Rövid hírek

2010.01.22. 04:10

Mostanában kicsit elmaradtunk a hírekkel így ezeket pótoljuk most.
 
Daniel Sturridge ügyében a döntés még múlt héten megszületett, miszerint a Chelsea-nek 3.5 millió £-ot kell fizetnie a játékosért a Man City-nek, ezenfelül pedig 500.000 £-ot minden 10 meccsenként, egészen az 50. meccsig, amikor pályára lép a Chelsea-ben tétmeccsen, tehát maximum 2.5 millió £-ot. De jár még 1 millió £ a City-nek, ha Sturridge bemutatkozik a nagyválogatottban, illetve még 15%-át annak az összegnek, amennyi pénzt a Chelsea kap a támadóért, ha úgy döntenek, hogy eladják a jövőben.
 
Adebayor állítólag már tervezi a visszatérést, elképzelhető, hogy a jövő hét elején már visszatér Manchester-be, de a Man Utd elleni Liga-kupa meccsen vélhetően még nem fog pályára lépni. Kolo Touré, a klub másik afrikai játékosa, aki részt vesz az ANK-n, csapatával bejutott a legjobb 8 közé, ahol vasárnap Algéria ellen játszanak az elődöntőbe jutásért.
 
Még több hír a továbbra kattintva.

 
Mancini nagyjából még 10 napra teszi Bridge visszatérését, és kb. 20 napra Lescott visszatérését. Bridge akár a Portsmouth elleni januári meccsen is játszhat, ha minden jól alakul számára. Rossz hír viszont, hogy RSC az Everton elleni meccsen megint megsérült, nagyjából 1 hónapig nem számíthatunk rá. Külön aggasztó, hogy ugyanazon a területen sérült meg, ahol már eddig is többször, így ha visszatér, esélyes, hogy akár újból megsérül majd.
 
A keddi városi derbi óta leginkább a Tevez-Neville ellentét miatt hangos a sajtó, Tevez a gólja után válaszolt Neville-nek az ünneplés közben arra, hogy a meccs előtt Neville Ferguson azon döntése mellett érvelt, hogy jó döntés volt Tevez-t nem megszerezni, mert a „Főnök” úgyis mindig jól dönt. Erre berágott Carlitos és látványos mozdulatokkal örvendeztette meg a partvonalon melegítő Neville-t, aki viszont a középső ujjával válaszolt, ami miatt az FA is rászállt az ügyre, kilátásba helyezve, hogy megbüntetik Neville-t emiatt. Már ősszel is figyelmeztették, mikor az Old Trafford-i 4-3-as meccsen Neville kifutott a City drukkereket hergelni Owen góljánál. A történet tovább bonyolódott, hisz tegnap Tevez az egyik nyilatkozatában Neville-t „baromnak”, „idiótának”, „talpnyalónak” nevezte, és elárulta, hogy a gólörömét tarkító mozdulatok kizárólag Neville-nek szóltak, nem pedig Ferguson-nak és a United drukkereknek.
Ezzel is nő a két klub közötti szimpátia:).
 
Jó esély van arra, hogy a január 8-án szerződtetett Vieira végre bemutatkozhasson a City-ben, a vasárnapi FA-kupa meccsen. Akár Ireland is bekerülhet a csapatba hétvégén.
 
A Liga-kupában még nagy harc várható azért, hogy eldőljön melyik manchester-i csapat jut a döntőbe, de a másik ágon már nincs több kérdés, hiszen az Aston Villa miután 1-0-ra legyőzte a Blackburn-t idegenben, hazai pályán tegnapelőtt pedig 6-4-re intézte el ellenfelét, így 7-4-es összesítéssel a Villa az egyik résztvevő a döntőben.
 
Igazolásokról:
 
Adam Clayton-nak lejárt a kölcsönszerződése, de most újra visszatért a Carlisle-hoz a szezon végéig.
 
, a brazil csatár miután az Everton-ban rémesen teljesített, majd engedély nélkül egyszer csak lelépett Brazíliába, Moyes úgy döntött nincs szüksége a City-től kölcsönben lévő támadóra, valószínűleg Mancini is hasonlóan döntött, így Jó Törökország felé vette az irányt, és tavasszal a Galatasaray-ban fog szerepelni. Rijkaard talán meg tudja „nevelni”, ha ő sem, akkor nincs sok esély arra, hogy lesz még valami az ígéretes támadóból.
 
Weiss iránt is nő az érdeklődés, hiszen szinte biztosan távozik a csapattól, de csak kölcsönben, egyelőre nem tudni még, hogy hova, de sok ideje nincs már a döntésre.

Vieira-t követően egyelőre több érkező nincsen, de január második felében több új név is bekerült az újságokba, ilyen pl. Flamini az AC Milan-ból, Mutu a Fiorentina-ból vagy Gago a Real Madrid-ból, de továbbra is vannak hírek Kjaer-ről és Ansaldi-ról, Chiellini neve is újra pörög, mert az ügynöke állítólag Angliában járt a napokban, de Krasic ügynöke is elejtett néhány szót, igaz nem csak a City-vel kapcsolatban.
 
Két tehetséges fiatal is szóba került, az egyik Ishak Belfodil, a Lyon 18 éves csatára, illetve Sergio Caneles, a Racing Santander nagyon tehetséges 18 éves spanyol támadó középpályása.
  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr851691878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Richards 2010.01.22. 04:36:06

az Elefántok akár a döntőig is mehetnek az ANK-n, és mivel 31-én van csak a döntő, addig lehet nem is jöhet vissza Toure
persze ha vasárnap kiesnének, akkor már kedden kb. "haza" is jöhetne:)

Bridge-t annyira nem várom, inkább Lescott-ot, mert tőle nem hiszem el, hogy csak annyit tud, amit ősszel mutatott, az a rengeteg helyezkedési hiba, meg amatőr mozdulat tőle, sokkal több kell hogy legyen benne
Bridge-ről tudjuk, hogy mit tud, az sztem kevés, mert már nem fog változni nem fiatal már

Neville-ről igaza van Tevez-nek, 100%-osan:DD

Ansaldi jöhetne már, mintha ott megakadtak volna a tárgyalások vagy nem tudom...

one citizen 2010.01.22. 06:48:11

azt a paraszt Neville-t tényleg meg kéne büntetni valahogy:D
de az FA úgyis megint csak figyelmezteti, aztán nem foglalkozik majd vele sztem
aztán, ha a visszavágón gólt lő a Mu, megint fut a City drukkerekhez biztosan, az se lesz megbüntetve

Ade-ra nagy szükség lenne, de nem biztos, hogy bevetném szerdán, akkor se, ha már hétvégén visszatérne, sztem nincs olyan mentális állapotban, hogy segítsen a csapatnak, csak úgy meg nem lehet betenni 1 embert, hogy meglegyen a létszám...

Ansaldi+Flamini kölcsönben, ez a 2 igazolás jöhetne, ezek rendben is lennének:)
Belfodilt sose láttam még, Caneles-ről is csak 2 szép gólt az egyik bajnokin, ezért még talán nem kéne megvenni...

man city 2010.01.22. 07:07:14

www.guardian.co.uk/football/poll/2010/jan/22/gary-neville-moron-carlos-tevez-manchester-united

szavazzatok IGENNEL:DD

ezt a Jo-t, aki igazából nem Jó, hanem kurva Rossz, el kéne adni valahogy, de ki veszi meg?
túl nagy volt a szórás, becsúszott 1-2 nagy homály is az igazolásokba sajnos

Gago remélem nem jön, Flamini esetleg...

man city 2010.01.22. 07:41:16

@one citizen: Ade helyett egyelőre Robinho-val kéne vmit csinálni

kifizettetném vele az összes pénzt, amit idén felvett, ha nem kezd el játszani, úgy, hogy az elfogadható legyen

lassan oda jut, hogy majd egy Scunthorpe ellen is max. csereként lehet bevetni...
pedig tud, nem is keveset, nem is akárhogy, ezért csesz fel

man city 2010.01.22. 08:08:18

Officials from Manchester City travelled to Spain yesterday to meet with representatives of Sergio Canales and his club Racing Santander .

mi a pics@...

Vladi Weiss 2010.01.22. 09:05:44

Sturridge-ét meg is érdemeltük a pénzt, a Chelsea jó kis játékost kapott ezért az árért.
Főleg, hogy fiatal és főleg, hogy angol.

Weiss-t már várom én is, hogy hova megy:), Wigan vagy Bolton se rossz, de a lényeg, hogy olyan helyre menjen, ahol azért kezdőként számítanak rá, és nincs előtte a sorban 2-3 idősebb játékos.
Pl. a Hull-ban talán több lehetőséget kapna, de hát meglátjuk.

black:roll 2010.01.22. 13:33:20

ez a Tevez-Neville dolog elég gyerekes, de hát ha nincs jobb dolguk:D

az igazolásokból meg annyit hiszek el majd, amennyit, illetve akit látok majd City mezben a napokban:)

az eddigi 10-20 névből csak 1 jött be, az is a meglepetésszerű Vieira volt...
na jó Chiellini-re én se mondanék nemet, de sztem sem esélyes:)

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.01.22. 14:06:59

*****BREAKING NEWS*****

eldőlt, Weiss a Bolton-nál folyatja szezon végéig:)

---------------------------------

ennyi:)

illetve még annyi, hogy Mutu nem igazán tervezi, hogy visszatérne a PL-be, így ezt is kilőhetjük...

one citizen 2010.01.22. 14:49:15

@crazy_horse: végre egy hír, ami nem pletyka:)

sok sikert neki, bár asszem kupameccseken nem játszhat, ha már pályára lépett a sorozatban, és az FA-ben játszott a Boro ellen, így hétvégén nem játszhat a Bolton színeiben

a Bolton kb. kiesés ellen fog küzdeni, nézve az Arsenal elleni meccsüket nem fog ártani nekik egy gyors jobbszélső

remélem Jó is magára talál törökben, ha másért nem, akkor azért, hogy vmi pénzt kapjunk érte majd nyáron, mert ha semmit nem nyújt, akkor a kutyának sem tudjuk majd eladni normálisabb pénzért

Vladi Weiss 2010.01.23. 07:07:05

végre kiderült akkor, hogy hová kerül
Bolton-ban kapni fog esélyt, hisz az új edző első "igazolása" Weiss, remélem bizonyítani fog, fél szemmel figyelem majd a Bolton meccseit is, ha adja a TV:)

@one citizen: igen van ilyen szabály, sztem sem szerepelhet így a kupában már, majd a PL-ben...
süti beállítások módosítása