Megint nem sikerült nyerni, pedig ez egy simán hozható mérkőzés volt, rengeteget támadtunk, a befejezések megint nem sikerültek, a Fulham okosan taktikázott, és használta ki nagyobb hibáink jórészét. Ezzel zsinórban harmadik döntetlenjét játszotta a csapat, ami többek között arra is jó, hogy a PL élmezőnye nagyon sűrű legyen.
Gólok, statisztikák, játékos értékelő a tovább után!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stadion: City of Manchester Stadium
Nézőszám: 44,906
Játékvezető: K. Friend
 
Man City: Given, Bridge, Lescott, Touré, Richards, Petrov, Barry, De Jong, Bellamy, Tevez, Adebayor
 
Fulham: Schwarzer, Kelly, Hangeland, Hughes, Pantsil, Dempsey, Baird, Greening, Duff, Kamara, Zamora
 
Cserék: SWP Petrov helyére érkezett a 68. percben, Ireland De Jong helyére a 73. percben, Kompany Touré helyére a 90. percben, ill. Seol Ki-Hyeon Kamara helyére a 90. percben.
 
Sajnos a győzelem elmaradt, pedig nagyon közel volt hozzá a csapat, az első félidőben még érvénytelenített gólunk is volt, egy szép Richards fejes, melynél Barry-t fújták szabálytalannak. Sokat támadt a csapat, ahogy ez a statisztikából is látszik, távolról is próbálkoztunk lövésekkel néha, a széleket is nagyon erőltettük, de a Fulham remekül helytállt, ők is kitámadtak párszor zavart okozva, még Zamora-nak egy 100%-os ziccert is sikerült kihagynia. A hibák miatt egyik csapat sem érdemelt igazán győzelmet.
 
Statisztika:
 
Man City
Fulham
Lövések (kaput eltaláló)
24(6)
13(5)
Szabálytalanságok
14
13
Szögletek
14
2
Lesek
3
3
Labdabirtoklás
57
43
Sárga lap
0
2
Piros lap
0
0
Védések
3
4
 
Az első félidő jóval eseménytelenebbre sikerült, mint a második, de azért akadtak helyzetek, Tevez és Ade 1-1 szép távoli lövéssel próbálkoztak, amin bár rajta volt a kapus, de alig fél-egy méterrel mentek csak mellé. De Jong-nak is volt egy nagy helyzete, de olyan hirtelen jutott hozzá a labda, hogy csak a kapusnak tudta odaemelni kb. 10 méterről. Fulham sem ijedt meg, ők is próbálkoztak távolról, illetve Kamara és főleg Zamora kiugratásával próbáltak előnyt szerezni, de 0-0-al mentek a csapatok az öltözőbe.
 
A második félidő elején a Fulham kicsit aktívabban kezdte, ekkora baloldalon szépen vitte el a Fulham, ami valahogyan Zamora elé került, akivel szemben már csak egy elfeküdt Given volt, és sikerült fölé bombáznia, amit percekig nem hitt el se a kommentátor, se mi, se Zamora.
 
A gólokról sajnos nem találtunk külön videókat, viszont egyben meg van mind a 4 gól, ezt fogjuk betenni.
 
Azután sokadik szögletünket lőttük, ami Ade elé kavarodott, rálőtte, de nem túl jól, de ott állt még Lescott is a gólvonalon, aki belependerített a labdába, így megszerezve a vezetést ill. élete 1. gólját a City-ben. 1-0.
 
Tovább támadtunk, Petrov hozta fel a labdát, szépen tette ki a 16-os-ra Barry-nek, közben jött Petrov, kapta vissza a labdát Barry-től, és bevágta a remek formában lévő bolgár. 2-0.
 
Ekkor azt hittük zsebben a meccs, de sikerült elrontani. Először nem sokkal Petrov gólja után, egy támadást indított a Fulham, amit a támadó vissza tudott fejelni az érkező Duff-nak, aki berakta a kapuba sajnos. Bridge és Lescott érdekesen helyezkedett. 2-1.
 
Nem sokkal később, pedig egy felívelést követően az amerikai nem túl magas Dempsey tudott a hálóba fejelni Lescott amatőr hibájából, ezzel lett 2-2.
 
 
Ezek után már a City nem nagyon tudott igazán jó akciókat létrehozni, görcsösek voltunk, a cserék sem hoztak semmi újat a játékba, Tevez és Bellamy elég fásultak voltak amúgy is végig. Volt még pár szögletünk, de egyikből sem volt komoly veszély.
 
Sajnos maradt a 2-2, ezzel nagyon fontos két pontot buktunk el, szinte nyert helyzetből, védelmi bakik miatt, Lescott már nyilatkozott is, hogy érzi, hogy javulnia kell, mert ő ennél sokkal jobb játékos, mi is reméljük.
 
Játékos- értékelő:
 
A Fulham elég egységes volt, kiemelkedő, de alulteljesítő játékosuk sem nagyon akadt, Dempsey, Duff, Zamora végig nagy elánnal küzdöttek, ahogy Greening is, és Schwarzer is jól működött hátul, no meg Hangeland, ha Lescott úgy fejelné ki a labdát, mint ő, akkor simán nyertünk volna.
 
City:
 
 Given: 7 Hozta a jó átlagot, a két gólról nem nagyon tehetett, szemmel védte Zamora ziccerét, sajnos előtte a védelem nem túl stabil, de ő egyelőre állja a sarat.
 
Bridge: 6.5 Semmi extra, volt 1-2 nagyobb hibája, de baloldalon hátul megoldotta a dolgokat, Duff se nagyon tudott elmenni szélen, most nem támadott annyit a szélen, mint máskor, de pár mély beadást megpróbált.
 
Lescott: 4.5 Gólt lőtt. Azonkívül durván lefejelik 1 fejjel kisebb játékosok is. 2 gólt kaptunk róla, jó inkább 1.5-t. A védelem abszolút gyengepontja eddig. Közelébe nincs annak, amit tavaly nyújtott az Everton-ban.
 
Touré: 6 Nem volt nagy vezére a védelemnek a meccsen. A saját dolgát hellyel-közzel jól oldotta meg, de semmi extra, fejjel ő sem vmi túl erős.
 
Richards: 5.5 Sokszor beforgatták, előretörve sok labdát vesztett, nem volt jó meccse, az biztos. Ennél több kell, hogy elsőszámú védő legyen, ha a VB-keret a célja, akkor meg még több.
 
Petrov: 8 Jó volt, voltak szürke pillanatai, de ment a szélen rendületlenül, az akciógólja remek volt, sajnos kisebb sérült szenvedett, le kellett hozni. Nálunk ő a MOM.
 
Barry: 7 Jó volt a középpályán, magabiztosan irányított középről, voltak próbálkozásai, gólpasszt adott Petrov-nak.
 
De Jong: 6 Abszolút szürke volt, volt 1 nagy helyzete, amit kihagyott, többször tudott lőni a 16-os körül távolról a Fulham, ahol neki kellett volna talán ott lennie, ezen a meccsen nem nyújtott akkora védelmi biztonságot a hátsó négyesnek, mondjuk mi Ireland-et kezdettük volna.
 
Bellamy: 6 Totál szürke volt, nem az a Bellamy volt, aki csúcsformában futballozott pár hete, kapura lövése talán nem is volt, veszélyes elfutásai se nagyon, pontos beadások sem, rengetegszer váltottak oldalt Petrov-val, ez se jött be neki annyira.
 
Tevez: 6 Szintén szürke volt, 1. félidőben jobb volt, másodikban egyértelműen fásult volt, labdához se jutott nagyon, vagy elvesztette éppen, jó megoldásai sem voltak.
 
Adebayor: 7 Ő meg épp az 1. félidőben volt kevésbé jó, bár ott is volt egy szép 1 személyes akciója, de a 2.-ban amkor elkezdett kilépni a szélre, meg vissza, akkor megbolydult kicsit a Fulham védelem, az 1. gól előtt is, ő hozta helyzetbe Lescott-ot, szóval számára ez egy jobb meccs volt.
 
A cserék közül SWP próbálkozott a széleken, Ireland eléggé hátravont szerepet kapott, míg Kompany-nak semmi szerep nem jutott arra a 2 percre.
 
A meccs embere most nálunk bolgár Petrov, már nem először a szezonban.
 
A PL tabella így érdekes alakul, nagyon sűrű az élmezőny, kikapott a fordulóban az Everton, a Tottenham és a MU is, X-elt hozott az Arsenal és a Villa is, de nyert a Pool-Chelsea páros.
 

Így néz ki a tabella.

 

Így néz ki a góllövőlista.

 
Következő meccsünk már egyből holnap lesz, a Liga-kupa találkozó, a Scunthorpe United-et fogadjuk. Amolyan kötelező ziccer meccs, itt kiesni elég nagy vicc lenne.
 
Aztán hétvégén pedig az újonc Birmingham-hez látogatunk, igazi nehéz meccset várunk. ES2 ezt is közvetíti elvileg.
 
Come on Citizens!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr201479325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

man city 2009.10.27. 17:56:14

hát érdekes meccs lehetett, nem láttam, de nem szabad megnyert meccset kiengedni a kezünkből

annyira nem megy a védekezés, hogy 2-0-nál is tovább kéne támadni tiszta erőből, mert az meg megy

Ireland pont ilyenkor játszhatna talán, és idegenben meg De Jong, nem látok bele Hughes fejébe

annyi szerencse volt, hogy az élmezőnyben többen nem gyűjtötték be a 3 pontot, de ha az októberi 3 PL meccsből 2-t nyerünk, 1-et elvesztünk, és ez a Fulham szinte meg volt nyerve, akkor 6 pontot szerzünk, 3 helyett, amivel 21 pontunk lenne, ami 3. hely lenne 1 meccsel kevesebbet játszva

így sincs még gond, csak sok kicsi pontvesztés sokra megy a végén

Birmingham-et már nagyon meg kell ütni, bár az már november, lehet hogy október csupa X lesz csak ?:D
ami érdekes lenne holnap a meccsen

go City!

black:roll 2009.10.27. 23:46:38

én csak a 2. félidőt kaptam el még vasárnap, de már tudtam, hogy 2-2 lesz, de így vazze...

semmi helyünk a top 4-ben ilyen védekezéssel őszintén szólva

Juhász Roli letudná hozni azt, amit Lescott átlagban hetek óta, csak 20 M fonttal olcsóbbért

Richards, Bridge szintén nem top4-es szintű védők

októberben 3 bajnoki meccsen vártunk ugye az októberi posztban 6-7 pontot, agy akár 9-et, erre lett 3 pont

gyors formaváltás kell, kellenek a 3 pontok, mert a top 6 sem könnyű, ezt tavaly láthattuk, tavaly is ráment az év a balfaszkodásra, amiben Hughes-nak sem volt kis szerepe

Bellers,Tevez,Richards,Lescott a 2. félidőben "hóót" gyenge volt, pedig ott kellett volna meghajtani éppen pl. Tevez-nek is

tanulni kellene a hibákból egyelőre ezt nem látom a csapaton

holnap Liga-kupa, ami őszintén szólva nem nagyon érdekel, nem is adja még stream se, a kis csapatot azért otthon el kell verni, a 8-ban úgyis belefutunk vmi komolyba majd
remélem a kiegészítők fognak játszani, nem az 1. csapat

pl. Sylvinho-t megnézném, és Kompany-t is 90 percre, meg Irelandet is, hogy szokja a meccseket és kerüljön jó formába
süti beállítások módosítása