Létfontosságú meccset nyertünk, ezzel életben maradtak az esélyeink a 4. helyre, a Villa pedig kiszállt ebből a versenyből. A meccs izgalmasan alakult, a Villa szerzett vezetést Carew révén, aztán közel voltak a 2. góljukhoz is, de sikerült még az 1. félidőben fordítani Tevez büntetőjével és Ade góljával. A 2. félidőben kicsit hagytuk kibontakozni a Villa-t, de végig nagyon koncentráltunk hátul, egyre több kontrát vezettünk, amiből a végén sikerült is belőni a mindent eldöntő 3. találatot SWP és Bellamy játékának köszönhetően. A Spurs is nyert, így szerdán nem kis meccsre van kilátás.
 
 
 

 

 

 

A tovább után a gólok, játékosok értékelése, elemzés. 
 
Stadion: City of Manchester Stadium
Nézőszám: 47,102
Játékvezető: Mark Clattenburg

Eredmény: 3-1 (Tevez 41’-11-esből; Adebayor 43’; Bellamy 89’, illetve Carew 16’)
 
Kezdők:
 
Manchester City:
 
Fulop, Zabaleta, Toure, Kompany, Bridge, Johnson (Wright-Phillips 78’), DeJong, Vieira, Bellamy, Adebayor, Tevez (Richards 88’)
 
Aston Villa:
 
Friedel, Cuellar, Dunne, Collins, Warnock (Heskey 73’) , A.Young, Downing, Petrov, Milner, Agbonlahor, Carew (Delfouneso 73’)
 
Sárga lapok: Kompany, illetve Petrov, Collins

Statisztika:
 
 
Man City
Aston Villa
Lövések (kaput eltaláló)
20(6)
11(4)
Szabálytalanságok
7
10
Szögletek
13
5
Lesek
2
0
Labdabirtoklás
53%
47%
Sárga lap
1
2
Piros lap
0
0
Védések
3
3
 
A meccs ismét egy City legenda ünneplésével kezdődött, hisz Bernard Halford „nyugdíjba vonult”, ő több mint 50 évet húzott le a klubnál titkári pozícióban, a „Mr. Manchester City” néven ismert Halford egy „Life President” feliratú bekeretezett mezt kapott ajándékba. Róla egy rövidebb írás a hivatalos oldalon angolul:

Brian Halford

 

A kezdésnél már tudtuk, hogy Fülöp fog kezdeni, ami azért nem volt teljesen megnyugtató, ismerve a Villa képességeit. De ennek ellenére jól kezdtük a meccset, támadtunk, próbálkoztunk, rögtön az elején Bellamy lőtt, ami megpattant egy védőn, Friedel pedig óriási bravúrral mentett, különben beesett volna kapuba a labda.

Sorra keletkeztek helyzeteink, igazi ziccer nem alakult ki, de végre úgy kezdtünk, ahogy minden meccsen vártuk, hogy megnyomjuk az első 10-20 percet. A Villa kb. 2-szer jött át a mi térfelünkre, de a 16. percben Downing simán be tudta passzolni Carew-nak a labdát, Kompany és Bridge mozgását érdekes figyelni, na meg Kolo Touré is csúnyán lemaradt Carew-ról, aki fordulásból lőtt, hát Fülöp sem ilyen kezdésről álmodott, kicsit ő is benne volt a gólban. 0-1.
 
 
 
Egyre több rossz beadásunk volt, pedig ezekből veszélyesek lehettünk volna. A kapott gól megfogott bennünket kicsit, visszaesett a lendületünk, ráadásul ma Villa-nak adódott 2 nagy helyzete: először Downing lövése jó 16-18 méterről centikkel ment el a kapufa mellett, majd Milner lövése szintén közel volt. A City kezdett visszajönni a játékba, csak hogy Tevez lövését 20 méterről Warnock blokkolta, de úgy, hogy egyszerűen belevetődött a labdába keze kitárva mellmagasságban, kézzel „védett”, 16-oson belül, Clattenburg nem adott 11-est, kellett volna pedig.
 
Kicsit később a 40. percnél viszont már nem hibázhatott a bíró, hisz Johnson Adebayor-tól kapott jó labdát, egy csellel eltolta Warnock mellett, aki bizony felrúgta, ezért már megkaptuk a 11-est. Tevez állt oda, és bár a lövés pillanatában kicsit megrúgta saját magát, vagy meghúzódott valami nála, mert nagyon fájdalmas arcot vágott, de bement, mondjuk nem sokon múlott. 1-1.
 
 
 
Aztán majdnem megint a Villa szerzett vezetést, Carew-hoz került a labda 16-os belül Touré megint csúnyán elnézte a szitut, Carew szépen fordult rá és lőtt, bődületes kapufa volt, Fülöp ezt nem nagyon védhette volna.
Pár másodperccel később hoztuk fel a labdát, középen Bellamy tette oda Vieira-nak, aki mesteri indítást adott Johnson-nak le a jobbszélre, aki pedig remekül vette át, és küldte el a védőjét egy vissza-csellel, Adebayor mozgását érdemes nézni, ahogy Johnson megcsinálja a cselt visszafelé ő már egyből hátralép 2-3 lépést, hogy tök üresen legyen, Johnson oda is passzolja, Ade pedig nem hibázta el. 2-1.
 
 
A 2. félidőre adott volt a feladat, a meccset be kell húzni, különben minden esélyünk elfogy a 4. helyre. Azért várható volt, hogy Mancini némileg visszavesz a lendületből majd, így is történt, a Villa akciózott többet, csomó beadással próbálkoztak, Fülöp hogy megoldotta, hol bizonytalan volt, de a védőink a helyzet magaslatán voltak, így nagy Villa helyzet nem is alakult ki. Bár volt egy Young beadás, ami lecsúszott, ott Fülöpnek kellett egy nagy nyújtózkodást bemutatni. Volt egy Zabaleta lövés is, ami megpattant a védőn, de így is alig ment fölé. A Villa kezdett fáradni, hátul többször is kinyíltak, Adebayor-nak volt 1-2 nagy lehetősége, de belevezette a védőbe, pedig ha meg tudja oldani a cselt, akkor biztos belőtte volna. Bellamy-nak is volt egy gyönyörű tekerése, amit Friedel szépen védett. A Villa mindent kivitt a szélre, majd beadott, de Zabaleta és Kompany ügyesen fejelgettek ki mindent. Nálunk bejött már SWP is, ilyenkor már kontrázni szoktunk csak, és 1 érdekeség, amit mis is csak a gólok videójából láttunk, hogy a 3. gólunkat részben Fülöp készítette elő, hiszen szemfüles módon ő dobta ki félpályára SWP-nek, aki onnan végigvitt egy remek szólót, majd odapasszolta Bellamy-nak, aki egy nehezebb megoldást választott, de belőtte a bal felsőbe. 3-1 és grat Fülöpnek, szép kidobás volt.
 

 

Összességében megérdemelten nyertünk, így az esélyeink még nyitottak a 4. helyre. A meccs 19 perces bbc összefoglalója, a legtöbb helyzettel és gólokkal:

 
 
Taktika:
 
Nem lehet panaszunk, 4-4-2-vel mentünk ki, ahogy vártuk, elsőre a De Jong-Vieira páros veszélyesnek tűnt, de mindketten remek teljesítmény nyújtottak, Vieira kvázi legjobb meccsét játszotta a City-be, sok helyen ő lett a meccs embere is.
 
Tevez 1 sorral hátrébb játszott, Adebayor mögött, így egyfajta alkalmi irányító volt, sok labdát adtak neki a társak, hogy ő majd megoldja valahogy, elég sokat faragták a meccsen amúgy, talán ezért nem tűnt annyira energikusnak, de kiharcolta a lelkét, erre nem lehet panasz. Ade is jól mozgott elől, a két szélen pedig nagyon veszélyesek tudtunk lenni, főleg Warnock oldalán. Bridge és Zabaleta nem támadtak annyit, figyeltek inkább hátul. A csapat nagyon együtt volt, Fülöpre is figyeltek, középpályás cserénk nem is volt, hisz Barry és Ireland is megsérült a héten. SWP cseréje is jó húzás volt Mancini-től. Amitől féltünk, hogy Petrov és Milner szét fogja cincálni Vieira-ékat, hát szerencsére nem jött be. És Downing & Young szélsőpáros is sikerült nagyjából levenni, bár Bridge végezhetett volna kicsit jobb munkát is Young beadásainál.
 
Az egyetlen aggasztó dolog volt a szép győzelem ellenére a szögletek, volt 13 szögletünk, talán 1-szer ment föl Kompany fejelni, az is 8 méterre mellé ment. 13 szögletből legalább 1-2-szer meg kell tornáztatni a kapust, vagy pedig kis szögletek kell elvégezni.
 
Mancini elképzelései jók voltak, ugyanezt kívánjuk neki a Spurs elleni meccsen is.
 
Játékosok értékelése:
 
Villa:
 
Több gyenge teljesítmény is volt a Villa-nál: Agbonlahor, Warnock és Petrov elég színtelen-szagtalan játékot hoztak, Carew viszont életveszélyes volt az 1. félidőben. Milner nem volt rossz, bár nem akadt igazán társa a játékhoz, hisz sem Downing sem Young nem volt elemében. Cuellar-t érdemes még kiemelni, a meccs nagy részében remekül védekezett.
 
City:
 
Fülöp: 6 Nagyon ideges volt, ezt mondat róla Mancini is 1-2 szóban meccs után. Ahogy mentek a percek, kicsit magabiztosabb lett, de az idegesség végig érződött rajta, és hát az első bekapott peches gól sem segítette ezt nyilván. Spurs ellen jobbnak kell majd lennie.
 
Bridge: 6.5 Mezőnyben talán a leggyengébb City játékos volt, Young volt vele szemben, el nem nagyon engedte, de viszont sok beadást megpróbálhatott Young gond nélkül, ezekbe bele kellett volna lépni, ahogy a másik oldalon Cuellar is szinte minden Bellamy kísérletbe belelépett. támadásokat nem segítette, pár pontatlan beadástól eltekintve.
 
Touré: 7 A 1. félidőben elég bizonytalan volt, a kapott gólnál is és Carew kapufájánál is, 2. félidőben már azt tette, amihez nagyon ért.
 
Kompany: 7.5 1-2 bizonytalanságon kívül keményen védekezett, remek munkát végzett.
 
Zabaleta: 7.5 Fáradhatatlanul, keményen, fontos mentéseket bemutatva játszott, a szezon 2. felének egyik nagy meglepetése Zabaleta, és ha hozzávesszük azt is, hogy középen, a védelem több posztján is bevehető, igazi harcos „joker-ünk” van a személyében.
 
Bellamy: 7.5 Végig rendületlenül ment előre a balszélen, bár Cuellar nagyon jól védekezett rajta, Bellamy-nek nagyon jó passzai voltak, a végén gólt is lőtt, állandó nyomás alatt tartotta a Villa balszárnyát.
 
De Jong: 7.5 Hozta a szokásos, hasznos és hatékony játékát, most jó párost alkotott Veiria-val.
 
Vieira: 8 Egyik, ha nem a legjobb City-s teljesítményét hozta le tegnap az öreg francia, támadásoknál is hasznos volt, volt 2-3 nagyon szép labdája, hátul is ügyesen játszott, alig volt pontatlan passza. Még 1-2 ilyen meccs kell Vieria-tól idén.
 
Johnson: 8.5 Remek volt, fantasztikusan játszott, Warnock elleni párharcot többszörösen megnyerte, kicsit elfáradt a végére, de a cseréje meg gólpasszt adott.:) Így tovább Johnson.
 
Tevez: 7.5 Kicsit hátrébb játszott, így kevesebbet tudott betörni a 16-osra, de nagyon okosan járatta a labdát, legtöbb akciónk rajta keresztül ment.
 
Adebayor: 7.5 Lőtt 1 okos gólt, de azért 1-2 helyzetet elszórakozott, ami máksor nagyon hiányzott volna, ma szerencsére nem, de azért megizzasztotta Dunne-t. :)
 
Cserék: SWP bő 10 percet kapott, 1 szólót mutatott be, amiből gól született, ez a remek csere definíciója.:), Richards csak 2 percet kapott, talán labdába sem érte ez alatt.
 
A meccs emberének Adam Johnson-t választjuk, egyszerűen bolondot csinált Warnock-ból, kiharcolt egy 11-est, adott egy gólpasszt, nagyon jó labdái voltak végig. Eleve óriási meglepetés az, hogy leigazoljuk a másodosztályból és meccseinek több mint felén egyszerűen átlag fölötti teljesítményt nyújt. Ki kell még emelni Zabaleta és Vieira teljesítményét is, remekül tolták ők is.
 
A végére egy érdekes kép, Bellamy a gólja után a társakkal ünnepelt, majd kifutott Mancini-hoz is lepacsizni, ez elégé ellent mond annak a médiakampánynak, mely szerint Bellamy nagyon rosszban van Mancini-val, és nyáron távozni szeretne, ha marad az olasz menedzser. Lehet, hogy ezt csak a média egyes emberei szeretnék?!
 
A bajnokságban csak 5 meccs ért véget tegnap, a számunkra igazán fontos másik meccsen a Spurs 1-0-ra le tudta győzni a Bolton-t, így nekik 67 pontjuk van, nekünk pedig 66. Szerdán pedig City-Spurs meccs. A mai napon Liverpool-Chelsea meccs lesz, némi matematikai esélye van még a Pool-nak a 4. helyre, de ehhez csoda kell nekik, ha pedig kikapnak, akkor a MU nem lesz bajnok. Ez utóbbit választanák mi.:)
Tevez pedig 23 gólos a bajnokságban, Adebayor 14, Bellamy pedig 10.
 

PL tabella

Góllövőlista

Következő meccsünket szerda este fogjuk játszani, amikor is a Spurs-t fogadjuk hazai pályán, ami felér egy BL-döntővel, hisz valóján dönthet a BL-ről, vagyis BL-t (el)döntő meccs.:)
 
Szerda este 21.00-kor kezdődik, az ES2 élőben élőben közvetíti a 2009-2010-es utolsó hazai meccsünket. Ha nyerünk, akkor nagyon közel kerülünk a BL-hez. Ha kikapunk, akkor biztosan vége, hisz 4 pontos hátrányba kerülünk az utolsó fordulóra. Döntetlennel szintén a Spurs kerül célegyenesbe.

Come on Citizens!
Ireland7, crazy_horse

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr631967941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lamps08 2010.05.02. 09:42:19

grat, szép meccs volt, Villa megérdemelte a verést:)

ez a Johnson srác nagyon nagy lesz, miért nem a Chelsea vette meg?:(

Spurs ellen is nektek drukkolok, de az durvább lesz, mint ez a meccs

double 2010.05.02. 10:37:44

remek összefoglaló:)
többnyire mindennel egyetértek, azért teljesen sima nem volt ez, bár utólag úgy tűnik:)

ha Carew kapufája, vagy Downing bombája, esetleg Milner lövése beakad, meg is szívhattuk volna, viszont az jól jött, hogy a Villa valóban elfáradt kicsit, mondhatni kifárasztottuk őket, hogy futtattuk őket, kicsit öltük a focit 2. félidőben, ilyen csak a top csapatok tudnak igazán:)

Bridge-et leszámítva a védelem nagyon jó, bár Touré-tól sokkal többet vártam ebben a szezonban igazság szerint, Kompany-ról meg fogalmam sem volt, hogy ennyire stabil lesz hátul:)

Bridge az első gólban is sáros volt kicsit, Carew kapufájánál meg Milner-t engedte elmenni, odaléphetne többször is, nyáron muszáj venni 1 Bridge-nél sokkal jobb balhátvédet
na nem Warnock-ot:)
(aki amúgy lehet, hogy angol válogatott lesz, hisz cole sérült, Bridge nem vállalja, sok más opció nincsen)

azért MU, Arsenal, Villa zsinórban, és összesen kaptunk 2 gólt, abból egyiket Scholes révén milyen pechesen...
remélem a Spurs sem fog tudni 1-nél többet találni szerdán

ez a meccs volt az elődöntő, szerdán jöhet a döntő:D

Come on City!!!!!!!!!!!

double 2010.05.02. 10:42:37

ja még annyit, hogy Tevez-nek tényleg nehéz dolga volt, és a bíró 2-3-szor le sem fújta, mikor felrúgták, sztem nem 11-es közben, hanem előtte, mikor Dunne felrúgta 16-oson belül, vagy lehet a labdát rúgta el, de odapakolt valamennyire Tevez-nek is...
remélem nem sérült le szerdára

Barry meg épüljön fel, bár most fogalmam sincs, hogy érdemes-e megbontani a DeJong-Vieira kettőst, igaz Vieira kurvára elfáradhatott, pár napon belül 2*90 perc lehet sok neki

mondjuk a Spurs középen veszélyesebb Modric és Huddlestone révén, épp utóbbi akkor bombagólt vágott távolról, erre is figyelni kell majd

és tényleg Fülöp kidobása hozta részben a 3. gólunkat:), mondjuk eléggé paráztam minden beadásnál, hogy nehogy elkúrja a meccset

double 2010.05.02. 11:06:35

találtam egy fasza képgalériát a meccsről:

www.sweenytodd.pwp.blueyonder.co.uk

Vladi Weiss 2010.05.02. 12:14:22

Nagyon jól teljesítettünk, adva volt a feladat (=kötelező 3 pont), ráadásul szarul indult a dolog, hisz a Villa szerzett vezetést, pedig mi nyomtunk előtte inkább, és mégis sikerült megfordítani, majd uralni meccset.

Többen is nagyok jók voltak, és hát a Villa-t otthon megverni alapjában és nagy teljesítmény, hisz ugye az volt a meccs előtt, hogy majdnem a legjobb idegenbeli mérleggel ők rendelkeznek.
Vieira tényleg megérdemli a dicséretet, én is féltem attól, hogy Milner simán becsomagolja az öreget, és ebből kapunk gólokat, de nagyon elegánsan játszott, remekül passzolt, sokszor a támadásokat kifejezetten segítette a meglátásaival.
Talán Barry nem is lett volna ennyire jó tegnap, főleg volt csapata ellen még elkapták volna a múlt érzései.:)

Ettől függetlenül ez most csak akkor ér valamit, ha szerdán újabb győzelem következik, mi a szezon meccse lesz a BL-ben szinte.:)
Megváltoztathatja a a City jövőjét is, de a Spurs-ét is nyilván. Az egész PL jövőjét is.:)

Ja és szerencsére a 11-es nem megadása nem került pontokba, a bíró jobban figyelhetne ilyen fontos meccsen. Lehet nem volt szándékos, dfe hány olyan 11-est láttunk már, hogy 1 játékos beadni készül, a védő belevetődik kézzel (nnem szándékosan, hanem esés/csúszás közben ott a keze) és az bizony 11-es. Ellenünk is adtam már idén ilyet.

Bolton sajna nem varázsolt, Weiss-t le is cserélték, de nehéz meccse volt a Tottenham-nek, elvileg könnyebben kellett vona nyerniük, + Gomes, a kapusuk kisebb sérülsét szenvedett, lehet nem lesz 100-as szerdára.

@double: ez nagyon jó, köszi

HAJRÁ MAN CITY!

Richards 2010.05.02. 13:42:29

fantasztikus siker volt, nagyjából benne is van a meccs a szezon legjobb meccsei között City szempontból:)

tényleg az volt a fordulópont, hogy a kapott gól után kicsit alábbhagyott a lendületünk, de a hitünk nem, és megfordítottuk
a 30-45. perc között nagyon nyomtunk, úgy kéne mindig:)

nagy siker volt, de a 4. helyet még mindig nem tudom elhinni, mert ez a meccs is csak nehezen lett meg, a Spurs meg jobb egyénileg és csapatként is, mint a Villa
ha őket verjük akkor persze meg lesz már valszeg (bár még 1 meccs akkor is van), de meg is érdemeljük
viszont ha döntetlen lesz netán kikapunk, akkor nem hiszem, hogy a Burnley tartóztatná fel éppen a Spurs-t

szerdán mindenkitől 200% kell, Fülöptől is nyilván, aki hát elég bizonytalan volt tegnap

SWP szólója érdekes volt, sztem a legvégén a passzt elrontotta, legalábbis elég hülye mozdulattal passzot,de így volt pontos:)

a Villa lövéseinél és kapufánál mákunk volt azért, de a kezezésre nem megadott büntető meg a villa nagy mákja volt

végül minden jól alakult, csak lenne már szerda este 23.00 óra, hogy tudnánk már a "végeredményt":D

ma meg hajrá Chelsea:)

Richards 2010.05.02. 13:46:43

Fülöp interjú a meccs sután:

mcfc.co.uk/News/Team-news/2010/April/Im-no-hero-says-Marton

Mancini arról, hogy sikerülhet-e igazán nagy sztárokat hozni:

www.skysports.com/story/0,19528,11661_6128643,00.html

Ireland&Richards--> MU??????????
(kurvára remélem, hogy nem)

www.skysports.com/story/0,19528,11679_6127885,00.html

one citizen 2010.05.02. 14:57:08

köszi az összefoglalót, a 2. és 3. gólunkat megnéztem vagy 5-5-ször:)

Bellamy tényleg ahelyett, hogy laposan bevágta volna, még felemelve eltekerte:)

nekem a legjobban az tetszett tegnap, hogy nem fostunk be, nem álltunk vissza védekezni, illetve nem úgy, mint az Arsenal ellen, hogy támadást sem mertünk vezetni
(sztem akkor sem kellett volna)
óriási hangulat volt , ez Tv-n is átjött, remélem szerdán is 47.000-en beszurkolják a City-t:D

Kompany nekem is meglepetés, tekintve azt, hogy a szezont sérüléssel kezdte, ami nyár óta húzódott, aztán Hughes nem is nagyon számolt vele, csak Lescott sérülésénél decemberben asszem
Mancini pedig vele számol főleg, sokkal biztosabb középen, mint ősszel akár Lescott, akár Touré volt
mégis az az érzésem, hogy a Lescott-Kompany páros lenne a legerősebb

Johnson pedig óriási közönség-kedvenc lesz ha így folytatja, hihetetlen technikás, pofátlan, gyors, lövőtechnikája is jó, önzetlen stb.

nem kéne nyáron alaposan átnézni a Championship-et hasonló játékosok után?:D
6-8 millió fontért szinte rablás volt, jó értelemben
(már csak ha Santa Cruz volt 16-18 millió ugye, aki tényleg hülye igazolásnak tűnik, hisz semmi esélyt nem kap szinte, pedig én bírom)

szerdára már nem merek jósolni, történjen aminek történnie kell:)

hajrá City!

one citizen 2010.05.02. 14:59:15

@Richards: Ireland-et Sunderland figyeli, ez a legfrissebb infó elvileg:)
nagy kérdés, hogy mi lesz velük, mert Mancini lehet nem számol velük, viszont nem tudom, hogy kivitelezhető lenne-e hogy csak 1 évre kölcsönadjuk őket

ha a játékosok is belemennek, akkor sokkal jobb ötlet lenne, mint eladni őket végleg
és visszanyerhetnék a formájukat is, mint Hart...

Jared23 2010.05.02. 18:41:26

le a kalappal a csapat előtt, mertünk támadni, nagyon ott voltunk fejben a meccsen, egy pillanatig sem vesztettük el számunk elől a célt, vagyis a győzelmet
így, hogy 0-1-ről fordítottunk még értékesebb a 3 pont

Bolton-ban én is bíztam, mert a Burnley tuti nem fogja meg a Spurs-t, de mind1, akármilyen számítások szerint(még a villa meccs előtt) a Spurs-t verni kell a 4. helyre
szóval innentől tényleg világos, ha nyerünk sikerül a 4. hely, ha nem nyerünk akkor nem...

go City!!!

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.05.02. 19:02:34

ami ma kiderült, hogy a Pool már matematikailag sem lehet 4.

illetve a Villa sem, azt hittem van még valami extrém kis esélyük, de nincs:)

szerda este előrehozott BL-döntő:D
a Bayern-Inter ehhez képest barátságos meccs lesz:)

man city 2010.05.03. 08:12:36

nagyon nagy meccs volt, O'Neill is megérdemelte, meccs előtt Fülöp miatt képes volt sírni, mikor ők ugyanígy vették kölcsön 2006-ban Királyt a C: Palace-tól, komolyan amnéziás lehet a pali, mondjuk úgy is néz ki...
mert ha még más nyavajog emiatt (bár annak sincs alapja rá), de hogy pont 1 olyan, aki már éltek az emergency loan-nal, hát nem semmi

cserébe nem lesznek a BL-ben most már biztosan:)

azért Fülöp is egy nagy "liability", ilyen ideges játékost nem láttam még idén a City-ben:D
szerdára remélem jobb lesz

végre támadtunk is, ez az alapja ennek as csapatnak, hála Mancini-nek most már védekezni is tudunk, így erre lehet építeni valami rendes támadójátékot, a Villa védelme nagyon jó, ezért is volt nagyon nagy, hogy sokat támadtunk, Bellamy-nak mondjuk szinte az összes beadása rossz volt, Cuellar mindenben belelépett, amibe ne, az meg pontatlan volt
ilyenkor cserélném meg a két szélsőt, párszor Johnson át is ment erre a szélre, mert ő technikásabb, jobban megy neki ilyen Cuellar típus ellen, míg Bellamy inkább egy "tank", aki nem szarakodik, mindig gyorsan próbálja megoldani a dolgokat
de SWP-is megoldotta, szépen ott hagyta Collins-t meg Cuellar-t is, majd a passz Dunne mellett:D
nice-nice...
(és tényleg Fülöp kidobásából)

man city 2010.05.03. 08:17:57

a 2. gólunknál Downing nagyon gyatra volt,nézzétek meg, az hagyján, hogy Johnson elküldte boltba kenyérét azzal a cselle, fel utána alapvonalon kívül csoszog Downing, ahelyett, hogy gyorsan beállna a kapufához védeni azt a területet, kb. el is tudta volna rúgni onnan, Ade lövését...

remélem Johnson kap 1 meghívót a VB-keretbe, azért még Young-nél is mennyivel jobb volt a meccsen...

a kéz meg 11-es volt, amúgy azonkívül meglepetésre jól vezette a meccset Crap -penburg, de attól még meg kellett volna adni, mert semmivel nem másabb tényleg, mintha a gólvonalon történt volna ugyanez...

szerdán nyerünk, legalábbis nyernünk kell!:D
Gomes lehet sérült, L. King sem bír 2-szer játszani pár nap alatt, de Lennon meg pihent, szóval a Lennon-Bridge párharc az szívós lesz

nagy vicc lenne a Spurs a BL-ben, de most komolyan

Mancio tudja mit csinál, ajánlom is neki

City, City
the best team int the land
and all the world!

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.05.03. 10:56:31

@Lamps08: grat nektek is, nem a MU a bajnok, már jó szezon volt:D
azért a Chelsea-nek kelleni fog pár igazolás a nyáron, mert a keret komoly része 30-hoz közel van már, mondjuk elég sok volt a sérülés is nálatok, szóval érdekes lesz...
remélem jövőre Chelsea-City párharc lesz a PL-ben leginkább:D

@double: így van, a távoli lövésekre nagyon kell figyelni, meg a beindításokra, ebben a Villa annyira nem próbált ki minket, a Spurs-nek viszont ez nagyon megy

a másik pedig, hogy nem szabad még annyit sem hibázni hátul, mint szombaton, ha Carew így helyzetbe tudott kerülni 2szer, akkor Defoe, Pavlyuchenko-nak is sikerülni fog, nem szabad hagyni őket

@Richards: rohadt sok hír van arról, hogy kik mennek, sajnos nem tartom elképzelhetetlennek, hogy 1-2 saját nevelésű játékos távozni fog

@one citizen: valszeg ez azért nem megy, mert már mind voltak meghatározóak a korábbi években, tehát már sok tapasztalatuk van PL szinten, Richards-nak is, Ireland-nak is, meg pont ez az, hogy maguk a játékosok sem nyalnák be ezt, hogy menj 1 évre kölcsönbe a Sunderland-be vagy a Villa-ba, és ha jó leszel visszajöhetsz, talán lesz helyed...
nem venné ki jól magát, egészen más szitu, mint Hart esetében sztem

@Ireland7: pedig elég világos volt, hogy ha a Villa kikap ellenünk és a Spurs nyer a Bolton ellen, akkor már nincs esélyük:D

@man city: talán tényleg megérdemelné a behívót, de Young-nak így is nagyobb a "respektje", és ott van Lennon is, aki azért a legjobb jobbszélső Angliában most
ha a rutin kell, akkor meg SWP

balszélen lenne nagyobb esélye, de arra ott van Downing és Gerrard is ott fog játszani sztem, mert középen Lampard+Gerrard sok együtt, hisz Barry-nek is kell hely:), meg a 2 csatáros játékot fogja tolni Capello valszeg
(4-4-2)

a agy kérdés a kapus lesz, hogy bemeri-e tenni a kezdő Hart-ot, már az első meccstől kezdve, vagy megvárja, míg mondjuk Green bakizik 1-et:)

amúgy ha tippelnem kéne Anglia legkésőbb a 8 között kiesik, hiába a nagy sztárok, hiába Capello, nem érzem átütőnek a csapatot

pl. az argentin keret sokkal jobb és kiegyensúlyozottabb, de ott meg a MAradona lehet az, aki elront valamit, mert edzőnek már nem akkora, mint játékosnak
(sőt olyan hírek is vannak, hogy Zanetti-t meg Cambiasso-t nem is veszi be a keretbe!)

Richards 2010.05.03. 13:10:32

@crazy_horse: sztem is van alapja a pletykáknak ez ügyben, de én is reménykedem, hogy nem ez lesz

Richards 2010.05.03. 13:26:34

Robinho mindig okádik valamit a nagy meccseink előtt, így el ez januárban is, mikor kiböfögte, hogy el akar menni pont a MU elleni Liga-kupa meccs visszavágóján asszem

most épp City-Spurs meccs lesz, erre pont most jön az újabb okossága:

www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1271047/Robinho-revels-Santos-success-Brazil-star-insists-I-dont-want-to-Manchester-City.html?ITO=1490

sztem valahogy próbáljuk meg eladni a picsába, nem lesz belőle már semmi a City-nél, nem akar itt játszani, ez világos, hogy rohadna meg

man city 2010.05.03. 15:18:48

Steve Bennett kapta a City-Rottenham meccset

man city 2010.05.03. 15:21:11

@crazy_horse: Young idén szinte alig ér valamivel többet, mint SWP, pedig szinte mindig játszik a Villa-ban Young, SWP meg nem a City-ben ugye

Lennon és Johnson, ha Capello engem kérdezne:D

Johnson-t már csak azért is, mert baloldalon is bevethető, így "2 az 1-ben" típus...

sajna Lescott nem fog beférni, mert a spurs-ből fog menni Dawson meg King talán, pedig sem Terry, sem Ferdinand nem fut idén nagyon komoly szezont, 1 jó Lescott kiszoríthatta volna őket, de hát neki is erős közepes szezonja van + sokat sérült...

double 2010.05.03. 15:37:57

@crazy_horse: szerdán is így kell támadnunk majd, mint szombaton, mert ha úgy kezdünk, hogy visszaülünk, akkor a Spurs mivel jobb erőből áll, mint a Villa, el fog menni 1-2 góllal simán

az őszi meccsen durván kikaptunk tőlük, és kb. esélyünk sem volt a meccsen, nehogy ez ismétlődjön meg

@man city: pont most akartam Bennett-et beírni, de asszem nem vezetett nekünk PL meccset idén, legfeljebb még szezon elején csak...
süti beállítások módosítása