Fantasztikus győzelem. Lám tudunk így is futballozni, sajnos csak ritkán. A 2. félidőben hengereltünk, eksztázisban játszva 4-2-re vertük a Chelsea-t a saját pályájukon. Parádés egyéni teljesítmények, fantasztikus csapatjáték, remek kontrák, jó taktika és egy jó adag szerencse segítette a Man City-t a győzelemhez. Tevez 2 gól, Bellamy 2 gól, Lampard 2 gól. (Ami a bulvárt jobban érdekelte, az a Terry-Bridge handshake, meccs előtt ők ketten nem fogtak kezet, de a többiek igen. Ezzel talán ez a sztori is kifullad lassan.)
 
 
 
 
 
 
 
 
A gólokat és magát a meccset is „bemutatjuk”, 3 statisztika, játékosok értékelése a tovább után. Egy fantasztikus délután története.
 
Stadion: Stamford Bridge
Nézőszám: 41.814
Játékvezető: Mike Dean
 
Eredmény: 2-4 (Lampard 42’és 90’-11-esből, illetve Tevez 45’ és 76’-11-esből; Bellamy 51’ és 87’ )
 
Kezdők:
 
Chelsea:
 
Hilario, Ivanovic, Carvalho (Kalou 69’), Terry, Malouda, Lampard, Mikel (Belletti 61’), Ballack, Cole (Sturridge 61’), Drogba, Anelka.

Manchester City:
 
Given, Richards, Kompany, Lescott, Bridge (Santa Cruz 78’); Zabaleta, De Jong, Barry, Johnson (Wright-Phillips 60’), Bellamy; Tevez (Sylvinho 89’).
 
Sárga lapok: Terry, Ivanovic, Ballack, illetve Zabaleta
Piros lapok: Belletti, Ballack
 
Statisztika:
 
 
Chelsea
Man City
Lövések (kaput eltaláló)
27(12)
9(6)
Szabálytalanságok
22
14
Szögletek
3
2
Lesek
1
3
Labdabirtoklás
56%
44%
Sárga lap
2
1
Piros lap
2
0
Védések
2
10
 
 
Parádés meccs, parádés győzelem. A Chelsea több mint 35 meccse veretlen volt hazai pályán, ebben benne vannak a kupa és a BL meccsek is. De most véget ért.
 
Előzőleg még annyit, hogy ezzel a győzelemmel, ahogy már a kommentek között is írtátok, óriási lélektani előnyt szerezhetünk, a kérdés csak az, hogy élünk-e vele. Ha a Chelsea-t idegenben így meg tudjuk verni, akkor a Sunderland, Wigan, Burnley, Birmingham, Fulham elleni meccseken mit fogunk játszani. Hisz ezek is döntenek arról, hogy sikerül-e a 4. hely vagy nem. Talán ez lesz a fordulópont, illetve az, hogy két egymást követő pokoli nehéz meccsből (Pool és City) 4 pontot gyűjtöttünk.
 
A statisztikából látszik, hogy a Chelsea mennyivel többet támadott, de ezekből általában egy gyengébb lövés sikerült csak, míg mi mesterien használtuk ki a kevesebb helyzetünket. Kezdésnek a meccs 9 perces összefoglalója, a nagyobb helyzetekkel és gólokkal:
 

 
Az 1. félidő inkább a Chelsea-nek kedvezett. Meglehetősen defenzív kezdőt rakott fel Mancini és még Bellamy/Johnson sem volt annyira előretolva, hogy komoly problémákat tudjon okozni. Nem is volt helyzetünk, jó megoldásunk támadásilag, egészen a végéig. Addig pedig a behúzódtunk hátra, egyre mélyebben védekeztünk, Drogba-nak volt 1-2 lehetősége, 1 közeli fejes és 1 közeli lövés, amiket kapu fölé tett szerencsére. 1-1 távoli lövéssel operáltak még, azok sem mentek be, illetve Given-nek kellett 1-2 szer észnél lennie. Sajnos a félidő vége felé 1-szer nagyon elaludt a Kompany-Lescott páros, Lampard-ot indította be gyönyörűen Joe Cole, ő ment is, a védők csak nézték, Lampard kilőtte a hosszút laposan. 1-0.
 
 
 
Alig telt el idő, a City játékos hátul felszabadított, Mikel nem tudta elfejelni, sőt saját kapuja felé fejelte félpályáról, amit Tevez összeszedett, elment a kapuig vele, nem volt könnyű dolga a védőkkel, Carvalho-t beforgatta, de már csak egy nagyon gyenge lövésre maradt ereje. Ami viszont becsorgott. 1-1.  
 
 
 
Tehát inkább Chelsea irányította a meccset, de egy szerencsés és ügyes góllal visszajöttünk 1-1-re.
 
A 2. félidőben az volt a nagy kérdés, hogy ráülünk-e az eredményre (az 1-1-re), vagy merünk támadni, abból az okból kifolyólag, hogy a Chelsea védelme egyáltalán nem olyan durva, amint amilyennek tűnik. Úgy néz ki, hogy Mancini jól döntött, továbbra is a támadásokat erőltettük, sőt jobban, mint az 1. félidőben. Talán ezzel nyertük meg a meccset igazán, mert ha magunkra húzzuk a Chelsea-t (és hátrafelé játszunk, mint a Pool ellen), másképp alakul a dolog. Így viszont végig életveszélyes kontrajátékkal örvendeztettük meg a Chelsea-t. Azt ki kell emelni, hogy Given-nek sok dolga volt, kellemetlen lövéseket kapott, nem óriási bombákat, de nagyon kellett koncentrálni végig, ez sokat segített a győzelemben. Az 51 percben Chelsea támadást követően Lescott fejelt ki egy labdát, Barry egyből indította Bellamy-t, aki félpályáról végigfutott, majd be is fejezte az akciót. Minta-kontra, 1-2.
 
 
 
A Chelsea láthatóan kezdett nagyon feszült lenni, röpködtek a sárgák is, Johnson is kapott pár kemény rúgást, vélhetően ezért is lett lecserélve. Nem igazán tudtak a londoniak mit kezdeni velünk, de nehéz 20 percünk volt ekkor, hisz a Chelsea jött, bármikor találhattak volna 1 gólt, de mi jól védekeztünk, Given is a helyzet magaslatán volt. Még a 70. perc előtt Ballack brutálisan belépett hátulról Tevez-nek, csak a máknak köszönhetően nem történt sérülés, Ballack csak sárgát kapott ezért, de ez már a 2. volt neki, így piros teljesen jogosan. Aztán Barry villant újra, 75. perc körül remekül harcolt meg egy labdáért fejjel, el is vitte Belletti mellett, már a 16-oson belül volt szinte ziccerben, amikor Belletti hátulról egyszerűen megakadályozta, kicsit lökte is, kicsit talán lábon is rúgta, egyértelmű 11-es volt, akkor is, ha több Chelsea drukker szerint semmi sem volt. :) Dean egyből felmutatta a pirosat, Belletti reklamálás nélkül levonult. Kettős emberelőny a 76. perctől, 2-1-es vezetésnél + 11-es. Nem kívánhattunk volna jobbat meccs előtt. Tevez állt oda és be is vágta 2. gólját a meccsen. 1-3.  
 
 
Ekkor már pánikszerű volt a meccs, benne volt a Chelsea gól is, de a City gól is, Ancelotti már minden támadót behozott, Sturridge is pályára lépett ellenünk.  De már SWP és RSC is pályán volt, tehát mi sem védőket hoztunk be. Nagyon jól érezte Mancini, hogy ezt a meccset kontrákkal jobban meg tudjuk nyerni ekkor már, mint ha beállunk 11 emberrel védekezni. Az utolsó 10 percben már nem volt veszélyben a győzelem, mert a City ezt már csak nem kúrja el innen, gondoltuk. Azért még 1 remek kontrát vezettünk, Tevez hirtelen kirakta SWP-nek, aki beszáguldott a büntetőterületre, majd középre gurított Bellamy-nak, üres kapura gól. 1-4. Bellamy és Tevez 2-2 gólos. Parádés.
 
 
Aztán a végére maradt még 1 jelenet, ami miatt máskor nagyon idegesek lettünk volna, de nem most. Anelka cselezgetett, betört a 16-oson belülre, Barry felvágta ez is 11-es. Lampard 11-esét most Given nem tudta kivédeni, mint ősszel. 2-4. Az 5 perc hosszabbítás már nem hozott nagy helyzeteket. Nyertünk 4-2-re, a Chelsea ellen idegenben.
 
 
Taktika: Mancini érdeme is a tegnapi meccs. Remekül koreografálta meg a meccset, a védelem is jól zárt többnyire, egymást is jól segítették ki a játékosok, a kievés helyzetünket eszméletlen %-ban hasznátuk ki, kontráink mindegyike életveszélyes volt, középpálya is jól funkcionált, Barry-nek is nagy meccse volt, pedig nála ez ritka. Drogba-t is remekül fogtuk, Anelka-nak sem hagytunk sok helyet. Cole és Malouda sem tudta hozni a játékát, mert figyeltünk rájuk. Igazi mestermunka volt, persze nem szabad elfelejteni, hogy a szerencse tegnap velünk volt, de hányszor volt már ellenünk az idei szezonban ugye. Ezt az Ancelotti-Mancini csatát most Mancini nyerte. A cseréi is jók voltak, támadást segítő cseréket hozott be. Pedig sok gond volt itt is, hisz Ade, Vieira, Petrov, Ireland-ra nem számíthatott Mancini.  Még sok ilyen meccset a City-nek, ahol ilyen jól meg tudjuk valósítani a terveket.  
 
 
 
Játékosok értékelése:
 
a Chelsea-ből egyértelműen Lampard volt a legjobb, 2 gólja miatt is, meg azért is mert azon kevesek közé tartozott, akik jók voltak a Chelsea-ben. Drogba és Anelka csak szenvedett. A védőik kompletten rosszak voltak, a kapusukkal, Hilario-val meg vannak áldva, most még 1 hónapig nem számolhatnak Cech-vel. Joe Cole nem volt rossz, ami a 1. félidőt illeti, Ballack és Belletti viszont kritikán alulinak bizonyult tegnap.

City:
 
Given: 8 Bár kapott glt, egyikről sem tehetett, azonkívül viszont lélektanilag fontos mentéseket mutatott be, ez az igazi Given, nem az, akit az elmúlt meccseken láttunk. (Szerencsére ne erőltette a beadásokat a Chelsea.)
 
Bridge: 8 Forrt a levegő körülötte, rendesen kifütyülte volt csapata, de mosolyogva vette tudomásul, Terry-n is ő nevetett végül. amúgy jól játszott, védelmi feladatait remekül ellátta, ilyen meccseket várunk tőle még sokat.  
 
Lescott: 7.5 jó volt, sok labdát fejelt ki, többnyire jól működött közre.
 
Kompany: 7.5 Lampard első góljánál ő aludt el talán, de amúgy rendben volt, ismét erősödött bennünk az a teória, hogy a Lescott-Kompany belső páros a legerősebb variáció középre.
 
Richards: 7 1. félidőben kb. nem volt jó megoldása, 2. félidőben már bátrabb volt, de sokkal bátrabbnak és biztosabbnak kell lennie a szereléseknél.
 
De Jong: 7.5 Kőkemény harcos, nagy szerepe volt abban (Zabaleta-val együtt), hogy Ballack és Lampard nem nagyon tudtak lőni a 16-osról.
 
Zabaleta: 7.5 Jó meccse volt, mostanában egyre több ráadásul, nem hibázott sokat, keményen játszott.
 
Barry: 8 Remekül játszott, és bátran előre ment, ezért tudott 11-est is kiharcolni, gólpasszt is adott Bellamy-nak, valamint a középpálya is rendben volt. Elég szürke játékos amúgy, vélhetően akkor vennénk észre csak a szerepét (hogy milyen fontos), ha mondjuk 1 hónapra kidőlne.
 
Johnson: 7.5 1. félidőben talán ő próbálkozott legtöbbet, de rendesen meg lett faragva, reméljük nem sérült le. 60. percben már lecserélték, de kiharcolt 2 jó szabadrúgást is.
 
Bellamy: 9 A 2. félidőben hihetetlenül élt, amikor hozzá kerül a labda, akkor fenomenális, az igazat megvallva régen játszott ilyen jól. Talán még a MU ellen a Liga-kupában. Lőtt 2 gólt, ezzel már 8 gólos a PL-ben. Balszélsőként.
 
Tevez: 9 Abszolút fantasztikus. Helyzetfelismerésből kiváló, végig harcolt, nem fárad el, mindig lehet rá számítani. Mindezt úgy, hogy előtte több mint 1 hétig távol volt, meccs előtti napon érkezett vissza.
 
Cserék: SWP jó volt, gólpasszt is adott, neki pont nagyon stimmelnek az ilyen kontrajátékos stratégiák, sebességét pont ilyenkor tudja kihasználni. RSC nem igazán tudott hozzátenni, ahogy Sylvinho sem.
 
A meccs emberei Bellamy & Tevez, ez teljesen egyértelmű.
 
A PL meccsek fele ment csak le tegnap, a (további) számunkra fontos meccsek ma lesznek, hisz a Spurs az Everton-t fogadja, a Pool a Blackburn-t. Két vendégsiker megkoronázhatná ezt a hétvégét. :) Addig is:
 

PL tabella

Góllövőlista

 
Következő mérkőzésünket jelen állás szerint jó sokára, majd csak március 14-én fogjuk játszani, amikor a Sunderland-hez látogatunk. Ha komolyan gondoljuk a top4-et, akkor az 1 kötelező meccs lesz. Tehát 2 hét szünet, ha csak addig nem tűznek be a programba egy másik meccset.
 
Come on Citizens!
Ireland7, crazy_horse

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr681796294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

black:roll 2010.02.28. 09:09:34

zseniális csapatunk van, pontosabban lehetne
ezért is lesz óriási csalódás, ha nem lesz meg a top4, ami az egyetlen maradék siker lehetne idén már

két ellentétes félidő volt, egy defenzív és egy kontrázós, mindkettőt megoldottuk, utóbbi jobban:)
kis túlzással Bridge-nek jót tett ez a meccs, az elmúlt hetek eseményei, a Chelsea-t viszont láthatóan megfogta, + az Ashely Cole szerelmi sztori is pluszban:D
pedig eddig úgy tűnt, hogy nagy szezonjuk lesz, így már nem annyira biztos

egyetlen veretlen csapat van a PL, saját pályáján a Manchester City:))
jó lenne a stadionunkat olyanná varázsolni, hogy aki oda jön, az nem sok jóba reménykedjen, főleg hogy idegenben csak ritkán virítunk...

a meccs remek volt, a góljaink is, nekem Barry játéka tetszett, végre kellően jó volt, támadásokban is részt vett, de hátul is jó munkáját végezett Anelka buktatását leszámítva:)
Bellamy-ra és Tevez-re nincsenek szavak, megérdemelnék a BL-t ők külön ketten...

és még erkölcsi győztesként is mi jöttünk ki a meccsből a Bridge ügy miatt:)

GO MAN CITY!

black:roll 2010.02.28. 09:12:34

ami most kicsit aggasztó az még Touré helyzete, sztem nem sérült, hanem egyszerűen padra lett rakva, kérdés mennyire viseli el ezt, kvázi kapitányként ugye...

semmi szüksége a csapatnak vmi ilyen balhéra a maradék kevés , de fontos időben, elég volt a Robinho para januárban

viszont akár Lescott, akár Kompany jelenleg jobb védő, mint Touré, sőt ezt nyáron is tudhattuk volna, mikor megvette Hughes...
(nem beszélve Richard Dunneról ugye, aki nem rosszabb, mint tourl, pláne a Villa-ban)

ma Liga-kupa döntő amúgy, remélem a Villa szétszopatja a MU-t valahogy, 1 öngóllal akár:D

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.28. 09:36:28

@black:roll: ja, Dunne-tól egy mesterhármas ma esetleg?:D

jót röhögnék ha tartalékosabb csapatot küldene ki a MU, ellenünk meg legerősebbet tolták:)

Everton-ban bízom még, hogy X-re tudják hozni a meccsüket

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.28. 09:51:17

"Carlos Tevez was tremendous. In fact if he plays like that he can go back to Argentina every week and come back before the game!” smiled the manager.”

Mancini még poénkodott is
Stoke meccs után nem volt ilyen jó kedve:D

Kranczy 2010.02.28. 11:13:08

Baszott ideges vagyok, hogy elrakták a Tottenham meccset!!!
Másodjára szopjuk már be. Elrakták a világ végére az Everton meccset!!! Év elején egy rakat szar volt az a csapat. Agyon ütöttük volna őket vagy 3:0. Most majd kb májusban pótolunk. Kurvára feljavultak és minden játékosuk felépült.
Most itt van, hogy meg lehetne lovagolni a Chelsea elleni sikert és produkálni egy jó sorozatot. Erre elrakják a tottenham meccset meg jön a válogatott hétvége is és két hét múlva játszunk!!! :@
Ki tudja milyen formában leszünk mire a tottenham sorra kerül. Pedig most be húznánk azt is. Everton+Tottenham verés az +6 pont. Kíváncsi leszek, hogy ebből a két meccsből mennyit hozunk ki. Szerintem ezen a balszerencsés meccsrakosgatáson is múlik majd, hogy nem lesz meg a 4.hely.... :(

double 2010.02.28. 12:03:46

jók ezek a képek, látom a zimbio-ról szereztétek őket, van ott még pár vicces, pl. ez:DD

www.zimbio.com/pictures/9PgNccFbqQc/Chelsea+v+Manchester+City+Premier+League/Qoy9pb0pD4v

szörnyeteg Tevez, de a mi szörnyetegünk:D

remek meccs volt, remek teljesítmény, csak azt bánom, hogy mennyi pontot hullajtottunk el fika csapatatok ellen, mert sok pontvesztés reálisan benne van egy szezonban, de a Hull ellen otthon X, idegenben vereség?
ha oda-vissza verjük csak őket 5 ponttal többünk lenne!

a nagyobb csapatok ellen megy, de a védekezős, betömörülős csapatok ellen nem tudjuk hozni magunkat, remélem ezen változtat Mancini sürgősen

@Kranczy: ezzel egyetértek, bár van most pár sérült everton-nál is (Cahill pár htre, Fellaini év évégig kiesett), de lényegesen jobbak, mint lettek volna a 2. fordulóban augusztusban
ráadásul Moyes egy kicsit patkány, mert a Pool-nak behasaltak oda-vissza, ellenünk meg remekül játszottak

Spurs ellen talán még vinné a lendület is a csapatot, + a hazai pálya, jó mondjuk annyiból érthető, hogy nekk FA-kupa meccsük van, de akkor miért nem modnják egyből, hogy mikorra van halasztva
Everton meccsnek sem találtak dátumot augusztus óta

most márciusban így csak 3 meccsünk van, tegyék be vmelyik szerdára akár, úgyis 3 hétvégi meccsünk van csak
áprilisban közepén-végén 2 héten belül toljuk a MU-val, Arsenal-al s a Villa-val a PL-ben
figyeld meg, hogy oda fogja a korrupt FA benyomni a Spurs és az Everton meccset is, amivel végünk is lenne
na jó talán ennyire nem lesznek köcsögök:DD

ha a Pool-ról lenne szó, biztos vmi könnyű időszakban kéne pótolniuk
Mu-nak is előre lett hozva a meccse a héten a Liga-kupa miatt

szerencsére mind2 meccs hazai meccs, így kikapni nem fogunk azért

man city 2010.02.28. 15:27:41

Tevez 11-ese 2x van benne, Bellers 2. gólja 0x

miért bojkottáljátok a walesit?:D

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.28. 16:32:44

@man city: valóban, javítottuk:)

bár most meg lehet nem tölti be őket...

szép kontra volt mindenesetre

Richards 2010.02.28. 16:54:01

jó összefoglaló:)

Richards sajnos elég érdekes volt, csoda hogy nem sárgult be, zsinórban volt -4 hülye fault-ja, még 1. félidőben

de így, hogy Zabaleta kisegítette párszor nem volt rossz, nem sok helyzetük akadt szélről, max. Anelka-nak 1 lövés asszem

védelem jó volt, Drogba egyik meccsen sem tudott gólt lőni nekünk, ez nagy dolog azért

Tevez-t tényleg nem lehet eléggé magasztalni, elég szar hete lehetett, majd nála 2 fejjel magasabb védők között egyedül is megoldotta a feladatát
Bellamy az meg Bellamy, remélem ezt a formát tartja még 2 hónapig:)

Johnson elég fájós arcot vágott mikor felrúgdosták, meg kicsit vékony is, pár kiló izom kel még rá, de majd Richards-tól kap 1-2 tanácsot hogyan tegye:D
(Ronaldo is milyen cingár volt mikor a Mu-ba jött, aztán most meg bikapöcs:D)

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.28. 18:54:34

amúgy milyen érdekes, talán még senki sem említette, hogy mi van ha így játszunk az FA-kupában a Chelsea ellen ha a Stoke ellen továbbjutunk:)

egyből ott lett volna az elődöntő:D
vagy legalábbis nem lett volna akkora esélyes a Chelsea, mint gondoltuk

most már mind1, úgysem olyan erős és bő a keretünk hogy 2 fronton is bírja szusszal májusig, de így a 4. hely nyilván még fontosabb

míg a Villa-nak + Spursn-ek ott van az Fa-kupa, Pool még EL-ben is szerepel

tehát csak mi vagyunk már "szabadok" PL tekintetében:)

ez egy olyan kis előny, amit ki kéne használni, lesz is erről egy nagyobb átfogó poszt jövőhéten, vagyis a top4-es harcról:)

double 2010.03.01. 07:45:35

@Ireland7: na ja, most már mondhatjuk, hogy az FA-kupában is ütöttük volna a Chelsea-t:D

geci Stoke kibaszott velünk, és még a bajnoki meccse is elment 2 pont ellenük

a másik meg hogy nyert a Pool és a Spurs is, így olyan nagy előnyre nem tettünk szert, sőt maradtunk 5.-ek

Kranczy 2010.03.01. 07:59:11

Mit látok.
"Jo" gólt rúgott a Galatasarayban. Igaz 11-ből. Az Ankaragücü 1:0 nyert, és a gólt régi Citys kedvencem, Vassell szerezte. :)

Ferguson a Chelsea elleni siker után is tdja fricskázni a Cityt. Szánalmas ez a pali. www.nemzetisport.hu/nso_hirek/anglia-ferguson-szerint-richard-dunne-a-szezon-legjobb-igazolasa-2019570

Kranczy 2010.03.01. 08:07:51

Bridge bosszúja:

www.fourfourtwo.hu/regio-hirek/2859

Azért Bellamy elég látványosan elfordítja a fejét mikor Terryvel fog kezet! :D
Ja majd nézettek utána, most Terry vs Bellamy van, de nem igazán értem...

double 2010.03.01. 08:21:35

@Kranczy: Fergie miért nem a 30 milliós potya Berbatov-ról dumál?:D
Anderson, Tosic stb. sehol sincsenek:D
pedig ezek is kerültek 5 millióba,sőt...

mondjuk a Tourédunne "csere" tényleg nem érte meg egyelőre, hibázik Touré is sajnos bőven annyit mint Dunne...

MU megnyerte tegnap remélhetőleg idei utolsó trófeáját:D

Vladi Weiss 2010.03.01. 09:38:59

Eszméletlen jó meccs volt. Le a kalappal a csapat előtt, hisz nem sok minden szólt a mi sikerünk mellett.

Igazából kijött a lépés nekünk, több olyan hibát is vétett a Chelsea, ami nekünk borzasztóan kapóra jött, viszont a helyzetkihasználásunkat magunkat köszönhetjük, remek volt látni, hogy végre így elkapja a ritmust a csapat az elmúlt hetek sok szar meccse után.

Bridge-t is feltüzelte a Terry-ügy, Chelsea-t meg pont idegessé tette kicsit. Ez is a mi malmunkra hajtotta a vizet.

Ami még kérdéses, vagy kicsit aggasztó nekem, az az, hogy lényegesen jobb eredményeket érünk el a "nehezebb" ellenfelek ellen, mint a kis, betömörülő, kevés sztárral felálló közép és kis csapatok ellen. Sajnos ők nemnyílnak úgy ki, mint most a Chelsea, és rendre csak szenvedünk ezek ellen. Tehát Fulham, Sunderland be fog állni védekezni majd, nem játszhatunk kontrajátékot, hanem fel kell törni majd 1- nehéz védelmet, és ez sajnos nem szokott menni
Ezek a meccseink lényegesen unalmasabbak is, és lassabbak is, mint ez a hétvégi meccsünk.
Pedig látszik, hogy nekünk az jó,ha pörög a meccs, nagy az iram. A lassabb iram a kisebb csapatoknak kedvez ellenünk.
Ha ebben tudunk változtatni a szezon hátralévő részében, akkor talán meg lesz a BL.

Hajrá City!

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.01. 10:36:07

@Vladi Weiss: nagyon ül, amit a komment 2. felében írtál, hogy a meccs irama vagy kedvez nekünk, vagy nem

top4 ellen (Pool-t leszámítva( óriási iramú meccseket toltunk(MU ellen 4-3, Arsenal elleni 4-2, Chelsea ellen otthon 2-1, most ez 4-2), ez tényleg jót tett nekünk

viszont teljesen más meccsek vannak az alsóházi csapatok ellen, felállt védelemmel szemben, pedig előjön az impotens játékunk
pont azért, amit írsz, hogy nincs kontra, csak úgy meg nem tudjuk feltörni, mert nincsen 2 kreatív játékosunk sem középen

erre jó példa a hétvégéről Joe Cole passza Lampard-nak, na hol van nálunk most egy olyan játékos, aki középről be tudná indítani vmelyik csatárunkat?
ugye az nem kontra volt,simán támadásépítés...

egy jó Ireland a javunkra fordíthatná a szezont, de úgy tűnik idén kudarcot vall...

Kranczy 2010.03.01. 18:35:04

13 játékosunk szerepel szerdán válogatott meccsen:

Nigel de Jong: Netherlands v USA
Shaun Wright-Phillips, Gareth Barry, Joleon Lescott: England v Egypt
Vincent Kompany, Belgium v Croatia
Roque Santa Cruz: Paraguay v Atletico Bilbao (friendly in Bilbao)
Carlos Tevez: Argentina v Germany in Munich
Kolo Toure: Ivory Coast v South Korea
Patrick Vieira: France v Spain
Ryan McGivern: N Ireland v Albania
Micah Richards: England U21s v Greece U21s
Dedryck Boyata: Belgium U21s v Malta U21s
Abdi Ibrahim: Norway U19s

Reméljük mindenki jól szerepel majd, de ami még fontosabb, NE SÉRÜLJÖN LE SENKI!!!

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.01. 20:29:32

@Kranczy: így van, fasznak hiányozna most 1 sérülés szar barátságos meccsek miatt

bár mintha Vieira nem kapott volna meghívót asszem...

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.02. 13:12:47

Bellamy-t nem hívták be, van egy kis gond a szöv. kap + Bellamy között, bár Bellamy nyilatkozott korábban olyat is, hogy visszavonul a válogatottságtól, mert nem nagyon bírja a sorozatterhelést, ami érthető, pláne, ha bejutnánk a BL-be...

legalább ő sem sérül le a héten, hacsaknem edzésen:D

elég távolinak tűnik ,hogy még 13 napig nincsen meccsünk, nehogy kiessünk a ritmusból...

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.02. 13:14:21

nem beszélve arról, hogy a Spurs állítólag Bellamy-t akarja, vmi csereüzlettel Defoe-ra...

Defoe a sok gólja ellenére nekem valahogy nem elég jó, másrészt simán befordulhat bármikor ugye,nagyon illik a Spurs játékába, mienkbe talán annyira nem

aztán lehet, hogy ez is csak pletyka...

one citizen 2010.03.02. 14:09:54

én is nagyon örülök ennek a meccsnek, óriásit játszottunk, de nem szabad túlértékelni sztem

most jön majd két pokoli nehéz bajnoki Sunderland idegenben, majd Fulham idegenben

na most otthon a Sunderland-et csak éppenhogy tudtuk verni 4-3-ra, Fulham ellen pedig 2-2-re futotta csak
vagyis semmiképp nem könnyű meccsek ezek, míg a Pool pl. ez idő alatt asszem a Wigan és a Potsmouth ellen játszik

ha ezek ellen nem nyerünk, akkor ezt a Cheslea elleni sikert simán lenullázzuk, márpedig a Fulham idegenben borzasztóan kemény falat

szóval nem akarok ünneprontó lenni, csak verjük meg a gyengébbeket is:)

ja és Tevez zseniális már 21 gólnál jár (Pl-ben 15),van pár gólpassza is, Bellamy is 8 gólos + sok gólpassz

szemét Robinho, hogy nem tudott beállni a sorba, hogy kivegye a részét a munkából...

sőt, talán Liga-kupa gólkirály is lett Tevez, bár erről nincs külön statisztika

hajrá City!

Richards 2010.03.02. 14:57:16

válogatottban behívták Hart-ot is, nem kis dolog lenne, ha a Vb-n ő védené az angol kaput:D

black:roll 2010.03.03. 10:03:53

Robinho meg gólt lőtt tegnap az íreknek...
a brazil ligában is van pár gólja, nem tudom tényleg miért nem erőltette meg magát itt is
(Given azért seggberúghatta volna 1-2-szer:D)
amúgy a brazil válogatott borzasztóan erős, ha jól összerakják most őket, sztem simán elődöntőig is mehetnek a vb-n, onnantól meg már nagy a rutinjuk:D

Touré szerint Brdige vissza fog menni a válogatotthoz, ne tudom honnan jósolta ezt, sztem nem fog...

www.manchestereveningnews.co.uk/news/s/1194376_city_star_michael_johnson_arrested_over_headbutt_claims

M. Johnson meg sérülése alatt nagyon unatkozhat, ha ilyenekkel is szopatja magát...

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.03. 11:54:54

eldőlt az Everton elleni jó régről elmaradt hazai meccs dátuma is: március 24-én lesz.

így legalább meg tudom írni még ma a márciusi előretekintő posztot:)
süti beállítások módosítása