Magabiztosan szerezte meg a City a 3 pontot, nagyjából tudásuk/sebességük harmadát nyújtva csak. Rettentően gyenge meccse volt, ezen nincs mit vitatkozni. Ha ősszel a döntetlenszériás időszakban így húztuk volna be a meccseket gyengébb csapatok ellen, most bajnokesélyesek lennénk persze. tehát örülni kell a 3 pontnak, ez volt a legfontosabb most. Kissé fáradtnak is tűnt a csapat, a hétközi Liga-kupa kudarc is biztos benne volt a játékosok fejében.  

 
 
 
 
 
 
 
Ade és Kompany gólja, illetve a meccs összefoglalója a tovább után!
 
Stadion: City of Manchester Stadium
Nézőszám: 44.015
Játékvezető: Martin Atkinson
 
Eredmény: 2-0 (Adebayor 40’; Kompany 45’)
 
Kezdők:
 
Man City: Given, Garrido, Kompany (Boyata 59’), Touré, Zabaleta (Onuoha 38’), De Jong, Barry, Ireland, Petrov (Bellamy 73’), Tevez, Adebayor
 
Portsmouth: James, Hreidarsson (Finnan 27’), Wilson, Ben-Haim, Vanden Borre, O’Hara, Mullins (Quincy 85’), Boateng, Basinas, Webber (Piquionne 77’), Utaka
 
Sárga lapok: De Jong, illetve Wilson, Basinas, Boateng
 
Statisztika:
 
Man City
Portsmouth
Lövések (kaput eltaláló)
13(5)
13(4)
Szabálytalanságok
9
16
Szögletek
10
7
Lesek
2
5
Labdabirtoklás
56%
44%
Sárga lap
1
3
Piros lap
0
0
Védések
4
3
 
 
Azt előre le kell szögezni, hogy ritka rossz meccs volt. Mindkét félidő unalmasra sikeredett, még a Man City drukkerek is unták valószínűleg, Portsmouth drukkerek főleg, a semlegese nézők talán el is kapcsoltak a Paprika Tv-re. Sajnos joggal, mert pontatlan rossz focit játszott, mindkét csapat, a Man City rettentően lassan és kreativitás nélkül játszott, a Portsmouth talán jobban is próbálkozott a meccs első negyedében.
 
Pár lövéssel és szögletből volt veszélyes a City, de nem igazán voltak nagy helyzetek. A Portsmouth legnagyobb lehetősége ekkor jött el, Utaka ment el egy labdával 16-oson belül, sarokkal visszatetten Vanden Borre lőtt, ami megpattant a védőn éppen a felső kapufára, onnan szerencsére Ireland blokkolta a támadót, nehogy a kapuba tegye a labdát, itt elég közel voltak a vendégek a vezetéshez. Majd a 40. percben középen Ireland felnézett és óriási labdát adott a védők között meginduló, éppen leshatáron mozgó Adebayor-nak, aki átvette és remekül lőtte be, James nem védhette. 1-0. Nem lehet mondani, hogy megérdemelt vezetés, de nem érdemre játsszák a futballt.
 
 
Gondoltuk, hogy jöhet a 2. félidő, de még a 45.percben volt egy szögletünk, Petrov jól tekerte be végre, és az érkező Kompany szépen befejelte a kapuba. 2-0.
 
 
Ezek után várható volt, hogy a 2. félidőben még inkább visszaveszünk, átadjuk a teret a vendégeknek, csak nehogy elrontsuk a 3 pontot. Kb. ez is történt, bár a Portsmouth eléggé impotens volt, nem tudott mit kezdeni a labdával, jó védekeztünk, bár a támadásokat mi sem erőltettük. Széleken a szélsővédők segítségével vittünk támadásokat, kevés sikerrel, 1 igazán nagy helyzetünk volt még a végén, mikor Tevez ment el szépen, majd egészen közelről kicsit egyensúlyát veszítve bal lábbal lőtt, de a kapufáról mellé ment.
 
Aki nem látta a meccset, az nagyjából csak a 2 fenti gólról maradt le. Ezt megnézhetik többször is:).
 
Taktika:
 
Barry baloldalon kezdett, Petrov jobboldalon, nem nagyon működött. Barry visszament középre, Garrido pedig egyre többet ment így előre, illetve Ade is kimozgott baloldalra, amíg nem jött Bellamy. Touré visszatért, jó teljesítményt nyújtott a védelem közepén. Tevez-Ade páros elől nem igazán működött, több mint 1 hónapja játszottak utoljára együtt persze, Ade kezdett előrébb, de itt is hamar váltottak, Ade többet mozgott szélre, míg Tevez volt inkább középen a meccs nagy részében. Mancini-n látszik, hogy sokat próbálkozik, kül. játékosokat kül. pozíciókban is megpróbál játszatni, meccs közben sokat változtat 1-1 játékos feladatain.  Nem volt egyébként elégedett a mutatott játékkal az olasz menedzser sem.
 
 
 
 
Játékosok értékelése:
 
A Portsmouth sem volt formában, nem véletlenül állnak az utolsó helyen, Utaka az első félidőben többször volt veszélyes, főleg gyorsaságával tűnt ki. Rajta kívül talán csak O’Hara próbálkozásairól lehet beszélni.
 
Man City:
 
Given: 7 Volt 1-2 bizonytalan mozdulata, pl. kijöveteleknél, volt 1-2 fontos védése, szerencsére nem nagyon volt tesztelve, egyszer a kapufa megmentette.
 
Garrido: 7 Nem egy klasszis balhátvéd, elég bizonytalan megoldási vannak, többet megy előre, mint Bridge szokott.
 
Kompany: 7.5 Jól játszott, magabiztosabbnak tűnt, mint Touré, fejelt is 1 szép gólt, sajnos lesérült 1 óra után, az sem kizárt, hogy több hétig nem számíthatunk rá.
Touré: 7 Afrikából visszatérve jól játszott, volt neki is 1-2 bizonytalan megoldása, de azért sokszor tisztázott fontos szituációban.
 
Zabaleta: 6.5 Nem igazán ment neki, aztán még az első félidő vége előtt rendesen orrba vágták, talán el is tört az orra, de legalábbis nagyon vérzett neki.
 
De Jong: 7 Aktív volt, sokat szerelt, volt 1-2 nagyon durva belépője is, támadásokhoz semmit nem tud hozzátenni, de a feladatát ellátta.
 
Barry: 7 Gyenge meccse volt, baloldalon kezdett, ott a gyorsasága miatt nem nagyon élt meg, később középen pedig hozta a szokásos játékát.
 
Ireland: 7 Elég pontatlan volt, ez a többiekre is elmondható, sőt az egész meccsről is. Hátrébb vonva játszott, adott 1óriási passzt Ade-nak, amiből gól is lett.
 
Petrov: 7 Jobboldalon egyre kevesebbszer megy neki a játék, hiszen a jobb lába nagyon gyenge, pár szép kényszerítőben benne volt, adott 1 gólpasszt is szögletből.
 
Tevez: 7 Hajtott, ment, harcolt, de nem ment neki igazán, viszont még a 90. percben is nagyot sprintelt, hogy 1 szögletet kiharcoljon, előtte lőtt egy kapufát is, voltak szép megoldásai.
 
Adebayor: 100. PL meccsét játszotta kezdőként, amúgy sokat mozgott ki szélre, ennek örültünk, hogy nem statikus centerként várta a csodát, többször hátra is jött, és lőtt egy szép gólt.
 
Cserék:
Onuoha jól helyettesítette Zabaleta-t, sőt többször előre is ment, majd beadott. Boyata is jól megoldotta Kompany helyettesítését, Bellamy pedig veszélyes volt, amíg játszott.
 
A meccs emberét nehéz kiválasztani, mert igazán jó teljesítmény a City-ben sem volt, így a pontozás alapján megosztva Kompany és Adebayor kapja a „díjat”.
 
A hétvégi fordulóban a Liverpool és az Aston Villa simán behúzta a meccsét, a Tottenham viszont a hosszabbításban vesztett 2 pontot a Birmingham ellen idegenben. A Chelsea nem túl jó játékkal behúzta a meccsét, majd a MU eléggé megverte az Arsenal-t idegenben. A tabella és a góllövőlista pedig így néz ki jelenleg:
 

PL tabella

Góllövőlista

Következő mérkőzésünket szombaton fogjuk játszani, akkor a Hull City-hez látogatunk a PL-ben, otthon ősszel nem tudtuk megverni őket, így 1 okkal több, hogy most miért is kéne nyernünk. Jelenlegi állás szerint ezt a meccset is közvetíti az ES2 élőben. (Ez azért is jó, mert egyszerre másik 5 meccs kezdődik ebben az időpontban szombaton.)
 
Come on Citizens!
Ireland7, crazy_horse

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr481718741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.01. 08:50:01

a góllövőlista még nincs frissítve az espn-en, de csak idő kérdése:)

Rooney nagyon beindult, Torres meg sérült, nem nagyon fogják így beérni sztem

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.01. 09:06:39

végül is ide is, meg az átigazolásokhoz is tartozik, hogy ha esetleg megszerezzük Gago-t, akkor talán Barry-t el lehet küldeni operációra, mert valszeg ez az oka annak, hogy nem teljesít jól

már november körül olvastam azt, hogy Barry komoly sérüléssel játszik, de most megint, nyilván ha megoperálják minimum 1 hónapot ki kell hagynia, erre nem nagyon volt lehetőség mostanában, hisz Ireland sem játszott olyan jól, De Jong pedig még védekezőbb felfogású

nyilván ez is magyarázza kicsit, hogy miért ennyi középpályással húzzák szóba a csapatot
persze Gago-ra már kevesebb, mint 10 óránk van...

Richards 2010.02.01. 09:13:28

talán nem is volt az les, amikor Ade kilépett
nagyon egy vonal volt, sztem ha meg befújják, akkor azon sírunk, hogy miért fújták be, hisz nem volt les:)
Ireland remekül észrevette a lehetőséget...

a meccs tényleg gyenge volt, a sok pontatlanság engem is idegesített, sajnos néha komoly ellenfelek ellen is könnyelműen veszítjük el a labdákat

csak a Spurs/Arsenal duón tudtunk faragni, de kettővel kevesebbet játszottunk a Spurs/Pool-hoz képest, és ott vagyunk közvetlenül mögöttük

Hull meccstől kicsit tartok, mostani formánkban hozni kell, de idegenben nem vagyunk jók továbbra sem
de van 5 napjuk pihenni, felkészülni a srácoknak

Richards 2010.02.01. 09:17:23

@crazy_horse: Barry-vel tényleg van vmi, mert mintha fejben nem lenne ott a pályán

pl. az ilyeneket itt nem nagyon tolja, vagy sokkal lassabban csak:
www.youtube.com/watch?v=NUBrBqcHAg4

pedig az egyik legjobb angol középpályás, válogatott keretben is helye van, de itt nem megy neki, lehet, hogy a sérülés miatt, az viszont szar ügy, mert így is szükség van rá valóban
(mondjuk Gagonak meg sztem más a posztja, inkább olyan De Jong-féle az argentín)

Richards 2010.02.01. 09:23:15

Richards a twitter-jén azt írta(:D), hogy kisebb sérülést szenvedett:)
(calf injury-vádli sérülés lehet...)

azt nem tudom, hogy mennyire komoly vagy nem

carlitos 2010.02.01. 09:39:58

Ma i friss hír, hogy a City már 20 millió fontos ajánlatot tett a Madridnak Gago-ért, délután újra leülnek a felek.

man city 2010.02.01. 10:09:53

nem kell panaszkodni, ez egy remek iramú meccs volt:DDD

a srácok pedig talán el sem fáradtak, és így is jött a 3 pont, Portsmouth meg valszeg utolsó évét tölti a PL-ben

a Hull is kieső helyen áll, egy 20 ellenük is simán oké lenne

20m-ért Gago-nál 2-szer jobbakat is tudnánk szerezni, nyilván pár óra alatt már nem, de erre itt volt a január

francia bajnokság is tele van remek fiatalabb középpályásokkal, Essien/Vieira utódokkal:D

carlitos 2010.02.01. 10:24:33

@man city: Tévez hogy játszott? Nincs külön video a megmozdulásairól? Én azt hittem most is gólt fog szerezni?!

man city 2010.02.01. 10:38:52

@carlitos: hát erről így most nincs videója senkinek se
a mcfc.co.uk-n majd ha fenn lesz a hosszabb összefoglaló a meccsről, ott talán lesz pár Tevez mozdulat:D

amúgy sokat nem csinált, 1 szép sarkazás, meg a megszokott harcos brusztolás elől

majdnem lőtt gólt, de az összefoglalóban is írták, hogy kapufa lett

carlitos 2010.02.01. 10:43:46

@man city: mióta megy ez a blog?
téged hogy hívnak, és mióta vagy city rajongó?

man city 2010.02.01. 10:52:13

@carlitos: nem én csinálom a blogot...

pár hónapja mehet, talán szezon eleje óta kb.

a nevem man city, vagy gondolod majd bemutatkozom csak úgy?:D

kb. 2004 óta figyelem rendszeresebben a csapatot, bár a sport1 akkoriban kevés City meccset adott

carlitos 2010.02.01. 11:11:30

@man city: ment egy mcfc.hu oldal is, csak megállt valamiért?! ismerted?
(amúgy irhatsz a mail címemre is)
vannak city-s relikviáid is?

man city 2010.02.01. 11:33:31

@carlitos: mire gondolsz? mezekre? van 1 2007-es még, ja meg 1 újabb baseball cap

nem nagyon gyűjtöm a kulcstartókat meg ilyeneket...

de amúgy sztem hagyjuk az offolást, ez most a tegnapi meccs topikja, majd jön crazy és elküld a francba minket:D

black:roll 2010.02.01. 13:06:55

én annyira azért ne vagyok elégedett a játékosokkal

Touré párszor elég érdekesen tolta, kicsit lehetne sztem gyorsabb is

Barry-Ireland elég komolytalanul tolták, nekik kellett volna vmi ötletet kitalálni a támadásokhoz, nagyjából hosszú labdákig jutottak
most Petrov sem volt igazán jó, de a csatár-kettős sem

persze most jó játék nélkül is sikerült s győzelem, de a Hull ellen ennél jóval több kell...

sajnos a sérülések is beigazolódtak, MEN azt írja, hogy Kompany legalább 2 hétre esett ki, Richards meg 1 hétre...

1 jó nagy sérüléshullám még betenne a csapatnak, nem mintha eddig nem lett volna csomó sérült

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.01. 14:14:27

@black:roll: így van, mindkét védő összeszedett sérülést, remélhetőleg Kompany-é nem lesz súlyosabb, mert arra azt mondták, hogy jó esetben csak 2 hét

jelenleg ő a legstabilabb belső védőnk, és hát mire Touré + a még lábadozó Lescott formába kerül...

double 2010.02.01. 17:51:51

a 3 pont a legfontosabb ilyen kiélezett küzdelemben, Pool is fos meccseket tol idén, de hány meg hány meccset csak X-re hozták, meg mi is ősszel...

Ade gólja szép volt, szögletből is gólt szereztünk, Hull ellen csak ezt kéne lemásolni hétvégén:)

a 2 elmaradt meccsünk miatt nagyon jól állunk, persze még nem számolhatunk azzal, hogy azokat úgyis megnyerjük, mert akkor sosem nyerjük meg őket:D

a 2 új sérült pedig már vicckategória, n3em szép persze olyat kívánni, hogy máshol is legyen legalább ennyi sérült, de kezdődik a BL és EL pár csapatnak, majd ott kettős terheléssel megszakadnak remélhetőleg:)

Come on City!

Vladi Weiss 2010.02.01. 19:53:44

Tehát nem csak én láttam nagyon gyengének a meccset.:)

Ellenben panaszra nincs ok, az történt,a mit mi akartunk, bár ilyen meccseken lehetne gyakorolni a labdajáratást, labdatartás. A srácok inkább be akarták húzni, aztán pihenni a húzós hét után.

Főleg, hogy 4 meccs is volt az elmúlt 1.5 hétben, MU otthon, Scunthorpe, MU idegenben, majd Portsmouth.

Hull ellen jobbak leszünk és nyerünk remélem!
Hajrá City!

carlitos 2010.02.02. 09:08:27

@Vladi Weiss: remélem ma este jók kikap a Hull a Chelsea-től és aztán nem térnek magukhoz, mikor "mi" következünk?!:-)
süti beállítások módosítása