Előzetes: PL 31. forduló

2010.03.19. 16:00

Az utolsóelőtti prímszámú forduló, aminek semmilyen jelentősége nincsen látszólag. A legjobb angol csapatok közül 3 is játszott a héten nemzetközi kupában, de hétvégén sem pihenhetnek. Erre a fordulóra jut 1 mega-rangadó és több érdekes mérkőzés. Szombaton 7 meccs, vasárnap a maradék, hétfő szünnap. Viszont jövő hét kedd-szerdán 5 mérkőzést is pótolni fognak (ezekről majd akkor és nem most), tehát egész szép kis tumultus lesz a következő időszakban.  
 
 
 
A tovább után a hétvégi 10 meccsről, TV-műsorral és tippjátékkal.

 
A PL 31. fordulójának programja:
 
szombat
Aston Villa - Wolverhampton
Everton - Bolton
Portsmouth - Hull City
Stoke City - Tottenham
Sunderland - Birmingham
Wigan - Burnley
Arsenal - West Ham
 
vasárnap
Man Utd - Liverpool
Fulham - Man City
Blackburn – Chelsea
 
Nemzetközi porond:
 
A Chelsea. A Chelsea bizony pár hónapja toronymagas esélyesnek tűnt a PL-ben a bajnoki címre, de a BL-ben is azt hittük róluk, hogy nem nagyon fogják őket megállítani az eldöntőig. De mára az Arsenal és a MU annyira felszívta magát, hogy a PL 1. helyére 3 csapat is jó eséllyel pályázik, a BL-ben pedig az Inter kedden Mourinho vezérletével ütötte el a londoni csapatot a hőn áhított BL trófeától. Ráadásul az olasz csapat oda-vissza legyőzte őket, ilyet a Chelsea-vel idén eddig csak a Man City művelt. De azért a PL és Fa-kupa ott van még a Chelsea előtt, csak fel kell markolni őket, ami nem könnyű.
 
Az Európa-Ligában állva maradt két angol csapat tegnap lépett pályára, de mindkettő a kieséshez közeli helyzetből indult. A Liverpool 1-0-s hátrányból kezdett a Lille ellen, de Gerrard korai büntetőjét még Torres is megfejelte egy duplával, így szó nélkül a Lille kiesett, a Pool pedig legjobb 8-ba jutott be, így 2 meccsel többet játszanak idén minimum. A negyeddöntőben a  Benfica-t kapták ellenfélül, ha itt továbbjutnak, akkor pedig a  Valencia-Atletico Madrid párharc győztesével találkoznak az EL elődöntőben, tehát igazán kemény a sorsolásuk. De a legnagyobb zsiványságot a Fulham követte el, hétvégi ellenfelünk. A Juventus ellen idegenben 3-1-re kikapott, továbbjutási esélyeik elég csekélyek voltak. Ehhez képest Gera duplával 4-1-re verték a rossz napjait élő Juve-t, bejutva ezzel a legjobb 8 közé. Azért ez durva volt, még izgalmasabb lesz a hétvégi közös meccsünk. Ők a következő körben a Wolfsburg ellen kezdenek, majd ha továbbjutnak, akkor a Hamburg-Standard Liege győztesével játszhatnak.
A BL-ben is sorsoltak, a két maradék angol csapat érdekes sorsolásba botlott: Arsenal-Barcelona és Bayern München-Man Utd.
 
Premier League:
 
Aston Villa – Wolverhampton: bármennyire szeretnénk meglepetéses eredményről írni e meccs kapcsán, nem tudunk, mert semmilyen trükk nem lesz, amivel a Wolves akár pontot menthetne itt. Olyan sima 3 pont lesz ez a hazai csapatnak, hogy akár meg is előzik a City-t a táblázaton.
 
Everton – Bolton: a Bolton egy 4-0-s zakó, majd 4-0-s győzelmet követően látogat a Goodison Park-ba,  ahol sok erősebb csapat is meg tud égni. Ez vár a Bolton-ra is, alapos verést fognak kapni Moyes csapatától.
 
Portsmouth - Hull City: nálunk ők ketten jövőre már nem PL csapatok, mégis érdekes meccset fognak játszani, külön érdekesség, hogy a Hull-nál edzőváltás volt a héten, Phil Brown-t Ian Dowie váltotta, a Hull vezetők abban bíznak, hogy esetleg Dowie a maradék 9 meccsen kiharcolja a bennmaradást. Mi nem hiszünk ebben, viszont van egy olyan alaptétel totózók és fogadók körében, hogy egy csapat új edzővel mindig nyeri az első meccsét. Megpróbáljuk a Hull győzelmet ezért.
 
Stoke City – Tottenham: na most légy okos Stoke. 1 hete kisegítettek bennünket azzal, hogy a Villa ellen 0-0-át játszott, tehát nem engedte nyerni egyik fő riválisunkat. Ezt kéne most is elérni, Delap bedobásai járjanak óriási szerencsével és ne engedjék Modric-ékat játszadozni, talán egy X-et így sikerül elérni. Ősszel a Stoke 1-0-ra nyert a Spurs otthonában, ez jó jelnek minősül.
 
Sunderland – Birmingham: 1 hete gordon mindent kifogott ellenünk. A Birmingham viszont tovább szárnyal, az Everton ellen pl. múlt héten 0-2-es vesztett állásból mentettek pontot.  Már-már hihetetlen, amit McLeish gárdája művel idén.(6 ponttal gyűjtöttek kevesebbet, mint a Man City, de mennyivel kevesebb pénzből!) Ez a meccs X-re fog végződni alighanem.
 
Wigan – Burnley: hazai győzelem a kiesési rangadón, a Burnley továbbra is a leggyengébb idegenbeli csapat, a Wigan pedig a látszat ellenére is PL csapat akar maradni.
 
Arsenal - West Ham: a bajnoki címért folyó harcot hétvégén az Arsenal kezdi meg, egy jó kis paprikás hangulatú londoni derbin. A WHU 1 hete 4-1-es pofont kapott a Chelsea-től, 3 alatt most ússza meg.
 
Man Utd – Liverpool: a forduló rangadója, tavaly szép verést kapott a MU ezen a meccsen, 4-szer nyúlt maga mögé van der Sar. Most viszont az esélyek más mutatnak, méghozzá azt, hogy itt a Pool szaladhat bele egy kiadós verésbe. Ami nem mellékesen nagyon jól jönne a City-nek is. Ne nyerjen a MU több meccset idén, csak ezt az 1-et még. Na jó, a Spurs-t még elverhetik. Rooney vs. Torres. Két remek csatár párharca lehet a meccs, mondjuk az angol futball szégyene, hogy Gerrard is játszhat a hétfői könyököse után, hasonló cselekedetekért Adebayor és Vieira 3 meccses eltiltást kapott, de a MU-ból Ferdinand is hasonlóan járt pár hete. Gerrard más tészta, neki a bíró nem látja, ha ilyet csinál.
 
Fulham - Man City: előzetes vasárnap délelőtt, de sajnos nincs jó előérzetünk a meccsel kapcsolatban, noha ez a 3 pont mindennél jobban kellene most. Előzetesen csak annyit, ami már úgyis tudtok: Bridge kidőlt kb. 1 hónapra.
 
Blackburn – Chelsea: a BL kudarcot a Blackburn fogja igazán megszenvedni másodszor. Amit láttunk tőlük a Spurs elleni vereség alkalmával, azt a feldühödött Chelsea nagyon megbünteti vasárnap, itt ragaszkodunk a sok gólos meccshez, over 2.5, múlt héten is jó tippet adtunk.
 
 
TV-műsor by double:
 
Eurosport2:
 
szombat
13.45-15.45 ÉLŐ Aston Villa – Wolverhampton
16.00-18.00 ÉLŐ Stoke City – Tottenham
 
vasárnap
14.30-16.30 ÉLŐ Man Utd – Liverpool
16.30-18.00 Fulham – Man City
(Nem élőben sajnos, mert a meccs 16.00-kor kezdődik, így lehetséges, hogy csak a 30. perctől közvetítik majd a meccsünket.)
 
Digisport:
 
szombat
18.30-20.30 ÉLŐ Arsenal – West Ham United
 
vasárnap
17.00-19.00 ÉLŐ Blackburn – Chelsea
 
 
 
A tippjáték nem változik, 5€ a tét, kimeneteleket is érdemes eltalálni, bár ez most messze nem annyira papírforma forduló, mint múlt héten. Nem kell hétfőig várni, legkésőbb vasárnap este már kiderül a végeredmény.
 
Aston Villa - Wolverhampton
Everton - Bolton
Portsmouth - Hull City
Stoke City - Tottenham
Sunderland - Birmingham
Wigan - Burnley
Arsenal - West Ham
Man Utd - Liverpool
Fulham - Man City
Blackburn - Chelsea
 
Come on Citizens!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr31851391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.19. 16:12:46

Aston Villa - Wolverhampton 2-0
Everton - Bolton 3-1
Portsmouth - Hull City 1-2
Stoke City - Tottenham 1-1
Sunderland - Birmingham 1-1
Wigan - Burnley 2-1
Arsenal - West Ham 2-0
Man Utd - Liverpool 3-2
Fulham - Man City 2-2
Blackburn - Chelsea 1-3

Shay Given 2010.03.19. 16:40:36

Aston Villa - Wolverhampton 2-1
Everton - Bolton 2-1
Portsmouth - Hull City 1-1
Stoke City - Tottenham 1-2
Sunderland - Birmingham 1-0
Wigan - Burnley 1-0
Arsenal - West Ham 3-0
Man Utd - Liverpool 2-0
Fulham - Man City 1-3
Blackburn - Chelsea 0-2

A Fulhamből hál istennek jó sokat kivett a meccs, ezt most meg kell nyerni!

double 2010.03.19. 17:44:21

Aston Villa - Wolverhampton 3-1
Everton - Bolton 3-2
Portsmouth - Hull City 0-1
Stoke City - Tottenham 2-1
Sunderland - Birmingham 1-2
Wigan - Burnley 1-1
Arsenal - West Ham 2-1
Man Utd - Liverpool 2-1
Fulham - Man City 0-2
Blackburn - Chelsea 0-3

Kranczy 2010.03.19. 17:47:22

Jó hír nekünk és a tippeket is befolyásolhatja.

Tottenham: egy hónapos kényszerpihenőn Jermain Defoe

www.nemzetisport.hu/nso_hirek/premier-league-egy-honapos-kenyszerpiheno-var-defoe-ra-a-tottenham-csatarara-2021679

ADE 2010.03.19. 18:29:59

Aston Villa - Wolverhampton 2-0
Everton - Bolton 2-2
Portsmouth - Hull City 2-1
Stoke City - Tottenham 1-2
Sunderland - Birmingham 1-0
Wigan - Burnley 1-0
Arsenal - West Ham 3-1
Man Utd - Liverpool 1-1
Fulham - Man City 0-2
Blackburn - Chelsea 0-3

one citizen 2010.03.19. 20:57:00

Aston Villa - Wolverhampton 1-0
Everton - Bolton 2-0
Portsmouth - Hull City 0-0
Stoke City - Tottenham 0-2
Sunderland - Birmingham 1-0
Wigan - Burnley 1-2
Arsenal - West Ham 4-1
Man Utd - Liverpool 2-1
Fulham - Man City 1-1
Blackburn - Chelsea 1-3

black:roll 2010.03.19. 21:39:12

Aston Villa - Wolverhampton 2-1
Everton - Bolton 2-1
Portsmouth - Hull City 1-1
Stoke City - Tottenham 1-1
Sunderland - Birmingham 2-0
Wigan - Burnley 2-1
Arsenal - West Ham 3-0
Man Utd - Liverpool 1-0
Fulham - Man City 1-1
Blackburn - Chelsea 1-2

sajnos nem érzem azt, hogy a City hirtelen tudna nagyot változni, és bár a Fulham fáradtabb is, de sokkal szervezettebb is, mint a Sunderland, akik ellen szintén csak X-re voltunk jók

remélem a Spurs és a Pool sem fog nyerni, mert ha ezt n nehéz meccsüket behúzzák, akkor jó eséllyel mennek a 4. helyre majd...

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.19. 22:37:36

Aston Villa - Wolverhampton 2-0
Everton - Bolton 1-0
Portsmouth - Hull City 0-1
Stoke City - Tottenham 1-2
Sunderland - Birmingham 1-1
Wigan - Burnley 1-1
Arsenal - West Ham 2-0
Man Utd - Liverpool 2-1
Fulham - Man City 0-0
Blackburn - Chelsea 0-2

a Villa meccs rögtön ebéd után kezdődik, arról ne maradjatok le:D

man city 2010.03.20. 00:20:42

a Fulham-Juve kapcsán Mancini jól beégette magát, még a meccs előtt lenyilatkozta, hogy kizárt az, hogy a Juventus kikapjon a Fulham-től
4-1 lett a vége:D

reméljük nem téved ekkorát vasárnap...

Aston Villa - Wolverhampton 2-0
Everton - Bolton 3-0
Portsmouth - Hull City 2-1
Stoke City - Tottenham 2-0
Sunderland - Birmingham 1-2
Wigan - Burnley 2-1
Arsenal - West Ham 1-1
Man Utd - Liverpool 3-1
Fulham - Man City 1-3
Blackburn - Chelsea 1-2

Richards 2010.03.20. 05:28:04

Aston Villa - Wolverhampton 1-1
Everton - Bolton 2-1
Portsmouth - Hull City 1-1
Stoke City - Tottenham 0-3
Sunderland - Birmingham 0-2
Wigan - Burnley 1-0
Arsenal - West Ham 3-1
Man Utd - Liverpool 2-1
Fulham - Man City 1-1
Blackburn - Chelsea 0-2

Kranczy 2010.03.20. 08:25:02

Aston Villa - Wolverhampton 1-0
Everton - Bolton 3-2
Portsmouth - Hull City 2-0
Stoke City - Tottenham 1-2
Sunderland - Birmingham 1-2
Wigan - Burnley 0-0
Arsenal - West Ham 3-1
Man Utd - Liverpool 1-2
Fulham - Man City 0-2
Blackburn - Chelsea 2-0

Vladi Weiss 2010.03.20. 13:05:27

Gyorsan átböngészve Spurs valszeg be fogja húzni, ők sokkal támadóbban tudnak fellépni, mint mi vagy a Villa múlt héten a Stoke ellen. Villa se nagyon tudja ezt elrontani, a Pool-nak viszont tényleg kinéz egy verés. Nekünk pedig egy barmi nehéz meccs jutott, talán behúzzuk.

Aston Villa - Wolverhampton 2-0
Everton - Bolton 1-1
Portsmouth - Hull City 1-3
Stoke City - Tottenham 0-2
Sunderland - Birmingham 2-1
Wigan - Burnley 2-0
Arsenal - West Ham 2-0
Man Utd - Liverpool 2-0
Fulham - Man City 1-2
Blackburn - Chelsea 1-2

man city 2010.03.20. 14:25:01

vezet a Wolves!

talán ki fogják húzni

Shay Given 2010.03.20. 14:39:52

Egyedül Richards tippelt X-re ha jól látom. a többiek a Villára. Jól kezdünk :)

double 2010.03.20. 14:59:54

sztem nem fogják kibírni a nyomást, de talán az X-ere jóm lesznek

man city 2010.03.20. 15:39:13

na mind1, 2 pontot így is elszórtak, 3-at kalkuláltak be maguknak valszeg ők is...

most jöhet a Stoke, ők is mutathatnának vmit...

Shay Given 2010.03.20. 16:17:17

Szem ezen a héten nem nagyon lesz 8 kimenetelem, főleg, h már az első elment.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.20. 16:59:07

Stoke-Spurs félidőben még 0-0

de jó lenne, ha itt is a City javára alakulna a meccs, sőt a Pool is kikapna, és akkor úgy lépnénk pályára, hogy mindhárom riválisra verhetünk pontokat, majd elbasszuk mi is:D
annyira jellemző lenne:)

Sunderland elleni X pedig nem is rossz, 1.5 hete a Bolton-t otthon 4-0-ra verték meg, ellenünk 1-1, most a Birmigham-et 2-0-ra verik egyelőre, főleg ha azt is nézzük, hogy ellenünk csak nagy mákkal és nagy bravúros védésekkel mentettek pontot...

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.20. 17:01:22

Benjani amúgy kezdő a Sunderland-ben, Weiss csak padon a Bolton-ban...

man city 2010.03.20. 17:10:51

na ennyit a geci Stoke-ról, vezet a Spuds majd a Stoke-ból az egyik majom kiállíttatta magát...

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.20. 17:24:11

Stoke 11-est kapott, ezzel 1-1:)

bár még így is fordíthat bármikor a Spurs

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.20. 17:48:07

sajnos ennyivel is jobb a Spurs, mint mi, 1 hónapja mi kerültünk emberelőnybe a Spurs ellen, bár nem emlékszem, hogy FA vagy PL meccs volt-e, de volt 30 percnyi emberelőnyünk, akkor úgy lett 1-1, hogy ők szereztek vezetést emberhátrányban, majd egyenlítettünk

Spurs pedig ki tudta használni az emberelőnyt

egyre inkább olyan érzésem van, hogy övék lesz a 4. hely, ha nem a miénk

az ilyen nudli meccseket behúzzák sajnos most már, ráadásul következő meccsen fogják a Portsmouth-t fix 3 pontos meccs, majd mennek a Sunderland-hez, ahol megint mi nem nyerünk, ők valszeg fognak...

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.20. 17:51:35

amint vége a meccseknek, berakom az állást, hát ez most nehezebb forduló, az biztos:)

Shay Given 2010.03.20. 18:04:31

12 pont, majdnem annyi mint a múlt héten 10 meccsből

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.20. 18:05:27

6 meccs után:

ADE: 13 pont
Shay Given: 12 pont
Ireland7: 9 pont
Richards: 9 pont
crazy_horse: 8 pont
one citizen: 8 pont
black:roll: 8 pont
man city: 7 pont
Kranczy: 7 pont
Vladi Weiss: 7 pont
double: 2 pont

érdekes, mert a többség 7-8-9 pontos, Given és ADE elhúztak, ha még 1-et hoznak telire valszeg kettejük között fog eldőlni
double csukott szemmel tippelgetett ezek szerint:D

nemsokára kezdődik az Arsenal meccs, a másik 3-ra pedig holnap kerül sor

ADE 2010.03.20. 18:24:39

Jó volna már nyerni,ha jól tudom te Given múlt héten nyertél.

one citizen 2010.03.20. 19:53:22

@crazy_horse: sztem konkrétan ők lesznek a 4.-ek

tőlünk lassan már hibátlan teljesítmény kéne, és még 2-3 vesztes meccs is benne van a sorsolásunkba, vagy 2-3 döntetlen is

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.20. 20:32:13

7 meccs után:

ADE: 15 pont
.....................
Shay Given: 14 pont
Ireland7: 13 pont
crazy_horse: 12 pont
Richards: 11 pont
Vladi Weiss: 11 pont
black:roll: 10 pont
one citizen: 9 pont
Kranczy: 9 pont
man city: 7 pont
double: 4 pont

kicsit még szorosabb lett az élmezőny, holnapi 3 meccs majd eldönti az igazságot:)

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.21. 16:55:53

ez most rohadt szorosan alakul, mert többen is tippeltek 2-1-et a MU meccsre, de a két legtöbb pontos, Ade és Given nem, szóval még szorosabb a helyzet, és már megy a City meccs is, de mindjárt kezdődik az utolsó Chelsea meccs is...

Ireland kb. majd a Chelsea meccs 2. félideje előtt teszi be az állást, addigra véget ér a City meccs is...

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.21. 18:13:26

bizony még nem dőlt el semmi, de 1 félidő múlva már igen:)

9 meccs után az állás:

ADE: 18 pont
Shay Given: 18 pont
..........................
Ireland7: 17 pont
Vladi Weiss: 17 pont
Richards: 16 pont
crazy_horse: 15 pont
one citizen: 14 pont
black:roll: 13 pont
Kranczy: 11 pont
man city: 11 pont
double: 10 pont

1-2 pont is dönthet

a Chelsea meccs végeredménye dönt, hát mki számolgasson magának:D, 50. percben 1-0-ra vezet a Chelsea, ez biztos eddig:)

bár talán mki Chelsea győzelmet tippelt, tehát még szorosabb:)

szúk 40 perc és kiderül

kimenetelekben nem volt akkora villogás most, egyedül Given tart 7-nél, tehát ha a Chelsea meccset eltalálja jár neki ismét a 2€:)

(ha hiba van az állásban szóljatok!)

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.21. 18:25:06

annyi biztos, hogy ha marad 1-0 a Chelsea javára, akkor Ade, Given, Weiss és én is 2 pontot szerzünk, tehát egy holtverseny lenne Given és Ade között
viszont telitalálatokban is egyenlő lenne az állás (2-2)

viszont kimenetelekben 7-6-ra Given győzne

de mondom ez csak akkor, ha marad 0-1

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.21. 18:28:53

@Ireland7: ezt érdemes volt kiszámolni, már 1-1:D

double 2010.03.21. 18:29:29

basszus nekem egyik szelón nagyon kéne Chslea győzelem

mi a rák van ott...

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.21. 19:02:35

@crazy_horse: hát 1-1 lett, ilyent senki sem tippelt

így sajnos Given 8 kimenetel találata is elúszott...

a végeredmény:

ADE: 18 pont
Shay Given: 18 pont
Vladi Weiss: 18 pont
-------------------------
Ireland7: 17 pont
Richards: 16 pont
crazy_horse: 16 pont
one citizen: 15 pont
black:roll: 14 pont
man city: 12 pont
Kranczy: 11 pont
double: 10 pont

3-as holtverseny még nem volt, szval elég durva lesz:)

telitalálatok

Ade: 2
Given: 2
Weiss: 2

ez is döntetlen:)

kimenetelek:

Ade: 6
Given: 7
Weiss: 6

így hihetetlen szoros küzdelemben, de Given nyeri ezt a fordulót, a szabályok szerint, persze a másik kettő játékos is megérdemelné a győzelmet, "centikkel" lemaradva:)

amúgy jó hogy nem lett ez is döntetlen, mert akkor a múlt heti sorrend döntött volna, amiben Ade nem vett részt, így nehéz lett volna eldönteni a dolgot

A győztes:

*****Shay Given****

grat az 5€-hoz:), majdnem sikerült a 32€ is:)

ha van hiba benne most szóljatok, mert nagyon szoros lett, ha vki talál1 pontot magának már lehet, hogy 1.:D

köv. forduló csak hétvégén lesz, mert hét közben nem teljes forduló lesz

Vladi Weiss 2010.03.21. 19:17:26

Váááá.

1 meccs kimenetelén múlott?:)
Igen, ez nagyon rám vall.:D

Pedig a City meccs telitalálat volt, az érhetne 3 pontot.:D

Grat Given-nek. Én mondjuk úgyis elbuknám az 5€.

Shay Given 2010.03.21. 19:59:38

Ilyen nincs... Mármint jó értelemben :D
Nagyon örülök, most sajnálhatom, hogy a 6,5 Eurómat elbuktam, de nem baj, most már megfontoltabb leszek. Ez tényleg szoros volt.
süti beállítások módosítása