Megint hétfő, megint Man City bajnoki meccs, megint záró meccs. Megint Man City győzelem? Jó lenne, semmi kétség, de most nem a rossz formában lévő WHU az ellenfél, hanem egy erős Aston Villa, ami képes lehet meglepetésekre (mindkét irányba).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Előzetes, tipp, infók a tovább után.
 
 
 
Ma este 21.00-tól Aston Villa-Man City meccs az Eurosport 2 közvetítésében. (Stream-eket teszünk ki este a meccs előtt még, ha lesznek, bár ES2 több helyen van, mint Digi.)
 
Mindkét csapatnak van 1 meccsnyi elmaradása, még a 2. fordulóból, amit majd be kell pótolni később, a City-nek egy Everton elleni hazai meccse maradt el.
 
 A manchesteri csapat remekül kezdte a szezont, sorra vette az akadályokat, végül is 6 meccsből 5 győzelem eddig a mérleg, egyedül a városi derbin kaptunk ki, de csak éppen. A Villa sem kezdett rosszul, de becsúszott két vereség is a Wigan és a Blackburn ellen, ami sokba kerülhet a végén majd, de a legutóbbi Blackburn elleni vereségüket megelőzően 4 meccset nyertek zsinórban, igaz közben kiestek még az Európa-liga selejtezőjén a Rapid Wien ellen, ami akár meccsterhelés szempontjából jól is jöhet nekik ősszel.
 
Két játékos is összekötötte nyáron a két csapatot, az első Gareth Barry, aki jó sok évet húzott le a Villa-ban éppen a City-hez igazolt, illetve a City kapitánya, Richard Dunne, aki szintén jó pár évet tolt le a nálunk, többet között kapitányként. Vélhetően mindketten ott lesznek a kezdőkben ma este.
 
A City előző meccsén meggyőző játékkal, több remek egyéni teljesítménnyel verte otthon a WHU csapatát 3-1-re.
 
Az Aston Villa pedig egy hozható meccsen nem tudott nyerni a Blackburn ellen 1 hete idegenben, pedig a hazai csapat még emberhátrányban is játszott kb. a 70. perctől, igaz csak az utolsó percekben kapott 11-es góllal nyert a Rovers.
 
Tavalyi szezon során is két PL meccsen találkozott csak a csapat, akkor a mostani felállásban Aston Villa-Man City 4-2 lett, éppen az 1. fordulóban, Agbonlahor mesterhármasával. A tavaszi meccsen City-Villa 2-0 lett Elano és SWP góljával.
 
A birminghami csapatnál nincs nagyon komoly hiányzó, bár pl. Davies nem játszhat séróülés miatt, Luke Young (nem Ashley!) szintén sérülés és családi okok miatt vélhetően nem lesz bevetve, de Sidwell akár vissza is térhet a meccsen. Downing komoly sérülést szenvedett, így őt csak decemberben várják vissza majd. De azért a Petrov, Sidwell, Young, Milner középpálya sem hangzik rosszul, lehet, hogy épp így fognak kezdeni.
 
A City-nél jobb a helyzet, visszatérhet az eltiltás előtt parádés formát mutató Adebayor, a kisebb betegségből meggyógyuló Ireland is, szóval van válogatási lehetősége Hughes-nak bőven, tulajdonképpen csak Kompany és Robinho azok, akik most nem bevethetők.
 
Ami a City kezdőjét illeti, gondolkodunk, hogy Hughes 4-3-3-ban vagy 4-4-2-ben küldi fel a csapatot. A Villa középen elég stabil és erős, de a Barry-De Jong páros is, viszont a Villa-nál a szélsőkre nagy figyelmet kell fordítani pl. Young-ra, de lehet, hogy Carew miatt, Abgonlahor is szélre tolódik, azt viszont láttuk, hogy a széleken  elég lyukas a védekezésünk,mert sem SWP sem Bellamy vagy mondjuk Petrov nem jön annyira hátra védekezni, középről meg nem tudtuk megoldani, pl. Giggs semlegesítését. Ezért mi inkább 4-3-3 helyett, 4-4-2-t választanánk, azzal a feltétellel, hogy a két szélső igenis jöjjön hátra, területet zárni, néha embert fogni, labdát szerezni stb., erre sztem Bellamy alklmasabb, mint SWP a jobboldalon, és így a remek formát mutató Petrov maradhatna a kezdőben, illetve Bellamy szélre helyezésével megnyílna elől az út a Tevez-Ade kettősnek, amiből Ade játszik centert, érkezve Petrov pontos becenterezéseire. SWP-t pedig kihagynánk, főleg legutóbbi gyenge meccse miatt is, mert különben Bellamy kezd balszélen, és SWP jobbon, de Petrov kimaradna. Na és persze szerintünk Hughes most visszahelyezi Richards-ot Zabaleta helyére, de ha nem teljesít jól, megint jön az argentin. Ireland-ot most a padon hagynánk, hogy csereként felpörgesse a játékot, ha gond van, pl. De Jong helyére érkezve.
 
Szóval:
 
Given, Bridge, Lescott, Toure, Richards, Petrov, Barry, De Jong, Bellamy, Tevez, Adebayor
 
Tippünk egy szoros meccs, nem túl nagy gólzáporral, mert bár mindkét védelem képes kemény megingásra, azért a két középpálya stabil, ámbár nyitott meccs várható, a Villa is híve a gyors támadójátéknak szélsőik révén, és a City kerete is erre alkalmas leginkább.
 
Tipp: 2-1 a Man City javára, a már megszokott Adebayor góllal, a másikat lőheti akár Dunne is, öngólból. Jó ez szemét volt, akkor legyen a másik gól Bellamy-é.   
 
Come on Citizens!
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr571428943

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: online poker with real money 2019.05.08. 14:24:06

E-CASUS.NET CASUS YAZILIM - E-CASUS.NET CASUS YAZILIM, TELEFON TAKiP

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

man city 2009.10.05. 17:11:40

rettentő jó lenne nyerni, de simán bármi lehet

mennyire tudunk dominálni idegenben, mennyire merünk kitámadni, mennyi amatőr hibát csinálunk hátul, mennyire használjuk ki a ziccereket stb.

én mondjuk lehet a 4-3-3-at tolnám, a szokásos De Jong,Barry,Ireland trióval

Bellamy,Tevez,Ade 3-as elől, kimozogva szélre

persze Young-ot le kell védekezni,meg Agbonlahor-t ,de hát középen legalább stabilak leszünk

azért még egy olyan hülye meccsbe csak nem futunk bele,ahol szétszednek minket szélen
vagy rúgunk mi is 4 gólt:D

Go City!

Kranczy 2009.10.05. 18:07:44

Minden elfogultság nélkül nekem az a véleményem, hogy szanaszét verjük a Villát.
Az én tippem 0:3.

Ade 2, Barry 1.

double 2009.10.05. 18:12:52

jó kis beharangozó

sztem Carew-ra nagyon kell majd ügywelni, ha játszik,de azért ott van Heskey is, bármennyire öreg meg nem a régi, 1 villanás elég lehet neki is ,sok dolga lesz a védelemnek ma sztem

Hughes taktikai érzéke kb. az ilyen meccseken nyilvánul meg, hogyan tudja megoldani a a meccset, 4-3-3, 4-4-2, vagy egyléb variáció

mert a nagy meccseken a top 4 ellen főleg védekezésre építünk idegenben sztem, otthon ki-ki meccs, nálunk gyengébbek ellen mi dominálunk,de ilyen meccsekn mint a tottenham,Everton ,Villa ellenin derül ki igazán,hogy mit tud

persze a sok egyéni teljesítmény is meghatározó, Ade-ra nagyon kíváncsi vagyok,hogy mi maradt a formájából

na meg Bellamy továbbra is varázsol

Petrov sztem ma nem fog kezdeni, hanem balon Bellamy, jobbon SWP

középen sztem is egyelőre Barry-De Jong

nyerjük meg, utána okosabbak leszünk:D

Kranczy 2009.10.05. 20:40:43

Aston Villa: Friedel, Collins, Dunne, Cuellar, Warnock, Young, Sidwell, Milner, Petrov, Agbanlahor, Carew

cserék: Beye, Delph, Gardner, Buzan, Heskey, Reo-Coker, Shorey

Manchester City: Given, Zabaleta, Toure, Lescott, Bridge, SWP, De Jong, Barry, Tevez, Bellamy, Adebayor

Cserék: Ireland, Johnson, Petrov, Richards, Santa Cruz, Sylvinho, Taylor
süti beállítások módosítása