Továbbjutottunk, különösebb gond nélkül. 3 gyönyörű gól, de még 3 nagy ziccer ki is maradt. Gyors támadójátékot játszva, 1. félidőben még szenvedtünk, de a 2. félidőben felőröltük az ellenfelet. Na persze Wenger majdnem mindent megtett, hogy ne legyenek igazán versenyben a továbbjutásért, de legalább jó tapasztalat volt az Arsenal ifijeinek minden bizonnyal.(Vagy inkább csak egy nagy pofon.)
 
Rögtön a meccs után, már a Liga-kupa további körének sorsolását is elvégezték.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bombagólokhoz, játékosok értékeléséhez, statisztikákhoz katt. tovább!

 
Stadion: City of Manchester Stadium
Nézőszám: 46.015
Játékvezető: Chris Foy

Kezdők:
 
Man City: Given, Bridge, Lescott, Touré, Richards, Bellamy, Ireland, Barry, SWP, Tevez, Adebayor
 
Arsenal: Fabianski, Traore, Silvestre, Song, Eboue, Eastmond, Merida, Ramsey, Rosicky, Wilshere, Vela
 
Cserék:
 
Kompany érkezett Tevez helyére a 74. percben és Weiss jött be SWP helyére a 77. percben, illetve Watt váltotta Eastmond-ot a 68. percben.

Eredmény: 3-0 (Tevez 50.p., SWP 69.p., Weiss 89.p.)
 
Statisztika:
 
 
Man City
Arsenal
Lövések (kaput eltaláló)
12(9)
10(3)
Szabálytalanságok
12
17
Szögletek
5
7
Lesek
2
1
Labdabirtoklás
39%
61%
Sárga lap
2
6
Piros lap
0
0
Védések
1
7
 
Már a kezdőcsapatok láttán borítékolható volt a végkimenetel, persze a City jelenlegi formája minden, csak magabiztosan jósolható. Viszont Wenger mester abszolút tartalékosra vette a figurát, míg Hughes átlagos PL-beli csapatot küldött fel, amely be is zúzta a sokat hibázó Arsenal-t.
 
Az 1. félidő nem indult valami jól, főleg helyzetkihasználásunk miatt, elég rosszul helyezkedett a támadóalakzat többször is, de így is alakultak ki nagy helyzetek, pl. Bellamy hagyott ki óriási ziccert, igaz szép megoldást választott, de kevéssel mellégurított kapásból a labdát. Tevez-nek is volt 1 szép lövése, amiért meg is harcolt 2-3 védő gyűrűjében, de Fabianski hárított.  Főleg SWP oldalán próbálkoztunk, aki rendre el is tudott menni, nagy kedvvel, nagy szívvel játszott SWP, kezd egyre jobb lenni, reméljük állandósítja formáját. Középen Ireland és Barry meglehetősen hátrébb lettek húzva, hogy Bellamy s SWP nyugodtan rohamozzanak a széleken. Hátul sem követtünk el végzetes hibákat, bár volt 1-2 lemaradás, pl. Toure-tól, de belefért. 0-0-al zárult a félidő.
Aztán 2. félidőben már kezdett kényelmetlen lenni, hogy 100 millió fontokban lehet mérni a két kezdő „árának” különbségét, a 0-0-hoz képest.
 
De hamar, az 50. percben Tevez megharcolt egy labdáért, konkrétan elszedte Rosicky-től a balszélen, Bellamy-val gyors összjáték, majd megindult a 16-os felé, megállíthatatlanul, a védők szerencsétlenkedtek, Tevez tolt még egyet, majd úgy kilőtte a ficakot, hogy csattant is. 1-0, nagy szüksége van az ilyen gólokra, reméljük elkapja a fonalat.
 
Ezután kicsit átadtuk a terepet, mezőnyben ment a játék, visszavettünk a támadásokból, szerencsére nem jártunk rosszul ezzel a taktikával, illetve kontrákból bármikor tudtunk életveszélyesen támadni. Ez történt a 69. percben is, mikor középen Ireland és Richards elloptak egy labdát, Richards egyből tette tovább SWP-nek, aki még csak nem is max sebességgel elindult, valahogy nagyon szerencsétlenül helyezkedtek az Arsenal játékosok, senki nem lépett oda, a 16-oshoz érve SWP pedig ellőtte érzésből, a kapu bal felső sarkában kötött ki a labda. 2-0.
 
Itt már eldőlt igazából, érezte ezt minkét csapat, Wenger sem nagyon cserélt már, nem is nagyon tudott volna senkit behozni. A bíró is beindult sorban osztogatta a sárgalapokat, legalább 1 piros el is maradt az Arsenal-tól, az a jelenet a 78. percben világklasszis volt, ahogy Ireland kvázi 3-szor tolta el a labdát, de Song-ban elakadt, utolsó emberként, ez elvileg sima piros lap, csak sárgát kapott.  Nem találtunk róla videót, de ha lesz, betesszük, remek jelenet volt. Az Arsenal is próbálkozott még, lőttek egy bazi nagy kapufát 20 méterről kb., Given szemmel tolta a vasra.
 
Majd a végén a meccs nagy részén sokat betliző Bellamy elindult baloldalon, 2 védőből bohócot csinált, középre érve pedig mesterien passzolt át a z érkező Weiss-hez, aki bebombázta a kapuba, a vasról csattant be ez is. 3-0. Remek gól volt a kis szlováktól, és klasszis előkészítés Bellers-től, aki úgy elfáradt, hogy majdnem összerogyott az gól ünneplésénél:D .
 
Taktikailag sok panasz nem lehet a csapatra, az összeszokottság hiánya érződött még párszor, de ezt ellensúlyozta a gyors támadófoci, annak ellenére, hogy ők birtokolták a labdát többet, ebben kéne még javulni, hogy a középpályán tudjunk dominálni, labdát tartani főleg egy Arsenal ifi ellen.
 
Nyilván helyén kell kezelni a dolgokat, egy gyengén játszó tartalékcsapatot vertünk el, majdnem legerősebb kezdővel, az igazi erőmérő majd hétvégén jön, amikor a jó pár játékost pihentetni tudó, ámbár a Liga-kupából kihulló Chelsea-t fogadjuk. Mindenesetre a 7 döntetlen után mentálisan nagy erőt adhat ez a szép siker, illetve a magabiztos továbbjutás.
 
Itt külön letölthető az 1. és 2. félidő összefoglalója, gólok ismétlésével:

1.félidő

2.félidő

 
Ezen a torrenten pedig a teljes 2. félisdő elérhető, akit eetleg érdekel, ebben benne van Ireland csodálatos jelenete(78.perc), aminél elmaradt a piros:
 
 
Apropó továbbjutás, a sorsolás úgy hozta, hogy a városi rivális MU gárdájával vívjuk az oda-visszavágós elődöntőt, míg a másik ágon Blackburn-Aston Villa párharc lesz. Ami biztos egyelőre, hogy január 4-ei hét és a 18-ai héten lesznek a mérkőzések, az első meccseken a City és a Blackburn lesz hazai pályán, tehát az Old Trafford-on dől el a továbbjutásunk. Már várjuk a parázs meccseket!
 
Játékosok értékelése:
 
Arsenal-ból igazán kiemelni senkit nem tudunk, Silvestre és úgy kvázi a védelmük tűnt ki, negatív irányba, Vela hajtott, próbálkozott, de többször is rossz megoldást választott, amúgy elég keményen játszottak, ezt mutatja a 6 sárga lap is. Egy kevésbé tartalékos csapattal, vagy ha pár sztár is játszott volna, szorosabban alakulhatott volna, Wenger ezt eléggé másképp tervezte meg.
 
City:
 
Given: 7 Korrekt teljesítmény, nem sokszor kellett beavatkoznia.
 
Bridge: 6.5 Volt 1-2 megingása, de ő sem volt komoly nyomásnak kitéve, amíg nem indul előre, hogy elveszítsen 1-2 labdát, addig nincs vele nagy gond, feltéve hogy nem bakizik.
 
Lescott: 7 Jó volt, Hull ellen is hozta magát, most is rengeteg jó belépője volt, remélhetőleg maga mögött tudja ezt a 2-3 hónapos eléggé negatív formáját.
 
Touré: 6.5 Már látszott néha, hogy irányítja a védelmet, 1-2 alkalommal lemaradt emberéről, de megbízható volt.
 
Richards: 7 Na, neki is egy jobb meccse volt ez, bátrabban lép előre, mint Bridge, annyira nem jobb, de legalább próbálkozik, hátul is keményen helytállt. Ha még jobban fog koncentrálni, nem lesz vele gond.
 
Bellamy: 6.5 Első 45 percben, nem voltunk vele elégedettek, 1 ziccert elhibázott, ilyen a 2. félidőben is volt, talán még nagyobb ziccernél, kevésbé volt effektív a balszélen, de aztán a végére belelendült, ennek ellenére képes eltűnni hosszú percekre a vonal mellett.
 
Ireland: 6.5 Nem igazán játszhatta saját játékát, sokat védekezett, de pár villanása volt, a megtologatós jelenet, Bellamy 2. ziccerénél remek passzt adott, nagyon érzi a labdát, és remekül passzol, ezt ki kéne használni akár többször is, és néha bátran el is bombázhatná, mint tavaly.
 
Barry: 6.5 Tette a dolgát, sok helyre odaért, letámadott, visszaért. Ilyesmi kell a Chelsea ellen is tőle.
 
SWP: 8 Remek volt, érezte a ritmust, jó megoldásokat választott, lőtt egy gyönyörű gólt, dominált a jobb oldali támadásokat.
 
Tevez: 8 igazán remek volt, rengeteget harcolt, futott, labdákat szerzett, és végre elől is akciózott, lőtt egy gyönyörű gólt, ráadásul az elsőt, ami után megkönnyebbülten játszottunk.
 
Ade: 6 Totálisan nincs formában, legutóbb bokájára hivatkozott, tán jobb lenne kivizsgálni, mert így ez kevés már meccsek óta hiányzik a jó játéka.
 
Cserék: Kompany egy gyors sárgát összeszedett, azon kívül sok dolga nem akadt, viszont Weiss abban a rövid időben is próbálkozott, cselezgetett, harcolt, a végén pedig remekül érkezett, és fejezte be az akciót, nagy tehetség.       
 
Meccs embere nálunk most: SWP, nem először a szezonban.
 
Ez a jó játék és a szép gólok már nagyon kellettek  a szurkolóknak, főleg 7 ilyen bajnoki meccs után, amit játszottunk.
 
Sok idő pihenésre nincsen most, hiszen szombaton 18.30-tól már a listavezető, enyhén szólva is pazar formában lévő, kvázi mindenkit elverő Chelsea-t fogadjuk (Pool, Tottenham, Arsenal, MU négyest úgy intéztek el, hogy még gólt sem kaptak ellenük). Viszont mi meg csak egyszer kaptunk ki eddig, Chelsea már kétszer :). ES2 szokás szerint közvetíti a találkozót.
 
Come on Citizens!
 
Ireland7, crazy_horse

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr351570755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

man city 2009.12.03. 12:28:53

nem láttam a meccset, de ezt a 2. félidőt leszedtem, mondjuk nem jött vmi gyorsan, de lejött

mekkora gólok, LOL

Wenger papa nem fog kezet, bezzeg a fracia ifik seggét markolássza egész nap:DD

ha még az 1. félidőben is voltak nagy helyzetek, akkor kb. 5-0 lett volna a reális, Song piros lapja tök egyértelmű volt, Ireland tudta, hogy neki fog futni a védnek, és meghúzta, bár ha kipasszol vmlyik szélre ADe/Bellamy-nak, simán ziccer úgy is

Weiss-nek örülök, így kell ifit berakni a csapatba, látod Wenger papó?:D

azért a Chelsea meccs fain lesz, nagy győzelem, vagy nagy bukó ,sztem nem lesz X
gólt biztos tudunk lőni nekik 1-et min., de kaphatunk is tőlük...

merni kell támadni, mert életveszélyesek a sárcok , ha elkapják a ritmust, Ade-nak kijár egy seggberúgás, ramaty formát mutat

United-et is kiverjük,aztán döntő a Villa ellen, fincsi

man city 2009.12.03. 12:57:55

januárban amúgy csak 4 PL meccsünk van, azok is a gyengébb csapatok ellen, úgyhogy nem gázos a két carling-cup meccs

mondjuk úgysem rotálunk, úgyhogy tök mind1:D

Richards 2009.12.03. 14:21:49

mintha egy kommentemet nem küldte volna el ...

na mind1, csak annyit írtam, hogy Tevez-nek így kell játszani, harcolni, labdát szerezni majd jól megjátszani,ez amit amit tud, szépen kilőtte a kaput:D

illetve Richards gólpassz ugye SWP-nek:D

meg a Chelsea ellen érdekes lesz, elvileg De Jong és Robinho ott lesznek a kezdőben, akkor Bellamy fog leülni és még ki ?

hisz 4 védő, De Jong, Barry, Ireland, +Given, tehát még 3 játékos fér be

Ade-t rossz formája ellenére nem lehet kihagyni, mert magas, erős csatárnak csak ő van, Stanta Cruz nagyon lutri

Robinho valszeg kezdő, SWP jó formában van, de akkor Tevez+Bellamy padozik?

érdekes lesz, hogy milyen kezdőt tolunk fel, azért De Jong ott lesz remélem szűrni

double 2009.12.03. 15:47:48

az embernek egyből jobb a közérzete is, hogy nyertünk, még ha egy gyenge Arsenal is volt csak az ellenfél:D

parádés gólok, azért ennyire nem hagynak minket támadni a PL-ben, pedig nem lenne rossz

tán jobb lett volna a Blackburn-t kapni, mégis ők a leggyengébbek a 4 közül, de hát így se lesz rossz menet, 4 MU elleni meccs 1 szezonban, és még lehet az FA-kupában is:D

nagyon remélem, hogy megvágjuk őket

Chelsea meccstől kezdek tartani, nem tudom mi lesz, hogy lesz, legfeljebb ez még legyen X, aztán kezdjünk el nyerni végre

Lamps08 2009.12.03. 16:05:39

grat, ti meccseteket néztem, mert a Chelsea-hez csak írtó rossz stream-et találtam, nem is baj utólag

ha így játszanátok a bajnokságban ott lennétek mögöttünk:)

mi meg kiestünk, pedig visszajöttünk a 119. percben is még, aztán 11-eseknél Ballack és Kakuta hibázott sajnos
Ancelotti elég felforgatott kezdővel nyomult, aztán már félidőben cserélni kellett sajna, kicsit elszámolta magát
vagy lebecsülte a Blackburn-t(igaz 5-0-ra vertük őket nem rég)

no mind1, nem ez volt a legfontosabb idén, nektek azért grat, MU-t is küldjétek haza:D

hétvégére nálunk legalább pihentek páran(Cole, Lampard,Essien,ANleka, Carvalho, Terry, Cech), úgyhogy elég erősen fogunk a City-hez látogatni:), de én se tudom mi lesz, remélem nem olyan váratlan vereség,mint a villa meg Wigan ellen, képesek vagyunk teljesen kihagyni néha, szerencsére nagy meccseken hoztuk magunkat eddig

győzzön a jobb:)

one citizen 2009.12.03. 17:11:51

győzelem végre:))

szépen játszottunk, a labdabirtoklást én se értem, miért nem nagyobb, főleg, hogy a bajnokikon kb.55-45 ide többségében az arány
gyors támadófoci, ez az ami megy, széleken mindenképp, középen is menne, ha Ireland ott kapna helyet, nem pedig hátrébb

remélem nagy lökést ad fejben a srácoknak ez, és megmutatják, hogy mit is tudnak szombaton, és főleg az azt követő meccseken, amúgy tényleg ha jobban fejezzük be a ziccereket, elég nagy verés is lehetett volna belőle az Arsenal-nak
Wenger pedig elég ócskán viselkedik ezzel a "nem fogok kezet" dologgal, nem tudom minek játssza magát, még ha be is szólt neki Hughes a meccs alatt, bár max. a játékosait szidta sztem:)

nembaj, 2 meccs ellenük 2 nagy győzelem

hajrá City!

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.03. 17:22:53

Wenger azt mondta meccs előtt, hogy olyat csapatot fog kezdőnek összeállítani,akiről úgy gondolja, hogy esélyes

ma már a Liga-kupa presztízsét szidja, miszerint egyáltalán nem fontos, nem nagy dolog ha valaki megnyeri:)

elég rosszul viseli a vereségeket a francia, most a bíróra nem foghatta, ez kétségtelen

nálam félig Ireland a meccs embere, mert valóban nem a saját szerepkörét kapta, de ezt is megoldotta, volt legalább 2 óriási passz, amit leosztott, meg az a megtolós műveletsorozat, uhh:D
azt még Robinho is megirigyelhette:D

arra jó ez a győzelem, hogy ne frusztráltan álljunk ki a Chelsea ellen, hanem higgyenek a srácok magukban, hogy meg lehet őket verni, így tolta a Villa is, meg a Wigan is biztos, nem voltak beszarva, hanem odaléptek nekik, és gólokat rúgtak

talán sikerül, de az X sem nagy baj, kikapni azért nem kéne, nagyon nagy és látványos meccsre számítok

MU elleni elődöntőkkel meg csak annyi a gond, hogy se Touré, se Ade nem lesz, hisz mennek Afrika-kupára, azért két fontos láncszem,tán Ade a fontosabb, őt nehezebb pótolni

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.03. 17:56:49

1 hete ígértem egy Hughes-os posztot, hogy miért maradjon, és miért menjen, áttolom jövőhétre ezt, mert szűkösen van időnk, és várjuk meg a Chesea meccset is, hátha Hughes belekezd 7-es győzelmi szériába:D
átigazolási hírekből/kacsákból is annyi van, nehéz válogatni belőlük:)

black:roll 2009.12.03. 19:05:12

ezt azért megköszönhetjük Wenger-nek, hogy ennyire alárendelte csapatát a City-nek, kb. feltartott kézzel jöttek ki, ez annyit jelentett, főleg a mutatott játékuk alapján, nem tudom biztos jó tapasztalat-e , ha esély nélkül jól meg lettek verve

mi végig azt játszottuk, amit esélyesként játszani kellett, hátul rendben voltunk, elől sok helyzetet alakítottunk ki, ebből talán átmentünk vmit a Chelsea ellenire is

Tevez&SWP tényleg kiemelkedtek, SWP akkora klasszis lehetne, ha hideg fejjel tudna dönteni a szólói után, meg nem gabalyodna bele sokszor a cselekbe, és rendszeresen elmenne gólpasszokat, gólokat osztva
azért a Chelsea ellen még van benne 1 gól remélem:)

persze most nem lehet nagyon sokat ebből levonni, kb. nyomhattuk volna a City reserves ellen is kb., tán mentálisan 7 kudarcos X után segít vmit

@man city: ja lazább hónap lesz, ott épp elfér két MU elleni derbi

@Lamps08: győzzön inkább a City, a Chelsea nyer úgyis eleget máskor:D

@Ireland7: na az még egy jó próbája lesz Hughes-nak, meg a keretnek, hogy hogyan pótoljuk Ade-t és Touré-t, nemcsak a két MU meccsen, hanem majdnem az összes januárin(kb. addig tart az ANK, vagy februárban is még?)
persze addig már lehet igazolni, akár...

double 2009.12.03. 20:43:30

Bellamy azért egy 7-es teljesítményt csak megérdemelt volna, Ade-nak is adott be egy labdát, ami ziccer volt, csak de elkúrta:)

gólpasszt is adott, és jól helyezkedett, mert kétszer ziccerbe került, igaz kihagyta:D

pokemon 2009.12.03. 22:37:15

A stat. táblázatban a Hull City-t írjátok át Arsenalra.

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.03. 22:44:34

@pokemon: köszi, csak másoltuk a Hull-os posztból, legalábbis a szélső mezőket:)

@double: persze kaphatott volna 0.5-el többet is, azt majd megkapja pluszban, ha a Chelsea ellen gólokra vált 2 ziccert:)

bár lehet nem is lesz kezdő, könnyen elképzelhető

Gio Kinky 2009.12.04. 00:27:05

Jó lett a bejegyezés! De még jobb h végre nyertünk! De várom már a szombatot! Hajrá City!! :P

double 2009.12.04. 10:35:20

@Lamps08: hát akkor a Chelsea tényleg rápihent arra a meccsre, durva lesz:)

mondjuk mi meg nem jásztottunk le 5 BL meccset,mint a Chelsea, sőt ők toltat community shield meccset is, mi eggyel több Liga-kupa meccset, tehát a Chelsea 5-el több meccset nyomott le eddig, sőt 6-al, hisz nekünk elmaradt 1 PL meccs is, azért az a 6 meccs ott van a lábakban, kiegyezhetünk egy vékony 1 gólos City győzelemmel:)

sajnos a Chelsea védelme, meg a védekezése, már középen is brutális, nem tudom mit eszel ki Hughes ez ellen

Robinho-nak be kell lőnie azokat,a amiket a Hull ellen elkúrt, és akkor talán
süti beállítások módosítása