Még (mindig) nincs itt az ideje, hogy a Man City hazai kupadöntőbe jusson, igaz évtizedek óta most volt rá a legnagyobb esély és ez összességében nyilván jó. Az, hogy a döntő kapujában az utolsó 2 percben kiestünk az meg nyilván rossz, így hogy a városi rivális, „gyűlölt ellenség” ellen, ez meg még rosszabb. 3-1-re nyert a MU egy nagyon jó mérkőzésen, ami kicsit lassan indult, de folyamatosan nőtt a színvonal, volt 1 rövid 5-10 perces periódusa a meccsnek mikor a 2-2 közelebb volt, mint a 3-1, de a 3-1 lett a (reális és) valós végeredmény a meccs képe alapján. Döntőbe jutott a MU, kiesett a City.

 
 
 
 
 
 
 
A Liga-kupából kiestünk, de azért a tovább után megnézzük, hogy milyen is volt ez a meccs, miért is estünk ki. Nézzétek meg ti is! (Gólok, statisztika, játékosok értékelése etc etc etc!)
 
Stadion: Old Trafford
Nézőszám: 74.576
Játékvezető: Howard Webb
 
Eredmény: 3-1 (Scholes 52’; Carrick 71’; Rooney 90’, illetve Tevez 76’)
 
Kezdők/cserék:
 
Manchester United: van der Sar, Rafael (Brown 74’), Ferdinand, Evans, Evra, Carrick, Nani (Valencia 90’), Scholes, Fletcher, Rooney, Giggs

Manchester City: Given, Richards, Boyata, Kompany, Garrido (Ireland 65’), Wright-Phillips (Adebayor 74’), De Jong, Barry, Zabaleta, Tevez, Bellamy
 
Sárga lapok: Scholes, Nani, illetve Tevez
 
Statisztika:
 
 
Man Utd
Man City
Lövések (kaput eltaláló)
12(4)
12(8)
Szabálytalanságok
14
11
Szögletek
8
6
Lesek
2
1
Labdabirtoklás
53%
47%
Sárga lap
2
1
Piros lap
0
0
Védések
8
5
 
A várakozásoknak megfelelően óriási hangulat volt az Old Trafford-on, nyilván a többség semmi mást nem akart jobban, mint azt, hogy a City kiessen a kupából. Ez a vágyuk sajnos bejött, pedig a meccs 1. félidejében még nem így állt a meccs.
 
A City nem változtatott az 1 héttel ezelőtti kezdéshez képest, a MU több helyen is, de inkább úgy folyt a meccs, hogy az a City-nek kedvezett. Akadtak helyzetek mindkét oldalon, de igazából mindkét csapat még kivárásra játszott. A MU-n volt a kényszer, de nem pörögtek 100%-on, míg a City-nek jó volt a 0-0 is. Volt 1 Rooney lövés, amit Given simán fogott, majd egy veszélyesebb Scholes bomba, ami fölé ment. Tevez viszont 1-szer gyönyörűen ment el a labdával, Ferdinand és Evans között, hát ott a végén elég érdekes esett össze Tevez, a labdát Ferdinand nem érte el, de Tevez-zel viszont volt kontaktja, és Tevez elesett, de talán el is csúszott. Jó lett volna a 11-es, de még a felvételek alapján sem könnyű eldönteni, hogy 11-es vagy semmi nem történt. Talán a legnagyobb city helyzet az első félidőben, mikor Bellamy elment a szélen, középre ívelte és Tevez kvázi csukafejessel irányította kapu felé, de sajnos a holland kapus hárította a fejest. Még egy lapos Giggs lövés maradt a félidőre, amit meg Given fogott. Igazából ez a 0-0-s félidő reményt adott a City-nek, hátha nem kapunk gólt, de nem volt egy nagyon jó félidő összességében, ezt hozzá kel tenni.
 
A 2. játékrész meg nem úgy végződött, ahogy azt elképzeltük, viszont óriási City lehetőséggel indult. Richards középpályán szerelte Rooney-t, majd elvitte egészen a 16-osig a maga tempójában, nem nagyot tudtak rá kilépni, lett is egy kis rés, ahol el tudta lőni, és bal lábbal eltekerte a fölsőbe, van der Sar pedig csak mágikus vetődéssel tudta kiszedni azt onnan. Eszméletlen gól lett volna.  
 
Jobban is kezdett a City, nem sok támadása volt ekkor a United-nek, kb. az első 10 percben, majd jött egy City szöglet, Bellamy ment elvégezni, erre megdobálták minden szarral, pénzérmék, kupakok, üvegek, összeesett, mert vmi fejen találta. Ez eléggé megzavarta őt is, a csapatot is, nem is tudta elvégezni a szögletet. Garrido kapta a kisszögletnél a labdát, szörnyen tekerte be, amiből indulhatott a MU, Rooney előretette Giggs-nek, aki visszafordult, elég nagy kavarodás volt ott, a vége az lett, hogy nem tudtunk felszabadítani, Nani és Scholes tök üresen jöttek 2. ütemben, Carrick visszatette a labdát, Scholes pedig bevágta. Nem lehet azt mondani, hogy Bellamy dobálása miatt, de eléggé úgy jött ki az egész, hogy ezt ritka szarul megszívtuk itt most. Barry-től, SWP-től, Garrido-n át NDJ-ig és Zabaleta-ig, tán még Boyata is hibáztatható a gólért. 1-0.
 
 
Még nem volt akkora gond, hisz 1-0-nál hosszabbítás jött volna. Ekkor a köv. 4-5 percben kb. a Richards-Fletcher ketrecharc volt a legérdekesebb. Majd 1 bedobást követően Nani maradt üresen, remekül tette be Fletcher-nek, akit szintén jobban kellett volna fogni, megint jött a csúszkálás ide-oda, a vége az lett, hogy Fletcher még visszapiszkálta Carrick-nak, aki laposan ezt is a kapuba tette. Nani-t figyelni kellett volna, itt Bellamy is hibázott, belül Fletcher Ireland mellől lépett meg, Boyata rohadtul elkésett, Kompany sem tudjuk mit csinált, Carrick pedig okosan lőtte el sajnos. 2-0.
 
 
Innentől legalább világos volt, hogy gólt kell rúgnunk. Érkezett Adebayor is már az utolsó negyed órára. Baloldalon támadott a MU, Giggs és Evra kevergetett, Richards-ék lemaradtak, Evra betette, Rooney csak centikkel lőtt mellé, itt a 3-0 nagyon közel volt. Rooney nyilván tök üresen bent középen, simán ott hagyta Kompany-t. Aztán Tevez kapott labdát, továbbtette Ade-nak, ő ki a szélre Bellamy-nak, közben Ade ment befelé, majd Bellamy nagyon jól tette be, Tevez pedig bravúros mozdulattal Ferdinand mellett a kapuba rakta. Minden esélyünk visszajött. 2-1.
 
Viszont ismét a MU előtt adódott óriási helyzet, mikor Carrick a 16-oson belül lőhetett megint, nem sokkal tette mellé. Nem sokkal később egy Adebayor fejesre futotta még, Bellamy tekert be, Ade tök üresen, de arra fejelte amerre állt, ami a közönség irányába végződött. Ez volt az utolsó esélyünk.
 
Ezt követően 2 MU szöglet maradt hátra már csak, az elsőnél kifejeltük a labdát rossz helyre, Scholes vissza Giggs-nek ki a szélre, ő betekeri, Fletcher fejelhetett Given bravúrral fogta, Boyata a kipattanót szögletre rúgta ki, talán kissé könnyelműen. Teljesen rossz volt már itt az emberfogásunk, Boyata maradt le Fletcher-ről, de Kompany is rossz helyen állt. Újabb szöglet: kis szöglet Giggs-Evra, Giggs visszakapja, cselezget, majd remekül tekeri be, Rooney jön üresen és fejel. 3-1 a 93. percben. Meg lehet nézni a videón, hogy megint hogyan helyezkedtünk. Hol volt Barry, Zabaleta, De Jong? Rooney meg üresen…
 
Taktika:
meglepő volt, hogy a kezdőnk ugyanaz, Boyata-t talán nem tettük volna be, hogy ha ott van Onuoha is, Petrov pedig annyira remek volt hétvégén, hogy talán csereként minimum behoztuk volna. Az, hogy 3 védekező középpályással álltunk fel, az akkor lett volna csak sikeres, ha rúgunk egy gólt, majd kivédekezzük a többit valahogy. De így, hogy SWP 0 volt, a 3 támadónkból 1 kiesett, a másik kettőre pedig jutott 4-5 ember, hisz középről Barry-éktől semmi támogatást nem kaptak. A védelem sokat hibázott, helyezkedés/emberfogás, az őszi történet. Persze akkor Bridge-Lescott-Touré-Richards védelem volt, most pedig Garrido-Kompany-Boyata-Richards.  És a 3 védekező kp-tól nem lett jobb a védekezésünk, hisz mind a 3 gólnál benne voltak a gólokban, első kettőnél nem figyeltek éppen ők Scholes-ra és Carrick-re. Apropó Scholes, Carrick és Fletcher előrejöttek a támadásokhoz. A vége az lett, hogy rúgtak két gólt, Fletcher gólpasszt adott, sőt majdnem fejelt is egyet a végén. Pedig addig, és az egész első meccsen nem tudtak támadni, mert jól fogtuk őket. nálunk a Zabaleta-Barry-NDJ trió nem ment előre támadni sem most, nem az előző meccsen. Sajnos azért, mert gyenge a középpályánk, nem komplett, nem sokoldalúak a játékosok. Ireland sem, Barry sem. NDJ sem. Néha nem is igazán illenek össze. Sőt a legnagyobb gond, hogy lassúak. De Jong és Barry pl. abszolút lassabb játékosok. Ezen mondjuk Vieira sem fog segíteni:).
 
 
Utólag lehet azon okoskodni, hogy még több gólt kellett volna rúgni, bátrabban támadni, de ez kevés már. Otthon is bátrabban játszani és itt is. Bár a statisztikákból látszik, hogy van der Sar-nak volt több dolga a meccsen. A fő tanulságokból néhány:
 
- szervezett középpálya kell sürgősen, ami tudja segíteni a támadásokat is
- amibe Sparky belebukott: a védelem, nos még sehol sem tartunk, amikor szembekerülünk egy erős csapattal ez ügyben
- több embernek kell felmennie a támadásokhoz, túlságosan Bellamy-tól és Tevez-től függünk nagyon sokszor
- sokkal nagyobb koncentráció a kiélezett helyzetekben
- emberfogás, emberfogás, emberfogás rögzített helyzeteknél!
 
Sok hibát elkövetve, de helyenként nagyon jól játszva kiestünk, de nézzük meg a játékosok egyéni értékelését:
 
MU:
 
 Több jó teljesítmény is volt náluk, van der Sar nagyon jól védett sajnos, Rooney nem volt igazán veszélyes, majd 1 villanással eldöntötte, Giggs mintha kortalan lenne, úgy játszott még az utolsó 10 percben is, Fletcher pedig középen nyújtott óriásit. Evra pedig nem engedett SWP-nek semmit sem.
 
City:
 
Given: 7 Kapott 3 gólt, de védett 1-2 nagyot is, talán egyetlen gyengesége van, az pedig a kijövetelek. Ez olyan, ami már nem fog változni egy 33 éves kapusnál, nem mer kijönni a vonalról, lehúzni a beívelt labdákat, akkor sem, ha az ötösen belülre jön a labda. Így viszont még nagyobb teher van az összeszokatlan védőinken, hisz mindent nekik kell kifejelni, mert Given nem húzza le a labdákat. Ettől függetlenül mindkét meccsen remek volt Given, hazai meccsen 4-5 klasszis bravúrt is bemutatott.
 
Garrido: 6 Nagyon sok gondja volt Nani-val, de Bridge-nek is lett volna nyilván. Egyik sem megfelelő minőségű, ha tényleg BL szereplést és PL győzelmet tervezünk a következő évekre. Átlagos teljesítményt nyújtott tegnap, viszont sokszor volt pontatlan.
 
Kompany: 6.5 Nem volt rossz, nagy nyomás volt rajta, nagyon sokszor mentett fontos pillanatokban, de nem tudott vezér lenni a védelemben, igaz ez még a nála sokkal tapasztaltabb Touré-nak sem sikerült. Viszont lehet számítani a belgára és ez nagyon jó.
 
Boyata: 6.5 Mancini bevállalta, hogy beteszi, és nem is okozott csalódást. 19 évesen, úgy hogy nemrég debütált csak, két városi derbit kell játszania, és kb. meg is oldotta. A felszabadításai nagyon gyengék voltak, de észnél volt végig. Nagy jövője lehet.
 
Richards: 7 A védelem legjobbja volt talán, mert is előre menni, volt 1 lövése ballal ráadásul, alig tudta kiszedni van der Sar. Harcos, kemény játékos, sokat kell még fejlődnie, de bízni kell benne.
 
Zabaleta: 6.5 1. félidőben jobb volt, utána gyengébb, sokat dolgozott, csúszott-mászott, de amikor Scholes és Carrick rúgnak gólokat, akkor neki is ott kéne lennie (*).
 
De Jong: 6.5 Nem volt olyan jó meccse, mint az 2. meccsen, rá is igaz a (*)-os rész Zabaleta-tól. Harcol, megy, tapad, de bármilyen támadásnál használhatatlan. Egyoldalú játékos, igaz az 1 oldal remek.
 
Barry: 6 Benne már sokat csalódtunk, most is kicsit. Nem jó a középpályánk, és tőle várnánk, hogy dob rajta a tapasztalatával, rutinjával, hisz hosszú éveket húzott le a Villa-ban, gólokat rúgva, soka támadva, itt nem támad semennyit, és nagyon pontatlan is volt.
 
SWP: 5 Kissé durván fogalmazva emberhátrányban voltunk vele. Semmit nem tudott kb. a támadásokhoz hozzátenni, sokszor jött hátra viszont.
 
Bellamy: 7.5 Nagyon elemében volt, de rossz megoldásokat választott többször is, ő nem adja fel az biztos és örülhetünk, hogy a csapatunk tagja. Sokszor nagyon egyedül volt, Garrido-val és Barry-vel nem lehet összjátékot játszani baloldalon elől. Legalábbis tegnap nem lehetett.
 
Tevez: 8 Gólt rúgott, voltak helyzetei, pedig 2 védő jutott rá minimum mindig, szétdolgozta magát, szerzett 3 gólt a két meccsen.
 
Cserék: Ireland akkor jött be, amikor már baj volt, kissé kreatívabb lett tőle a játékunk, de nem sokkal. Talán, ha kezd, akkor sokkal támadóbban lépünk fel. Adebayor pedig első nézésre tényleg fogyott pár kilót, de rendesen harcolt, hátrajött, elől is alakított, volt 1 fejese is, 1 szép passz Tevez-nek, valamint Bellamy-nak is ő tette ki a gólunk előtt. Örülünk, hogy visszatért és remélhetőleg nagy formában lesz kis idő múlva, hisz nagy szükség lenne 1 gólvágó centerre, ha már RSC állandóan sérült.
 
A meccs emberét nyilván a győztes csapatból illik választani, de pl. máshol is Fletcher-t választotta, mi is őt mondjuk akkor, hisz a MU középpályája nyerte meg ezt a meccset leginkább a MU-nak.
 
A párharc legjobbja viszont Carlos Tevez volt számunkra, 3 gólt szerzett és piszok nagy melót végzett mindkét meccsen, ráadásul volt csapata ellen.
 
A Liga-kupának ezáltal vége számunkra, a Crsytal Palace-Fulham-Scunthorpe-Arsenal-MU sorozat végén, szép menetelés volt és nem sokkal maradtunk le a döntőről sem, ahol így viszont Man Utd-Aston Villa-t meccset rendeznek február végén.
 
A rövid és hosszú távú célok adottak azonban:
 
  • döntésre jutni a Robinho-ügy végére
  • pontot tenni a januári átigazolások végére
  • a maradék 2 fronton (FA-kupa, PL) minél jobb teljesítményt nyújtani.

 

Következő meccsünket e hét vasárnapján fogjuk játszani, amikor a Portsmouth gárdáját fogadjuk hazai pályán 14.30-tól, amit az ES2 szintén közvetít. A hétközi PL fordulóban a 3 nagy riválisunk közül kettő is csak döntetlent ért el (Pool, Villa), így újabb kisebb lehetőséget kaptunk, hogy előrébb végezzünk náluk, csak ezeket az esélyeket ki kell majd használni.  
 
Come on Citizens!

crazy_horse

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr41710013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

man city 2010.01.28. 16:07:59

korrekt összefoglaló

OS-re mikor kerül ki az összefoglaló, abban minden helyzet benne szokott lenni
Richards lövését el is felejtettem, nem értem hogy volt képes onnan gyengébb lábbal így meglőni azt a labdát
na ja, ha az ott befér a kapuba, minden más...

(1szer már máshová leírtam, így csak copypaste)
.
.
Manchester has its clasico back...

nagy meccs volt, csak jobb lett, volna ha az első meccsen nem fékezi le a csapatot Mancio azzal, hogy 2-1-nél nem verhetünk még 1-2 gólt, hanem elég a 2-1, csak tartsuk meg, amit csak Given mentett meg a végén, annyira nem tudtunk védekezni
(PL meccsnek jó lett volna, kupameccsnek kapott góllal már nem)

így meg tegnap pont, hogy PL meccsre kellett volna kimenni, ez se teljesen sikerült, félig-meddig taktikázás volt, az 1 gólos előny miatt, csak rábasztunk a végére, bár nem játszottunk rosszul
de GazBaz, Zab annyit se vett részt a támadásokban, mint Richards, de legalább akkor ne nagyták volna Carrick-éket a kapuba passzolgatni a gólokat...
SWP-nek két módja van: vagy nagyot játszik és végig él, vagy pl. mint most Evra-nak zsebre sem kell tennie, mert SWP-nek jó az alibi is

Garrido,Kompany,Boyata, Richards,(átlagéletkora a 4 védőnek: 22 év körül van vagy kevesebb) már 1 hete is bénáztak össze-vissza, csóró Boyata néha azt sem tudta hol van, talán egy különgéppel el kellett volna hozni Touré-t egyből hétfőn...
de nem csak rajtuk ment el inkább a két középpályán tényleg

amúgy ennyit arról, hogy a MU vegyes csapatot tesz majd ki, vagy a youth játszik a City ellen, mert őket is képesnek érzi a City ellen győzni Fergie:D
Welbeck, Sonka, Gibson-t hiányoltam is rendesen:D

Bellamy-t most dícséritek, pedig pont nem volt olyan jó meccse, ő ennél idén jobb, csak persze 1-2 társ neki is kell, amúgy tényleg egy állat,amikor hozzá kerül a labda, akkor érezhetően van vmi a levegőben
(nem Rafael fingjára gondoltam:D)
Bellers így lép pályára különben is:
"If you mess with me, you'll gonna get it, sunshine"

különben hiperklasszis civilben, amikor nem golfozik..., egészen komoly segélyszervezete van, Sierra Leon-i sport/focicentrumot csinált, azoknak a gyereknek, akik beállnak tanulni, akik nem, azok nem...
de a pályán nem ismer semmi jóérzést:D, Evans-től is úgy kért bocsánot, miután kitette a pályáról, hogy 3-szor hagyta el a száját a fuck off, miközben pacsiztak:D
és akkor ő mellé akarná Mancini még Cassano-t, uhhhhhh

Tevez gólja brilliáns volt, még hogy nem klasszis, 3-at vágott a 2 meccsen, ledolgozta a belét, amíg Berbafos a hetiászt olvasta a padon...

kapott is egyet az arcába Ferdinand-tól könyökkel,
Rafael barbár becsúszása még sárga lap se, ez volt a legnagyobb vicc, Bellamy-t szétdobálják az USA-debt nézők szölgetnél minden szarral, és a kontrából meg gólt kapunk, kétségtelenül jobb lett volna, ha másik oldalon Giggs-et szedik le a nézők, és mi lövünk gólt a kontrából...
a MU-t nem lehet nem jobban utálni minden derbi után, mindig hozzátesznek vmi sajátosságot,de agent Malcolm már dolgozik az ügyön

"sajnos" az FA-ben már nem lesz derbi, mert a Leeds úgy döntött, de a PL-ben van egy City-MU...

jöhet a Puszmusz, sőt bukott a Pool, Villa, Ársenál,ollé

man city 2010.01.28. 16:11:13

a Given-es rész nagyon ül, nem mozdulna ki akkor sem, ha bomba lenne a kapuba mögötte...

sajnos ez azért gond, mert jön vissza Lescott,akit boldog-boldogtalan lefejelt ősszel a bejövő labdáknál...

viszont most már fixnek gondolom, hogy ha nem jut be Mancini a top4-be a végén, akkor új menedzser fog jönni,legalábbis így taktikázhatnak az arabok

man city 2010.01.28. 16:14:49

Rio megkapta a 4 meccses eltiltását ma végre,hehe

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.01.28. 16:27:38

@man city: sajnos középen nem vagyunk elég jók, sőt semennyire, az ő középpályájukhoz képest
mondjuk első meccsen még oké volt, de tegnap...

nehéz azért bármit mondani, mert ha meg mondjuk kiegyenlítünk 2-2-re és nyerünk, akkor is ugyanilyen jól/rosszul játszottunk,csak akkor továbbmegyünk:)

minden dühét össze kell szednie a csapatnak, hogy a következő meccseken esély se adjunk az ellenfeleknek

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.01.28. 16:35:02

@man city: amúgy csak 1-2 nap múlva szokták feltenni azt az összefoglalót
.....................

Mancini nyilatkozatából 1 rövid részlet:

"Sajnálom a játékosainkat, mert nem dolgozhattak keményebben de leginkább a szurkolóinkat. Be szerettem volna juttatni a csapatot az ő kedvükért, d3e sajnos ez most nem sikerült."

"Tanulnunk kell ebből a vereségből és fejlődni. Könnyi fejlődni,amikor nyersz, de 1 nagy vereség sok minden mást is taníthat egy csapatnak, össze kell szednünk magunkat. Keményen kell dolgoznunk a köv. pár hónapban, hogy fejlődjünk, és be kell jutni a legjobb 4-be a bajnokságban. Ez lehetséges a játékosaimmal, főleg ha a sérültek és Touré is visszatérnek."

"Még mindig benn vagyunk az FA-kupában, hogy játszhassunk a Wembley-ben(döntő), ezt el szeretnénk érni a szurkolóinknak."

one citizen 2010.01.28. 17:17:22

remek összefoglaló, csak sajnos nem úgy végződött a meccs, ahogy kellett volna

igazából nem játszottunk rosszul, Mancini is azt, mondja, hogy rendben voltunk, tényleg volt az 10-20 perc,mikor lőttek 2 gólt, ott nagyon elaludtunk,de utána majdnem visszajöttünk Tevez gólja után, ott ha még találunk 1 gólt, akkor miénk a döntő

a MU-t hajtotta a közönség, + tényleg pont a 3 középpályásuk feléledt és összejött nekik

ezzel a kezdővel így nem lehetett volna többet támadni, ahhoz Ireland kellett volna, vagy SWP helyett tényleg Petrov, bár SWP-től sokkal többet vártam, így csak 1-szer vitte fel a labdát, de se lövésig nem jutott, se passzig kb.

a PL meccsünkön viszont nagyon meg kell ütni őket, most nem tudom mikor játszunk velük pontosan, de remélem úgy fog kijönni, hogy ha bajnokok akarnak lenni, akkor nyerniük kelljen, és úgy üssük meg őket:)

mi pedig nyerünk még trófeákat, ebben biztos vagyok

addig is hajrá City!!!

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.01.28. 17:41:12

@one citizen: SWP a MU ellen rendre nagyon gyenge, nem tudom miért

oké,hogy Evra komoly ellenfél, de nem is próbálkozott nagyon, aztán már minden labdát Bellamy-nak játszottunk inkább, annyira nem érezte a ritmust SWP...
egy támadóbb kezdőnek én is örültem volna, az lett volna a módja a továbbjutásnak, ha lövünk legalább 2 gólt, kb. éppen annyit támadtunk,amennyi az 1-hez elég is volt

ebből azt lehet tanulni, legközelebb támadunk, támadjunk!

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.01.28. 17:45:42

"A rövid és hosszú távú célok adottak azonban:

* döntésre jutni a Robinho-ügy végére
* pontot tenni a januári átigazolások végére
* a maradék 2 fronton (FA-kupa, PL) minél jobb teljesítményt nyújtani."

ha ilyen gyorsan sikerül a többi is(főleg az utolsó), akkor szép szezonunk lesz:))

Vladi Weiss 2010.01.28. 18:40:56

A mi gólunk nagyon szép volt, ez mutatja, hogy ez az erőssége a csapatnak, a támadás.
Meg lehet figyelni, hogy Bellamy ott végre 3 embernek is beadhatta volt, hisz ott voltunk a 16-oson belül 3-an is, szerencsére Tevez-t megtalálta.
Viszont a meccs nagy részén, maximum Tevez volt benn, vagy ő sem.

Minden saját nevelésűnek külön örülök ha bekerül, de a "veterán" SWP már mintha teljesen kiégett volna, legalábbis úgy játszik sokszor. Még a 30 éves Petrov is jobb és gyorsabb sokszor, pedig SWP elég gyors, de nem tud beadni rendesen sem.

Garrido a baloldalon nem elég jó a támadásokhoz, Richards sem, bár néha tényleg meglepően jól megy előre, pl. tegnap Giggs-et és Rooney sokszor szerelte is. Teljesen egyetértek azzal, hogy Garrido+Bridge nem elég ide, de alig voltunk hírbe hozva balhátvéddel januárban.Most már nem is hiszem, hogy jön vki oda.

Nagy kár,hogy nem sikerült, de tényleg nem lehet mást csinálni, mint tanulni a kudarcból.

hajrá City! és a Portsmouth ellen nyernünk kell!

black:roll 2010.01.28. 20:47:57

tényleg felemás meccs volt, mert nem is játszottunk rosszul, de jól se, valahol továbbjutást érdemeltünk volna, de aztán mégse

tőlünk több ember hiányzott mindkét párharcon, tőlük is 1-2, de kevesebb
nálunk ugye a védelem nem is az volt, ami alapjáraton a legerősebb, Richards-ot kivéve
lehet, hogy ha nincs sérültünk, akkor mi megyünk tovább, hisz erősebben tudtunk volna kiállni

persze abból kell főzni, ami van, és így is elég jól helytálltunk, azt a gátat, hogy ne mi legyünk a védekező csapat, viszont nem tudtuk áttörni, talán ezen ment el a párharc

hazai pályán is az utolsó 20 percre ők támadtak végig, ma a kényszer ugye rajtuk volt, de végig ők kezdeményeztek többet
ők mertek jönni, még a középpályájukat is feltolták tegnap, kockáztatva azt, hogy lekontrázzuk őket, és bejött nekik

talán kicsit Mancin taktikázott is, hogy sikerül egy 0-0, 1-1 körüli eredmény, de hát ez nem úgy megy Angliában, főleg nem a MU ellen

nagyon csalódott voltam, mert abszolút nem esélytelenül mentünk bele a párharcba, sőt sztem a Blackburn ellen biztosan, míg a Villa ellen is valszeg mi mentünk volna a döntőbe, és akkor ott 1 meccsen a MU ellen lett volna a döntő...

a legmocskosabb dolog sajnos az ilyen két meccses párharcokban az, ha otthon nyer a csapat 1-0-ra vagy 2-1-re, akkor jön az ugye, hogy idegenben egy a döntetlen is
na ilyenkor általában ez nem jön be, mert a csapat így készül, hogy elég az X is stb.
most se jött be

remélem a MU-nál bezárják a pályát,vagy mi büntetést kapnak, azért ne dobálgathassanak már be sörösüvegeket, a dobálót életre ki kell tiltani a klubot megbüntetni, mert nem biztosították a játék épséget...
no meg a döntőben a Villa nyerhetne, ha már mi nem:)

FA-kupában is hasonló menetelést szeretnék, csak ne fussunk össze a Chelsea-vel a döntő előtt, vagy még ott se:)

one citizen 2010.01.28. 22:46:48

sportgeza.hu/futball/2010/01/28/van_der_sar_letudta_az_ev_vedeset/

ez is ilyenkor véd ilyet, pedig Richards-ból mekkora hős lett volna, ha ezzel a góljával megyünk tovább:)

double 2010.01.29. 10:52:34

én azt hittem kevesebbet támadtunk, közben nekünk volt több kapura menő lövésünk, ha ez a statisztika nem hazudik:)

csak kevesen voltunk elől, ez volt a baj, Ireland-et már félidőben hoztam volna, és gólra törő játékkal meg kellett volna szerezni a vezetést, mert nem volt annyira jó ez a MU, mert ha még vmi verhetetlen atom jók lettek volna, de nem voltak azok

nekünk meg a védelmünk gyenge(még mindig), sajnos részben erre építettük a párharcot és nem jött be

most a valóban a maradék kettő porondra kell figyelni, a bajnokságban pedig nem lehet hibázgatni már, a kötelezőket hozni kell, hisz lesz pár rangadónk is még(Villa, Spurs, Pool, MU, Chelsea, Arsenal még mind játszunk velük)

Go City!

Richards 2010.01.29. 19:48:54

@one citizen: HA az ott még éppen befért volna...

valahol egy zseni Richards, bár sokszor ezt titkolja, de idővel talán majd nem fogja:)

persze Given is óriás védéseket mutatott be a 2 meccsen, de talán tényleg ez volt a legnagyobb mentés,sajnos ellenünk

Richards 2010.01.29. 19:51:47

@Richards: különben meg azért lőtte el, mert SENKINKEK nem tudta volna passzolni is, Tevez volt csak ott, de ő épp szélre helyezkedett, oda amúgy se lett volna jó ötlet

amikor a szólógólt nyomta a Blackburn ellen, előtte ugye nagyon szépen kiszolgálta Benjani-t, ott volt középen vki,akinek adhatta, most senki nem volt, ezért lőtte el, amúgy parádésan...
süti beállítások módosítása