Igazságos és reális gólnélküli döntetlen született a meccsen, melynek sokkal nagyobb volt a lángja, mint a füstje. A Man City és a Liverpool egymás erejét kioltva, a védekezésre koncentrálva, a támadásokra kevés hangsúlyt fektetve osztozhattak 1-1 ponton, hogy ez csak a Villa - Spurs duónak kedvező, az egészen biztos. Rengeteg rossz bírói döntés fűszerezte a meccset, de az eredményt ez nem befolyásolta.
 
 
 
 
 
 
 
 
Összefoglaló, játékosok értékelése és videó az összes gólról a tovább után. :)
 
Stadion: City of Manchester Stadium
Nézőszám: 47,203
Játékvezető: Peter Walton
 
Eredmény: 0-0
 
Kezdők:
 
Manchester City:
 
Given (c), Zabaleta, Kompany, Lescott, Bridge, de Jong, Barry, Ireland (Ibrahim 75’), Wright-Phillips (Bellamy 68’), A. Johnson, Adebayor.
 
Liverpool:
 
Reina, Carragher, Agger, Skrtel, Insua, Lucas, Mascherano, Gerrard, Maxi Rodriguez (Benayoun 63’), Babel (Torres 75’), Kuyt (Aquilani 85’).
 
Sárga lapok: Barry, illetve Mascherano, Gerrard, Babel, Benayoun, Kuyt, Torres
 
Statisztika:
 
 
Man City
Liverpool
Lövések (kaput eltaláló)
5(1)
7(1)
Szabálytalanságok
9
15
Szögletek
8
6
Lesek
3
2
Labdabirtoklás
44%
56%
Sárga lap
1
6
Piros lap
0
0
Védések
1
1
 
Az 1. félidő szörnyen semmilyen volt. 1-2 szögleten kívül tényleg semmi sem történt. Futball a mezőnyben, óvatos játék, semmi kockáztatás. Semleges nézőknek egyenes borzalmas látvány lehetett, de hát a City és a Pool drukkerek sem ájuldoztak az iramtól. Pár veszélyes beívelés volt a Pool-tól, de ügyesen kivédekeztük. 25. perc körül kezdtünk feltámadni, de kezdeményezésen kívül másra nem jutott lehetőségünk. nagyon lassan és unalmasan telt el ez a félidő, nem is tudunk konkrétumot írni, mert nem volt. Egészen a legvégéig, amikor egy Skrtel fejesben volt a legnagyobb gólveszély, Gerrard tekerte be, Skrtel ugorhatott fel, de szerencsére melléfejelte.
 
A 2. félidő sem hozott gólt, kicsivel több helyzet volt viszont. Szögletekkel kezdtünk, de nem volt veszélyes egyik sem. Zabaleta elkezdett egyre aktívabb és jobb lenni, Johnson is jobboldalon volt ekkor már, SWP balon, egyértelműen a jobb oldalunk volt aktívabb ekkor már. Ireland-nak volt 2 érdekes helyzete, mikor talán lesen, leshatáron ugrott ki de Pool játékost érintve kapott labdát, amit pár méterről nem tudott berúgni. Nem igazán láttuk, hogy intett-e a partjelző, szóval ha berúgja, lehet, hogy érvényes lett volna a gól. Az is lehet, hogy nem. Azért onnan illett volna belőni azt a labdát. 60. perc után Ade-hez került 1 labda, amit a kezével vett át félig, a bíró ezt közelről nem látta, Ade lőtt is 17 méterről kb., de Reina szépen védett. Bejött Bellamy is, tőle nagy játékot vártunk. Pár szép megmozduláson, elfutáson kívül viszont nem tudott hozzátenni mást. Benayoun is fent volt ekkor már, baloldalon többször okozott gondot, de sikerült jól védekezni. Johnson próbált kevergetni, de a beadásai rendre lecsúsztak. Volt 1 szitu, mikor Bellamy ívelt fel szabadból 1 labdát, Ade-t egyértelműen két kézzel lökte Agger, a bíró jó helyről úgy ítélte, hogy semmi nem volt, akár 11-es is lehetett volna. A végén még Barry kapott 1 rúgást Mascherano-tól, egyértelmű sárga és szabadrúgás befelé (17 méterről) járt volna, ami piros lett volna már az argentin középpályásnak, de a bíró ezt sem „vette észre”. Ade-nak jutott még egy fejelés, egészen közelről volt lehetősége, de kicsit magas volt neki a labda, így fölé fejelte. A korrektség kedvéért a másik oldalon is volt egy 11-es szitu, Benayoun okosan tolta el Kompany mellett, aki bár nem akart odalépni, de már nem tudta visszahúzni a lábát, ha Benayoun elesik, nem nagyon védhető a büntető nem megadása. Örüljünk, hogy nem esett el.
 
Gyorsított lejátszásban a meccs összefoglalóját, helyzeteket itt lehet megnézni:
 
 
A frusztráló döntetlennel viszont egyik csapat sem járt jól.  
 
Taktika: Mancini a lehetőségekhez képest jól választott, Zabaleta vs. Richards húzás bejött, bevállalta a 4-4-2-t, vagy inkább 4-4-1-1-et, ami nem is lett volna rossz, ha SWP és Ireland is sokkal aktívabb, Johnson pedig hatásosabb. Mancini egyből lenyilatkozta meccs után, hogy Tevez-t azonnal a csapatnál akarja, látva Ireland impotens játékát. Bellamy és Tevez-zel a kezdőben vélhetően többet kihozhattunk volna ebből a meccsből, Tevez nem állt rendelkezésre, Bellamy pedig a térde miatt csak 20-30 perce képes még csak. Petrov is sérült volt, RSC-nek pedig a térdével van gond, így nem is igazán lehetett becserélni. Tehát sok szempontból meg volt kötve Mancini keze, ahhoz képest teljesen jó volt a csapat. Amit kritizálhatunk talán, az a felfogás, túl biztonságira sikeredett. Kicsivel nagyobb erőt fektetve a támadásokba, talán sikerült volna gólt lőni, azután már vigyázhattunk volna jobban, mert a védelmünk remekelt. Sajnos ez most nem sikerült, elégedettek nem lehetünk az eredménnyel, de a védelem és a szervezettség nagyjából rendben volt. Pár játékos, ha jobb formában lenne, máris sokkal erősebbek lennénk.
 
Játékosok értékelése:
 
Pool esetében a védelmet lehet kiemelni, Reina magabiztosan húzta le a labdákat levegőből, bár nem volt sok dolga. Gerrard, Kuyt, Babel, Rodríguez erős közepes teljesítményt hoztak csak. Benayoun csereként némileg veszélyesebb volt, mint az egész Pool addig kis túlzással. Torres-nek nem sok labda jutott, csak egy sárga lap.
 
City:
 
Given: 6 Csak 1 Pool lövés ment kapura, az is éppen megtalálta Given-t, más dolga nem volt.
 
Bridge: 7 Elég biztosan foga Babel-t, a holland nem nagyon tudott egyszer sem elhúzni a szélen, viszont Bridge sem erőltette meg magát az előre játékban, beadásai nem voltak túl jók.
 
Lescott: 7 Kompany-val párban meglehetősen jónak bizonyult. Bár eddig is volt 1 olyan sejtésünk, hogy vele jobb párost alkothat, mint Touré-val.
 
Kompany: 7 Lescott-al párban nagyon jó volt. Talán 1-2 hibája volt, főleg mikor Benayoun-nak lépett kicsit oda, ha ott elesik az izraeli, lehet 11-est fúj a bíró. 
 
Zabaleta: 7.5 Harcos, végig küzdő játékot mutatott, rengeteg rúgást kapott, kb. 2-3 sárgát róla kapott a Pool, sokat próbált előre menni, így tovább Zabaleta.
 
De Jong: 7 Szokásos rombolós játék, nem is volt sok köze Lucas-nak és Gerrard-nak a meccshez.
 
Barry: 7 Nem volt rossz, de számunkra még mindig elég szürke a játéka, több bátor mozdulatot, lövést, passzot várnánk tőle, túl biztonsági taktikában játszik. 
 
SWP: 5.5 Az 1. félidőben még láttunk tőle kb. 2 jó elfutást, de hogy mást nem tudtunk tőle megjegyezni, az elég sajnálatos, ő rá nézve.
 
Johnson: 6.5 Nem egy beszari gyerek, van hogy 3 ellenfél között is megpróbál elmenni, azért majd idővel letisztul a játéka, hogy a sok látványos cselből a csapat is hasznot húzzon. Bár SWP-nél lényegesen jobb volt.  
 
Ireland: 5.5 Sajnos neki sem ment. Mancini nem tudjuk, hogy mennyire bízik benne, de adott neki 2 lehetőséget, múltkor a Stoke ellen, illetve most is, és mindkétszer nagyon gyengén szerepelt. Tegnap még gyengébb volt, 1 nagy helyzetet kihagyott, 1-szer gólhelyzet helyett nem kapu felé tört, hanem visszafordult, majd meg is halt az akció ezzel. Meccseket kéne eldöntenie, mint tavaly, ehelyett már a jó passzok is hiányoznak tőle.
 
Adebayor: 7.5 Jó meccse volt, csak kicsivel több lövést vártunk volna tőle. Sokat mozgott, néha még Ireland helyett is dolgozott. Amikor Agger ellökte, az megérhetett volna egy 11-est, de persze ott van a Benayoun-Kompany akció is.
 
Cserék: Bellamy többet nyújtott, mint SWP, de nem sok minden sikerült neki, 2-szer ment el szélen, de nem sok sikerrel tette ezt. Ibrahim becserélést nem értjük, 1-2 labdavesztés és 1-2 rossz megoldásra futta tőle tegnap.
 
A meccs embere címet megosztva ajánljuk fel Zabaleta & Adebayor párosnak, Zab amúgy sem sokszor kapott ilyen kitüntetést tőlünk még idén, de a tegnapi napon talán legjobb arcát mutatta a City-ben eddig. Ade pedig kezdett vezéregyéniséghez hasonlítani, ami a támadásokat illeti. Maradjon ezen az úton, ha kérhetjük.
 
A bajnokság érdekesen alakult, a Chelsea & Arsenal duó győzelme és a MU veresége komplikálta az élmezőny tetejét, míg a City/Pool 1-1 pontja 3-3 ponttal nézett szembe a Villa/Spurs részéről.  Így a 4. helyért folyó harc még szorosabb és kiszámíthatatlanabb lett.
 

PL tabella

Góllövőlista

 
Következő mérkőzésünket az FA-kupában fogjuk játszani szerdán este a Stoke City-hez látogatva. Már megint Stoke, sok jót ez nem ígér nekünk. Az első meccs 1-1 lett, Fuller egyenlített akkor ugye, mennyivel jobb lett volna akkor kicsit megerőltetve magunkat behúzni, most pedig 1 hetet pihenhetnénk a Chelsea elleni hétvégi bajnoki meccsre. De így alakult, ezzel kell most megbirkóznunk. A Stoke elleni meccset elvileg semmi nem közvetíti, a Sportklub legalábbis nem, márpedig FA-kupa meccseket csak ott adnak. „Sztrím”.
 
Come on Citizens!
 
Ireland7, crazy_horse

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr181779993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

one citizen 2010.02.22. 09:13:17

sajnos nem úgy sikerült ez sem, ahogy terveztük, újabb X-et játszottunk, ha a kupameccset is beleszámoljuk ez már a 3. X zsinórba, ha a Stoke ellen ismét X-et játszunk, akkor már ez is egy kisebb sziréa, na jó ott legalább 11-esek döntenek, ha X lenne végig az állás:)

nem voltunk rosszak, de jók sem, ez igaz a Pool-ra is persze
az Ade lövés 16-oson belül elég nyilvánvaló volt, nem tudom, hogy ez a bíró mit nézett, sztem azt meg kellett volna adni, és akkor egész máshogy alakul a meccset(nem kerül sor Benayoun esetére...:D)

1 kaput eltaláló lövés, ez mindent elmond a támadásainkról, asszem a Stoke ellen is ennyi volt legutóbb

én már nem nagyon bízom a 4. helyben, de az FA-kupában szeretném, ha a csapat mindent meg tenne, és ha ki kell esni, akkor essünk ki a Chelsea ellen egy nagy csatában, de ne a Stoke ellen

PL-ben még toljuk a MU, Arsenal, Chelsea, Villa, Spurs ellen, Fulham, Birmingham, Everton féle kellemetlen csapatokról nem is beszélve

Pool-nak meg hátralévő hazai meccsei között ilyenek vannak: WHU, Sunderland, Pompey, Blackburn, idegenben Burnley és Hull...

ha kicsit megerőltetik magukat simán sok pontot össze tudnak ezekből hozni

hajrá City, azért hátha sikerül a nagy terv!

one citizen 2010.02.22. 09:15:37

az Ireland ziccer meg les volt végül, tehát ha belövi sem érvényes, emelte a zászlót a partjelző, ezt láttam:)

mondjuk a bíró tényleg kritikán aluli volt, ide-oda tévedett, Torres pl. egy nagyon laza lökésért kapott sárgát, ilyen alapon Ade lökéséért piros járt volna egyből + 11-es:D

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.22. 09:25:52

@one citizen: sajnos a sorsolás eléggé nem nekünk kedvez innentől, kisebb csoda kell, hogy ne szakadjunk le mostanában

...

fenti videó megy amúgy másnak? csak mert mikor kiraktam még jó volt, azóta 3-szor nem töltötte be, most lassan azért betölti:)

Kranczy 2010.02.22. 10:24:23

Én ezt vártam a meccstől a szar bírót leszámítva.
A Villa a legesélyesebb a 4. helyre jelenleg meg a Tottenham van ott.
Vicc, mindenki várja a Liverpool vs. City párbaj győztesét a 4. helyre, aztán a végén majd a Pool 6. lesz Mi meg 7.ek.
Én nagyon szurkolok a csapatunknak, de most azt mondom, hogy a 6. hely is nagy eredmény lenne innen.

Mancini: Szükségünk van Tevezre!
www.fourfourtwo.hu/regio-hirek/2398

black:roll 2010.02.22. 11:55:03

nekem megy a videó, bár gólok nincsenek benne?;)

a meccset sajnos nem mertük megnyerni, bátrabb támadásokkal hoztuk volna, az a meglátásom
ha vki megnyerhette volna ezt a meccset, akkor azok inkább mi lettünk volna, persze utólag ezt már lehet sokféleképp magyarázni:)

Ireland teljes csőd volt, SWP-vel és Johnson-nal sem vagyok elégedett, bár nem volt könnyű dolguk, mert Ade-n 3 ember volt rendszerint, Ireland-nek meg hiába passzoltak

amúgy a 4-4-2 felállás, ha mondjuk Tevez tolja Ireland helyett lehetne sztem a legerősebb felállásunk is

egész szezonban megy a kérdés, hogy 4-3-3 vagy 4-4-2, most Barry és De Jong elég jól megoldották, mert Ireland olyan sokat nem lépett vissza
mondjuk az is igaz, hogy sem Lucas se Mascherano nem vmi támadó felfogású kp, inkább olyan De Jongfélék...

de Vieira egyáltalán nem hiányzott

szóval Bellamy-Barry-De Jong-Johnson-Tevez-Ade felállásban tolnám a csapatot mostantól, középpályától nézve...
mondjuk amint lejár Vieira eltiltása, egyből beteszi a kezdőbe őt Mancini sztem

most Tevez-re már SOS akció van kiadva, Mancini azt is mondta, hogy lehet nem is edzett már 1 hete Tevez, családi gondok, ki tudja milyen állapotban fog visszatérni, nem hiszem, hogy a decemberi formáját egyből vissza tudja nyerni

geci kemény sorsolásunk is van, csak most sorban Stoke, Chelsea, Tottenham...

double 2010.02.22. 13:08:29

hát igen, most szidni sem nagyon lehet a csapatot:D, de örülni sem, az X már csak ilyen:)
ha azt nézzük tavaly kikaptunk tőlük otthon...

igaz most sokkal erősebb csapatunk van, csak mire lesz ez elég, azt nem tudom, én végig optimista voltam a top4-es helyezéssel kapcsolatban, de ez a sok pontveszteség úgy tűnik nem fog beleférni

@black:roll: ez a taktika lehet jó lesz, bár totálisan nem értem, hogy nagyobb csapatok ellen összeszedjük magunkat, kisebbek ellen visszatérünk a szar pontatlan játékunkhoz

tegnap pl. a pontatlanság nem is volt olyan mértékű, de majd a Stoke ellen:D

double 2010.02.23. 00:30:12

asszem ez volt az első olyan bajnoki meccs idén, amikor nem rúgtunk gólt, hiszen a 3 döntetlenből egyik sem volt gól nélküli, a többi meg győzelem volt

most már van ilyen is:)

Kranczy 2010.02.23. 06:36:27

Evertontól kikaptunk 2:0-ra, ott sem rúgtunk gólt...
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az e heti két meccsen mit produkálunk.

one citizen 2010.02.23. 06:59:58

@Kranczy: sztem double a hazai meccsekre gondolhatott, mert ott tényleg most nem rúgtunk először gólt...

eheti 2 meccs meg elég bizonytalan, én 2 vereséget is el tudok képzelni, de ha a Stoke legyűrjük talán a lendület még viheti a csapatot a Chelsea ellen is egy X-ig

mondjuk Chelsea-t vertük hazai pályán, meg hát amúgy is nagy harcban vannak a MU-val, biztos 100%-ot beleadnak, bár holnap BL-ben tolják, az se lesz egyszerű menet nekik

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.23. 08:13:14

@Kranczy:
"35 esztendős Taribo West ma közelebb jár a hatvanhoz, mint az ötvenhez..."

én itt feküdtem ki:D

ezek szerint West 10 év mikor még focizott már 40 fölött volt bőven?:DD

remélem Adebayor-ról semmi ilyen nem derül ki:D

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.23. 08:56:29

elképzelhető, hogy semmilyen stream se lesz holnap, mert nem nagyon tűzte egyik angol tv sem képernyőre a mi meccsünket

illetve Chelsea miatt a BL nyilván előnyt élvez más csatornákon is, Sportklub meg a Spurs meccsét választotta

Kranczy 2010.02.23. 11:09:25

@Ireland7: :D nem semmik ezek a négerek. De tényleg baszki a 20 éves úgy néz ki mint az 50 és vissza. Ha megnézi az ember a színészeket, rappereket azok is úgy néznek ki mint 20 évvel ezelőtt! :D

Megunták a meccseinket. Amilyen rosszul játszunk nem is csoda, a stoke ellen meg különösen. De pont most majd figyeld meg 2:3 lesz. ;) és nem látjuk... :S

Vladi Weiss 2010.02.23. 12:00:56

Még a meccshez:

-Védelem jó volt,persze nem csoda, nagyon óvatos volt a csapat. Mondjuk hasonló védekezés + jobb támadások, és sorban nyerhetnénk a meccseket.:)

-De Jong és Barry jól funkcionáltak, és ott volt Ireland is, aki a támadásokat vezényelhette volna, na ebből sajnos semmi nem lett.

-Johnson és SWP is nagyon meg volt fogva, igazi segítséget hátulról sem kaptak és középről sem, nem nagyon ment nekik.

-Ade remekül tolta, neki is 1-2 társ hiányzott vasárnap.

Most nagy kérdés, hogyan tovább, Stoke meccsen ugye nincs Johnson és Vieira, szélsőnek marad SWP és Bellamy, de Bellamy bír-e 2 meccset 1 héten, hisz hétvégén Chelsea meccs.
Johnson pihen, így ő szinte tuti kezdő a Chelsea ellen.
Csatárból is szűkösen vagyunk, januárban meg kölcsönbe adtuk Weiss-t, Robinho-t, Benjani-t is.

Weiss amúgy megint csereként lépett pályára a Bolton-ban, hát most eléggé kikaptak ugyan.:)
Fa-kupában ő sem játszhat holnap amúgy.

Vladi Weiss 2010.02.23. 12:04:02

a Mascherano belépő a meccs vége felé Barry ellen elég durva volt, ezzel foglalkoznak több helyen is, korábbi játékvezető Graham Poll 5 meccses eltiltást is adna érte, másik cikkben, meg arról írnak, hogy kicsin múlt, hogy nem nagyon súlyos sérül lett az esetből.

www.sport.co.uk/news/Football/34584/Graham_Poll_Mascherano_should_be_facing_a_five_match_ban.aspx

www.manchestereveningnews.co.uk/sport/football/manchester_city/s/1193484_gary_owen_column

FA-n a sor, hogyan jár el, remélem az argentin kihagy pár meccset valahogy.:)

Kranczy 2010.02.23. 16:06:36

Na ez MINDENKINEK kötelező!
Egy City drukker... Elöljáróban csak annyit, hogy bugyi vonal fölött neki nem összevissza motívumok vannak tetoválva, hanem egy CityCímer!!!! ;)

www.mcfc.co.uk/Video/Features/Celebs-and-their-City-Natalie-Pike
süti beállítások módosítása