Győzelem az utolsó meccsen, ráadásul 3-0-ra, ami a legnagyobb arányú győzelme a City-nek idén a PL-ben. Kapott gól nélkül hoztuk a meccset, Mancini mérlege is remek 2 meccs után: 6 pont, 5 rúgott és 0 kapott gól. A mérkőzésnek voltak nagyon jó részei a City szempontjából, de volt pár gyengébb is, amit sikeresen átvészeltünk. Tevez 2 gólt lőtt, de lehetett volna 3 is, egy csodás kontra után.

 
 
 
 
 
 
 
Összefoglaló, gólok és egyebek a tovább után.
 

Stadion: Molineux Stadium
Nézőszám: 28,957
Játékvezető: Michael Jones
 
Eredmény: 0-3 ( Tevez 33’ 86’; Garrido 69’)
 
Kezdők:

Wolves: Hahnemann, Elokobi, Berra, Craddock, Zubar, Surman, Henry, Mancienne, Foley, Doyle, Iwelumo
 
Man City: Given, Zabaleta, Kompany, Touré, Richards, De Jong, Barry, Ireland, Bellamy, Tevez, Petrov
 
 
Cserék:
 
Wolves:
 
Stearman Berra helyére a 45. percben
Ebanks-Blake Doyle helyére a 73. percben
Jarvis Foley helyére a 80. percben
 
Man City:
 
Garrido Ireland helyére az 56. percben
Robinho Petrov helyére a 86. percben
Sylvinho Tevez helyére a 90. percben
 
Statisztika:
 
 
Wolverhampton
Man City
Lövések (kaput eltaláló)
14(3)
16(4)
Szabálytalanságok
16
11
Szögletek
8
3
Lesek
3
4
Labdabirtoklás
51%
49%
Sárga lap
3
2
Piros lap
0
0
Védések
1
3
 
 
Nem indult hibátlanul a meccs, sőt az első 20 percben kerestük csak a labdát, a Wolves támadgatott, a labdát is birtokolták, mi általában hamar elvesztettük ekkor. Jó sok pontatlanság fűszerezte a passzjátékunkat ebben az időszakban, Petrov is váltogatta helyét jobbról balra, Ireland sem találta fel magát, és még lendületben volt a Wolves is. Bellamy-nak viszont az egyik akció után jutott egy ziccer is, Tevez kavargatott szélen, majd be tudta adni éppen Bellamy-nak, se átvenni nem tudta rendesen, se a kapuba irányítani egészen közelről, pedig illett volna berúgnia.
 
A meccs harmadához közeledve elkezdtünk feléledni, támadásokat vezettünk, volt egy taktikai váltás is, 4-3-3-ról átmentünk 4-4-2-be, de Ireland és Petrov nem igazán tudták hasznosítani magukat. Bellamy pedig nagyon aktív volt, de sokszor rossz megoldást választott. Nem úgy, mint a 33. percben, mikor remek labdát kapott Bellamy balszélen megindult vele, egészen le a vonalig, ott szépen centerezte vissza laposan, Tevez pedig jó helyzetértékeléssel egyből lőtt, ami megpattant a védőn és így Hahnemann-nak esélye sem volt fogni.0-1.
 

 
Kicsit lejjebb vettük a ritmust a vezetés tudatában, pár szép labdajáratás is belefért, hadd menjen az idő, bár 1-2 pontatlan passz továbbra is becsúszott, de igazán a Wolves sem tudott mit kezdeni a labdával, jól védekeztünk. 1-2 beívelésből és szögletből volt kisebb veszély a kapunk előtt, de megoldottuk, és meglehetősen unalmas félidő után következett a szünet.
 
2. félidő sem velünk indult, hanem megint a Wolves kezdett élesebben, jöttek egyre feljebb, ki is alakult egy szép Wolves helyzet, mikor Iwelumo lőtt nem túl jól, viszont az addigi akció elég szép volt, ott hibáztak páran a City-ből.
Mancini ekkortájt belenyúlt a meccsbe újra, és lekapta a helyt nem találó Ireland-et, behozva a spanyol Garrido-t, aki mivel balhátvéd átvette a posztját, így Zabaleta 1 sárga lappal a tarsolyában előrébb mehetett középre, ahol jobb is volt, mint balvédőként. Kicsit kontrázósra változott a taktika, hisz középen De Jong-Barry-Zabaleta trió inkább védekező felfogású, mint támadó, viszont Petrov-Bellamy-Tevez trió kellően gyors tud lenni 1-1 kontrához. Nagyjából így is történtek a dolgok, j kis mezőnyjáték ment, majd Barry fejjel megszerzett egy labdát, volt egy kis kavarás Bellamy-val baloldalon, Barry kapta vissza, akit Mancienne szabálytalanul állított meg, Barry jó ütemben volt, sárgát is kapott a Wolves játékos, a City pedig remek helyről szabadot. Bellamy, Tevez és Garrido álltak oda, Tevez éppen jó lett volna a szög jobbal, de mégis Garrido lőtte, és hát kihozta a maximumot a szituációból, gyönyörűen tekerte el a sorfal mellett, ami egészen jól is volt helyezve, beakasztva ezzel 1. gólját idén Garrido, úgy hogy még kezdő sem volt idén a City-ben. Hahnemann is hibázott a sorfallal persze, de nem bánjuk. 0-2.
 

 
Ekkor már kézben volt a meccs, a Wolves próbálkozott minimális sikerrel, szépen tartották a labdát ők is, McCarthy is kiemelte, hogy a 0-3 ellenére elég jó volt a Wolves, de kijött a tudáskülönbség.
 
Még egy gyönyörű kontrára is futotta a 80. perc után, Petrov gyönyörűen tette Bellamy-nak, aki egyből visszapasszolta az érkező Tevez-nek, aki nem sokkal, de mellépöckölte a labdát, pedig bámulatosan gyors és látványos akció volt, gólt érdemelt volna, a 2. ziccerünket hagytuk ki a meccsen. De jött 1 csere Robinho jött Petrov helyett az utolsó 5 percre, és hogyhogy nem, Robinho kavargatott jobboldalon, majd az 1 szem Tevez-nek középre passzolt, aki ellépve a védőktől kilőtte ballal a kapu bal alsó sarkát. 0-3.
 

 
Robinho-nak még jutott egy lövés, ami nem volt annyira rossz, de nem találta el a kaput.
 
Taktikailag is remekül oldottuk meg a feladatokat, a védelem egységesebb volt, a középpálya is jól hozta magát, igaz középről a támadókhoz még nem jut el olyan gyorsan és olyan jól a labda, ahogyan kéne, de ehhez nagyon kéne ugye egy jó Ireland is. Barry játékában abszolút ott a váltás, jól tudja hozni magát a védekező feladatokat ellátva is, de veszélyes az is, mikor előretör. Még Mancini sem tudja, hogy mi is lesz az alaptaktika Petrov-ot is pakolgatja ide-oda, Bellamy is megfordult pár helyen, Tevez sem igazi center, de ha formában van, akkor nyugodtan bevethető, és hát van jó pár sérült játékos is, tehát az igazi taktika még várat magára.  Mancini meccs közbeni döntései és cseréi viszont abszolút megállták a helyüket az elmúlt 2 meccsen, ez minimum bíztató a jövőre nézve. Most éppen Garrido-t hozta be, aki góllal hálálta ezt meg, Robinho pedig gólpasszal.

Játékosok értékelése:
 
A Wolves tényleg nem volt annyira szörnyű, mint ahogyan azt a 0-3-ból le lehetne szűrni első látásra, voltak periódusok, mikor jobbak voltak, bár igazán komoly helyzetig nem tudtak jutni. De kiemelni közülük megint nem lehet senkit, mert akit ki lehetne, annak is voltak komoly hibái pl. Elokobi.
 
City:
 
Given: 7 Volt 1-2 mentése, sok dolga amúgy nem akadt, tetszhet neki (és nekünk), hogy clean sheet is van, ráadásul zsinórban másodszor, annyi sok benyalt gól után.
 
Zabaleta: 6.5 Balhátvédként nem sokkal jobb alternatíva Sylvinho-nál, ez biztosan kiderült legalább most. Középre húzódva már jobban élt a játékban.
 
Kompany: 8 Igazán remek teljesítmény nyújtott, a Stoke ellen is és most is, sokkal stabilabb és megbízhatóbb, mint Lescott volt pár hete. Így tovább Vincent!
 
Touré: 7 Sok ilyen meccs kell neki, mire igazi vezére lesz a védelemnek, de jól játszott ő is, 1-szer mondjuk meg lett forgatva Iwelumo helyzeténél.
 
Richards: 7 Nem tolja rosszul, meccsek óta kicsit jobb, mint szezon elején, sajnos az előre játéka nagyon esetleges, de védekezésben már nem hibázik annyit.
 
De Jong: 7 Hozta, amit kell, sokszor megakasztotta a Wolves támadásokat.
 
Barry: 7.5 Halványabb volt, mint a Stoke ellen, de voltak igen jó periódusai.
 
Ireland: 6 Nem az ő meccse volt, a helyét sem találta, a meccs ritmusa sem feküdt neki, jó döntés volt lecsrélni, de lesz még jobb is Superman idén.
 
Bellamy: 8.5 Minden akció rajta futott át szinte, ő adott energiát a támadásokba, de volt ár rossz döntése is, ziccert is hibázott, igazán jól tolta, megérte pihentetni a Stoke ellen, nem bírt volna 2 meccset 3 nap alatt végig kezdőként. Majdnem a meccs embere.
 
Tevez: 9 2 gól, remek formában van Carlitos, Bellamy ziccerénél kvázi gólpasszt is adott, igaz ő maga is elbénázott egy ziccert. Sokat harcolt a meccsen, és hasznosan mozgott ki szélre is néha. már 9 gólos a PL-ben, mellette van 5 gólpassz, de van 3 gólja már a Liga-kupában is.
 
Petrov: 7 Halovány volt ő is sokszor, néha előretört, akkor veszélyes is volt, de lövése sem volt a meccsen, a sok pozíció csere sem jött ki jól neki, fáradtnak is tűnt.
 
Cserék: Garrido jól oldotta meg a szerepét + az a szabigól, így kell cserélni (Mancini) és így kell felhívnia a figyelmet magára egy tartalék játékosnak (Garrido), Robinho 5 perc alatt tudott adni 1 gólpasszt, több mint amit vártunk tőle, Sylvinho pedig csak a gyep minőségét nézte meg, másra nem volt ideje.
 
A meccs embere nálunk Carlos Tevez, aki úgy fantasztikus most, ahogy van, tartson ki sokáig a formája még!
 
Ezzel a győzelemmel, ami már zsinórban a 3. ugye (Sunderland, Stoke, Wolves) 35 pontunk van, amivel még mindig a 6 helyen állunk, de már egyre kisebb a távolság az előttünk lévő csapatokhoz képest. Ha tavasszal is össze tudnánk szedni 35 pontot legalább a 19 meccsből, akkor az már 70 pont lenne, reméljük még több is sikerülni fog.
 

PL tabella

Góllövőlista

Következő meccsünket majd január 02-án fogjuk játszani, vagyis e hét szombaton a M’boro ellen idegenben az FA-kupa 3. körében, ahol a tét a legjobb 32-be jutás. Jó lenne egyből nyerni, mert döntetlen esetén megismétlik a meccset.
 
A mérkőzést elvileg, ahogyan az összes FA-kupa meccset idén csak a Sportklub közvetítheti, így rengetegen lemaradnak a TV-ben a meccsről, de a műsorprogram szerint élőben adják a mi meccsünket szombaton. Mindenesetre stream lesz, aki szerencsés, az pedig nézheti TV-ben.
 
Come on Citizens!
 
Ireland7, crazy_horse

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr451630179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

man city 2009.12.29. 13:11:39

ha Hughes meg pár játékos nem akkora majom, akkor most ott lennénk kb. a 2 helyen

azért a BL még bekavarhat, nem olyan erős a Mu sem, mint szokott lenni, Arsenal sosem bírja igazán a kettő, bár a Bl-ben mákolnak a sorsoláskor, Chelsea meg mégse annyira verhetetlen, mint tűnt 1 hónapja kb.

a meccs pedig remek volt, Mancini már most sokat változtatott, főleg abban, hogy elmagyarázta ,hogy ki mit csináljon, és HOGYAN
Hughes-nak ez sajna nem sikerült(ez sem)

köv. 6 PL meccsünk amúgy mind top 8-on kívüli csapat ellen lesz, ha ezt nem fogjuk hozni, úszhat a top4, ha igen sztem még a 4. helynél jobb is sikerülhet...

Wolves ellen remekül nyomtuk néha az olasz focit, eldugni a labdát, percekig, majd 1-1 kontra

ami még Mancini-t dicséri az a koncentráció, sokkal jobban figyel mindenki, nincsenek olyan tré helyezkedések sem már, főleg nem annyi sok, mint előtte

jó irányba megyünk, ezért kellett váltani, Mancini pedig Bellamy-s ügyet is lerendezte, nem is akar távozni Bellers már(mondjuk eddig se sztem)

Tevez pedig maga a káröröm:D, amíg itt ontja a gólokat, addig a MU-ban Berbatov fos formáján megy a vita:DD
Ferguson remekül döntött, mikor elkúrta Tevez-t Berbafos miatt

Richards 2009.12.29. 13:59:13

3 meccs, 9 pont, jó úton vagyunk a cél felé, ez fix

Barry és Kompany tényleg egyre jobbak, azért egy jó SWP még mindig kiszorítaná Petrov-ot sztem
talán szép lassan Robinho is mutat vmit, aztán lehet,hogy már január 1. hetében eladjuk:D

Garrido micsoda gólt tekert:D, 2. szabsdrúgásgólunk uidén, mindkettő elég szép volt, igaz mindkettőnél jó nagy kapushiba is volt(Cech-nél ugye), de okosan egyből kihasználtuk

a két ziccert pedig e kellett volna lőni, főleg a kontrásat, még hónapokig mutogatták volna azt a gólt, ha bemegy

a kupameccseket nagyon várom, sztem már Fergi sem meri a tartalékot küldeni ellenünk, ha mégis akkor meg kapja magáét:D

Neville, De Leat, Fabio féle védelem ellen Tevez valszeg 3 gólt vállalna, de Bellamy is nyaggatná Neville-t:D
vagy inkább Robinho-t küldjük be, róla állítsák ki Neville-t ?:D

Tevez remélem odaszúr nekik majd 1-2 gólta azért

Boro ellen meg be kell húzni, nincs mese

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.29. 17:49:44

@man city: így van, már-már igazi topcsapatos játékot mutatottunk ezen a két meccsen, stílusban leginkább,a MU-ra gondoltam, ők szokták így tolni, hogy vezetésnél vissza vesznek, ölik a játékot, majd kontrákkal operálva eldöntik, jobb napjaikon

remekül alkalmas erre a MCity kerete is, sőt tán az is változott, amit korábban gondoltam, hogy csak támadófocit lehet játszatni a kerettel, mert védekezni nem tudunk, hát Mancini-vel talán már fogunk tudni, és a legfontosabb, hogy a gól utáni periódusokban, tudjunk labdát tartani, tudjuk lassítani és gyorsítani a játékot,amikor kell

azt kell mondjam, hogy Hughes-nál erre nem volt esély, most viszont sikerülhet

@Richards: sztem is erősített csapattal jön a MU majd, bár amit írtál védelmet, annak én is örülnék:D

mondjuk az FA meccsen lehet mi is gyengébb csapattal fogunk kiállni, de hát az is bőven erős lesz a Boro-nak remélem

double 2009.12.29. 19:01:25

gyönyörű volt,mikor a könzösnég ollézott sorban a passzoknál a 2. félidőben, igazán jó kedvvel játszottunk, voltak szarabb részek, amikor nagyon amatőr dolgokat csináltunk, de voltak ugyanígy fantasztikus momentumaink is

Tevez hihetetlen nagy ász, remélem eljut valahogyan 20 gólig a PL-ben, jó nagy pofon lenne a MU-nak:D
csak Adebayor is kövesse:)

gondolom Touré+Ade már elutaztak, Ade valszeg hamarabb visszatér, nem hinném, hogy Togo sok vizet zavar a kupán majd, Elefántcsontpart viszont a végéig benn lehet

hogy most ki lesz Kompany mellett belső védő az jó kérdés:D
ha 1. héten nem veszün hirtelen vki,t akkor vmelyik ifi fog beállni, talán a belga Boyata ?

mondjuk Zabaleta is bemehet középre, de akkor fejjel teljesen verhető a védelmünk, mert Kompany sem egy fejelő zseni, ráadásul középen De Jong és Ireland is alacsonyabb
így inkább Richards húzodjon be, mégis játszott már belső védőt, és magas is
vagy leigazoljuk a szintén elég alacsony hentes Cordóbat?:D

na majd meglátjuk, ebből a karácsonyi hajtásból végülis jól jöttünk ki, meg volt az Arsenal elleni kupameccs is , majd nyertünk 4 bajnokit, Bolton ellen fránya X, Tottenham ellen csúfos vereség

18 pontból 13-at begyűjtöttünk azért

így tovább előre:)

Come on City!

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.30. 06:09:24

www.indavideo.hu/video/Man_City_golkontra

csak ki tudtam szedni a kontrát valahogy, a vid legvégén van, bámulatosan szép kontra volt, kár hogy Tevez nem tudta befejezni

talán Ade berakta volna, vagy Robinho is, de hát tök mind1 utólag

Garrido gólja is rajta van

Vladi Weiss 2009.12.30. 09:30:00

Újabb nagyszerű győzelem, talán most már tényleg a megfelelő úton van a csapat, sajnos késő már keseregni azon, hogy mennyivel lehetne több pontunk, inkább a következő meccsekre kell koncentrálni

Mancini remek érzékkel cserél, kár hogy Weiss-t végül nem hozta be, bár amikor behozza egyből gólt fog lőni, ez már fix:)
Boro ellen talán megkapja az esélyt

Amit még kiemelnék az a védelem, egyre jobban tudnak nyugodtan játszani, az adódó szitukban tisztázni, nagyon kell ez a nyugalom a csapatnak, amit csak egy biztos védelem tud nyújtani, pl. a tavalyi Pool védelem, vagy a 2 évvel ezelőtti MU védelem Vidic+Ferdinand csúcsformájával...
Ha ilyen erős védelem nem is lesz, azért az eddiginél jóval erősebb/összehangoltabb is sok pontot hozhat a konyhára

2-3 ziccer kihagyása is belefért(Bellamy-nak volt még egy ugye,mikor kiugratták de mellélőtte)
Go City!

black:roll 2009.12.30. 17:30:13

Bellamy bár nem volt teljesen koncentrált eszméletlen nagyot játszott megint, kb. a állandó sérülése miatt kb. 2 meccsenként 1-szer tud fogni jól játszani igazán
Tevez folytatta, nem igazán gondoltam volna róla év elején, hogy ennyire jó lesz, vagy hogy eredményesebb lesz, mint Adebayor
azt se tudom, hogy a MU-ban volt ennyire jó formában vmikor
ők ketten a legjobbak mezőnyben idén +Given a kapuban

a játék jó volt, a Stoke meccshez hasonlóan szépen járattuk a labdát, kézben tartottuk a meccset megint, védelem sem bakizott sokat, azért 1-2 nagy hiba volt, de belefér

3 meccs 9 pont, jó lenne így folytatni, mondjuk 6 meccs 18 pontig:)

a Middlesbrough ellen leszünk sztem tartalékosabbak, de kötelező továbbmenni, ez kétségtelen

MU elleni első meccsen meg szeretném ha vmi megnyugtató előnyt szereznénk, 2-0, 3-1 vagy ilyesmi, sztem egy tartalékos MU ellen sima lesz, egy erősebb MU ellen pedig nagyszerű meccsek lesznek:D

black:roll 2009.12.30. 17:50:23

Ireland is lesérült, de csak 2 hétre, mondjuk így is hiányzik majd az FA meccsen, a MU ellen a Blackburn ellen is, sőt talán még 1-2 meccset is

kb. 1 meccs erejéig volt olyan, hogy senki nem volt sérült a keretben, most elég szarul állunk

Shay Given 2009.12.31. 09:28:13

Sziasztok!

Na most végre már felregeltem :) Amúgy lehet hogy páran már ismertek (pl. Kranczy), én Vadász vagyok a "másik" City-s oldalról, csak ott már elég ritkán segítek be.

Sajnos nem láttam a mérkőzést, de örülök, hogy ismét, kapott gól nélkül nyertünk. A gólok megnéztem, szépek voltak, Garrido találata pedig külön öröm :). Ade és RSC sérültek vagy csak Mancini mellőzi őket? :O

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.31. 09:35:38

@Shay Given: üdv itt:)

igen mindkettő sérült, sajna Santa Cruz pedig nagyon kellett volna most januárban, de hogy semmi hír nincs róla ez is aggasztó

nem lehet tudni, hogy csak 1-2 meccsre, vagy pár hétre dőlt ki

de pedig már vélhetően Togo-val készülget az ANK-ra, bár egyelőre ő is sérült
süti beállítások módosítása