Megint döntetlen, mi más. Ki is kaphattunk volna, nyerésben is álltunk, aztán mégis pontosztozkodás lett a vége, teljesen megérdemelten a Burnley részéről. Zsinórban 5 meccse nem tudott nyerni a City, mindegyik döntetlen lett, és még csak nem is a legerősebb csapatok ellen, sőt. A rossz forma adott, meccsek óta nincs változás, pedig égető szükség lenne ezekre a könnyen elszalajtott pontokra a végelszámolásnál.

 
De nézzük meg mi is történt a Burnley meccsen a tovább után, statisztikákkal, gólokkal, értékeléssel.
 
 

 

 

 

 

Stadion: City of Manchester Stadium

Nézőszám: 47.205

Játékvezető: Stuart Attwell

 
Man City: Given, Bridge, Lescott, Touré, Zabaleta, Bellamy, Barry, Ireland, SWP, Tevez, Adebayor  

Burnley: Jensen, Jordan, Caldwell, Carlisle, Mears, Blake, Bikey, Alexander, Eagles, Elliot, Fletcher
 
Cserék: Petrov Tevez helyére jött a 73. percben, illetve McDonald Bikey helyére és Gudjonsson Blake helyére a 62. percben, valamint Nugent Eagles helyére a 71. percben.
 
A produkciót nézve szégyenletes meccset játszottunk több szempontból is. Megint kitűnt, hogy a védelmünk semmit nem ér, ennek fő oka az összeszokottság hiánya, ami 2 hónap alatt jóformán inkább romlott, hisz szezon elején „clean sheet-ekkel” kezdtünk. Egy újoncnak 3 gólt adtunk ajándékba szörnyű helyezkedéssel, amatőr hibákkal.
 
Statisztika:
 
Man City
Burnley
Lövések (kaput eltaláló)
15(7)
8(4)
Szabálytalanságok
12
11
Szögletek
8
3
Lesek
7
1
Labdabirtoklás
53%
47%
Sárga lap
1
3
Piros lap
0
0
Védések
1
4
 
Az első félidőben elég halványan kezdtünk, 10 perc kb. helyzet nélkül eltelt, majd nemsokára jött is a hidegzuhany, jobb oldalon ment a Burnley, Bridge sehol nem volt, a beadásba pedig Lescott-nak sikerült kézzel beleérnie, egyértelmű büntető, amit Alexander be is vágott. 0-1.
 
Itt már érezni lehetett, hogy baj lesz, próbáltuk átvenni az irányítást, de nagyon komoly helyzetek most sem alakultak ki, erre a 32. percben Barry nagyon lazán eladott egy labdát kifelé hozva a bőrt, amire a Burnley lecsapott. Egyből szélről indultak befelé, Bridge és Lescott nem okozott semmi akadályt, be tudták tenni, és még Fletcher remek helyzetfelismeréssel befutott a maradék két védő mögött (Touré ás Zabaleta csak álltak, vajon miért?), nem volt les sem így, szép gólt lőttek. 0-2.
 
Ekkor már kezdett kínos lenni, rákapcsolt a City mentünk előre, Bellamy kapott egy gyönyörű labdát Ade-tól, egy gyönyörű 2 méteres passzt (már ez is öröm nekünk), amit a kapusba lőtt, mondhatni a kapus bravúrral védte éles szögből, mert különben gól lett volna.
 
De a félidő legvégén Ade tette oldalra SWP-nek, aki szokásosan kavargatott, elhúzta, visszahúzta, megint elhúzta, majd egy kis üres helyen ellőtte, ami a védő lábán éppen úgy pattant meg, hogy a kapus éppen ne érje el, jó kis mákos gól, de már kijárt nekünk. 1-2 a félidőben.   
 
2. félidőben reméltük, hogy Hughes felrázza a csapatot, és igazából ez is történt, brutális iramra kapcsoltunk, és ekkor voltunk a legjobbak, hogy ez idén már bebizonyosodott, hogy mikor szinte ész nélkül támadunk, akkor megy a játék, jönnek a gólok, de mikor kicsit visszaveszünk, vagy lejjebb kapcsolunk ott a vége.   Ez is nyilván összefügg azzal, hogy a csapat védelmére nem lehet számítani egyszerűen.
 
Szóval rákapcsoltunk, távoli szabadrúgást ívelt föl Barry, amit Lescott csak vetődve lábbal tudott visszakavarni éppen Touré elé, aki egyből bevarrta a kapuba a labdát. 2-2.
Pár pillanat múlva, Ireland szedett össze egy kifejelt labdát, amit szépen tálalt SWP-nek, aki elindult a szélen, majd hát középre tette, mondhatjuk, hogy éppen Bellamy elé került a labda (aligha volt tudatos SWP részéről), aki üresen volt, és behelyezte a labdát a helyére. 3-2.
 
Itt úgy éreztük, hogy ez az a City, amit idén látni akarunk, ráadásul folytattuk a támadásokat, Tevez is próbálkozott megint nem sok sikerrel, pedig ha kicsit jobban koncentrál lőhetett volna 1 gólt, benne is lesznek az összefoglalóban ezek a helyzetek. Korábban szabadrúgásból is veszélyeztetett Tevez, nagyon jó helyről, de az is pont a kapus kezébe repült.  
 
Aztán volt még szinte olyan is, hogy a gólvonalról fejelt ki labdát a Burnley védő, de sehogy sem akart 4-2 lenni, majd jött a hidegzuhany a köbön. 87. percben, felívelt egy labdát a Burnley, amit Bridge nagyon gyatrán csak magamögé fejelt, kb. odaadta az ellenfélnek a labdát (!), hátrafutás közben, amit az érkező ellenfél beívelt 16-osra, ahol kb. 2 ember (Touré!+Zab!) jutott 1-re, mégis simán visszafejelte középre, ahol az üresen érkező (Lescott csak nézte, ahogy a támadó elfut mellette!) McDonald már ziccerben volt. A 4 védő jobban kellett ehhez, mint a Burnley támadói kis túlzással. Így lett 3-3, újabb égés, de a pontok helyett megint csak 1 pont jött ki egy olyan meccsből, ahol a 3 pont nem csak előzőleg, de a 2. félidőben is simának tűnt, még ha nehezen is jött volna össze.
 
Itt egy összefoglaló a gólokról, érdemes a kapott gólokat átnézni párszor, hogy mégis mit gondoltunk, mégis miért nem helyezkedünk, mégis miért hisszük azt, hogy nem kell embert fogni. És már hányadszor a szezonban.
 
 
 
 
Pár szó a taktikáról: végre bekerült Ireland, amit többen is vártunk már. Nem volt akkora durranás, bár sokkal több variáció merült fel, így mintha nagyon a szélre koncentráltunk volna a beadásokkal, így viszont középen is voltak lehetőségek, vagy kényszerítők éppen ki a szélre. SWP is remekül zárt vissza többször, rengeteg szerelt, odalépett, labdát szerzett, nem is kérdése, hogy ő a legjobbja a meccsnek nálunk. Viszont Barry-nek nem ment annyira megint, így könnyen lehet, hogy egy De Jong –Barry párossal előrébb lettünk volna, és ő még vélhetően hátul is be tudott volna segíteni sokat.
 
De mi is a 4-3-3 mellett tesszük le a voksot, amiben mindenképpen Ireland támadószerepet kapna, mögötte Barry és De Jong végezné a szűrést, elöl pedig 3 támadó szélre kimozogva tudna fenn lenni, ez még akár Tevez-nek is jó lenne, talán szélről jobb, mint ha mélyen visszajön, vagy ha elöl van centerben, több kreativitást igénylő posztja lenne neki is, nyilván nem vonal-szélsők lennének ebben a felállásban.  Ez kellően stabilnak tűnik, mind védekezésben, mind támadásban, persze innen könnyű megítélni mi lenne a jó, de megérne 1-2 próbát. Persze a védelmet mindenképpen helyre kell hozni, anélkül sehol se leszünk a végén.
 
Játékos értékelő:
 
A Burnley csapatát csak dicsérni lehet, egy zakó volt elkönyvelve nekik, ehelyett éltek a lehetőséggel, idén idegenben még pontot sem szereztek eddig 5 meccsen, most már igen, az eddigi 5 meccsükön idegenben csak 2 gólt szereztek, ellenünk sikerült egyből 3 gól is. Alexander, Eagles, Fletcher mindenképp a jobbak között volt, teljesen megérdemelt 1 pontot szereztek, főleg hogy 3-2 után nem rogytak össze, hanem a végén még odaszúrtak 1 gólt.
 
City:
Given: 6 Adnánk 7 pontot neki, de nincs mire, nem volt dolga, a 3 kapott gólról inkább a védelem tehet, mint ő, amúgy talán egyszer kellett közbeavatkoznia.
 
Bridge: 4 Mindhárom gólnál volt teljesen vak, se helyezkedésben, se semmiben nem volt a topon, támadásban is keveset tett hozzá nagyon. Elvileg kisebb sérülése volt, hát bár ne kezdett volna akkor.
 
Lescott: 5 Ez is jóindulattal, és mert gólpasszt is adott, de 3 gólnál egyszer sem helyezkedett jól, ráadásul 11-est is elintézte nekünk. Egyre kevésbé bízunk benne, most őszintén Dunne sem volt semmivel sem gyengébb.

Touré: 5 Csak a gólja miatt nem 5, de 4 is lehetne, neki kéne irányítani a védelmet, kétszer ő maga is úgy lemaradt, hogy nem igaz, még a kommunikáció sincs meg a védelemben, ezért is leginkább ő a felelős, na meg Hughes.
 
Zabaleta: 5.5 Legalább előrefelé most jobb volt, többször okosan kényszerítőzött, de hátul teljesen haszontalan volt.
 
Bellamy: 7 Jobb volt, mint az elmúlt 2-3 meccsen, gólt is lőtt, volt 1 nagy helyzete, remekül tette be egyszer Tevez-nek, aki fölé rúgta.
 
Barry: 6 Megint semmi extra, se védekezésben, se támadásban, látszik, hogy Barry inkább De Jong-al párban tud futballozni, viszont úgy meg nem támad elég jól a csapat.
 
Ireland: 7 Kezdő volt végre, vélhetően formába is fog lendülni, ha több lehetőséget kap, voltak bíztató megmozdulásai, nagyon kimérten és könnyeden képes ott belül osztogatni a passzokat.
 
SWP: 8.5 Talán most volt a legjobb, Arsenal elleni meccsen volt még ilyen jó kb., gólt lőtt, bejátszotta a jobboldalt, okosan játszott, voltak hibái is persze, de rengeteget ütközött, szerelt, pedig ezt annyira nem szokta, majd gólpasszt adott Bellamy-nak.  Ezt az SWP-t akarjuk látni minden meccsen.
 
Tevez: 6 Harcol, küzd, támad, lő, de a gól csak nem sikerül, elpattannak tőle a labdák, nem is helyezkedik túl jól. A már korábban említett 4-3-3ban szélről bemozogva talán jobban menne neki, de néha a padra is lehetne ültetni, mert sokszor semmi haszna nincs.
 
Ade: 5.5 Totálisan gyenge meccs volt számára, kapura sem lőtt, pedig ha valakitől, tőle vártunk egy jobb teljesítményt. Nem is igazán kapott jó labdákat, helyzetbe sem tudott kerülni.
 
Petrov pedig csereként nem volt rossz, volt egy távoli bombája, ami fölé ment, és volt a végén még egy gyönyörű lapos begurítása még 3-2-nél, amiről Ade csak 2 lépéssel maradt le, ha eléri, akkor az üres kapura ziccer.
A meccs embere Shaun-Wright Phillips.
 
Ahogy az elmúlt 4 PL meccsen, most is el lehet mondani, hogy mennyire fontos ez a 2 pont, amit nem gyűjtöttünk be, és mennyire jól állnánk, ha mind az 5 meccset megnyertük volna :).
 
Adott, hogy miben kell óriásit javulni, Hughes sorsa is attól függ, hogy ezt rövid időn belül tudja orvosolni, vagy nem.
 

Tabella

Góllövőlista

 
Következő meccsünket a bajnokságban majd a Liverpool ellen idegenben fogjuk játszani, november 21-én, ráadásul ebéd közben, hisz 13.45-kor kezdődik, addig viszont 2 hét szünet, válogatott meccsekkel.
 
De a City Abu Dhabi-ban is fellép, egy barátságos meccs keretében az EAE válogatottja ellen november 12-én, tehát még a héten, csütörtökön.
Legalább ezt hozzuk döntetlenre!
 
Come on Citizens!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr391510929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

black:roll 2009.11.09. 13:04:43

én mindig szőrösszívű vagyok ezek szerint:), megint 1-2 kivételtől eltekintve, gyengébbnek értékelem a dolgokat

két teljesen más félidőt láttunk megint, az elsőben sehol nem voltunk, volt 2-3 kósza próbálkozás, abból is az egyik óriási mákos SWP gól, pont úgy pattant meg tényeg, hogy az ott még elférjen

oké ,hogy a 0-2 megfogott minket, de az első 15 percben sem hoztunk semmit, még a 11-es előtt, tingli-tangli volt addig

miért nem tudunk ,úgy kijönni 1. félidőre, ahogy kijöttünk a 2.-ban ? miért kell hátrányban lenni ahhoz, hogy felpörögve focizzunk?

50-75. perc között volt vagy 5-6 nagy gólhelyzet, amiből csak 2-t vertünk be, talán ezen is ment el a meccs, a védelem mellett, mert 4-2-ről már nem jöttek volna vissza vélhetően, kicsit könnyedre vettük 3-2-nél a figurát, ott még rohadtul koncentrálni kellett volna a befejezéseknél

ehelyett megint összebénázunk 1 gólt hátul, mintha a 4 védő 4 felé gondolkodna/szaladna/mozogna, botrányos

látszik, hogy nem tudjuk kijavítani a hibákat, ez Hughes sara mindenképp

egyre jobbnak gondolom azt az ötletet, hogy ne vele fejezzük be a szezont, de még várjunk legalább 1-2 hónapot

egyénileg nem mennék végig mindenkin, SWP, Bellamy, Ireland azok akikkel kb. elégedett vagyok, így ebben a sorrendben, többiek szürke játékot hoztak, néhányan pedig mélyen tudásuk alatt, amatőr hibákkal játszottak

hány döntetlen kell még, hogy változzon valami ?

Pool és Hull meccseket nagyon jó lenne megnyerni, de a mostani formánkban benne van az is, hogy 1 pont jön ki belőle, ami írtó gáz

amilyen jól kezdtünk szezon elején, azt a szép előnyt, most leadogatjuk, gyengébbnél gyengébb csapatok ellen

black:roll 2009.11.09. 13:08:33

azzal is egyetértek, hogy a támadóvariációk is sokkal jobbak, ha Ireland játszik kezdőként, most is sokszor volt, hogy Ireland-nal a labda, ő teszi ki szélre, vagy szélről ő kapja meg, és próbálja továbbtenni, így zélen IS és középen IS veszéylt tudunk okozni, míg ha Barry és De Jong van középen, akkor Tevez lép vissza, és akkor sincs középen semmi, és szélen is hiába adunk be 1 szem embernek 3 védő gyűrűjében...

bátor támadójáték kell, mert ebben vagyunk jók, ezt kell erőltetni, hogy a védelemmel mi lesz nem tudom, szintén szólva megnézve néha a Chelsea védelmét vagy a MU-ét, meg a miénket, ég és föld kb.

az összeszokás időbe telik,de már messze nem vagyok olyan optimista, mikor nyáron kiderült, hogy Touré-Lescott kettős lesz benn középen

double 2009.11.09. 14:41:43

2. kapott gólnál elég hülyén vesztett labdát Barry kifelé hozva, nem tudom miért tolta meg olyan hosszan...

remélem Sparky sokszor visszajátssza ezeket a gólokat a védőknek, hogy térjenek már észhez

Touré nemcsak a védelem "főnöke" elvileg, hanem csapatkapitány, ezért is várok tőle, sokkal határozottabb játékot, meg jelenlétet a pályán , egyelőre ezzel adós még

Lescott-ot meg amennyire vártuk, hogy sikerüljön megvenni, most annyira szar egyelőre, igazából bármelyik 5M fontért vett védő is tudná ezt a színvonalt hozni, sőt,ez lehet hogy egy óriási potyavásárlás volt

önbizalomhiányosnak is tűnik a srác, ráadásul minden héten legalább fele 1 gólért, ez ez nem tesz jót neki, meg hát bizonytalan a játéka is, de Hughes bizalmát egyelőre élvezi

Kompany/Onuoha -t én bepróbálnám azért, tudom ,hogy úgy még kevésbé érik össze a védelem, de mégis csak magabiztosabbak lennének talán ők is

szélsővédőket már kitárgyaltuk...

én Tevez-t is leültetném, de tényleg, Bellamy ott benn lehet jobban kavargatna és széleken meg ott lenne SWP és Petrov, és akár még Robinho is, aki most már félig Barca játékos a hírek szerint legalábbis:D

ez a 3-3 remélem az utolsó figyelmeztetés, a csapatnak meg Hughes-nak is, hogy nem jól dolgoznak, ennél sokkal több kell minden téren

remélem a válogatott szünetben egészségesen jönnek meg a játékosok majd, és a Pool ellen, ha nem is nyerünk, de végig ott leszünk harcban a 3 pontért

Richards 2009.11.09. 19:49:17

a meccshez kapcsolódóan pedig világosan látszik, hogy a jó szezonkezdet ellenére rohadt messze van még az(hosszú hónapokba telhet), mire egységes, érett csapatként tudunk játszani,viselkedni

ez az 5 döntetlen rengeteg hibát/hiányosságot felszínre hozott, egy jó top4-es csapat legalább 3-at megnyer ezekből, vagy legalább képes fordítani, képes maga javára változtatni a szitukat

azt gondolom nekünk még sok ilyen meccsünk lesz idén, főleg sajnos idegenben majd
türelem nélkül nem lehet csapatot építeni, hiába a sok pénz, a Real M. jóval nagyobb sztárokat vett, oké ott megy a szekér részben, de a játék képe náluk is harmatgyenge, a védelmük szintén néha bohózatba illő, és talán a PL nehezebb is, mint a La Liga

ez a szezon amellett ,hogy nyilván megpróbáljuk elérni a top4-et, inkább a következő szezon előkészítése kell, hogy legyen, amikor már egy egységes 1 évet együtt játszó csapat van, akik már ismerik egymás hibáit,erősségeit stb.
így fogunk sztem tudni jövőre nagyot dobbantani, de idén nagyon sok pont fog elmenni ilyen meccseken,mint az elmúlt pár meccs, ami csak valami óriási mákkal lehet elég a BL helyezésre
(pl. ha a Pool minden 3. meccsén kikap, vagy ilyesmi:D)

1-2 poszton meg lehetne erősíteni már télen, meg jövő nyáron, de én a köv. évet látom vízválasztónak, nem az ideit,mert idén nagyon nagy a rendezetlenség a csapatban még, meccsről-meccsre, és még csak most jönnek majd a nehezebbnél nehezebb hónapok

legalábbis így látom most, 12 forduló után a dolgot, december végére pedig elérjük a 19. fordulót is, ami a bajnokság fele

persze én is rohadtul kiakadok, minden amatőr dolognál, amit elkövetünk, nehogy vki azt gondolja, hogy nyugodtan veszem tudomásul, mikor ziccer meccseken vesztünk rengeteg pontot:))

nagyon nehéz behozni a top4-et, akik már évek óta együtt vannak, magas szinten játszanak, hétről hétre, évek óta, eddig se sikerült senkinek az áttörés, nekünk is csak a nagy pénzbefektetés miatt sikerülhet, de ehhez idő kell, akár 1-2 év

ha pl. idén a Pool nem lógna kicsit ki a top 4-ből, hanem úgy tolnák, mint tavaly,akkor esélytelenek lennénk, még ha jók is lennénk sztem

GO Man City!
süti beállítások módosítása