Ennek ellenére Tevez-től várunk extra jó teljesítményt, legalább 1 gólt.
 
Az én tippem: 3-0- a javunkra, csak kijön már a tudáskülönbség, Tevez és Touré gólokkal:D .
 
Ireland vékony 2-1-es győzelmet tippel, Tevez és (ki, ha nem) Ireland góllal.
 
A fordulóban kikapott a Tottenham és a Pool, az Everton és a Villa leosztották az 1 pontot maguk között, mindegyikre ráverhetnénk pár pontot, és tovább ragadhatnánk a Chelsea, MU, Arsenal trióra, nagyon fontos győzelem, nem igazán lenne jó megint egy halvány 1-1.
 
Come on Citizens!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr361490169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

double 2009.11.01. 13:12:50

NYERNI KELL!!

elég volt a döntetlenekből, menjünk el 3-0-ra, aztán úgyis kapunk 1-2-t:))

sztem De Jong kezd Barry-vel megint, de a Tevez-Bellamy cserét én se bánnám, legalább néhanapján

Tevez rettentő sokat dolgozik, de sajnos olyankor is, mikor inkább finszes ,trükkös,gyors gólok, megoldások kellenének

ebben talán Bellamy jobb

Zabaleta helyett most Richards kezd sztem, bár már Hughes sem tudja, hogy miért vagy miért ne:D

az újoncok elleni 18 pontból(6meccs) nagyon fontos lenne ha legalább 12 pont meglenne, de inkább több

a Wolverhampton-t már levertük ugye otthon, ma lesz a 2. ilyen meccs

man city 2009.11.01. 13:50:59

érzem, hogy nyerünk
Bellamy dönti majd el ezt

pl. a Burnley is újonc, de sokkal erősebbnek tűnnek, sőt...

sztem ha Lescott-ról megint kapunk 1-2 gólt, akkor beraknám pár hétre Kompany-t a kezdőbe

Kranczy 2009.11.01. 14:14:04

mcfc.hu 2009.11.01. 11:18:45
Sziasztok! Poraiból feltámadva visszatér új hírírókkal az mcfc.hu!!! Gyertek, látogassátok!
süti beállítások módosítása