Ezt hozta a nyuszi. Legalábbis a Man City-nek, a Burnley ajándéka alighanem még hátra van. „Mega-giga-brutál” kezdés után már 3-0-ra vezettünk, pedig még arra sem volt időnk, hogy felvegyük a meccsnéző pózunkat. (1 lábon állva háttal a TV-nek.) Adebayor, Bellamy, Tevez rendre 1-1 gólt szereztek már a 7. percig. Innentől lefutott a meccs, megeredt az eső, a pálya majdnem tönkrement, a további gólokat Adebayor, Vieira, Kompany, illetve Fletcher szerezték. Kis túlzással a 10-1 sem lett volna túlzás. De a 6-1 sem rossz.
 
 
 
 
 
 
 
 
A tovább után a gólok és összefoglaló, most sok kritikát nem tudunk felhozni a csapattal szemben, felülmúlták az elvárásainkat, ami eredetileg is csak a biztos 3 pont volt.
 
Stadion: Turf Moor
Nézőszám: 21.330
Játékvezető: Alan Wiley
 
Eredmény: 1-6 (Fletcher 80’, illetve Adebayor 3’ 45’; Bellamy 4’; Tevez 6’; Vieira 19’; Kompany 57’)
 
Kezdők:
 
Burnley:
Jensen, Mears, Duff, Cort, Fox, Alexander, McDonald (Cork 46’), Nugent, Blake (Elliott 46’), Eagles, Fletcher (Paterson 80’)
 
Manchester City:
Given, Onuoha, Toure, Kompany, Sylvinho (De Jong 66’), A Johnson, Barry, Vieira, Bellamy, Tevez (Nimely 82’), Adebayor (Santa Cruz 79’)
 
Statisztika:
 
 
Burnley
Man City
Lövések (kaput eltaláló)
17(4)
20(9)
Szabálytalanságok
8
10
Szögletek
6
7
Lesek
2
1
Labdabirtoklás
45%
55%
Sárga lap
0
0
Piros lap
0
0
Védések
3
3
 
6-1-re nyertünk, így sok részletet nem akarunk írni, valamint viszonylag rövidre fogjuk venni az írást.  A gólokat azért érdemes többször megtekinteni, elvégre a szezon legnagyobb arányú City győzelmét láthattuk tegnap.
 
A meccset meglehetősen jól kezdtük. :D Gyors támadások, Johnson kapufa már a 3. percben. Megpattant a védőn a lövés, így szöglet lett. Johnson betekerte, ami átpattant a védőkön, egészen Adebayor-ig, aki átvette majd még kapásból tüzelt is a hálóba. 0-1.
 


 
1 perc sem telt el, mikor a Burnley védő eladott egy labdát, amit Johnson fülelt le, egyből tette tovább Tevez-nek, aki előtt volt tér, közelített is a 16-oshoz, majd passzolt, eredetileg lehet, hogy Adebayor-nak szánta az assist-ot, de Bellamy jött, látott, és gólt lőtt. 0-2.
 


 

Olyan 1.5 perc telhetett el, mikor egy rossz kapuskirúgást követően Tevez-hez került a labda, kitette Johnson-nak, ő nagyon szépen visszapasszolta Adebayor-nak, aki lőtt, de a kapusról éppen az üresen érkező Tevez elé került a labda, és nem hibázott Carlitos. 0-3.
 


 
Na itt hirtelen nem született több gól, de csomó helyzetünk volt, támadtunk, a Burnley még sokkban volt. Majd a 20. perc tájékán Johnson tekert be egy szögletet, Vieira pedig simán befejelte a kapuba a City 4. gólját. 0-4.
 


A meccs le volt futva, a Burnley talán le is vonult volna, mondván, hogy mára ennyi elég. De volt még hátra 70 perc, az időjárási körülmények egyre rosszabbak lettek. Igazából a meccs elvesztette azt a lehetőséget, hogy izgalmas legyen, a szomorú Burnley szurkolók közül már ekkor többen is távoztak. Helyzetek akadtak mindkét oldalon, de ki is maradtak. Lassan csordogált a meccs, igazából már egyik csapatnak sem volt sürgős.
 
45. percben Tevez-hez került a labda középpályán, majd akkora assist-ot adott, hogy nem igaz. A leshatáron lévő Adebayor-t piszkosul megtalálta egy lapos passzal, aki kiugrott, ziccerben mehetett Jensen-re, nem is hibázta el, megszerezve ezzel 2. gólját. 0-5.
 



Ez egyébként PL rekord, mármint hogy egy csapat 5 góllal vezessen már az 1. félidőben. Volt már egyszer ilyen, de most már kettő is van.

 
A 2. félidőt tényleg nagyon röviden foglaljuk össze:
 
  • Játékra alkalmatlan pálya.
  • Még alkalmatlanabb, ahogy teltek a percek, felmerült az is, hogy a bíró lefújja a meccset rossz körülmények miatt.
  • A Man City nagyon óvatos volt, kialakítottunk pár helyzetet, de nem lőttük be őket, normális passzolni sem lehetett, mert a labda megállt konkrétan a vizes árkokban.
  • Született két gól.
Először Johnson tekert ismét be egy szögletet, amire Kompany érkezett és fejelt hibátlanul a kapuba. 0-6.
 
 
Majd a sors megkegyelmezett a Burnley-n, mikor remekül ugratták ki Fletcher, aki szép gólt helyezett Given kapujába. 1-6.
 

 

Még volt hátra bő 10 perc, 1-2 további lövésünk is volt, pl. Bellamy-tól, ami fél méterrel ment mellé, de az eredmény már nem változott. Nyertünk 6-1-re. Elég az.

 
Taktika:
 
Nincs mit kritizálni Mancini észjárásán, egy 6-1 után mi rosszat merjünk írni. Az a kritika engedhető meg maximum, hogy simán rúghattunk volna több gólt is, de a helyzeteket meg voltak, a befejezés meg nem Mancini-n múlott. A Sylvinho/Onuoha szélsővédő pároson meglepődtünk elsőre, de abszolút elég volt a játékuk a meccshez. Hogy Richards még a padon sem volt, annak valami kisebb sérülés lehetett az oka, de még erről sincs információnk. A Bellamy-Tevez-Johnson-Adebayor "négyszög" elég jól működött, ahogy azt az „ábra” mutatja is. :) Vieira sallangmentes, rutinos játékkal uralta a középpályát Barry-vel együtt. Védelem azért néha kissé lemaradt, sokat hagytuk lövöldözni őket. Minden összejött, ezt is bevallhatjuk, igaz volt sok olyan meccsünk, amikor meg semmi sem jött össze.
 
Itt is hozzátesszük azért, hogy a pálya már játékra alkalmatlan volt, kb. a teljes 2. félidőben, és lehet, hogy sokkal inkább bezúzzuk őket, ha 1 csepp eső sem esett volna a tegnapi napon.
 
Játékosok értékelése:
 
A Burnley-ből sok jó teljesítmény nem akadt tegnap, a védelem é s a kapus szörnyen teljesítettek, Fletcher és Nugent néha tudott veszélyeztetni, de kihagytak 1-2 helyzetet ők is. Esetleg még Eagles-t lehet említeni, aki nem volt szörnyű, de jó sem.
 
City:
 
Given: 7 Be kellett mutatni 2-3 óriási védést, annak ellenére, hogy a meccs nagy részében több gólos előnyünk volt.
 
Sylvinho: 6.5 Nem lógott ki a csapatból, volt pár hibája, majd sajnos lesérült, még nem tudni mennyi időre dőlt ki.
 
Kompany: 7.5 Volt pár fontos szerelése, belépője, mert azért a Burnley is támadott, valamint fejelt egy szép gólt is.
 
Toure: 7 Sajnos még mindig becsúszik nála 1-2 hihetetlen megoldás, mozdulat, amivel önveszélyes a csapatra, ezeken kívül jó volt. A Burnley góljánál csúnyán lemaradt az emberről.
 
Onuoha: 7 Hosszú idő után volt kezdő a PL-ben, de szintén megoldotta a rá eső feladatokat.
 
Bellamy: 8.5 Végigtolta a meccset, nagy iramban játszott, energikus volt, az igazi megszokott remek Bellamy-t láthattuk, mondjuk volt is vagy 3-4 nagyobb helyzete, de1 gólt rúgott legalább.
 
Johnson: 8.5 Ha kicsit szerencsésebb lett volna, neki is beakadhatott volna 1-2 gól, de 3 gólpasszal szolgálta ki a társait, nagyon jó volt tegnap ismételten. Egyik legállandóbb teljesítményt nyújtó játékosunk mostanában.
 
Barry: 7.5 Viszonylag könnyű dolga volt, elég ritkán kellett párharcokat nyernie, mert a Burnley nem igazán volt jelen a meccsen, neki is volt 1 nagyobb helyzete.
 
Vieira: 7.5 Na ilyen meccsek kellenek neki, talán ez meghozza a kedvét, hogy legközelebb is bólintson egy gólt.:)

Tevez: 8.5 Neki is volt 1 gólja, meg 2 gólpassz is, ha minden igaz, meg egy gyönyörű lövése, ami kapufa lett. Bárcsak tudna mindig így játszani ez a támadó 4-es, amibe Tevez és Ade is nagyon beleillik.
 
Adebayor: 9 Ő pedig 2 gólt lőtt, de gólpasszt is adott. kicsit aggasztó volt, hogy az 1. félidőben ha egy kicsit ügyesebb vagy lazábban próbálja megoldani a helyzeteit, akkor lőhetett volna még 2 gólt. De ez neki is vélhetően jót tett, neki is van még 6 meccse, gólokat várunk tőle.  
 
Cserék: De Jong a lesérülő Sylvinho helyett jött be, hozta azt, amit kellett és nem kapott sárgát, ez is valami. RSC és Nimley kb. kb. 10 percet kaptak csereként, majdnem sikerült 1-1 komoly helyzetet összehozniuk, de amúgy már nem sok minden történt ekkor a meccsen.
 
A meccs emberének Adebayor-t választottuk, csak mert nagyon ráfér már egy ilyen „kitüntetés”, és ezt ő nyilván tudja is, hogy egy magyar City blog őt választotta a meccse emberének, de szóbeli dicséretet érdemel Johnson is.
 
És ami még jobbá tette a 6-1-es győzelmet, az a Tottenham 3-1-es veresége extrém körülmények között (2 büntetőt is kihagyott a Sunderland), így 3 pontot tudtunk rájuk verni, amivel ha csak 1 ponttal is, de átvettük a 4. helyet egyelőre. Az Aston Villa is behúzott egy nagyon nehéz meccset, így mégsem lehet azt mondani, hogy kiszálltak a 4. helyért folyó harcból. Ja és kikapott a MU is. :) A Liverpool pedig ma délután fog játszani.
 

PL tabella

Góllövőlista

Következő mérkőzésünket majd csak vasárnap fogjuk játszani, amikor hazai pályán fogadjuk a meglepően jól szereplő újonc csapatot, a Birmingham-et. A 3 pont kötelező lesz akkor is, vélhetően sokkal nehezebb dolgunk lesz, mint tegnap volt. Az ES2 ezt a mérkőzést is élőben fogja közvetíteni.

Come on Citizens!
 
Ireland7, crazy_horse
 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr81893447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

double 2010.04.04. 12:02:37

az a Mancini-s fej nagyon nagy a képen:DD

a meccs remek volt, csoda kezdés és folytatás, a rossz idő tényleg rosszkor jött, megtömhettük volna őket sokkal jobban
de azért persze helyén kell kezelni, amit Mancini is nyilatkozott, hogy nem kell elszállni ettől, mert majd a Birmingham ellen meg lehet rákúrunk
bár minden idegenbeli győzelmet meg kell becsülni, ez is igaz:)

nekem a 2. gól tetszett legjobban, ahogy Bellamy ellopta a labdát Ade előtt, meglepve Ade-t, Tevez-t, a védőket meg a kapust:D

most van 1 hetünk pihenni, felkészülni a köv. meccsre, nem szabad hibáznunk, és alakul a 9 pontos széria is, ugye Wigan, Burnley, Birmingham 6 pont már zsebben:)

Come on City!

man city 2010.04.04. 12:59:56

elég fincsi meccs volt, meg adták a módját a srácok, az már biztos:D
így kéne irtani a MU-t is majd, hadd álljon ketté Fergie szeme...

jó kis confidence boost történt, mondjuk a Burnley-re s rákerült kb. végleg a pecsét, jövőre nem fogunk velük játszani a PL-ben már:)
a Burnley stábja többször is oda ment reklamálni a 4. bíróhoz, hogy legyen lefúja a meccs, lett volna képük bazz, ilyenkor asszem újra kellett volna játszani

a Burnley szurkolók meg off-off-ot skandáltak, hogy hívja vissza a meccset Wiley, ezért igazán megérdemeltek volna két számjegyű végeredményt

Adebayor remélem megindul felfelé, most van 11 gólja a PL-ben, a 15 kb. reális elvárás, bár eredetileg simán 20 köré vártam, csak hát az ANK + a 7 meccsnyi eltiltás ezt elrontotta...

Johnson meg baszott nagy, hogyan adja már be a szögleteket:)
1-2 szabadrúgást is rábíznék, ért a labdához, na...
:D

Rottenham szopott, Bent tényleg 2 db 11-est hibázott, meg kb. volt még 2 db 1005-os ziccer is, ami kimaradt, szóval lehetett volna az is 6-1

mondjuk a gólkülönbséget meg kellett volna javítani sokkal jobban, a lehetőség adott volt a Burnley részéről

Spurs jövő héten(vagy inkább 1.5 hét múlva) az Arsenal-t fogadja, most aztán drukkolhatunk az ágyús majmoknak, de nagyon

Cityyyyyyyyyy

man city 2010.04.04. 13:13:46

Six and the City!

:D

Kranczy 2010.04.04. 13:37:10

Azt hiszem idegenben egyedülálló, hogy 5:0-ra vezettünk a félidőben.

Tevez megint hatalmas volt.

JOHNSON RÉVÉN VESZÉLYESEK A SZÖGLETEINK.

Ade nyomott kettőt. POZITÍV

u.i.: Mindenki úgy játszik ahogy hagyják.
u.i.2: Ebből a 6-ból elkérnék 4et az MU,Arsenal,Villa,Tottenham meccsekre. :D

Vladi Weiss 2010.04.04. 15:10:25

Parádés meccs volt, valóban szép kis ajándékot kaptunk a csapattól, most képzeljétek milyen rossz kedvünk lenne, ha a City kikap tegnap.:)

A nagy tanulságos sztem a gyors kezdés gyengébb csapatok ellen. nyilván a csapa sem gondolta azt, hogy ha erősen kezdenek, akkor percenként jön majd 1 gól, de ez a módja ennek sztem, hogy berúgjuk az elsőt, onnantól pedig mondjuk kitámad a gyengébb ellenfél, mi meg kontrákkal leszedjük őket.
Ilyet szeretnék látni a Birmingham és a WHU ellen is majd, a nagyobb csapatok ellen valami varázslat is kell majd.:)

Az én szememben Johnson egyre nagyobb király, sztem Capello beválogathatja a keretbe, ha van hely, sajnos SWP-t ezzel úgymond kijátszott a csapatból, de hát sokkal jobban is játszik. Eszméletlen jó vétel volt eddig, ráadásul fiatal és angol. Gerrard néha balszélen játszik a válogatottban, de Johnson jobb formában van, sőt Johnson mindkét oldalt tud remekül játszani.:)

Most már kellett jönnie egy olyan meccsnek, mikor Tevez, Bellamy és Adebayor egyszerre tüzelnek, és nem tudják fogni őket. Sokkal gyorsabbak voltunk fejben, ezért tudtunk így elhúzni, másrészt ehhez érezni is kell a társaknak egymást, tehát ez is fejlődik szép lassan.
Given-nek tényleg akadt 2 nagy bravúrja is, de ő nagyot elázott ott hátul 1 helyben, jó hogy nem virágzott ki.:D

A Villa-tól pedig lehet ismét tartani, nincs nekik még végük egyáltalán ebben a hajrában.

Hajrá City!

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.04.04. 15:42:24

nemsokára kezdődik a Birmingham-Pool meccs, igaz nem közvetíti semmi, így max. a hardcore fanok keresnek erre stream-et:)

reménykedjünk abban, hogy nem nyer a Pool

man city 2010.04.04. 15:59:44

@Ireland7: Hart kivédhetné a szemüket...

man city 2010.04.04. 17:22:10

Birmingham visszajött 0-1-ről, most 1-1, huhu, bazzeg de kellene a Birmingham pont(ok)

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.04.04. 17:45:51

még 5 perc, de nagyon támad a Pool...

man city 2010.04.04. 17:49:16

ha a Birmingham most 3-4 perc alatt elkúrja, akkor jövő héten remélem 10 gólt verünk nekik...

man city 2010.04.04. 17:54:21

maradt 1-1 minden szép minden jó:D

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.04.04. 19:30:01

@man city: igen, remekül alakult így ez a forduló:)

Richards 2010.04.04. 19:56:52

de szép gólok, és ami még feltűnő, hogy milyen gyorsak tudunk lenni akció közben, azt mondom ebben, már felvesszük a versenyt a topcsapatokkal

még a csapategységen kell javítani, a védelmet még összeszokottabbá tenni, a középpályát rendezni és jövőre nem lesz gond a top4-gyel, hacsak valami brutális sérülésszéria nem történik
velünk

hogy idén sikerül-e azt nem tudom, a Pool buktája és a Spurs égése nagyon kellett már, de hát vissza van 6 forduló, bármi lehet még

ez a tegnapi egy fieszta volt, kellett már a csapatnak egy nagy arányú győzelem, önbizalom növelőnek tökéletes

go City!

Richards 2010.04.04. 22:40:59

Richards-nak vmi térdsérülése van, valószínűleg nem túl komoly, de nincs infóm róla, hogy mennyit kell kihagynia

durva lenne ha több mint 1 hónapra kidőlne Richards, Bridge és Lescott egyszerre
remélem Richards csak pár napot hagy ki...

black:roll 2010.04.05. 15:46:43

nagyon nagyot játszottunk, hát szezononként egyszer kell egy ilyen is, aligha lesz több:D
mindenkivel elégedett vagyok, persze pár helyzetet simán elbohóckodtunk, de jól van, fogjuk a rossz talajra:)

Vieira-ra is kiemelném, sztem óriásit játszott kora és fitness állapota ellenére, sokat passzolt jól, sokat szerelt, gólt is fejelt
Johnson-tól pedig sok beadás, Adebayor-tól pedig sok pontos érkezést várok ezekre a labdákra, mert van ebben fantázia bőven:)

a maradék 6 meccsen olyan 11-12 ponttal meg lenne a 4. hely, de hát 18-ból 12-t gyűjteni, nos az annyira azért nem jellemző ránk, főleg ilyen nehéz sorsolással, de bármi megeshet, csak a többiek bukdácsoljanak még sokat:)

Come on Man City!

Kranczy 2010.04.06. 07:44:26

Rooney a manchesteri derbire visszatérhet
www.fourfourtwo.hu/regio-hirek/5102

one citizen 2010.04.06. 11:22:34

én sem értékelném túl ezt az eredményt, kifutott nekünk, de ennyi, nem több, amúgy órási volt látni persze, hogy mennyire gyorsan játszottunk néha:)
remélem, hogy ez feldobja a srácokat, az önbizalmuk is nő, elvégre jelenleg 4. helyen vagyunk, azt nem tudom, hogy ott is maradunk-e

a Birmingham ellen győzelmet tippelek/várok, azután viszont olyan szériába kezdünk bele, ami lehet nagyon nagy menetelés és nagyon nagy égés is, meglátjuk...
hajrá City!

carlitos 2010.04.06. 14:21:25

Carlos Tévez elnyerte a PFA Fans "Hónap Játékosa" díját márciusban.

Kranczy 2010.04.06. 20:35:07

Vieira bizonyítana Mancininek
www.fourfourtwo.hu/regio-hirek/5146

Gerrard – Öt győzelem is kevés lehet
www.fourfourtwo.hu/regio-hirek/5141

Richards 2010.04.07. 14:42:44

pakolnék pár hírt én is, de csak távirati stílusban:D

Gerrard-ot kérdezte vki, hogy eligazolna-e a City-be, amire azt mondta, hogy "you never know", ami kb. annyit tesz, hogy nem lehet tudni, vagy hogy sosem lehet tudni mit hoz a jövő:D

www.imscouting.com/global-news-article/Patrick-Vieira-expects-to-stay-at-Manchester-City-next-season/6938/

elépzelhető, hog Vieira maradna még 1 szezont, hát ha nem a kezdőben, hanem padon,az sztem teljesen korrekt, bár inkább csapat pszichológusnak venném fel:)

...

állítólag erősen érdeklődünk Vucinic iránt a Roma-ból, meg a Bari fiatal olasz védője, Bonucci iránt, de hát ugye az ilyen pletykákból nem lesz semmi szokás szerint

...

Mancini-nak lesz most még egy meghallgatása, vmi büntetést mindenképp akar az FA adni nekik, nem nyugszanak a görények...

...

Mancini már a köv. szezonját tervezi a City-nél:

www.mcfc.co.uk/News/Team-news/2010/April/Mancini-vetoes-the-Italian-job

Go City!

Richards 2010.04.07. 14:44:57

@Kranczy: ez érdekes volt, tegnap olvastam, hogy lehet "országot vált" Onuoha, illetve gondolom kettős állampolgár, tehát nem kirívó eset, amilyen 1-1 brazil játékos 1-1 "egzotikus" azeri csapatban stb.:D

csak tényleg piszok keveset játszott idén, bár azért Nigériának nincsenek olyan védői, hogy legalább a padra ne férne oda
(angol válogatottban meg pláne nincs esélye, ha nem játszik, hisz még Richards sem nagyon fér be a keretbe)

man city 2010.04.07. 16:55:01

@Richards: én elhoznám Gerrard-ot, még akár Ireland nyakára is, egyrészt tanulhatna vkitől, meg Gerrard a 30-at tapossa, illetve trófeákra esélyes csapatban talán megújulna

2 jó éve van max, addigra Ireland még csak 25-26 lenne..

igaz a műesései, meg balhéi miatt rühellni való Gerrard, de tud futballozni, ezt tavaly is bemutatta...

esetleg megfűzhetné Torres-t is:DD

azt meg kizártnak tartom, hogy MAncini legalább 1 meccset ne kapjon, és vmi überfontos meccsen fog hiányozni, pl. Arsenal vagy Spurs ellen

Kranczy 2010.04.08. 09:22:36

@man city: Szerintem Gerrard az Interbe megy. Túl van ő már a csúcson, Olaszországban még lehet valaki. ;)

Ibrahim aláírt egy 4 éves szerződést! Jönnek a saját nevelések nem kell igazolgatni. ;)
www.teamtalk.com/manchester-city/6080562/Ibrahim-pens-four-year-City-deal

Richards 2010.04.08. 14:28:10

off

kiesett a ManUSA:DDDDDD

on

baromira várom már a vasárnapi meccset, de a szombat is vicces lesz, mindössze 2 PL meccset rendeznek, az is két gyengébb:)
süti beállítások módosítása