Vannak napok, amikor semmi nem jön össze, ráadásul minden rosszul alakul direkten. Ilyen volt a tegnapi nap, pedig nagyon nem ezt vártuk. A két fontos meccsből (City-United, Spurs-Chelsea) mindkettő úgy alakult, ahogy az a legrosszabb számunkra, így a várva várt 4. hely a szezon végén most már borotvaélen táncol abszolút. De ebben a posztban a tegnapi frusztráló derbit próbáljuk meg összefoglalni, amelyet Scholes utolsó percben szerzett góljával a United nyert 1-0-ra. (Hogy máshogy nyerték volna?)

 

 

 

 
 
 
 
A tovább után a meccs összefoglalója videóval, az egyetlen gól, játékosok értékelése, okok keresése az amúgy gyenge produkcióra.
 
Stadion: City of Manchester Stadium
Nézőszám: 47.019
Játékvezető: Martin Atkinson
 
Eredmény: 0-1 (Scholes 93’)
 
Kezdők:
 
Manchester City:
 
Given, Onuoha, Toure, Kompany, Bridge, A. Johnson (Vieira 65’) De Jong (Ireland 78’), Barry, Bellamy, Adebayor (Wright-Phillips 74’), Tevez
 
Manchester United:
 
van der Sar, Neville, Evra, Evans, Vidic, Giggs, Scholes, Fletcher, Gibson (Nani 59’), Valencia (Obertan 79’), Rooney (Berbatov 74’)
 
Sárga lapok: Kompany, Johnson, illetve Evra
 
Statisztika:
 
 
Man City
Man Utd
Lövések (kaput eltaláló)
9(4)
15(3)
Szabálytalanságok
8
12
Szögletek
7
5
Lesek
2
3
Labdabirtoklás
44%
56%
Sárga lap
2
1
Piros lap
0
0
Védések
2
4
 
Úgy álltunk a meccshez, hogy nyernünk kell, főleg azért mert azzal óriási lépést tehetünk a 4. hely felé. A kezdő láttán is úgy tűnt, hogy Mancini nem változtat az elmúlt meccsek támadófociján, amivel 1 zsák gólt rúgtunk. Viszont a kezdő sípszótól kezdve minden máshogy alakult, mint ahogy azt mi szerettük volna.
 
Az 1. félidőben már látszott, kósza támadásokat fogunk csak vezetni, dominálni a játékot meg egyáltalán nem fogjuk. Az elmúlt meccsek félelmetes támadónégyeséből semmi nem volt fellelhető tegnap. A MU kezdett veszélyesebben, helyzetig nem jutottak, de szögletig igen, a City-nél a labda is alig volt ekkor. A 10. percig azért volt 1-2 jó jelent a City-től is, 1 Johnson beadás, ami magas volt, illetve 1 Tevez szabadrúgás, ami nem volt erős, de jó helyre ment, természetesen van der Sar bekebelezte a labdát. Nagyon sokat volt mezőnyben a labda amúgy, de mindkét csapat támadó felfogásban játszott, viszont képességeikhez mérten, csak olyan 50-50%-ot adtak ki. Ez feltűnt már az elején is, és így is maradt. Rooney-n nagyon látszott, hogy nem teljesen fitt, rengeteg rossz megoldása volt, mert egy 100%-os Rooney alighanem minimum 2 góllal zárta volna a meccset, az adott helyzetek alapján.
 
20-30. perc körül volt 1-2 érdekes jelenet, Rooney után rúgása De Jong-nak, de sárgát nem kapott, ki tudja miért nem, Ade-Bellamy játék a balszélen, illetve ugyanott Johnson szólózott majdnem óriásit, végül kirúgás lett belőle. Bellamy még egyszer el tudott menni, be is adta jól, csak éppen ott és akkor senki nem érkezett. Johnson volt az egyik legaktívabb játékosunk ekkor, jól mozgott, sőt a City egyre jobban kezdett feljönni, csak semmilyen helyzetet nem tudtunk kidolgozni.
 
Az utolsó percek szinte eseménytelenül teltek, itt már érződött, hogy jó az X is mindkét csapatnak, azért Touré érdekes malőrje után Rooney előtt adódott nagy lehetőség, amit kihagyott. Ki kell emelni Valencia-t is, aki talán a legjobb volt a pályán, szélen védekezésben és támadásban is nagyot játszott, Bridge-ből meg bolondot csinált akárhányszor összekerültek. A végén még be is tette laposan Giggs-nek, aki trükkös mozdulattal irányította kapura, de Given-nek csak fel kellett szednie a labdát.
 
Nem volt túl izgalmas félidő, a City részéről főleg nem, mert ha sokkal nem is, de a United volt a jobb.
 
A 2. félidő sem hozott több örömöt, sőt. Jobban kezdett a City, de megint hozzá kell tenni, hogy helyzetek nélkül, ami így nem sokat ér ugye. MU-nál szintén nem volt helyzet, 1-1 pontrúgáson és szögleten kívül semmi sem történt, City szögleteit inkább hagyjuk, szörnyen végeztük el őket rendre. Kaptunk 2 sárgát is egymás után, jogosakat, bár Kompany ugyanazért kapott, amiért Rooney nem, ráadásul az a pörgés a földön elég szánalmas volt Rooney-tól, utána meg egyből felugrott, mikor látta, hogy lapot kap Kompany.
 
1 nagy helyzet adódott, mikor Bellamy el is lőtte, de nagyon rosszul, talán le kellett volna adni Tevez-nek középen. Vagy eltalálni a kaput legalább. Kezdődtek a csereberék, bejött Nani, nem sokkal később Vieira is 25 percre. Oldalról kaptunk szabadrúgást, Ade harcolta ki, de természetesen ismét elpocsékoltunk 1 jó pontrúgást. 70. percben Nani került helyzetbe, de szerencsére mellépiszkálta becsúszva a labdát. 74. percben Ade tette remek ütemben Barry elé, aki már szinte 100%-os helyzetben volt, de nem lőtte el az átkozott labdát, hanem befelé próbált 1 cselt meghúzni, ahol amúgy is nagy tömeg volt, Neville kicsit koccintotta a bokáját, Barry elesett, nem kaptunk 11-est, de eldönteni sem tudjuk, hogy járt volna-e valójában. Persze mi befújtuk volna, de az egy dolog ugye City drukkerként. Barry-nek tüzelni kellett volna, ez biztos.
 
A meccs kezdett igazán felpörögni az utolsó 15 percre, talán ilyennek kellett volna lennie végig. Bejött SWP és Berbatov is, közben De Jong előtt adódott lehetőség, lőtt is, de nem volt túl komoly lövés, a másik holland simán védte. Ireland is bejött, de minek. 82. percben Berbatov fejelhetett zavartalanul, nem sokkal ment mellé, Given ideges is volt, hogyan hagyják fejelni a csatárt a védők. Bár ez lett volna az utolsó fejesük tegnap. A 85. percben akár meg is nyerhettük volna a meccset, SWP harcolt ki egy szabadot szint a 16-os sarkáról, jól lett beívelve Onuoha és Vieira centikkel maradt le a labdáról, ha elérik befejelték volna, de szöglet jött. Amire van der Sar nagyon belenézett a napba, kijött kiütni, de nem érte el, üres volt a kapu, persze a védők ott voltak azért, Vieira nem tudta kapura rúgni, csak afelé irányítani, de még mindig ott volt Onuoha, akit Vidic pókfocival tudott szerelni. Tragikomikus jelenet volt, sikerült kihagyni. A labda kb. 2 méterre volt a kaputól, van der Sar meg sehol, aztán felszabadítottak. Bridge ment el ezután gyönyörűen, a meccsen először (a 88. percben), majd olyan szar beadás mutatott be, hogy legszívesebben megütöttük volna. A végéhez közeledve Giggs marad le nem sokkal egy fejelésről szerencsére, majd SWP belevezeti Evra-ba a labdát, így City helyzet helyett, United támadás. A hosszabbítás csak 3 perc lett, Atkinson tanult az őszi hibájából, de drámai volt a meccs ekkor már, 10-szer jobban hajtottak a csapatok, mint egész meccs alatt.
 
A végén pedig 93. perc is volt már, Bellamy-nál a labda, körülnézett hova tegye, majd úgy döntött, hogy SWP indítja be egy keresztlabdával, ezt jobban meg kellett volna gondolnia, vagy jobban kivitelezni, mert az átívelés szörnyű volt. Vidic-hez(?) ment a labda, majd Obertan-Scholes-Nani-Obertan-Nani utat járta be a labda, rövid passzok voltak ezek, City-nek lett is volna ideje hátul pontosan beállni az emberekre. Nani szépen kihúzódott egyrészt ő rá senki sem figyelt pedig a 16-os sarkánál volt. Közben Scholes nyilván ment be helyezkedni, ő rá sem figyelt senki, Ireland észjárását nehéz lenne a videó alapján megérteni. Vieira és Ireland a passzolgatást is végignézte mondjuk, a belső védelem sem figyelt Scholes érkezésére, Onuoha és Touré sem a helyükön voltak, ez biztos. Scholes pedig fejelt, ráadásul pontosan, Given nem védhette. 0-1 és VÉGE.
 



Itt a meccs jó minőségű bbc match of the day típusú összefoglalója, jó hosszú, de sok helyzet is benne van, meg egyebek:
 

 
Taktika:
 
A fene nagy taktika. Jól bebizonyította ez a meccs, hogy két ugyanolya kezdő játszhat 2 teljesen különböző meccset. Az egyetlen változás a Birmingham elleni meccshez képest Bridge volt Garrido-hoz képest, utólag lehet felesleges volt ez a csere, amúgy 90%-ban stimmelt a kezdő, és a 4-4-2 is. Mégis akkor domináltunk a meccsen, most ennek nyoma sem volt, sőt teret adtunk a United-nak, főleg középen, ahonnan elindíthatták a támadásaikat, Scholes előtt behátráltunk, Barry és De Jong folyamatosan mozgott hátrafelé, mikor Gibson és Scholes még csak egymás között passzolgattak. Így adtunk nem kevés időt és helyett nekik arra, hogy jól meggondolhassák, hogyan is támadjanak. Persze cserébe hátul nagyon figyeltünk, sokszor elzártuk mi is a területet, de pár MU helyzet így is volt, szóval nem működött ez a szisztéma, nagyon nem. A másik pedig a támadások, nem támadtunk eleget és elég jól. Nyilván az múlik az ellenfélen is, hogy mit enged egy Burnley, és mit egy United. De hogy Bellamy és Johnson jó megoldásai, jó beadásai, jó elfutásai együtt nem értek el az 5-öt, ez megengedhetetlen egy ilyen derbin. Adebayor a pontatlanságával akart kitűnni, nagyon könnyen veszített labdát, bár sokat mozgott vissza, erre nincs panaszunk, de semmilyen normális támadásépítésbe nem volt benne, kivéve mikor helyzetbe hozta Barry-t, aki nem lőtte el ugye. Szélsőhátvédek és a támadások. Talán Neville egyedül többet tett hozzá (ami viszonylag nagyon kevés volt), mint Onuoha és Bridge együtt. De Onuoha nem is próbálkozott, így nem is rontott, Bridge viszont. Evra-t jó, ha szóba sem hozzuk. Az Evra-Bridge összehasonlítás meg egyenesen komikus lenne.
 
Másik nagy hiba volt, az hogy a City nem használta ki azt, hogy Rooney látványosan gyenge volt tegnap.  Nem támadta meg a védőket, rosszul passzolt, nem futott eleget, helyzeteit elrontotta. Persze figyelni kellett rá így is bőven, sőt volt 2 komolyabb helyzete is, de félig-meddig emberhátrányban voltak vele. Ennek ellenére középen meg annyira féltünk tőlük, hogy csomó lehetőséget adtunk nekik harc nélkül. Ők többször is letámadták a védőinket Valencia-val, Giggs-sel, mi meg cserébe hagytuk őket feljönni, kibontakozni.
 
Féltünk tőlük túlságosan tiszteltük őket, és a már sokat emlegetett „jobb az X, mint a vereség” mentalitás nagyon sokszor érezhető volt a csapaton. Kicsivel jobban akarta a győzelmet a MU, kicsivel jobban meg is tudta ezt valósítani, és a szokásos hosszabbítások góljukkal meg is nyerték.
 
Viszont a pályán nem Mancini játszott, az ő nyakába varrnánk legkevésbé ezt a vereséget, az utolsó Scholes fejesnél a védelem helyezkedése, Ireland tehetetlensége, meg a rengeteg rossz egyéni teljesítmény a játékosok sara. Persze utólag könnyű okosnak lenni, nyomni kellett volna jobban, kockáztatni, mert az mind1, hogy a 0 pont hogy jön össze, de így meg nem volt nagyon esélyünk a 3 pontra. Ebből illene tanulni (főleg mentálisan, mentalitásban), bár már volt 1-2 ilyen meccsünk sajnos.
 
A cserék nem nagyon sikerültek, Ireland és SWP-é kb. egyáltalán talán, bár SWP legalább 2-szer próbálkozott szélen sikerrel. Vieira nem volt rossz, gondolva arra, hogy ő aztán bármikor fejelhet egyet, majdnem sikerült is, az utolsó percet leszámítva középen tényleg kicsit stabilabb lett a csapat vele, Tevez is több helyet kapott Vieira-val mögötte, hiszen rá is figyelniük kellett Tevez mellett, mivel korábban sem Barry, sem De Jong nem tehermentesítette Tevez-t, akit nagyon jól semlegesített a MU most.
 
Végül pedig egy verhető United ellen maradtunk alul. Mert nagyon messze volt a MU is a szokásos jó játékától, formájától. Kár érte.
 
Játékosok értékelése:
 
United:
 
Többen jól szerepeltek: van der Sar, Vidic, Scholes, Evra, Valencia. Talán ők voltak a legjobbak, nyilván a gól miatt Scholes-é a meccs embere cím, de le a kalappal Valencia előtt, nekünk az ő játéka tetszett legjobban, csak nehezen lehet megállítani, Bridge-nek ez amúgy is lehetetlen szinte, a védekezésben is besegít a dél-amerikai szélső, beadásai is nagyon jók. A másik pedig Vidic, aki nagy nyugalommal és magabiztossággal szerelte le a City támadásait.
 
A meccs embere pedig Paul Scholes, remélhetőleg több derbin már nem lő gólt, unjuk már. De grat neki, 93. percben még részt vesz egy támadásban, majd be is fejeli. Megérdemeltük. (Ezt meg Scholes: www.listown.com/group/gary-neville-kiss-paul-scholes-picture-11724)
 
City:
 
Given: 6 Semmi teendője nem volt, a gólról sem tehetett. Nem lennénk a helyébe, hogy a 3. olyan derbin látja azt közelről, hogy előtte a védelem óriásit bakizik, kizárólag a hosszabbítás utolsó percében mindig. (Ősszel Owen maradt tök üresen, januárban Rooney, most meg Scholes.)
 
Bridge: 5 Amikor a védelmi feladatait nem tudja elég jól ellátni, a támadásokhoz meg technikailag teljesen képzetlen. Egy kényszerítő vagy pontos beadás nincs a képességei között, vagy ha igen, akkor jól titkolja.
 
Kompany & Touré: 6-6 kettejüket együtt elemeznénk, a külföldi lapok jónak ítélték őket, hát mi nem, de ez legyen a mi bajunk akkor.:) Tulajdonképpen csak egy 30-50%-os Rooney volt az ellenfelük, és mégis majdnem összehoztunk neki 2 gólt. Kompany is bizonytalankodott, főleg 1. félidőben, Touré is, a bekapott gólnál Touré játéka is értelmezhetetlen, illetve Giggs gól helyzeténél 1. félidőben, majd Nani helyzete 2. félidőben, illetve Berbatov fejelési lehetősége üresen mind-mind az ő számlájukra írható.
 
Onuoha: 6 Nagyon hátul maradt, támadásokból nem akarta kivenni a részét, persze nem akarta ott hagyni a helyet egy kontrához Giggs-nek, nem játszott rosszul, de a gólnál ő sem volt a helyzet magaslatán sajnos.
 
Bellamy: 6 Ez tőle nagyon kevés, Neville-t kellett volna legyűrnie, de többször ez sem sikerült, pedig a forma, a kor, a gyorsaság mind Bellamy előnye lehetett volna. Lövései gyengék, beadásai szintén azok voltak.
 
Barry: 6.5 Nem végzett rossz munkát összességében, bár azt a helyzetét belőhette volna, minthogy lövés nélkül fejezze be, rendesen melózott a 16-os és a félpálya között, kicsit többször meg kellett volna támadni a United játékosokat már középen.
 
De Jong: 7 Nekünk ő tetszett legjobban tegnap, tulajdonképpen sokáig előrébb játszott, mint Barry, ami ritka dolog nála. És felfigyeltünk arra, hogy mennyire gyorsan passzol, tehát ahogy kapja a labdát, már teszi is tovább, nem csavarodik rá. Ráadásul többnyire pontosan és jó meglátásai voltak. Azt, hogy nagyon keményen szerel, belevetődik, ha kell, azt eddig is tudtuk. Jó volt, így tovább.
 
Johnson: 6.5 Az ő mentalitása remek, kicsit mintha meg lett volna illetődve, de ha neki azt mondanánk, hogy ne villogjon, akkor is próbálja/harcol, nem öncélúan, de sokszor mindig az utolsó csel vagy az utolsó passz rossz nála. Ezt, ha ki tudja javítani nagyon nagy klasszis lehet és beválthatja azokat a reményeket, amit SWP nem tudott sajnos.
 
Adebayor: 6 Előrébb játszott, mint Tevez ezért több helyzete kellett volna, hogy legyen, de hát nem volt. Pontatlansága nagyon idegesítő volt.
 
Tevez: 7 Nem is csatár volt, mélyebbről próbált „irányítani”, de nagyon vigyáztak rá. Nem tudott 16-oson belülre kerülni labdával. Nem mondott csődöt, de nem is villogott most.
 
Cserék: Vieira felemás volt, összességében nem volt rossz csere, de rossz sem, de az is lehet, hogy nem Johnson, hanem más helyére hoztuk volna be. SWP is lehetett volna jobb, legalább azt a 2-3 cselt, vagy a labda megtartására törekedhetett volna, nem igazán sikerült neki. Ireland feleslegesen jött be, 2 jó csel volt a haszna a támadásokban, és teljesen lemaradt a végén, Scholes egyszerűen begyalogolt mellette üresen.
 
Szóval ez a meccs volt a tegnapi 1. nagy pofon. De jött a 2. is késő délután, mikor a Spurs legyűrte 2-1-re a Chelsea-t, de akár több góllal is nyerhettek volna. Kikapott a City, nyert a Spurs, így 2 ponttal beelőzték a City-t 4-4 meccsel a vége előtt. Esély van még a 4. helyre, eddig is volt, csak most sokkal kevesebb. Amint vége a fordulónak (hétfő este), lesz majd egy rövid poszt ismét, hogy mi az utolsó pár forduló menetrendje nekünk és a riválisoknak,  hát hibátlan teljesítményen kívül sok esélyünk nem maradt sajnos. De még nincs vége a harcnak, igazi további pofonok kilátásban: a Villa ma megy a Pompey-hoz a 3 pontért, a Pool hétfőn fogadja a WHU-et.
 

PL tabella

Góllövőlista

Tehát 4 mérkőzésünk van még hátra, abból a következő az Arsenal ellen idegenben lesz szombaton 18.30-tól. Ez most sajnos a Digisport-ra került, szóval a többség „sztrímelni” fog. De előtte már tudni fogjuk a MU-Spurs meccs eredményét. Na persze az Arsenal-t idegenben megverni ettől nem lesz egyszerűbb.
 
COME ON CITIZENS!
 
Ireland7, crazy_horse

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr451931154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.04.18. 12:08:46

az még hozzátartozik és kimaradt a fentiekből, hogy a közönség óriási volt, kb. meg sem érdemeltek egy ilyen meccset, értem ezt színvonalban
persze dráma megint volt, megint a City-vel a rosszabbik oldalon a f...-nak

de minden angol hírforrás kiemelte a meccsről a közönséget, ezért én is most:)
(különösen az üresjáratos 10-20 percekről a meccs közepén)

ja és ez sem maradhatott el, sőt már vártuk:

www.goal.com/en-gb/news/2559/rumours/2010/04/18/1883740/real-madrid-track-manchester-citys-carlos-tevez-report

most már a MU-ból nem tudnak kit megvenni, jönnek hozzánk?:)
nehogy az arabok CR-ért tegyenek ajánlatot cserébe:D

Richards 2010.04.18. 12:36:01

így van, megérdemeltük sztem is
pontosabban a szurkolók nem, a csapat igen

se Ferdinand, se egészséges Rooney, Scholes-nak meg Gibson-nak még örültem is, erre ami előny lehetett volna, abból a csapat hátrányt faragott

Scholes gólja előtti helyezkedés, emberfogás szokásos, amúgy nem értem téynleg a Sky is hova dicséri, pontozza a védőinket, megnézném hány pontot kaptak volna, ha Rooney is lő 1 gólt, Giggs is belövi a helyzetét, meg Nani is, és még Berbatov-is befejeli...
valszeg 3-4-es osztályzatot kaptak volna, pedig hogy a csatár vagy a támadó kihagyja, az már nem a védő "siker", hisz a hibájuk miatt alakult ki a helyzet

a 4. helyben én már nem bízom, egyszerűen ez nekünk nem jöhet össze, és hát nem s érdemeljük meg, mert kurva sok meccsen betliztünk

Richards 2010.04.18. 12:42:26

@Richards: ja meg a statisztika is vicces:), nekik volt 3 kapura lövésük nekünk meg 4, de a többi nekünk a kapu felé sem ment, nekik meg fél méterrel ment éppen mellé 1-2 helyzetük

hibákból lehet tanulni, tartja a mondás, hát nekünk van mit tanulni idén akkor:)
bár ez a helyezkedési hiba már hányszor megtörtént velünk idén, és mégsem tanulunk belőle

Richards 2010.04.18. 12:53:06

@Ireland7: Joe Hart-ra meg az Arsenal figyelt fel, 8 M fontos ajánlatról beszélnek...

szét fogják vásárolni a csapatunkat, bazz:D

Vladi Weiss 2010.04.18. 13:27:12

Tegnap ilyenkor még mennyire bizakodóak voltunk.:)

A legnagyobb tanulság nekem a mentalitás, hogy a MU mennyivel jobb csapat ilyen téren is, ezt kell eltanulni tőlük, ezt a győzni akarást, küzdést, hajtást, az utolsó pillanatig. Alig rémlik olyan gól idén, amit a 85. perc után rúgtunk, talán a Sunderland meccs volt olyan legutóbb, hogy 2- nagy helyzetünk is volt a hosszabbításban, persze nekünk nem menne be az ilyen.
Csapategységben már így is nagyon sokat fejlődtünk, pedig ennyi új játékossal a keretben ehhez sok idő kell, szóval nem ezzel van a gond. Hanem a mentalitás hibádzik még egy kicsit.

A védelmi bakik meg a koncentráció hiánya miatt van, ugyanúgy kell koncentrálni, mint az utolsóban az 1. percben. A helyezkedés persze gáz már ennyi idő után, hogy még mindig nem tudjuk elosztani az embereket és megfogni őket, de ez olyan, hogy mindig lesz ilyen, 40 gólt úgyis kapunk minden bajnokságban, sőt jóval többet is korábban ugye.

Nyerhető meccs volt ez, vagy lett volna, én talán megcseréltem volna egy idő után Johnson-t és Bellamy-t, mert Neville lehet nagyobb bajban lett volna egy cselezős Johnson-nak szemben, Bellamy meg talán Evra-val jobban lett volna el, mert valljuk be ott meg Johnson szenvedett.
Tevez meg azért jött hátrébb, mert Barry-ék hátul voltak nagyon, a széleken meg láthatóan nem tudunk mit kezdeni, de azzal hogy hátra jött kivette magát a támadások befejezéséből, ami neki megy pillanatnyilag a legjobban.

Talán titkon mindannyian sejtettük, hogy az utolsó percben jön majd a MU és talál 1 gólt, legalábbis amikor Scholes befejelte felordítottam, hogy "úgy tudtam, hogy ez lesz".:D

Némi vigasz Weiss jó játéka, végre villant a bolton-ban, Stoke 1-0-ra vezetett tök sokáig, beállt csereként Weiss, az utolsó 5-6 percben kiharcolt jó helyről egy szabadot, amiből gólt lőtt a Bolton, majd nem sokkal később adott egy nagyon szép gólpasszt, amivel meg is fordították. ezzel kb. biztos bennmaradást érő 3 pontot szereztek.
És lesz egy Totteham-Bolton meccs, remélem kezd lesz és segít rajtunk meg a Bolton-on is majd.:)

Petrov-ért pedig nagy kár, mert nála benne volt az, amit szeretek, hogy nem cipeli órákig a labdát, hanem lő közelről, távolról, néha nagyon jól.

HAJRÁ MAN CITY!

double 2010.04.18. 15:17:18

a meccsről elmondatok már mindent, nincs is sok kedvem ugyanezt leírni, szarok voltunk, a védekező taktika azért nem teljesen igaz, mert hát mégiscsak az volt a kezdő, amivel előtte brutál meccseket nyertünk, brutál módon

a Vieira-Johnson csere sem védelmi csere volt, egyszerűen a szélen nem ment, johnson-nak legalábbis, Vieira-val középen alakult ki 1-2 lehetőslg mondjuk helyzet ebből sem lett

az Ireland-De Jogn csere is abszolút támadó csere amncini-től, arról kb. senki nem tehet, hogy Ireland fogalmatlan lett, ezt a szezon sürgősen el kell felejtenie és jövőre belehúzni, különben sajnos el lesz adva, mert ez így kevés, még csak ha csere is volt

Ade-SWP csere is érthető volt, mert Ade meg semmit sem csinált, SWP legalább próbált elmenni párszor

1 tény:
Johnson, Adebayor Tevez és Bellamy négyen együtt összesen 2-szer lőttek kapura/kapu felé, egyik az volt, mikor Bellamy jó helyzetben csúnyán mellélőtte, a másik Tevez szabadrúgása volt
vagyis Tevez-Bellamy 1-1, Ade-Johnson 0-0- kapura lövés
és lenyegében ők lőttek 14 gólt az elmúlt 3 meccsen
ezt így nem lehet, nem értettem ezt a nagy kontrasztot, mondjuk Ade játékában
ennyit erről a meccsről
____________________________________

ami most nagyon fontos, hogy talpra állunk-e, most aztán már nincs idő okoskodni, ki kell menni felemelt fejjel és küzdeni amíg meg nem szakadunk, 4 meccs van hátra, sztem az Arsenal elleni nyerhető, mert csomó sérültjük van, most pl. a Wigan ellen megint Campbell-Silvestre a két védőjük, nincs Song, Fabregas, Vermaelen stb.
foghíjas csapat bajnokságra nem nagyon van már esélyük, talán mi leszünk motiváltabbak
olyan teljesítmény kell a Chelsea ellen és akkor talán nyerhetünk, míg a MU remélhetőleg megbassza a Spurs-t(aztán valahogy elvérzik a Chelsea ellen a bajnokságban:D), és akkor vissza is előztük őket
ez nagyon nehéz lesz, de sikerülhet, és most dőlhet el Mancini sorsa is
(ugye amiatt, hogy lehet távoznia kell, ha nincs meg a 4. hely a szerződése alapján)

Come on City!

double 2010.04.18. 15:19:00

ja és egy életkép a City-ről:D
asszem mi is lehetnénk ezen a képen, nagyon jellemző:)
static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2010/4/17/1271531133665/Sad-City-fan-023.jpg

@Vladi Weiss: na végre hallunk vmi jót is Weiss-ről:)
remélem a Vb-n ott lesz és láthatjuk majd

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.04.18. 16:54:02

@Richards: a mai Arsenal meccs után talán még jobban akarja majd Hart-ot az Arsenal, nem tudom mi lesz, mert lehet Hart is inkább az Arsenal kezdőben lenne, minthogy City kispad vagy Birmingham kezdő

@Vladi Weiss:
"Talán titkon mindannyian sejtettük, hogy az utolsó percben jön majd a MU és talál 1 gólt, legalábbis amikor Scholes befejelte felordítottam, hogy "úgy tudtam, hogy ez lesz".:D"

már az első perctől kezdve tudtam, hogy így lesz, sőt Scholes-t is sejtettem:D
de hogy tipikus volt, az biztos:)

@double: kevés kapura lövés volt sajnos tőlük, de előző meccsen meg vmi 8 kapura lövése volt Adebayor-nak, tehát ez nem forma kérdése, hanem aznap éppen hogy kel fel, vagy mennyit engednek neki
lövésből lesz a gól, ilyenkor csak ennyit tudok hozzátenni:)

SimiTomi 2010.04.18. 17:56:17

Nagyon érdekes, hogy miről beszélnek az MOTD összefoglaló végén.

Egyrészt a 4-3-as meccsnél, Owen gólja előtt Teveznek egyetlenegy feladata lett volna, hogy semmiképpen se kerüljön a laszta egy vöröshöz. Ő odaadta, aztán Owen belőtte.

A mostani meccsen meg arról, hogy a gólunk előtt három MU játékos is ott marad (Evra köztük!), le is lassítják, miközben arról beszélnek, hogy "testbeszéd - ott állnak hárman, láthatólag érzik, hogy vége a szezonnak, ezzel elszállt minden." S mi történik? Bellamy eladja. S ha megnézitek, még utána is, olyan lassan kerül előre a labda, hogy az elképesztő. A ti szempontotokból nagyon sajnálatos, de nálunk csak a City játékosok voltak a lassabbak...

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.04.18. 19:17:02

nyert a Villa nagy nehezen, így már 58 pontjuk van, nekünk ugye 62
pedig jó lett volna őket úgy fogadni 2 hét múlva, hogy már ne legyen esélyük a 4. helyre, de ha esetleg addig faragnak még 1-2 pontot, akkor azon a meccsen 1 győzelemmel még meg is előzhetnek minket

@smtm: Bellamy-t annyira nem hibáztatom ezért, végül is támadni akart, kb. 30 másodperc volt hátra, húzhattuk is volna az időt, kivinni oldalvonalra vagy vmi, de megpróbálta átívelni, a többi pedig már történelem:D
kontármunka volt, amit ott páran csináltak persze, köztük Onuoha, Touré, Ireland, Vieira...

a City védelme nagyon nehezen tolódik, hogy pl. középső védő kilép, így a szélső védő behúzódik a fejelő játékost fogni, ez most is jól látszik, és bizony volt idő, mert tényleg lassan kerül Nani elé a labda, tehát nem egy gyors kontra volt, de az a sebesség, amivel Ireland "követte" Scholes-t, na azt ne csúfoljuk sebességnek:D
(őt külön mindig extra figyelemmel figyelem, mert ő a kedvencem:), de idén eddig béka segge alatt van augusztus óta)

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.04.18. 23:05:18

Torres szezonjának vége, kisebb térdműtéte volt, minimum 6 hét mire visszatérne, de ha úgy jön össze a műtét, vagy a rehab neki, akkor a VB-je is gondban lehet
ezzel a Pool borzasztó szezonjának kb. vége is

Arsenal lehet komolyan gondolja a Hart megszerzését

az egyik City vezető pedig "beismerte", hogy élénken érdeklődünk a Benfica duója után (Di Maria és Cardozo)

Arsenal egyébként csúnya verést kapott ma, a Wigan 10 perc alatt lejátszotta őket, így lehet lesz esélyünk nyerni jövőhéten, sőt nyernünk kell

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.04.19. 00:02:56

egy kis vicces/komikikus/tragikus statisztika:

Bridge 42-szer próbált meg beadni idén szélről labdát, és ebből 0 talált még City játékost, ergo összes pontatlan volt!
sejtettük, alighanem:)

másik, hogy Given kirúgásai általában 15-ből 1-szer mennek City játékoshoz
nem semmi, hisz így 14-szer kvázi labdát vesztünk

Kranczy 2010.04.19. 13:37:48

@crazy_horse: és az a borzasztó, hogy kb ennyin is múlhat a szezon.
Bridge beadásainak csak a fele pontos kitudj hány meccset nyerünk meg.
Meg a kapuskirúgásokból is lehet helyzet. Liverpool drukkerek tudnának erről mesélni.

Lehet már nem is kellene izgulni, simán 4.ek lennénk...

Jared23 2010.04.19. 16:53:16

nagy meccs volt, nem sokon múlott a pontszerzés, és hát ha nekünk akad be egy mákos gól a 80. perc környékén, akkor mi nyerünk, de hát ilyen a foci

én pl. RSC-t hoztam volna be, Ireland helyett pl., pontosabban Adebayor-t váltva, vagy akár Zabaleta-t, mert ő azért követte volna legalább Scholes-t, vagy a passzolgatásokba belelépett volna, ahogy De Jong is

mindez azért kicsit Mancini hibája is volt, ezt BL meccsen kell eljátszani, mikor idegenben nyer a csapat, akkor otthon jó az X is ugye, most se lett volna túl rossz az X, de a győzelem nagyban segített volna a 4. helyet, ami az egyetlen cél idén ugye

nagyon pici az esély már, ha a támadófocinkat hozzuk, és meg is tudjuk valósítani, akkor talán lesz valami belőle, ha nem, akkor lehet hogy max. 5-6 pontot gyűjtünk már csak idén

black:roll 2010.04.20. 06:26:25

bekapcsoltam gyors a gépet, mielőtt megyek el, micsoda hírek:

Hart lehet, hogy az Arsenal-ban köt ki, de azért remélem nem fogjuk erősíteni a közeli az egyik jövőbeli riválisunkat ilyennel...

a másik meg ez:

www.goal.com/en/news/9/england/2010/04/20/1886433/craig-bellamy-looking-to-leave-manchester-city-if-roberto

kurvára kellenek az ilyen hírek épp ilyenkor, miért nem lehet ezt a bajnokság vége után rendezni, minek kell kelteni a feszültségest ilyen fontos meccsek előtt...
amatőrizmus az ilyen sztem
persze lehet, hogy kamu, de akkor is csak a City szívhat az ilyenekkel

(ha meg igaz, akkor Bellamy-t sem értem, ha esetleg a köv. edző képe sem tetszik neki, akkor meg azért fog sírni?)

inkább az Arsenal meccsre összpontosítsanak, ne az ilyen balfaszságokra...

black:roll 2010.04.20. 06:30:25

1 jobb hír is:

lehet, hogy Milner lesz az egyik nyári célpontunk, ennek viszont örülök, nagyon bírom a srácot, fiatal, angol, nem ismer félelmet, nagyot javult az elmúlt 1-2 évben, teherbíró középpályás, támad/védekezik rendesen

inkább őt, mint 1 ismeretlen latint, akinek lehet nem is tetszik a PL majd...

one citizen 2010.04.20. 15:17:23

a taktiks nekem annyiban nem tetszett, hogy arra mehettünk valszeg, hogy ne kapjunk gólt vagy max 1-et, és talán rúgunk 1-et mi is, azzal pedig minimum döntetlenre tudjuk hozni, végül is majdnem sikerült persze

de tényleg lehetett érezni azt is, hogy ők jobban akarnak nyerni, többet támadtak, márpedig ezt hazai pályán nekünk nem szabad megengedni, mert a támadójátékunkkal tudunk csak nyerni

@black:roll: azért vmi lehet abban, ha többeknek sem tetszik az edzésmódszer, meg a taktika, ilyenkor pl. én sem örülök, mikor a Pool meg a MU ellen is egyértelműen az X lett megcélozva, másodlagos volt a győzelem, végül is e 2 hazai meccsből csak 1 pontunk lett, ha esetleg kockáztatunk, akkor meg lett volna 3...
(vagy 2)

persze az igaz, hogy ezt kurvára nem a sajtó felé kéne elpanaszolni, hanem edzéseken, négyszemközt stb. lerendezni, vagy ahogy írod, szezon végén lehet borítani a bilit, de nem most

Richards 2010.04.20. 17:17:30

@black:roll: Milner-t én is bírom, de 25 millát sehogy sem ér meg
lb. akkora túlzás ez az ár érte, mint Lescott-ért a 25-27 milla
15-öt ért max. Lescott, nem kéne idén nyáron is szórni a pénzt eszetlenül, amikor be lehet osztani jobban is
8pl. RSC is 18 milla volt kb., de mire fel???)

man city 2010.04.21. 04:41:05

a baj csak annyi volt, hogy mi nagy formában mentünk bele ebbe a meccsbe(3 győzelem előtte, rengeteg gólt vágva), ők meg kikaptak a Chelsea-től, kiestek a BL-ből, majd egy szar 0-0 a Blackburn ellen

ennek ellenére, nem borítottuk rájuk a pályát, hanem tingli-tangliztunk, hogy összejön-e 1-2 helyzet...

NDJ viszont nekem is pozitív meglepetés volt, volt olyan is, hogy felment 16-osig, és kényszerítőzni akart, csak nemkapta vissza a labdát:D
még a végén támadni is megtanul, VB-n megnézem majd, hogy mit alakít a válogatottban

Arse-t verni kell, ez sztem nem is kérdéses, lényegesen gyengébbek, mint a MU vagy a Chelsea, míg a Spurs-nek ki kell szopnia
és már is ott a 4. hely egyelőre

go-go!!
süti beállítások módosítása