Hírek és pletykák

2009.12.09. 13:55

Szokás szerint az elmúlt napok eseményeiből, híreiből válogattam.

Mindkettő kupasorozatban megtörtént a sorsolás, és az időpontokat is kitűzték:
 
FA-kupa: Middlesbrough-Man City, január 02-án 16.00-kor.
Liga-kupa: Man City-Man Utd január 06-án 20.45-kor és Man Utd-Man City január 19-én 21.00-kor.
 
Egyébként 28 évvel ezelőtt jutott a City a hazai kupasorozatokban döntőbe utoljára, akkor az FA-kupában a Tottenham ellen megismételt meccsen elvesztettük a kupát. a Liga-kupában utoljára 1976-ban értük el a döntőt, akkor megnyertük. Remélhetőleg idén is sikerülni fog.
 
Wayne Bridge megsérült a Chelsea elleni meccsen, az előzetes hírek alapján 2-3 hét kihagyás várt rá, de újabb vizsgálatok azt mutatják, hogy elképzelhető a 4-6 hetes pihenő is számára, amit már túl sok idő lenne talán a Sylvinho/Garrido párossal kihúzni.
 
Szintén kellemetlen hír, hogy Bellamy és Weiss is elkapták a H1N1 vírust, bővebb információ nincs róluk, lábadoznak belőle, vélhetően 1 vagy 2 hétig most ők sem lépnek pályára.
 
Richards is megsérült a Chelsea ellen, az ő sérülése is komolynak tűnt, de szerencsére semmi baja, hétvégén már harcra kész a jobbhátvéd.
 
Ade és Touré fejben már félig az Afrika-kupára készül, sajnálják is, hogy ki kell hagyniuk a két MU elleni Liga-kupa elődöntőt, de bíznak a srácokban, mert úgy szeretnének visszatérni, hogy a City már a döntőben van addigra.
Touré-nak hiányozni fog még az angliai időjárás is, hisz Angolában, ahol rendezik az ANK-t óriási hőség várható. Kissé pikáns az is, hogy épp január 19-én lesz a MU-Man City Liga-kupa elődöntő visszavágója, és ezen a napon játszik Togo Elefántcsontpart ellen, vagyis Ade Touré ellen.
 
A Birmingham City-nél elégedettek a tőlünk kölcsönvett kapussal, Joe Hart-al, még egy végleges ajánlaton is gondolkodnak, sőt McLeish a Birmingham managere még az angol válogatottba is beajánlotta a 22 éves kapust.
 
Míg Benjani várhatóan marad a City-nél januárban, addig lehet, hogy érkezik Caicedo is vissza kölcsönből a portugál Sporting-tól, ahol nem sikerült maradandót alkotnia.
 
Bár ez nem eheti hír, sikerült újabb szponzori megállapodást kötni: most a Ferrostaal a soros, és a 4. nagy partnere a klubnak az Etihad Airways, az Umbro és az Etisalat után. A Ferrostaal ipari szolgáltatásokkal foglalkozó németországi cég, a világ több mint 60 országában jelen vannak. A klub és a cég közötti megállapodás a 2011/2012-es szezon végén jár le, addig pedig minden hazai bajnoki és kupameccsen a Ferrostaal reklámtáblái is ott lesznek a City stadionjában, valamint ez időszak alatt a City játszani fog egy barátságos meccset nyáron, felkészülés alatt Németországban is valahol.
 
Pletykák:
 
Nem megerősített hírek szerint, a City ajánlatot készül tenni a Bayern München szélsőhátvédjéért, Philipp Lahm-ért, nagyjából 12 M font körüli összeget. Ez talán a legjobb hír a pletykák közül, ami jó lenne, ha megvalósulna.
 
Még bizonytalanabb hír, hogy a City érdeklődik a brazil csodagyerek, Neymar iránt, a 17 éves játékosért 20 M fontot kérnének a brazilok, korábban érdeklődött utána a MU, Juventus, Barcelona és még egy sor nagy klub is.
 
Az újságok már gyártják a sztorikat Bridge (sérülés) és Touré(ANK) hiánya miatt januárra, szerintük Hughes már M. Upson (West Ham) és Simon Kjaer(Palermo) leigazolását tervezi a védelmi gondok megoldására.
 
Balhátvéd posztra lenne alkalmas a 23 éves C. Ansaldi is, aki jelenleg a Rubin Kazany labdarúgója, őt 7-10 M fontért el lehetne hozni az újságok szerint.
 
Szintén szélsővédő Ignazio Abate, az AC Milan játékosa, állítólag ő iránta is érdeklődik a City.
 
Az újságok szerint a Man City harcba száll ismételten a Lyon fiatal bosnyák tehetségért, Miralem Pjanic-ért, tavaly érte már tett ajánlatott a City, akkor az el lett utasítva, egyelőre a Chelsea a másik nagy érdeklődő.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mancityfc.blog.hu/api/trackback/id/tr811585794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Richards 2009.12.09. 14:13:50

Richards jó hír, de a 6 hétig sérült Bridge kicsit kemény, ő is kihagyja így a két MU elleni kupameccset

h1n1 remélem nem súlyos náluk, bár ott olyan orvosi felügyelet van rajtuk, nem hiszem, hogy gond lenne belőle

Lahm jól tolta tegnap, igaz jobboldalon tolta

Kjaer, Ansaldi, Abate, még életemben nem láttam őket játszani:D

de mindegyik szélsővédő, így már egyre nagyobb az esélye, hogy Hughes min. 1 szélsővédőt be fog szerezni

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.09. 14:44:33

@Richards: igen, nagyon érik 1 szélső hátvéd igazolása, és ez határozottan jobb, mint amikor nyáron újabb és újabb csatárok kerültek szóba, mikor már volt elég, és még kölcsön sem adtunk 1-2-t(Bojinov, Jo, Caicedo)

sztem Brdige-t meg lehet oldani úgyis, hogy LEscott vagy Barry lép ki balra, tudnak ott is játszani, belül pedig Onuoha, Kompany megoldja azt a 2-3 hetet, addig Sylvinho is mutathat valamit

de hosszabb távra mindenképp kell 1 jó balhátvéd Bridge elé, mert Bridge bár van 1-2 jó meccse néha, nem elég jó...

one citizen 2009.12.09. 16:18:53

@Ireland7: heh nagyon tudnak a srácok:D

Lahm baromi jó vétel lenne, sztem azért sok esély nincs rá, Bayern-nek is alapembere, 12M sztem még kevés is érte, ha Santa Cruz is többe került...
többi nevet én sem ismerem nagyon, de sok nevet figyelünk ez biztos, elég 1-2 jót igazolni, a hiányposztokra

a sérülésekkel pedig vigyázni kell, MU-nál Arsenal-nál is van csomó sérült, nem bár persze nem lehet óvatosabban játszani emiatt...

csak verjük le a Bolton-t, aztán jöhet a Tottenham:)

double 2009.12.09. 17:37:35

az szép lesz FA meccs után egyből Liga-kupa meccs,remélem el is dől ott egyből mindkettőn a továbbjutás:D

FA-ben vigyázni kell, mert ha X-elünk akkor meg kell ismételni a meccset, nem hiányzik még 1 meccs januárban azért, még ha hazai meccs a Boro ellen, akkor sem

Caicedo+Benjnai, nem sokra megyünk velük, kb. egy Portsmuth/bolton-ban talán épp jók lennének, de ott van Jó is asszem 10 meccset játszott idén az Everton-ban, de még ne lőtt gólt!!!
(ha nem néztem félre:D)

Lahm sztem sem reális, hogy idejönne

Kranczy 2009.12.10. 09:11:00

Egy kis kedv csináló!!! :D
http://www.mcfc.co.uk/Video/Features/Its-raining-goals!

black:roll 2009.12.10. 16:44:41

tegnap már olvastam, hogy Abate ügynöke vagy a Milan cáfolta, hogy a City megvenné (vagy ők eladnák ) a játékost

Touré is úgy nyilatkozott, hogy nem távozik januárban sehova

Pjanic-ot láttam párszor, tényleg tehetséges spíler, de kezdőbe nem nagyon férne be, Lyon-ban sem fix kezdő asszem

Ireland7 · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.11. 15:15:20

Bellamy és Weiss jobban vannak, akár ott lehetnek a keretben is a bolton ellen holnap

viszont Johnson ahogy felépült hosszú sérüléséből, edzésen komolyan megsérült, akár a szezon hátralévő részér is ki kell hagynia, nagy kár érte, ilyen fiatalon 2 ilyen nagy/hosszú sérülés:(

Kranczy 2009.12.11. 16:05:13

MEGINT A TV-ben a CITY MECCS!!!! 18:30 szombat. ES2

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.11. 16:12:27

@Kranczy: sajna csak felvételről, hisz a mi meccsünk is, mint a többi 16.00-kor kezdődik

egy nagy győzelmet még hajlandó lennék stream után újranézni TV-ben, de ..., de remélem így lesz:D

Kranczy 2009.12.11. 20:37:00

@crazy_horse: Hííí, baszki én azt nem figyeltem. Úgy van ahogy mondod megnézzük élőben aztán meg berúgás közben ÚJRA nézzük a 0:5s sikert. ;)
süti beállítások módosítása