Aki igazán jó meccset várt, fordulatokkal, gólokkal, gyors irammal az mind megkapta, amire vágyott, ha az őszi 4-2-es meccsre gondolunk. Ha a tegnapira, akkor arról beszélni is kár a semleges drukkerek szemszögéből. Az Arsenal volt a kezdeményező csapat, nagyjából 100%-ban ők akartak nyerni csak, de elég messze voltak attól, hogy bármi is valóra váljon ebből, mert a City kissé meglepő módon remekül védekezett. Viszont a támadásokat meg teljesen hanyagoltuk, igazi védést nem is kellett bemutatnia a kapusuknak, Given-nek is 1-2 hárítása volt csak, az egyikbe mégis „belerokkant” sajnos. (Ebben a szezonban már nem tér vissza!)
 
 
 
 
 
 
 
 
A tovább után a mérkőzés elemzése, játékosok értékelésével, a 4. hely esélyeivel és a meccs összes gólját is megmutatjuk, ezeket csukott szemmel lehet majd csak látni.
 
Stadion: Emirates Stadium
Nézőszám: 60,086
Játékvezető: Mike Dean
 
Eredmény: 0-0
 
Kezdők:
 
Arsenal:
Fabianski, Sagna, Campbell, Silvestre, Clichy, Song, Diaby, Walcott, Nasri, Rosicky, van Persie.
 
Manchester City:
Given, Zabaleta, Toure, Kompany, Bridge, De Jong, Vieira, Barry, Adam Johnson, Bellamy, Tevez.
 
Sárga lapok: Silvestre, Diaby, Song, van Persie, illetve Bellamy, Zabaleta
 
Statisztika:
 
 
Arsenal
Man City
Lövések (kaput eltaláló)
14(4)
3(1)
Szabálytalanságok
14
14
Szögletek
5
1
Lesek
2
3
Labdabirtoklás
58%
42%
Sárga lap
4
2
Piros lap
0
0
Védések
1
4
 
Tudtuk, hogy kikapott a Spurs, így 1 győzelemmel nagy lépést tehettünk volna a 4. hely felé. A meccs képe alapján 1 magabiztos X-ért mentünk, és azt el is hoztuk, kérdés, hogy mennyit ér ez majd a végén. Vagy a 2 pont mennyit ért volna, amit hagytunk elveszni egy tartalékos Arsenal ellen. (Mert mi van, ha Vermaelen, Gallas, Fabregas, Arshavin nem sérültek…)
 
A meccs elég unalmasan kezdődött, úgy is fejeződött be. Így az összefoglaló leíró részét sem húznánk hosszúra:
 
Az 1. félidőben kb. 20-25 percig kellett várni, mire 1 kósza lövés a kapu irányba ment, ez is az Arsenal részéről. 1-2 szép Touré mentésen kívül semmit nem is lehet kiemelni a meccs ezen szakaszából, max. annyit, hogy Bridge már ekkor sántikált, le is lett cserélve. Mindkét csapat pontatlan volt az ellenfél térfelén, a City konkrétan 5-öt, de 6-ot biztosan nem tudott zsinórban passzolni, még akkor sem, ha az Arsenal játékosok nem zavartak minket.
1-2 sárgán kívül más érdemleges nem történt az 1 félidőben, így aki lemaradt róla, az 45 percet nyert az életéből, hátha vmi hasznossal töltötte.
 
Gondoltuk, hogy majd a 2. félidő hozza meg a változást. De kb. 8-10 percig megint semmi nem történt, majd Mancini behozta Adebayor-t Vieira helyére, ami nem tűnt rossz döntésnek. Közönség is hangosabb lett, a City pedig elkezdte diktálni a tempót, elkezdtünk kezdeményezni, nekünk is visszatért a hitünk, hogy ma esetleg tényleg nyerhetünk. Kb. az 55. és a 70. perc között a City-ről szólt a meccs, vezettünk 4-5 támadást is, Adebayor nagyon jól mozgott, energikusan, cselei is működtek, de beadni az átkozott labdát pontosan 1-szer sem sikerült senkinek, így helyzet sem alakult ki.
 
70. percben Given védett egy Diaby lövést, majd hosszú percekig ápolni kellett, vállát fájlalta, elvileg csak kificamodott neki, mondjuk ez is elég ahhoz, hogy többet idén már ne védjen, a szezon 3 legfontosabb meccsén. Nielsen állt be (a feröer-szigeteki kapus!), aki debütált a City színeiben elvileg, sajnos Given sérülése eléggé lehervasztotta a City játékosokat, így a maradék 20 perc már nem úgy telt, hogy helyzetet alakítunk ki esetleg.
Zabaleta nagyon rossz helyen csinált butaságot, van Persie remek szögből kapott szabadot, amit el is tekert, nem sokkal, de mellé ment szerencsére. A bíró amúgy 8 perc hosszabbítást adott, de ebben a 8 percben, csak az Arsenal próbált támadni, Nielsen még az időt is húzta kissé, itt már Mancini nem akart kikapni, tanulva a MU elleni meccsből.
 
Maradt a megérdemelt 0-0.
 
A meccs összefoglalóját, ami kb. eseménytelen, itt lehet megtekinteni:
 
 
 
4. hely:
 
City 63 pontos, a Spurs-nek 64  pontja van, legegyszerűbb számítás szerint a City-nek mind a 3 hátralevő meccsét nyernie kell, különben nem lesz BL indulást érő helyen. Jövő héten Spurs-Bolton és City-Villa meccsek lesznek, ha a Spurs nyer otthon, míg a City nem, akkor 3-4 pontosra nőhet a Spurs előnye, a City-Spurs meccs előtt, tehát még egy döntetlen is elég a Spurs-nek a COMS-ban. Ha nyer a City és a Spurs is, akkor 1 pont előnyből várhatja a Spurs a meccset, egy döntetlen pedig arra mindenképp elég, hogy az utolsó meccsig is megmaradjon az 1 pontnyi előnyük, amikor a Burnley legyőzésével bebiztosítanák a 4. helyüket. Kulcsmeccs a City-Spurs, de ha a másik kettőt elhibázzuk, akkor már minimális az esélyünk. Így sem sokkal több, hisz 3-szor kell nyerni, a defenzív, döntetlenre játszó stratégia tegnap véget kellett, hogy érjen, most ki kell találni, hogy mivel tudunk meccseket nyerni. 2 hazai meccs jön zsinórban, csak a 6 pont elfogadható a két közvetlen rivális ellen.
 
Taktika:
 
Nagyon defenzív 4-5-1-es taktikát választott Mancini, amiben a szélsők is rengeteget védekeztek, Johnson és Bellamy saját térfél közepéről indult be sokszor, így meglehetősen nehéz bármilyen kontrát vezetni, nem is sikerült. Tevez is hiába volt elöl, hátrébb kellett mozognia, hogy esetleg a labda eljusson hozzá, De Jong a félpályát sem lépte át, Vieira igen, de nagyjából feleslegesen, Barry sem tudta támogatni a támadásokat, így az, hogy gólt rúgjunk, kb. lehetetlen volt.
A védekezés viszont jó volt, ezt el kell ismerni, hogy végig koncentráltan védekeztünk, ebből a szempontból jó volt nézni, hogy az Arsenal támadásainak a vége az, hogy elrontják, mert Touré-Kompany páros jó volt, széleken sem tudtak megverni minket, 1-2 rés üresen maradt néha, amiből 1-1 közepes lövést eleresztettek (talán összesen 2-3-at), de igazi bravúrvédésre nem volt szükség Given részéről. Természetesen a belső középpályások is minden erejüket a védekezésbe fektették, ezért Nasri, Rosicky semmit sem tudott ficánkolni.
 
Ha a 0-0 volt a cél, akkor a taktika működött. Adebayor behozatalával azért átvettük a meccs irányítását jó 15-20 percre kb., sikerült is elmenni a széleken, de pontosan beadni már nem. Egyből látszott azért, hogy a mi védelmünk jobb, mert ahogy megindultunk párszor, abban ott volt a gólveszély sokkal inkább, mint mikor az Arsenal indult meg többször a meccsen, az más kérdés (és ha nem lesz meg a 4. hely, akkor Mancini-nak ezt érdemes lenne megmagyaráznia), hogy értékelhető kapura menő lövés nélkül játszottuk le ezt a meccset, ami még egy Wolves-tól is kevés.
 
Csak annyit tudunk írni, ami a kommentek között is előfordult már, hogy Silvestre-Campbell és mögöttük Fabianski. Ez a trió bármikor tönkrevághatja az Arsenal-t 1-1 meccsen, de mi a szikráját sem mutattuk annak, hogy ezt meg akarnánk próbálni. Így a 0-0 megérdemelt eredmény mindkét fél részéről, ami amúgy nem rossz eredmény ott, ahonnan a PL csapatok többsége 0 ponttal jött el eddig, köztük a Spurs, Pool és Villa is.

Játékosok értékelése:
 
Olyan nagy senki sem volt rossz, de jó sem, ez igaz a City-re is általánosságban, van Persie, Song, Nasri az aktívabbak közé tartoztak, Silvestre-Campbell páros hiba nélkül hozta le a meccset, ami a City-re nézve azért is óriási kritika, mert még csak nem is lettek veszélyeztetve.
 
City:
 
Given: 7 Nem volt sok dolga, 2 szép védést is bemutatott, sajnos annyira szerencsétlenül ért földet egyik vetődése után, hogy kificamodott a válla (jó esetben, nem pedig törés), de szinte biztos, hogy az utolsó 3 meccsünkön nem állhat már a kapuba.
 
Bridge: 6 Bő 20 percet játszott, pár eladott labdán kívül sokat ne csinált, újra lesérült, reméljük nem komoly. 
 
Kompany: 7.5 Magabiztos teljesítményt nyújtott, hiba nélkül hozta le a meccset.
 
Touré: 8 Sok fontos szerelés, remekül fogta van Persie-t, nyugodt volt, annak ellenére, hogy volt csapata ellen játszott.
 
Zabaleta: 7 Jobbszélen kezdett, aztán menni kellet baloldalra védekezni, szinte semmit sem ment fel a támadásokhoz, valószínűleg taktikai okokból, mert amúgy szeret előrelépni, megoldotta a dolgát, bár 1-2-szer nagyon rossz helyen szabálytalankodott.
 
De Jong: 7 A láthatatlan ember, most nem volt benne annyira a passzokban , mint a MU ellen, szépen elbújt a 16-osunk előtt, végezte a munkáját szép csendben.
 
Vieira: 6 Elég sok fault-ot kapott, kicsit fel is kapta a vizet, de sajnos sebessége nem a régi, ez nagy hátrány a PL-ben, nem igazán tudott hozzátenni a játékhoz.
 
Barry: 6.5 Amikor 2 védekező kp. is van mellette, akkor támadásoknál többet várnánk tőle, de ebből semmit sem mutatott. 1-szer került jó helyzetbe, amikor csak be kellett volna adnia, de az sem sikerült neki.
 
Bellamy: 6.5 Túl védekező szerepköre volt, 2. félidőben volt pár megindulása, komoly helyzet nélkül. Egyetlen olyan City lövés fűződik a nevéhez, amihez Fabianski-nak le kellett hajolnia. Gyenge, lapos lövés volt.
 
Johnson: 6 Semmi jót nem tudunk most elmondani róla, beleszürkült a meccsbe, cselei sem jöttek be, sokat kellett neki is védekeznie, megjátszani normálisan nem igazán tudtuk. Ő se a többieket.
 
Tevez: 6(-os alá-alá) Ez nem az ő meccse volt, gólt vártunk tőle, persze ahhoz társak, meg helyzetek is kellenek, Tevez nem lőtt kapura (a MU ellen sem), 1. félidőben semmi lehetősége nem adódott, 2. félidőben hátrébb húzódott, 1-szer sprintelhetett kapu felé, de sajnos Clichy elszedte tőle a labdát. Remélhetőleg maradt benne pár gól az utolsó 3 meccsre.
 
Cserék: Richards kényszerből jött be, de megoldotta a feladatait, sokszor nem mentek el mellette, Adebayor nem volt rossz, talán benne volt a legtöbb fantázia a City-ből, de csak kb. 20 percig, Nielsen pedig jól helytállt, labda biztos volt, nem tűnt megilletődöttnek.

A meccs emberét kiválasztani nem könnyű, de szubjektív megítélés alapján Kolo Touré-nak adjuk, egyrészt mert talán még nem kapott ilyen nagy díjat tőlünk, másrészt ő volt a védelmünk vezére tegnap, végre olyan minőségben, ahogy az elvárható tőle, nagyon sok fontos szerelése volt.
 
A tegnapi meccs a mi döntetlenünk ellenére jól alakult, hisz 2 gólos vereséget szenvedett a Spurs, akiket így 1 pontra megközelítettünk, a gólkülönbségünk pedig 1-gyel jobb is. A Villa és a Pool ma délután játszanak, hát a Villa előtt nyitott a lehetőség, hogy 1 győzelemmel megelőzzék a City-t.
 

PL tabella

Góllövőlista

Következő mérkőzésünkön már nem jó az X, ez egészen biztos. A Villa-t fogadjuk hazai pályán május 1-én, ami abszolút ki-ki meccs lesz, adott esetben ők is 1 ponttal előttünk lesznek, ha pedig kikapnánk tőlük, akkor már 4 pontosra duzzadnak az előnyük. City győzelemmel viszont tapadnánk a Spurs-re, de 3-ból 3-at kell nyernünk, szóval borotvaélen táncolunk. A Villa elleni meccset az ES2 élőben közvetíti szombaton.
 
Come on Citizens!
 
Ireland7, crazy_horse
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr591949318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.04.25. 06:49:10

na még annyit kiegészítésként, hogy ha nem jönne le az összefoglalóból, hogy trágya meccs volt, a idei egyik legrosszabb:)
ezt nem a játékra értem, illetve az értékelésből is látszik, hogy nem voltunk tragikusak, de maga a meccs gyatra volt

Given-nek pedig még Newcastle s korában is voltak gondjai a vállával, asszem műtötték is anno, szóval ha most ugyanoda kapta a sérülést, akkor akár nagyon komoly is lehet

Taylor nem tudom hol van, állítólag sérült, így most Nielsen fog védeni 3 meccset, ha csak le nem sérül ő is...

Bridge-ről Mancini azt mondta, hogy a villa meccsig valszeg rendbe jön

black:roll 2010.04.25. 07:53:48

ugyanez az érzésem, hogy nem tettünk meg mindent, sőt kb. semmit sem a győzelemért
ennyi erővel Tevez helyet kezdhetett volna Richards hátul söprögetőként is, hogy biztos jól védekezzünk

ha nyertünk volna, akkor 1 hibázás még belefért volna a köv. 3 meccsbe, így viszont nem fér bele

ahogy átléptünk a félpályán kb. egyből impotenssé váltunk, jogosan mondta a kommentátor is többször, hogy egy BL-be törekvő csapattól ez édeskevés

a védelem most tényleg jól zárt, de ezenkívül csőd volt a csapat tegnap, a középpálya meg borzadály, 1 normális passzuk nincs előre...

ezt a Nielsen srácot nem ismerem, vélhetően nem akkora kapus, így sok reményt nem fűzök ahhoz, hogy 9 pontot gyűjtünk mostantól
főleg a beadásokat, pontrúgásokat nagyon erőltető Villa ellen kell 1 jó kapusteljesítmény majd...
de hogy milyen buzi pech így megsérülni

double 2010.04.25. 17:29:57

Villa persze nyert, 83. percben egy 11-essel...
Pool is vezet nyilván

a meccsről:

én is azt éreztem, hogy túl defenzívek vagyunk, más is sokat védekezik az Arsenal otthonában, de kapura is lőnek azért...

@black:roll: ja, hasonlóan gondolom, ha a szélsők ennyire hátrajöttek, a középpályások meg nem passzolnak előre, akkor Tevez-t kár betenni a darálóba

viszont, amit írtatok, hogy az 55. perctől miénk volt a meccs, na olyan hajrázást miért csak akkor kezdtünk el
hiába csak Barry és De Jong volt középen, mégis mi vezettünk támadásokat, szóval sztem Mancini vette túl védekezősre a dolgokat addig

Given sérülése meg jellemző a szezonra
közben a Villa is beelőzött
azért csak nyerni kellett volna a kulcsembereket előző Arsenal ellen

Come on City!

one citizen 2010.04.25. 18:44:23

ezt az összesen 1 pontot a MU és Arsenal ellen a védekező játékunk miatt sikerült összeszedni
Hughes alatt azért ilyen nem volt, igaz ott nem védekeztünk sosem ilyen jól, de mindig támadtunk cserébe, most mg már szinte alig, csak a Burnley-k ellen...

szóval ezzel az 1 ponttal majd csak akkor tudunk kezdeni vmit, ha a köv. meccs is véget ért, és meglátjuk, hogy mi volt Mancini célja ezzel a két erős ellenfél elleni X-re játszással
én örülök az EL-nek is, bár a játékosok fele minimum teljes kudarcként fogják megélni, ahogy a vezetőség is, de ha már ilyen közel vagyunk hozzá, akkor nem tudom mi ez a nagy védekezés, olaszos semminek is mondhatnám

Amikor le lett váltva Hughes, akkor az volt a baj, hogy vele a csapat nem fogja elérni a 70 pontos kitűzött határt
most van 63 pontunk 3 nagyon nehéz, necces meccs előtt
abszolút reális, hogy 70 alatt fogunk maradni a végére(ehhez elég csak 1-szer kikapni)

tegnapi meccsről jót nem lehet mondani, leszámítva persze a védekezést
középpályát meg nyáron valóban át kell szabni, 1 kreatív játékos sincsen, illetve ott van Ireland, de ha bejön, több gondot okoz mint hasznot
(eddig akárhányszor betette Mancini kezdőként vagy csereként, 1-szer sem ment neki)

Villa meccsre nagyon kíváncsi vagyok, mert ott majd merőben más taktikai hozzáállás kell Mancini-től és a játékosoktól is, kérdés hogy képesek-e rá egy igazán jó csapat ellen
mert különben az 5. hely sem sikerül

Richards 2010.04.25. 22:03:53

Given-re állítólag októberig nem számíthatunk
a sors szereti szopatni a City-t, le is csapott megint 3 ilyen kemény meccs előtt

Villa-t verni kell, ha nem, akkor sztem biztosan nincs 4. hely

Vladi Weiss 2010.04.26. 07:52:13

Ugye alapesetben teljesen oké az 1 pont az Arsenal ellen idegenben, csak most akkora volt a várakozás és annyira nagy a tét, hogy talán túlzott volt az elvárás is ebből a szempontból, még egy tartalékos Arsenal-t sem lehet megverni, legalábbis amikor otthon vannak.
(Barca-nak sem sikerült, csak a 2-2-es X, pedig ők jobbak, mint mi alighanem.:D)

A védelem remek volt, talán sosem vettünk még le ennyire egy erős csapatot a pályáról, ez persze a támadások kárára ment, ami sztem is inkább annak azok, hogy középen egyik játékos sem tudja támogatni a támadásokat, sem a védekezőbb taktika miatt, sem azért mert egyszerűen nem ez a dolguk, vagyis erre ezek a játékosok nem jók.
Ha meg esetleg a szélsők és a csatár is kifognak 1 gyengébb napot, akkor gólt biztos nem rúgunk.

A köv. 3 meccs vízválasztó, remélem megnyerjük őket, bár a realitás az nem ez, akármennyire is optimisták vagyunk.
Given sérülése pedig akár el is döntheti ezt a 4. helyet, lehet, hogy számunkra kedvezőtlenül.:(

Más:

Weiss először kezdő volt a Bolton-ban:), és bár nem tudták megverni a gyenge Pompey-t, de Weiss megint adott egy nagyon szép és okos gólpasszt a szélről, sajna kisebb sérülés szenvedett, így le kellett cserélni.
(Több helyen így is őt értékelték a legjobbnak a Bolton-on belül.)

Hajrá City!

one citizen 2010.04.26. 21:22:21

@Vladi Weiss: a szlovák válogatottba csak kap helyet Weiss, majd megnézzük a VB-n, hogy mit alkot:)

egy ilyen fiatal játékosnak (aki még nem standard kezdő sehol), nagy lökést adhat egy VB-szereplés, akár ha csak párszor csereként is...

man city 2010.04.26. 23:02:54

3 nagy bajom volt a meccsel:

alapvetően tényleg nem győzni mentünk ki, de ezt még be lehet nyelni, igaz most így véget is ért az a lehetőség a köv. 3 meccsnél, hogy elég az X is, mert most már nem elég

a másik, hogy nagyon hátra lettek vonva azok is, akik esetleg támadhattak volna
meg kell nézni, hogy Johnson és Bellamy maximum a saját térfelükön (!!) kaptak labdát kb. 50 percen át
így nem lehet beindulni a szélen, hogy kb. 2-3 ember is rád figyel, amikor már közeledsz a 16-oshoz vagy beadáshoz...
(és passzolni sincs kinek, hisz Tevez vagy jön fel vagy nem, többiek hátul leragadnak)

a 3. pedig a középpálya hiánya, ezt már írtátok ti is, ez a nagy buktatója az idei City-nek

ősszel sem volt középpálya, akkor Hughes a 4-2-2-t preferálta legtöbbször és vagy Barry-Ireland vagy Barry-De Jong páros játszott, egyik sem volt elég jó, ráadásul akkor még a hátsó alakzat is olyan volt, hogy bármelyik pontrúgásnál biztos volt, hogy gólt kapunk, ez mára azért már nincs szerencsére...

Barry 1 gólpasszt ad havonta, kb. ennyit tud hozzátenni a támadásokhoz
de ha mépg a szélsőket meg tudná játszani, akkor esetleg, de sajnos nem tudja, másrészt sosem ér fel a 16-hoz 1-1 lövésre stb.
(amúgy alapjába véve lassú játékos)

De Jong havonta 0 gólpasszt ad, góljairól nem is beszélve:D, oké hogy nem ez a dolga, de mégis hiányérzetem van vele kapcsolatban
(na ő sem egy sprinter, ha arról van szó)

Ireland-ról mi jót lehetne elmondani?
emlékezzünk inkább a tavalyi Superman-re, akit elraboltak az ufók sajna...

Vieira: lassú, körülményes, de az hogy van helye a középpályán mutatja, hogy mennyire gyenge a középpálya
azért nem totális csőd a megszerzése, már csak a 2 gólpassz és 1 gólja miatt sem, komolyan mondom jelenleg ő tud legtöbbet hozzátenni a támadásokhoz, ami persze édeskevés, ez a többiek kritikája...

(Ireland sem szélvész gyors, amikor idén játszott, még a lépegetés is nehezére esett, nemhogy vmi gyorsulási verseny:D)

van 3-4 lassú belső középpályásunk, akik közül a támadásoknál senkire sem számíthatunk
Tevez is hiába jön hátrébb, nem kap labdát tőlük

de érdemes megnézni, hogy De Jong és Barry amikor passzolhatnának előre is, akkor általában oldalra vagy hátra fele passzolnak
mivel a szélső védőink néha 2 marék szotyit sem érnek, ezért nekik adni a labdát kb. felesleges néha
(nem tudnak felfutni labdával, majd pontosan beadni, hát ez van...)

ha innen nézzük, akkor kvázi értékelhető középpálya nélkül már az is bravúr, hogy az élmezőnyben vagyunk
nincs se támadókp-nk, se box-to-box kp-nk, és ezt már nagyon sokadszor szenvedjük meg a szezonban pl. most is...

de végre jönnek az olyan pletykák, hogy Özil, meg Gourcuff (Hamsik), talán ebből sejthető, hogy Mancini nem tökkelütött, hogy jövőre is ezzel a középpálya garnitúrával vágjunk neki...
kreativitás teljes hiánya középen, így nehéz azért...

a védelem javult sokat, Arsenal-nak alig volt rendes lövőhelyzete, még a Mu meccshez képest is javultunk ebben, de hát ez elvárás is volt Mancini-től, hogy a védelem ne legyen már annyira komolytalan
(Hughes-nak erre ötlete sem volt, hogy hogyan oldja meg azt pl. hogy egy Burnley ne rúgjon már 3 gólt nekünk meg egy Sunderland a mi pályánkon)

a köv. meccseket pedig megnyerjük, még Fülöppel is akár, legalábbis eléggé ajánlatos lenne:D

jövőre meg egy gyilkos középpályát kell megalkotni, amihez akár elég lenne 1 jó középpályás is adott esetben

man city 2010.04.26. 23:21:26

@one citizen: akkor sem lehet elverni a port Mancini-n

ezt a keret Hughes hozta össze, az látható, hogy elég hülyén hozta össze, még úgy is, hogy szabad kezet kapott a nyáron, hogy áron felül vegyen azt akit akar

Bellamy, Robinho, Tevez és Ade mellé még megvette azt az RSC 20 millió€-ért, akire kb. semmi szükség nem volt és nincs is, de középpályán meg akkora hiány van, hogy nem igaz
vagy szélső védőkre is ráfért volna 1 klasszis, hogy egy 20 millás csere(aki 70%-ban sérült mindig)
(vagy mondjam, hogy a senkiházi brazil Jó-ért is kidobott 20 millát kb., és még lehetne a sort folytatni)

jó indulatúan is minimum nagyon böszme volt Hughes

a másik, meg hogy nem rúgunk annyi gólt, mint vele...
(leszámítva azt, hogy a tavalyi 10. helyért eleve megérdemelt volna 1 nagy kirúgást...)

hát nézzük ezt is:)

Hughes ebben a szezonban 17 PL meccsen irányította a City-t, mérlege:
33 lőtt/27 kapott gól

Mancini 18 meccsen:
36 lőtt/15 kapott gól

egyrészt többet is lőttünk, de majdnem feleannyit kaptunk

de Hughes-nak nyugodtan belevehetjük azt az előnyét, hogy ő állította össze a keretet, ő csinálta végig a felkészülést, minden az ő szája íze szerint történt, amíg ki nem rúgták

Mancini-nek hirtelen kellett közbelépnie, egy fogalmatlan védelmet összekapni, ráadásul akart venni 1 középpályást (pl. Mariga), és a vezetők azt is elbaszták a munkavállalási baszakodással az utolsó napon

sztem ha Hughes maradt volna, akkor most az lenne a kérdés, hogy az Everton vagy mi leszünk a 8. helyen...

azt aláírom, hogy Mancini-vel nem annyira izgalmasak a meccseink átlagosan, de ez abból is ered, hogy ma már nem kell 3-4 gólt rúgni, ahhoz hogy elkerüljük az X-et, hanem elég 1-et max. 2-t rúgni, hála a védelemnek, ami azért csak megjavult

Jared23 2010.04.27. 00:58:51

@man city: ez azért kicsit csalóka így ránézésre, mert Mancini alatt akkor nézzük úgy, hogy a Birmingham és Burnley meccseket vegyük ki, ahol lőttünk 11 gólt 2 meccsen

így viszont 16 meccs alatt 25/13 a mutatója rúgott és kapott gólok alapján
persze olyan nagy lényegi különbség nincs a gólok számában, de valóban a védelem sokat fejlődött, egyelőre csak ez írható talán Mancini számlájára
(ami az őszi "védekezés" után nem kis dolog persze)

de abban is van igazság, amit one citizen írt, hogy a bűvös 70 pontos határ már Mancini-val sem annyira reális igazából
annyi mondható talán el, hogy ha Hughes lenne, akkor vlaszeg jobban nekirontanánk a közepes és erősebb csapatoknak is, int Mancini-vel, viszont több gólt is kapnánk még a gyengébb ellenfelek ellen is, ami nagyon frusztráló volt már ősszel is a csapatra nézve

Jared23 2010.04.27. 01:10:17

@man city: ezzel viszont tökéletesen egyetértek, amit a középpályáról írtál, valóban ezek a fő gondok vele, valószínűleg nem azért nem támadnak annyit, mert ez van parancsba kiosztva nekik, hanem ők nem ennyire támadó felfogásúak, mert ugye középpályása válogatja, van ilyen is van olyan is

pl. a Pool triója lehetne egy jó példa nekünk is tavaly meg azelőttről, hogy Mascherano játszott jó mélyen egy abszolút "szűrőt", kb. hasonló szinten ,mint De Jong, előtte Xabi Alonso, aki Barry-hez hasonlóan olyan sokat nem lépett előre, de volt szeme a nagy passzokhoz, meg távoli bombái is voltak, de előttük ott volt még egy remek formában lévő Gerrard, aki irányította, összefogta a támadásokat(nem az idei Gerrard-ról beszélek:D)

Barry lassúsága nekem is feltűnt, néha tényleg lassított felvétel, amit csinál, de még így is ő a legjobb középpályásunk magasan sztem

mondjuk az is pech, hogy Johnson (nem az Adam:D)ugye lesérült decemberben mikor épp visszatérhetett volna, ő azért támadóbb szellemű játékos, ha csak csereként is de tudott volna hozzátenni a csapathoz meg a játékhoz

double 2010.04.27. 07:15:02

@man city: ezt tényleg jól megfogalmaztad, hogy mi is a gond a középpályánkkal, mert a keretünk tiszta sor, hogy erősebb, mint a Spurs&Villa&Pool-nál, de a középpálya meg pont hogy nem

pl. Modric, Milner, Gerrard bizony elférnének nálunk is
(akár Mascherano is, kicsivel jobbnak tartom De Jong-nál)

angol bajnokságban viszont a középpálya hihetetlen fontos, sokszor itt dőlnek el a meccsek

Kranczy 2010.04.27. 07:37:29

Anglia: Játékra éhesen állok a Manchester City rendelkezésére - Fülöp
www.nemzetisport.hu/nso_hirek/anglia-jatekra-ehesen-allok-a-manchester-city-rendelkezesere-fulop-2026354

Magyar kapusunk lenne már!!! :D
Fülöp amúgy nem rossz kapus. Jobb lenne mint egy rutintalan...

Kranczy 2010.04.27. 07:49:43

Ma megkaptuk az engedélyt, hogy soron kívül vegyünk kapust.

Mindenhol Fülöp :D
www.fourfourtwo.hu/regio-hirek/6275

black:roll 2010.04.27. 08:38:59

őszinte leszek, Fülöppel kapcsolatban kicsit szkeptikus vagyok
3. számú kapus lett belőle a Sunderland-nél, ami hát nem túl hízelgő, mert Gordon még oké, de most már vmi ír ifi is előtte van a rangsorban

ha Nielsen-hez hasonlítjuk, akkor valszeg Fülöp nyilván jobb, amúgy szimplán én nem tartom akkora kapustehetségnek
voltak nagyon jó és nagyon rossz meccsei is, pl. Chelsea-Sunderland 7-2 ugye...

de ha Hart-ot nem sikerül visszahívni, akkor valóban inkább Fülöp, csak nehogy ezen múljon a 4. hely majd

Given-t meg ha műtik, akkor tényleg lehet, hogy a szezonkezdésig (augusztus) fel sem épül...

black:roll 2010.04.27. 08:39:36

amúgy asszem Fülöp védett télen is amikor a City-Sunderland meccs 4-3 lett

man city 2010.04.27. 18:15:23

@Jared23: ja ha Hughes-tól is kivesszük a meccseket, amin több gólt rúgtunk, akkor az is csalóka:D
én csak a tényeket írtam le;)

@double: igen, ezért mondom, hogy kb. 50%-os középpályával is itt vagyunk, csak óriási buziság volt a padra venni 20 milláért csatárt,miközben középen meg gondban vagyunk

@Kranczy: @black:roll: hát good luck Fülöp, hiába nem tökéletes kapus, most közel hasonlót kéne nyújtani, ha megszerezzük

man city 2010.04.27. 18:33:15

a City-Villa meccsre a barom, korrupt, geci Mark Clattenburg-et nevezték ki bírónak
ősszel úgy állította ki Bellamy-t, hogy egyszer azért reklamált jogosan, mert bedobás jött volna nekünk, végül gólt kaptunk
aztán egy játékos színészkedett tisztán (utólag el is mondta), erre is Bellamy kapott sárgát a bírótól, így kiállította, de úgy hogy pont a Tottenham elleni meccsen ne játszhasson
ja és a meccs szünetében volt az, amire Hughes is begurult, hogy az öltözőfolyósóban kérdezgette ez a majom Clattenburg, hogy hogyan bírják elviselni Bellamy-t, mert akkora köcsög szerinte
majd kiállította 1 kamu sárgával:D

szóval ő vezeti a meccset a Villa ellen, bravo

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.04.27. 19:09:08

@black:roll: valóban az dönthet, hogy mégis tapasztaltabb, mint Nielsen, és hát a magyar válogatottban is védett párszor, ami azért nagyobb dolog (és "jobb" tapasztalat), mint a feröeri válogatott kapuját őrizni nyilván

@man city: én se bírom az önelégült fejét ennek a bírónak, hát remélem nem fog bakizni a kárunkra

one citizen 2010.04.28. 05:36:37

@man city: nem is akarom a port elverni Mancini-n:)

meg vagyok vele elégedve, csak tartom azt a véleményemet is, hogy Hughes-sal sem lennénk nagyon rosszabb helyzetben(sztem nem gyűjtünk lényegesen több pontot az olasszal), és ugye nem lett volna ez az elégedetlenségi dolog, ami 1-2 játékosban kétségtelenül meg van Mancini miatt

a gólok számát pontosan nem ismertem, lebontva a két edzőre, de ha így van az meglepő, valamiért nagyon úgy él az emlékemben (pedig nem volt régen:D), hogy Hughes-sal sokkal támadóbb focit játszottunk, akkor is, mikor az eredmények szarul alakultak (X-széria)
de Jared-nek is igaza van abban, hogy az összes rúgott gól számát nagyon meghatározta a Burnley és a Birmingham elleni gólzápor, ősszel egyik védelem sem "térdelt be" ennyire ellenünk

az igazolásokban van felelőssége Hughes-nak ezt is adom, nem jött be egyelőre mindegyik, de az sem biztos, hogy 1 közepes vagy rossz szezon miatt le lehetne írni 1-1 játékosunkat, mert a Real M. is hányszor megszívta, hogy eladott 1-1 játékost, akinek nem ment, majd máshol alapember lett

a játékosok összeéréshez türelem kell, ha tetszik, ha nem, nyilván az edzőváltások sem jönnek jól ilyen szempontból

éppen ezért mondom, hogy én nem cseréltem volna le Hughes-t Mancini-re, de ha már így történt, akkor Mancini-t sem cserélném le a nyáron, hogy legyen már végére vmi állandóság a klubnál, amire lehet építeni
(ha sikerül a BL, ha nem)
mert ha megint jön egy új edző, akkor az még nagyobb elvárásokat állít a klub elé, és ha mondjuk decemberig az új szezonban csak a 6. helyen fogunk állni mondjuk, akkor megint télen jön az edzőváltás téma, és sose lesz semmi a sikerekből így

one citizen 2010.04.28. 05:39:09

ami pedig Fülöpöt illeti, hát én csak magyar portálokon figyeltem a híreket, de meglepő húzás volt a klub részéről, igazából gondolom megnézték a PL klubok 2-3. számú kapusait, és vmiért Fülöpre gondoltok, hogy miért, ez legyen az ő titkuk:)

magyarként nem nagyon tehetünk más, minthogy drukkolunk a csapatnak, és neki meg főleg:)
remélem az a csúfság nem történik meg, hogy rajta fognak elmenni a meccsek, mert ha már elmegy, akkor ne rajta inkább...

hajrá City!
süti beállítások módosítása