Rövid hírek

2010.03.28. 06:30

Ismét az elmúlt hét híreiből válogattunk:

Mancini-t az FA helytelen magatartással vádolta meg, az Everton elleni meccs utolsó perceiben történt incidens miatt. A labda kiment az oldalvonalon, Moyes kicsit tartotta a labdát, hogy minél később folytatódjon a játék, Mancini pedig eléggé idegesen nekirohant Moyes-nek, hogy adja vissza labdát. Kisebb perpatvar alakult ki belőle, Moyes végül nem kapott büntetést, Mancini-nek pedig van lehetősége érvelni majd az FA előtt, április elején várható majd döntés a büntetésről.(Azóta maga Moyes, de még Ferguson is arról nyilatkozott, hogy ez nem érdemel büntetést, a játék hevében sok mindenkiben felmegy néha a pumpa.)
 
Kolo Touré is kitért erre a jelenetre, szerinte meglehetősen vicces volt, mert először látta ennyire hevesen reagálni Mancini-t. Viszont az újabb edzőváltással kapcsolatban egyértelműen fogalmazott: „Nem szabad újra váltani, elégedettek vagyunk Mancini-vel. Erősek vagyunk, és egyre inkább tudunk csapatként játszani, valamint magabiztosabbak is vagyunk Mancini-vel. Nagy tapasztalata van, és tudja, hogy mit csinál. Nem szabad mindig edzőt váltani, mert az állandóság nagyon hasznos is lehet. Egy csapatot felépíteni sok időbe telik, és a játékosoknak sem jó, hogy mindig új menedzserhez kell alkalmazkodniuk. Most már nagyjából tudjuk, hogy mit szeretne tőlünk Mancini és sokszor ezt sikerül is megvalósítani.”
 
Dedryck Boyata meghosszabbította szerződését a City-vel, így a fiatal belga hátvédnek 2014 nyaráig van kontraktusa a csapattal. Télen nagy szükség volt a jelenlétére, hiszen több védő is kidőlt az első csapatból, de Boyata remekül helytállt.
 
Egyéb hírek a tovább után.
 
A csapat bolgár csatára, Bojinov, aki éppen elég jó szezont fut a Parma-nál kölcsönben azt nyilatkozta, hogy szeretné, ha a Parma megszerezné őt véglegesen, mert jól érzi magát és szeretne maradni az olasz klubnál.
 
Az éppen szövetségi kapitányt kereső, amúgy VB-résztvevő Elefántcsontparttal kapcsolatban szóba jött, hogy esetleg Mark Hughes-ra esik a választás, legalábbis a VB idejére. Igaz, másik korábbi menedzserünk is lehetséges „célpont”, hisz Sven-Goran Erikkson is rajta van állítólag az Elefántok kívánságlistáján. Raktuk kívül még Bernd Schuster neve merült fel.
 
De Jong nyilatkozata szerint nagyon csalódott volt a csapat az Everton elleni vereség után, de nincs idő szomorkodni, mert még mindig jó esélye van a City-nek a 4. helyre, bár a Spurs van lépéselőnyben. Elsőként a Wigan elleni meccsre kell összpontosítani, ahol a 3 pont megszerzése kötelező.
 
Ireland vélhetően felépül hétfőig és bevethető állapotban lesz, annak ellenére, hogy első látásra komolyabbnak tűnt a sérülése az Everton ellen, amikor már az 1. félidőben le kellett cserélni.
 
Adebayor-nak lejárt a 4 mérkőzésre szóló eltiltása végre, így hétfőtől már ő is bevethető. Richards nyilatkozott egyébként Adebayor-ról a napokban: „Adebayor a legjobb csatárok között van a PL-ben. Jó formában volt az eltiltása előtt, reméljük az utolsó 8 meccsen is jó formában lesz. Bellamy és Tevez fantasztikusak idén, de amikor Adebayor is bevethető, akkor a menedzsernek is jóval több opciója van.”
 
Átigazolási pletykák:
 
Ismét pár új név is bekerült a „kalapba”, most az újságok szerint éppen a Palermo uruguayi támadója, Cavani iránt érdeklődünk, de szó van Martinez-ről is (szintén uruguayi), aki a Catania játékosa. Boateng-ről (HSV) már télen is voltak pletykák, ahogy most is vannak, akárcsak a spanyol szélső hátvédről, Azpilicueta-ról (Osasuna). Az „új Zidane”-ként emlegetett 20 éves francia csodatehetséggel is összehozták a City, jelenleg a Grenoble játékosa, Sofiane Feghouli.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr961874167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

one citizen 2010.03.28. 07:55:01

nem tudom mennyi pénzt kaphatunk Bojinovért, nyilván kevesebbet, mint amennyit ráköltöttünk, aztán szinte végi sérült volt kb...
talán vmi csereüzlet, 1-2 tehetséges olasz ifiért

Hughes mint afrikai csapat edzője?:)
kicsit vicces lenne sztem, Drogba, Touré stb.:)

Touré-val egyetértek, az edzőváltásokat megszívhatjuk, bár én pont Hughes-t sem küldtem volna el, de ha már Mancini, akkor maradjon, ha van 4. hely, ha nincs

Richards 2010.03.28. 09:24:02

Richards-nak igaza van:)

egyre több játékos kerül szóba a Serie A-ból,nyilván Mancini onnan is szemezgetne, hisz azt ismeri
és valóban nagyon sok tehetséges játékos van ott, valamint nem verik fel annyira az árukat ,mint 1-1 angol játékosnak, vagy PL játékosnak...

black:roll 2010.03.28. 12:19:02

de most megint minek vár az Fa a döntéssel?

figyeljétek meg, az lesz, hogy eltiltják 2 meccs re mondjuk a kispadtól, de nem most, hogy a Wigan és Burnley ellen maradjon ki, vagy a Burnley és Birmingham ellen, hanem majd utána a MU, Arsenal vagy Arsenal, Aston Villa meccseken

sztem ezért várnak a szemetek a döntéssel:D

double 2010.03.28. 15:36:08

még Hleb-et is írta pár netes lap, de lassan mki sorra kerül:)

@black:roll: van benne logika:)

one citizen 2010.03.29. 06:58:33

Hughes-nak talán épp a West Ham lenne jó, mert jó kis csapat ez, jobb mint amit idén mutatnak, Zola-val elégedetlenek úgyis, ha bentmaradnak 1-2 igazolással, és ha vki összekapja őket sztem egészen jó kis középcsapat lehet belőlük

egy Stoke-nál mindenképp jobb, és hát ők éppen most 10.-ek
süti beállítások módosítása