Tele vagyunk felemás érzésekkel a meccs után, mondjuk a meccs is meglehetősen felemásra sikerült. A Sunderland az 1. félidőben volt jobb, a City pedig a 2. félidőt dominálta több nagy helyzetet is kidolgozva, de a válasz Jones korai fejesgóljára csak a meccs legvégén jött, amikor Adam Johnson remek tekerése a hálóban kötött ki. Ezzel a döntetlennel a City megszerezte 50. pontját ebben a szezonban, tavaly ennyi sikerült összesen.

 

 

 

 
 
Összefoglaló, gólok, statisztika és pár gondolat a tovább után.
 
Stadion: Stadium of Light
Nézőszám: 41.398
Játékvezető:  Chris Foy
 
Eredmény: 1-1 (Jones 9’, illetve A. Johnson 90’)
 
Kezdők:
 
Sunderland:
 
Gordon, Hutton, Mensah, Turner, Ferdinand, Malbranque (Zenden 76’), Meyler, Richardson, Campbell (Bardsley 84’), Bent, Jones (Henderson 45’).
 
Manchester City:
 
Given, Richards (Vieira 64’), Kompany, Lescott, Bridge (Santa Cruz 33’), Zabaleta, de Jong, Barry, Wright-Phillips (A Johnson 70’), Bellamy, Tevez.
 
Sárga lapok: Meyler, Gordon, illetve Tevez, Richards, SWP és Barry
 
Statisztika:
 
 
Sunderland
Man City
Lövések (kaput eltaláló)
15(4)
17(8)
Szabálytalanságok
12
12
Szögletek
3
7
Lesek
2
3
Labdabirtoklás
45%
55%
Sárga lap
2
4
Piros lap
0
0
Védések
7
3
 
Mint írtuk, felemás meccs volt, az 1. félidőben a Sunderland uralta a játékot, meg is lepődtünk. A City az öltözőben maradt, nagyjából mind a 45 perc erejéig. Igazán rossz volt nézni, talán még a semleges nézőknek is. Erősen nyomtunk az első pár percben, de ez hamar kifulladt a részünkről. Sunderland átvette a kezdeményezést, mi meg csak futottunk utánuk. Mielőtt elkényelmesedtünk volna Malbranque cselezett befelé a balszélről, Richards/Zabaleta nem tudott beavatkozni, így a francia középre ívelt Jones meg üresen érkezve bebólintotta védhetetlenül. Talán egyetlen komoly védelmi hiba ez volt a meccsen a City-től, s mint tudjuk ez is sok volt. Kompany maradt le leginkább betörő Jones-ról. 1-0.  
 
 
 
Ekkor ahelyett, hogy gyorsan ritmust váltva kiegyenlítsünk jött egy frusztráló 35 perc, amikor semmi sem sikerült, hoztuk a szokásos pontatlan, ötlettelen játékunkat, Bellamy, SWP, Tevez lehetőség nélkül, összesen kb. 1 kapura lövést tudtunk felmutatni, mikor Barry egy kis flipperezés után lőhetett, de mellément. Sunderland tartotta magát, sőt diktálta is az iramot, igaz újabb nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, ekkor már a védelmünk jól funkcionált. Közben volt egy változás is, Bridge helyére jött RSC már a 33. percben, így joggal vártuk a támadóbb felfogást a csapattól, de erre csak a 2. félidőben került sor.
 
Itt viszont már érezhető volt, hogy a City végig fogja nyomni a második etapot, így is történt, mezőnyben a City akarta érvényesült, a Sunderland kontrajátékkal próbálkozott, de igazi lehetőségük nem akadt a meccs hátralévő részében.  A City helyzetek sorát dolgozta ki, sajnos 99%-ban ki is hagytuk őket.  RSC előtt adódott az első nagy helyzet, viszonylag közelről lőtt, de Gordon hárított. Kicsit később Bellamy előtt volt lehetőség, trükkösen kapura tekerte külsővel, gordon észrevette és szögletre ütötte. Barry-ben ment fel a puma, kezezés miatt ellene ítéltek mezőnyben, Sunderland játékos kicsit meglökte ezt követően, Barry keményen vállal nekiment az ürgének, egyből sárgát kaptak mindketten, jó hogy elkerültük a pirosakat tegnap, nagyon feszült volt City. Később Bellamy tette középre a lasztit, Tevez közelről csak becsúszva tudott beleérni, Gordon ezt is hárította. Ezt követően egy fejest is meg egy Bellamy lövést is védett Gordon, teljesen elegünk volt belőle már. A végén még Bellamy lőtt középről, a lövés megpattant a védő lábán, Gordon pedig pont így tudta védeni, hihetetlen. Majd Johnson már a 91. percben bemutatta ezt a lövést:  
 
 
 
Itt pedig egy 9 perces összefoglaló, a helyzeteink benne vannak:
 
 
 
A maradék 3 percben 1-2 gyengébb lövésre futotta az erőnkből, de maradt az 1-1, hála Gordon-nak.
 
Taktika:
 
Az 1. félidőt megint belassulva, komolytalanul, pontatlanul játszottuk le, nem ez az első már mostanában, hogy az 1. játékrészben csak bénázunk. Ez olyan luxus a PL-ben, hogy kb. ilyen pontvesztések is benne vannak. Lehet, hogy Gordon kifogta volna ekkor is a lövéseinket, de legalább megpróbáltuk volna.   A 3 belső középpályás nem volt elég hatékony, ahogy ez várható is volt, csak most sem SWP, sem Bellamy nem tudott kiugrani szélen, illetve az állandó magas labdákkal való operálás is csődöt mondott. Bridge lejött, RSC felment, Zabaleta így kikerült balhátvédnek, őt egyébként állandóan pakolgatjuk, egyszer jobbhátvéd, egyszer belső védekező kp, egyszer balhátvéd. Kát támadó volt fenn, RSC-re legalább fel lehetett ívelgetni, bár a földön tartani okosabb lett volna a labdát. A 2. félidőben már ez történt, növeltük az iramot, ahogy fogyott az idő, és elég sok helyzetet alakítottunk ki, tehát a támadásépítésben mondhatni remekeltünk, 1. félidőben is hasonlóan kellett volna. Vieira és Johnson becserélése is jó ötlet volt, főleg utóbbié, aki egy remek megoldással 1 pontot hozott a csapatnak. Nem tudjuk, hogy ha ő kezd, akkor máshogy alakult volna a dolog, de az SWP-Johnson „külön csatában” Johnson ismét „nyert”. A védelem amúgy az 1 bekapott góltól eltekintve ismét jól működött, igaz a 2. félidőre még a csatárt is lehozta Bruce (Jones-t), védeni akarták az 1-0-át. A helyzetkihasználás viszont csődöt mondott, ennyi helyzetből legalább 1-2 gólt be kell rúgni. Emiatt, illetve az 1. félidő töketlensége miatt nem nyertünk.

Játékosok értékelése:
 
Sunderland-ből Jones játéka volt veszélyes első félidőben, illetve Malbranque is veszélyesen osztogatta a labdákat, Campbell-nek is akadt pár veszélyesebb manővere, védelmük is jól zárt ekkor még. 2. félidőben 1 jó játékosuk volt, de ő meg a meccs legjobbja lett, 45 perc alatt szinte mindent kifogott, 1 pontot mentett meg a Sunderland-nek és kettőt vett el a City-től. Természetesen Gordon-ról van szó.
 
City:
 
Given: 6 Nem volt igazán dolga, ha csak a sok hazaadást nem tekintjük annak. Gólról nem tehetett. 
 
Bridge: 6 A 33. percben jött le, igaz addig sem nyújtott semmi kiemelkedőt, nem tudjuk még, hogy kényszerű csere volt, vagy pedig taktikai, ez utóbbira tippelnénk, hisz csatár jött a helyére. Reméljük nem sérült meg.
 
Lescott: 7 Egyre jobb, több fontos szerelést is bemutatott, észnél volt, a bekapott gólnál kicsit talán ő is elaludt, de amúgy remekül tartotta Bent-et.
 
Kompany: 6.5 Szintén hibáztatható kicsit a gól miatt, de azonkívül magabiztosan játszott, jó párost alkotnak Lescott-tal.
 
Richards: 6 Sok pontatlanság, bizonytalanság, ez nem volt jó meccs számára, le is cserélték 2. féliőben.
 
De Jong: 6 Nem emelkedett ki, 1. félidőbe sokszor átjátszották, 2. félidőre feljavult, igaz akkor már mi domináltunk.
 
Zabaleta: 6 Középről hamar kikerült balhátvéd pozícióba, most egyik helyen sem nyújtott túl jó játékot, a támadásokhoz sem tudott hozzátenni, ahogy Richards sem, azért a védelmi feladatok nagyrészt megoldotta.
 
Barry: 6 Gyenge meccse volt, átlagosnál idegesebben viselkedett, balhézott is kicsit, támadásokból nem vette ki a részét eléggé, ennél több kell.
 
SWP: 6 Pár jobb elfutás, összesen 1-2 jó beadás vagy assz és 1 lövés közelről, ami kimaradt. Ez alapján nem győzte meg a szerződésének ügyében kétkedőket.
 
Bellamy: 6 Egész meccsen hajtott keményen, próbálkozott, de semmi nem jött össze neki sem.
 
Tevez: 6 Az előbbi rá is igaz, igazi lövése alig volt, még RSC beállása után is, mintha egyedül lett volna nagyon. Egyik leggyengébb meccse volt ez neki is mostanában.
 
Cserék: RSC korán bejött már, kb. 1 órát játszott, voltak jó megoldásai összjáték szinten, de annyira nincs játékban a támadó, hogy talán üres kapura sem lőne gólt, de nincs más egyéb bevethető csatárunk rajta kívül. Mancini grimaszai RSC lövéseinél, beadásinál elég sokatmondóak voltak. Vieira nem tett hozzá sokat, de azért próbálkozott. Johnson pedig bejött és megmentette a csapatot a vereségtől, így jó cserének minősítjük.
 
A meccs embere Craig Gordon, volt legalább 4-5 olyan védése, amit más kapus 2 -3 kapott góllal visz véghez. Erről a meccsről csak annyira fogunk emlékezni, hogy: "Gordon ezt is hárította, meg azt is."
 
A Tottenham nyert, a Villa 1 pontot szerzett, a Pool pedig csak ma este játszik majd. Nekünk pedig kereken 50 pontunk van, 10 meccsel a vége előtt.
 

PL tabella

Góllövőlista

Következő mérkőzésünket a Fulham ellen idegenben fogjuk játszani vasárnap 16.00-tól, közvetítés még kérdéses, ES2 elvileg adja, de könnyen ehet, hogy csak kis csúsztatással, mert egybefolyik a MU-Pool rangadóval. Stream biztosan lesz majd. Tegnap is nyerni kellett volna, a Fulham ellen is ez lesz a cél.
 
Come on Citizens!
 
Ireland7, crazy_horse

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr641840399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

black:roll 2010.03.15. 09:25:53

ááá ennyi helyzet kapusba rúgni, mondjuk ahogy nézem a legtöbb nem volt jó helyezve, középre ment, a kapusnak szerencséje volt ezzel, tulajdonképpen mindegyiket belerúgták:)

egyedül Johnson tekerés volt helyezve, az szép volt:)

a baj csak az, hogy itt a 3 pont elment, na most asszem 69 pontot jósoltatok, ahhoz viszont 10 meccsből kell még 19 pont, ha tegnap nyerünk, akkor "csak "17" pont kellett volna

még mindig a középpályát okolom a gondokért, nem tudják eléggé támogatni a támadókat, és a védőknek is sok dolguk van, több segítséget is kaphatnának középről, bár De Jong-ék keményen dolgoznak
viszont ha már általában nagyon kevés jó passzuk van előrefelé, akkor a védelemben segítsenek ki erősen

SWP kezdőként nem elég jó, csereként jobb, Johnson pl. a Chelsea ellen is a jobbak között volt a Chelsea ellen

őt még nem "hatotta" át ez a rosszul kezdünk, ezért nem küzdünk eléggé a meccs elején stílus:D

Fulham-nek pokoli kemény a sorsolása, játszanak a héten ég a Juve ellen is, minimum X-et várok ellenük, de ha akkor sem nyerünk az belekerülhet a 4. helybe
amiben az a legaggasztóbb, hogy maximum 2-3 ponttal fogunk lemaradni, de még rosszabb gólkülönbségen is elbukhatjuk
(mert ha 10 ponttal lemaradnánk, akkor leszarnám, így viszont nagyon gázos lesz, remélem akkor már 4.-ek leszünk valahogy:D)

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.15. 09:35:12

@black:roll: hát a középpályánkból idén már nem lesz semmi, kreatív játékos nélkül nagyon nehéz, pl. MU-nak sincs támadóközéppálya, de ott van egy Fletcher, aki rendesen tud akár gólt szerezni, gólpasszokat adni, támogatni as csatárokat stb.

Ireland-ra idén nem lehet számítani, Barry meg hátrébb játszik

Fulham sorsolását megnéztem, tényleg nem panaszkodhatunk:

csak márciusban:
Tottenham (FA-cup) 0-0
Juve (EL) 3-1-es vereség
MU 3-0-ás vereség
Juve (EL)
Man City
Tottenham (FA-cup replay)
Hull City

remélhetőleg tökre kifáradnak, bár a MU ellen tartották magukat egy ideig...
ha nem nyerünk, akkor a 69 pont valóban túlzás kicsit, 67-ra módosulna a "jóslat":D

Richards 2010.03.15. 10:37:20

nekem meg a filozófiával van gondom leginkább, mármint ezzel a védekezésen alapulóval

oká, hogy így nem kapunk sok gólt meg nagyjából egyre jobb a védelmünk, de a meccseket akkor nyerjük meg, mikor támadunk, Chelsea ellen is volt 4-5 nagyon jó támadásunk, és tegnap is volt 4-5, ekkor volt is esélyünk nyerni

mikor nem támadunk pl. a legutóbbi 2 első félidő, akkor szinte csak az volt a kérdés, hogy hánnyal fog menni az ellenfél, mert még lövésig sem jutottunk

valahogy óriási zavarba jön a csapat attól, mikor a labdát meg kell tartani, és lassan kell építkezni, állandóan hátrafelé passzolunk, a védők meg vaktába előrevágják a 150 centis SWP-nek
de ez még a jobb lehetőség, különben meg rengeteg eladott labdánk van, érdemes azt is megnézni, amikor mezőnyben fejelünk, általában ellenfélhez kerül a labda

csak ez olyan probléma, amik már ősszel is előfordultak nem egyszer, aggasztó
akkor van elemében a csapat, mikor támad

mondjuk ezt most nem varrnám Mancini nyakába, mármint a tegnapi nem nyerést, mert ha Bellamy csak az egyik helyzetét bevágja valszeg nyerünk, vagy ha Gordon 1-szer mellényúl

idegenben végre nem akadtunk be, Chelsea meccs után sem, és akkor a kapus mindent kivéd, kicsit mákosan
nehéz ez a PL:)

mondjuk 1-1-et tippeltem tippjátékban is, éreztem, hogy nem fog sikerülni, hát a Fulham ellen már otthon sem sikerült nyerni, igazából X-es meccsnek tűnik nekem az is sajnos

Go City!

Kranczy 2010.03.15. 10:37:42

@crazy_horse: egy kreatív középpályásunk van Ireland és vele kapcsolatban meg egyre csak erősödnek a hírek, hogy nyáron a Liverpoolba távozik.
Amennyi lehetőséget kap mostanában (meg ahogy játszik) sajnos nem is csoda, ha eladó listára kerül. :( :( :(

A nagy hiba Richardsnál volt a gólnál. Nézzétek meg ezt a hátrálás a világon senkitől nem láthatjátok csak tőle. Én nem tudom mire vár. Ő a védő, azért van, hogy szereljen. És már nem egy gólt kaptunk idén a hülye hátrálása miatt... :S

Fájó két pont úszott el megint. 11 döntetlen...sok fájó két pont...

Na, Go City, Go!!!

Richards 2010.03.15. 10:49:25

@Kranczy: csak félig Richards gólja ez, ő ment lefelé a játékossal, hogy ne tudjon lefutni vonalig, vagy nem tudjon betörni, + ott volt Zabaleta, aki egy vissza csellel verte át, és lett helye beadni
kettejüknek persze oda kellett volna lépniük, főleg nem hagyni, hogy még jól meg is nézze, hogy hova tekerheti be

belül meg nem tudom mi volt, 4 Sunderland játékos és 3 védő, eleve nem tudom hogy alakulhat ki ilyen szitu, belső védők is kicsit elnézték
tehát nem hiszem, hogy ez csak Richards hibája volt, bár tény szar meccse volt tegnap (is)

Ireland pedig nagy kérdés, simán el tudom képzelni róla, hogy egy Pool-ban meghatározó lesz 2 év múlva, na azért remélem nem adjuk el,1 rossz szezon miatt, inkább valahogy be kéne építeni ismét a csapatba jövőre
persze neki is hozzá kéne tennie, amit tud, mert idén amikor lehetőséget kapott nem élt vele, ez is tény

másrészt inkább egy Ireland, mint vmi latin művész, aki gondol egyet, és elmegy kölcsönbe

ez is nagy gond idén, hogy talán a 2 legkreatívabb játékosunkra idén nem számíthatunk buzi mentalitás(Robinho), illetve rossz forma miatt(Ireland)

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.15. 14:32:49

jutott mára 1 kirúgás: Phil Brown távozik a Hull City-től

az "nfl edző":)

Kranczy 2010.03.15. 19:47:54

Mancini már a riválisokra figyel
www.fourfourtwo.hu/regio-hirek/3832

Benitez Torres távozásától fél
www.fourfourtwo.hu/regio-hirek/3840

double 2010.03.15. 21:09:02

tényleg mindent a kapusba lőttünk, amennyire jó volt a helyzetkihasználás a Chelsea ellen, annyira volt fos tegnap

pedig a Sunderland védelme sokat bénázott, illett volna büntetni őket

másik meg ez a 2 hét szünet, ez nem tett jót a csapatnak, régebb óta van egy ilyen érzésem, hogy jobb a zsúfoltabb meccsnaptár, mint az ilyen hiányos
pl. mit aggódtunk, hogy a Chelsea meccs előtti hétvégén Pool-t fogadjuk, mjad hét közben megyünk a Stoke-hoz
tudjuk mi lett a vége

most pedig 2 hetünk volt felkészülni a Sunderland-re, 45 pernyi jó focit tudtunk kisajtolni magunkból

karácsonyi nagy hajtásban is 3 naponta volt meccsünk, akkor hoztuk is a pontokat
pihenjen tehát a csapat majd nyáron, a többit meg rotálással kell megoldani

Bridge-ről nem olvastam ma még hírt, sztem nem sérült meg, hanem csak simán lekapta Mancini
mondjuk érdekes "kritika" ez Bridge számára, mert Zabaleta-t jobban el tudja képzelni balhátvédben 4-4-2-s felállásban, mint Bridge-t?

helyzeteket be kell lőni, ennyi a fő tanulság a meccsből
közben pedig Pool-Portsmouth, digisport.hu-n lehet nézni reg. után:)
Portsmouth pontszerzés tudna szépíteni a hosszú hétvégén:)

Come on City!

black:roll 2010.03.16. 14:36:48

@Richards: az a baj, hogy nem vagyok benne biztos, hogy a filozófiát meg lehet változtatni most a 10 meccsen ami még van vissza ebből a szezonból

vékony egyensúlyozás lesz, idegenben nem tudunk annyira erőteljesek lenni, mint hazai pályán, így idegenben marad továbbra is ez a felemás játék, hogy majd akkor kapcsolunk rá nagyon, amikor már vezet az ellenfél

hazai pályán viszont nem szabad hibázni, főleg a Villa és Spurs elleni meccseken, bár a többin is olyan csapatokat fogadunk mint az Everton, MU vagy az idén magához képest szuper Birmingham

amit meg alatta írtál, hogy : "a 2 legkreatívabb játékosunkra idén nem számíthatunk buzi mentalitás(Robinho), illetve rossz forma miatt(Ireland)"

na ez nagyon igaz bizony, pont ezt a kreativitás hiányzik sokszor a csapatból, a váratlan húzásokból kialakított helyzetek, gólok
és hiába várjuk ezt el olyanoktól, akik nem annyira kreatívak
(pl. Bellamy gyors és jól cselez és jól lő, de a legjobb akkor, amikor kap egy labdát és max 1 ember ellen kell futnia majd beadni vagy lőni, SWP pedig a gyorsaságát tudja használni legjobban, de inkább kontráknál, különben elveszti a labdát nagyon sokszor, De Jong-ról meg Barry-ről nem is beszéljünk a kreativitás kapcsán, ők nem azok a játékosok...)

adná magát a szitu, hogy akkor tegyük Ireland-et a kezdőbe, na de hányszor voltunk vele elégedettek idén, mikor játszott?talán csak 3-4-szer...

man city 2010.03.16. 15:46:04

1. félidő szar volt, ezt már megszokjuk lassan, de nem Gordon-t kellett volna becélozni és akkor simán jött volna a 3 pontocska

Johnson-t a kezdőbe mindig, és akár még Vieira-t is

Fulham ellen tényleg az X a reális, hátha pont ezért fogjuk megvágni őket

one citizen 2010.03.16. 17:35:28

én nem vagyok annyira csalódott az X miatt, oké persze idegesítő, hogy nem nyertünk, főleg ahogy nem nyertünk, sok helyzetet elrontva

2. félidőben tetszett az, ahogy nem felpörögtünk, elkezdetünk rohanni, legalább ezzel is gyakoroltuk, hogy hátrányban hogyan kell focizni:)

a bekapott gól nagy hiba volt a védelem részéről, talán ha az nincs, akkor az első félidőben is jobbak vagyunk, mert az megfogta kicsit a csapatot+ vészemet kapott a Sunderland is tőle

a Spurs és Pool ránkvert 2 pontot, majd lesz mikor nekünk lesz könnyű meccsünk, akkor visszaadjuk:)

hajrá City!

double 2010.03.17. 00:00:52

KIDŐLT BRIDGE!

mégis megsérült, operálták is sérvvel, kb. 1 hónapot marad ki, de lehet, hogy 1 meccsen sem fog már játszani idén

jöhet megint a Garrido/Sylvinho páros, esetleg megint Zabaleta

www.mcfc.co.uk/News/Team-news/2010/March/Bridge-on-sidelines-after-hernia-op

és Adebayor sem játszhat még 2 meccsig
(Fulham és Everton ellen)

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.17. 13:54:13

@double: ja, máshol is azt írják, hogy 1 hónap vagy akár több

pedig azt hittem a sérüléseket kimákoljuk valahogy erre a maradék 1.5-2 hónapra, de ezek szerint nem

black:roll 2010.03.17. 18:11:02

Bridge borzasztóan peches egy játékos, a térde miatt így is sokat kihagyott dec-jan folyamán, ősszel meg baromira béna volt, most volt pár jobb meccse, talán javult volna valamit, erre kiesik végleg + még a VB-t is lemondta ugye

Kranczy 2010.03.18. 20:00:32

Fulham - Juventus félidőben 2:1, a Juventus emberhátrányban.
Szorítson mindenki, hogy 3:1 legyen és akkor hosszabbítás.
Nagy fáradságot és sok sérültet kívánunk a Fulhamnak! ;) (Jól jöhet a City meccs előtt:)

double 2010.03.18. 23:43:25

www.mcfc.co.uk/News/Club-news/2010/March/New-date-for-visit-of-Spurs

vazze elég durva időre tették a Spurs elleni döntő fontossá meccset, hiszen az lesz az utolsó előtti meccs

előtte közvetlenül a Villa-t fogadjuk, sőt előtt meg MU és Arsenal a másik két meccsünk

és a legvégén még elmegyünk a WHU-hez

de így 1 hét alatt 3 meccsünk lesz a legvégén, ha jól néztem

Shay Given 2010.03.19. 10:16:46

Menő. Nagy hajrá lesz, minden egymás elleni pontnak óriási jelentősége lesz. A PL egyik legjobb hajráját fogjuk látni, mind az aranyért, mind a 4. helyért.
süti beállítások módosítása