Lement az új esztendő első hónapja, felemás sikerekkel Man City szempontból. Volt 2 FA-kupa meccsünk, mindkét akadályt (Middlesbrough, Scunthorpe) sikerrel vettük. Volt 3 PL meccsünk (Blackburn, Everton, Portsmouth), ezekből kettőt nyertünk, egyet veszítettünk.
 
Aztán ott volt a várva várt Liga-kupa elődöntő a MU ellen, ahol nagy csatában sajnos kiestünk 4-3-as összesítésben. Maradt 3.5 hónapja a City-nek, hogy a kitűzött célokat elérhesse, ezekhez februárban legalább 6 meccsel kerülhetünk közelebb. Ebből a 6-ból 5 PL találkozó, 1 pedig FA-kupa lesz. A tovább után ezeket a meccseket nézzük meg részletesebben.
 
Februári program:
 
02.06. Hull City – Man City
02.09. Man City – Bolton Wanderers
 
 
 
 02.13. Man City – Stoke City
 
 
 
 
02.16. Stoke City – Man City
02.21. Man City – Liverpool
02.27 Chelsea – Man City
 
 
Azért írtam a bevezetőben, hogy legalább 6 meccsünk lesz a hónapban, hiszen ha a Stoke ellen az FA meccsen csak X-et érünk el otthon, akkor még ebben a hónapban be kell pótolni a „visszavágót”, és akkor 7 meccsünk lenne.
 
Kezdésként a Hull ellen lépünk majd csak pályára idegenben, amennyiben komolyan vesszük a top4-es célkitűzést, akkor ez a meccs kötelező. Ugyanannyira, amennyire hazai pályán is kötelező lett volna, mégis csak 1-1-et játszottunk velük. Nem szabad lebecsülni őket, de nincsenek jó formában, így talán reménykedhetünk a 3 pontban.
 
Rá 3 napra már a Bolton-t fogadjuk, ez még inkább fontos meccs, otthon ezt nem behúzni brutális hiba lenne. Noha decemberben ellenük is csak 3-3-as döntetlenre futotta. Hazai pályán a Liverpool és a Villa is verte őket, így nekünk is ez a feladatunk.
 
Majd megint rövid szünet, és fogadjuk a Stoke City-t (FA-kupa), ez is hasonlóan kötelező meccsnek ígérkezik, de azért pont 1 héten belül ez és az előző 2 meccs is kicsit sok lehet. Az FA-kupa innentől kiemelten fontos, sok erős csapat már kiesett a sorozatból (MU, Arsenal, Liverpool, Everton), így a többi, még bent lévő csapatnak jobb esélye van. Hazai pályán ezt a meccset is be kell húzni, továbbjutást várunk. (Amennyiben továbbmegyünk a Stoke ellen, a következő fordulót az FA-kupában csak március elején rendezik.)
 
Újra csak pár nap szünet, és megint a Stoke City az ellenfél csak most már idegenben PL meccsen. Ha előtte kiverjük őket az FA-ből, akkor kettőzött erővel fognak ellenünk küzdeni, de ha nem, valószínűleg akkor is meg akarják mutatni. Hazai pályán vertük őket karácsonykor elég simán, de idegenben más a sztori. Nagyon nehéz meccsen várjuk csak a 3 pontot.
 
Aztán marad még 2 pokoli nehéz meccsünk az utolsó 1.5 hétre. Először a Liverpool-t fogadjuk hazai pályán, addigra lehet, hogy a Pool is összekapja magát, de még Benayoun és Torres is visszatérhet erre a meccsre, így parázs meccsre számítunk, ami konkrétan 3esélyes. Ha meg tudnánk verni őket, akkor nagy lépést teszünk a top4-es harcban ellenük, de közben ott a Villa és a Spurs is persze. Hazai győzelmet várunk/szeretnénk, de az X is elfogadható, ha a Pool nagyon jól játszik.
 
A hónap végén pedig nem mi leszünk a favoritok, hiszen a Chelsea-hez látogatunk. Ha bejutottunk volna a Liga-kupa döntőjébe, akkor ez a meccs elmaradt volna, hiszen ütköztek volna az időpontok. De így nem marad el, hanem óriási meccsre lehet számítani. A Chelsea utoljára éppen a City ellen kapott ki, még februárban, azóta nem is kaptak ki újra, magabiztosan vezetik az angol tabellát, sőt a legesélyesebbek jelent pillanatban a bajnoki címre. Itt már az 1 pontnak is örülhetnénk.
 
Az még erősen hozzátartozik a februárhoz, hogy elkezdődnek a nemzetközi kupák tavaszi meccsei is, így még 5 angol csapat (Arsenal, Chelsea, MU, Liverpool, Everton) további meccseket játszanak. A City-t ez annyiból érinti, hogy pl. a Liverpool-t a PL-ben 02.21-én fogadjuk, de nekik lesz meccsük 02.18-án és 02.25-én is a román Unirea ellen az Európa-ligában. Tehát éppen e 2 meccs között látogatnak hozzánk. A Chelsea pedig a BL-ben az olasz Internazio nale ellen idegenben 02.24-én lép pályára, minket pedig 02.27-én fogadnak. Ezek azért olyan dolgok, amelyek ha nem is nagyon, de talán segíthetik a City-t.
 
Összességében, hogy a top4-ért vívott harcban továbbra is jól álljunk, legalább 11 pontot kell gyűjtenünk a PL-ben, ez úgy jön ki, ha a Liverpool és Chelsea ellen csak X-re futja. Pontban persze jobban járnánk, ha az egyiket megnyernénk, a másikon kikapnánk, hisz ez 12 pontot hozza. Persze a 3 „könnyebb” meccsen sem életbiztosítás a 9 pont, nagyon oda kell figyelni a csapatnak minden meccsen. FA-kupában pedig továbbjutás az elvárás, amivel a legjobb 8-ba jutnánk a Stoke elleni sikerrel.
 
Go Man City!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr721715442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

black:roll 2010.02.02. 12:03:40

a hónap vége elég debil lesz, Pool-t fogadjuk, megyünk a Chelsea-hez!

elég gáz lenne, ha egyiket sem nyernénk meg, mondjuk a Chelsea otthon még veretlen, és döntetlent is alig játszottak eddig, ott sajnos kinéz egy vereség simán

viszont a másik 4-en ha nem nyerünk, akkor rendesen rontunk a top4-es esélyeinken

a Stoke idegenben a legkeményebb a könnyebben közül, de nem igaz, hogy ennyi sztár a csapatunkban ne tudjon átmenni rajtuk

az lenne jó még,h a a Spurs és a Villa is játszana az Európa-Ligában, de sajnos egyik sem, így ők is csak az Fa-kupa/PL duóra koncentrálhatnak, mint mi

one citizen 2010.02.02. 12:43:07

öö 1 hiba van ebbe, hogy 13-ai meccs a Stoke elleni hazai az az FA meccs, a 16-ai pedig a PL:)

többi stimmel:)

ezt a köv. 2 bajnoki viszont nagyon jó lenne hozni, Hull idegenben, Bolton otthon, sztem nem olyan nehéz meccsek, viszont a 6 pont sokat érhetne, akár már úgyis lehetne 1-2 pont előnyünk a riválisokon, hogy 2-vel így is kevesebbet játszottunk

nagyon optimista jóslat szerint 13 pontot szerzünk a PL-ben februárban a max. 15-ből:)

reálisan 9-11 pont kb.

mindenesetre hajrá City!

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.02. 12:51:05

@one citizen: igen, thx
javítottam, elnéztem:)

egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy a Hull és majd a Bolton elleni meccseinket is adja az ES2, ami azért sem rossz, mert egyik sem ígérkezik nagy meccsnek, és mégis adják

15 pont és egy továbbjutás az FA-ben, uhh, az vmi fantasztikus lenne:)
nehogy elkiabáljuk:D

man city 2010.02.02. 13:47:28

tényleg jól jön, hogy ezeknek elkezdődik a BL/EL, remélem a Pool sokáig menetel majd, aztán április elejére már nem fogják bírni tovább és a 5-6. helyük is veszélyben lesz

Arsenal-ra is igaz ez a BL-ben, menjenek el az elődöntőig, úgyis éppen akkor toljuk velük a PL-ben

15 pont biztos nem lesz, na de a Chelsea-t egyik rivális sem üti meg idegenben, tehát az mind1 is
12-t most aláírnék viszont

vki múltkor összeszedte, hogy a Pool/Villa/Spurs kikkel játszik februárban, esetleg most is?:D

man city 2010.02.02. 14:30:38

amúgy mi van az Everton ellen húzódó meccsel?

remélem nem áprilisban akarja betenni nekünk az FA

Vladi Weiss 2010.02.02. 14:53:27

Teljes hétközi forduló lesz jövő héten, vagy csak mi toljuk akkor?

Amúgy hát igen, Hull, Bolton, Stoke, ezeket a Chelsea és a MU, de még az Arsenal verni szokta, ugyanolyan 3 pontot ér, mintha az Arsenl-t verjük meg, sajnos ősszel sok pont ment el ilyen csapatok ellen, bízom Mancini-ben, hogy ő végig észnél lesz a pálya szélén, és megoldja a meccseket valahogy.

A Pool és a Chelsea ellen pedig látványos, és akár drámai meccsekre számítok, persze nem mindegy, hogy a dráma melyik felén leszünk.:)

Hajrá Man City!

double 2010.02.02. 16:01:10

@man city: nem tették még be sehová, pedig már lett volna 1-2 alkalom rá, pl. most ma vagy szerdán is befért volna a naptárba

mondjuk annyiból jó, hogy az Everton-nak jön az Európa-liga, és valahol oda kéne beszarni a meccset, mikor 3 meccsük van 1 héten:D

@Vladi Weiss: igen, teljes forduló lesz, olyan meccsekkel mint Arsenal-Pool, Villa-MU, Everton-Chelsea:)
de a hétvégi fordulóban is lesz legalább 3 ász párosítás:)

februárban meg 3 bajnoki minimum nyerni kell, ez tényleg "létminimum", Stoke-ot otthon el kell intézni, ez is kötelező, illetve a maradék 2 PL meccsből is elhozni minél több pontot

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.02. 18:04:54

0 pont a PL-ben és kiesés a Stoke ellen

15 pont a PL-ben és továbbjutás(egyből) a Stoke ellen

garantáltan a kettő között fogjuk hozni a februárt:D

sajnos nem lehet fixre venni hogy a Stoke, Hull-féle csapatok simán ütjük, otthon még talán, de idegenben bármi lehet

Pool-t sztem mondjuk elkaphatjuk, csak magas hőfokon kell pörögnie a csapatnak, nem úgy, mint a Pompey ellen:)

@man city: én szedtem össze 1 hónapja azt, majd kicsit később berakosgatom,hogy a többiek kikkel tolják februárban:)

végül is lehet, hogy nekünk lesz még a legkönnyebb, de nekünk sem könnyű a Pool-Chelsea duó a végén

(Villa-nak pl. most zsinórban Spurs-Villa, Villa-MU)

este beteszem

Kranczy 2010.02.02. 20:11:19

Mancini szereti a fiatalokat játszatni, ami NAGYON jó.
Így szerintem ezekkel a csatár kölcsönbe adásokkal csinál helyet az extra tehetséges csatárunknak Ball-nak.
No para.

Go City, Go!

Kranczy 2010.02.02. 20:13:35

Ja ES2-n szombaton:
16:00 Labdarúgás (élő)
Premier League Anglia, Hull City - Manchester City - élő

De gondolom ez már mindenkinek természetes! :D

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.02. 20:36:28

a top4-ért harcolók februári programja:

Man City:

Hull (idegenben)
Bolton (otthon)
Stoke (o) FA-meccs
Stoke (i)
Liverpool (o)
Chelsea (i)

....................

Tottenham:

Leeds (i) FA-meccs(1. meccs X lett)
Aston Villa (o)
Wolverhamton (i)
Wigan (i)
Everton(o)

+h a Leeds-et kiütik holnap, akkor az FA-kupában van még 1 Bolton-Spurs meccs is

.....................

Liverpool

Everton (o)
Arsenal (i)
Unirea (o) EL-meccs
Man City (i)
Unirea (i) EL meccs
Blackburn (o)

....................

Aston Villa

itt van 1 kis kavarodás, mert még az FA-kupában is ott vannak, + a Liga-kupa döntőben is

Tottenham (i)
Man Utd (o)
Burnley (o)
Hull(i) -ez elmarad
Man Utd -Liga-kupa döntő

+ még 1 FA meccs vmikor, csak még nincs meg az ellenfél(C. Palace/Wolverhampton-Aston Villa)

szóval nekik ilyen a februárjuk, az valószínű, hogy hibátlanul, max. pontot gyűjtve ők se fognak teljesíteni

+ nekik is vannak olyan kötelező meccsek, mint nekünk a Hull, Bolton stb.
nehogy az legyen, hogy ők ezeket behúzzák, mi meg nem...

double 2010.02.02. 23:57:41

@crazy_horse: rohadt nagy izgalmak várhtóak még, az biztos, hogy ebből a 4-esből vki augusztusban BL-selejtezőt fog játszani, hisz csak az első 3 helyezett jut be egyből a csoportkörbe

el sem hinném, hogy BL sorsoláskor a City-ért kell aggódni:))

de nagyon remélem, hogy nem a Villa, Pool vagy Spurs lesz ott

16 meccsünk van a PL-ben, ebből 30 pontot kéne még szereznünk, 71 ponttal sztem elcsíphetjük a 4. helyet

lehet, hogy kevesebb is elég, de a 30 pont az 10 győzelem, ami abszolút nem valószínű, hogy csak 6 meccsen fogunk égni már, mikor még hátra van a top csapatok közül mki

de mondjuk 8 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség a maradék 16 meccsen talán szintén elég, az ugye + 28 pont
összesen 69 pont

végül is a Spurs és Pool-nak ugyanennyit kell gyűjteni 2-vel kevesebb meccsből

no mind1, nagy harc várható, vki jól fog járni ebből a 4esből, remélem mi:D

carlitos 2010.02.03. 10:03:41

A Hull tegnap nagyon küzdött az 1 pontért, meg is lett, ennek a Chelsea "itta meg a levét"!
Egyáltalán nem lesz könnyű a hétvégén ellenük, jobb lett volna, ha most egy nagy zakót kapnak...

double 2010.02.03. 14:12:37

@carlitos: bizony, oda kell figyelni majd, különben tőlünk is ellopnak 2 pontot

bár a Chelsea nem játszott jól magához képest,a Hull pedig vagy befekszik 1 nagy csapatnak, vagy kihúzzák foggal-körömmel

Kranczy 2010.02.03. 19:58:56

Micah és Kompany is kidőlt a védelemből és nem lesznek a Hull ellen....
FASZA!

man city 2010.02.03. 20:43:51

@Kranczy: viszont Bridge és Vieira talán játszhatnak, illeve Onuoha-tól sem félek, valszeg ő lesz majd középen, vagy ha Mancio még bátrabb, akkor Boyata

Kranczy 2010.02.04. 08:35:41

Na, legalább egy jó hír a védelemnek. Zabaleta játszhat majd maszkban a törött orrával. Hihetetlen, hogy a védőink fele mindig sérült... (Most: Lescott, Micah, Kompany, Bridge (ő talán már felépült))

Vasárnap 20:00, Sao Paulo - Santos - élőben a Sport Klubon. Kíváncsi vagyok Robinho mit alakít.

Valószínűleg Gagot már nem láthatjuk City mezben. Gago ügynöke és a Madrid is kiakadt, hogy milyen bambák vagyunk, hogy nem sikerült időben elintézni az igazolást. (Aminek oka, hogy Marigara vártunk) A Kaka-s ügyhöz hasonlítja mindenki az esetet. Ott is el volt már intézve minden, de az Citynél aki az ügyeket intézi eltöketlenkedte, és most is ez történt.... :S (Bár nekem nem fog hiányozni a srác.)

one citizen 2010.02.04. 12:30:09

hűű de messze van még a szombat délután:)

riválisoknak mind nehéz meccsük lesz szombaton, nekünk vmivel könnyebb, ezért is nagyon meg kell verni a Hull-t

Kranczy 2010.02.04. 12:39:31

Bridge és Lescott is felépült és szombaton akár játszhatnak is.

soccernet.espn.go.com/news/story?id=736353&sec=england&cc=5739

carlitos 2010.02.04. 15:40:06

@Kranczy: én sem bánom annyira, pedig argentin fan vagyok:-)Szerintem is elég a De Jong, Barry, Vieira védekező hármas.

carlitos 2010.02.04. 15:43:40

@man city: mondjuk én eddig sem Lescott-tól, sem Kolo Tourétól nem vagyok "hasra esve", az eddig mellőzött Kompany viszont hátul elég jó teljesítményt nyújt. Boyata még rutintalan, sajna az MU 3. góljánál elég rosszul helyezkedett, de az is igaz, hogy a ráadás utolsó pillanatában történt, nagyon nehéz végig összpontosítani, főleg Rooney ellen, de ez igaz a 2. gólnál is, amit Nani passzolt be neki az üresbe...ott is lemaradtunk rendesen.
süti beállítások módosítása