Keménynek ígérkező vasárnap délutáni meccs, sok sérült, sok bizonytalanság, magabiztos Wigan, lyukas City védelem, minden, ami kell.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Előzetes, tipp, infók a tovább után.
 
 
 
 
Ma délután 17 órától Wigan-Man City meccs, elvileg az ES2 közvetíti élőben, de lesznek majd stream-ek, ahogy eddig is, ha esetleg nincs ES2.
 
Érdekes meccs van kilátásban, sajnos nem egyértelmű City győzelem ez így első blikkre, főleg a sok sérült miatt, amik a City csapatát sújtják főleg.
 
A Wigan elég hektikus eddig, 8 meccsből 3 győzelem és 5 vereség, kaptak 4 gólt az Arsenal-tól, 5-öt a MU-tól, de elverték a Villa-t és a Chelsea-t is. Tavalyhoz képest sokat nem erősödött a gárda, elment még télen Palacios ugye a Tottenham-hez nyáron pedig Valencia a MU-hoz és Cattermole-t pedig vitte magával a manager, Steve Bruce, akivel tavaly elég szépen haladtak összességében. Zaki is visszatért Egyiptomba azóta. Nyáron szereztek pár játékost, de egyik sem tűnik komoly névnek, szóval összességében gyengültek, az új manager, a spanyol Martinez pedig még nem nagyon mutatta meg mit tud, de azért megmutatta, hogy egy Chelsea-t szépen elvertek otthon.(Utána kikaptak a Hull-tól.)
 
A City továbbra is jól áll, 16 pontot gyűjtött eddig 7 meccsből, a listavezető MU 22 ponttal áll az első helyen 9 meccs után, vagyis ha a City behúzná a Wigan és az elmaradt Everton elleni meccset 22 pontja lenne éppen. Nem rossz.
 
A csapatok az előző fordulóban nem remekeltek, a Wigan a Hull ellen idegenben 2-1-re kaptak ki, míg a City a Villa ellen hozott el 1 pontot a Villa Park-ból, köszönhetően a jó Villa védekezésének, és a ramaty City támadásoknak.
 
Tavalyi szezonban a Wigan-Man City meccs 2-1-re végződött, Valencia, Zaki , illetve Kompany góljaival. Tavasszal 1-0-ra nyert otthon a City ellenük Zabaleta góljával.
A Wigan-nél nem igazán van sérült játékos, amilyen szerencsések, nagyjából átlagos kezdőjük pályára léphet ma is.
 
Bezzeg a City. Egyszerűbb lenne felsorolni, hogy ki az, aki tudja 100%-osan vállalni a játékot. Várhatjuk, hogy SWP kikerüljön kicsit rossz forma miatt, mert kb. az egyik a nem sérültek közül. Robinho, Kompany, Benjani, Onuoha a biztos sérültek, akik októberben PL meccsen biztosan nem is léphetnek pályára, Robinho talán a Liga-kupa meccsen hónap vége felé már játszhat. Rajtuk kívül Touré, Zabaleta még a Villa meccsen szedtek össze sérülést, Touré lehet, hogy játszik, de nem 100%-os állapotban, Richards esélyes, hogy visszaveszi a helyét. Lescott vádlija nem 100-as, ettől még játszania kell, mert különben Hughes áll be középhátvédnek. De Jong és Bridge játéka is kérdéses, ők olyan 60-70%-os állapotban lehetnek, simán rápróbálnánk Garrido-ra/Sylvinho-ra bal szélen, biztos, ami biztos. De nincs még vége, Bellamy nem edzett a napokban, Hughes várja, hogy mit mondanak az okosok róla, ő mondjuk összedrótozva is meghajtja magát, csak ilyenkor jön a +4-6 hetes sérülés általában. Na meg Martin Petrov is megsérült a válogatott meccsen, ahol egyébként lőtt 2 gólt Grúzának, legalább jó formában van. Aztán lehet, hogy mindenki játszani fog, de nem 100%-os fizikális állapotban, ami visszaüthet.  Ha keresünk egy kapust kb. egy komplett, ráadásul nem gyenge kezdőt ki tudunk állítani sérültekből.
Legalább Tevez-ről, Adebayor-ról, SWP-ről, Barry-ről, Ireland-ról nem jöttek rossz hírek (még).
 
 
Kezdőt tippelni így elég vicces, optimistán állunk neki, Given-Garrido-Lescott-Touré-Richards, SWP, Ireland, Barry, Bellamy, Tevez, Ade. De félidőben 6-ot cserélünk valahogy.
 
Taktikailag sincs sok trükk, a védelem amúgy sem remekel eddig (mindig vannak bénázások), most még sérültek is, Richards se egy klasszis jobbhátvéd, Garrido még nem is játszott idén, így a legjobb védekezés, a támadás, ezt most már Hughes-nak is látnia kell, pláne, hogy a mostani támadókkal bárkit le tudunk rendezni, ha ütemben, gyorsan és okosan támadunk kis szerencsével. De ha teret adunk a Wigan-nak, találhatnak 1-2 gólt, sőt benne is van egy gól gazdag meccs a pakliban, mondjuk 3-4 a javunkra. Ireland-ben nagyon bízunk, hogy lő 2 gólt, és ad 2 gólpasszt, a Villa ellen szépen felpörgette belül a játékunkat, elkezdhetne focizni ő is, mint tavaly.
 
Tipp: Wigan – City 2-3, Ireland gól, Adebayor gól, Tevez gól.
 
Ebben a fordulóban fixnek tűnő 3 pontból csak 1-et szerzett az Everton, a Chelsea és a Pool pedig kikapott, lehetne hozni rajtuk a pontokat, és tapadni kell a MU-ra is, ha bajnokok akarunk lenni :).
 
A meccset a Ferguson szerint rossz kondiban lévő Alan Wiley vezeti, akivel rötyörögtek a 7 perc hosszabbításon ellenünk az Old Trafford-on. Majd ma kiderül, hogy milyen kondiban van:D .
 
Come on Citizens!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr211457125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

black:roll 2009.10.18. 02:40:40

megint jó, hogy nincs Uefa-kupa, most mi lenne, ha 2 hetente még 1-2 sérült lenne

hiába a bő keret, van amikor összegyűlik a szahar, akkor gond van

ha Bellamy, és Touré tud játszani az már oké sztem, Sylvinho is mutathatna vmit, különben minek hoztuk ide

Richards bemehetne középre is ha kell

ha meg nincs sérült,akkor komoly játékosok még a padra se férnek oda, hát szar ez a rendszer, de valahogy működtetni kell

Ferguson is már halálra rotálja a csapatát, remélem a végére azt sem tudják miért buktak el mindenhol :D

ha Hughes nem támadásra küldi ki a csapatot, és előnyben visszarendeli őket védekezni, sztem meg fog bukni

SWP esetében 1 gólpasszal már elégedett lennék, a gólban már nem bízom tőle,csak 1-szer fusson el és adja be jól

viszont ott van Santa Cruz, tőle azért többet várok, hogy csereként alkot vmit

Petrov maga a szerencsétlenség, vagy Robinho miatt nem kezdő, vagy Bellamy futja ki élete formáját, vagy lesérül,mikor a másik kettő sérült

közben végig jó formában van

kabaréba illő dolgok ezek ,de jó lenne 19 ponttal állni, most egy kiszenvedett, mákos, megpattanós 1 góllal behúzott,1-0-nak is örülnék

double 2009.10.18. 14:33:13

retek válogatott szünet, mindig be fogunk most már szopni 1-2-3-4 sérültet ezeken a meccseken ?
legutóbb Robinho és Tevez sérült le válogatott miatt, most másik 4 játékos

sajnos novemberben is lesz egy szünet és ott már keményebb meccsein is lesznek

ami a mai meccset illeti, sztem is nehéz lesz, most a Wigan nem fogja könnyen adni magát, sztem középen kéne föléjük nőni, és úgy rájuk támadni, mert nekik 100%-osak a védőik, jobban fogják bírni a védekezést,mint mi

de ha középen átjönnek rajtunk, akkor végünk van

én betenném De Jong-ot, és nyomnám 4-3-3-al, ha nem túl sérült, elől meg Adebayor, Bellamy,Tevez, amilyen felállásban nekik kényelmes:D

és így Ireland is sokat mehetne előre

remélem valahogy behúzzuk

Richards 2009.10.18. 15:15:33

reménykedjünk, hogy a Wigan ma azt az arcát mutatja, amellyel kikapott 5-0-ra a Mu-tól, nem pedig azt,amivel 3-1-re verte a Chelsea-t:D

én nem félek annyira tőlük, persze lehet, hogy megint tanácstalan lesz a csapat néha, és vmi gagyi X lesz a vége

Hughes még nem tudta teljesen támadósra venni a taktikát, persze még nincs nagyon összeszokva a brigád, de jó lenne minél több tudatos támadást vezetni, amihez nagyon kellenének a pontos passzok, pontos beadások, SWP-től főleg

távolról is kéne próbálkozni, nem hiszem el, hogy Barry,Ireland de Tevez se tud 20-25-ről bombázni néha életveszélyesen

én 1-3-at tippelnék, de Given megint 4 ziccert fog védeni:D

lehet,hogy a sok sérültekről szóló hír ellenére, azért a többség ott lesz legalább a padon, de ha Sylvinho-nak kell belső védőt játszania, akkor az egészen komikus lesz

(és Onuoha,Kompany is sérült, sick...)

Kranczy 2009.10.18. 16:23:52

JÓ HÍR!!!
Én nagyon fosok ettől a meccstől, és amikor parázok egy meccstől a City mindig magabiztosan nyer. ;)

Én, hogy megkíméljem az enyhén sérülteket attól, hogy az erőltetett játéktól esetleg 4-6 hétre kidőljenek a következő kezdőt állítanám fel. (Én úgy tudom, hogy De Jong 100%-os)

Given - De Jong (szerintem menne neki a jobbhátvéd is) - Richards - Vidal - Sylvinho - SWP - Johnson (védekező kp)- Barry - Ireland (támadó kp) - Santa Cruz (vagy Tevez kicsivel Adebayor mögött) - Adebayor

Szerintem a Wigan ellen jobb lenne az ikertornyokat elöl játszatni (Ade, Cruz) és a szélekről tömni őket magas labdákkal, meg ugye nyomná nekik a labdákat Ireland is, meg esetleg Ireland lőhetne is messziről....

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.10.18. 16:33:12

@Kranczy: sztem Lescott még bírja vállalni a játékot

persze ez olyan, hogy ha éppen ott sérül meg, ahol most is sérült(vádli), akkor pluszban kidől pár hétre

hamarosan kiderül a kezdő

állítólag Kompany a padon ott lesz, 2 mankóval:D

Kranczy 2009.10.18. 16:38:09

@Ireland7:

Kompany nagyon jó lenne, ha lenne, mert középhátvédnek kiváló, meg középpályán is el szűröget, meg pontrúgásoknál jól jönne a magassága.
Én is nézem, hátha látok valami hivatalos felállást, de szerintem 16:45 előtt nem lesz.

Kranczy 2009.10.18. 16:40:54

Hivatalos kezdő: Given- Zabaleta - Richards - Lescott - Bridge - SWP - De Jong - Barry - Petrov - Tevez - Adebayor

cserék: Ireland, Johnson, Kompany, Santa Cruz, Sylvinho, Weiss, Taylor

Kranczy 2009.10.18. 16:51:37

4-2-3-1 -es felállásban vágunk neki a Wigan elleni meccsnek.
A védelemben annyi a változás, hogy Toure helyett Richards lesz Lescott mellett a középhátvéd és így Zabaleta lesz a jobbhátvéd. Nem tűnik rossznak a védelmünk... Pláne, hogy két védekező középpályásunk is van De Jong és Barry személyében. Aztán SWP jobbszélső, Tevez középen árnyékcsatár poszton és Petrov a balon. Adebayor pedig csak a támadásra koncentrál természetesen.
Hát remélem nem szakadunk nagyon szét támadó és védekező szekcióra, a középpályásoknak dolgozniuk kell rendesen.
Go City, GO!!!
süti beállítások módosítása