Helyenként kiváló játékkal, sok helyzetet kialakítva, majd az utolsó 20 percben majdnem drámává alakuló meccsen verte a City a Fulham-et 2-1-re Santa Cruz és Tevez góljaival, amire csak Murphy tudott válaszolni büntetőből. Ez az idegenbeli siker nagyon fontos volt a manchesteri klub számára, mert így a Tottenham nem tudott túlságosan elhúzni a tabellán, így szerdán akár a City 4. helyre is felléphet, de ez még odébb van.
 
 
 
 
 
 
 
 
Addig is nézzük meg hogyan zajlott a City londoni vendégjátéka.

 
Stadion: Craven Cottage
Nézőszám: 25.359
Játékvezető: Lee Probert
 
Eredmény: 1-2 (Murphy 75’ - 11-esből, illetve Santa Cruz 7’; Tevez 36’)
 
Kezdők:
 
Fulham:
Schwarzer, Konchesky, Baird (Riise 80’), Gera (Okaka 54’), Murphy, Hughes, Duff, Etuhu, Zamora (Dempsey 51’), Smalling, Davies
 
Manchester City:
Given, Zabaleta, Toure, Garrido, Kompany, Vieira, Barry, A Johnson (Wright-Phillips 84’), Bellamy (Onuoha 90’), Santa Cruz (de Jong 78’), Tevez
 
Statisztika:
 
 
Fulham
Man City
Lövések (kaput eltaláló)
12(2)
17(8)
Szabálytalanságok
8
13
Szögletek
4
2
Lesek
5
1
Labdabirtoklás
53%
47%
Sárga lap
0
0
Piros lap
0
0
Védések
6
1
 
Azt le kell szögezni, hogy mint sokan, az első 30 percet mi sem láttuk. Ekkor (is) a City volt fölényben, több helyzetet dolgoztunk ki, bár 1 nagy Fulham lehetőség is akadt mikor Given-t átemelték, de a vonalról tisztáztunk. RSC már a 7. percben megszerezte a vezetést, mikor Bellamy jobboldalra keveredett, Tevez indította be a walesi játékost, aki  kapu felé közeledve lőtt, majd szerencsés úton (védő, kapufa, kapus) RSC még éppen elérte az elé csorgó labdát.  0-1.
 
Aztán 30. perctől már élőben figyelhettük a meccset, itt kb. 5 perc alatt ha Bellamy és Tevez jobban értik egymást lőhettünk volna 2-3 gólt is hirtelenjében.
 
36. percben pedig egy bámulatos Tevez-Bellamy összjáték és egy remek befejezés Tevez-től, és már is 2 góllal vezetett a City. 0-2.
 
Ez meg is nyugtatta a City-t, a Fulham pedig a fáradtságot mutatta minden akciójában, nem ment nekik. Sok említésre méltó dolog már nem történt az 1. félidőben.
 
A 2. félidő sem kezdődött túl izgalmasan, Fulham-nek minimális esélye volt, a City remekül dugta el a labdát, első 10 perc hamar eltelt, ekkorra Zamora-t és Gerát le is hozta Hodgson, „úgysem lőnek ma gólt a fáradt támadók ma már” alapon. Dempsey és Okaka veszélyesebbnek is bizonyult. Adam Johnson-nak volt egy szép tekerése, majdnem be is akadt a felső sarokba ez is, de most kicsit mellé célzott. Volt még egy lövése, ami megpattant a védőn és így vágódott kapufára, ott sem volt szerencséje. Telt múlt az idő, azért a City-t ismerve túl sima lett volna, ha maradt volna 2-0 a végéig. Nem is maradt, mert a 75. percben egy beadást követően Barry próbálta maga elé tenni a labdát derékkal/mellel, de talán a kezét is használta, a partjelző tanácsára a bíró egyből 11-est adott a Fulham-nek. Murphy értékesítette is kezdődhetett a nem túl egészséges stresszelés. 1-2.
 
Vérszemet kapott a Fulham kidolgoztak 2-3 helyzetet még, de nem tudtak gólt lőni már. Volt 1-2 szabadrúgásból is lehetőségük, de a sorfalba vágták azokat. Utolsó 10 percben De Jong és SWP előtt is adódott 1-1 nagyobb lehetőség, de nem éltek velük. (A végén még Kompany kezén is megpattant a labda, de a bíró ezt nem fújta be, semmi szándékosság nem volt az esetben.)
Marad a 2-1-es City győzelem, ami nagyon szép eredmény, még ha a Fulham néha alig állt is a lábán.
 
Itt egy 10 perces összefoglaló a helyzetekről, gólokról, jó minőségben:
 

(A gólokról külön sajnos jó minőségű videókat nem találtunk.)
 
Taktika:
 
Mancini rendesen megkeverte a lapokat és neki lett igaza. Ilyen kezdőt azért nem vártunk tőle, hogy RSC is kezdő, De Jong sehol, középpályán mindössze 2 ember. Lescott a bemelegítésnél dőlt ki, így hirtelen Garrido-t kellett bedobni, de ez sem bizonyult rossz döntésnek. Bellamy és Johnson kellően segített a védekezésben a széleken, de a támadásokhoz is felértek. Richards-ról nem tudjuk, hogy sérülés vagy vmi egyéb ok miatt nem volt kezdő, de Zabaleta jól helyettesítette, sőt egyre kevesebb hibával játszik a dél-amerikai védő. Lapos, gyors passzos játékot toltunk a meccs nagy részében, többnyire ez volt a siker záloga egy fáradt Fulham ellen. Az utolsó 20 percben viszont a szerencse mentette meg nekünk a 3 pontot, így kiengedni nem lehet a bajnokság hajrájában, de ez is csak amiatt történt, hogy előtte a helyzeteket nem lőttük be, pedig volt pár egyértelmű lehetőség, ahogy a Sunderland ellen is. Szépen játszva nyertünk összességében, reméljük ezt erőltetjük legközelebb is majd.  
 
Játékosok értékelése:
 
A Fulham mint mondtuk elég fáradtan játszott a meccs 2/3-adában, nem igazán emelkedett ki tőlük senki sem. 2. félidőben Dempsey, Murphy és Okaka is veszélyesebb volt, de nagyon látszott a csapatukon, hogy a Juve elleni siker sokat kivett belőlük.
 
City:
 
Given:7 Nem volt sok dolga, a védelem jól remekelt előtte, a 11-est kifogta volt talán, ha a másik oldalra vetődik. :)
 
Garrido: 6 Nem is kezdett volna papíron, de helytállt, nemcsak Bridge, hanem Lescott is lesérült, így akár további meccseken is játszhat még a spanyol.
 
Kompany: 7 Egyre jobb, 1-2 kisebb hibája még mindig akad, de évekig fontos tagja lehet a csapatnak, ha így folytatja.
 
Touré: 7 Az ő játékától kissé féltünk, de nem vallott kudarcot, bár ez a szezonja már inkább a gyenge közepes felé hajlik, ennek ellenére a Sky Sports-nál ő lett a meccs embere.
 
Zabaleta: 7 Átlagos teljesítményét hozott ő is.
 
Vieira: 7 Alaposan kifáradhatott, kérdés hogy mennyire lesz fitt szerdán, de jól szerepelt.
 
Barry: 6.5 Ahogy mások is észrevettét talán, majdnem minden meccsen kezezik legalább egyszer. Szerencsére eddig csak mezőnyben most sajnos büntetőt ért a figyelmetlensége. Amúgy Vieira-val párban a meccs jó részét jól megoldották.
 
Bellamy: 7.5 Több helyzetet is elrontott, de mindkét gólunk előtt az ő játéka is kellett a gólhoz gólpasszok formájában. Helyzetkihasználást gyakorolhatná kicsit jobban és akkor meccsenként lenne gólja kb.
 
Tevez: 8 Remek játék, Sunderland ellen el volt tűnve, de tegnap ismét villogott. többször is lőtt kapura, a gólja egészen szép volt.
 
RSC: 7 Lőtt egy gólt és lesántikált, nála ez a szokásosnál lényegesen jobb teljesítmény. Remélhetőleg hozzászokik a góllövéshez, párszor még szükség lehet rá idén, bár közeledik Ade visszatérése.
 
Johnson: 7 Volt pár szép próbálkozása, de nagyon figyeltek rá, nem igazán tudott kiugrani, viszont mindig ott van a veszély a játékában.
 
Cserék: SWP 1-2 lehetőséget elszórakozott, de volt 1 fontos mentése hátul. De Jong-nak sem volt sok dolga, ő is kihagyott egy ziccer közeli helyzetet viszont. Onuoha csak az „adminisztráció” miatt jött be.
 
A meccs emberének a 2. gólunkat szerző Carlos Tevez-t választottuk, aki szokásához híven energikusan és harcosan játszott végig, fontos gólt lőve. (Talán Touré is megérdemelné, bár mi nem láttuk az első 30 percet, biztos ott parádézott. :D)
 
A bajnokság és a top4-ért folyó harc izgalmasan alakult e hétvégén is, az Aston Villa fix 3 pontért fogadta a Wolves-t, de nem sikerült nyerniük, a Spurs a Stoke-hoz látogatva gyűjtött rendkívül fontos 3 pontot, ezzel zsinórban 4. győzelmüket aratták a PL-ben, ez így március tájékán nagyon fontos és előnyös a számukra. A Pool kikapott az ősi rivális MU-tól, míg a City nyert, így 5. helyre léptünk fel, várjuk a további meccseket.

PL tabella

Góllövőlista

Következő mérkőzésünket e hét szerdáján fogjuk játszani, augusztus vége felé kellett volna lejátszani az Everton elleni hazai meccset, de el tudták húzni egészen március végéig, de most majd kiderül az igazság. Moyes rendesen utálja a City-t ahhoz, hogy erős csapatot állítsanak ki és hát az Everton ellen nem lehet biztosra menni, persze a City hazai mérlege kiváló. Idegenben simán kikaptunk tőlük 2-0-ra. Itt a lehetőség a visszavágásra, érdekes azonban, hogy azon a meccsen is sérült volt Lescott és szerdán is kénytelen lesz kihagyni a meccset. A találkozót az ES2 élőben közvetíti 20.45-től.  
 
Come on Citizens!
 
Ireland7, crazy_horse
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr751858502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

double 2010.03.22. 10:40:30

helyzetek kihasználása megint nudli volt, pedig a gólkülönbségen szépen javíthattunk volna most is meg a Sunderland ellen is

viszont védelem tényleg jobb 1-2 klasszissal Mancini óta

ha nem nyertük volna meg, akkor a Spurs tényleg nagy előnybe került volna, így még rájuk tudunk pakolni egy kis nyomást, Pool kezd leszakadni, visont könnyebb sorsolásuk van innentől

Go City!

Kranczy 2010.03.22. 11:21:33

Nagyon kellett ez a győzelem!!!

Remélem több hátvéd már nem dől ki. Habár majd jön megint Boyata. ;)

Remélem lassan Ireland és Onuoha is kap majd lehetőséget.
Úgy láttam Ireland jó kedvűen elvolt a kispadon, de Onuoha rettenetesen kiábrándult. Ő olyasmi mint Zabaleta, hogy több helyen is bevethető, csak ő ennek issza meg a levét, hogy nagyon univerzális, így nagyon jó CSERE.
Csak hát látszik rajta, hogy nem elégedett. A Liverpool is vitte volna már a télen. Remélem sikerül megtartani, meg játszatni is.

Én az Aston Villat meg a Liverpoolt nem tartom esélyesnek a 4. helyre.
Szerintem a Tottenham a favorit, ők a legkomplettebb csapat. Ha szerdán nyerünk még akkor is a Tottenham felé billen a mérleg nyelve.

DE természetesen GOOO CITY!!!!!!!!!

black:roll 2010.03.22. 18:05:19

hát én sem láttam a teljes meccset, de amit láttam az jó volt, de éppen a végén az az izgulós részből látszik, hogy még messze van az, hogy stabil csapat legyünk, egy MU, Chelsea jobb napjain simán kihúzzák 2-0-ról, vagy inkább lőnek még 1-et

de idegenbeli győzelmet nagyon meg kell becsülni, ez volt az 5. a bajnokságban

sőt ha úgy vesszük a Chelsea, Sunderland, Fulham trió mind idegenben volt és 7 pontot gyűjtöttünk ezekből, ezt azért előre aláírtuk volna alighanem:)
a Fulham pokoli sorsolása persze a kezünkre játszott, de a jobb csapatok ezt mindig kihasználják, nekünk is ki kellett végre...

taktika is jó volt, sőt bátor is és ha csak 2-1-re is nyertünk a helyzeteken múlott, mert lehetett volna 1-4 is

utóbbi 2 meccsből leszűrhetjük azt, hogy a helyzeteket már ki tudjuk alakítani idegenben középcsapatok ellen , ősszel jó pár meccs volt amikor csak 1-2 helyzetünk volt ilyen meccseken

szép lassan fejlődünk, gecire szoros lesz a vége, 1-2 ponttal meg lesz a 4. hely vagy ennyivel nem lesz meg, azt érzem most

hajrá!!!

Richards 2010.03.22. 18:45:05

én meg semmit nem láttam a meccsből, de az összefoglaló alapján Mancini seggbe rúgta a srácokat, hogy erőltessék már meg magukat:D

minden apró pont sokat fog számítani a végén, igaz, hogy ősszel elbukott 2 pont ugyanolyan, mint ha most bukunk 2 pontot, csak most mégis jobban számít már

lehet tudni, hogy most mennyi Hughes pontátlaga és mennyi Mancini-é PL-re nézve?:)

a Tevez akció parádés volt, már a középpályán az kötény, ki Bellamy-nak, aki milyen szépen bepasszolta Tevez-nek, onnan meg szintén remek megoldás...

Tevez 16 gólos már
Bellamy pedig 9 gólpasszt adott a PL-ben idén eddig, óriási, talán legjobb szezonja az életében...
(+ 7 vagy 8 gólos is már)

Adebayor-tól azt várom, hogy tiszta fejjel nagy hasznára lesz a csapatnak a köv. meccs után, és eldönt 1-2 meccset a javunkra

Lescott és RSC-ről vmi hír?

karajjj 2010.03.22. 19:45:05

sziasztok, éppen most írom a szakdolgozatom és a cityt választottam végleges témámnak, mivel programozó leszek és egy weboldal a szakdolgozat alapja, ezért gondoltam kikérem a véleményeteket a dologról, és azon is gondolkozok, hogy ha elkészülök, veszek domain és tárhelyet hozzá, aztán lesz egy normális színvonalas önálló magyar city-szurkolói oldal, egyelőre félkész állapotban itt megtekinthető az oldal: springfield.atw.hu/

Vladi Weiss 2010.03.22. 21:54:31

Írtam majdnem fél oldalt, és véletlenül rákattintottam egy linkre, visszaléptem de a hozzászólás sehol.:((

No mind1, lényeg, hogy örülök a győzelemnek, Tevez fantasztikus, remélem eléri a 20 gólt, VB-n szép kis 4-es lehetne Messi, Tevez, Agüero, Higuain.
Csapatunk egyre jobb, védelem egyre stabilabb, mondjuk a büntetőkkel vigyázni kéne elmúlt 3 meccsen 2-t is fújtak ellenünk.

Everton meccstől azért tartok, egyrészt mert hazai pályán óriási a nyomás rajtunk, ott muszáj nyerni, másrészt Saha, Cahill, Arteta, meg az az orosz játékos nagyon veszélyes, bármikor bennük van 1-2 gól. Spurs-Everton meccset néztem múltkor, éppen hogy nyerni tudott otthon a Spurs, Everton nagyon jól tolta.

Remélem nyerünk, Hajrá City!

Vladi Weiss 2010.03.22. 21:57:28

@Richards:

Ja igen, még ezt kiszámoltam. Hughe a Sunderland elleni meccsen távozott, az a 17. meccsünk volt a PL-ben és 29 pontunk volt.
Ez ugye 1.7 pontos átlag meccsenként.

Mancini 12 meccsen ült a padon a PL-ben és van 53 pontunk, tehát 24-et szerzett(igaz még nagyon nehéz meccsek vannak hátra), ez éppen 2 pontos átlag meccsenként.

Tehát 0.3 ponttal többünk van fordulónként, mint Hughes alatt. Ez 10 forduló alatt 3 pontnyi különbség, ennyin múlhat is akár a 4. helyünk.

man city 2010.03.23. 04:04:40

világos, hogy több pontot szerzünk Mancio-val, mint Sparky-val szereztünk, na de ha még hozzávesszük a tavalyi 50 pontos teljesítményt 38 meccsen:D

van az a kritika, hogy de hát kevesebb gólt rúgunk az olasszal, na de kevesebbet is kapunk, pontokban meg jobbak vagyunk, van formája/elképzelése a csapatnak, szóval nem nagyon van miről beszélni

arról nem tehet Mancio, hogy nem tudták az okosok megvenni neki azt az 1-2 középpályást akit akart, Johnson-nal viszont így is tök jól jártunk
és közben Bellamy, aki távozni akart hirtelen Hughes kibaszása miatt, na végre ő is megtalálta a formáját ismét, ez kitarthatna szezon végéig

4. hely sikerülni fog sztem, Spurs sokkal állandóbb teljesítményt tud hozni, de ez még kevés lesz, nagyon nehéz meccseik is vannak még hátra
Villa kipukkad, sőt ott van nekik még az Fa-kupa is, ahogy a Spurs-nek is
Pool tiszta vicc, nekik meg még ott van a Benfica is
ezt a 4. helyet nekünk tartják fent idén, el kell hozni, persze nagyokat kell még játszani a maradék meccseken

visszatérve a meccsre, tökéletesen látszik ismét, hogy ebbl a City-ből nem lehet ilyen mechanikus, védekező csapatot csinálni, amilyen volt pl a Chelsea pár éve, nálunk semmi nem klappol úgy ehhez, ezt a keretet csak támadó focira lehet beállítani azzal tud sikeres lenni csak és ez nagy lehetőség, mert pl. a Pool, a Chelsea és talán még a MU is inkább védekező felfogású, pontosabban óriási hangsúlyt fektet erre, persze meg vannak az embereik ahhoz, hogy megoldják a támadásokat is hipp-hopp

Villa-ról nem is beszélve, ultra-defenzív csapat

mondjuk az egy érdekes kérdés, hogy De Jong-nak van-e helye egy támadó felfogású csapatban, mert sztem nincs, mivel semmit nem tesz hozzá a támadásokhoz, csak rombol, rombol és rombol, túlságosan negatív a játék felfogása
egy olyan meccsen, ahol támadnunk kell ott bajban vagyunk vele, ezt talán felismerte Mancio is a Fulham ellen

de a Vieira-Barry páros meg nem bírja az iramot végig kezdőként, főleg meccseken át, Ireland meg taktikailag annyira nem használható, csak az ő saját posztján kötetlenül, bár idén még ott sem...

szóval várom, hogy mi lesz az Everton ellen, szerencsére nincs Fellaini mert sérült, de van Arteta meg Pienaar, így De Jong kaphat helyet, de akkor meg sztem X lesz
főleg, ha RSC ismét lesérült, mert akkor 1 csatárunk van ismét csak

Kranczy 2010.03.23. 09:27:10

@karajjj: Nagyon karaj az oldal amit csinálsz.:) Ha megcsinálod a véglegeset és mindig frissíted is tartalommal, tuti látogatva lesz.
Tőlem 5-st kapsz! ;) Hajrá!

carlitos 2010.03.23. 15:09:18

@karajjj:

nekem is nagyon tetszik az oldal, ott leszek nézni fogom, adj egy e-mail elérhetőséget, köszi! vamos carlitos!

double 2010.03.23. 17:14:20

na bassza meg, ez is "remek" hír mára:

Lescott 4-6 hétre kidőlt, kb. vége a szezonjának neki is

és a Fulham meccs előtt bemelegítésnél került meg, pedig épp hogy egyre jobb formába került Mancini alatt...

ha nem lesz meg a 4. hely, akkor az ilyen balfaszságok miatt nem lesz meg:(

one citizen 2010.03.23. 17:38:37

@double: pont ők ketten (Bridge és Lescott) voltak sérültek decemberben és januárban is majdnem végig...

és most megint:(

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.23. 17:58:45

pont akartam írni, hogy Lescott-nak is kb. annyi az idei szezonra

remélem itt megáll a sérüléssorozat, pedig annyira jól álltunk, hiszen 2 hete mindössze M. Johnson és Petrov voltak sérültek

most Petrov már lassan visszatérhet(legkésőbb sztem a Wigan meccsre), de a 2 védő mire felépül...

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.23. 18:07:05

mondjuk balhátvédnek ott van Garrido és Zabaleta 2 opciónak, belső védőnek meg még ott van Touré, de Onuoha-nak is eljöhet az ideje, ha még vki lesérül

black:roll 2010.03.23. 20:13:21

@man city: De Jong azért nem olyan rossz, hogy ne legyen helye, inkább más típusú középpályás kéne elé

pl. sztem tökéletes lenne egy De Jong-Barry-Ireland trió, ha Ireland formában lenne, és sokat hozzá tudna tenni támadó középpályásként egy 4-3-3as taktikához

így De Jong rombolhatna, Barry uralhatná a középpályát, Ireland pedig fazont szabhatna a támadásoknak a két szélsővel + Tevez-zel...
nyilván De Jong Viera-val vagy Barry-vel párban meg kevés

Richards 2010.03.24. 07:28:40

@Vladi Weiss: hát ha Mancini tudná hozni ezt a 2 pontos átlagát, akkor még 18 pontot tudunk gyűjteni, az gyönyörű lenne:)

amúgy most látom csak a statisztikában, hogy 17 kapura lövésünk volt
idegenben egy Fulham ellen az bravúros sztem

ilyesmit nyomunk ma az Everton ellen is remélem:)
süti beállítások módosítása