Derby of Manchester - Taktika

2010.04.17. 03:00

Rettentően értünk a focihoz, ezt be is szoktuk bizonyítani, mikor az előzetesek taktikai részét megírjuk, most ezt a derbire való tekintettel kivesszük az előzetesből, és az aktuális csapathírekkel kiegészülve megpróbáljuk felállítani a legjobb kezdőnket a MU ellen. Meglepetés nem lesz benne, de szemügyre vesszük az idei 3 városi derbin tapasztalt kezdőket, hátha abból is le tudunk szűrni értékes információkat.

Mindez a tovább után, délelőtt pedig majd egy rövidebb előzetes a találkozóról, ahol kénytelenek leszünk kidrukkolni a City győzelmet.
 
Az idei szezonban lejátszott 3 derbit az előző posztban mindenki megtekintheti videón, legalábbis az összefoglalóját a hivatalos Man City oldalon.
 
Először is csak az összeállításokat nézzük meg, elsőként az őszi sokat emlegetett 4-3-as meccsről, amikor még a csapat nagyon ”új” volt, Hughes a kispadon, viszont remek szériával kezdte a csapat a bajnokságot. (Ezt megelőző meccsen 4-2-re vertük az Arsenal-t.)
 
1.)

City:
Given, Richards, Toure, Lescott, Bridge, de Jong (Petrov 80’), Barry, Ireland, Wright-Phillips, Tevez, Bellamy.

United:
Foster, O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra, Park (Valencia 62’), Fletcher, Anderson (Carrick 90’ + 2’), Giggs, Rooney, Berbatov (Owen 78’).
 
Ugye itt a MU volt hazai pályán, nyertek is 4-3-ra, az jól látszik, hogy a City (Hughes) a 4-3-3 mellett tette le a voksát, míg a MU 4-4-2-vel próbált játszani, még úgy is, hogy van der Sar sérült volt, tehát kapusposzton elég nagy bizonytalansággal kellett számolniuk. Ez azért fontos, mert a mai meccs nagy kérdése a kezdő szempontjából az, hogy 4-4-2-t (támadásoknál 4-2-4) vagy 4-3-3-at esetleg 4-5-1-et játszunk majd. Adebayor eltiltott volt ezen a meccsen, tehát kényszerből játszottunk 1 csatárral, ők pedig két szélsővel tolták, emlékezhetünk Giggs remek játékára, amit Richards nem nagyon tudott lekövetni. A csapat a Hughes-féle védekezést követte akkor még, ami teljes zűrzavarként írható le, Touré és Lescott közötti összhangról még szó sem volt, de nem felejtjük el hamar a sok bekapott gólt a komolytalan emberfogások és nem kifejelt labdák miatt. A United végig fölényben játszott, rengeteg teret engedtünk nekik sajnos, csomó helyzetet dolgoztak ki, igaz 3-szor egyenlítettünk ki, de akár több gólos vereség is lehetett volna ez, ha Given nem véd pár helyzetet óriási bravúrral. Taktikailag viszont elvesztettük ezt meccset, annak ellenére is, hogy 3 középpályásunk volt fenn, nekik pedig csak kettő. De középen nem támadtak, ellenben széleken életveszélyesek voltak. Az már más kérdés, hogy az X így is meg lett volna, csak valamiért jó oka volt a bírónak többet hosszabbítania.
 
Következzen a MU elleni Liga-kupa elődöntő 1. meccse.
 
2.)

City:
Given, Richards, Boyata (Onuoha 69’), Kompany, Garrido, Wright-Phillips (Sylvinho 84’), Barry, DeJong, Zabaleta, Bellamy, Tevez (Benjani 79’)
 
United:
Van der Sar, Evra, Brown, Anderson (Owen 72), Rooney, Giggs, Carrick,R.Da Silva (Diouf 90), Evans, Fletcher, Valencia (Scholes 87)
 
Nagyon izgalmas meccsen nyertünk 2-1-re, a City éppen egy edzőváltáson volt túl, MU pedig kezdett félelmetes formába lendülni, a City még csak kezdett hozzászokni Mancini-hoz, de elég sok sérült is volt. Pontosabban hiányzók, hiszen Ade és Touré ANK-n voltak, Lescott és Bridge sérüléssel küszködtek, ezért is játszott Boyata és Garrido. Látszik, hogy bár hazai pályán voltunk, ismét 4-3-3-mal álltunk fel, de volt ez 4-5-1 is néha, hisz a szélsőknek nagyon komoly mezőnymunkájuk is adódott, sőt 4-6-0 is, mert Tevez sem ácsorgott elől labda nélkül sokat. A MU is 4-3-3-at játszott, széleken Giggs és Valencia próbálkozott, elől pedig Rooney, mögöttük 3 stabil középpályás. A meccs kiegyenlítettebb volt, de még így is MU fölényről beszélhetünk, Given szerepe itt is meghatározó volt, mert óriási védéseket mutatott be. Két Tevez góllal nyertünk végül, bár a United szerezte meg a vezetést. Ilyen akár ma is előfordulhat, hogy hátrányba kerülünk, de már csak a fenti meccs is bizonyítja, hogy meg lehet fordítani.
 
Végül a visszavágó, ahol sajnos 3-1-re kikaptunk.
 
3.)
 
City:
Given, Richards, Boyata, Kompany, Garrido (Ireland 65’), Wright-Phillips (Adebayor 74’), De Jong, Barry, Zabaleta, Tevez, Bellamy

United:
van der Sar, Rafael (Brown 74’), Ferdinand, Evans, Evra, Carrick, Nani (Valencia 90’), Scholes, Fletcher, Rooney, Giggs
 
Itt bizony ismét jól látható módon mindkét csapat a 4-3-3-ra szavazott (utolsó 2 meccsnél már Mancini!), de Touré, Lescott, Bridge továbbra is hiányzók voltak, tehát foghíjas védelemmel kellett kiállnunk. Lehet, hogy éppen emiatt volt ez 4-3-3, bár Ade épphogy visszatért a togói támadás után, nem biztos, hogy jó ötlet lett volna egyből a kezdőbe pakolni. Meglepő vagy nem, ez volt a legkiegyenlítettebb meccs az összes közül, akár helyzetek számában, akár labdabirtoklásban.  Taktikailag itt vettük fel velük leginkább a versenyt, sőt 1. félidő bizonyos részeiben mi diktáltunk, több lehetőséget kidolgozva, végül 0-0 maradt az állás. Megfigyelhető itt is a Zabaleta-NDJ-Barry középpálya, ami a támadásokkal nyilván nem sokat törődött. Érdekes az is, hogy SWP mindhárom meccsen kezdett, de egyiken sem alkotott maradandót. Alighanem ez Johnson érkezésével változik majd (a jövőben). Scholes szerzett vezetést, Carrick emelte az előnyt, mindkét gól nagy védelmi hibából született, ami nem csoda, hisz Garrido, Kompany és Boyata vajmi keveset játszottak ezelőtt együtt. viszont itt is volt kb. jó 20-25 percünk összességében a 2. félidőben, mikor mi játszottunk és a Mu alkalmazkodott, Tevez ki is egyenlített (összesítésben), nem sokkal rá Adebayor majdnem befejelte a továbbjutást. Ekkor viszont nagyon nyílttá vált a meccs, a MU is rohamozott, nem akartak hosszabbítást, majd a 92. és 93. percben két fejesük is volt, előbbit Given hárította, utóbbit Rooney meg befejelte sajnos.
 
Ennyit a meccsekről, lényeg a kezdők szemléltetése volt. Mindháromszor a 4-3-3-at vettük elő, de csak 1-szer volt igazán kifizetődő taktikailag a meccs képe alapján. Cserébe viszont nem volt elég jó a védkezés, a MU akadályozása, hisz vagy meg lettünk szórva, vagy csak Given teljesítménye miatt nem. A 3 belső középpályás csak akkor ér valamit, ha a támadásaik középre összpontosultak volna a MU-nak, ehelyett szélen támadtak és volt egy Rooney-juk, aki világklasszisként sokszor foghatatlan. Legalábbis sokaknak nem sikerült, ezt mutatja a 30 gól fölötti szezonja.
 
Mi változott azóta?
 
Hát 1-2 dolog mindenképp. Érkezett Vieira először is, illetve Johnson is, aki a lassú ismerkedés, beilleszkedés helyett olyan rajtot vett, hogy el sem hisszük, és már Capello-nak is nagy fejtörést okoz a válogatott kapcsán. Lassan kihagyhatatlan a csapatból. Vieira azért fontos, mert a támadásokban sokkal használhatóbb, mint Zabaleta vagy De Jong. Pl. amióta itt van a veterán francia van már 2 gólpassza és 1 gólja. De Jong-nak talán egy gólpassza sincs, gólja biztos nincs. (Ideértve a tavalyi szezont is!)  Ez annyiban fontos, hogy egy Vieira-De Jong-Barry vagy Vieira-Zabaleta-Barry középpálya lehet sokkal jobb is, mint a fentiek.
 
Ezenkívül visszatért Adebayor is (újabb eltiltás után), ráadásul formába lendült mondhatni utolsó 2-3 meccsen. Ahogy Johnson is pazarul tolja, ezek épp a 4-4-2 mellett szól érvek, hiszen Tevez-t és Bellamy-t amúgy sem lehetne kihagyni, mindketten mindhárom MU elleni meccsen kezdők voltak és jól is szerepeltek.
 
Tehát?
 
A jelek többsége bizony arra mutat, hogy a 4-4-2-t kellene választanunk, ami 1-1 támadásnál 4-2-4 is lehet, látva az elmúlt 2 meccset pl. Nem is lenne semmi probléma ezzel, ha a MU is 4-4-2-t játszana, de 3-ból 2-szer eddig 4-3-3-at játszottak, 3 belső középpályással. Mire elég ez ellen a mi két középpályásunk? Talán levédekezni sikerülhet őket, de a támadásokhoz semmit nem fogunk hozzájárulni, a létszámfölényük miatt bármikor bajban lehetünk, és a szélső védekezésben nehezen tud így majd kisegíteni akár Barry, akár NDJ/Vieira. Pedig ott aztán nagyon veszélyesek tudnak lenni, Nani-val/Giggs-sel és Valencia-val. Középen lehetne megoldás, ha Tevez visszazárna sokkal többet, de ezzel meg elől hiányozna leginkább, mostani formájában vétek lenne kivenni a támadásokból.  A választás nem egyértelmű, de hát valami mentén mégis dönteni kell. Na persze nem nekünk, hanem Mancini-nek.:)

4-3-3-at így tudnánk elképzelni, amihez Adebayor-t áldoznánk be:
                        Given
Onuoha-Touré-Kompany-Garrido (Bridge)
                       Zabaleta (De Jong)
                      Barry-Vieira
Johnson                                      Bellamy
                        Tevez   
 
4-4-2-t pedig úgy, mint az elmúlt meccseinken:
 
                         Given
Onuoha-Touré-Kompany-Garrido (Bridge)
  Johnson-De Jong-Barry-Bellamy
                  Tevez-Adebayor
 
Nyilván Ade kicsit előrébb helyezkedik, Tevez néha hátramegy, ahogy szokott, a szélsők pedig kisegítenek a védekezésben is, gyakran hátrajönnek, de sebességüket kihasználva a támadásokban is alapvető funkciókat töltenek be.
 
A 4-4-2 mellett szól az is, hogy az elmúlt 3-4 meccsen kivétel nélkül ezt játszottuk, és az eredményeket látva ez be is jött, igaz nem topkategóriás csapatok ellen. A 4-3-3-ml utoljára leginkább a Chelsea elleni siker jut eszünkbe, ott viszont eleve kontrafutballt játszottunk, hibátlan helyzetkihasználással, szerencsénk is volt, ráadásul idegenben játszottunk. Most minden más lesz nagyjából, mert ott esélytelennek voltunk elkönyvelve, ma viszont simán nyerhetünk is.
 
A MU vélhetően Rooney-t játszatni fogja, és ha ott van mellette Nani és Valencia nem feltétlenül van szükség még 1 csatárra, hisz a két szélső be tud törni ugyanúgy, ahogy Bellamy is. Legrosszabbul akkor járnánk, ha mi a 4-3-3-at vállalnánk be, ők pedig a 4-4-2-t, így szélen valószínűleg megvernének minket, nem csak a szélsőikkel, hanem a szélsőhátvédjeikkel is. (Pl. Evra) Míg a nem túl mobilis De Jong és Vieira középről lesné a pálya szélét, ahogy ez történt Barry-vel és De Jong-gal az őszi meccsen.

Persze az olyan általánosságok döntenek majd, hogy összehoz-e amatőr hibát a védelmünk vagy nem. Ki fogjuk-e fejelni a pontrúgásaikat, vagy nem. Egyedül hagyjuk-e a veszélyes embereiket, vagy nem. Kihasználjuk-e a helyzeteinket, vagy nem. Visszaállunk-e vezetés után, vagy nem. Összetörünk-e, ha ők kerülnek előnybe, vagy nem.  
 
Igen vagy nem.  
 
Mi most azt mondjuk, hogy 4-4-2 igen, 4-3-3 nem!
 
Kapus: Given
Védők: Touré-Kompany helye fix, Onuoha vagy Zabaleta jobbszélen(nehéz a döntés), másik oldalon Bridge, ha elég fitt a meccshez.
Belső kp.: Barry és De Jong, csereként Ireland vagy Vieira mindenképp jöjjön be, ha erdményt kell védeni azért, ha ellenkezőleg, akkor meg azért.
Szélsők: SWP-nek most nincs helye a kezdőben, Bellamy és Johnson viszik a prímet.
Csatárok: Tevez&Adebayor - ez nem is kérdéses.
 
Csapathírek a végére:
 
A City-ből biztosan hiányozni fog Lescott, Petrov és M. Johnson. Jobb hír az, hogy kisebb-nagyobb sérüléseikből felépültek ők: Bridge, Ireland, Vieira. Ezt már írtuk külön posztban is persze, de jó tudni. Eltiltott nincs, tehát Zabaleta-ra is számíthatunk, De Jong feje fölött már nincs ott a veszély a sárgalapok ügyében, hiszen most már 15 sárgát kell kapnia, vagyis még 6-ot, hogy eltiltsák 2 meccsre. Bridge talán kezdő lesz, talán Zabaleta is, de Ireland és Vieira várhatóan a padon kezdenek.
 
A MU-ban sincs eltiltott játékos, 3 hosszútávon sérült játékosuk: Anderson, Brown és Owen. Rooney nem teljesen egészséges, de alighanem (110%) vállalja a játékot. O’Shea hosszú sérüléséből pár hete tért vissza, de ő is játékra kész, és van némi esély arra is, hogy Hargreaves is leülhet a kispadra extrém hosszú (mindkét térde műtve volt többször) sérülése után. Ferdinand és Giggs sincs 100%-os állapotban, azért a padon minimum ott lesznek, akár a kezdőben is.
 
Minden adott egy parázs hangulatú, emlékezetes, debil, paranormális, hihetetlen városi derbihez. És akkor a meccs tétjéről nem is beszéltünk még, majd az előzetesben a meccs előtt pár órával.
 
(szombat, 13.45-kor ES2!!!)
 
COME ON CITIZENS!
 
Ireland7, crazy_horse

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr141928463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

man city 2010.04.17. 04:39:14

T-Á-M-A-D-N-I K-E-L-L

Mancio eltaktikázhatja a meccset, el is baszhatjuk persze, ha összebohóckodunk nekik 2 gólt, de ha támadófocit játszunk, akkor nem lesz gond

úgysem tudjuk 90 percig levenni őket a pályáról, sőt senkit nem tudunk így levenni, de a Hughes-érához képest most már a többség tudja, hogy mi a dolga, Tevez pedig mindent tud, ráadásul ismeri a scumshit bandát kívülről-belülről

menjen a 442, egy erős kezdéssel simán megszerezhetjük a vezetést is bőven, lehet azt is alakítgatni, Bellamy is bejöhet középre, nincs megtiltva neki, Barry is kihúzódhat balra, Tevez is hátraléphet, Johnson is figyelhet középen
ha semmi sem jó, akkor meg bejön a padról majd Zab vagy Vieira

nem kell beszarni tőlük, ahogy a Bayern sem szart be 3-0-ról, Chelsea sem 2 hete, vagy most a Blackburn
rossz esetben is X lesz sztem, de a Spurs sem nyerhet ma, legalábbis kurvára remélem

ha nem lennénk harcban a BL-ért, ezt a meccset akkor is e kéne söpörni

fuck huMANUre

come on city!!!!!!

(tényleg jó a cikk amúgy, nice work)

black:roll 2010.04.17. 07:43:02

ugyanezen agyaltam én is, hogy mi lesz az utóbbi időben jól működő 4-4-2-es felállással, ami azért nem biztos, hogy hasonlóan eredményes egy erős csapat ellen

ezért félek is kicsit a meccstől, elcsúszhatunk mi is sajna, de remélem nem fogunk
meg aztán ott van van der Sar is, gecijó kapus sajna, még ha a védelem előtte szarakodna is, ő még kicseszhet velünk, ezért remélem, hogy Ade Johnson beadásait fogja lesni és befejel 1-2 gólt, vagy szögletekből leszünk veszélyesek, távoli lövésben nem is reménykedem, azt kiszedi a holland...

ők is tudják, hogy ez az utolsó esélyük, meg fogják ragadni, kérdés, hogy mit ér majd ez:)

én azért lehet Vieira-val kezdenék Barry mellett, muszáj középen labdabiztosnak lenni, vagy pl. a fejpárbajokban labdákat szerezni, hisz nem mind1, hogy ezekből mi vagy ők indíthatnak támadásokat

jó volt azért "visszalátni" az elmúlt 3 derbit, 2-t nyer a MU(azt is tényleg csak a hosszabbításokban), 1-et mi, most rajtunk a sor:D

black:roll 2010.04.17. 07:51:52

ja és már csak 6 óra a kezdésig

Mancini alszik még vajon?
vagy aludni sem bírt egész este?:)
Ferguson gondolom a bealudt a piától, neki az segít:)

ja még annyit, hogy Onuoha helyett azért lehet Zabaleta-nak adnék lehetőséget, védekezésben sztem jobb, mint Nedum, támadásban nem, de hát Giggs-et vagy Nani-t lehet jobb, ha ő figyeli

mondjuk ő tipikusa veszélyforrás, abból a szempontból, hogy esetleg összeszed 2 buta sárgát

Vladi Weiss 2010.04.17. 09:18:27

Ez minden, csak nem könnyű döntés sztem.:)
Egyrészt el is dőlhet már a taktikaválasztáson a meccs, nyilván a forma is számít, aztán 1-1- jó/rossz széria mindig megszakad valahol, tehát ez kiszámíthatatlan.

Ahogy közeledik a meccs én lehet mégis a 4-3-3-at választanám(bár tényleg nem jött be ezek szerint ez eddig), vagy valami mást, pl. 1-2-szer volt, hogy ilyen rombusz szerű alakzatban toltuk, 2 csatárral, hátul mondjuk lenne De Jong
,előtte Barry és Vieira, előttük pedig Johnson középen, tudna osztogatni labdákat Tevez-nek és Ade-nak.
Persze így Bellamy csak csere lenne, de ő legalább olyan csere, hogy biztosan hozzá tud tenni a csapat játékához.

Szóval én megpróbálnék akár 1- ilyen hibridtaktikát, a 4-4-2 és 4-3-3 között, 4-1-2-1-2 típusban.:D

Nyilván minden játékosnak Mancini részletesen elmagyarázza majd, hogy mi a feladata, tehát 1 poszt önmagában nem elég, ahhoz komoly feladatok is tartoznak, főleg ilyen kiélezett nagy meccseken.

Bízzunk abban, hogy amit kitalál az olasz, az lesz a nyerő ma.:)

HAJRÁ CITY!

one citizen 2010.04.17. 10:33:37

nekem aztán a végén mind1 lesz, hogy milyen taktikával nyerünk, ha nyerünk ugye
jó lenne megspórolni a meccs utáni kínos magyarázkodást, bűnbak keresést stb.

én amúgy szintén maradék a 442-nél, ha csak simán működött volna az még oké, de azért 3, 5 meg 6 gólt rugdosva azért ez azt mutatja, hogy nagyon megtalálták "egymást" a támadók, és talán építhetünk rájuk a MU ellen is
persze jobb a védelmük, és nem fogunk 5 perc alatt megint 3-at rúgni, de ha 2-t igen, már az is elég lehet:)

Johnson-t és Bellamy-t a széleken, középen pedig Adebayor és Tevez, még azt sem mondanám, hogy Ade előretolva, hanem egymást felváltva, néha Ade jöjjön vissza, néha Tevez

persze a legnagyobb teher középen lesz, illetve a szélső védekezésen, hát itt sok szerencsét kívánok a csapatnak:)

hajrá City, hajrá, hajrá, kell a 3 pont, most nagyon
még bő 3 óra, ezt már kibírjuk valahogy:)

Richards 2010.04.17. 11:53:23

máshol pont erről írtam részletesebben:), hogy mi a rák lesz itt, vált-e Mancini, vagy marad a beváltnál

király írás

én is arra jutottam, hogy kezdjünk 4-4-2-vel, ki kell használni Bellamyés Johnson nagy formáját, Tevez-ék zseniális formáját, Adebayor sztem simán találhat 1 gólt ma is, Tevez előtt is adódhat helyzet, szóval valóban dominálni kéne, meg sokat támadni
legjobb védekezés a támadás, bár mit gondol erről egy olasz mester, ugye...
:D

SWP csak nem lesz kezdő most is, durva lenne, ha mégis, sajnos tényleg nem tud mit kezdeni jobb csapatok ellen, kivéve ha kontrázunk, vagy emberfölénybe kerülünk támadásoknál, mert akkor ér vmit a sebessége
de az a helyzet, hogy Johnson minden tekintetben jobb nála szinte, egyedül max. a sebessége nem, de a lövései, beadásai, rúgótechnikája meg kompenzálja ezt...

Bellamy-t azért sem hagynám ki, mert hajtja-űzi a többieket, rá szükség van

@Vladi Weiss: ez se rossz, ez a rombusz, de ezt olyan kevésszer játszottuk idén, hogy lehet nem most kéne ismét bepróbálni:), bár a Chelsea ellen vmi hasonlóval kezdtünk asszem, de hamar átalakult

de lehet inkább ezt, mint a sima defenzívebb 4-3-3-at

sorokinV 2010.04.17. 14:39:29

4-4-2 lett, de feleslegesen. A két szellő ellentétes lábra lett helyezve, ami kétcsatáros taktikánál szerintem hiba, mivel kevesebb hely van befelé cselezni és lőni, ellenben a beadások nehezebbek. Fergie meg pont ezt a hibát követi el fordítva. Ott a balon Giggsnek kellene befele cseleznie és jobbal lőni, Valencia meg vonalszélső - értelmezhetetlen a kérdés...

Richards 2010.04.17. 14:49:52

@sorokinV: ez gy tényleg nem jó, engem jobban zavar az, hogy középen bizony amelltt, hogy többen vannak, még át is adjuk nekik a területet, johnson meg Tevez így hátrajönnek labdákért, kb. a mi 16-osunktól prbálunk támadásokat éípteni, mert középen senki sem megjátszható

most vagy be kell hozni Ireland-et vmelyik csatár helyett, vagy Vieira-at, azzal középen mi is 3-an lennénk, és talán lennének jó kiugratások, mert így nincsenek

Rooney-nak sem megy szerencsére, Valencia viszont nagy él, pontosabban hagyjuk, hogy nagyon éljen...

kb. pont az történt, ami félő volt, hogy ha mi 442-t jászunk, ők meg 433-at, akkor ez és ez lesz...
legnagyobb helyzetünk az volt, mikor Tevez rárúgta a sazbdrúgásból, ezé azért vicc, úgy hogy elmúlt 3 meccsen meg van 14 gólunk

kockáztassunk a 3 pontért azt mondom, mert így 0 lesz belőle, ráadásul meg sem próbáltuk...

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.04.17. 15:11:02

@Richards: ez az, pont az történt aminek nem kellett volna:)

teljesen dominálnak, nem tudunk mit kezdeni velük

sorokinV 2010.04.17. 15:11:03

@Richards:

Hasonlóan látom. Az más kérdés, hogy én az ellenérdekelt félhez tartozom, de ez a taktikai kérdéseket nem érinti :)

zzoci 2010.04.17. 15:45:54

SCHOOOOOOOOOOOOOOLEEEEES
bocs srácok...
UNITED

Nesebar 2010.04.17. 15:53:08

Ez a City nagyon szimpi csapat, de sajna 30 éve MU drukker vagyok és nyertünk is, a végén az öreg benyomta.
Bocsi srácok, Go MU!!!
süti beállítások módosítása