A Burnley elleni gólparádé után itt az újabb, ez is lehetett volna stílusosan 6-1, de a Man City most beérte 5-tel is. A Birmingham nem tudott mit kezdeni a brutális támadásainkkal, sem iramban nem tudták követni őket, sem taktikailag. Igaz a meccs nem indult könnyen, bő fél órán keresztül domináltunk, de gólt nem sikerült lőnünk. Azután pedig egyből sikerült a nagy széria, 5 percen belül lőttünk 3 gólt is, a meccs végére pedig összehoztuk az 5-1-es végeredményt, Adebayor és Tevez 2-2 góljával és Onuoha bámulatos egyszemélyes akciójával.
 
 
 
 
 
 
 
 
A tovább után az összefoglaló, gólok, külön videós összefoglaló, játékosok értékelése, örömünnep. Katt.
 
Stadion: City of Manchester Stadium
Nézőszám: 45,209
Játékvezető: Phil Dowd
 
Eredmény: 5-1 (Tevez 38’-11-esből-; Tevez 40’; Adebayor 43’ 88’; Onuoha 74’; illetve Jerome 42’)
 
Kezdők:
 
Manchester City:
Given, Onuoha, Toure, Kompany, Garrido, Johnson (Cunningham 89’) De Jong, Barry, Bellamy (Wright-Phillips 80’), Adebayor, Tevez (Santa Cruz 86’)

Birmingham City:
Taylor, Carr (Larsson 57’), Johnson, Bowyer, Ridgewell, Jerome (Benitez 71’), Ferguson, Dann, McFadden, Fahey (Phillips 66’), Gardner.
 
Sárga lapok: Johnson, Jerome, Fahey
 
Statisztika:
 
 
Man City
Birmingham
Lövések (kaput eltaláló)
23(8)
8(2)
Szabálytalanságok
12
10
Szögletek
8
4
Lesek
3
1
Labdabirtoklás
53%
47%
Sárga lap
0
3
Piros lap
0
0
Védések
1
3
 
A meccs Bert Trautmann előtti tisztelgéssel kezdődött, ő róla annyit kell tudni, hogy a Man City legendás német kapusa, aki a háborút követő időszakban játszott Angliában, 1949 és 1964 között. A legemlékezetesebb dolog vele kapcsolatban, hogy az 1956-os FA-kupa döntőben éppen Man City - Birmingham meccset rendeztek, Trautmann védte a City kapuját, és meccs közben eltört a nyaka, ami akár életveszélyes is lehetett volna, de nem kért cserét, hanem végigvédte a találkozót. Sőt a meccset követő ünnepi banketten is részt vett, a törés csak később derült ki valójában. A tegnapi meccs előtt Gary Cook és Given adtak át neki egy kapusmezt a nevével ellátva, az öreg amúgy már a 87. évét tapossa, de ez nem látszik rajta. Vele és róla, illetve a drámájáról készült írás a Guardian hasábjain, akit érdekel olvassa végig, megéri.
 
 
A mérkőzés előtti elvárás a City-től a 3 pont begyűjtése volt, hiszen mégiscsak hazai pályán fogadtuk az egyik újonc csapatot. A meccs nem indult rosszul, sikerült dominálnunk a meccset, sorra próbáltuk kidolgozni a helyzeteket, igaz a legtöbbje előbb-utóbb elakadt a Birmingham-ben. Bellamy mélyebben játszott a szélen, Garrido rendre előrébb volt nála támadásoknál, de nem igazán sikerült ezt még kihasználni, míg másik oldalon Johnson próbálkozott, de rá is nagyon figyeltek. Tevez és Adebayor is jól mozgott, volt fantázia a játékukban, próbáltak a szűk területet bejátszani, de állta a sarat Birmingham. 1-2 távoli Bellamy lövésen és 1 Adebayor helyzeten kívül sok érdemleges nem történt a meccs első harmadában, azonkívül hogy már érett a City vezető gólja. El is jött a 38. perc, mikor Johnson adott egy remek labdát Adebayor-nak, aki megindult egy csellel befelé, majd Dann bizony könyökkel és kézzel is megdolgozta, lökés miatt megadható volt a 11-es, még ha elsőre nem is tűnt igazi szabálytalanságnak. Tevez állt oda és be is lőtte a büntetőt. 1-0.
 
 
 
Jött a Burnley-effektus, középkezdés után már ismét nálunk a labda, szögletet harcoltunk ki, Johnson betekerte a labdát Onuoha nagyon kitekert mozdulattal, de jól belefejelt majd Tevez nagyon vékonyan, de beleért a labdába, így neki adták a gólt, de Onuoha-é az érdem nagyrészt. 2-0 két percen belül.
 
 
Aztán egyből visszanyalt a fagyi, hisz a Birmingham talált egy gólt szó szerint, mert ezt simán ki kellett volna védekezni. McFadden szépen becsalta magát a 16-oson belülre, Touré-nak talán oda kellett volna lépnie, belül pedig Jerome teljesen üresen bólinthatott, Kompany és Garrido elnézték ezt a szitut. 2-1.
 
 
Ekkor úgy tűnt, hogy ez mégsem lesz olyan sima, de középkezdést követően ismét gólt rúgtunk. Barry félpályáról ívelte tökéletes ütemben Bellamy elé, aki lefutva védőjét az üresen érkező Adebayor elé tálalt, tiszta ziccer volt, Adebayor nem hibázott. 3-1.
 
 
Az 1. félidő így telt el, az utolsó 10 percben több izgalom volt, mint előtte 30 percig. Kis túlzással mondhatjuk azt is, hogy ez a 10 perc jobb volt, mint a meccset megelőző 3 PL meccs, ami mind 0-0-ra végződött.
 
2. félidőre annyi feladatunk maradt, hogy ne engedjük vissza a játékba Birmingham-et, és garantáltan megszerezzük a 3 pontot. A Birmingham erősen kezdett, csak úgy volt esélyük, hogy ha kitámadnak, de ez nem túl jót ötlet a jelenlegi City-s támadószekció ellen. Ezt megtapasztalta a Chelsea és a Burnley is nemrég. Volt 1-2 Birmingham helyzet, de a City pontosan tudta, hogy mit kell csinálni, amikor aztán hozzánk került a labda, akkor megpróbáltuk gyorsan előrejuttatni a labdát, így Bellamy, Tevez és Johnson előtt is adódtak lehetőségek, de nem sikerült gólra váltani őket. taylor is bemutatott 2 óriási bravúrt, egyszer Tevez közeli lövését hárította, utána Tevez szabadrúgását pöckölte ki. 74. percben jött Onuoha, építve már a City sokadik támadását, és passzolni akart, de nem tudott, így megtolta elég hosszan, majd be is futotta, ami annyira meglepte a Birmingham védőket, hogy még lőni is tudott a kapu bal sarkába. Így futott le teljesen a meccs és lett 4-1.
 
 
 
Volt még 1-2 helyzetünk ezek után is, de már mindkét csapat a lefújást várta. 88. percben Johnson szabadított fel jobbhátvéd pozícióból, de sikerült úgy eltalálnia a labdát, hogy gólpasszt adott végül is. Hiszen a labda lepattant, ráadásul elég magasra pattant vissza, amit Ade egyből észlelt, és lefordult a védőről még labda nélkül, majd ki is használta a ziccert. 5-1.
 

Erről hirtelen nem találtunk videót.:) De lejjebb ott van az összes, abban látható ez is.

Így nyertünk 5-1-re, ezzel zsinórban 3 PL meccsen rúgtunk 14 gólt, és kaptunk mindössze 2 gólt. Az ezt megelőző 30 meccsen pedig rúgtunk 55 gólt. Nem semmi.
 
A gólok még egyszer 1 videóban:
 
 
 
A mérkőzés 17 perces összefoglalóját itt lehet megtekinteni, érdemes végigvárni, hisz nem csak a gólok vannak benne, hanem a helyzetek is, illetve még 1-2 nyilatkozat is, valamint stúdióbeszélgetés is a City-ről 1-2 percben:
 
 
 
Taktika:
 
Nagyon úgy tűnik, hogy teljesen átálltunk a 4-4-2-re, egyrészt mert a támadásokból így tudunk a legjobbat kihozni, másrészt a kényszer nagy úr, nincs 4-5 bevethető középpályásunk, csak 2-3, azokból is általában 1 sérült vagy eltiltott. De működik a 4-4-2, tegnap De Jong és Barry kezdett középen, mivel Vieira-ról a meccs előtt derült ki, hogy nem bevethető. De Jong megúszta a sárgákat, Barry pedig fantasztikusan játszott. Védelem is rendben volt, Onuoha parádésan teljesítet, Garrido sem volt rossz, igaz a gólnál hibázott. Bellamy és Johnson nagyon jól használta a széleket, folyamatos nyomás alatt volt a Birmingham. Tevez és Adebayor pedig kezd összeérni, remélhetőleg ez folytatódik. Nincs is mit kiemelni, azért arra kíváncsiak vagyunk, hogy a MU, Arsenal ellen milyen lesz a középpálya, továbbra is csak 2 fős, vagy váltunk és beáldozunk 1 támadót is ezért cserébe.
Gratuláció Mancini-nek is, ez az utóbbi 3 gólzáporos győzelem az ő érdeme is.   
 
Játékosok értékelése:
 
A Birmingham-ből ugyanúgy nehéz lenne kiemelni bárkit is, mint a Burnley-ből volt 1 hete. A meccs első harmadában jobbak voltak, de utána teljes sötétség, nem nagyon van kit dicsérni a gólszerző Jerome-on kívül.
 
City:
 
Given: 7 Nem volt dolga, ez a legjobb igazából, amikor nem kell védenie. A bekapott gólról nem nagyon tehetett.
 
Garrido: 7 Ő elég nagyot hibázott Jerome fejesénél,1 emberre kellett volna belül figyelnünk, mégsem sikerült.  Amúgy jól játszott, összjátékban is jó volt a spanyol védő.
 
Kompany: 7.5 Hozta a szokásos magabiztos játékát, sok labdát kifejelt.
 
Touré: 7.5 Kezdeti bizonytalanságokat követően ő is jól teljesített, igaz nem nagyon tudott a Birmingham veszélyes lenni a meccs nagy részében.
 
Onouha: 9 Abszolút remek játék, a támadásokból is kivette a részét, védelmi feladatait is ellátta, gólt szerzett, nem is akármilyet. Majdnem 2 gólt is, de így is gól + gólpassz a mérlege.
 
Bellamy: 8 Végig aktívan játszott, tőle már megszokottá válik a félelmet nem ismerő, gyors támadójáték, remek csapatember, nagy értéke a klubnak.
 
De Jong: 7.5 a Cél az volt, hogy ne kapjon sárgát és ezt elérte, néhol túlságosan is bizonytalan volt, vagy inkább kevésbé bátor, de ez érthető ilyen szituban. Elvileg mostantól már nem 10, hanem 15 sárga kell a 2 meccses eltiltáshoz, így erre a szezon ezt megúszta a holland védekező kp.
 
Barry: 8 Remek teljesítményt hozott, végre irányította a középpályát, talán azt is ráfoghatjuk, hogy mélyről, de mozgatta a csapatot, jó megoldásokat választott. Ilyen a jó Gareth Barry.
 
Johnson: 8 nála is már az a szokásos, hogy nagyon elégedettek vagyunk vele, most sincs ez másképp. Élmény nézni, emellett jól passzol, jól lő, jól cselez, jók a szögletei, megjátszható. Így tovább AJ.
 
Tevez: 9 Ha nagyon összejött volna neki minden tegnap, ismét meg lett volna a tripla, de így sem siránkozhatunk, nagyon nagy játékos. Összjátékban bemutatott pár igazán klasszis dolgot, kezdenek összeérni Adebayor-ral, volt 1 remek szabadrúgása is, és valahogy mindig jó helyen van.
 
Adebayor: 9.5 Egyik legjobb meccse volt ez a City színeiben, nem tudtak vele mit kezdeni a Birmingham védők. Helyzetbe hozta a tárakat, ő maga lőtt 2 gólt, 11-est is kiharcolt, mezőnyben is dolgozott, szintén élmény nézni, amikor formában van.    
 
Cserék: SWP kapta a legtöbb időt, bő 10 percet, de ezalatt már nem volt komoly feladata, hiszen 4-1-nél állt be. Cunningham és RSC pedig csak perceket kaptak. Cunningham viszont most debütált a PL-ben, hiszen eddig mindössze 1-szer kapott lehetőséget, de az a Liga-kupában volt.
 
A meccs embere akár lehetne Tevez is, akár Onuoha is, de mi mégis Emmanuel Adebayor-t választottuk, aki végig remek volt a meccsen, szerzett 2 gólt, kiharcolta a büntetőt, amellyel meg tudtuk törni a 0-0-s meccset, mindkét gólját nagyon szép akció előzte meg. Második gólját nem is akció, hanem egy remek helyzetfelismerés adta. A Burnley ellen 2 és tegnap is 2 gólt szerzett, összesen már 13 gólos a PL-ben.
 
Minden jól alakult, igaz több meccset majd csak a héten fognak lejátszani a hétvégi fordulóból. A MU nem tudott nyerni a Blackburn ellen, így szinte biztosra mondható, hogy ha városi derbit nem nyerik meg, akkor egyetlen idei trófeájuk a Liga-kupa lesz. Ami ennél is fontosabb, hogy a Liverpool nem tudott győzni a Fulham ellen, így óriási előnybe kerültünk velük szemben. A Villa és a Spurs szerdán fogja játszani az aktuális mérkőzését.
 

PL tabella

Góllövőlista

Következő mérkőzésünk szombaton lesz, 13.45-kor a Man United-et fogadjuk hazai pályán. Talán a szezon legnagyobb meccse lesz.
 
Come on Citizens!
Ireland7, crazy_horse
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr291915577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.04.12. 20:57:55

no sikerült befejezni az összefoglalót még ma:)
túl sok gólt lövünk mostanában, így sok időbe telik ezeket felkutatni beilleszteni, megformázni stb.:D

mostantól nyerjük 1-0-ra a meccseinket:)

közben itt van a hivatalos oldal jó minőségű összefoglalója is:

mcfc.co.uk/Video/Match-highlights/Birmingham-extended-highlights

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.04.12. 21:04:52

illetve az összefoglalóba külön nem írtuk bele, mert nemsokára(1-2 hét), egy nagyobb posztot próbálunk összehozni utánpótlás témában, de tegnap a cserepadot 6 "saját" játékos alkotta, név szerint:
SWP, Cunningham, Boyata, Ibrahim, Kay, Nielsen

van aki itteni nevelés, van akit 15-16 éves korában vettünk mástól, de lényegében saját nevelésnek tekinthető, vagy akadémiai játékosnak
ráadásul Onuoha még a kezdőben is ott volt, ezenkívül sérültek, de szintén saját nevelt Ireland, Richards és Michael Johnson is ugye...

fantasztikus erő van az utánpótlásunkban, és mennyivel olcsóbb akár csak ha kiegészítő embereket tudunk belőlük csinálni, mint 20-30 millióért vásárolni valakit, aki vagy beválik vagy nem...
remélem az arabok ezt nemcsak észreveszik, hanem tovább működtetik...

black:roll 2010.04.12. 22:23:56

zseniális meccs volt, sikerült most is kialakítani azt a helyzetet, ami előállt a Burnley ellen is, hogy megyünk 2-3 góllal, biztos a győzelem, ezáltal a meccs nagyon "kinyílik" bármikor vezethetünk kontrát, szétszakad a pálya, 3-an megyünk 3 ember ellen, azért ilyen szituknak a felét ahogy láttam elrontjuk valamiért:)
de így is sok gólt lőttünk az utolsó meccseken, tehát belefér...

Tevez és Johnson félelmetesek, Ade is, én mégis az előbbi kettő emelném ki, Ade-t csak akkor, ha a köv. 4-5 meccsen is így teljesít, mert Tevez+Johnson kb. január óta tolja "extázisban"...

megnézve most is a gólokat Johnson adta meg a szögletet, amiből Onuoha fejelt
Johnson adott gólpasszt Ade 2. gólja előtt, és Johnson adta a labdát Ade-nak még a 11-es előtt
3 gólunkban is óriási szerepet játszott így
Capello-nak akár csak csereként is, de vinnie kéne a VB-re, ilyen formában a VB-n is segítene a válogatottnak, ebben biztos vagyok, csak nehogy megsérüljön...
Tevez-t sem lehet eléggé dicsérni, ez az ő szezonja a City-nél, player of the year simán...

most jön a szezon 5 legnehezebb meccse, ami mindenről dönt, még én sem mondanám, hogy zsebben a 4. hely, de ha így folytatjuk, akkor sikerülni fog
nagy nyomás van rajtunk is, de a Spurs-ön Pool-on még nagyobb, hisz hátrányban vannak

a Trautmann-os sztoriért/cikkért meg külön köszi

Go City!

black:roll 2010.04.12. 22:25:37

@Ireland7: z utánpótlásunk tényleg zseniális, ugye hogy ezek a játékosok kijöttek, ők már 6-7 éve is itt voltak, tehát a 90-es évek végén vagy 2000-es évek elején folyt nagyon munka, a most 15-17 évesekről meg majd 3-4 év múlva fogunk sokat hallani, ebben sztem felvesszük a versenyt a top csapatokkal Angliában...
főleg ha megnézzük a Pool-t, ahol alig van a felnőttkeret közelében saját nevelésű, a két öregen kívül (Gerrard, Carragher)

Kranczy 2010.04.13. 08:20:28

Team of the Week (4-4-2):

GK: Mark Schwarzer (Fulham) - 8

RB: Nedum Onuoha (Manchester City) - 8.5

CB: Brede Hangeland (Fulham) - 7.5

CB: Phil Jones (Blackburn) - 8

LB: Gael Givet (Blackburn) - 7.5

RM: Adam Johnson (Manchester City) - 8

CM: Graham Alexander (Burnley) - 7.5

CM: Mark Noble (West Ham) - 7.5

LM: Craig Bellamy (Manchester City) - 7.5

FW: Carlos Tevez (Manchester City) - 8.5 - PLAYER OF THE WEEK

FW: Emmanuel Adebayor (Manchester City) - 8

Igaz csonka hét volt, de azért így sem semmi eredmény a sok City játékos a hét csapatában.
uk.eurosport.yahoo.com/12042010/58/premier-league-team-week-tasty-tevez.html

@Ireland7 & Crazy: az összefoglaló megint nagyon zsír, ismét kitettetek magatokért. Köszönjük!

double 2010.04.13. 14:55:25

zseniális, fantasztikus, csodás, mostanában ilyen jelzőket tudunk csak használni:)

lehet, hogy ősszel ugyanezen a meccsen bekaptunk volna egy gólt és csak nagy nehezen egyenlítettünk volna és lett volna X a meccs, most viszont nagyon megnyomtuk, már az elejét is, igaz csak a közepén jöttek a gólok
pár meccse még probléma volt, hogy a meccseket nagyon gyengén kezdjük, 1. félidőket átaludtuk, de az utóbbi 2-3 meccsen már ezen is javítottunk, helyzetek dolgozunk ki, jó sokat, és be is rugdossuk őket

talán ilyen sok gólos meccsünk már nem is lesz lesz, elnézve az ellenfeleket, de nagyon kell koncentrálni, mert most dől el az egész

a 62 pontunkkal óriási előnyben vagyunk, de ez 2 forduló alatt változhat rosszra is sajnos, nem szabad a 4. helyre engedni a Spurs-t és főleg a Pool-t nem, akiknek csak 4 meccsük van hátra(igaz abból 3 kiesőjelöltek ellen: Hull, Burnley, West Ham)

Tevez, Ade, Johnson, Bellamy valami extrém módon játszanak mostanában
@black:roll: Johnson már a Burnley ellen is benne volt kb. 4-5 gólunkban vagy aktívan vagy passzívan, pl. 3 szögletet ő adta amiből gólok születtek, illetve Tevez gólja előtt, mikor Adebayor rálőtte, ő adta Ade-nak a labdát, illetve ő szerzett labdát középen mikor Tevez-nek tette, ő meg Bellamy-nak a gólpasszt
szóval 5 gólban benne volt, meg vasárnap is 3-ban:D

nagyon nagy a srác, ezt mondjuk épp SWP szívja meg, érdekes lesz, hogy Capello SWP-t választja vagy Johnson-t, mert jobbszélsőnek azért még ott van Walcott, Young, akár még Lennon is felépül...
Johnson nagy előnye, hogy bal oldalon is tudja ezt játszani, én vinném a VB-re, bár ha nem viszik, akkor meg nem sérül meg, a City-nek az is jó igazából, bár a játékosnak nyilván a Vb a célja:)

@Ireland7: egyetlen aggasztó dolog az utánpótlással, hogy a kezdőben valszeg jövőre 1 sem lesz belőlük, és félő hogy eladjuk őket áron alul majd, máshol meg alapemberek lesznek és megszolgálják a pénzüket
viszont a játékosok bősége ezen a téren óriási, hátha ki tudunk nevelni 1-2 tényleg nagy sztárt, mint a Barca Messi-t:D, aki semmibe nem került nekik szinte, szemben mondjuk egy Ibrahimovics-csal..
és talán épp a két legjobbal vannak átigazolási hírek(Ireland és Richards) sajnos

one citizen 2010.04.13. 15:32:45

tényleg köszönjük az összefoglalót, tök jó végigolvasni még egyszer a meccs után, mert én amúgy tök sok mindent el is felejtek már meccs után 2 órával:D

én voltam az, aki Hughes-t nem küldte volna el, de úgy tűnik, hogy Mancini munkája is beérett, most kapott egy a csapat egy olyan ritmust, amivel magasra lehet szárnyalni idén, konkrétan a 4. helyig, ami még sztem is messze van, de tény, hogy mi vagyunk hozzá legközelebb, az 5 meccs az 5 meccs és ha nem nyerünk meg 2-3-at belőlük, akkor nagy baj van...

élmény volt nézni a csapatot, jól jön az is, hogy most nincs sorozatterhelés, minden meccs között van 1 hét pihenő, ez így lesz a MU és Arsenal meccs előtt is, de majd az utolsó héten lesz 3 meccs, szóval kemény lesz
szóval kipihentek a játékosok, mondjuk nem tudom megint hogy jött össze ennyi sérült, remélem gyors ütemben épülnek fel, mert kelleni fognak

számomra is Johnson most a legjobb, 22 évesen teljesen felnőtt a feladathoz, első éve, sőt első pár hónapja ez a PL-ben igazából, és teljesen felveszi a ritmust Tevez-zel, Adebayor-ral, Bellamy-val akik a PL sztárjai voltak eddig is...
a foghíjas védelem is jó volt, középen is jók voltunk, ha még 2-3 meccsig kitart a formán, nem is 5-6-ot rúgva, de nyeregetve a meccseket, akkor ez a szezonunk legszebb része, az már biztos

és ha az Fa-kupát kivertük volna a Chelsea-t, na meg előtte a Stoke-ot, utána meg a villa-t, akkor most a Portsmouth lenne az ellenfelünk:D

én sem voltam optimista a 4. hellyel kapcsolatban nagyon sokáig, most viszont reálisan azt kell mondjam, hogy meg tudjuk csinálni, de ehhez nagyon kell, hogy a többek is bukjanak pontokat, ahogy a Pool úgy holnap a Spurs is és a Villa is

Kranczy 2010.04.13. 15:40:09

Hírek:
- Adebayor bedobta a törülközőt
www.fourfourtwo.hu/regio-hirek/5502

- Ferdinand szerint Tévez spórolt az edzéseken
www.fourfourtwo.hu/regio-hirek/5511

- Tevez: Ha szabadabban játszahatok, több gólt lövök
www.fourfourtwo.hu/regio-hirek/5523

- Tévez a City edzései miatt morgolódik
www.fourfourtwo.hu/regio-hirek/5545

- Van Persie a Tottenham ellen térhet vissza
www.fourfourtwo.hu/regio-hirek/5521

Torres999 2010.04.13. 17:41:07

Hát grat, sztem meg teljesen vége van ennek, a Pool elkúrta a 4. helyet. Benfica-t elpicsáztuk csütörtökön, most viszont a Fulham-et otthon nem tudtuk verni, pedig volt csomó ziccerünk, előtte héten meg a Birmingham ellen 1-0-ról nem tudtunk nyerni(bezzeg a City ellen benyaltak vagy 5-öt a kis szemetek:D), így tulajdonképpen ez az elveszített 4 pont megpecsételte a sorsunkat. ebből EL helyezés lesz maximum.

Többi meccsünket valszeg megnyerjük a Chelsea kivételével, de akkor is olyan 65 pontunk lesz maximum, a City-nek meg most van 62. Kizárt hogy ti ne legyetek a Pool előtt, hát még a többiek is odaérhetnek.
Ilyen kicseszett szar szezont el sem tudtam képzelni, jobb lesz ha jön egy új befektető, amiről hírek szólnak, Benítez meg megy a Madrid-ba akár.

Torres-nek meg a térdével van valami, ami kiújult neki, lehet hogy komoly, de talán nem, ha szerencsénk van, de miért lenne szerencsénk.
Kurva nagy tisztogatás kell a nyáron, különben jövőre már csak az 5-8. helyre lesz eleve esélyünk, ráadásul a BL pénzektől is elesünk.

YNWA!

Vladi Weiss 2010.04.13. 18:50:11

Remekül toltuk, most lendületben van a csapat, csak ez tartson is ki még pár meccsig mindenképpen. Nagyon kevésen fog múlni, hogy a végén 4.ek leszünk vagy sem, ez biztosan meghatározza majd a szezont, mert végül is küzdöttünk annyit, hogy megérdemeljük az a BL helyet, ami még nem is BL főtábla ugye, hisz a 4. hely selejtezéssel jár, és Tevez pl. nagyon megérdemli a BL-t, de sokan mások is. (Pl. Given még sosem játszott BL-ben ugye, Barry se stb.)

Sztem szimbolikus lesz a Mu elleni meccs, ha nyerünk akkor megcsináljuk a 4. helyet(míg a MU biztosan nem lesz bajnok sztem se), ha X lesz akkor folytatódik az idegörlő harc:), ha kikapunk akkor pedig valaki más csinálja meg sztem.

Hajrá City!

Kranczy 2010.04.14. 15:33:33

Egyre jobban csípem az olasz mestert!!!! :D

- Mancini Rooney-t akarja!
www.fourfourtwo.hu/regio-hirek/5617

Richards 2010.04.14. 17:49:43

6 rúgott gól után 5 rúgott gól, és mind a kettőn lehetett volna ez 2-3-mal több is ugye, hát ezek most szép hetek voltak(és még ide vehetjük a chelsea elleni 2-4-et is), ez tény, de meg is érdemeltük, mert milyen volt már ősszel a 8 döntetlen,
az megtépázta a City drukkerek idegeit alighanem...

mindezt úgy, hogy Bridge&Lescott&Richards sérültek, ami talán a legerősebb felállású védelmünk 3 tagja...
és ez tetszett, hogy tudtuk, hogy a támadójátékunkkal kerülhetünk csak fölénybe, mert ha visszavesszük a tempót, akkor a védelmünk simán bekaphat 1-2 gólt
sztem mostanra vált világossá Mancini-nek is, hogy ezzel a csapattal csak támadni lehet:D, és ha még 1 tavalyi Ireland is benne tudna ezekben lenni basszus...

MU ellen 3 esélyes lesz a meccs, piszkosul készülni fogok, rooney-t is rendbehozzák, az ő szezonuk is múlik azon a meccsen, sőt talán jobban múlik, hiszen ha ők kikapnak akkor nem lesznek bajnokok, ha mi kikapunk még akár lehetünk 4.-ek...
durva mert eddig én sem hittem, hogybe fog jönni a 4. hely nekünk, most viszont, ahogy Redknapp nyilatkozta, "pole pozícióban" vagyunk:D

ma este hajrá Arsenal:D

Come on City!

man city 2010.04.14. 20:33:30

This is our City!

mit nem adnék azért, ha a MU-t is legyalulnánk 3-4 góllal, na persze 1-0 is megfelel, ahogy Mancio nyilatkozta...
ma este tényleg kéne az Arsenal sikere, bármennyire rühellem őket, de ha csak X-elnek az is jó már...

itt meg egy érdekes statisztikai cikk, amiből kiderül az is, hogy hiába nyivákolunk a szögletek miatt:D, nekünk van a legjobb goal/corner arányunk, konkrétan 15 gólt szereztünk a 207 szögletünkből:D
Manure pl. csak 4 gólt szerzett szögletből

www.skysports.com/opinion/story/0,25212,12038_6091627,00.html

double 2010.04.14. 22:25:39

Spurs sajnos nagyon fontos meccset nyer, bezzeg a Pompey megbaszta őket, Arsenal meg nem, ez a nem semmi...
talán az Everton-ban bízhatunk, hogy pontokat rabol a Villa-tól

man city 2010.04.14. 22:39:54

@double: 2-2 lett a Villa, bár 1 öngóllal jöttek vissza utolsó percben, ilyet nekünk is adhatna a sors néha...
süti beállítások módosítása